91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • lala42

Boldog békés Karácsonyt, mindenkinek.
  • Lysandus
    Boldog Karácsonyt mindenkinek!
  • Indi69
    írtam privit. köszönöm
  • Valka78
    Elküldhetem az enyémet, ha adsz valami emil címet.
  • Solt
    Akkor megnyugodtam, hogy nem nálam van a gond. Eddig nem volt ilyen, egy 290X-n is teljesen jól futott... remélem javítják, mert így kb játszhatatlan.
  • Torzonborz
    Válaszolok helyette: de, akad, nem is kicsit. Ami picit vicces mert annyira azért nem estem hasra a kinézetétől (maxon futtattam ).
  • Solt
    Nálad nem laggol, akadozik ez a mostani verzió? Nézd már meg lágy szíves ha van időd.
  • Indi69
    Üdv. Ha valaki használ facetracknoir-t kérhetek egy beállítási profilt. képtelen vagyok jól belőni, ugrál és nem képes finoman mozogni. köszi
  • sakkay
    Vannak fent. Néha ránéztem, mindig van olyan ahol 40-60 ember van. Jóval kisebb mappokon mint a CLOD.
  • rabbiddgog
    ez engem is érdekelne ha féláron adják
    mennyire van online élet?
  • Solt
    Jelenleg nem sok értelmét látom...
  • mijki
    Páran januártól ismét repkedünk majd a '46-tal(újratanuljuk :D), ha lesz kedved szívesen várunk majd. :)
  • Torzonborz
    Srácok, steamen akciós most a BoS, féláron adják. Megvegyem vagy sem? Leginkább az online része érdekelne.Mennyire pörög ott most az élet?
  • Lacusch69
    Offline annyit érdemes tudni, hogy az AI kb. 300m-nél fordul ki előled, nagyon nagy sebességkülönbséggel közelebb is lehet menni. (Online kb. 100-150m-ről kezdtem el lőni)
    Itt is kerülni kell a fordulóharcot, a BnZ hatékonyabb és biztonságosabb.
    Én a BnZ célzás gyakorlásához beteszek QM-ben 16db fegyvertelen U2-est és egy Me-163-assal vadászok rájuk.
    Szabály: csak maximális tolóerőn és meredek zuhanásban.
    Így megtanulod, hogyan kell nagyon rövid idő alatt pontosan célozni.
    Persze jó, ha ismered az ellenfél gépeit, repülj azokkal is.
    Ülj be pl. Il-2 lövésznek az AI mögé, hogy milyen szögben tud védekezni, vagy próbáld ki a korai Shiteket negatív G-s repülésben.

• L Viper #85233
    Ha nem nagyon repkedsz 46-al online, csak a saját szórakoztatásodra kampányolsz, akkor elég a DBW, talán szebb is. Sajnos amúgy sem túl nagy az online élet a 46-al, amióta annyi mod, meg össze-visszaság lett a rengeteg verzióval. Tulajdonképp pont ez tette tönkre, aprózta szét a rajongótábort.

A CFS 3-at is eléggé gatyába kell rázni, hogy értelmes és játszható legyen, mert az alap elég gáz szerintem. Ennek is külön modder tábora van. A fene sem tudja hány mod van már ehhez is. Nagyon régen játszottam már vele, de akkor tetszett.
    Az egyik legkomolyabb mod hozzá az Over Flanders Fields. Sajnos a legújabb már fizetős. Hihetetlen, hogy mit ki tudtak hozni a CFS3-ból is.
    Infó itt...

• Phyrrus
    Köszi, valka. Megyek, megpróbálom, Csak közben jön le a DBW is... nem könnyű eligazodni a modok tömkelegében... én nehéz Skyrim és RTW modder vagyok, de amit ezek összemoddoltak 1946 ügyben az nem semmi :)

Ti mi szoktatok hallgatni repülés közben? Én Sinatrát, vagy 50 évek beli zenét, mint ami a Falloutban megy, tök jó arra repülni, éles a kontraszt a kép és zene között. Néha meg Kings of Leont. De kiváncsi vagyok, ti mivel fokozzátok a hangulatot?

