IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kipróbáltam a K4C3 vs. Shit HF IX.e túlmelegedését.
Térkép ugyanaz, repülési profilt igyekeztem ugyanúgy végrehajtani.
K4C3 "Overheat": 5300m-nél
Shit "Overheat": 9600m-nél

Szerintem nem szükséges kommentálni...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

CMR = Colin McRae Rall ????? 😄
"- Mennyi vér van a pucádban mert nem hiszem hogy téped a botot tovább ha hallod hogy recseg a sárkány s elpattannak a szegecsek"

Igen, végülis akkor lenne valósághû, ha fel sem mernénk szállni😄D

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

CMR...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Na itt a baj hogy csesznek ilyeneket lemodellezni......
Jo jo jo tudom hogy el is kell adni a sok bugyuta pöcsnek a játékot mert a komoly szimulátorra vágyok rétege "kicsi" (mihez képest....), de ha azt ki tudom kapcsolni a játékban hogy legyen e tüza fogyás vagy löszer fogyás vagy "komolyabb" repmodell akkor a gépek képességét mért nem lehet relative pontosra bekapcsolni?????????????? Vagy de joooo is lenne ha nem "i"-vel kellene inditani a mocit..... <#rinya> Na mind1 ez régi sirás ujrakezdése <#vigyor3>

A fordulás meg megint csak relativ mint szinte minden a világunkban...

A valoság:
- Mennyi vér van a pucádban mert nem hiszem hogy téped a botot tovább ha hallod hogy recseg a sárkány s elpattannak a szegecsek
- Mennyire vagy dühös s ezáltal ÁLLAT <#violent>
- Milyen a géped képességei
- A legfontosabb a repülési tudásod s a tested türöképessége

A játékban:
-Oleg mit talált az orosz levéltárban (vagy kiskorában miket mesélt neki a nagyfater a nagy honvédö háborurol lefekvéskor) <#duma>
-Oleg éppen melyik gépröl hagyott el 4 mázsát vagy rakott hozzá
-Oleg nem tanult soha CAGI-ban <#boxer>
-Mindenki ugyanazokat a terheléseket viseli el amik amugy kamuk mert nem élnél sokáig ilyen terhelések alatt. Na meg ki az aki dogolt pl 45 percet intenziven és nem ugy szált ki a gépböl ha hazajutott mint egy mosottszar?

Bocs de ez most ki kelett hogy jöjjön 😄
Trucker39
Végre volt egy kis idöm a 6DOF MOD-t kipróbálni. Régebben volt már fenn, de nem voltam teljesen elégedett a tudásával. Mint kiderült, azóta voltak némi fejlesztések. Jelenleg a 2.0 verziónál tart a dolog. Nagyon meglepett, hogy jelentõs fejlödésen esett át ez a progi. Telepítés utáni teszt épp most ért véget. Nagyon tetszik. Látszik, hogy akik javítgatják, igazi gyakorlatias pilóták. 😊
Régen gond volt a gunsight nézet. Hát kérem, alaposan orvosolva lett a dolog. Nekem nagyon bejön. Tényleg bele kell hajolni a Revibe, ha akarok célozni. Orvosolva lett a közelítés is, szintén ebben a nézetben. Nagyon jó lett. Nálam 10-bõl 10-t érdemelne.

Itt az eredeti info róla:

