IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ugye nem állsz le velük fordulózni a rácsapás után?
Én ha tehetem Fókával megyek ami szintén nem fordulásra való, de minden rácsapást nagy sebességgel hajtok végre, és ha sikerül ha nem, után azonnal emelkedem és helyezkedem, hogy a köv. csapást elõkészítsem.
Egyszerûnek hangozhat, de sokkal több rutin és gyakorlat kell ehhez a harcmodorhoz mint az esztelen joytépéshez.

Pár arany szabály:
1. mindíg te légy energia fölényben
2. mielõtt csapsz, néz körül és ha mások is a közelben vannak, akkor csak a legmagasabbat szemeld ki
3. rácsapáskor mindíg próbáld kitalálni az ellenfél lehetséges útvonalát és finoman korrigálj.
És a saját tanácsom: Sose akard a revidet mindenáron a célra tapasztani - hagyd, hogy õ kerüljön bele.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Egyfolytában levadásznak a Spit IX-esek a Messer 109 K-val... Ennyire nem éreztem rá az energiaharc lényegére, vagy ennyire verhetõ a Messer K ? :S

Sanyix
Ahhoz nem kell jól repülni hogy egyenesbe szinten tartsam 90% tolóerõn, és lássam hogy alig marad le a p63.

Azt láttam hogy az egyik nyomjelzõ elé ment, a másik mögé, de a 2 között egy darabka se esett le a géprõl és nem is látszott találat.

A lehagyásnál meg nagyobb sebességgel repültem, egy ideig maradt is le, majd elkezdett közeledni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

ámen
"Most néztem, p-63-mat megpróbáltam lehagyni 3000m-t tartva 262-essel... hát egy ideig még közeledett is, aztán csak nagyon lassan kezdett lemaradni"

A 262-essel nagyon kevesen tudnak jól repülni. Én nem. De alkalomadtán ha lehetõséged van online megnézni Wanderfalke kollegát a 262-essel...

"de hát a g2 fegyvereinek fantasztikus tûzgyorsasága miatt 3ból 2szer befigyelt az egyik lövedék 2 méterrel elé megy, a következõ meg már 2 méterrel mögé dolog"

Ezt nem egészen értem. Hogyan láttad? Ha jól emlékszem, minden 7. nyomjelzõs...

"Ja és lehagyni is megpróbáltam õket, bár nitro meg mw50-nélkül, de 110%-on zárt radiátorral, 10 fokos zuhanásban is közeledtek simán"

Ilyenkor kérdés az, hogy Te mekkora beviteli sebességgel kezded el a manõvert, és az ellenfél mennyivel kezdi.
Csodát egyik géptõl se várj.

Ettõl függetlenül igaz, hogy az AI gépek kicsit nagyobb teljesítménytartalékkal rendelkeznek.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sanyix
Nem lehet egyiket sem ai-val. Ai gép pedig sohasem esik szét. Most néztem, p-63-mat megpróbáltam lehagyni 3000m-t tartva 262-essel... hát egy ideig még közeledett is, aztán csak nagyon lassan kezdett lemaradni, ami érdekes, mert ha én ültem bele akkor majdnem 100 km/h-val lassabb sebességet értem el vele mint a 262-essel, és úgy az meg lazán lehagyott volna. Az ok hogy az ai olyan mutatványokat csinál a gépekkel ami lehetetlen (múltkor néztem egy b29-el olyan mutatványt csinált, hogy egy fóka bedugózott volna tõle 😄DD), de az gáz hogy nemhogy a fizikai törvényeket, de még az elérhetõ max sebességét se tartja be.

