IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A 4.09beta van fent, látótáv a max, viszont a környezetemben a tereptárgyak csak hozzám elég közel rajzolódnak ki... :S
www.smart-bus.hu
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
ez egy picit fájt. nem vagyok tudós de ez akkor is tetszett 😄
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Minden bizonnyal tartalmazza a játék a saját JVM-et, nem kell hozzá külön telepíteni.
Egyébként érdekes, mert nincs java a gépemen, és mégis megy az il2.
De mostmár nem lepõdöm meg miért is tud belassulni a játék egy mai gépen is...
flight model, damage model, fegyverzet(célzás, loadout), engine management, AI, hangok, idõjárás, stb.
Gyakorlatilag a megjelenítésen kívül minden javaban van benne.
Bár nem isemerem az il-2 Java virtuális gépének mûködési mechanizmusát pontosan, úgyhogy nem fikázom.
Ami jó, mert átláthatóan lehet benne fejleszteni, de futási sebességben nem éppen ideális egy komoly szimulációhoz.
Tuti lenne, ha amikor kijön a BOB két hét múlva, az il-2 kódját nyilttá tennék. Lenne mit optimazlizálni rajta
\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F
A veterán szintet véve 100%-osnak a Kezdõ AI (Rookie) a következõ módosítókkal mûködik:
Magassági kormány hatásfoka 75%
Csûrõ és oldalkormány 50%
Átlagos (Average) pilótánál csak a csûrõ butítva 75%-ra
Ásznál(Ace): magassági és csûrõ 110%, oldalkormány 120%, és minden elem sérülésállósága(?) 150%
Persze lehet még más különbség pl. a manõverezésben
Ha szélsebesség van, már az is jó..azt tudom hogy ki lehet hozni valahogy, valaki linkelte ezt az anyahajós crosswind-et a minap.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
A flight model ismeri a következõ fogalmakat:
szélsebesség
széllökés
turbulencia
réteg teteje
víz fölött vagyunk e
napszak
légsûrûség (magasság kapcsán)
A tér bármely pontján ezek megadhatók(?), és befolyásolják hogyan számolja a mozgásokat. Azt viszont, hogy a mapek elkészítésénél hogyan adják meg ezeket, vagy az idõjárás beállítása mit állít ezeken, számomra nem tiszta. Az is kérdés mennyire komoly a számításhoz hazsnált képlet, én nem tudom megítélni.
Mindenesetre szélnyírásra (különbözõ szelek közti hirtelen átmenet süllyedéskor) gondolom nem kell számítani...
A Jumboval az volt a bajom, hogy egyrészt meg kell szokni, leszálláskor "hol az alja" annak a dögnek, meg aztán sosem ment jól a besiklás érzésbõl, állandó sebességgel pont a pálya végén elérni a 0 m-t nem könnyû. Kisebb géppel legalább lehet korrigálni.
Egyébként fõleg azért nem éltem túl az elsõket 747-essel (FS2004), mert nagyon könnyû túlhajtani a nagy motorjaival, vagy épp süllyedés közben (nyilván a többi gépet is, de azoknál valamiért nem veszi elég komolyan), és mindig összetört a levegõben😊
Nekem nem volt gondom az fs-es jumbo-val, csak annyi hogy ilyen izéül reagál, olyan késõs. Tehát befordítom egy kicsit, és még oldalazik az eredeti irányba kicsit, így sokszor bejön a döntögetés, mert elkanyarodok arra, túlmegy, aztán vissza, megint túl megy. Ennyi. 737-essel még extrém leszállásaim is voltak, mivel a sebességtartó autopilótára bíztam magam, ami meg kb leszarta a beállított sebességet.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Az IL2 és az FS egyszerûen Más. Az IL2 mozgása, lendületmodellje szerintem ügyesebb (tehát légiharcra lett kitalálva), Viszont könnyítve van, mert a legtöbb játékos nem játszana, ha "vért izzadva" kéne légiharcolni...
Az FS-é egyszerû, de több minden van benne - a turbulencia, szelek pl elég jók, IL2-ben meg inkább csak dísznek vannak. A felhõzet is nagyon jó, az idõjárást pedig valós idõben letölti neked a netrõl.
Igenis Nagyon Nehéz vezetni vagy letenni némely modelljét, szóval kihívás van benne, repülés-szimulációként még mindig Sokkal komolyabb, mint az IL2.
15 éve is lehetett értelmes, pontos repmodellt írni, csak persze bizonyos részletekben, bonyolult mozgásokban gázos. Ha kisebb gépen megrántod a botot, dugóhúzózol stb, az elég szerencsétlenül fog festeni.
De megnézném azt az IL2-ászt, aki az elsõ 2-3 Jumbo Jet útból akár egyet is túlél😊 (nekem nem sikerült) Vagy ott van a Spirit of St. Louis, az elsõ gép, amivel átrepülték az atlanti-óceánt. 5-bõl egyszer tudok vele Felszállni!
Nem kötekedésként, de az ismerõsöd hány éves???
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
A barátja megkérdi: már van számítógéped ?
Miért az is kell hozzá ?
Amerikában áll megtörtént.
WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo
Ezt csak most vettem észre😊 Érdemes akkor egyáltalán az FS-el próbálkozni, ha emlékeim nem csalnak 10-15 éve, még simán lehetett nyilakkal is repülni. Mitõl ilyen népszerû akkor az FSX?
Meg is tettem volna, de még azóta sem intéztem el bizonyos 3d-problémákat a gépemen.
Isten áldja a pogányokat!
thx!
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
bocsi<#vigyor1>#vigyor1><#worship>#worship>
Az egy évvel ezelõtti X-Plane verziónál már attól is csak bámultam, ahogyan a betonon gurul,rugózik a gép..minden mozgást részletes, igényes fizikai modellek számolnak.
Az FS repmodellje meg talán már 10-15 éve ugyanaz...