IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Ó nehogy félreértés essék😊 Mindenki a saját tehetségéhez mérten (már ha van esze) fejleszti a gépét. Meg persze az igénytõl is függ mire van szüksége. Persze egy jó gép komoly beruházás,nagyon meg kell nézni mire is adja ki az ember a keservesen megtakarított pénzét,de szerintem kb három évente kell egy nagyobb beruházás ,és az kitart a következõ három évre.
ha követni akarnánk a hardverek fejlõdését ,valószínû csak arra keresnénk.
De van egy pár ismerõsöm aki mindig arra apellál ,hogy majd ha kijön az újabb akármi és leesik ennek meg annak az ára na akkor vesz majd,de mindig van újabb ,és újabb oszt még mindig a 10 éves hardverral vegetál.
Mondjuk ez nem is lenne gond csak ne akarna mondjuk egy frissen megjelent játékkal szimplán csak játszani ,és fõleg meg ne terheljen mondjuk engem a problémáival miszerint segítsek már mert nem érti miért nem indul el a game. Multkor is elkönyörgtek egy használaton kivüli karit mert (bár csúcs gépe van) de nem ment a COD4 és azt pedig feltétlenül ki kell próbálni. 😄

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Kár, hogy átvették a "Pearl Harbour" stílust...

De mikor lesz film pl. Hartmannról vagy Barkhornról? Vagy az "ciki"?

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Az AGP-sek ha nem is kihalóban vannak, de erõsen megritkultak. Érdemes lenne egy PCI-E-s alaplapba beruháznod, meg egy jó kétmagos Intel prociba. (Igaz, új RAM is kell mellé)
8800GT-t már 35e körül kapsz, valamivel olcsóbban meg 9600GT-t.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

repvez
Red Baron

Erröl a filmröl mit tudni?Mikor lesz a mozikba, mert ha jol láttam azt irták, hogy a németeknél április 10, de az már rég elmult
Jó áron agp ? 8600 v 8800 asszem nem rossz vétel pláne ha még esnek az árak mondjuk karácsonyra.

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

AZ asszonynak nem muszáj mindenrõl tudni... 😊

Ha az Il-2-t komolyabban akarod játszani, akkor inkább NVidia kártyát keress. (OpenGL miatt)

Én akkor fejlesztek, ha már nagyon muszáj. Akkor is a teljesítmény-ár viszony a fontos. Igyekszem olcsón vásárolni, nehogy az asszony morcos legyen. Magamnak fejlesztek, nem azért hogy gyorsabb gépem legyen a szomszédnál. Jelenleg amd 2500/2800 ati1650pro 1 gb ram a gépem. Terv erõsebb proci és tán ati1950 . Utána majd komplett gépcsere, de az csak jövõre.

Willenbrock
BOB 2:Wings of Victoryban hogy lehet a pilótakampány módot úgy beállítani hogy a kiválasztott egységgel a földrõl lehessen indulni,nem tudja valaki?(bocs az offért de máshol nem érdemes ilyesmit kérdezni.)

Her Laca
Szepi testvérem😊 ! Azért nem a BOB körül forog a világ asszem.
A géped fejlesztése az nem BOB , hanem kézpénz függõ😄 Én meg azokon mosolygok akik majd akkor fejlesztenek ha kijön a következõ újabb hardver ,játék stb. Na nekik nincs soha jó gépük.
Elnézést ,én sem akartam senkinek a lelkivilágába taposni.😄D

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

ugye milyen jó kis gép? <#ravasz1>

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Próbáld ki: QMB, 109F4 vs 4x4 U2 ace, üres fegyverzettel.

Egyetlen szabály: 110%, gázt elvenni tilos!

Az számít, hogy a motor besülését jelzõ hang kezdetéig hányat lõsz le. (Addigra a 20mm-es készletezése is kb. elfogy)

Egyrészt a 22"-os monitor nagyobb felbontása miatt (NEM AZ IL_2-ben), másrészt volt egy kedvezõ ajánlatom a régi alaplap-proci-RAM kombó beszámításával.

