IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még mielõtt elkezdõdik a hajtépés, valaki írja meg nekem, hogy lehet-e állítani az ini fájlban, hogy a tereptárgyak milyen látótávolságon jelenjenek meg? <#vigyor2>

A 4.09beta van fent, látótáv a max, viszont a környezetemben a tereptárgyak csak hozzám elég közel rajzolódnak ki... :S

www.smart-bus.hu

Sanyix
mi fáj. Nem tudtad hogy általában telepíteni kell a futtatáshoz egy futtatókörnyezetet(jre)?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

nincs a gépemen java 😄😄😄

ez egy picit fájt. nem vagyok tudós de ez akkor is tetszett 😄
Sanyix
tudom, kegety volt az, aki az ofp-t is haxolgatta 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

... bocs véletlenül elkülddtem. Szóval oroszok törték fel az SFS fájlokat

SFS fájlokat

Na szép, nekem nem hiszel 😉)

Minden bizonnyal tartalmazza a játék a saját JVM-et, nem kell hozzá külön telepíteni.

Sanyix
Hát ez szörnyû, és tényleg... És egyben kicsit meglepõ is hogy ennyire jól megy. Kegety szövegét találtam meg, neki meg hiszek hiszen az ofp modolásnak is õ adott egy szép löketet anno 😄

Egyébként érdekes, mert nincs java a gépemen, és mégis megy az il2.
De mostmár nem lepõdöm meg miért is tud belassulni a játék egy mai gépen is...

Ha visszaolvasol cirka 1 éve Trucker mester nyomozása alapján sikerült visszafejteni a neten talált eszközökkel a forráskódot (tetemes részét), és csináltam egy teszt-modot, amit a kolléga ki is próbált. Trackek is voltak róla.

A küldetésgenerátor pedig tudtommal nem Java-s, már ha a DGen-re gondolsz.

Sanyix
ez sem valószínû. Egyébként ezt honnan vetted?

Egyébként a .dll file nem kapcsolódik a C++-hoz. Szinte bármilyen programnyelvbõl lehet dll-ekben tárolt függvényeket használni.

Azt írtam a grafikus motor kívételével java.

flight model, damage model, fegyverzet(célzás, loadout), engine management, AI, hangok, idõjárás, stb.

Gyakorlatilag a megjelenítésen kívül minden javaban van benne.

Sanyix
java??? nane, az kiszárt, akkor meg nem mozdulna mai gépen ilyen grafikával. Mellesleg ottvannak a dll-ek amik nem éppen java, hanem c++-os dolgok. Csak a küldetésgenerátor javas.

Úgy látom az X-plane C++-ban készült, ami ugyan egy borzalmas nyelv, de futás közben egy-két nagyságrenddel gyorsabbak lehetnek a programok.

Bár nem isemerem az il-2 Java virtuális gépének mûködési mechanizmusát pontosan, úgyhogy nem fikázom.

Hát azt nem tudom, hogy az X-Plane milyen programnyelven és milyen eszközökkel készül(t), de az il-2 forráskódjának legnagyobb része (én olyan 90%-ra tippelek) a grafikus motor kivételével Java nyelven íródott.
Ami jó, mert átláthatóan lehet benne fejleszteni, de futási sebességben nem éppen ideális egy komoly szimulációhoz.

Tuti lenne, ha amikor kijön a BOB két hét múlva, az il-2 kódját nyilttá tennék. Lenne mit optimazlizálni rajta

Ebben a feltevésben csak azt nem értem, akkor az X-Plane hogyan fut asztali számítógépen.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Igen, valószínû nem teljes kapacitással megy a modellezés, így is teljesítménygondok vannak 😉

Találtam még egy érdekességet, az AI-kal kapcsolatban.

A veterán szintet véve 100%-osnak a Kezdõ AI (Rookie) a következõ módosítókkal mûködik:
Magassági kormány hatásfoka 75%
Csûrõ és oldalkormány 50%

Átlagos (Average) pilótánál csak a csûrõ butítva 75%-ra

Ásznál(Ace): magassági és csûrõ 110%, oldalkormány 120%, és minden elem sérülésállósága(?) 150%

Persze lehet még más különbség pl. a manõverezésben

Víz fölött másféle szélmozgás van? Valszeg. A napszaktól biztos függhet a szélmozgás.