Viszont úgy hirtelen felindulásból benyomtam egy dogfightot ki-84b-vel, egy ace f6f-5 ellen. Ott többször bejátszottam a majdnem mögém áll, de szépen le az orrt ,és egyenesbe lehagyni, majd visszabukfenc és már nem tud követni dolgot, kerülgettük egymást, egyszer egyszer eltaláltuk 1mást 1két lövedékkel, majd valahogy szembe sikerült helyeszkednem vele, úgy hogy a õ még nem tudott nembefordulni velem, és szembõl nagyon picit oltalról kapott egyet a motorba, a vizszintes vezérsíkba és a pilótába, aztán elkezdett meneülni, de lelõttem.
És ez valahogy normálisan mozgott látszott amikor átesik, nem tud elég szûken kanyarodni. Ugyanígy van szinte az összes gépnél. Van amelyiket le lehet hagyni, van amelyiket meg lekanyarodni. De az ai p-39 látszólag mindennél mindenben jobb. Tegnap karrier módban is összeakadtam 4db q-10-es ace-val miközben egy g2-ssel voltam (persze igazságos módon 8 messzer volt még rajtam kívül, de a 12 p39-bõl 4 rögtön rámfordult) ezt a 4-et kerülgettem vagy 10 percig, egyszer se tudtak eltalálni, de énse nagyon õket mert nem tudtam igazán mögéjük kerülni (fõleg mert ha sikerült volna, a másik pár meg szendvicsbe rakott volna), csak oldalról tudtam volna megsorozni õket, ilyen rázkódós fordulókba, de hát a g2 fegyvereinek fantasztikus tûzgyorsasága miatt 3ból 2szer befigyelt az egyik lövedék 2 méterrel elé megy, a következõ meg már 2 méterrel mögé dolog. A maradék egynél elõttem az egyik motorját, egyet meg becsalogattam az erdõbe 😄DD, a többit meg szétlövettem a légvédelemmel. Ja és lehagyni is megpróbáltam õket, bár nitro meg mw50-nélkül, de 110%-on zárt radiátorral, 10 fokos zuhanásban is közeledtek simán, pedig p39d-vel karrier módban egy g4m sem olyan húde könnyen értem utól.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Ha egy F4-es Messzerrel 1000m-en fordulóharcban nem lõsz le 2x1 P39 (mindegy milyen változat) AI ászt, akkor az online-ba ne is nagyon gondolkozz...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Nono!! Mondjuk én szeretek vele harcoskodni,de azért nem legyõzhetetlen.
Ha mögötted van ,akkor le az orrát a gépnek ,és ami belefér,ha utánad megy szétesik. Lefordulni nem nagyon tudod ,max ha a gépet nem ismerõ ül benne,de pl leemelkedni azt könnyen,sõtt 4K fölött mindenben jobb vagy.
Azt használd ki,hogy a hirtelen mozdulatokra nem jól reagál,tehát könnyen bedugózik,és abból már kevesen tudják kivenni.Tehát hirtelen belerántással védekezz ,ha mögötted van ,ha le akarja követni akkor nagy az esélye ,hogy lepottyan. Ha fordulóba kényszerít,akkor sose egy irányba fordulj ,hanem féklap combat és az ellenkezõ irányba .
Ha ügyes vagy eléd keveredik ,és akkor egy jó kis sorozat neki.
Ja most látom ,hogy ai -ról beszélsz😊 Azokkkal nem értem mi a baj?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Sanyix
hmm érdekesek ezek az ai p39-esek. Legyorsulhatatlanok, lekanyarodhatatlanok, persze ha én ülök benne már nem olyan gyorsak :\

Húúú nagyon jók a magyar serverek, köszi a tippet, remélem majd valakivel összefutok rajta 😊
amúgy szerintem ez mindenkit érdekelhet (persze ha még nem volt)
http://www.youtube.com/watch?v=-klyiFhkLfk&feature=related

Küldtem privit ezen a fórumon a joyjal kapcsolatban.

Ebben nekem is szerencsém van. Sportnak meg ott a joyom. Olyan erõs a középre húzó erõ, hogy néha izomlázat kapok.

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

A játékosok majd 100 %-a a lobbyn repül. Warclouds-on pl vannak magarok ha a fullrealt szereted. Nézz fel néha a flyonline v flyonline2-re. Sanyo magyar szerverei. Én a skies of valort szeretem, bár amikor visszajöttem sajnálattal tapasztaltam, hogy újraindították a statot. Pedig felküzdöttem magam a legjobb 40-be a ground targetekben.<#gonosz3>

Her Laca
Ja ,ja😊És komoly szerencsém van ,mivel az asszony nem cseszeget ,ha repülök. De persze a sport nagy szerepet játszik az életemben ,fõleg a könyök és a váll edzését tartom szem elõtt. A vizet is szeretem ,nézni.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Azért megvagyunk, de ezt tolerálnia KELL !
Más: ki hol, milyen szerveren szokott repülni? A hyper lobby-s szervereken kívül akadnak mások is?

