IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Valaki adjon már lécci tanácsot, hogy mé' van az, hogy lõttem 15 gépet a WOE-n saját veszteség nélkül, de mégiscsak 5 gépet ír jóvá?

WOE statom

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Ja élek, csak rég nem reppentem.

Köszi elõre is

Jééé, Te még élsz? Ha szombat vagy vasárnap délutánig ráér, akkor elküldöm. (még nem tudom, mikor lesz rá idõm)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Én Fw190-nél géppuska 200m, gépágyú 150m-es konvergenciát használok, de ritkán lövök 150m-nél messzebbrõl.

Amúgy tényleg csakis ízlés és harcmodor kérdése.

Egyként nem úgy van, hogy a "machine gun" konvergencia a Weapon1-gombhoz rendelt fegyvereket jelenti, a "cannon" meg a Weapon2-höz rendeltet, bármi is legyen az?

És 1% fölé megy a találati arányod?<#wow1>

Sziasztok. Valakinek megvan még az Ace Expansion Pack (AEP) kiegészítõ?
Az enyém valami oknál fogva az FB 1.22-re telepítve nem mûködik (2.0 helyett még mindig 1.22 a verzió) amíg a 2.01-es patchet fel nem rakom. Az alap 2.00-ás FB-AEP-et szeretném kipróbálni.

Azt vettem észre, hogy az AEP telepítõm nem rakja fel a saját files.sfs-fájlját, hanem meghagyja az 1.22-ét. Szóval ha valakinek megvan a 2.00-ás mûködõ verzió, az a files.sfs-t hozzámvághatná. 😊 Köszi

Igen. Azt használok. Teljesen meg vagyok vele elégedve.
TG Gida
Van valakinek tapasztalata CH Pro Rudder pedállal?

Isten áldja a pogányokat!

Lehet, hogy nem lehetett, de nekem is az a benyomásom, hogy a játékban lehet. Persze ez szubjektív, de én is úgy érzem, hogy egy kissé "feljebb" hord, ha távolabbra állítom.
Sanyix
én fókával 400méterre állítom, és 400-700 méterrõl lövök. Bár a nagyobbat pötyögtetés szokta megelõzni 😊 400-ról már bátran lehet.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Vogel
Sztem is. Magasabb értéket állítva ívesebb pályát ír le és távolabb esik le a lõszer. DE! A valóságban nem hiszem hogy a légcsavartengelyt és ezzel együtt a légcsavart is átállították volna, annyit nem ér az egész. (ezt csak én gondolom)

Vogel
500/500 itt. Egyszer akármit beállítasz (vagy nem mint én😊) és hozzászoksz. Itt egyedül a szárnyágyúk összetartása amit érdemes variálni, földi ill légi célok ellen.

TG Gida
A messzer ágyúja a légcsavartengelyen keresztül tüzelt, ergo nem lehet semmilyen irányban állítani.

nem úgy van, hogy a messer orrában levõ 20asnak nagyobb a pályája, ha messzebb állítod?
Egy forgó csõnél ezt nem nagyon tudom elképzelni, persze lehet az én hibám😄

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Azt hiszem Szepyvel beszélgettük, hogy Messzernél 1000m-re állítva az ágyút, az talán egy kissé feljebb hord. Ez fordulóharcban, elõretartásos lövészetnél jelent(ene) egy kevéske elõnyt.
De nem biztos, hogy így van.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

PhantomAss
én 150re állítok mindent azt jónapot

GOOBY, pls

Ja igaz. Azon felesleges is lenne.
Csak még régebben egy szerveren egy magyar srác azt mondta õ a 109-esen a géppuskát 300-ra, a gépágyút 1000-re. de akkor felesleges a gépágyút állítani, mivel 100m-re is ugyanaz mint 1000-re😊 (a 109-esen)
Próbálgasd... igaz, én P47-essel próbáltam ki, de nem hiszem, hogy más lenne...

A "mereven"-t értsd úgy, hogy egy,a gép hossztengelyében levõ légcsavartengelyen át tüzelõ fegyvernek mihez képest adsz összetartást?