Én rajtad sosem röhögnék! Amúgy mi miatt ?? 😊

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Mondtam már, hogy utálom a Shiteket ugye?? Na hát akkor a La-5 FN mégjobban! Azt a rohadt gépet alig lehet levakarni az égrõl! Hihetetlen mit benyel <#boxer><#violent><#banplz> Még a P-47 is hamarabb leesik mint az. De az a valóságan is egy repülõ tank volt.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Röhögj rajtam nyugodtan, a múlt hónapban fejlesztettem egy nagyot (igaz, nem a BoB miatt).

Kicsit megmosolyogtam és mosolygom ma is azon naiv lelkeket, akik "Mindjárt kijön a BOB!" felkiáltással, rögtön konfiguráció fejlesztésbe kezdtek 😊)

Elnézést, ha vkit megbántottam, de én majd akkor veszek új vasat, ha majd a polcon lesz a BOB 😉

Eddig sem kapkodták el...

... és közben nem kéne annyira a SOW-ot siettetni, érettebb program lenne belõle amikor kijön.

Szerintem is lenne még szusz az Il-2-ben. Kidobhatnának még egy két fizetõs addont. Van csomó gép ami hiányzik a játékból. Javíthatnák a modellezést (akár a SOW-ba fejlesztett dolgokat is lehetne bétatesztelni, mint ahogy a 4.01-es verziótól kezdve ez hivatalosan is így van).

Igen, valszeg már használták egy ideje.

Lehet, hogy sok mod megjelent, biztosan értéket is teremtettek, ezt most nem cinikusan mondom. Úgy láttam vannak új gépek, térképek, stb.

Az, hogy nem kezdett el csalni boldog boldogtalan, csak annak köszönhetõ, hogy a komolyab szájtok, fórumok, nem engednek olyan modot publikálni, amiben FM/DM módosítás van.
Ez nem jelenti azt, hogy fû alatt nem terjednek ilyen jellegû modok is.

Az, hogy csak az orosz verzóval megy, szerintem csak azzal magyarázható, hogy QTim a saját verzóját törte meg. A il2fb.exe felelõs az SFS fájlokból kibontani a tartalmat. Ez az egy változat elég mindenkinek.

Az akár az elõny megtartása miatt, de akár a többiek védelmében is történhetett, hogy titkolták (kevesebb mod, kevesebb csalás)

mivel esetleg orosz??? 😄
Her Laca
Magyarázhatjuk ezt ,így vagy úgy de aszondom mindennek az oka Oleg😊
A francnak nem foglalkozik kedvenc programommal,oszt a modderek sem kellenének.

mivel esetleg orosz a program???
Trucker39
Bizony, hogy nem. Ugyanis, egyre nagyobb azon irányú mggyözödésem, hogy "zárt körü" társaságokban ez már évek óta ismert dolog volt, amit gusztustalan módon, ki is használtak. Inkább köszönje meg mindenki neki, hogy publikussá tette. Igen, egy csomó MOD megjelent azóta és nem az történt, hogy boldog, boldogtalan csalni kezdett.
Azért annak fel kellene tünnie, hogy orosz verióval megyen, más verzokkal meg nem. Vajon melyik oldalnak kedvezett ez a dolog??? <#wow1>

A Punkbustert azért nem tolerálják sokan, mert eléggé etikátlan és veszélyes, hogy gyakorlatilag bármit megtehetnek a gépeddel távolról, ha fut: screenshotot kérnek le, fájlokat nézegetnek, stb. Másrészt tényleg nem kijátszhatatlan.

Ugyanez a baj a másolásvédelmekkel: olyan mélyen épülnek be az operációs rendszerbe, hogy kikerülik a vírusvédelmet, tûzfalat, stb, és ezt nem nem mindenki nyeli be egy játék miatt.

Szerintem ez örök probléma lesz. Olyan szerveren kell játszani, ahol többnyire megbízható emberek repülnek, és szûrik a csalókat. Mást nem nagyon lehet tenni.