Azt kész vagyok elhinni, hogy tervbe vették ezt a komolyságot eredetileg, de hogy azóta sem alkalmaztak mindent, amit ide írtál, arra fogadnék😊
Ha szélsebesség van, már az is jó..azt tudom hogy ki lehet hozni valahogy, valaki linkelte ezt az anyahajós crosswind-et a minap.

A víz fölött ill. a napszaknak mi jelentõsége van a repmodel szempontjából?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Elõkotortam a korábban Trucker kollega által elõvarázsolt forráskódot, és belenéztem a szél modellezésébe.

A flight model ismeri a következõ fogalmakat:
szélsebesség
széllökés
turbulencia
réteg teteje
víz fölött vagyunk e
napszak
légsûrûség (magasság kapcsán)

A tér bármely pontján ezek megadhatók(?), és befolyásolják hogyan számolja a mozgásokat. Azt viszont, hogy a mapek elkészítésénél hogyan adják meg ezeket, vagy az idõjárás beállítása mit állít ezeken, számomra nem tiszta. Az is kérdés mennyire komoly a számításhoz hazsnált képlet, én nem tudom megítélni.

bocs, díszként úgy értettem, hogy az nem az "idõjárásmodell" mûve, hanem eléggé scriptelt a turbulencia-mozgás. FS-ben sokkal jobban meggyõzött, de azt hiszem leülök megnézni az IL2 4.08 szél-tudását, mert már megint nem egyértelmû van-e igazi, gépet elsodró szél, vagy nincsen.

Mindenesetre szélnyírásra (különbözõ szelek közti hirtelen átmenet süllyedéskor) gondolom nem kell számítani...

A Jumboval az volt a bajom, hogy egyrészt meg kell szokni, leszálláskor "hol az alja" annak a dögnek, meg aztán sosem ment jól a besiklás érzésbõl, állandó sebességgel pont a pálya végén elérni a 0 m-t nem könnyû. Kisebb géppel legalább lehet korrigálni.

Egyébként fõleg azért nem éltem túl az elsõket 747-essel (FS2004), mert nagyon könnyû túlhajtani a nagy motorjaival, vagy épp süllyedés közben (nyilván a többi gépet is, de azoknál valamiért nem veszi elég komolyan), és mindig összetört a levegõben😊

Nohab
Kár...akkor ez nem lesz meg.
panther112
Köszönöm az infokat. Amúgy az ismerõsöm lassan 40 lesz😊

Sanyix
Harcoltál már il2-ben thunder idõjárásban felhõk alatt? Az nem éppen dísznek van. Durva oldalszél, rázkódás...

Nekem nem volt gondom az fs-es jumbo-val, csak annyi hogy ilyen izéül reagál, olyan késõs. Tehát befordítom egy kicsit, és még oldalazik az eredeti irányba kicsit, így sokszor bejön a döntögetés, mert elkanyarodok arra, túlmegy, aztán vissza, megint túl megy. Ennyi. 737-essel még extrém leszállásaim is voltak, mivel a sebességtartó autopilótára bíztam magam, ami meg kb leszarta a beállított sebességet.

És amikor én elsõre leszálltam nálad a Messer-rel? <#eplus2>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Minden repszimet lehet "gagyira" állítani, hogy szinte magától menjen, sose zuhanjon le, stb.

Az IL2 és az FS egyszerûen Más. Az IL2 mozgása, lendületmodellje szerintem ügyesebb (tehát légiharcra lett kitalálva), Viszont könnyítve van, mert a legtöbb játékos nem játszana, ha "vért izzadva" kéne légiharcolni...