Mereven? Miért, hogyan lehetne egy gépágyút még beépíteni?😊
Ezt nem vágom most, ne haragudj😊
Tudom, a hengersorok között volt a 20/30millis, csak azt akartam kérdezni, ha a motorburkolatban lévõ 13mm-eseket a géppuskával állítom, a gépágyút is azzal állítom? (mivel az is a törzsben van)
Nem az utólagos szárnyra szerlhetõkre értettem.
Mondjuk azt már megtapasztaltam, hogy a japán fegyverek között, a 20millis tûzereje, nem ér föl a német 20-aséval.
Azért a 109-es 20asával elég jól szét lehet kapni egy jakot, de még az orosz shvakkal is egy 109-est.
De egy zéróéval lehet puffogtatni, mintha csak 12.7-es lenne.
TG Gida
" hiába van 6x0.50gpu a Póni szárnyai alatt, nem a géppuska, hanem a gépágyú beállításával tudott variálni az összetartást."

Szerintem ez ebben a formában nem teljesen igaz.
Egyébként ez teljesen egyéni.Olyan távolságra kell állítani az összetartást amilyen távolról lõni akarsz.Pl.:Ha gépkocsioszlopot akarsz darálni fokkával,akkor nem biztos, hogy 150m-rõl fogsz tüzelni.A másik eset,ha nagy magasságon szembõl támadsz bombázóköteléket.Itt sem célszerû túl közelrõl lõni.

1.Szerintem igen (de csinálj egy missiont, hogy a reptéren állsz, próbálgatod változtatni, és nézed a nyomjelzõket)
2. Ez így nem igaz, mert a 109-esek orrában levû 20/30mm-es ágyú mereven volt beépítve.

Mármint, hogy ami a szárnyban van, mindegy, hogy milyen kaliber az gépágyú, és a törzsben az géppuska? Ha jól értettem.
És, ha így van a 109-esnél a 20 vagy 30millis azt is a géppuskával állítom? (mármint, ha így van)
No, ebbõl szintén vita lesz, de elmondom a saját verziómat:
A gépágyú-géppuska konvergencia állítgatása másról szól. A gépágyú szó alatt a szárnyfegyvereket, géppuska alatt a törzsfegyvereket lehet módosítani.
Vagyis: hiába van 6x0.50gpu a Póni szárnyai alatt, nem a géppuska, hanem a gépágyú beállításával tudott variálni az összetartást.
Én egyébként a szárnyfegyvereket 150m-re, a törzsfegyvereket 500m-re állítom (utóbbinak szinte mindegy, elég ha az optimális lõtávolságodnál messzebb van)). 150m-nél messzebbre többnyire csak "ijesztgetésbõl" lövök.

Sziasztok !

Új témát feldobva, az lenne a kérdésem, hogy ki hány méterre állítja a géppuska illetve gépágyú összetartást? És mennyirõl kezded szegecselni a másik gépet? Én300m-rõl kezdem el lõni és 350m-re állítom mindkettõt, de hallottam olyat, aki a géppuskát 300-ra, a gépágyút 1000-re állítja.
"Okos pilóta nem katapultál alagútban." (Meg szobában sem...)

Her Laca
Asszony nagyot nézne ha egyszer csak áttörném a mennyezetet😊
Már ha mûködne is😄

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

TG Gida

Scottt
Kár, hogy nincs hozzá egy rendes f-18 szimulátor😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

DonZorro
Aham. Ehhez a mi fizunk sajna kevéske...<#nemtudom>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Her Laca
Na komám ezt köll megvenni egy megszállottnak. Aszondom ez már valami😊
Ebbe azé szó nélkül beletelepednék.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Bucser
Az idõ biza elkapta a vasfogam😊

Sry😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Ez állat csak mennyibe kerül?? mert ahogy látom kormányzati megrendelésekre dolgoznak.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Her Laca
Most számoltam vissza a Saitek Cyborg még a legelsõ példányok közül való ,ha jól emlékszem 13000 huf ba került és most visszaszámolva Van az már vagy tíz éves is.

