IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Bizony bizony😊 Csabagyöngye fellegjáró egység😄

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

TG Gida
A server címe:92.43.201.25:8767
jelszó:tspass

Isten áldja a pogányokat!

Csabagyöngye! Csabagyöngye!

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

ok. elõre is köszi

Her Laca
Gyere fel a ricsi ts -re van nekünk egy felvételi szobánk ahova nem kell jelszó. Szivesen segítek (már ha van idõm) .Ha a lobbyn látsz küldhetsz pagert is. 102.VO_Herr_Lac néven ,de mostanában Minarik_Ede vagy nemecsek erno ,(csupa kisbetûvel) is elõfordulok😊
Az egy dolog ,hogy tudod kezelni a gépet ,meg más dolog a harc.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Balumann
Hozzánk lehet csatlakozni gyakorolni, mi is még az elején vagyunk, COOP-ban gyakorlunk fõleg, vagy ilyen gyakorló pályákon (Hamachin játszunk). Ha van kedved akkor vegyél fel msn-en ([email protected]).

matias néven repülök napi 3-4 órát tudok rászánni, de sajnos változó idõpontban.
lehet élõszó, gondolom a ts2-õn.
Hogyan tudnék "megszervezni" egy kis oktatást?
Esetleg tudtok olyan konkrét helyet, idõpontot ahol "én szintû" pilóták repülnek?
bár ez nem biztos, hogy jó ötlet mert tanulni csak nagyobb tudásútól lehet igazán. asszem

eddig 3-an gyakoroltunk, nagy volt a lelkesedés, de ez mára náluk kicsit megkopott (sok munka, kevés szabadidõ, feleség, barátnõ stb...) sajnos .
Én pedig örülnék egy kis gyakorlásnak
Semmi baj, mi is így jártunk. Emlékszem, már több mint egy éve online-oztam, amikor Richthofen kollégával a WarCloudsra mentünk megváltani a világot. Aha... Jó sokáig csak mozgó céltáblái voltunk a sok Shitfire-nek és Tempestnek, aztán mind a ketten kidolgoztuk a megfelelõ taktikát.
A taktikáink hasonlítanak is meg nem is, lényeg az, hogy most már sokkal inkább vadászok vagyunk, mint áldozatok.
R. nagy sebességgel közlekedik az Antonnal, legfeljebb párezer méter magasan, én 6000m alatt rosszul vagyok, csak felette érzem jól magam a Dorában vagy a Kurfürstben.
Én lövöm le a (sokkal) kevesebb gépet, de engem harc közben szinte nem is lõnek le.(Magyarul: néha qrva unalmas bevetéseim vannak...)
Ez persze részemrõl csak a WarCloudsra igaz, a többi szerveren belemegyek minden közelharcba<#vigyor0>
Csak sajnos mostanában nincs rá idõm...<#sir>

Milyen néven repülsz? Ha véletlenül felmegyek a lobbyra és összefutunk, akkor szívesen segítek, de csak élõszóban, chatelni nincs ideje az embernek.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Ne csüggedj, több hónap fog eltelni, mire olyan szintre fejlõdsz, hogy mindig tudod mi történik körülötted. És még azután is több lesz az ejtõernyõzés mint, az örömujjongás 😊) (ha csak nincs nagyon-nagyon sok idõd repülni). Ezen mind átmentünk.

Próbálj elõre megszervezni egy kis oktatást magadnak (pl itt sok segítõkész kollega van). Ha csak úgy beugrasz valahová többnyire mindenki a saját játékával lesz elfoglalva.

A tanácsaitokat követve sikerült a HL de nem sok sikerélményem volt.
Persze ilyen rövid idõ alatt nem lehet mély következtetéseket levonni.
Végigrepültem a 102.-esek missionjait többször (1-2 apróbb hibával, de végigcsináltam) fullreal-ban és azt gondoltam egy alsó-középkategóriás pilóta talán már vagyok. Hát jól pofára estem.
egy megjegyzés: az elszomorított, hogy a magyar pilóták közül senki nem volt hajlandó segíteni (szóba sem álltak velem)
tudom a HL nem egy óvoda, de azért mégis <#gonosz3>

ja és köszi a jóindulatot mindkettõtöknek <#wink>
"De ezt is kipróbálom azért!! És köszi."
Igazán nincs mit, remélem mûködik nálatok is.