Az FS-é egyszerû, de több minden van benne - a turbulencia, szelek pl elég jók, IL2-ben meg inkább csak dísznek vannak. A felhõzet is nagyon jó, az idõjárást pedig valós idõben letölti neked a netrõl.
Igenis Nagyon Nehéz vezetni vagy letenni némely modelljét, szóval kihívás van benne, repülés-szimulációként még mindig Sokkal komolyabb, mint az IL2.
15 éve is lehetett értelmes, pontos repmodellt írni, csak persze bizonyos részletekben, bonyolult mozgásokban gázos. Ha kisebb gépen megrántod a botot, dugóhúzózol stb, az elég szerencsétlenül fog festeni.
De megnézném azt az IL2-ászt, aki az elsõ 2-3 Jumbo Jet útból akár egyet is túlél😊 (nekem nem sikerült) Vagy ott van a Spirit of St. Louis, az elsõ gép, amivel átrepülték az atlanti-óceánt. 5-bõl egyszer tudok vele Felszállni!

"Egy ismerõsömnél egyszer próbáltam ezt a játékot, és nagyon könnyû volt vele repülni, ill. visszapattantam a földrõl, ha lezuhantam, azt hittem direkt állította arcade módra, ezek szerint ez ilyen?"

Nem kötekedésként, de az ismerõsöd hány éves???

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Hallottam 1 sztorit. Megy az illetõ hóna alatt 1 vadi új windows-al (tán még win95 volt).
A barátja megkérdi: már van számítógéped ?
Miért az is kell hozzá ?
Amerikában áll megtörtént.

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

Scottt
<#fejvakaras> Ja,illetve pl az új talaj textúrák,szebb kabinok fizetõsek(Nem egy ökörára cuccok,és ezek nélkül is perfekt cucc)Nézz át a topikjába,várunk szerettel.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

panther112
Köszi.

Beállítás kérdése. Igen széles skálán állítható offline. Online meg használod a szerver beállításait.

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

panther112
De most komolyan, ne is várjak az Il-2-höz hasonló repülési modellt? (Egy ismerõsömnél egyszer próbáltam ezt a játékot, és nagyon könnyû volt vele repülni, ill. visszapattantam a földrõl, ha lezuhantam, azt hittem direkt állította arcade módra, ezek szerint ez ilyen?)

Sanyix
mitõl ilyen népszerû a vindóz? 😄 REKLÁÁM!

panther112
"Az FS repmodellje meg talán már 10-15 éve ugyanaz..."

Ezt csak most vettem észre😊 Érdemes akkor egyáltalán az FS-el próbálkozni, ha emlékeim nem csalnak 10-15 éve, még simán lehetett nyilakkal is repülni. Mitõl ilyen népszerû akkor az FSX?

Sose hallottam, hogy bármelyikat kapni lehetne, mikor legutóbb kérdeztem itt, azt mondták, legjobb a honlapjukról rendelni.
Meg is tettem volna, de még azóta sem intéztem el bizonyos 3d-problémákat a gépemen.

Siker! Természetesen rosszat választottam a lobbyn! thx!!!!!!!!!!!!!!
panther112
Köszi, jól látom, hogy ez egy ingyenes játék?

TG Gida
Biztos nem.Viszont arra figyelj,hogy az útvonalat pontosan add meg(kis és nagybetû is számít 'asszem).A lobbyn biztos a forgotten battles-t választottad ki?

Isten áldja a pogányokat!

Eredeti játék esetén nem lehetséges, hogy a lemezrõl keresne valamit?
thx!
na ezen semmi nem látszik.
Scottt
Free Falcon.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Küldök még 1 képet, hátha segít!
ne te add meg, hanem eleve a search-re kattints. hagyd hogy õ keresse és találja meg!
friendly fire<#mf1><#mf1><#violent>

bocsi<#vigyor1><#worship>
Nohab
Magyarország be lehet szerezni az X-plane 9-et?
panther112
köszi

Polgári repülésbõl van még X-Plane is, ez a fizikai valósághûségre és a mûszerezettségre törekszik fõleg (persze a grafikája is szép, a táj pedig igen részletesen modellezett), míg a Microsoft FSX kicsit olcsóbb dolgokkal hódít.

Az egy évvel ezelõtti X-Plane verziónál már attól is csak bámultam, ahogyan a betonon gurul,rugózik a gép..minden mozgást részletes, igényes fizikai modellek számolnak.

Az FS repmodellje meg talán már 10-15 éve ugyanaz...