Negwar
Negh x52-je ????? 😄 mivan? elvbõl nem veszek olyan szart 😊 Laca adott kölcsön ínséges idõkben (arany szíve 😊 köszönöm...) egy Sytek Cyborgot ami még a mai napig is jó.

\"This is a good day to die!\"

Her Laca
Hát félve,bizonytalanul merem csak leírni(most hogyan közöljem veled tapintatosan)<#conf>,de rosszul tudod. Sose volt neki sajna😊 Lehet korodból kifólyólag az emlékezeted már megtréfál.😊
Kispuma,Kisvadász ,meg Gida vett akkor,legalábbis Gida szerint.

DonZorro
Talán ITT<#kerdes>

DonZorro
Vagyis majdnem meg van oldva... 😊

DonZorro
Pedig bizony hogy meg van oldva kedves kolléga... <#nezze>

Bucser
tudtommal az elsõ ricsis példányokból vásárolt egyet anno (ha jól emlékszem) amiket a toborzóeseményekre való kitelepüléseknél használtunk.

Bucser
Számomra a Cougar sem elégít ki minden igényt mert egyetlen hatalmas hiányossága van. Nincs megoldva, hogy moddolható legyen rá egy Dual throttle.

Voltak kísérletek, hogy a SUncom Talon F15ének a gázkarját ráaplikálják, de nagyon kevés a Suncom F-15 joy a piacon. és gyenge a minõségük. csinálni egyetlen darabot meg nem éri meg. sajna nem vagyok mérnök így az ötlet fázisban megrekedtem.

Her Laca
Neghnek sose volt x52 je😊))
De tudod mit. Most ,hogy sokadszorra kitárgyaltuk eme témát eldöntöttem valamit. Van nekem egy X52-õm aminek a gázkarja teljesen rossz(lévén fõlrugtam a holdig) de a joy része hibátlan Na most rászánok egy komolyabb összeget és feltuningolom. Vannak ötleteim,sõt várok tanácsokat is . Az biztos ,hogy atyámmal csináltatok egy aluminium markolatot ,lehet hogy több félét is. Meglátjuk mi fog kisûlni belõle, és mennyibõl lehet egy tökéletes joy-t csinálni ami minden igényt kielégít.

DonZorro
Ne tedd... <#idiota>

Bucser
Vajon Negh x52-jével mi történt, hogy a tiedre szorult?<#hehe>

Csak kötöszködöm.

Balumann
Ilyen hiba nekem is volt. A motor tengelye be volt állítva a gamepadom jobboldali stick fel/le tengelyére, azt kellett kiállítanom.

Sziasztok
Lenne egy kerdesem.
Ujra telepitettem az IL-2 1946-ot, Vistara, de mikor belepek a jatekba, es uj kuldetest kezdek, az engine mindig 55%-ra van allitva, es nem tudom átállitani. Hiaba nyomok barmit, hiaba csokkentem novelem az erteket, 1 tized masodpercre atugrik, majd megint vissza all 55%-ra. Talalkozott mar vki ilyennel? Mi lehet a problema?

Her Laca
Hogy mivel repültem? Kérlek szépen egy saitek Gold -al.
Azt most Negh használta kb két évet és most egy kicsit pontatlan kezd lenni,de még mindig mûkszik. Na ezt csinálja bármelyik joy utána. Ja és napi négy-öt órát rángattam szegénykét.

Her Laca
Most ezt miért kaptam?😊 Én elfogadom ,hogy vannak meg szállotjai egy dolognak,magam sem vagyok ettõl messze. Nekem csak az írdatlan összeggel van bajom,amibe egy moddolt cougar kerül. Nem látom be mitõl olyan jó ,ha tönkremegy,ennyi az egész. Akkor azt kénee rá mondani,hogy egy korrekt selejtbõl komoly összeg ráfordításával egy kiváló valamit lehet csinálni.
Megjegyzem ha rászánnék egy csöpp idõt és pénzt az X52bõl is lehetne még jobbat tákolni. Na.😊

TG Gida
Így már jobb:
kép1
kép2