IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Most képzeld el ,hogy megveszed a jelenlegi legjobb simgle videokártyályát a világnak,és a kissé koros IL2 nem gyönyörû vele😊))))))))) Na elképzelted?😄

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Nekem 4870-en maxon minden és gyönyörû... 😊)

www.smart-bus.hu

Sanyix
De legalább élsimítással játszhatsz csúnya játékkal 😊
Igen csúnyább, pl dx módban egyáltalán nincs shader, fakóbb is az egész grafika, nincs perfect mód. Én a tdu-hoz beállított catalystos 16x anisot, csomószor bentfelejtem il2-re, és látszik a hatása, nemhiszem hogy az aa ne mûködne ugyanígy.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Balumann
Nekem Ati x1950 pro kártyám van, és semmi gondom nincsen a játékkal, képhibák sincsenek :o DirectX módban játszok, mert csak dx-ben hat a catalystban beállított antianalising, és vhogy szebb ha nem tiszte recés minden 😊

Laca igazad volt. Tényleg megadta a gyõzelmet, csak nem írta ki. Sajnos a b17 nem esett le, pedig akkora darab vált le róla mint egy ház.

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

mumpic
Na, nekem meg még egy nagyon régi mx4000 -es kártyám van (<#vigyor5>). Csóró fõiskolás vagyok, nem cserélem le, jó lenne ez nekem a legtöbb dologra, de az nvidia az új drivert ehhez is elbaszta, most elkeni a truetype fontokat, és ha a linux alatt wint akarok emulálni, akkor semmi sem látszik a feliratokból. Eleve nem értem, hogy minek reszelnek a régi kártyák driverein, az eggyel ezelõttinek semmi baja sem volt, de most meg azt nem tudom visszatenni, mert repóban már nincs, na meg az új kernelhez sem jó.

Én azért nem teszek fel régebbit, mert a legújabb sok más játéknál tökéletes (és elég sok gyorsítást tartalmaz).

Ez a kis kellemetlenség az IL-2-ben még elmegy (ha csak nem víz fölött üldözöm a mocsok szpitfájert...)

Driver probléma lesz.
Tavaly vettem egy ati hd2600-ot, (agp-s a gépem), hát az elég tré kártya. alig ment fel a driver, és a legújabb driverrel sem akart normálisan mûködni.
Egy hónap szívás után, visszavittem, és elhoztam egy nvidia 7600gt-t.
Az jó. Volt eddig!
Ugyanis a legújabb nvidia driver, ugyanazt csinálta mint neked. szétszakadt, csíkok jelentek meg, meg miegymás.
Megoldás lett a driver uninstall, de eközben valamit benyaltam,mert a nod32 leállt. Ahogy uninstalláltam a drivert megkérdezte a win, hogy biztosan törlöm e. Igen.
Utána, csak az ÜDVÖZÖLJÜK képig jutottam el, mivel nem tudta felismeri az operációs rendszert(?).
Format c, reinstall, gyári driver, és jó lett.
Érdekességként felraktam megint a legújabb nvidia drivert, és megint beszaggatott, csíkok, és egyéb fasz..ok. Driver uninstall, már okosabban, gyárit visszatesz, és azóta jó.
Szerintem ez az új nvidia driver szar!
Az elõzõvel még ment, de a legújabbal tré.
A víz megjelenítését (legalább) 2 tényezõ befolyásolja a conf.ini-ben

HardwareShaders=0,1 (ez aktiválja a Perfect módot ha jól tudom)
Water=1,2,3,4

A shader-t kikapcsolva (HardwareShaders=0) csak csúnyácska víz lesz, asszem nvidián it csak Water=1-et használ.
Bekapcsolva (HardwareShaders=1) lehet a Water-t magasbbra állítani, amíg csak a vas bírja.

Her Laca
Banyek Lacusch! Most esik le. Nálam is volt ilyen a víz.
De aztán megszünt. A config ini-ben írod at a vizet?
Bár hol máshol.😊 Ha jól emlékszem régebben volt olyan NV karim ami ilyeneket produkált. 6600gt az tuti,de még a 8600 assal is volt valami hasonló.Az nem is engedte a 4 es vizet. Másnak meg jó volt. A fülem tudja melyik kártya miért csinál érdekes dolgokat.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Hát akkor ez van. Közben találtam utalást az 1C fórumon, hogy a legfrissebb driverekkel van ilyen gond az il2-ben. Na mindegy, majd ha kiadják a következõ, mégbugosabb drivert...