Azt a ruszki gyereket kéne tökön rúgni, aki közzétette az SFS extractor-t. (Bár most páran biztos nem értetek egyet, mert akkor SoundMod se lenne)

Sajnos. Ezek azok akik gyõzni akarnak, mindegy hogyan. Ez azomban tényleg nem teszi õket jóvá, csak elkeserítik a becsûletes játékosokat. Elveszik a játék értelmét.

L Viper
Sajnos van pár idióta, aki lusta tapasztalatot szerezni, vagy egyszerûen képtelen megtanulni normálisan légiharcolni és csak csalással tud "királykodni". Elcseszi ezzel a többiek játékát is.
Ja ilyen leggoltató készüléket pár ft-ért én is összeütnék 20 perc alatt. Csak hát utálom a csalást. Offline fps-ben is csak végszükség esetén fanyalodom rá, és nem is élvezem így a játékot.
Azért kíváncsi vagyok, ezek a komák mit élveznek rajta. Lõttem végtelen lõszerrel és sérthetetlen géppel valakit ? Ha valaki megnézi a statomat láthatja, 6x lelõnek minden gépért. Mégis szeretek online repûlni. Reszkessenek a földi célok ! <#violent>

" már kevésbé érdekel mint akár egy éve is."
ja, mire megszoksz egy disznóságot, már jön a következõ fokozat.
Her Laca
A leggyakoribb amikor laggoltatnak. Amig mondjuk elõnyös helyzetben vannak minden simán megy de ha fordul a kocka na akkor beindul a fénysebességre váltás. Aszongyák az okosok ,hogy vagy kikapcsolja a modemet egy pillanatra,vagy bekapcsol valami progit . Aztán persze vannak lehetetlen dolgok ,amiket képtelenség megcsinálni egy adott géppel,pl megy 400 al visszintesen 2000 pluszban vagyok megcsapom 600 al ,szépen húzom felfele ,nem meredeken de azért tempósan ,naszoval hátranézek oszt vígan ott van mögöttem 😊De mint már mondtam már kevésbé érdekel mint akár egy éve is.

Ha tudsz olyat aki biztosan csal v olyan szervert ahol tudod h sûrün elõfordul, légyszi szólj. Ha van feketelistád küld el akár priviben is.
Utálom a csalást. Uk1 pl rendszeresen kidobja a csalással gyanusítottakat. Bár inkább a lagg a bûnös.

Her Laca
Hát war -on már volt rá példa ,de ezeken tömegszervereken mit tudsz tenni?
Én speciel ignorra teszem aki már több mint gyanus,meg nem megyek be olyan szerverekre ahol olyanok repülnek akiket nem ismerek. Megjegyzem eleinte az Il2 elég csalásbiztos volt ,de mint mondottam mára azt csinálnak benne amit akarnak. Talán majd a BOB helyreállítja amit helyre kell állítani😊

Szerintem ez olyan mint a sportban dopping. És ugyan úgy kellene bûntetni. Eltiltani hosszabb v rövidebb idõre. A statját is törölni. Persze csak bizonyítás után.

Azért punkbuster-frissítés után pár órával mindig megjelentek az új radarok meg aimbotok😊 Ott több csalót láttam, mint il2-ben.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

"Hmm... A csíterkedés pszichológiáját sosem értettem. Egy gyõzelem akkor élmény, ha megdolgozol érte."

Akkor mi van az MMORPG-k sikerével? Ott nem közvetlenül rajtad múlik a gyõzelem, mégis örül a sok ki zabi minden alkalommal, ha gyõz a level-81 darkelfmagekillerorcjával😊

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Régebben egy keveset America's Army-ztam, ott a Punkbuster volt a csalók ellen. Itt nem lehetne?

Hát, én már láttam ROSS-ostól más furcsát is, pedig csak egy gyakorló szerver (BGserver) volt...

Hmm... A csíterkedés pszichológiáját sosem értettem. Egy gyõzelem akkor élmény, ha megdolgozol érte. Eleve az Il2-ben vannak olyan madarak, amik olyan szinten erõsek/túlmodellezettek (La-7?) hogy már szinte azzal repülni is csítnek számít. Még ezen felül mókolni a programmal... Minek örülnek ilyenkor, komolyan? Hogy tönkreteszik mások szórakozását?