IL-2 Sturmovik 1946 6DOF Mod v2.0 by sHr ~ Tracker version ~

FEATURES
~~~~~~~
6 Degrees Of Freedom enabled to immerse you. Move, feel, enjoy.

In-game Menu interface: the menu is shown while is pressed. Hold this
key and press additional keys to modify these settings:

Toggle Zoom View.
Toggle Inverse Zoom on Check 6.
Increase G Force Factor.
Decrease G Force Factor.
Increase Turbulence Factor.
Decrease Turbulence Factor.

Zoom view: change the FOV with your head smoothly. It's activated when you cross
the middle of Z axis fordward and backward. You still can change the view with
original commands (gunsight, normal and wide views) as long as you aren't in zoom
view. This feature is automatically disabled while looking back. Zoom view is
optimized to be used in normal view, and because of that you can experiment some
glitches in wide view.

Inverse Zoom on Check 6: a different approach to the check 6 action. While this option
is enabled looking back and leaning front will cause a wider FOV.

Custom Turbulence/G Force head movement: previous versions were in conflict with this
great effects, after some work the merge is done as close as i could. Via menu you
can change the 'intensity' of these head movement effects (in the form of multiplier
factor). G Forces depends on headshake difficulty setting and turbulence depends on
wind/turbulence difficulty setting. If you don't have these options activated these
effects remains disabled.

Wider X axis movement for bomber planes: the mod detects the player's aircraft and if
it's a bomber you can move further on X axis. Mosquito included.

Toggle gunsight command is enabled, but X/Y tracker's axes are disabled while you are
on this view.

FreeTrack users reported that this mod is compatible with the FreeTrack Project.

Nagyon sajnálom, hogy a program készítõi nem veszik észre, hogy ebben a régi szimulátorban micsoda lehetõségek vannak. Az oldalról, ahonnan beszereztem a MOD-t, rengeteg nagyon jó ötlet van. Nem arról szól a dolog, hogyan lehet csalni, hanem rengeteg rajongó, jobbnál jobb ötletei találhatóak meg. Annyi mindent lehetne még kezdeni ezzel.

Ha már így szóba került az EVO, nektek mûködik a két Shift gomb? Mert én hiába rakom fel a szoftverét, egyre csak azt szajkózza, hogy dugjak be egy Saitek Programmable kontrollert és így a shift-ek nem shift-ként, hanem sima gombként mûxenek a játékban.
Na emberek én mindent visszavonok, amit a Logitech Atk3-ról mondtam... ha gyakorláshoz kell valami roncs, legalább olcsó legyen.

Most jutottam oda az Evommal hogy felnézzek WC-re is.
Beültem egy G-10be, egy mustangot egy találattal felrobbantottam (azt hittem ilyet csak 1.22-ben lehetett..), 2-3 perc múlva egy p38-as is lement az elsõ, fél mp-s sorozattól.

Szóval tényleg jó joy az az atk3, csak ne ilkettõzzetek vele😄 Eszembe sem jutott, hogy egy flight stick ennyivel hosszabb, a harmadik tengely pedig még többet ér, mint gondoltam (és FS-ben végre tudok vele helikoptert vezetni.)

A bot-programmert valamiért nem teszi fel a letöltött driver+soft, talán mert service pack 1 van fent (technikai okokból), másnak volt ilyen?

Azért még lehet hogy beszerzek 1-2 ezerért valami roncsot.. azon jobb gyakorolni😊

na most megint van a cdgalaxisban

Bucser
LOL kurvajó😄 melóban ezzel fogok szarakodni😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

http://acn.waw.pl/sturm/ForgottenNoobs.swf

Na, itt lemérhetõ, hogy ki mekkora ász az AI ellen! <#eplus2>
(Popeye találta)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Mindenféle bántó szándék nélkül: sohase hasonlítsd össze az AI-t a humán pilótákkal!
Nagyon félrevezetõ következtetéseket lehet levonni belõle.

Egészségedre!<#wave>

"de a legjobb mikor egymásnak mennek a nagy forgolódásban."

vagy neked

Egyszer meg akartam nézni milyen is az a jobb lépcsõ, meg a többi formáció, de sosem tudtam meg, mert folyton egymásba mentek...

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Ok. Igy már érthetõ.