Amúgy nem semmi csapat vagytok, látom már 2001 óta együtt nyomjátok. jó kis családi hangulatban :)
    Utoljára szerkesztette: Phyrrus, 2015.12.22. 23:52:40
  • Valka78
    Maradj le a többiektől, inkább magasságot gyűjtsél. Ne törődj vele, hogy ordibálnak, nincs semmi jelentősége. Ha a spitek lecsapnak, magasságot veszítenek. Mire odaérsz, fölényben leszel. Innentől az alább leírtak.
  • Phyrrus
    Hu, L-viper, ezek a képek DBW-val készültek? Máris telepítem újra az egészet... amúgy az a CFS 3 jó játék? Sosem hallottam róla, szép képek készültek vele
  • Phyrrus
    Még csak annyit, hogy mi lenne az emil 4-esnek megfelelő harcmodor?
  • L Viper #85228
    Mostanában ritkán repkedek a 46-al, de azért leírom amiket tapasztaltam:
    A 4.10.1m -es patch-ig volt kb kiegyenlített az AI. Addig nem "csaltak" olyan durván a szövi gépek. Egész jól lehetett kampányokat lefutni, nem hullott ki mellőled a kísérő egyből, stb.
    A 4.12-essel amikor próbáltam én is meglepődtem, mennyire feltápoltak sok szövetséges gépet.
    Mondjuk a kedvenc modom amúgy is a Dark Blue World 1.71, aminek pont elég is a 4.10.1m-ig patchelni :) No és tetszetős is.
    Itt van pár régebbi képem.
  • Phyrrus
    Köszi a tanácsokat, azt hittem, nagyon rossz pilóta vagyok, és azért kapok ki mindig, ezek szerint nem csak ez az oka... látod, ilyen mélységbe bele sem gondoltam a dologba, csak érzem, hogy nem megy. kampánymódban vagyok, tehát valamennyire dróton rángat a Dgen által alkotott útvonal, de megpóbálom a tanácsokat követni. Az a baj, hogy mindig közvetlenül felszállás után már rögtön a nyakamban is vannak, tehát se magasságom, se sebességem nincs... jelenleg legalacsonyabb fokozatú oberfeldwebel vagyok, követnem kell a vezérgépet, ellenkező esetben rámordibálnak, meg hát ő hal meg ha nem fedezem, amit nem akarok, minden AI kollégára nagyon szeretek vigyázni :) Ha már itt tartunk, tudtok egy olyan il2 DCG verziót, amely rendesen együttműködik a 4.12.2 vel meg a HSFX 7-el? vagy bármi egyéb mission generátort, ami végigvisz a háborún az elejétől a végéig?
    Megyek, megpróbálom meg 100x... energia, magasság, nem fordulok, rendben... az a baj, hogy ha nagy energiafölénnyel és sebességben támadok, kb 1 tizedmásodpercem van lőni, mert kifordul előlem...
  • Lacusch69
    Üdv a megszállottak közt!
    Elég sokat mentem anno a már nem létező WarClouds nevű szerveren, általában '44-es térképeken.
    Ez elit társaságnak számított a dogszervereken repülők közt, a hülyegyerekek hamar kikoptak.
    Tehát adott a probléma: a Shitfire csomót köt a Messzerre, a valóságot messze meghaladóan. Ez egy genny dolog, akárhogy is nézzük... (évjárattól függetlenül ez van)
    Ennek megfelelően én is elég unfair (okos?) módon harcoltam, becsületes manőverező légiharcban szinte lehetetlen volt nyerni.
    Mindig a fronttól legtávolabbi reptérre települtem.
    Nyugisan felszálltam - kelet felé.
    Felemelkedtem 6500-7000m-re.
    Ebben a magasságban zavartalanul elrepültem a legtávolabbi vörcsi reptér felé, a Shitek nem jönnek fel erre a magasságra, ők az "instant success" hívei (viszont a P47-esek szívesen lődörögtek ilyen magasan, de ez nem '41-es térképen volt)
    Ott "elbújtam a Napban" és vártam a startoló gépeket.
    Amikor elindultak a front felé, a magasból támadtam.
    Többnyire nem számítanak erre: egy sorozat, majd vissza a magasba. Nem szabad leállni fordulózni, ha nem esik le elsőre! (Juba, a bagdadi sniper -ha létezett egyáltalán- egyet lőtt, aztán ha talált, ha nem, lelépett onnan)
    Egy bevetés így 40perc körül volt. A győzelmek száma kevés, talán 3 volt a legtöbb egyszerre. Viszont kiemelkedően jó a túlélési arány...
    A lényeg az, hogy a saját gépednek megfelelő harcmodort erőltesd az ellenfélre, ne menj bele a neki kedvezőbe!
    Gondolj a '39-es szobránci légiharcokra: az elavult Cr-32-esekkel repülő magyar pilóták leiskolázták a tótokat a lényegesen korszerűbb Avia B534-eseik ellenére, mert rájuk kényszerítették a fordulóharcot, ami az olasz gépeknek feküdt.
    Hirtelen ennyi, bár vannak még apró, aljas kis trükkök... (közben elszopogattam fél üveg bort...)
    Egy aranyszabály a végére: minden kontakt ellenséges, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője!

Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.12.22. 22:20:41
  • Valka78
    Akkor phenom II -vel ne is próbálkozzak? AMD 4 mag 3.5 Ghz-en.
  • Valka78
    A '46-ban az E4 baromira nincs pariban a spitekkel. Ez utóbbiak kissé túl lettek "gondolva". Legjobb ha nagy energiafölénnyel támadsz, aztán elhúzol, nem fordulsz - történjék bármi - csak szépen emelkedsz. Ha látod, hogy biztonságos távolságban és magasságon vagy, akkor fordulsz csak, lehetőleg minél kevesebb energiát veszítve. Jobbat nem tudok. Amúgy az AI gépek valahogy mindig gyorsabbak, mint amiket humán pilóta vezet (azonos típus esetén).
  • Phyrrus
    Sziasztok, mindenki, zöldfülű új "kadét" jelentkezem Erdélyből, Tom bátorítása nyomán regisztrálok nálatok.
    IL2 Sturmovik 1946-al játszom, 4.12.1m verzió, HSFX 7,0 moddal. Csakis egyjátékos modban, mert a multihoz sajna nem tudok hozzáigazodni sem időben, sem hardwareban, CoD-ről nem is beszélve...
    Egy csomó kérdésem lesz, és mindet fel is fogom tenni, igen bizony, mert már 2004 óta mind gyűlnek ezek a kérdések, és csak most jutottam el hozzátok. De nyugi, persze nem egyszerre :) Remélem vannak még köztetek, akik az il2 1946-ot nyomják, vagy legalábbis emlékeznek még rá, mert én egyelőre technikai okok miatt ennél maradok.
    Szóval akkor térjünk is rá mindjárt az első kérdésemre, amit legyetek olyan szivesek elolvasni, és megválaszolni, ha ráértek :)
    Egy kis taktikai iskoláztatásra lenne szükségem, Emil 4-essel repülnék normandiában 1941-ben. az angolok Spitfireokat küldenek mostanában, akik feszt kifognak rajtam. Tamás jóvoltból valamennyire megtanultam a Hurrik ellen többé-kevésbé hatásosan felveni a harcot, erre most jönnek a Spitfirek, utálom őket. gyorsabbak, fordulékonyabbak, jobban emelkednek, zuhanásban is jobbak, teljesen kétségbe vagyok esve. Hogy lehet ezek ellen harcolni? Már nem is akarok egyet sem lelőni, csak túlélni a bevetést. Csak úgy hullanak az E-4 esek a csapatunkból, a szomszédos hadosztály már Franzokkal van ellátva, ők mőr mintha nemhullanak annyira. Szóval egy kis strategai oktatás kellene. Köszi előre is
  • Lysandus
    Tudom, olvastam! :-) Onnan ugrott be.
  • Frenky
    Kösz, akkor majd újra felteszem...
  • artivizsla #85220
    Volt, aki még találkozhatott vele személyesen is.

Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.12.22. 16:50:28
  • Lysandus
    Ez nem az a fickó, aki a háború után gyógyszertárat nyitott? :-)
  • Solt
    Így nálam sem lesz fent sokáig... :)
  • VO101Tom
    Értem. Az az igazság, hogy nekem már egy ideje nincs fent a BoS, de ha többen panaszkodnak miatta, akkor csak megoldják... valamikor :)
  • Lacusch69
    Off: könyvajánló (majd a Jézuska hozza az enyémet...)

Tigrisek a sárban (Otto Carius)
    Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.12.22. 12:43:47
  • VO101Tom
    Win 8 és afölött a Team Fusion patcheket is fel kell tenni:
    http://teamfusion.theairtacticalassaultgroup.com/
  • Solt
    A szerény angol ismeretemmel már írtam egy erre rendeltetett topikba, ahol elég sokan jelzik, hogy ez az 1.105-s tapasz valamit nagyon elbaszott náluk, de már megbántam! :D Megjött az első okos, aki szerint, ha egy 980Ti 30-40%-n ketyeg vsync off mellett, az nem CPU limit! :)) Sajnos annyira nem megy az angol, hogy elmagyarázzam neki, hogy téved... :(

A TiR miatt én alapból mindent vsync-l játszom... indítottam a BoS-t, repkedtem egy kicsit, de gyanús volt, hogy valami nem az igazi, először azt hittem, hogy megint a TiR szarakodik. Nézem az FPS-t, 60-n áll, GPU meg alig dolgozik, de amikor fordulok, mégis beesik 55-re, majd vissza áll 60-ra. Na mondom ennek kell az SSD. Átmásolom SSD-re, próbálom, ugyanez. Kikapcsolom a vsync-t, bekapcsolom a 60-s limitet, ugyanez a helyzet, itt már tudtam, hogy valami nem kerek. Kikapcsolok mindent (vsync, FPS limit), alig éri el az FPS a 75-t, GPU alig dolgozik, és eközben úgy akad az egész mint amit a CloD megjelenésekor az első videón láttunk.

Pár hónapja még a 290X-l, földön állva olyan 90 körüli FPS számot kaptam, most a 980Ti-vel, kapok 70-75-körül, miközben legalább ennek a dupláját kéne elérnie. Elkúrtak valamit rendesen... :)
  • Frenky
    Sziasztok! CloD telepítve steam_n, amikor indítanám, nem csinál semmit. vredist64 frissen telepítve, meg minden szokásos cucc. W8.1 ötlet?
  • VO101Tom
    Ajjajj, hova jut a világ, még a végén látogatni fogod a "nem fut jól, mivel lehet fps-t növelni" topikokat?
    Bár ha jól emlékszem a BOS-ban egyszerűsített grafikai beállítások vannak, ilyet, hogy multisampling, nem tudom, hogy ki lehet-e kapcsolni. Nálam ez fogta meg nagyon, de akkoriban még volt "advanced" fül a graf beállításoknál. Esetleg egy vcync ON?
  • Solt
    Jaaa... húúú... több pálinkát nem iszom! :D Valamiért rá van kattanva a gép háta mögött lévő vezetékekre... :))

@Gabika: Már bánom, hogy eladtam a régi SSD-t, meg kellett volna hagyni egy W7-s rendszernek, hogy legyen összehasonlítási alapom. Ha jól vettem észre, többen is jelezték, hogy gondok vannak az 1.105-s frissítés óta.

Valami nem kerek, mert minden maxon, vsync off, és nem megy feljebb a GPU kihasználtság 30-40%-nál... A CloD-ban London felett volt régen ilyen CPU limit! :)
  • GaBika6
    Korábbi drivert próbáld+ sztem! Nekem 970 phantom minden a legnagyobb rendben. Illetve winfos10 szórakozott alapból a képfrissítéssel. Sztem az jelenleg egy hulladék ebben a formában.
  • GPx8
    A macskára gondoltam... :)
  • Solt
    Gépeznék, de egyre jobban tele van a hócipőm azzal, hogy amikor időm lenne, akkor is baszakodnom kell valamivel! :S