Autó-szimulátoroknál is vannak ilyen gyökérarcú emberek. Nincs olyan online játék, ahol ne bukkanna fel egy ilyen. Bi6-os kiscsászárnak innen kívánom, hogy az a repülés legyen élete legnagyobb élménye.

persze-persze, én is láttam már shitfightert percekig 600 km/h fölött repülni tengerszinten, de azért ennyire egyértelmû és durva csalást még nem tapasztaltam. ez már teljesen nyilvánvaló és kimagyarázhatatlan, pofátlan csalás!!! bár a srác reptudományát elnézve nem lehetett valami öreg róka... szóval lehet, hogy csak a csalás kedvéért csalt, hogy megmutassa milyen menõ. bár ez itt nem fog megállni, sajnos... alighanem most jönnek majd csak az igazán "csítergépek".
Bucser
Mióta 4-5 évvel ezelõtt kiderült és tudni lehett, hogy a ROSS-osok amint helyet váltasz a kabinban tudják, hogy hol van a géped a térképen valamint ehhez okos kis programot is írtak, hogy figyelje ezeket a váltásokat. Nos én azóta nem veszem komolyan az Il-2-t.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Her Laca
Hát miért is csodálkozol ezen??? Gondolj bele ,hogy pl a sundmoddal nyugodtan beléphetek bármelyik serverre. Nos ha ezeket az átalakításokat nem veszi észre a program ,tehát becsapható akkor számomra már régtõl nyilvánvaló,hogy bármit meg lehet csinálni. Mióta teret nyertek ezek a mod ok azóta nem is veszem komolyan az IL-t.

na, akkor hadd jelentsek be egy teljesen egyértelmû csalást! skies of fire szerveren lerchével lõttem agy manõverezõ bi6-ost. elõször csak kapáslövést adtam le rá - 2x30mm ált. elég egy sugárhajtásúnak - de láttam, hogy nem esik szét. újabb fordulózásokat követõen az is látszott, hogy meg sem sérült. ezek után beleeresztettem vagy 15-20 skulót egy sorozattal, de csak repkedett tovább. idõközben jött még egy lerche, az is megsorozta, majd egy ta 183-as is. egy karcolás nem esett rajta, a srác továbbra is csak próbált kimanõverezni minket. ezek után úgy döntöttem, belerepülök, lássuk mi lesz. nos, a lerche szétesett, bi6-on egy karcolás se. még figyeltem utána egy darabig, láttam, hogy a másik lerche is belerepül hasonló eredménnyel. egyértelmû azt hiszem... csak azt bánom, hogy nem vettem fel, de mivel ált. nem készítek felvételeket, most sem jutott eszembe sajnos.
Her Laca
Na azért nem oly nagy az a probléma. Elõször is ha észrevesz és kifordul ,az egy dolog. De a sokadik rácsapásnál már hibázhat ,és persze nem kell mindig ugyanazon pozicióból támadnod. Hiszen nálad a magassági és sebesség elõny ,így te választod meg a támadás mikéntjét. Gondolj bele a ficak kiszolgáltatottnak érzi magát lett légyen bármennyire is tapasztalt és ezért idegesebb is lesz mint kellene. Ha kitartó vagy ,hibázni fog és akkor amen. Ha kapkodsz és te hibázol akkor viszont neked harangoznak😊

Érdekes hogy a me v fw pillanatok alatt lezuhan, a vörös gépek meg csak nyelik a találatokat. Hiába jó fából készültek az orosz gépek. Rácsapsz, megsorozod, villog szépen mint egy neonreklám, túlrepülöd, utánad fordul és lelõ.

Köszi a tanácsot!

Apró segítség: a megtámadott AI kb.300m távolságról fordul ki...

