IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

panther112
Köszi.

Messzerrel olyankor szoktam trimmelni, amikor a nagy sebesség miatt lustán reagál a botra, pl. felhúzáskor.
Másik eset az, ha fordulóharcba keveredek. Elõfordult már a Grij-en, hogy =2ndSS= oroszok (Jak-3, La-7) próbálták követni 0m-en, kis sebességnél a G2-esem trimmeléssel szûkített fordulóját, és potyogtak le egymás után. Sõt, ugyanezeket meg is lehet verni fordulóharcban, ha nem is 100% biztonsággal.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

panther112
Végre a pumás leírás alapján megértettem mirõl is szólna az energia harc, és nagyjából sikerült is a magyar messeres pályán kivitelezni (3 P-51-es le is jött😊 ). Egyedüli dolog, ami még nem tiszta, hogy mikor kell trimmelni. Lecsapás utáni emelkedési szakaszban én mindig trimmelek, de, amikor felülrõl rácsapok (többnyire s-flippel), akkor sosem, mert félek, hogy nagyon gyorsan elkezdek süllyedni. Ezen érdemes valamit változtatnom?

és ezértis jobb a heinkel!!!!

<#violent><#eplus2><#violent>
Bucser
tegyük hozzá, német vadászokon csak magassági trim van.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Alapból kb utazósebességre vannak trimmelve a gépek, és az ehhez tartozó motorfordulatszámra.

Egyébként abban nincs igazad, hogy a nyomatékot minden esetben stabilizálják a vezérsíkok. A buffon motoros spanyol meszáknál teljes gáznál pl. teljesen be kellett lépni az oldalkormányt a nyomaték miatt. Késõbb persze áttervezték a légcsavart, és megoldódott a helyzet.
Sanyix
Ja meg néhány gép sztem alapból trimmelve van az ellenkezõ irányba, mert ha 0-ra húzod a gáz, akkor meg az ellenkezõ irányba kezd egy kicsit dõlni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Nem is kell, 300 fölött már alig érezhetõ, stabilizálják a vezérsíkok.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Azt azért tegyük hozzá, hogy a rövid hatótávolságú vadászgépeken többnyire csak magassági trimm van, vagyis egy Messzeren nem lehet a légcsavar nyomatékát trimmeléssel semlegesíteni.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

controlsba állíts be billt a trimre ( a gépet a légcsavar a forgásával ellentétes irányba próbálja "tekerni" ) trimmeld az ellenkezó oldalra akkor nem fog billenni.

Hasznos akor is mikor kilyukasztanak valahol <#ravasz1>

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

TG Gida
Bizony ez így van a repülõkkel.Vezetni kell õket.

Isten áldja a pogányokat!

1.ne nyúlj hozzá amíg be nem tölt magától.befog hidd el.ha belenyúl vki akkor annak is csak a startmenüs megoldás lesz a jó nem csak neked.

2.trim-et használsz?
Sziasztok!
Kezdõ vagyok ebben a játékban és volna pár kérdésem:
1. Az IL 2 1946 van meg, és amikor el akarom indítani, mindig leteszi a windows külön ablakba. Rákattintok a tálcán, feljön, betölt, de utána se egérre se billentyûre nem reagál. Meg kell nyomnom a start menü gombot, és újból rákattintani a tálcán, hogy utána megint reagáljon valamit. Huh, ez elég zavaros lett, de remélem érthetõ.
2. Csak nálam nem lehet egyenesben tartani a gépet vagy ez alap a játékban? Valahányszor felszállok próbálom a repcsit beigazítani, egy idõ után magától el kezd valamelyik oldalra dõlni. Egyfolytában rángatnom kell a botkormányt, ls így nem valami szép a meg kényelmes a repülés. A célkereszt is mindig arrább csúszik. Már patchet is raktam fel, de semmi változás. Valami ötlet?
Válaszotokat elõre is köszi.
TG Gida

Willenbrock
Én is mindíg így próbálom levágni a spit meg La fordulókörét.A végén földközelben kötünk ki.Akkor meg aztán vége is a levágásoknak mivel nincs több magasság.Ilyenkor palástorsózással próbálom elõreengedni õket.Ritkán sikerül sajnos.Érdekes módon a meredek emelkedés közben is rendre utólér a Spit,pedig abban elvileg a 109 nagyon jó volt.Jó lerázó manõver szokott lenni még a váltakozó irányú meredek emelkedés full gázon.Ezt már tényleg nehezen szokták követni.(Heinz Knoke kedvenc lerázós trükkje volt ha jól emlékszem.)