Nekem minden boltban ATI-t ajánlottak, de ragaszkodtam az Nvidiához, mert az a mondás, hogy az IL-2 erre van optimizálva. Az elõzõ kártyám ATI volt, azzal is votlak gebaszok bõven.

Az biztos, hogy nem érdemes gyakran frissíten a hardvert, nincs az a pénztárca. Én az 5 éves gépemet cseréltem ki nemrég (juppiiiiiiii 😊, most 100FPS fölött megy az IL-2 perfekt módban 😊 ).

Her Laca
Hát igen. 😊 Nekem nincsen olajfolt efektus. De különben , meg az egész egy parasztvakítás. Mi a bánatnak minden évben új kártya .
Hidd el ha jobban utána nézel ,nem sokkal jobbak a mai csúcskártyák,legalábbis azokon az alkalmazásokon amiket általában mi használunk. Én eldöntöttem,hogy az év vége felé fogok venni egy tök új gépet ,amikor a BOB kijön😄DDDDDDDDDD Lehet marad ez a régi😊

Sanyix
ati-n is vannak képhibák. Nekem pl nagyon sûrû lövöldözésnél színes háromszögek meg csíkok jelennek meg a lövedékek körül, vagy helyén, kizárólag il2-ben, és csak opengl módban. Na meg az a baj vele, hogy nem megy olyan hûde szépen, mert néha 20 fps körülire esik város vagy sok lövöldozõ valami közelében, pedig a kártya nemkicsit fiatalabb mint a játék 😄 tulajdonképpen még nem is ismeri a játék.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
énis, soha nem mûködött 64biten. 32-n meg nem próbáltam, de nem is fogom, mert nem használok olyan rendszert.

Nekem a 8800GT-vel olyan a víz, mintha olajfoltok úszkálnának rajta. Mindegy, hogy milyen felbontásban van, mindegy, hogy milyen minõségi beállításokkal...
Én is gondolkoztam egy 4870-esen, de ne baxxa már meg, hogy egy alapvetõen 2001-es játékhoz ne legyen jó az 2007-es fejlesztésû, korabeli viszonyok között kifejezetten jónak mondott 8800GT...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Vegyünk Atit😊) Bár minap beszélgettem 77PX Dumbo kollegával,neki egy 4870 ese van,de már egyszer cserélte ,mert bekrepált. Meg panaszkodott ,hogy bizonyos felbontásoknál szétesik a kép. Mondjuk nem értem,hogy egy 70 ropis kártyának miért nem mindegy ,hogy milyen a felbontás.
Még decemberben majdnem vettem ,én is egy 9800gtx pluss os karit,nagyon megtetszett(már így vizuálisan)😄 ,meg a számtekboltos gyerek agyba fõbe dicsérte. Elmentem kedvenc boltomba az Aqua-ba ,mert ott mégis csak olcsóbb volt,kérdeztem az eladó srácot(ha csak lehet nála vásárolok,mert ért a dolgokhoz,meg korrekt is) ,hogy mi a véleménye.
Kérdezi milyen kártyám van most. Mondom 8800. Aszonta ,butaság cserélni ,lévén nem kétszer jobb a 9800 as csak kétszer drágább.

PhantomAss
nekem is ez van, sajna ilyen nvidián...
sõt, át kellett állítanom a játékot dx módba, mert fél óra játék után lefagy, opengl driver hiba miatt, de csak ezzel a legújabb driverrel csinálja ezt, régebbivel nem
nehogy te is így járj

GOOBY, pls

Her Laca
Igen van . Nekem a 8800GT vel hasonló a helyzet .Még 3 as modban is néha be be villan ez a téglalap alakú valami. Én kettes módban használom,így is elég szép. Azt hiszem a 9800gt ,gtx az ugyan az a kártya nagy vonalakban mint a 8800 as. Én nem találtam megoldást rá.

Egy kérdés Nvidia-s kollégákhoz:

Nemrég vettem új gépet, a kártya egy 9800GTX. A legfrissebb driver van fenn (180.xy, nem tudom pontosan).