Humán ellenfél: kicsit hülyén hangzik, de ha észrevett, akkor figyelem, hogy milyen távolságról fordul ki, és a következõ rácsapásnál ennél messzebbrõl nyitok tüzet. Persze ez Messzernél kisebb probléma a koncentrált fegyverek miatt, Fókánál nagyobb probléma, mert 150m a fegyverek összetartása (nálam). És mindezek közben igyekszem a Nappal is sakkozni egy kicsit... (fõleg ikonmentes szerveren)

Bucser
Elfogy a FW üzemanyaga vagy a rata egy eldobott lézersorozattal lyukat lõ a szárnyba és a FW magától lezuhan.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Huh, én asszem maradok a QMBs bohóckodásnál. 2001-ben vettem meg az eredeti Il2-t, azóta kisebb-nagyobb szünetekkel játszok vele, de valahogy nincs tehetségem hozzá. Ettõl függetlenül nagyon szeretem, szívesen töltöm az idõmet régi vadászokat próbálgatva.

Ha megengedtek egy nagyon amatõr kérdést: ugye a vadászoknak két csoportja van: az egyik a fordulóharcokra jobb (Rata, Lavocskinok, Zero), a másik pedig az izomgépek (P47, FW stb.). Utóbbiaknál ugye a boom-n-zoom taktikát javasolják mindenhol. Ami ugye ha jól tudom, kiszúrni az alacsonyabban repülõ gyanútlan célpontot, aztán óriási sebességtöblettel lecsapni rá, majd spuri vissza a magasba, ami ugye az ilyen gépek erõs motorjaival gyerekjáték. Kérdésem a következõ: mi van akkor, ha a kisebb, gyengusz gépnek nem vak a pilótája, és az uccsó pillanatban egy éles fordulóval kitér a 800-al lezúduló Fóka elõl? Aztán a következõ lecsapásnál mégegyszer? Ugye egy FW nem kezdhet fordulózni mondjuk egy Ratával, de ha a Rata már látja õt, akkor hogy lehet b'n'z-zni ellene? A Rata mivel lassú, nem tud támadópozícióba kerülni, de mivel nagyon fordulékony, könnyen ki tud fordulni az ólomesõbõl. Ilyenkor mi a meccs vége, feltételezve két egyformán jóképességû pilótát?

Her Laca
Legyünk öszinték Vogel. Ez a játék ,mint sok másik is nagyban ember függõ. Én állíthatok akármit akkor is késõbb veszem észre az enemit mint mondluk Gida .Õ pl tft-n komoly felbontáson is megmondja valamirõl amit nem is látok ,hogy milyen gép😊) A valóságban is hasonló volt a helyzet,asszem itt sincs másként. Hála az égnek ,hogy vannak olyanok mint ti,oszt örülünk ,hogy vagytok😄 Beinvesztál az ember igen komoly összegeket ,komoly hardverekbe és azt hiszi ettõl jobban fog menni . Hát asszem ez tévedés. Sokat ,nagyon sokat kell szerintem gyakorolni,és akkor mindegy milyen a monitor a joy stb. Annó nagyon sokat gyakoroltam,mostanában alig,meg is látszik ,egy elefántot sem nagyon találok el.

Vogel
Jó persze elfelejtettem hogy áttértek sokan TFT-re. Azzal kész káosz volt a jetflyon. Alig láttam vmit. Ezé sose fogom lecserélni a 17es crt-t 😊

Trucker, tod hogy nem rád gondoltam 😉

Mit akarsz látni a mûszereken? Érzésbõl kell repülni, a mûszerek csak önellenõrzésre szolgálnak.

Mikor a srácokkal repülök gyakran megmonjuk milyen gép milyen oldalon mit csinál a pixelbõl kb 7km távolságból. Én most kb 14 km-tõl látom a vadászokat (kiv. spit és rata) volt mikor 18! természetesen alap pixel méreten (tudniillik lehet állítani a pixel méretét szerver oldalról). 1024ben nálam 10 km alá csökken a látótáv. Ez messzerben ülve még okés, lehet reagálni az enemyre de fókában már kevés.

Csak segítséget próbálok nyújtani a tapasztalataimmal, hogy erõsödjön a magyar mezõny 😊