IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
Én ilyen nehézségekre nem emléxem, pedig játszottam 1.00-tól. Bár akkoriban még csak il2-vel, és hurricane mk ii-vel repültem. Mondjuk hurricane-el hóviharban leszállni nem volt semmi, azt nem számítva hogy alig lehetett látni, tolt a játék egy kövér keresztszelet, és igen oldalazva földetéréskor rögtön elkezdtem csúszni a kifutópályáról, de valahogy sikerült rajtatartanom, és fékezni is. Pedig akkor még állóhelyzetben is oldalra tudta csúsztatni a gépet a szél (most is néha, de kevésbé).

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

PhantomAss
egyébként azt vettem észre, most hogy újra szoktam röpködni, hogy a régebbrõl ismert jó pilcsik eltûntek (vagy csak nevet változtattak?)
az ismeretlenek meg nem tudnak repülni
annyit tudnak hogy húzzák a botot a spiten azt jónapot
ha már csinálsz egy ollót akkor bajban vannak
biztos vannak kivételek, de valahogy ilyen érzésem van
mintha most érne be az arcade szint a játékban
persze lehet hogy nem jól látom,
lehet hogy csak szerencse

GOOBY, pls

Bizony, bizony. Amikor még egy meggondolatlan gázadás levette a gépet a lábáról álló helyben 😉. Vagy a feszállópályán imbolygott úgy a gép, mint most a szántóföldön. Vagy úgy kellett küzdeni felszállásnál, hogy az ívelõlapok zárásakor ne ess vissza a földre... 😊

Vogel
Olyan orraborulások voltak akkor. Most meg felszúrod a gáz maxig és semmi. És a jó öreg prop pich. De szerettem azt a korszakot.

"az alapokat 2-3 óra alatt meg lehet tanulni (bár igaz én flight simulator-al kezdtem, és ott tanultam meg 2-3 óra alatt a repülési alapokat). Sikereket is lehet elérni, én kb. 4 óra gyakorlás után már lõttem 1-2 gépet."

Sokan vagyunk itt akik régebbi verziókban kezdték tanulni ezt a játékot. A Forgotten Battles-ben még kicsit más volt a fel-leszállás 😊, nem ilyen, mint most, hogy szinte minden gép magától felszáll, ha egyenesben bírod tartani. Meg nem volt Shitfire sem... 😉

"BoB 2:Wings of Victory"

Hát nem tudom. Háromszor futottam már neki a játéknak, de mindig elment a kedvem tõle különféle okokból. Kezdve a béna hangokkal (ugyanaz az effekt megy le amikor egy másik géphez közel repülsz, függetlenül attól, hogyan milyen iránybó és sebességgel közelíted meg). A menüje ha lehet még az IL-2nél is primitívebb, logikátlan, (pl. képtelen voltam a menüt 60Hz-nél jobb frekin mûködtetni). A grafikájáról ne is beszéljünk (kezdve a tájjal, ami gyengébb mint az FS200x-ben). A repülés- és sérülésmodell-t csak érintõlegesen sikerült megismerni, de nem tetszett. Nem azért, mert elsõre nehezebb, vagy más, mint az IL-2-ben, de az összkép... Meg hát az alig tucatnyi repülhetõ gép (tudom, nem öleli át az egész háborút, de akkor is).

Mindazonáltal értékelem, ha neked tetszik, sokan szeretik.

Sanyix
én ezzel kezdtem, megy is vele a leszállás. Viszont a seafire-el nem, mert borzalmasan viselkedik kis sebességnél. zero-val meg az a gond, hogy rövid a kampó, bár a japán hajókon simán fékkel is meg lehet állni 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

PhantomAss
viszont az egyik legjobb gép volt, fostak is tõle a japcsik
a gyorsulása pl másfélszerese volt a mustangénak, emelkedésben is lekörözte
zuhanásban csak a p47 volt jobb
meg kellett tanulni repülni vele
nekem is az egyik kedvencem 😊

GOOBY, pls

Nem véletlenül kapta az "Ensign Eliminator" becenevet... 😊

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Balumann
Jah már megvan, a change seat position-al kell váltani a canopy nyitása után :-)

Balumann
Nah úgy 40 próbálkozás után sikeresen leszálltam F4U -val is, tehát az orra nem volt eléggé felemelve. Ezt a repülõt sosem fogom megszeretni, még szárazföldre is alig tudok vele landolni. 160-al landoltam, orrát felhúztam, teljesen vízszintesen, erre egybõl eldöl oldalra és leesik a szárnya. Hihetetlen, szinte minden más géppel simán le tudok szállni, Seafire-el már akármikor leszállok hajóra.
Áhá, tehát erre jó a canopy, én mondjuk nem vettem észre hogy túlságosan feljebb ült volna :|

Sanyix
az f4u-nál az airbrake a kerék... és csak akkor jön ki a kampó ha a kerék van kint. Szóval az airbrake mód felülírja. 140-160-al kell leérni, én ha ennyivel megyek, már annyira fel van emelve az orra, hogy a kampó tuti beakad. És a rálátás miatt érdemes meredekebben rázuhanni, és a végén felhúzni az orrát.