Elnézést a csípõsre sikeredett hozzászólásomért.
Bucser
Nem tud. néha akar aztûn úgy marad és meredek zuhanásban meghal😊

de a legjobb mikor egymásnak mennek a nagy forgolódásban.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Online, de AI pilóták (talán veteran) ellen, csak a korrektség kedvéért.
Lacusch,

Köszönettel vettem a küldeményedet, megérkezett <#worship>
Nem is tudom hogy fogom én ezt neked meghálálni <#fejvakaras> Á már tudom!
Megkérem Sanyót, hogy a könyveidet ami nála van, küldje le nekem, én meg továbbítom neked <#taps>

Az elmúlt idõben kissé távol voltam. Ki is akarnak rakni a vállasztott századomból, mert hogy nem repülök... csak akkor tudnám hogy jöttem haza Svájcból...

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Nem tudom kire gondoltál, de bármikor vevõ vagyok egy megfõtt IXe motorra. (Sosem mondtam, hogy a többit sem Lehet megfõzni.)

G2-vel halálra lehet szivatni a spiteket, ez köztudott. Ha esetleg ráadásul offline csináltad, el kell mondanom, hogy offline Bármivel lefordulózhatsz Bármit. (A mostani AI nem tud (nem akar?) fordulózni.)

A többi fórumozótól is elnézést kérek, nem akartam feszültséget szítani.
Asw, nem ismered az elõzményeket...több mint valószínû, hogy hiába küldeném át neki a track-et, amiben megfõzöm a Spit motorját, vagy amelyikben 3-at lövök le G2-essel (hangsúlyozom, abszolút nem tartozom a jó pilóták közé!!!), ugyanúgy menne tovább a lemez. Sokat beszélgettünk, elmondtam neki az érveimet, de sokkal könnyebb elkezdeni cheatergép-ezni, mint megtanulni repülni a német gépeket. Sajnálom a félreértést, egyáltalán nem rád céloztam. És ne hidd, hogy nincs igazad valamiben, csak mert hosszan próbálnak megcáfolni 😉 mert igazad volt. (#12925)
Az iskolarendszeres dologgal maximálisan egyetértek, nemrég láttam is a TV-ben egy ilyen összeállítást...tényleg katasztrofális a helyzet. Ezt a dolgot pedig a részemrõl lezártam.
Ez így van. Nap, mint nap találkozok, beszélgetek középiskolás diákokkal, de ritka, mint ama bizonyos fehér szárnyas, hogy egy diák összefüggõ, szép, kerek mondatokban beszéljen. Az, hogy az írott szöveget nem értik meg, elsõsorban annak tudható be, hogy nem olvasnak. Könyvet egyáltalán nem, mert "unalmas".
Gyakran (mindíg) látom, hogy lyukasóra alatt, vagy órák elõtt nem könyveket, esetleg folyóiratokat olvasnak, hanem a mobiljukkal szórakoznak.
A másik, kissé szemetszúró dolog, hogy a 10-11. évfolyamos diákok jelentõs része azt sem tudja, hogy hívják az õt tanító tanárt...

ÕÕÕÕÕ...Hát nem.
Sõtt, még utólag vissza gondolva sem értem a hozzászólásod.
Lehet, hogy máskor jártunk iskolába.
Viszont, ha bõvebben kifejted a gondolataidat, elkerülhetõek a félreértések és senkinek sem sérül a lelkivilága.

Az iskolarendszerrõl csak annyit, hogy az érettségizettek jelentõs %-a nem érti meg az írott szöveget(funkcionális analfabéták). Az egyik tanártól hallottam, hogy a mondanivalóját csak tõmondatokban tudja megértetni a már leérettségizett nebulókkal.
Azért furcsa megrögzöttségrõl beszélni, mikor érvek nélkül szólunk bele egy vitába😛

Ha nem vetted volna észre, veled értettem egyet. De valóban, szövegértést is tanítanak az oskolában...vagy mégsem? 😊
Biztos annak örül AarPoe, hogy talált egy egyszerû mondatot amit sikerült megértenie.
Nem Õ tehet róla, hanem az iskolarendszer.
PhantomAss
ott az igazság Bucser úrnál

GOOBY, pls

A ROSS-os srácok a BGszerveren gyakorolnak. Van köztük jó és kevésbé jó is, bár átlagosan nálam eredményesebbek.

...nem neked, de szerintem kitalálható 😊
Poe-nál néha úgy érzem, neki mi mind rögeszmések vagyunk😄D

Bucser
Vagy menjen online warra. ott is igen színvonalas pilótákkal lehet találkozni. (volt anno hogy emillel párba BnZ-ztünk petyával vagy 25 percen keresztül két muszkát néha õk kerültek helyzetbe néha mi😊 Ha jól emlékszem Talán ROSS-osok voltak az ürgék. Na mindegy egész a térkép végéig elkergettük õket aztán mindannyiunk lõszere elfogyván hazamentünk😄 Meg persze már benya sem volt sok😊

Régebben egyszer-kétszer felmentem az UKD1-re én is. Sõt, Shit 25-tel repkedtem. Két-három gépet lelõttem, aztán leabáltak.
Miért? Mert:
1. Ilyen beállítású szervert egyszerûen képtelen vagyok komolyan venni. Nagyképûség, tudom, de az itt repkedõ pilcsik többségét sem...
2. Ebbõl következik, hogy nem taktikáztam, hanem "in medias res" (ha még jól emlékszem a kifejezésre), egybõl a legnagyobb akció közepébe, ahol mindjárt 4-5 gép volt rajtam. "Vaktyúk is talál szemet" alapon persze, hogy lelõttek.

Nalyib kollegával néha felmegyünk a Skies of Valor nevû szerverre. Õ az élõ tanú, hogy tényleg annyit lõnénk le, amennyit akarunk, ha nem keresnénk a leghülyébb szituációkat. (Utoljára: fordulóharc Stukában 4 vagy 5 vadász ellen, egyedül. Közülük 3-at lelõttem... Korábban CR42 géppár egy rakás szövi vadász ellen.)

Szóval, ha tényleg arra vagy kíváncsi, milyen is az igazán jó Shit vagy Fóka pilóta, illetve mire mennek egymással közeli fordulóharcban, akkor tényleg a TVR által ajánlott BGszerveren nézz szét. Sokan járnak ide a jobb századokból is gyakorolni.

Bucser
Ez kinek szólt? Nekem, nalyibnak vagy asw-nek?😊

Ahogy mondani szokás, az OKOS embertõl csak a rögeszmés ember a rosszabb...
Na én pont ilyen szerverre gondoltam. Ha beülsz egy BnZ gépbe és felmész 3-4 ezerre, tényleg nem lesz meglepetés. Senki nem fog rád támadni😄
De az ikonoktól függetlenül is azt mondom, itt sokkal kevésbé figyelnek a fentrõl jövõ gépekre..itt lepõdnek meg a legjobban. Ilyen szerveren BnZ-zni külön élmény.

A fókát tényleg hiába húzod, mert csak hörög és.. nem fordul😉 Igaz hogy ha gyorsan mész vele, a D9 együtt fordul a spittel (ha az is gyorsan megy), de fél kör után lelassulsz, ha az alatt nem szeded szét, véged..

Igen, azt meg kell szokni, hogy a spitet nem kell hasra húzni..úgyis lefordulod a srácokat a felével is😛

Bucser
UK dedicated...

Ok no more questions pls😄

Én is jártam oda... még nagyon régen, amíg nem tudtam hogyan kell helyel közzel jól repülni😊 Vagy amikor ideges voltam és lõni akartam valamit😄 Azok az ikonok fantasztikusak😊 meg a célkeresztes nézet is😊

Mellesleg a meglepetést kiiktatni egy harci szimulátorból olyan mint wallhackel játszani FPS-t. Értelmetlen. Túlképp a harc egyik legjelentõsebb elemét veszed ki. (helyezkedés és támadás módja, majd a menekülés, esetleg eltûnés-újrarácsapás módja)

A példa amit írtam az UK DED1 szerverrõl származott.
Tudom, hogy az nem egy full real szerver, és ezért itt a taktikák gyökeresen mások. Itt nincs váratlan meglepetés, csak a pilóta és a gépe.
Igazatok van. Tényleg hülyeségeket írtam a korábbi hozzászólásomban.
Ennek az volt az oka, hogy néhany percel korábban lõttek le 3* egy spitIX 25LBS-be D9-el ill. DO-335-el.
Pedig ugyebár ez a spit csúcsa a játékban.
Az tény, hogy a spit és a D9 harcmodora szöges ellentétben van egymással, és késõn ismertem föl, hogy rossz a taktikám.
A dugórol meg annyit, hogy sok spit lelte már halálát a dogóhúzó miatt, sõtt még hátondugózni is láttam egyet, ezt pedig még felismerni is nehéz.

Az, hogy a spit csak esik kel azt a saját példámból láttam, mert a fókát hiába húzom csak hörög, míg a spitben elsötétedik a világ és szabad préda vagyok 10 másodpercig, vagy a földig.De majd megtanulom.
Nem akarom hogy úgy érezd ellened szól, de tényleg, biztos errõl a játékról van szó?😊

1. a ded. szerver: ha "lövöldözõs" stílusúról van szó, és fõleg ha leszállás nélkül nem adja meg a gyõzelmet, a válasz igen egyszerû.
A spitek-hasonlók odalent forgolódnak és akkora dzsumbujból alig visznek haza gyõzelmet, mialatt a "profik" odafentrõl azt szednek le akit akarnak, majd hazavisznek körönként 3-4 lelövést. (Csak ötlet)

A WarClouds statján több spitest is nézegettem. Hihetetlen célpont/bevetés, és túlélési arányaik voltak. A legjobb messzeresek hasonlót sem értek el, kivéve K-4 (van aki türelmes😄)