Az il-2 ben a vízzel van olyan gondom (perfect mode, water=4), amikor a képernyõ szélére esik a vízfelület, akkor téglalap alakban kéken villognak a textúrák a vízen.

Van ez másnak is? Lehet valami beállítással tenni ellene?

Dogfight szerver: felszállsz, és ha egyedül vagy a saját taktikád szerint harcolsz. Ha többen vagytok, akkor csapatmunka.
Némelyik szerveren akkor van vége a térképnek, ha lejár X idõ, némelyiken meg ha elfogy az egyik fél számára biztosított gépállomány, esetleg a földi célpontok megsemmisülnek.
Van olyan szerver is, ami ugyan dogfight, de naponta változó térképpel végigviszi a 2.vh-t (WoE)
Fontos: dogfight szerverhez BÁRMIKOR lehet csatlakozni és van respawn, coophoz csak a játék elején, ha lelõnek akkor gatter...
Cooperatív szerver: együttmûködve bizonyos célkitûzést kell elérni. (Itt AI ellenfél is lehetséges)
Reggeliidõben hirtelen ennyit tudok mondani...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

mumpic
Megkérdezhetem hogy megy a játék a szervereken? Belépsz, és akkor lehet lõni ész nélkül, vagy van küldetés is?
Még mindig csak a demó van meg. (amivel nem tudok játszani épp, mert az nvidia elcseszte a régi kártyáihoz való új driverét, az ez elõttit meg nem tudom visszarakni...)

Hát igen patria, ez így van😊
Meló mellett elég nehéz gyakorolni online.
A minap a nagyon "kiváló" fcg szerveren voltunk, ahol szinte mindenki ta183, me163, és egyéb rakétákkal repült😊
Hát, én csak azért is fi-156-al. Jó volt nézni, ahogy sokan próbálkoznak, én meg csak lefordulok😊 (de egy x4-es végzett velem)

Csak a néhány "ismeretlen" védelmében:
Én is szeretnék olyan jól repülni, mint 1-2 kolléga, de sajnos a meló mellett nem mindig jut idõ a gyakorlásra<#szomoru1>
Agyaggalambnak sem jó lenni😊
De sztem csak szerveren tud az ember a legtöbbet tanulni, vagy nem?
Csak többször elveszi az ember kedvét,mikor a 12 éves, hentelõs gamer 10Xre szed le😊

Persze találkozni olyanokkal is akik segítenek, mert segíteni is akarnak.
csakúgymondtam😊
Én nem nagyon szoktam sugárhajtásúval repülni, inkább a régebbi típusokat preferálom. Egy emil, vagy egy ki43-al több élvezet repülni, és nagyobb élvezet ezekkel harconi szerintem.
Olyan 1943-44 ami még repülhetõ normálisan szerintem, ez a sugárhajtású dolog egy kicsit sántít nekem.
De ez rictofen is láthatta minap, mikor fenn votunk cukival, és voronyezzsel egyet repülni.
Az il2-ben van He-219?
És, azt mire rakták rá? Mosquito?
És, honnan lehet "beszerezni"?
Her Laca
Én itt találtam .
X52

TG Gida

Isten áldja a pogányokat!

Sanyix
tulajdonképpen xp x64-en se ment.

Sanyix
nincs profile editor, az a szar nem megy vistán.

Sanyix
viszont ha keresztbe átmész elõtte, telibe talál 😄

Sõt, ha egy kicsit ügyi vagy, a módváltóval lehet váltogatni a normál, az egér, és egy gyors egér nézet között...

ChevyG
honnan tudom letölteni?
Her Laca
A profile editorban a Ministick X és Y axist mausrol axisra állítod , majd a Pov hat 1 et átállítod mausra. Na ott még megadhatod a gyorsaságát is a dolognak. Lényegében a hüvelyk ujjal egerezel. Valami gombot pedig bekalibrálsz arra hogy azonnal középre nézzen. Van ott elég az X52 õn😊

Vogel
AI az no comment, sima konstans fordulóban mellé lõ még az ace is aztán kiválik ha közel van.

Her Laca
De az szaggatott nézelõdés ,nem pediglen folyamatos.
Nálam ez pont olyan mintha egérrel nézelõdnék.