Feljebb ülni meg az open/close canopy-val lehet, amikor kinyitja a kabint, és így feljebb tud ülni. Csak az anyahajós gépek tudják ezt, azok se mind. De az f4 igen, és az összes f.

Csak az anyahajós gépek egy részén van, és csak kinyitott fülkével, "hátsó" nézetben (tehát ne a revibe bámulj) használható.

Be kell rá állítani valamit, alapból nincs billentyûre osztva.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Balumann
Az ülést egyébként mivel lehet állítani?

Na ezt az ülést állitást én már ezerszer probáltam és nem müködik,lehet hogy csak bizonyos tipusokon van?

A Béna.

Balumann
Értem, tehát akkor lehet, hogy nem ér le eléggé a hátsó része, hogy be tudjon akadni. Jó tudni, hogy van ülés állítás is :S Köszönöm a tippeket.

Her Laca
Ahogy leérsz ,egy pillanatra húzd orra a gépet.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

PhantomAss
nemtom, sztem nem benned van a hiba, csak gyakorolni kell
külsõ nézetbõl közelítsd meg a hajót, leszállás elõtt nézd meg, hogy a kampó lent van-e
én csutkán farokra is szoktam trimmelni, és kb 170-180-as sebességgel leszálni, minél kevesebb annál jobb, csak ugye annál nehezebb irányítani is..
ja meg van ülésállítás is, jobban kiemelkedsz a pilótafülkébõl, és jobb a kilátás
a játékban van egy training opció, ott részletesen elmagyarázzák a leszállást ff4u-val, esetleg nézd meg elõtte

GOOBY, pls

Balumann
Lenne ismét egy furcsa kérdésem (már megint én 😛). A hajóra való leszállást gyakorlom, ehhez csináltam is egy pályát, hajókkal. Namost, némelyik géppel szinte semmi gondom nincs a leszállással (pontosabban többnyire sikerül), és ha nem akkor tudom is mit rontok el. Na de van egy gép, amivel egyszerûen nem sikerül leszállnom a hajóra, névszerint az F4U.
Tegnap is próbáltam, 1x sikerült megállnom, bár akkor sem tökéletesen, viszont ma akárhogy próbáltam egyszerûen nem tudok megállni. Kerék kinntvolt, HOOK kinntvolt, de egyszerûen hiába érkezek le a hajóra, nem fogja meg a hook a "kötelet" (nem tudom hogy hívják :|). Arra rájöttem, hogy a gépen van az air brake is, amit ha kinyitok, akkor a hookot becsuka. Ha kiengedem a kereket akkor utána valamikor kiengedi, valamikor nem, biztosan csak akkor engedi le, ha a kerék kiengedése elõtt nyomom rá és nem használok air brake-t. De sajnos hiába engedi is ki, valamiért nem hajlandó megfogni akkor sem. Akivel gyakoroltam, õt szinte mindig elkapta, olyan is volt, hogy továbbpattant, de elapta és visszahúzta. Én is pattantam tovább a géppel, viszont 1x szó szerint végig gurultam a hajón, úgy hogy külsõ nézetbõl ellenõriztem, a hook kinnt volt, úgy zuhantam bele a vízbe utána (kb. 210 -el értem a hajóra).
Ez valami bug, és az air brake-t nem lehet használni egyáltalán, vagy bennem van a hiba és én nem értek valamit ennél a gépnél?

TG Gida
Bocs!He-219 van.

Isten áldja a pogányokat!

Bucser
Pedig volt már róla mozgókép is biza. Nem is kevés...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Végül is egy képregény összejönne az eddigi screenshotokból...<#eplus2>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

TG Gida
Tudtommal még nincs ilyen mod,de jó lenne.

Estét!
Ha valamelyik alakulatnak szüksége lenne bombázo pilótára akkor értesitsetek!

A Béna.

ChevyG
Szevasztok!

ezek az addonok léteznek?

P-61 Black Widow
He-219 Uhu

üdv!
Her Laca
A Pumák fórumán Papi ,egy nagyon találó mondatot írt le a BOB -al kapcsolatban.
"Nem számgép kell hozzá, hanem diavetítõ, amennyi képet láttunk mostanában, a soha megnemjelenõ mozgó verzióval szemben."

Nagyot nevettem😊)))

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

én is BUÉK mindenkinek és köszönöm az infót, akkor majd késõbb is érdeklõdöm. Amennyiben sikerül néhány zenés videot csinálnom a botladozásainkból elérhetõvé teszem, ha valakit érdekel.
Sanyo
Készülget egy ntrk -> avi tutorialom, talán lesz idõm befejezni mostanában.

www.pcpilot.hu

Sanyo
Javítva, köszönöm.<#crazya>

www.pcpilot.hu

Her Laca
Na akkor ráérek jövõ év végén venni egy LEGKORSZERÛBB gépet😊))
Amúgy BUÉK!!!