Willenbrock
I.VH-snak ott a Red Baron.Igaz jó régi de a Hells Angels Patchel még elég jó a grafikája is.A fizikai modellje sem olyan rossz.Vagy ott van a First Eagles aminek szép a grafikája de mivel a Wings Over sorozat az alapja a fizikája rettentõ gagyi.RB 3D még van a plázákba néha,a Patchek úgy átalakítják rá sem ismerni.Érdemes kipróbálni.

"Lesz-e még valami kieg uj gépek stb ???"

Na még csak az kéne! Különben is két hét múlva úgy is kijön a BoB <#eplus2>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Lesz-e még valami kieg uj gépek stb ??? Meg ki tud jó skins ( repülõgép festés ) oldal linkeket ?
200

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
Hehehehehe😊 No comment

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

"És ha gépjármû akkor BMV!!!!!!!!!!!!!!"

Szóval traktort is gyárt... <#szomoru2>

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

panther112
Ha elküldik Neked a leírásokat, akkor engem is érdekelne.

Más: Az IL-2-ben lévõ oktatófilmeket nem lehet valahogy külsõ programmal megnyitni? Baromi idegesítõ, hogy minden alkalommal 8 percig kell néznem a baromságokat, mire elérkezik a videó a lényegi dolgokhoz (109-es training-re gondolok pl.). Persze nem tudok se gyorsítani, se lassítani a lejátszáson, így marad a pause, de ez elég kevés, és ha valamit újra meg akarok nézni, megint 10 perc, mire elér oda újra...

ez legfeljebb a kyotói egyezménynek ver oda 😛PP

Messzernél (Jak,La, stb...) gyakorlatilag mindegy.
Fóka: gá.: 100-200m (hangulattól/szervertõl függõen), gpu.:500m

Körkérdés: Ki milyen távolságra állítja a gépfegyverek összetartását, és miért? 😊 Alapon ugye 500m, nálatok ez mennyi? 😊

www.smart-bus.hu

Feltöltöm majd este, viszonyítási alapnak ráadásul van egy hasonlóan hardcore 109G2 modell is.

Alapjáték?.. FS2004, kérd ki a Spirit of St. Louis elsõ, történelmi útját. Ha elsõre, vagy másodikra fel tudsz szállni, ráadásul úgy hogy az komolyan is nézzen ki kívülrõl, akkor te igenjó vagy😛

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Az lesz... azért köszi a fáradozást! 😊

www.smart-bus.hu

Egy csomó dolog tényleg hiányzik. Írj nekik és kérdezz rá.

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

Hypo
nezzel meg par golf 1 es videot youtube on a sok millas autokba hogy sirnak amikor a szar csotrogany golf1 el otthagyjak mint a szar az osszes csodat😊

Itt volt megtalálható, de most nincs ott. Legalább 7-8 fajta manõver részletes leírása volt, rajzolt képi folyamat ábrákkal együtt. Úgy ahogy a 90 fokos bombázás is le van írva...

www.smart-bus.hu

Erre gondoltál ?
harcászat

No, de, hogy témába vágó dolgot is említsek...

Régebben fent volt a pumák oldalán egy leírás, amely a különbözõ manõverek végrehajtásának gyakorlati menetét taglalta szájbarágósan. Most nem találom... 😞

Valakinek valami ötlet, hogy találhatom meg?

www.smart-bus.hu

Gyönyörû a hangja.... de az a kék füst a látványhoz kell? 😊))

Egyébként nekem a Lexus a minõség, a kényelem, a luxus, és a hybrid hajtás miatt favorit... Nincs annál csodálatosabb látvány, amikor egy LS600H hangtalanul (csak a gumik hangját hallod) begördül melléd... 😊)

De, ha már nyers erõ, akkor Toyota Supra! 😊

Ezzel az off, off! <#worship>

www.smart-bus.hu

Na, már megint eltérünk, a tárgytól <#integet2>

De ha már német autók, akkor ez még a jenki izom csodáknak is oda ver:
Audi V8

Ez így van... vannak az autók, vannak a német autók, és van a Lexus! <#vigyor2>

www.smart-bus.hu

én az alapjátékokról beszéltem, de örülnék, ha átküldenéd azt a kisrepülõ modellt!

