IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pl. nekem, én ha megveszem, akkor az a Fóka miatt fog történni. Most kihagytam a vásárlást, mert nyáron nem lenne rá időm, de majd télen befizetek rá, lehet, hogy még lejjebb is megy majd addig az ára, vagy netán fizetnek majd a népeknek, csak vigyék már...:))
A gond az mikor már alacsony sebességgel gurulok, a leszállás végén és akkor fordul be szinte sarkon az egyik irányba! A ROFnál jól működött az hogy gázt adok és ellenkező irányba belépek itt viszont nem, biztos van valami technikája amire én még nem jöttem rá, a na itt jönne jól a farok futó rögzítés ezeken a gépeken ha lenne! Szerintem többet kellene gyakorolnom, de hát az idő hiány ugye, nem úgy van már mint régen az agglegény koromban...

Akkor megnyugodtam, szép lassan azért ragad rám valami a koszon kívül is! :))

Megnéztem külső nézetből is, felold a farok futó rögzítése. Ahogy érzem a fő nyűg az, hogy amikor befékezem valamelyik oldalt, olyan, mintha a másik oldal is fékeződne vele, és így ahelyett, hogy korrigálna, megáll... próbálgatok majd egy kicsit tempósabban gurulni, hátha. :)

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Én nem látok semmilyen hibát abban amit írsz :) Ha nem mozog a gép, akkor a légcsavarszél forgatja be, akkor kellhet nagyobb gáz és oldalkormány, de gurulásnál, ha már kényelmes tempóban taxizol, akkor a féknek elégnek kellene lennie. Sőt, anno a pilótáknak is úgy tanították, hogy 50-60 km/h alatt fékkel irányítsák a gépet, mert az oldalkormány csak 50-60 km/h fölött lesz hatásos (felszállásnál pl). Esetleg arra gondolok még, hogy a farokfutó rögzítés lehet bugos? Hogy mégsem oldja fel?

www.pumaszallas.hu

Az oké, csak gondoltam, hátha találsz az elméletben hibát... :) Lehet, hogy csak szokni kell, de nekem a CloD-ban jobban megy.

www.smart-bus.hu

Akkor is, ha földet érés után adsz egy kis gázt?

www.smart-bus.hu

Utánna fogok nézni, mert elég macerás leszállni az orosz gépekkel mindig befordulnak.

VO101Tom
Angol gépekben is egy kar volt fékezésre, de a fékerőt mégis az oldalkormány helyzete szerint osztotta el a jobb és bal oldal között, tehát ott is lehetett aszimmetrikusan fékezni, csak be kellett lépni a pedált hozzá. Hogy az orosz gépekben hogy volt, azt a manualból kellene megnézni.

www.pumaszallas.hu

Sok sikert! :-) Szerintem a BF -109 F a legjobb ebben a játékban csak ha előre nyomod a botot akkor könnyen a hátára fordul! Nekem legalábbis a messerek jönek be de hát kinek nem?! :-)

VO101Tom
Hát... BoS-ban vannak nálam sokkal tapasztaltabbak, majd jön Sakkay kolléga és megmondja a tutit. Őszintén megmondom, hogy én nem sokat repkedek ezzel, főleg mert az utóbbi pár hónapban még clodozni sem volt időm. Amikor próbálgattam, akkor nem volt gond a földön gurulással, nekem stabilabbnak tűnt, mint a CloD-ban (nem csúszkált annyira).

www.pumaszallas.hu

Orosz gépeket egyáltalán nem próbáltam még... én mos 109-l küzdök, és kezdem elveszíteni a türelmem! :))

www.smart-bus.hu

Biztos? Nekem is úgy tünik, hogy a ruszki gépeken a botkormányon van egy bicikli jellegű kallantyú és az a fék és ezen kar behúzásával blokkolod a kerekeket, nem úgy mint a német gépeken, hogy külön jobb és bal pedál fék van. Ha viszont tévedek, és lehet a ruszki gépeken is blokkolni külön a bal és a jobb oldalt akkor egy igazi balfasz vagyok, és ezért olyan nehéz leszállnom az orosz gépekkel mert a landolás után a kigurulásnál mindig befordul oldalra a gép! Ja és a farokfutót az orosz gépeknél szerintem csak a Jak-nál tudod rögziteni meg az Il 2-nél talán ha jól emlékszem.