"Helyem meg van dögivel lévén egy 160 as vinyó csak az Il2 nek van."
Nekem is volt, hogy minden patch verzió fenn volt párhuzamosan (IL-2, FB, AEP, PF, 46), vagy huszonharmic változat, volt vagy 150GB 😊)

Her Laca
De ezt is kipróbálom azért!! És köszi.

Her Laca
Én is csináltam valamit. Mondjuk fapadosabb a megoldás,mint a tied.
Szóval van 3db könyvtáram Mind más Il2 õt tartalmaz. Nos az elérési utakat szépen kiírtam egy notepadba, amit elhelyeztem az asztalon,és a lobby indításakor csak bemásolom a megfelelõ elérési utat.
Szóval ez egy fapados megoldás,ellenben nem kellenek mod és verzió váltó ketyerék.Helyem meg van dögivel lévén egy 160 as vinyó csak az Il2 nek van.

Windows XP 32 biten próbáltam, más rendszeren nem!

Nos, kitörpöltem, hogy az Lobby a windóz registry-bõl veszi az il2fb.exe útvonalát. Én minden verzióhoz amit használok HL-en (jelenleg 4.08m és 409b1m) csináltam egy registry-bejegyzést, amit a HyperLobby indítása elõtt egy kattintással be lehet importálni a rendszerbe.

Szövegszerkesztõvel (pl notepad, mindegy, csak sima szöveg formátumban mentse le) kell lementeni a valamilyen néve .reg kiterjesztéssel, pl 408m.reg, stb (a vonalak közötti rész legyen a fájlban, 5 sor):

-------------------------------------
Windows Registry Editor Version 5.00

"Path"="d:\\IL-2\\4.08m"
@="d:\\IL-2\\4.08m\\il2fb.exe"
-------------------------------------
Az utolsó két sort értelemszerûen a saját könyvtáraitok szerint kell átírni (az elsõbe a könyvtár, a másodikba a teljes elérési út)

Fontos, hogy dupla \-jelek vannak.

Minden verzióhoz csináltok egy ilyen .reg fájlt, kiteszitek az asztalra, és a HL indítása elõtt a kívánt verzió bejegyzését egy dupla-klikkel be lehet importálni.

A REGISTRY-vel óvatosan, más bejegyzéssel nem érdemes szórakozni, ha nem tudjtáok mire való, mert hazavághatja a windózt!!!

Scottt
Háááát: FB meg a 46 jól megvan egymás mellett.Teljesen más a repmodell a kettõ közt,nincs 2kmrõl pk-t adó veteran ai,viszont ~500méterrõl jól lõnek 200-on belül pedig fix, hogy vagy ellövik a motort vagy pk.
Ráraktam az AEP-et -megjelent a shitfire-egybõl könnyebb lett repkedni de még ígyis "jóval" másabb érzés volt mint a 46-ban.
Ja és +8-10fp-st kapok magasabb grafon.
Maradok az FB mellett😊,de fenntmaradt a 46 is.

Szerintetek a Sound meg a többi modot(láng,új robbanás effekt stb)rá lehet applikálni a FB-re?

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

basszus az il-2 volt. én állat

PhantomAss
ne aggódj, én világ életemben atis voltam, de annyira untam a végére a sok bugot+a szórakozást a játékokkal, hogy aszontam soha többé atit
meg ugye nvidia az opengl-t is jobban szereti, il2 meg arra van optimalizálva (elvileg, de mint láthatjuk mégse igazán)
na mindegy <#lama>

GOOBY, pls

Her Laca
Nekem pl ez
e:\Játékok\1946\il2fb.exet
A lobbynál nyomj egy connec selct gamet majd disconect . Utána control shift és nyomj a connect gombra elõjön az ablak és kb így ahogy nekem van persze a saját könyvtáraid szerint írd be.

ja és az elérési úttal még mindig problémám van sima keresésnél nem találja,ha begépelem azt írja nem létezik ilyen. Rossz helyre írom?
Her Laca
A forgotten battles van bejelölve ? Nézd meg a connect select game -nél.
És az elérési ut az jó .Az exe filet kell megadni neki,vagy rá kell keresni.

Kedves LACA (természetesen HERR) sikerült ugyan kapcsolódnom de egy szobába sem tudokbelépni.
ezt írja* HyperLobby cannot find your game instalation folder. Reconnect and search the location of your game ...
bocsi
Her Laca
Engem is!! köszi

Érdekelne ha lehet.

