IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Réges ,régen lehetett a messer motorját is állítgatni. Sokaknak a gázkarra volt beállítva a prop és bizony ha valaki megtanulta kezelni manuálisan ,a végletekig ki tudta használni a gépét. Nos akkor is voltak virtuális háborúk,és a veres oldal pilótái nehezményezték,hogy mindig lelövik õket. Namármost kérésük meghalgatásra talált Oleg füleiben,miáltal sok minden mással együtt ez is megváltozott.
Remélem érthetõ voltam😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Olegék szándékát tekintve ez nem szimulátor.

Azért bitítják, mert így jobban fogy.

Jó hogy vannak kapcsolók, de a legtöbb dzsojsztikhõs nem nyelné le, hogy a teljes fizika neki túl bonyolult, és inkább menne CoD-ozni.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

TG Gida
Hogy miért kell lebutítani:
A háború alatt a németek leteszteltek egy zsákmányolt La-5FN-t és arra jutottak,hogy jó a gép persze,de ahhoz,hogy a pilóta kihozza a maximumot a motorból kb. nyolc féle beállítást kellett megváltoztatnia a vezérlésen.Ez ugye idõt vesz igénybe,ami nem szerencsés egy stresszes harchelyzetben.Gondold el mi lenne a sok Spit meg Lavocskin huszárral,ha gyorsan meg akarna lépni.

Isten áldja a pogányokat!

Sanyix
Ha ez egy szimálátor és egyre élethûbbnek kéne lennie akkor mi a faxér butítják egyre jobban? Ott vannak azok a hülye kapcsolók, amivel lehet butítani, az mérnem elég?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

pont ezt mondjuk hogy ne piszkáld mert tök fölösleges! már nem tudod azt a pluszt kihozni belõle mint rég. de tudom a zéro jobb mint a hellcat😄😄😄

(tudom nem te montad csak hasonlo a szitu...)
Szerintem a "nem kell hozzányúlni"-ba beletartozik, hogy ne tedd át kézibe..😄

Sanyix
most nulláztam le egy emilt 3 sec alatt. 100% prop pitch, 110% gáz, felpörög maxra, de meg se mozdul a gép, pedig fék nincs benyomva, majd overheat, és inoperable.

De tökmindegy szétmegy e vagy sem, üzemanyagtakarékoskodni, hûteni a motort lehet vele.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

semelyik gépnél sem kell hozzányulni a prop pitchez. kivéve foka ugye.ezt meg nem mondom melyik verzióban szedték ki, mert elõtte szépen lehetett vele játszogatni h mennyin van a pitch és a gáz és hogy hogy huz jobban meg ilyenek. de ez ki lett véve ismétlem.
orosz gépek alap mixture értékkel, 3000 méter felett csíkot huz.akkor kell állítani. ugyanugy asszem a heinkelnél is kellett 5-6ezer környékén anno.de ebbe nem vagyok biztos.
"100% prop pitchel nagyon keservesen indul el az összes gép kifutópályán, és szintén túlpörög."

Sorold milyen autoprop nélküli gépeken láttál ilyet, most rögtön kipróbálom😛

Tudom, énis, de azokról beszéltem, ahol csak kézzel lehet pitchet állítani😊

Sanyix
Én már pörgettem szét bf-109e motorját(alap 1946-os verzióval), laza 2 sec alatt. Semmi nem kell hozzá, csak 100% prop pitch földön állva, és fullgáz, felpörög, szétpörög, tröty tröty, és vége, többé nem indul. 100% prop pitchel nagyon keservesen indul el az összes gép kifutópályán, és szintén túlpörög.

A korábbi verziókban szépen szét lehetett pörgetni a Messzerek motorjait manual prop.pitch-en.
A feltöltõt többnyire 2500-3000m körül kell II. fokozatba tenni, ahol nincs automata (pl. Hayate)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Elõre kikötném, hogy javítatok ki ha tévedek, de:

A játékban a motorkezelés teljesen gagyi.

Prop pitch: ahol nincs automata, ott fullgáz mellett 100% proppal lesz a leggyorsabb. Akármennyivel tépsz, így optimális fordulatszámon lesz, sõt, néha látni hogy magától megy vissza a jó értékre! (pl ha 30%-ról fellököd százra, mialatt 700-zal repülsz).
Tehát ahol nincs auto-prop, félig ott is van. Csak gázlevételnél vedd vissza.