Az orosz gép égeti a seggem, olyanba nem ülök! :D Egyébként külön tengelyen van a bal és a jobb fék, és kalibrálva is van rendesen, de azért köszi! ;)

www.smart-bus.hu

GaBika6
Lehet túl alapot írok, de hátha ez a baj... <#awink>
Orosz gépek egy gomb a fék, német gépek jobb bal fék külön. Én oroszt gombra tettem német jobb és bal pedál, így már jó!

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Tom! :)

No megvettem a BoS-t, csak nem bírtam ki... :)) A taxizás tényleg ennyivel nehezebb mint a CloD-ban, vagy én baszok el valamit? Farok futó nincs rögzítve, bot hason, próbálok játszani a fékkel, de ahelyett, hogy a befékezett irányba fordulna, megáll... kezdek agyfaszt kapni! :)

www.smart-bus.hu

mustangdc3
megfogadom eme jó tanácsot :) köszönöm

Si vis pacem, para bellum

VO101Tom
Na, akkor MOST csinálj egy biztonsági másolatot az egész il2 mappáról, és ha bármikor bármi elqrja a rendszert, akkor az installal nem kell szenvedni, csak simán felülírod az egész mappát és kész. Régi il2-nek még install sem kellett, akár egész új windows telepítésre is felmásolható volt mindenestül, és működött simán. Hyperlobbynál kellett megadni neki az exe elérését, de más nyűg nem volt vele.

www.pumaszallas.hu

mustangdc3
hsfx frissítés után már nem fagy
mostmár csak kicsit simítani kellene az éleken
Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2015.05.10. 17:33:26

mustangdc3
Hálás köszönetem :)

mostmár fent van a hsfx. működik is kb 3 percig aztán kifagy
nem nyultam bele a conf.ini-be csak a menüben a beállításokon
gondolom rengeteg oka lehet

VO101Tom
Valóban hiányzott, pótoltam a linket.

www.pumaszallas.hu

mustangdc3
áááh értem
a pumák oldaláról töltöttem le az ott lévő linkekről a patcheket de ott nem láttam olyat hogy 4.12.1
köszönöm a gyors válaszokat
így mostmár jó kell hogy legyen

Az utolsó patch az 1946-hoz a 4.13-as, de azt még nem adták ki, talán már nem is fogják, olyan rég óta lóg a levegőben az egész.
Hiányzik a 4.12.1-es patch. Ha az 5 %-nál lefagy betöltéskor, akkor az telepítési probléma. A helyes sorrend :

1. 4.12
2. 4.12.1
3. 4.12.2

4.12.1 patch ismertetése a PCpilotról.
Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.05.10. 13:09:28
Il 2 1946 hoz kérnék egy kis segítséget ha emlékszik rá még valaki
4.12-es patch telepítés után szépen indul a játék de mikor tenném fel az utolsó 4.12.2-est akkor indítás után mikor megjelenik a tölttő képernyő 5 % után kilép csak úgy
és utána ha újra felteszem a sima 4.12-őt akkor megint futa játék
tippje esetleg valakinek?
(hsfx 7.0 szeretnék tenni fel utána)
Kávé mellé.
na, végignéztem mindent, a clodban egyesítették a toggle gunsight-ot és a gunsight viewet,így lett belőle lean to gunsight.
a régi il2-ben volt külön toggle gunsight és gunsight view
Utoljára szerkesztette: rabbiddgog, 2015.05.10. 02:21:33

?(???)?

Köszi.

