IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Nem kell hozzá semmi. Meg lehet nézni Agost és Twilek statjait amikor régen játszottak (nem tudom ma még tolják-e Chechwaron bellum waron vagy máshol.). Meg lehet nézni a Pumákok statjait online warokon vagy épp a Dongókéit.

Egyszerûen csak jók voltak együtt. És Nem nyavajogtak emiatt nap mint nap.

+ élvezték a repülést ahelyett hogy amiatt diliztek volna fóumokon, hogy milyen csaló erõs a shitfire meg a többi orosz gép.

Nem vezet sehova. itt meg aztán pláne feleslegesen rázzátok a sószórót. Hatása nem lesz unalmasnak meg már tuti elég sokmindenkinek uncsi a téma.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Héhéhé, várjatok, ez már egy kész játék???
Nem elviselhetetlenül szar, de jobban örülnénk egy reálishoz jobban közelítõnek. Azért repülünk ezzel, mert online ezzel játszanak a legtöbben, illetve EZ ELÉRHETÕ.
Megkérlek, szerezz magadnak egy Fóka kísérõt, nyomj le 100 bevetést a WarCloudson, aztán a statodat hasonlítsd össze az ottani legjobb Shitesekkel.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Én meg tényleg egy hülye állat vagyok, hogy mindenre reagálok, de egyszerûen egyszerre tartom bosszantónak és nevetségesnek ezt az egész kalamajkát.
Azért nyavalyog, mert kell egy hely, ahol levezetheti a sérelmeit. Ki lett nevezve egy géptípus bûnbaknak (ami természetesen felelõs minden halálért, minden környezetben), ami a létezõ legegyszerûbb módja annak, hogy megmagyarázzuk, miért estünk le.
Erre féloldalas válasz jön majd, övé(k) lesz az utolsó utáni szó, amiben újra elmondják, mennyire szeretnek szenvedni ettõl a játéktól. Hogy ezért aztán minek játszanak - és fõleg, mért jó az nekik, hogy szidják a játékot a saját fórumán, nagy népszerûséget nyerve ezzel - örök rejtély.
Bucser
"2. nekünk (szerintem ezt többek nevében is mondhatom) az egyik gondunk, hogy alapjában véve butított a játék. Akkor miért mennék ezek közül is a legjobban lebutított modellel??"

Back to page one? Ha szerinted butított a modell minek repülsz vele?

Ha valami elviselhetetlenül szar minek játszol vele? ha meg nem az akkor minek nyavajogsz? ezt nem értem. Ne gyere dedikált szerverekkel mert számomra nem mérvadó. Ha igazán akarsz repülni menj online-wart.

Online war-on ha tényleg jó vagy megvan az eredménye. Ha szar vagy akkor meg mindegy mivel repülsz elbuksz. Lépj be századba és akkor a foka pár mindent vihet.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Nekem se hiányzott mikor otthagytam, csak egy hét után mégis k.jó volt játszani vele😊

Ez az "akkor miért nem mész spittel" felvetés pedig valahol nagyon átgondolatlan.

1. miért tennék olyat, amiért mások pilótatudását valamilyen szinten lenézem? Nem akkor játszottam jót ha napi 30 gépet alázok le, hanem ha jól éreztem magam, ami akkor is megeshet, ha csak engem lõttek le, érdekes légiharcokban. (nem egyenlõ "akármit csináltam a nyakamon ült öccázzal")

2. nekünk (szerintem ezt többek nevében is mondhatom) az egyik gondunk, hogy alapjában véve butított a játék. Akkor miért mennék ezek közül is a legjobban lebutított modellel??..