Sanyix
hát nemtudom, eddig az il2 alap ilyen képességét használtam, a nem visszarángatós módban x52-vel, hát az elég kényelmetlen. És nemtudom segétprogrammal lehetne-e jobbá tenni.

Sanyix
Ezt az s-es dolgot sokszor elsütöttem ai-val szemben(kb mindig ha mögém került 😄), az próbált követni. Majd mikor mellé értem meredeken föl, mögé lassultam, majd újra le, és már mehetett a lövés.

Ja néztem a pm-et, tényleg meglepõdtem, hogy egy ideje klántársak vagyunk egy másik játékban, és nem is tudtam hogy te is repkedsz 😄

Her Laca
Pediglen a folytonos nézelõdés talán az egyik legfontosabb dolog.
Milyen a joy-od. Mert a hat switch -el tökéletesen lehet ,ha pl az egérfunkciót rákalibrálod. De vannak programok is amikkel ezt meg lehet csinálni. Egyszerûen csak a hüvelyk ujjal finoman mozgatod ,kis gyakorlással tökéletesen lehet nézelõdni.

Vogel
Én így csinálnám:

"Hát ehhez a konfighoz türelem kell (én most nem AIról beszélek mert az agyaggalamb). Energiát megtartva, hideg fejjel, rácsapások. Sok csak rácsapás lesz lövés nélkül. Amikor leborul akkor elélõni és szigorúan nem utánamenni még kicsit sem. Majd az elemelkedés nem egyenes vonalú felhúzás hanem csiga alakú emelkedés. Igazából fóka taktika."
Ha P39el volnék és fõleg géppárban akkor csali konfig, ami veszélyes a 262es 30asai miatt. Ha egyedül vagyok és csapkodnak (egyébként általános taktikám) akkor sose megyek utána, ha átlagos pilóta az enemy akkor ugyis kilaposodik a rácsapásainak szöge igy már csak sebességfölénye a mérvadó. A rácsapásait elhúzással hárítom, csokkentve energiáját, vagyis ha jön akkor tolom lefelé kicsit a gépemet hogy gyorsuljak. sebességkülönbség enyhül és ha közel van akkor egy nagy sebességû "S" manõverrel lerázom, majd ha ugy ítélem érdemes, utánahúzom, de nem átesésig, és pöttyözöm õt. Szeretnek megijedni és ezzel még jobban csökken a fölénye.

Kicsit kusza leírás de nem vagyok most toppon, elsõ munkanapnak köszönhetõen. Majd elmondom szóban, ugyis közben rájöttem ki vagy Sanyix, meg fogsz lepõdni, check PM 😊

Sanyix
fw-vel így szoktam, me-262-vel meg egyszerûen nem kanyarodok utána, hanem ha látom hogy nehezen tudnám követni (sebesség elvesztésével), akkor inkább meredeken emelkedve otthagyom, és a csúcson ahol nincs veszteni valóm, a megfelelõ irányba fordulok majd rázuhanok.

Egyébként én is ilyen könnyen lelõhetõ frag lennék fókában, mert egyszerûen nem bírom rendesen használni a hat switchet, én csak fejforgatással tudnék normálisan nézelõdni, de a trackir hát az meg nem olcsó. Bár 262-essel nehezen lehet leszedni, mert 5k+ méteren általában 750-850 körüli sebességgel cikázok amit nem igazán lehet követni 😄 de legtöbbször nem látom az ellenséget, még ha ott is van a közelben.

Her Laca
Nézd ,én nem vagyok egy hú de mekkora szoba pilcsi😊 de pl tegnap leesés nélkül kb 25 gépet lõttem. Mind A6 -al. Volt ott spit ,tempest,p51,létra,stb. A legtöbb azt se tudta honnan jövök,volt olyan ,hogy alatta voltam jó messze oldalt,és nyugodtan mögé tudtam osonni.
Volt amelyikkel kisebb dog kerekedett,de pl a Mustangot ha rá birod venni ,hogy eldobja a sebességét akkor könnyen megfogható.
A legszebb az volt amikor is menekülõre fogván a nyomomba eredt egy P51.
Szépen utol is ért ,az utolsó pillanatban fék be😊 egy palást oszt a kollega már elõttem is volt. Egyet lõttem és már ment is le. Mondjuk az szerencsés egy durrantás volt,a srác mondta is a magáét de azért mosolygott õ is. Szóval a humán pilóta az jobb is sok esetben mint az ai meg rosszabb is. Most az imént történt velem ,hogy repkedek nyugodtan (elbambulva) oszt egyszer csak pattog a sok golobis a gépemen.
Most se tudom honnan😄 Ugrottam is.
Még egy tanács a Fókához. Ha élesen kanyarodik elötted az enemi,ne húzd nagyon utána ,hanem finoman a sebességet meghagyva. A kör végén ott leszel lõ helyzetbe. De ezt csak egyszer lehet eljátszani ,mert mint tudjuk Oleg FW je hamar eldobja mindennemû sebességét😊