Ha érdekel valakit hogy lehet egyszerûbben váltogatni a HyperLobby-ban az il2fb.exe útvonalát (ha több verzió van telepítve egyszerre), útvonal-tallózgatás/keresgetés nélkül, szóljatok, leírom.

Köszönöm az útbaigazítást.
Sajna nem vagyok egy informatikai zseni és néha fárasztok másokat ilyen ... kérdésekkel, de így biztosan menni fog. 😊
mégegyszer köszi
Her Laca
Bár te nem is azt kérdezted amit én írtam😊)
Lehet nem ittam még eleget😄 Bocs

Her Laca
Ja és amit Vogel már leírt ! Így kerek.

Her Laca
Na akkor figyelj.
Elõször is ha feltelepítetted a lobbyt elindítod. Kiválasztod a forgotten battlest beírsz a Calsing hoz egy nick nevet a password-hoz egy jelszót ,pipákat a négyzetekbe,aztán connect. Ezután legalul középen a chet mezõbe beírod ,mert kéri! a jelszavat amit elõzõleg a pass-hoz írtál majd kér egy email címet amit te szépen be is gépelsz a kis kezeddel. És már bent is vagyol.

Vogel
az meg akarja keresni az il2fb.exe-t. Add meg neki az útvonalat, illetve rákeresve kidobja. Leállítod a keresést és save gombra ráklikkelsz. (lehet nem volt elég szájbarágós)

Sziasztok!
Ismét szeretném a segítségeteket kérni.
Valaki eltudná magyarázni (olyan szájbarágósan mint a hülyegyereknek),hogy miként tudnék a hyperlobbyhoz csatlakozni?
A client letöltve,regeltem,il2-46 van, 4.08 patch van és abba a kis ablakba amit csatlakozás után kitesz (és keres benne) mit kell tenni?
vagy: tudtok olyan "helyet ahol repülhetek és véleményt kérhetek, hogy mit csinálok rosszul,min javítsak stb..

köszi
Her Laca
Én abban reménykedem,hogy valahol egy garázs mélyén valai most készít egy minden szempontból tökéletes VH-s szimet. És hamarosan megjelenik,csak még nagyon titkos .😊

Scottt
És milyen a szerb?
-Jöttök ti még lentebb is😄

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Scottt
Nem ma kezdtem ,ha nem is oly aktívan de 3-4éve legalább nyüstölöm.Online is toltam kb fél-1 évig napi rendszerességgel de elment a kedvem meg elbaszódott a lobbi..

Na most elõkaparom az eredeti FB-t aztán felrakom a 4.08 mellé és este írok egy beszámolót, hogy mi változott😉

Vogel
tudod milyen az albán légvédelem?

"kezét ökölbe szorítva rázza az ég felé"

És a megerõsített légvédelem?

"KÉT kezét ökölbe szorítva rázza az ég felé"

😊

Her Laca
"Olajfolt van nekem is 0 waterrel, de betudom a sok vízbelõtt gépnek 😄"

Alattad meg kis gumicsónakokban az öklüket rázzák a környezet védõk 😊

Vogel
4000ig van "modellezve" a játék. Ha nem akarsz ideggörcsöt, került a magassági harcot!!

Kedvenc halálom:
fóka, rácsapás Pe-2re. Törik törzse, bukik elõre, így lõvéspozicioba jut az alsólövész. Ez az elõrebiccenés 0.3sec kb. És PK!!! Mert balfasz zajcev kapáslövést ad le.

"Régen olyan jókat lehetett játszani, de mostmár többször basz fel a játék, mint élvezném"

Üdv a klubban, sokan éreznek így. Én már csak röhögök ezeken, nem baszom fel magam, egy saitek cyborg bánta már.

Vogel
hát nekem 800*600ban és no water effekttel nincsenek ilyen gondjaim 😊 Perfekten és 3 vagy afeletti víznél be-be lassul a game 60 fps mellett. Dx-ben meg fekete nálam minden kivéve a kabin. Olajfolt van nekem is 0 waterrel, de betudom a sok vízbelõtt gépnek 😄

Sanyix
most van helyette 120%-os manõverezõ képesség, és motorteljesítmény (ace), meg zajcev lövészek akik még extrém szögekbõl támadva is telibetalálnak. Tegnap lõttem 4 b24-est, 2 leesett fejenként 3 sorozat sorozat mk108+151 össztûztõl, aztán a 3. már eléggé lyukacsos gép, miközben 500-al 70 fokos szögben kicsit szembõl és oldalról zuhantam rá: "Aileron control damaged" úgy hogy egy koppanást sem hallottam.