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

PhantomAss
én egyetértek Lacusch-ékkal, a spit azér van hogy lányok és gyerekek is játsszanak a progival
a baj csak ott van, hogy némelyek komolyan veszik ezt a gépet, és ezzel fitogtatják hogy milyen jól repülnek
sajnos egyre többen
nekem speciel elegem volt ebbõl és kb fél éve nem repülök, a játék sincs fent a gépemen
eladtam a trackiremet és a joyt is készülök eladni
ennyit az il2-rõl
és tudjátok mit? nem is hiányzik

GOOBY, pls

Nem tudom, hogy Te miket csináltál életedben, és sokat (majd' 20 évig) sportoltam. Torna, kézilabda, boksz, karate, dragbike.
Egyetlen közös dolog van bennük részemrõl: a FAIR PLAY.
Ez az, amit az Il-2 gépeinek modellezésében nem látok. És ezért repülök német oldalon, mert azokkal "édesebb a gyõzelem".
Nem vagyok híve az "olcsó siker"-nek.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Kb. olyan mint az Il-2 csak kevesebben nyomják, de legalább annyian szidják... 😊))
Szerintem jó, jobb mint az Il-2 - a témaválasztása miatt. Próbáld ki annyit tuti megér, aztán ha bejön akkor 1.1-et is vehetsz ma már nem pénz a kettõ együtt se.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

A Lock-On-nal játszott valaki? Milyen játék? Érdemes felrakni?
Bucser
Bob2-höz érdemes felrakni egy rakás patchet mert manapság igencsak szép dolgokat lehet belõle elõhoznii. PL 6DOF kabinok jó fizika és nagyon nagy hadjárat.

Szingleben messze jobb mint az IL-2. Multija egyenlõre nincs. lehet nem is lesz.

Egy kis video róla.

Vagy éppen ez

Úgy hallottam patch után kb annyira jó, mint amennyire az alapverzió rossz😊
Úgy láttam a "polgári" részén komolyabb hangsúly volt, ha nen hazudnak nagyon a videok akkor van igazi szél, komolyabb a felhõzet, komolyabb a leszállás, és a bonyolult motorindítás mellett hátha a repülés közbeni motorkezelés sem csak látszat kedvéért van, mint az IL2-ben.
A sérülési modellben mondjuk nem bízok, meg furcsa volt mikor a spit beállt a He-111 hat órájába és az nem lõtt vissza.

Talán még õ is másképp érezné magát, ha 4.08-ban kellett volna megtanulnia mások ellen játszani😛

Ahogy õ is elmondta, profi szinten már mindegy mivel jön a másik, de addig elég furcsa ülni a Ju88 hátsó ülésén, nézni hogy az a szerencsétlen spitfire mit szenved a hat órádban, majd miután lezavarod egy szál kis géppuskával, nem akarod elhinni hogy le tud lõni, ha messzerben találkozol vele...

(Érdekesség: szoktam védeni bombázót tengely-gépek ellen is. Rájuk nem épp a bénázás jellemzõ.. persze a védõlövész-tapasztalatból nem feltétlenül kell komoly következtetést levonni, de ott "mozivásznon" nagyon lejön, hogy ki milyen jól harcol! Ha azokat veszem alapul, pl a WC tengely játékosainak 2x-es túlerõnél is porba kellene aláznia a vörösöket, fõleg ha sok a spit. A szöviknél is azok támadnak ügyesebben, akik ellen pedig pl messzerrel szeretek harcolni.)

BOB2? Én próbáltam, de minde egyes részletében gyengébnek találtam mint az Il-2 sorozatot, persze ez teljesen szubjektív... Nem álltam neki teszteket csinálni.
Majd az Oleg féle BOB lesz a következõ amit kipróbálok.

Laca kollégánál van a pont.
Úgy gondoltam, nem léteznek komoly II. vh-s szimek. A CFS az FS-re épül ami egyszerûen alkalmatlan erre, esetleg a BOB2 az, amit megszerzek már, mert érdekel pontosan miért is nincs sikere. (gondolom kevés a repülhetõ gép, meg nem is tudom van-e multiplayer)

2008 van, gigahertzes procok, amik elég vad modelleket is simán kiszámolnak, erre ma nem mer senki egy tömegpiacos szimulátorba fektetni, ha igen akkor meg végül inkább kiadja könnyítve, és bár engem nem idegesít olyan nagyon, én megértem, ha mást igen.