De ha netán részegen mennél haza, akkor kapnál a fejedre. Ha meg csak ülnél a fotelben akkor meg azért. És ha nincs rajtad sapka ......
Szóval a nõi igények kielégítése nem egyszerû feladat.

Ja, ilyet én is szoktam hallgatni.

Szóval nõsülsz...

Én mondtam barátnõmnek, hogy nem iszom, nem dohányzom, nem drogozom... csak néha repülök.<#vigyor3>
Azóta mondta már néha, hogy lehet h jobb lenne valamelyik a fentiek közül <#crazya><#vigyor4>

PhantomAss
félreértés ne essék, nem unom! sose unnám meg
sõt...
de jobb a békesség

GOOBY, pls

Sportember :-D
Her Laca
Most már értem,mit nem ért Lacusch kollega😊
Azt ugyan nem értem ,hogy lehet megunni ezt a játékot😄 de nem vagyunk egyformák.
Van ,hogy napokig nem ülök a bot mellé(mert hát valóban vannak fontosabb dolgok) ,de azért ha odakeveredek ,mindig feledteti a napi gondokat.
Az a jó benne,hogy ha este 9 kor van egy kis idõm,akkor is van akivel lehet egy kis parázs lövöldözést lebonyolítani😊
Bár most nyáron inkább a kertben ,a medence melletti sörözést részesítem elõnyben😄

Ez végül is egy játék. Én is akkor játszom vele ha kedvem van. pl most nyaraltam pár napot. És most megint játszom, ha idõm és a család engedi. Ha a gyerekeim nem ûldöznek el e gép mellõl.<#wink>

PhantomAss

fontosabb dolgok vannak készülõben és nem akarom az idõmet pazarolni most erre a játékra😊
kipróbáltam, jó volt, nem felejtettem el, de inkább leállok

GOOBY, pls

Her Laca
Mit nem értesz? Én semmit😊 Mi az amit érteni kell?

Köszönöm szépen a segítséget, máris könnyebben tudok célozni😊<#vigyor3>
Amúgy Ti milyen szervereken "vitézkedtek"?

XBOX360, PS3. Ezekre megjelent Birds of Prey néven.

Most már qrvára nem értem az egészet....

Ha ezek saját küldetések, betehetsz repülhetõ bombázókat (igaz kisebbek), azokon régóta teljesen "gyógyszeres" az AI lövész. (Perse lehet, hogy AI gépként azokról is jól lõnek..)

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

konzolra még nem.
megjelent ps2-re?ha igen kb mennyi?

PhantomAss
van egy eladó x52 pro-m és egy trackir4pro-m
érdeklõdni priviben
köszi

GOOBY, pls

teljesen gépfüggõ.fóka nagyon hamar le tud hûlni erhöhte(v hogy írják😄 )-vel együtt.persze 110gáz open hûtõ ha melegszik leveszed 106-5re és lehül.amúgy általában érdemes relatíve nyitottabb hûtõvel keresni ha nem sietsz vhova.amúgy a 2es hûtõ tud segíteni de nem eszetlenül kell repülni vele.nagy bombázóknál gondolok itt a kétmotorosokra ajánlott emelkedésnél a 6os állás aztán ha eléred a kívánt magasságot onnan már ami jól esik.ezeket tapasztalati úton tod csak megfigyelni, úgyhogy repülj sokat.de amúgy a radiator az kifejezetten az overheat ellen van.
Trucker39
Üdvözöllek a multi playerek világában!

1. kérdésedre a válaszom: IL2-JoyControl az X-52 botom elött, alapfelszerelésnek számitott ez a program, Mindenképp javaslom a kipróbálását.
2. kérdésedre, tanult kollégáim alapos elemzést adnak majd, ugy gondolom. Szerintem mindenképp használd. Zárt állapotban gyorsabb a géped, viszont nagyon melegszik. Nyitott állapotban jól hüti a motort, viszont lassabb a géped. Az arany középutat megtalálni, nos kérem, az a müvészet.

Jó leszállást!

Olvasgatok fórumokat és látom,h. nekem nagyon alap joy-om van Speed Link... gondolom innentõl kezdve sok lehetõségem nincs <#miaz>

Sziasztok!
Új vagyok énis. Sok-sok-sok single game után beléptem a multi világába, és valami eszméletlen élmény <#vigyor2> , ma megvolt az elsõ légigyõzelmem is😊 Igazándiból két kérdésem lenne (könnyen lehet h hülyeség <#vigyor5> ).
Az egyik h hol tudok állítani a Joystick érzékenységén, mert elég nehéz a dolgom, hogyha a célzáshoz érek...
A másik pedig,h. a túlmelegedés ellen mennyire van értelme a radiatorral szórakozni?
Elõre is köszi!

Sanyix
Egyik se túl jó, ha rookie-re van állítva akkor ha egy légy rájuk fingik már ugranak ki a gépbõl 😄 (és szerintem nem befolyásolja a mesterlövészkedést sem, legalalibbis ace, és average-en is ugyanolyan mesterlövészeknek tûnnek, csak acen van amikor megpróbálnak kitérni, és nehezebb kiugrasztani õket a gépbõl.

Ha a fegyverzet empty akkor bombázni sem tudnak, és az se jó ha egyáltalán nem tudnak visszalõni. Olyan beállítás kellene amin úgy lõnek mint még mint az alap fb-ben lõttek, akkor még élethûbb volt, és nem öngyilkosság volt egy bombázó megtámadása bizonyos gépekkel.

Két lehetõség van:

1. A bombázó skillt rookie-re állítod (ez nem biztos)
2. a bombázók fegyverzeténél "empty"-t állítasz be...

Sanyix
Tudja valaki hogy lehet átállítani az ai bombázók lövészeinek célzási pontosságát? Mert egyszerûen az egy vicc hogy képesek egy 300 km/h val oldalról, 45 fokos szögben rájuk zuhanó vadászt is eltalálni (régen volt az a játék a b17 flying fortress , abban is egész élethû volt a lövészkedés, abban azért tapasztaltam, hogy egy hátulról érkezõ vadászt se könnyû a lövészállásokból eltalálni, nemhogy extrém szögekbõl támadókat, meg valahogy a korabeli felvételeken se az látszik hogy a hátulról jövõ vadászokat olyan szépen szitává lövik a bombázók lövészei...) . Valamelyik patchel olyan hülyén megcsinálták ezt, hogy annak örülök ha nem bombázókkal, hanem vadászokkal kell harcolni, mert azokra legalább rá lehet lõni a nélkül hogy rommá lõjenek.

Azt hiszem az alábbi gondolatok sokakban megfogalmazódtak, akik a kék oldalon repülnek 😊

azok a bizonyos nehéznapok 😉

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
Azért ,mert valaki ,vagy valami már meglövöldözte és olyankor ugyan megadja ,de a pontot azt nem.

Szerintem minden mapváltást leszállásként értékel. Legalábbis a WarClouds biztosan.

mert a szerver mapot váltott😊
mert nem szálltál le

Willenbrock
Ma leszedtem 2 gépet a Spit vs.109 szerveren a Norvégia 1943 hadjáratban.A szerver oldalán mégsem mutatja a 2 gyõzelmet,ez hogy lehet?Bf 109G-6-tal voltam és elõször egy 2 motoros angol gépet szedtem le-mindkét motorját felgyújtva-majd egy Corsairt.Ki is írta a gyõzelmet a program.Aztán másodszor is rámtámadt egy vadász de nem tudott leszedni,harc közben pedig váltott a térkép.Vajon miért nem látható a két gyõzelem a szerver oldalán?

Ez az, hogy nem húztam akkorát, csak felét...

A G erõknél a sebesség nagyon kritikus.

Ha +100-zal érted utol ahogy írtad, nagyon is elképzelhetõ hogy blackout-oltál õ meg nem. Nem vagyok fizikus, de itt is a sebesség négyzetével arányos a G erõ. Azaz ha õ 300-zal Te meg 400-zal próbálod ugyanazt a fordulókört tartani, akkor a G erõ rád 1,77-szer akkora azaz majdnem kétszeres. Ha 200 és 300 a sebességetek, a G-különbség 2,25 szörös (persze itt nemigen lehet akkorát húzni hogy feketedjen)

Szökés közben nem kell foglalkozni a túlterheléssel, én sokszor ráztam le spitet csutig húzott trimmel (azt szürkén is lehet kezelni), hagy gondolkodjon😊

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Shiteket nem köpködtem, tudomásul veszem (bár igazságtalannak tartom).
A Mossie baxott fel...

már megint ezek a spitek 😊