"A spitnek talán azért nem kopik az energiája, mert aki sokat repül Fókával az megtanulja, hogy mi az energiaharc, és átülve a spit kezelése gyerekjátéknak tûnik."

Hát ez... abszolút hülyeség. Régebben 1-2 délutánt végig "párbajoztunk" Richtofennel, különbözõ gépeken.
Õ borzasztó jól repüli a fókát, nagyon jól energiaharcol bármivel. Én meg mondhatni, annyira nem. Szinte minden géppel érezhetõen jobb volt nálam (egyformákat repültünk), sõt, Gladiatorral energiaharcban gyõzött a CR42-m ellen!!
Egyetlen ponton Nagyon megfogtam: Spitfire!
Õ a megszokott fizikai szabályokhoz alkalmazkodva, spórolt, okosan repült.. én tudtam hogy ez egy nevetséges modell, húztam rá mint a hülyegyerek, megtettem mindent ami repülési hibának számít. Alig jutott levegõhöz, szûk 1 perc után le is lõttem! A spitben ÉRTELMETLEN dolog komolyabban spórolni az energiáddal..itt végleg kiderült.
Akkor ráállt õ is a húzzukabotot taktikára, hirtelen le is tudott lõni ha jól emlékszem....

És hagy mondjak valamit a spithuszárok nagy részérõl: ha átülteted õket fókába és Te spittel mész ellenük, azt nyugodtan felveheted viccnek!

Másrészt, ha õk akkora iszonyat jó fókások, mégis hogy lehet hogy a Zero, G2, Hayate ellen Semmit nem tudnak tenni? Hisz csak annyi a közös bennük, hogy jól fordulnak..

Bocsesz, idézet volt, az eredetire ment volna...

Hmm a P-51 passz, nem szeretem, de a 47 az oké, pedig a Fókához teljesen tök vagyok. Szvsz semmi köze egymáshoz a repcsiknek... A német fegyverek amúgy is ratyik a játékban...

Her Laca
"Aki nem repüli jól a Fókát, P-51-et P47-et az spittel is csak esik-kel, dugózik."

Te most mellik játékról beszélsz?
<#csodalk>

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Sok Fókázás (Anton elsõsorban) után a Spit valóban viccesen könnyû. BGServeren szinte 'félkézzel' lehet szedegetni le a Fókákat vele. Vicc. De így "kiegyensúlyozott" a játék.
"Aki nem repüli jól a Fókát" AZ A p51-el és P47-el sem boldogul. De a spittel vígan parádézik.
Egyszer próbáld ki, vedd a fáradtságot és tölts el néhány órát pl BGServeren kizárólag(!) FW190A-ban. Majd meglátod milyen kiábrándító és frusztráló érzés. Utána ülj át Spitbe. Pl vágott szárnyú IX-be. És rájössz mirõl beszélünk.

http://www.war-clouds.com/modules.php?name=TARGET&theatre=WF&op=playerstats&pilotid=153

TFS_KaiDon (régebben KaiDonmung) statja. Átlagos piros játékos, átlagos képességekkel.
Nem hiszem, hogy qrva sokat ment volna német gépekkel...

Nézegettem egy ded. szerver statját a napokban, és az tünt fel, hogy nagy lelövésszámot P-47-el,Fw190d9-el érnek el általában.
A spittek bizony nem jeleskednek.

A spitnek talán azért nem kopik az energiája, mert aki sokat repül Fókával az megtanulja, hogy mi az energiaharc, és átülve a spit kezelése gyerekjátéknak tûnik. Aki nem repüli jól a Fókát, P-51-et P47-et az spittel is csak esik-kel, dugózik.
Az égõ spitrõl jut eszembe... ma reggel vagy 20 mp-ig nem bírtam lerázni a 110esemmel egy olyat, aminek már állt a motorja...😄 Nem tudom meddig jött volna, mert a haverja lelõtt közben.

A másik hõs egy P-51 volt, akibõl a bázisunk fölött 500 méterrel ömlött a füst, de még visszafordult engem lelõni. Na ez azért már nem jött be😄

Ehhez képest a Shitek energiája nem nagyon kopik...

Mindennek van elõnye, de hátránya is.
Vegyük észre, hogy kis sebességû fordulóharcban, az alacsony felületi terhelés nyújtotta elõnyöknek nagy sebességnél komoly ára van. Hasonló vonóerõnél az alacsony felületi terhelésû gép nagy sebességnél egy szûkített fordulóval a sebességétõl el is búcsúzhat. Majd kis sebességgel fordulózhat magában egyedül. Nem véletlenül találták ki a mérnökök, hogy növelik a felületi terhelést a kedvezõbb nagy sebességû repülési tulajdonságok érdekében.

Nézd meg a Pumák fórumának idevágó topikját...

Her Laca
Megjegyzem még bétatesztrõl sem hallottam,pedig csak tudnánk róla ha ilyesmi történne😊 Azé csak van az ismeretségi körben pár kollega aki tudna róla😄

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.