A hibákat sose kerestem..biztos én vagyok túl jó (😛), de mindig maguktól tûntek fel, én csak játszani akartam😊

Her Laca
Na kollegák!!! Meg köll nézni pl az AW statokat. Egy élettel a legtöbb légigyõzelem majdhogy nem mindig német oldalé. A géptipusok nem is érdekesek. Tehát röviden a játék olyan amilyen, valószinû a német oldal játékosai nak több idõt kell belefeccõlni ha eredményesek akarnak lenni. Bár lehet tévedek. Mit kell itt vitatkozni? Mindkét oldalon vannak nagyon jó játékosok ,meg vannak középszerûek ,meg vannak sza...ok. Aki sza..r annak mindegy mibe ülteted,aki meg jó az meg
még egy WC ajtóval is levakar az égrõl.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

"ez az egyetlen program, amiben ilyet lehet😄D"

Mármint mit lehet?

A többire, nem tudok már mit mondani, lehetne görcsölni az összes többi szimulátoron és vagy realitáshoz közelinek tûnni akaró játékon is de minek, egy játék olyan amilyen, ha bosszant és idegesít akkor nem játszok vele ennyi, de nem látom be mi az öröm abban,hogy valaki csak a hibákat keresi amin tud zokogni egy darabig... Egy emo topik is vidámabb mint az Il-2 topikok bármelyike...

Mert az egész il-2 egy fos+szar, oleg csaló, jajj szegény friccek meg stb,stb,stb...
De a kérdés nem ez, hanem az, hogy ha ilyen szar az egész akkor minek erölteted? Vagy miért nem repülsz Te a Spit-tel? Ha az egyik oldal nem tetszik mert... nem tetszik, a másik oldal meg szar akkor mit erölködsz vele? Nyomsz neki egy szép kövér Del-t és meg van oldva a problémád, ennyi.
Persze ha direkt ezt élvezed akkor ok, de akkor nincs is probléma, ugye?

Valahol van egy kis igazad, de felhívnám a figyelmet arra a kínos pontra, hogy ez az egyetlen program, amiben ilyet lehet😄D

Szóval itt van az egyetlen, potenciálisan nagyon jó és reális világháborús szimuláció, amit különbözõ okokból mégis fél-árkádra konfigurálnak. Szerintem jogos, ha ez némelyeket zavar.

Leírom, sokadszorra: miért CSAK AZ EGYIK OLDALON érnek el eredményt a kezdõk?

Leírom, 256x-ra is, akkor miért repkedsz a német/axis/blue oldalon vagy általában az Il-2-vel, ha nem öröm?
Perszhe ha #12984 akkor meg mi a probléma?
Szerverbeállítást passzolom, voltam/vagyok annyira nagypofájú, hogy csak FR szervereken repültem/néha még repülök.

Visszakérdezek: miért nem lehet német oldalon lazán örömmel repkedni az esetek 99%-ában? (Függ persze az adott szerver beállításaitól is)

Her Laca
Én nem ilyen meg olyan alapon mondtam ,hanem a tényt közöltem.
Dog ban nagyon jó cobra igaz a mocija kicsit gyengécske de azon kivûl parádés. A késõbbi cobrák meg már bitang erõsek is. Fordulni meg nagyon jól lehet velük. Bármelyik BF et lefordulják.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Jó ilyen alapon a TB-3-mal is le lehet lõni minden német gépet, csak nagyon kicsi az esélye... 😊
Orosz oldalon repültem Cobrával, nem rossz de sose volt a kedvencem, se ez se a Lavocskin sorozat.
Nekem A Vadászgép a Jak sorozat, pedig egy kezemen meg tudom számolni mennyi gépet lõttem le vele... de hát a hangulat az hangulat, német vadászban például soha nem találtam meg (Stuka, Heinkel és 88 az már más tészta, meg úgy általában a "komolyabb" gépek 😊)...

Her Laca
Én nem tom ,kinek mi a baja ,személy szerint már egy cseppet sem érdekel a gépek tulajdonsága. Repülök azzal ami van ,de pl múltkor kicsit rágyurtam a cobrára és azt kell mondanom,hogy nincs az a német gép amit könnyedén ne lehetne levakarni vele az égrõl. Talán még a spit nél is jobb. Nagyon megtetszett.
Mondjuk én akkor is német oldalon fogok repkedni ,hogy is nézne ki egy Herr spitiben😊))

Mazohista:
- Üss meg!
Szadista:
- Nem!