Mixture: ha rosszul van beállítva a magassághoz (túlságosan dús), csíkot húz a motor és lelassul. Minden átmenet nélkül. Ha (asszem) 60% alá veszed alacsony magasságon akkor szintén lelassul, de amúgy az átmeneti értékek közt semmi teljesítmény-különbség nincsen. Illetve lehet, hogy kevesebbet fogyaszt. (ez jó legális cheat-lehetõség, ki kéne próbálni😊

Feltöltõ: ha magasan vagy, próbáld meg átkapcsolni. Ha nõ a nyomaték akkor jól csináltad, ha esik, akkor egyelõre tedd vissza.

Sanyix
Számít, de mi köze ahhoz hogy hosszú vagy rövid távú?

Az automata rpm alatt mit értzesz? Nem manuális fordulatszám vezérlés-t? A Mustang-ba érdekes, hogy nincs pedig hosszútávú repülõgép és ott ha jól tudom számít az rpm vagy nem?

Sanyix
Akkor mondok pár elhanyagolható nem orosz típust ahol egyáltalán nincs automata rpm (legalábbis full realban):

p-38, p-39, p-40, p-47, p-51, F4U, A-20, Corsair, F6F, Zero, J2M5.
Szerencsére a legtöbb amcsinál van valami jelzés a mérõn hogy hol a jó.
Biztos van még több is, de ennyit néztem meg 😊

mixturét tényleg nem soknál kell állítani, de annak legalább utána lehet nézni.

Ja és le tudok szállni jobban megy mint billen.

Sikerült 2 B-17-est lelõnöm még egy kis gyakorlás és vadászgépek ellen indulok

TG Gida
A fordulatszám szabályzás egyébként is automatikus minden gépen,(a játékban persze)már ahol állítható a légcsavar.

Her Laca
Banyek!😊 Német oldalon nem kell állítgatni semmit. Sõtt szövi oldalon is csak nagyon kevés gépnél, mixturát, meg kompresszort. Csak a fejlett repülõgépgyártásukról híres Oroszok-nál kellett ezzel behatóbban foglalkozni,de mivel itt a többség jószerivel nem azokat favorizálja így nem is foglalkozik vele senki. Ez nem azt jelenti,hogy ha repülünk eme csodálatos szerkezetekkel,nem tudjuk állítgatni. De nagyon változó,géptõl függ ,leginkább az a jel ha füstöl meg erõlködik a motor.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Sanyix
még 😊

1 év garancia van rá ha tûrhetetlen lesz visszaviszem, de most meg kell oldani a problémát. Jah és a magassági kormánnyal semmi baj.

Sanyix
Dobd ki, az a joy a kukába való, bár úgyis oda kerül miután 1 hónap után, amikor magassági kormány attól függetlenül hogy hogy tartod randomba fog rángatózni 😊

Sanyix
Nem nyert, pár szövetséges gépnek van leírva az optimális rpm, amúgy semmi.

A trimm az aoké legalábbis billnél tökéletes. Genius F-23U a neve, kicsit javult az irányítás, már csak azzal van a baj, hogy ha alaphelyzetbe teszem akkor ugyanúgy be vannak döntve a lapok ezn lehet vmit állítani.

TG Gida
Szerintem az Aircraft Guide-ban minden le van írva.

Sanyix
Aha tehát mindenki fókával meg 109-el repül, mert a többirõl senki nem tud semmit? Változatos...

"Ma reggel vettem egy joystik-ot és az isternért nem tudom bekalibrálni"

Milyet?

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

állíts trimet is!
DonZorro
Ez lesz a KIRÁLY a repülõnapon... <#worship>

A/OA-10 Thunderbolt II

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Azt tudom már vagy 3 éve😄 Csak arra voltam kívncsi, hogy angol PF-fel lehet e magyarul menni. Ma reggel vettem egy joystik-ot és az isternért nem tudom bekalibrálni azt tudm ,hogy hol és hogyan kell, de nem sikerül. Aközéppont egyszer már jó volt, de a játékban sokkal lasabban érzékeli ráadásul nem teljesen mozog mert lefelé húzva a botkormányt alig mozdul meg.

PhantomAss
conf.ini-ben a locale= után írj egy HU-t
tehát locale=hu

GOOBY, pls

Csak ezért kérdem, mert Ecobit-os PF-em van amiben ugye hiányoznak a zamerikai szárazföldi kampányok és gondoltam letöltöm, aztán magyarosítam. Utolsó kérdés meg lehet oldani? (azt nem kell leírni, hogy hogyan)

Elõre is THX

faq a haverod

#ofp.hu@irknet

Repulj egy geppel, peldaul fokaval.

