IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AZ ÉG URA
Ez kell?
Ha igen, akkor adj 1 e-mail cimet és elküldöm
Meg van doc.-ban
Elküldtem priviben.
Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.04.03. 00:44:19
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."
Egyébként ajánlom még a "Felettünk a csillagos ég" c. könyvet, nagyon sok infót meg lehet tudni a korabeli német pilótákról, és az jv 44-ről is többek között (Galland me 262 alakulata).
Vannak benne pontatlanságok, de nagyon olvasmányos. Már 2x kiolvastam 😄
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.04.02. 21:56:31
GOOBY, pls
Si vis pacem, para bellum
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu
"...A kép úgy kapcsolódik a tízes számhoz, hogy a kamera pont tíz napig volt kint a Művészetek Palotája előtt egy lámpaoszlopra kihelyezve. Az eszköz a camera obscura továbbfejlesztett változata, benne egy fényérzékeny fotópapírral. A kamera testén egy apró lyuk van, azon szűrődik be a fény, és ez hagy nyomot a fotópapíron, amelyet digitálisan beszkennelnek, és utólagosan feldolgozzák. Így készül el a végső kép..."
A képen tehát a MÜPA felett 10 nap alatt elhaladó nap útja látható. A hiány a felhős időt jelenti.
A verseny egyik része a közönség szavazás, a kérésem pedig az lenne, hogy ha valakinek megtetszik a kép esetleg, akkor lájkolhatná az alább megadott linken.
A like-ot az alábbi linken lehet leadni :
https://www.facebook.com/MupaBudapest/photos/a.10152741277436129.1073741860.62406706128/10152741279416129/?type=3&theater
A kép így néz ki :
Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.04.02. 19:10:01
Egyetemi disszertációnak persze biztos, hogy kicsit schmidtpalis lenne. <#buck>#buck>
Csak azt nem tudtam megfejteni, hogyan lett szegény Walter Krupinskiből Krupinski Taman Kuban?
Emellett Rossmannt is megemlíthette volna, tőle tanult sokat Hartmann. (Valós esemény: egyszer egy Rossmann üzletben vettem Hartmann fülpiszkálót. Hehehe...<#idiota>#idiota>)
Szerk.: rájöttem, Tamanban, a kubanyi kiszögellésben volt a parancsnoka.
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.04.02. 15:47:15
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Ritkán tévedek erre az orgánumra, de ez egy elég jó kis összefoglaló "Bubi"-ról:
Erich Hartmann, a világ legeredményesebb vadászpilótája Forrás: https://kuruc.info/r/1/20188/
(Hmm... a forrást magától hozzáírta. Ügyes fícsör!)
Mert mindig olyan közelre ment amennyire csak tudott, pár méterre az ellenséges géptől ahol már nem kell elétartással szórakozni meg ilyesmik, és ha úgy gondolta nem biztos a győzelem akkor nem erőltette minden áron a támadást.
Persze ez nem azt jeleni hogy rosszul lőtt vagy rossz pilóta lett volna, sőt. De nem erőltette a manőverező légi harcot feleslegesen.
GOOBY, pls
- De jól célzol! Mennyi ideig tart így megtanulni célozni?
- Másfél órát.
- Tényleg? Csak ennyit?
- Igen. Három évig, minden nap.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.04.01. 23:03:44
Ezt a mester mondta róla.
"Adolf Galand a következő szavakkal emlékezett meg róla: " a vadászrepülés valódi virtuóza volt ő. Egyszerűen senki nem vehette fel vele a versenyt.""
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.04.01. 22:45:13
Az fiatalabb is volt. Jó hát a név nem is a többi stimmelt! 😄
De akkor miért emlékszem Gallandra. Annyi minden olvastam az elmúlt 3 hónapban hogy már keverem 😊
Galland...nem emlékszem már rá hol de tuti olvastam róla is! 😊
Mindamellett nagy barátságokat kötött a régi ellenfelekkel is ,és nagy tisztelet övezte ,amit a tettei alapján bátran ki lehet jelenteni ,hogy meg is érdemelt.
Akit te említesz az Hans-Joachim Marseille. A valaha élt talán legnagyobb talentum .
Pont egy másik német pilóta elbeszéléseit olvasom aki Afrikában harcolt és együtt állomásozott Gallandal akivel többször beszél is a könyvben és említést tesz a híradós propaganda videókra is amit belinkeltél, azt is tudtam hogy szivarozott, mintha a könyvet látnám😊
Szegény Galland aztán meghalt egy bevetés utáni hazafelé tartó úton motorhiba miatt egy olyan új G modellel amivel nem akart felszállni és a többi pilótáknak is megtiltotta azt mivel nem bízott a gépben, de végül engedelmeskedett a parancsnak. Bár ne tette volna...szegény, a jegyese meg otthon várta...
Szóval kicsi a világ. Köszi a videót!😊
De szerencsére van pdf változat is:
Tobak Tibor: Pumák földön-égen
Tobak Tibor: Pumák és Boszorkányok
Tobak Tibor: Pumák és a többiek
Ezek közül az első ami a legértékesebb, a harmadikban már sok urban legend is benne maradt, ettől függetlenül érdemes elolvasni azt is.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.04.01. 22:06:48
www.pumaszallas.hu
Mert ugye abban az időben még nem volt gopro, meg sisak kamera, hogy mindenféle zavaró hatás nélkül tudjon tevékenykedni.
és nem csak a légierős részeken , hanem az utcai harcoknál is ahol tényleg röpködtek a golyók.
Csak nem túl olcsók. Amit most olvasok az is 3500 volt.. 😞
Persze ilyenkor az is eszembe jut hogy a mű szerzőjét, és munkásságát amivel nekem ezt az élményt adta megtisztelem ezzel az összeggel 😊
http://mig3.sovietwarplanes.com/pilots/pilots.htm
www.pumaszallas.hu
EZT
EZT
EZT
És természetesen az összes Tobak könyvet, valamint a Punka György és Becze Csaba műveket is.
www.pumaszallas.hu
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
Úgy érzem kicsit témába vágó😊
"Nem kötelékben repültek hanem össze vissza, úgy tűnt mintha egy fegyelmezetlen csürhe közeledne felénk. Ennek ellenére sikerült megszámolnunk őket: 16-an voltak. Ha harcra kerül sor, gondoltam, akkor mindkettőnkre 8 gép jut. Kísérő feladatunk végeztével Xaver azonnal az ellenséges gépekre fordította figyelmét. Széles jobb fordúlóval föléjük emelkedett, én a kanyar belső ívén követtem. Az egyik orosz elszakadt a többiektől, és bukfencbe kezdett. A figura tetőpontján egy sorozatot engedett el szinte teljesen függőlégesen az égbe-ez egyáltalán nem jelentett veszélyt ránk nézve.Ezt követően egy másik Iván ügyetlen Immelmann-fordulóval próbálkozott amelynek végén szinte azonos magasságba került velünk.Amint rájött hibájára elkeseredetten megpróbált kitőrni balra,de ezzel csak azt érte el,hogy gépének kékre festett hasát szinte tálcán kínálta nekünk. 80 méterről Xavér elsem hibázhatta.
Xaver újra beleszólt a rádióba: most te jössz fedezlek!
Az egyik bátrabb Iván felemelkedett, hogy ránk támadjon, de sorozata túl szélesre sikeredett. Ahogy egy fél orsóval megpróbált visszajutni társaihoz a szárnyain virító ötágú csillag jól elütött az ég halvány hátterétől. Előrevágtam a gázkart, célkeresztbe fogtam a gépet és 150 méterről tűzet nyitottam. Gépágyúim felugattak. Még oxigénmaszkomon keresztül is éreztem a kordit szagát"
kb. 100 oldal és másfél év elteltével😊
" Az oroszok időközben egyre tökéletesebben alkalmazták a tőlünk átvett Rotte- és Schwarm-kötelékeket, ugyanakkor viszont meglepett, mennyire nincs tisztában sok pilótájuk a frontrepülés sajátosságaival. Ez olyasvalami volt, amit nem lehetett megtanítani, mindenki csak a fronton szerzett személyes tapasztalatok révén sajátíthatta el. A bevetések során az is feltűnt, hogy már sokkal kevesebb lőszert kell felhasználnom egy-egy ellenséges repülőgép lelövéséhez"
Norbert Haning. A luftwaffe szolgálatában. Harcaim a keleti fronttól a szűlőföld védelméig.
Az utolsó idézetnél én voltam az orosz!!! 😊 "Ez olyas valami amit lehetetlen megtanítani" 😊
Lassú és a legújabb trackir szoftver nem is támogatja. Abban aktív ledes (track clip pro) fejkövetés sincs, csak a fényvisszaverős, ami pontatlan, főleg végállásokban, és sokszor sok minden bezavarja.
Az aktív ledes az atomstabil, preciz, nem ugrál, és qrvajó.
Nekem volt mindkettő (3 és 4 pro), komolyan mondom, hármasat ne vegyél.
www.pumaszallas.hu
A 4 pro az már majdnem azt tudja mint az 5 ös ,persze az asszem több fps-t tud de nem sok a különbség főleg monitor előtt.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.04.01. 20:30:35
Utoljára szerkesztette: DrBrown5, 2015.04.01. 20:13:37