Kérem kapcsojja ki... 😄DD
Nem értem én ezt akkor se, a lockonban a vadászok azért szapulják a fejlesztõket mert õk nem kapták meg az összetettebb repmodelt csak a Szu-25/T-k... Semmi se jó a népnek... 😄DD
Na mindegy ízlések és pofonok ugye...

Her Laca
Azé ül bele ,mert önkínzó,szereti a kihívásokat,sõt nagyon szereti!
Mit nem lehet ezen érteni???😊) Ha nem így lenne õ is Spit-tel repülne.

Na de akkor mi a k*rv* *st*n*rt ülsz be abba a k*b*sz*tt Fókába??? Ez itt a kérdés...
Bocs de ezt már máshogy nem tudom kérdezni...

A 4.09 betában állítólag van pár szép föld-pingálmány...
"tényleg erõlteted ezt a játékot" éppen errõl van szó! Ha beleülsz egy FW190A-ba az egész elveszti a játék jellegét és erõltetéssé válik... Mások jól szórakoznak, miközben téged lelüövöldöznek/kikergetnek a világból, te meg küzdesz a túlélésért...
Nagyon jó példa még az AirforceWar angliai csata szimulálása 41-es gépekkel, nehogy a spit kimaradhasson. Szánalom...
De tényleg tegyél egy próbát, mielõtt itt erõltetéssel vádolsz emberkéket, akik 1.0 demotol végigjárták az IL2 szamárlétráját. WingsOverEurope-ra regisztrálj be. Menjél fókával. Ha lelõttél 10 gépet KIA nélkül linkeld be ide a statodat kérlek. És elbeszélgetünk, mennyire élvezted a harcot. Ha hozzá sem fogsz, az ugye már magáért beszél...

Malta Map - v1.2 - FINAL
Ennél jobbat a hivatalos fejlesztõk sem raktak össze.

.http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=3036
Ennél jobbat a hivatalos fejlesztõk sem raktak össze.

Már bocs de Te mondtad hogy menjünk gyakorolni német gépekkel, és miután spittel mindenféle típusgyakorlás nélkül jó voltam/vagyok, ebbõl kiindulva Szerinted ez egy olyan játék, ahol csak a német oldalon kell komolyabb gyakorlás... lehet hogy félreértettem valamit.

A többit nem értem, amikor kedvem van játszok, ha esetleg bajom van, kilépek. Sose töltöttem még be azért, hogy pl. megszivassam a spiteseket, vagy hogy megmutassam, milyen sokat tudok vele lelõni.

Az eltúlzott spitrõl meg nekem úgy tûnik, egyetértesz vele csak épp neked ez annyira játék, hogy jó dolognak tartod akkor is, ha fizikailag/történelmileg az egész nevetséges.
Szerinted beteges, ha az embernek Igénye van arra, hogy a fejlesztõk Megpróbáljanak reálist alkotni?

gyönyörû térképekre adhatnál néhány példát, linkkel! köszi!

Igazam volt...tényleg erõlteted ezt a játékot/témát, ezt minden rosszindulat nélkül mondom, ez látszik a hsz-eidbõl. Én pedig nem értem, mért játszom még mindig a pionírt, mikor alig reagálnak már erre az eltúlzott spit-témára. Az igazság az, hogy én is belefáradtam és nem fogok tovább erõlködni; rengetegszer megfogadtam hogy felesleges, és lezárom ezt a témát, de most így is lesz.
~peace...
Lehet hogy az il2 már szerintük is annyira rossz, hogy fölösleges foglalkozni vele😄

Részemrõl amikor nem élvezem, nem játszok. Mivel szerencsére ez ilyen "Három az egyben" játék, amikor elegem van a spitekbõl bombázok (vagy spitmentes közegben vadászok), amikor elegem van belõle hogy 41-es darálóval kell bombáznom akkor csatarepülök, végsõ esetben esetleg egy hétig nem töltöm be.

A nyugati gépekrõl meg akkor írok itt ha valami újat produkálnak..vagy ha valaki nem érti mi bajunk van. Majd leszokok róla😛

Poe: szerinted mennyire gáz ha egy játékban az egyik oldalnak mindenképp tudnia kell játszani, a másiknak meg géptõl függõen nem feltétlenül?
Ugyanezért egy átlagos játékot ki szoktak röhögni.

A sullyedes hang is qvajo, meg a moddolt foka kabin is.

#ofp.hu@irknet

Én is ezt mondom...valahogy olyan érzésem van, hogy 1-2 ember pusztán azért játszik ezzel a játékkal, hogy a Spitfire-t és úgy általában a szövetséges gépeket szidhassa. Miért? Miért kell erõltetni, ha nem teszik, vagy nem megy? Tényleg nem unjátok még ezt a témát?
Komolyan mondom, gondoljátok át (vagy kezdjetek el gyakorolni a német gépekkel) hogy mit is akartok ettõl a játéktól, mert ennek így - szerintem - nem sok értelme van.
Pontosan errõl beszélek, és csak ismételni tudom, ha nem öröm akkor minek csináljátok?

Szerintem egy kicsit (nagyon?) maradi? önzõ? banda Olegé. Van egy rakás, remek nemhivatalos kiegészítés, de hallani sem akarnak róla, hogy bekerüljön a játékba, A SoundMod, vagy tényleg gyönyörû térképek...

Próbálj meg egy komolyabb szerveren német géppel a "játék kedvéért", lazán harcolgatni Shitek ellen. Nem taktikázva, hanem "csak úgy". Egy pezsgõt teszek rá, hogy 5-bõl 5-ször lelõnek, anélkül, hogy lenne valamilyen sikered.
Ezután már nehéz arról beszélni, hogy pusztán a "játék kedvéért" repkedsz, hanem némi revánsvágy is fût...

Hmm, minden rosszindulat és flémkeltési vágy nélkül, Ti élevzitek még egyáltalán az Il-2-t? Isten bizony olyan az egész toik hangulata minha mindenki csak a sértettségét élné ki valami miatt... Persze lehet csak én látom rosszul, de ha ilyen szar az egész akkor miért nem hagyjátok a fenébe?
Egyik oldal így meg másik oldal úgy és mocskosoleg... Értem én, sõtt ha kell még azt is elismerem sok dologban igazatok van, de van ennek értelme így?
Biztos én vagyok árkádlúzergémer de én a mai napig szeretek röppenni egyet egyet az Il-2-vel pusztán a játék kedvéért anélkül, hogy fuldokolnék a sértettségtõl...

Erre nem nagyon lehet számítani.. ez valahol ugyanaz a téma, mint hogy a fizikai nehézségválasztó "Ki/Be" (amit objektíven "Nincs/Van"-nak nevezhetnénk) kapcsolóiból miért nem csinálnak 3 állású "Nincs/Van/Reális" állást, és akkor nem kell mindenkinek butított fizikával játszani.
A játékosok igénylik hogy könnyû legyen a program, de mellé azt is, hogy elmondhassák, hogy õk profin nyomják (legalább a fizikát), õk aztán igazi szimesek...

A tengely-szövi kérdés az elõbbinél ezerszer kényesebb, ilyen hivatalos patchre max. akkor lesz némi esély, ha lehetetlen módon a BoB mégis Szimulátornak készül.

Namost azért szimulátor, hogy legalább emlékeztessen a valóságra. De nem bánnám, ha lenne egy (nem túl nagy fáradsággal megírt) patch vagy add-on, ami jóval valóságközelibb lenne a mostaninál. Akinek meg az tetszik, hogy minden kapcsolót kikapcsol a "Difficulty", az kapcsolja ki.
De ne legyen olyan, hogy az egyik félnek jóval "árkádabb" gépei legyenek, mint a másiknak...

Már máskor/másnak is mondtam, hogy szerintem nagy hibába esik az, aki ezt a játékot a valósághoz akarja hasonlítani, a legkisebb mértékben is. Meg kell maradni a realitásoknál, ergo hogy ez egy PC játék és semmi más..amit én mellesleg úgy szeretek, ahogy van.
Cry Me a River... 😊))

aztis nézd meg h meddig tartja a motor a teljesítményét overheat alatt...