PhantomAss
hát az mb azért sokat vesztett régi fényébõl a lexus megjelenése óta<#integet2>

GOOBY, pls

Her Laca
?? Mit kéne indokolni? Számomra a német ipar termékei az etalon.
Lett légyen az ágyú ,autó,mosógép stb.😊)
Azé biztos nem lehet rossz az az ágyú ,ha az amik is azt teszik bele a topp harckocsijukba.
OFF
És ha gépjármû akkor BMV!!!!!!!!!!!!!! Na meg MB.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

"de hogy az fs flightmodelje jobb lenne, mint az il2? azért ne viccelõdjünk már! lehet, hogy nehéz benne leszállni, de a valósághoz kevés köze van."

Hogy kevés köze van az még lehet, de az IL2-ben talán nem nevetségesen könnyû felszállni? Leszállni le tudok bármivel, szétlõtt szárnnyal is, de FS-ben olyan gyakorló-kisgép (!!!!) modellem van - egy magyar pilóta készítette - hogy leizzadok ha akár a Ferihegyi betonra akarom letenni...

Az FS-bõl gyakorlatilag meg lehet tanulni Repülni, mert nincs benne Direkt Ferdítés. Pilóták is gyakorolnak rajta ez-azt, il2-n nem, azt nem arra találták ki.

Egy régi FS-est (Mr. Spock néven ír más fórumon, a legelsõ FS-tõl játszik állítólag) egyszer egy pilóta barátja felvitt egy Cessnával, hagyta vezetni, majd leszállni.
Nem azt mondta, hogy repmodell így vagy úgy. Hanem azt, hogy a mozgás, a fizikai hatások miatt egész más mint a szim, és igazán baromiramindegy a felkészülésben, hogy nem hibátlan az FS modell - leszállni azért szépen le tudott.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

OFF
Sztereotipia rlz... Persze ha bármelyikõtök meg tudja indokolni a dolgot egy arra alkalmas topikban, akkor készségesen el is hiszem a dolgot...
ON

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Így volt, de tudtommal az amik megvették a licenszet, és most maguk gyártják. Korábban 105 mm-es ami ágyú volt benne, de a német ágyú sokkal erõsebb.

Her Laca
És csak halkan jegyzem meg!!!! Hogy a Rheinmetal a mai napig fogalom.
Gida jegyezte meg ,hogy normális csöves fegyvert csak õk tudnak gyártani.
Még az M1 hez is õk gyártanak ágyút.

TG Gida
Ja...Az 108-as tûzgyorsaságát késõbb 850-re emelték.

TG Gida
1941-es Rheinmetall-Borsig-fejlesztés. Utolsó nagy torkolati sebességû 30 mm-es szabványfegyver 1945. elõtt. Elektromos/pneumatikus mûködés. Tölténytömeg: 980 g, lövedéktömeg: 530 g. Heveder. A fegyver hossza több mint kétszerese az mk108-énak,viszont a tûzgyorsasága csak 420/perc a száznyolcas 660-ával szemben.A lövedék kezdõsebessége 720m/s(mk108 540m/s)Jól lehet vele a földi csapatokat meg a B-17-seket aprítani,de légi harcra nem valami jó.A Fóka amúgy is súlyos repülési jellemzõit alaposan lerontja.

Sokkal nagyobb, nehezebb, gyorsabb mint a 108-as. Csak "nagy" vadászokban jó (Ta-152, Do-335)

Fúú bakker! Már repülök egy ideje az IL2-vel, de az MK103 létezésérõl eddig semmit sem tudtam<#wilting>

Állítólag ugyan úgy 30-as mint az MK108, csak nagyobb a tûzgyorsasága és nem olyan feltünõ. Valaki tud róla bõvebbet? Én kiprobáltam, de túl keveset repültem vele, hogy legyen egy kikristályosodott véleményem. Viszont az eddigi tapasztalatok vele, pozitívak<#puszi>

az egy mod volt, az alap il2-ben nincs ilyen (crosswind).
de hogy az fs flightmodelje jobb lenne, mint az il2? azért ne viccelõdjünk már! lehet, hogy nehéz benne leszállni, de a valósághoz kevés köze van.

már hogy kéne cd-s játékhoz telepíteni olyat amit nem adnak oda hozzá???
Ennek tudatában most már nyugodtan idegesítem magam! <#hehe>

www.smart-bus.hu

Sanyix
sztem sehogy, nekem is ezért fantasztikus élmény földi célpontokat támadni.