Régen olyan jókat lehetett játszani, de mostmár többször basz fel a játék, mint élvezném. Hol csal az ai, hol sötét barom idióta, hol bugos.
Tényleg mióta van az hogy me-262 6200 méteren 100% tolóerõn full épen flaps behúzva, vizszintes repülés, és nem tud gyorsulni?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Her Laca
Én már nemigen tudok zöld ágra vergõdni ezekben a dolgokban.
Neves ,régebben megbízható gyártók termékei vacakolnak ,és pl én már a második Inno kártyámat használom és soha semmi problémám nem volt velük.
Bár a következõ gépembe valószinû Intel procit fogok rakni (de még ez sem biztos) Én az AMD vel is meg vagyok elégedve.
A legfontosabb szerintem egy jó alaplap kell hogy legyen.

No igen... tulajdonképpen nagyban szerencse kérdése! 😊

www.smart-bus.hu

Bizony, sokféle cuccból nem lehet két ugyanolyan konfigot összeberhelni.

pl. szem elõtt tartottam, hogy az alaplap és a videokártya gyártója azonos legyen (annál kisebb az összeférhetetlenség esélye)

Her Laca
"Az AI biztos, hogy régebben sokkal életszerûbb volt (megijedt a lövéstõl, dugóba esett, nem tudta zuhanásból felhúzni stb)"

Na itt a pont!

Her Laca
Azok driver problémák. Mondom pl 77PXDumbónak 4870 e van oszt neki sem minden gömbölyû. Lehet a kártyák közt is van különbség ,mármint hogy ki gyártja,vagy milyen alkatrészek vannak rajta. Tudja a bánat.
Nekem pl a víz nem olajos,Lacosch -nak meg igen holott tök egyforma a kártyánk. Ez tiszta X akták.

Én végigpróbáltam az összes verziót (minden patch-et külön külön) IL-2 Sturmovik, FB, FB-AEP, FB-AEP-PF, Pe-2, 1946.

Nagyobb ugrások vannak sok helyen a repmodellben (IL-2 1.0-1.1, FB. 1.0-1.22, AEP 2.0, PF 3.0, 4.01) Mindegyik más. Régebbiekben általánosságban nehezebb repülni ha most kezded. Hogy melyik realisztikusabb nem tudom, mert sajna még gyakorlatban nem repültem ilyen gépeken 😉.

Az AI biztos, hogy régebben sokkal életszerûbb volt (megijedt a lövéstõl, dugóba esett, nem tudta zuhanásból felhúzni stb)

Her Laca
Nézd mindegyik más. Mivel asszem itt egyikünk sem repül igaziból,így szerintem fogalmunk sincs ,melyik a legreálisabb repmodell.
Én csak azt tudom mondani ,hogy jó pár verzió után szinte újra kellett tanulnunk bánni a szimmel.
Mondjuk igazi pilóták szerint semmi köze az igazi repüléshez.(ennek sem)

Én itt a textúra hibákra gondoltam... láttam NV-s kollégáknak gondjuk van, és gondoltam elhelyezek egy kis borsot a nózijuk alá! 😄

www.smart-bus.hu

Scottt
Nekem most lesz gépcsere Arma 2,meg a DCS-s miatt.Viszont ezzel is szeretnék játszogatni(offline jó bohóckodni).Remélem a 4830(úgynézki azlesz)kedveli majd😊

Más: Valaki próbálgatta a verziókat visszamenõleg "meddig reális" a repmodel meg ilyenek.Mivel offline játszok kíváncsi lennék melyik a legjobb változat ilyen téren^^

Nekem a régi ATI 9600XT-men simán ment az AA OpenGL-ben ahogy CCC-ben beállítottam.

Her Laca
Nem ,nem😊) Csak érdekes volt olvasni,hogy egy 4870 en gyönyörû.
Mé ? Milyen legyen??😄DD
Elárulom, szerintem már nincs különbség (legalábbis IL2 ben) a mostani ,de még az ezelõtti közép és felsõkategóriás kártyák között. Tök min1😊
Meg hát ha most vennék kártyát én is olyat vennék mint a tied.

😊)))))))) Igen, de most szégyenlem magam! 😄

www.smart-bus.hu