Ebben az esetben klikk IDE.
Ez egy free trial progi (a felsõ részre tesz egy pici feliratot), de lementi a videofájlt.
Ez így baromi nagy lesz, amit a "Virtualdub"-bal tudsz átkonvertálni más fájlformátumba (természetesen minõségvesztéssel). Letölthetõ INNEN.
Egyébként ebben nem vagyok nagy májer, én Sanyo kollégát javaslom "kiképzõnek" (ha véletlenül van szabadideje...).

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

PhantomAss
szerintem az nem beaufighter, hanem blenheim
BUÉK
jó spitlövöldözést jövõre <#integet2>

GOOBY, pls

Nohab
WOW!<#eljen>
Nohab
Ez úgy jegyzi meg a felvett küldiket, hogy feljegyez adatokat, és nem videót csinál belõle. Azért tudod utólag is más irányba mozgatni a kamerát. Csak felvevõvel tudsz kimenteni videót belõle.
Sanyo

www.pcpilot.hu

Lacusch: pontosan úgy ahogy mondod(<#circling> vagyis írod).
azt a formátumot amiben menti(ntrk?) nem ismeri fel egyetlen lejátszó sem a környékemen, ezenkívül mûrepülni is szoktunk és meg szeretném mutatni 1-2 havernak, de nekik nincs il2.
Kérlek segítsetek!!!
mumpic
Szerintem úgy érti, hogy elmenti a küldetést, átviszi egy másik gépre, és ott játsza tovább.

Ez így most nem túl világos...
Azt szeretnéd, hogy a mentett tracket (filmet) meg lehessen nézni valamelyik médialejátszóval, illetve lemezre kiírva hordozható legyen?

Sziasztok! Nemrég játszom az il2-vel, ezért segítségre lenne szükségem.
Az elmentett küldetéseket milyen progival tudnám egy olyan formátumba konvertálni, hogy akár egy lemezre is írható legyen?
Örülnék ha valaki tudna segíteni
köszi

PhantomAss
ismerem a modokat, a hangok tényleg sokat dobnak rajta
a bob2-õt is ismerem, de az annyira nem jött be

GOOBY, pls

Áruló! 😄

www.smart-bus.hu

pctroger
köszike szépen megnézem 😄

A hülyeség nem pók,mégis behálózza az egész világot:)

Balumann
Nehézségnek beállítottad, hogy "no external views", azaz ne legyenek külsõ nézetek.

pctroger
Tudod mikor 😄 Haveromnál jó volt én is ugyanazt töltöttem le 😊 rohadjon meg nem tom mi a baja😄

Töltsd vissza oda, ahonnan letöltötted, és vedd meg! 😄 2000.-Ft Akkor jó lesz! 😄

www.smart-bus.hu

pctroger
na hy fiúk!letöltöttem az il 2 sturmovik 1946-ot és az lenne a gondom hogy belépek egy küldetésbe és külsõ kameranézetbe szeretném rakni megnyomom az F2-õt de nem csinál semmi pedig megnéztem a beállításokba és ott is az F2-re van beállítva!átálitottam vmi másik gombra de azzal se csinált semmit!jah és nem csak külsõ hanem semijnen kamerába nem akarja átrakni ha valaki tudja az irjon már!elõre is köszönöm!

TG Gida
A modokkal sokat javult azért a játékélmény.Én azóta repkedek vele újra, mióta ki lehet cserélni a hangokat.

Willenbrock
Van még azért a BoB2:Wings of Victory.Az már egy kicsit realisztikusabb mint az IL-2.Legalábbis ha a szélhatás stb minden realisztikusra van állítva úgy alig lehet leszállni a gépekkel,földközelben kis sebességnél úgy rázkódnak.Az Il-2 ben meg ez gyerekjáték.És a BoB-ban a propellerkezelés és motorindítás is lépésenként végezhetõ nem csak annyi hogy nyomok egy i-t.

mumpic
Próbálgattam kicsit a demót. Mostmár kialakult némi segédfogalmam, hogy mi az a trim, vagy a flaps, meg hogy hogy érdemes forgolódni a levegõben. Easy módban már van sikerélményem, realisticben többnyire felsülök. Igaz az is benne van, hogy baromi nehéz a nyíl gombokat pöcögtetve repkedni. :/

Her Laca
Debrecenben az egyik toborzón beültettünk egy bácsit a monitor elé.
Az öreg nem sokat repült életében 😊 ha jól emlékszem Jakokkal, majd Mig- ekkel pár évtizedet. Na a kisöreg nézegette ,forgatta a botot ,ingatta a fejét majd tömören közölte ,hogy ugyan szép szines a kép meg minden de semmi ,ismétli semmi köze a repüléshez.