Laca, ne búsulj, Richtofen megválaszolta a kérdést. A WC szerint egyértelmû: simlis a gyerek.
Az AI 300m-rõl fordul ki, ezért annál messzebbrõl lövöldözz rá...
Egyébként az élõ ellenfél teljesen más, gyakran mögé lehet menni 100m-re is anélkül, hogy észrevenne. Sokan nem tudják felmérni egy energiafölényben levõ ellenfél lehetõségeit, és lehet aratni ellenük. Ha kihasználod az összes lehetõséget, nagy meglepetést lehet okozni a német gépekkel.

Sanyix
Egyébként ha adott ace 2 ai p39, én egy me262-vel, ezekkel szemben hogy lehet tüzelési pozicióba kerülni (nincs másik gép, így nem tudja legalább elcsalni). Mert ugye egyértelmû, hogy ha jól csinálja az ember, õk nem tudnak lelõni. De én hogy tudnám õket? Ha szembõl nekikmegyek, nagy az esélye, hogy az is eltalál, nameg egy frontpuszinak is. Mögé nemnagyon lehet kerülni, se oldalról meglõni, mert úgyis mindig felém fordul.

Az egyetlen megoldásnak azt látom, hogy közel engedni, persze nagy sebességfölénnyel, és leemelkedni, majd mikor átesik gyorsan mögéhurkolni. De ez se olyan jó, mert lassú és bonyolult. Vagy egyszerûen jó magasról rázuhanni, miközben próbál magasabbra erõlködni. De így sem nagy a választék. Máshogy lehet? Valóságban hogy ment? Vagy mindig az egyik elhúzza a mézesmadzagot, a másik közben besunnyog a gyanútlan ellenség mögé figura ment?

Sanyix
miért fókával aim-120-at használsz? XD

A kedvenc szerveremen, ahol elég nagy erõkkel írtják a csalókat (minden nemû mod használat tiltott) ez az talján származású illetõ ki van bannolva. Talán nem ok nélkül.

http://www.war-clouds.com/modules.php?name=TARGET&theatre=WF&op=playerstats&pilotid=13717

Her Laca
A srác ahogy nézem állandóan csak 1vs1 et nyom Lynx11 a neve. Mondjuk kb mindig fenn van a lobbyn😊 akármikor kapcsolom be a gépem.
Valószínûleg tényleg nagyon jó . Bár amikor sokat gyakoroltam dogot akkor bárki ellen kihoztam kb 50 % ra ,na jó volt olyan aki ellen 30-ra😊
De hogy egyszer se tudjak lõni az azért elkeserített.
Különben mindegy is mert mióta jószerivel csak Fókázom ,hidegen is hagy a közelharc.

Vannak simlisek is, de van egy két õrült gameaholic gyerek, akik képesek napi 20 órát játszani, így elég potens pilótává válni.

Her Laca
Azé akad egy pár ,ne félj. Minap dogoltam egy sráccal. Még lõhelyzetbe sem tudtam kerülni.10-bõl 10 szer leszedett. Na most elgondolkodtam a dolgon. Vagy én vagyok béna,vagy a srác nagyon jó,vagy simli van a dologban😊))
Még nem döntöttem el 😄

Én nem vagyok nagy ász, a "War Clouds - Western Front" szerveren mindig van kihívás. Máshol nem is repülök, általában sok jó pilóta van ott, és viszonylag fair játékra lehet számítani. Modok nem engedélyezettek, és tegnaptól 4.09m bétán van a szerver, CheckRuntime=2-vel.