#ofp.hu@irknet

Nem magyarországon vett PF-et át lehetr magyarosítani?

Talán külföldi jó esetben angol oldalakon van leírás, de ez csak feltevés.

Scottt
Meg tanulsz csingcsangul,egyébként passz:|

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Sanyix
Honnan a rákból lehet megszülni hogy melyik gép motorjának mi a jó? fordulatszám, mixture, turbófeltöltõ fokozat.

Néhány gépnél legalább a fordulatszámot lehet tudni, mert van a mérõn valamilyen jelzés hogy ott optimális, de a legtöbbnél semmi. Az il2 gépleírásában meg minden érdektelen marhaságot írnak, csak a lényegrõl nem írnak semmit. Mellesleg pl egy japán gépnél ahol minden mérõmûszeren még jó esetben is csingcsung jelek vannak (és általában semmi), honnan lehet tudni hogy mi mi, egykét egyértelmû mérõn kívül?

lehet neten nem dombornyomott kártyával fizetni, csak az a lényeg h elektrolux v miatökömnek kell lennie.tehát elektromos használatra is alkalmas. pesze ebbe nem értendõ bele a bankautomata ^^
Fizettem már neten a nem dombornyomott kártyámmal.

Ok, köszi, csak az volt a gond hogy a bank kártyám nem dombornyomott, és ha jól tudom, emiatt nem tudok vásárolni a neten.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

hitelkártyát hitelhez kapsz, bankkártyát meg a folyószámládhoz. bármelyikkel tudsz "creditcard"-os vásárlást csinálni.
1000 hála és köszönet. Azért választottam ezt a macerát mert nincs hitelkártyám csak bank kártyám. (Lehet hogy most butaságot mondtam?)

Egyébként nem titok mit rendeltem: egy teleszkópot, amibõl egy elég tisztességes PC-t lehetne venni <#nevetes1>

Még 1x köszi <#worship>

Átutalást választottad.

Elküldték at IBAN számukat ( ez tartalmazza a bankszlaszámot ), arra utald a pénzt. Deviza utalásnál egy baszomnagy nyomtatványt kell kitölteni, segítenek a bankban.

Ott megmondját a te IBAN és SWIFT kódodat is.

A swift copyt õrizd meg.(utalási megbízás másodpéldánya)Vagy ha szükséges faxold el nekik.

Kérik, hogy a megrendelés számát tüntesd fel. Amint beérkezik a pénz, kiszállítják a rendelt termékeket.

Macera, legközelebb tényleg inkább kártya...

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

DonZorro
<#integet2> Szepy!

Szóval szerintem nem tudom mi lehet ez, de az tuti hogy külfödrõl SOHA nem vennék semmit csak kártyával... <#kuss>

Jelen esetben pedig szépen bemész a bankba és elutalod az összeget ide:
IBAN blabla
BIC (SHIFT) blabla

Remélem tanulsz belõlle... <#vigyor>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Légyszi adjon már tanácsot az aki már járatos internetes rendelésekben!

Rendeltem egy cuccot X Euro összegért egy külföldi webáruházból és a köv. üzi érkezet az e-mailemre:

"Dear Customer ,

You successful created your Customer Account, now you got following featues in our shop.

-Customer shopping cart - Every item remains registered until you go to the cash box, or the products are deleted from the shopping cart.
-Addressbook - Now we can send the products to the postal address selected by you. The perfect way to get a birthday present.
-Previous orders - you can check your previous orders at any time.
-Opinions about products - tell zour oppinion about our products to other customers

If you have questions to our customer-service, contact us directly: .
Caution: This eMail-address was announced to us by a customer. If you did not announce yourself, please send an eMail to."

és most a lényeg:

" Thank you for your order. Please remit the amount named below on this account:
Action Sport
Kto:blabla
BLZ: blabla
Postbank Dortmund

For payment from outside Germany:
IBAN blabla
BIC (SWIFT-Code): blabla

Please include your order number blabla on any bank transfer! Otherwise, your transfer can not be assigned to your order.
As soon as the payment comes in, your order will be shipped."

Check/Money order fizetési módot választottam hitelkártya helyett. A kérdésem hogy mikor és hogyan fizessek meg hol?? Meg hogy ez most készpénzes fizetést jelent vagy csekkeset??

Bocs ha láma a kérdés, de bevagyok zsongva.

Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Javaslom a virtuális századok honlapjainak felkeresését. Rengeteg repüléselméleti anyagot, tippet tudsz felcsípni.
(repuloszimulator.lap.hu)

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo