IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mmint az il2 fejlesztése során.
262a-2a ban van 4.de nemtommár melyik verzióban lecsökkentették 2re.de a skinen továbbra is 4 lik van neki.biztos a verebeknek v nemtom.
j->ly... Hmm? 😊

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Her Laca
Na de megvilágosodtam😊 Csak a 262 -es ben van soksoksok108 as😊
De ez sem biztos 😊 Majd még töprengek ,rajta.😄D

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

és a futómú??? 😄😄😄

tudomtudom
Her Laca
De van😊) Valamire csak rá kel herbákolni azt a légcsavart😄

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Mi több, tengeje sincs... 😉

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

izé.fóka orrában van kiskalesz.és a szárnytõben van a két 20as.plussz a wing cannon ami 108as. vagy nem?
Her Laca
Nincs is neki légcsavar tengejen át lövõ fegyvere.
Ám a Ta -ban 3 van😊 Legalábbis asszem😊

Her Laca
Nagyon hüle vok😊)) Megkövetlek.

Her Laca
Egy az orban két Mk108 Wing canon a szárnyban. Meg az apró ,ahogy mondottam.

Most rajtam az értetlenkedés sora. 3 108-as a Fókában?
Her Laca
De komolyan ,most döbbenek rá ,hogy mennyire is egysíkúan gondolkodom. Meg sem fordult a fejemben,hogy gunpod. Pedig régebben sokat gyakoroltunk vagy 50-60 négymotoros ellen persze komoly kisérõ vadászokkal megtámogatva õket. Próbáltunk megfelelõ taktikát kitalálni,de az igazi Pumásoknál jobbat nem sikerült találni. Jó ha max egy rácsapásra volt lehetõség,fõleg mikor megterheltük a gépet gunpoddal.

Her Laca
Jó van KV 😊 Tudom én csak melléütöttem😊
Akkor már FW ha tûzerõ,nem? Na ott van 3 108 as ha kell, meg mellé az apró😄

Magamra mondtam a "láma" jelzõt 😊 1ébként én szeretem a lámákat, aranyos állatok😊
Amúgy ha Téged el lehet ítélni CS miatt, hát engemis 😊

potyogni jó nehezen. az a plussz pár mázsa igen szép pályára tud állítani a föld felé😄
Repülni nem is. Csak LÕNI! :-)))
kv elõszöris.😄

másodszor bármit. ügyetlen,kezdõ,lelkes amatõr.sztem találhatnánk rá szininímát. sztem a láma kicsit sértõ.én legalábbis ezt a 13-15 éves korosztálytól szoktam meg anno CS-ben.igen mert én játszottam azt is. ez az én keresztem 😄 ezért engem lehet elítélni 😄
Her Laca
KP cenzúráz😊

Her Laca
Gunpod?
Hát azzal mi a bánatot lehet csinálni? Mert repülni azt nem nagyon😊

Rendben, Lebowski, bár nemtom mi a baj vele. Mit szabad helyette használni? Amúgy köszi az infót 😊

Bizony, bizony! :-)))
gunpod... lelkes😄
Her Laca
Ne vedd kötekedésnek Tazar,de mikor volt 3!! azaz 3 pontosan HÁROM MK108
109 es orrába szerelve?

kerék behúz.
már annyiszor kértem és most is. repülõs berkekben kerüljük a 'láma' szó használatát!
Köszi a sok segítséget😊 Amikor elkezdtem single-özni azthittem annál nem lehet jobb, de ez valami eszméletlen. Kezdem átérezni amiket Tobak bácsi irogatott, megmég oly sokan, pedig még egy normális online war-on se vtam.
Amúgy mitõl van a vulching "erkölcsi" határa?😊

Tazar (Kõr Ász, 1/3_vszd), csak mostanság nagyon ritkán.

Egyébként a K4-ben az a jó, hogy a legerõsebb fegyverzetû együléses. Egy mk 108-nál a két mk108 a jobb, de a legjobb a három mk 108. :-)

Igaz, nagyon rizikós a dolog, ha beülnek az ember mögé, max imádkozhat, de három mk 108 elõl még nem lépett meg egy Thunderbolt sem. :-)))
Milyen néven vagy?

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Nekem ehhez mostanában nincs türelmem. :-)

Inkább megkeresem Oktoberfestet és csapatát és velük "gomolygok" 2000-3000 méteren. Elõbb-utóbb lejön forgolódni egy-két spit. Lehet bennük bízni! :-)))))

Egyébként háború és fair play, hát... Akinél az elõny, az gyõz... :-) És természetesen igazad van, nem baj ha láma, a lényeg, hogy robbanjon! :-DDD
Az utóbbi taktikát én is szoktam néha használni a WarCloudson, amikor lent harcolnak a Fókák a szövik ellen, és a D9-cel vagy a K4-gyel fentrõl szedegetem a felhúzás közben lassuló Pónikat meg Mennydörgéseket.

De gyakoribb, hogy bemegyek mélyen az ellenséges reptér mögé kondenzhatár alatt egy kicsivel, "elbújok" a Napban, nézegetem a reptér forgalmát, majd amikor eltávolodnak a front irányába, és felemelkednek 2-4ezerre (hogy ne lehessen vuchinggal vádolni), akkor a magassági fölény segítségével utolérem õket, és váratlanul puff...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Láma... na és? Nem lehet mindenki Johnny Johnson, csak hogy a Shit pilótáknál maradjunk...
Hartmann is azt mondta, hogy az ellenséges kötelékben mindig vannak kezdõk, azokat lõjék le elõször. Nem fair, dehát háború volt...

Tényleg nem túl gyakran. És olyankor mindig az a gyanúm, hogy vmi láma ült a spitben.
Igen, K4-ben meg lehet lépni elõle zuhanással. Még A9-A8-el is. Csak arra ne járjon egy Tempest :-).

Persze, ha mindenkinél magasabban van, akkor nincs semmi gond. Csakhogy, a dogszervereken - ellentétben mondjuk az online warral - az a gond, hogy elõbb-utóbb jön valaki még magasabban. Ahogy Laca írta. A dogszerverek kicsit olyanok, mint valami idõjárási front. A frontvonalig felszálló légáramlat segíti az embert, ott viszont belekerül egy leszállóba. :-)

Szerintem inkább érdemes keresni egy 4-5 baráti gépbõl álló csoportot egy helyen. Elõbb-utóbb megjelennek felettük a spitek, meg a P-sorozat tagjai, és elkezdenek csapkodni. Amikor már sokadszor fordul ki elõlük az ember, akkor elõbb-utóbb elvesztik a türelmüket, és elkezdenek fordulózni. Fordulózás közben pedig még egy spit energiája is elkopik, igaz kell neki pár perc. És akkor vége.
Igen, de Galland bátyó Messzere és az kortárs Shitek/Hurrik között közel nem volt akkora különbség az utóbbiak javára, mint a játékban. Sõt...

Her Laca
Nos nem zavar ez senkit.😊 Azért van a fórum.
És igazad van ! Sokkal hamarább elkezdõdik. Alapvetõen inkább ésszel kell megvívni a harcot , persze van amikor már csak az ösztön meg a rutin segít. Szerintem ,mindenkinek a saját lehetõségeihez kell alkalmazkodnia.
De pl minden vadászrepülõk egyik legjobbika egy bizonyos Galland nevû egyén aszonta ,hogy támadj minden körülmények között, mert azzal megzavarod az ellenséget.

Opsz, lemaradt: a mindig nem teljesen igaz, azért õket is meg lehet szopatni fordulóharcban akár K4-gyel is, csak nem túl gyakran.

Csak ha nincs elég magasságod. Zuhanásban meg lehet lépni elõle. Döntetlen.
De mint írtam, mindenkinél magasabbra menjen, akkor nincs egyenlõ energiaszint és nincs gond...

De ez a srác problémájára nem ad választ. Aranyszabály:

azonos energiaszintnél mindig a Spit IX. nyer ... :-DDDDDD
Közben folyamatosan játszom és próbálom a dolgokat, aszem, hogy alapvetõen fogalmi gondjaim voltak,ugyanis a légiharc már sokkal elõbb elkezdõdik, mint ahogy azt én gondoltam<#nevetes1>.
Most elõször a "meglógást" gyakorlom, h életben tudjak maradni és a Lacush által az elõbb említett módon 2 Spitet is leráztam, tényleg nem értek utol. 1000 méterrõl földig majdnem, és lemaradtak. Kezdem megszeretni a fókát, pedig eddig aztán nem szerettem, pedig csak nem értettem😊
Aztán szóljatok ha zavar, hogy itt összelámázom nektek a fórumot.<#lookaround>

Volt olyan esetem, hogy 8ezren mentem be a célterületre, aztán felnéztem, és kondenzek a fejem felett...
Utálom nagy magasságban a P51, P47 mindenféle változatát meg a HF Shiteket.

Passz, ki kellene próbálni.

Her Laca
Az az ideg örlõ ebben az egész energia harcászkodásban,hogy az ember egy csomó idõt rászán ,hogy felkapaszkodjon a többi fölé ,de pont mire odaér talál egy vele azonos magasságban keringõ(ne adj isten ,magasabban) enemit. Mert azé ott sem hülyék ülnek😊

A K4 az egyik legjobb gép (a D9, ill. P51, P47 mellett), ha energiaharcolni akarsz.
Lényeg az, hogy:
-mindenkinél magasabbra menj,
-qrva messzire kerüld el a közelharcot,
-minden azonosítatlan gép ellenségnek számít,
-csak 1, azaz egy rácsapás, rövid sorozat közelrõl, és ha talál, ha nem, húzás a fenébe onnan, lehetõleg a Nap felé emelkedve, de mindenféleképpen a repgép mentes, tiszta irányba.
-nincs támadás, ha az magassági fölényed nagyon nagy (több ezer), vagy a kinézett célpontod közelében vannak más gépek is, amik a hasonló magasan vannak a támadás elõtti magasságodhoz
-ha befeketedsz a zuhanásból felvételkor, akkor full farokra trimmelj, úgy felemelkedik, de ne felejtsd el idõben visszavenni a trimmet
-csak végsõ esetben támadd szembe a szövi vadászokat
-figyelj arra, hogy 850-nél ne engedd magasabbra a sebességet zuhanásban, csak ha egy amerikai gép kerget (a Shitek hamarabb szétesnek)

És Laca is az építõ kritikát 😄😄 Igyexem ám 😉

Köszi szepy a választ!
nem, nem állok le fordulózni ezt már 1 csomó helyen olvastam, hogy öngyilkosság Fókával, meg Messzerrel. Csak az a baj, hogy egyenlõ energiaértékeknél is utolérnek emelkedés közben és nem értem h ez hogy lehet.
Deez nagyon tetszik: Sose akard a revidet mindenáron a célra tapasztani - hagyd, hogy õ kerüljön bele. 😊😊😊

Her Laca
"Egyébként a Compare 4.07 szerint a P63 leemelkedi a 262-est..."

Hol emelkedik stabilan 400 al a cobra????????
A Compare az egy szar,én már a fáradtságot sem veszem rá ,hogy megnézzem.

A 262-es közismerten rosszul gyorsult a felszállás után, illetve kis sebességrõl (bármelyik világháborús könyvben utánanézhetsz), a sugárhajtómû elõnyei nagy sebességnél jöttek elõ.
Ahhoz kell jól repülni, hogy harc közben ne engedd a sebességet bizonyos érték alá esni. Szerintem a 262-esnél ez olyan 500km/h körül van.
Egyébként a Compare 4.07 szerint a P63 leemelkedi a 262-est...

Ez még nem bizonyítja azt, hogy a két nyomjelzõ közti lövedékek nem mentek alá vagy fölé.

Lehet, hogy a P39 aerodinamikája jobb nagy sebességnél. Ki kellene próbálni online. (Ismét a compare szerint a P39-Q10 1000-3500m között gyorsabb a G2-es Messzernél. Bár a compare gyakran ír hülyeséget)
Más kérdés, hogy P39 ellen EMELKEDNI kell, ha egyébként is gyorsabb vagy.

Her Laca
"Ennyire nem éreztem rá az energiaharc lényegére"
Pontosan😄DD
De az a baj,hogy sok spit pilóta ugyan úgy felmegy a magasba.
Mellesleg zuhanásban el tudsz gyorsulni.

Her Laca
262vel nem tudod lehagyni??????????????????????????
Ember,ezzel bármit faképnél lehet hagyni ,mégpedig mindenféle görcsölés nélkül. Tegnap pont két Spit IX ellen hatoltam,utána a srácok átültek P51 be de csak a füstömet nézegették. Le is lettek lõve. Mondjuk nem 400 al kel vele közlekedni,hanem olyan 6-700 körül,és semmi forgolódás. Nem is szeretik a szövi pilóták,szerintük unfair az egész. Mondjuk 900 kürül már zavaró a rázkódás vele😊