PhantomAss
aham, csak kipróbálásra sajnos, de ez is valami
steamról le lehet tölteni, és majdnem az egész játszható
de csak a hétvégére, utána már nem tudod használni
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.05.09. 22:43:32

GOOBY, pls

kipróbálásra, vagy hogyan??

PhantomAss
off
csak szólok hátha valakit érdekel, az arma 3 ingyenes a hétvégén a steamen

GOOBY, pls

üdv
igaz, az a kabin ledobás, de amit te javasolsz(lean to gunsight), az se jó,mert túl közel odahajol a revihez.
Ez az il2-ben gunsight view volt.
Nekem olyan kéne ami nem hajol oda a revihez a pilóta, hanem csak a revi középvonalához dől.De nem hajol közel!
Ilyen volt az il2-ben külön, itt már nincs?Csak az odahajolás maradt??<#wilting>

?(???)?

VO101Tom
Melyik szimulátorra gondolsz? CLoD, BoS, DCS? És melyik repülőgéppel van gond?

Online a legtöbb szerver full real módot használ, ami azt jelenti, hogy semmilyen könnyítés, (nem valós-) automatizáltság nincs bekapcsolva, amit offline esetleg használhatsz. Alapvetően igaz, hogy mindegyik játékban mindegyik gépnél figyelni kell a hajtómű hőmérsékletét (engine temperature), a feltöltőnyomás mértékét (manifold pressure) és a hajtómű fordulatszámát (engine rpm). Ezek kritikus értékei gépenként eltérőek, és gépenként változik, hogy mivel lehet kordában tartani, melyikben vannak automatizált vagy manuálisan kezelendő berendezések. Ha még most ismerkedsz a gépekkel, akkor azzal jársz a legjobban, ha levegő, víz vagy olaj hűtőket -ez is géptípusonként változik, hogy melyikben épp mi van- teljesen kinyitod, és 80%-nál nagyobb gázkar állással csak max 10-15 percig repülsz. Kerüld a lassú repülést is ha ehhez nagy hajtómű teljesítmény társul (emelkedés közben pl, magasra húzod az orrát, akkor sebesség leesik, hajtómű 1000-el dolgozik, szinte biztos, hogy 1-2 percen belül bekrepál. A hűtő hatásossága függ a repülési sebességtől is, nem csak attól, hogy mennyire van nyitva). Ha van a hőmérőkön szín jelölés, vagy rovátka, akkor vörösbe vagy jelzésen túl ne menjen a tű. Teljesítmény fokozó berendezéseket utazáshoz ne használj, csak ha dogfightban szükség van rá. Nagyjából ennyi :)
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.09. 12:13:05

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Clodban a készítők szándékosan nem egységesítették a kezelő gombokat olyan berendezéseknél, amik hasonló dolgot végeznek, de másképp kell működtetni. A Jettison Canopy-t a kiugrás (bail out) előtt kell használni, minden olyan gépben, ami nem nyitott tetős, vagy nincs nyitva a kabinja (Spitfire-ban vagy Stukában pl Open Canopy-val kell kinyitni a tetőt, vészeldobás nincs a játékban). A G.50 látszólag nyitott kabinos, viszont a két oldalsó ajtót ott is el kell dobni ugrás előtt ugyanezzel a gombbal

www.pumaszallas.hu

Üdv!

Amatőr kérdés biztos, de mit kellene kapcsolnom hogy online játékban ne főjön meg a motorom? (károsodik, majd elpukkan, csak sejtem hogy megfő).
Gondolom az első küldetéseknél megcsinált helyettem valamit mert nem volt ilyen gondom.
Köszi!

iracing the 'real' race.

PhantomAss
hehe, régen mennyit szórakoztunk azzal il2-ben ha valaki kérdezett valamilyen billentyűzetparancsot, és erre kapásból beírtuk hogy ctrl+e.
Aztán csak azt láttad a chat ablakban hogy xy kiugrott a gépből :D
(ez az alap beállítás a repülőgépből való kiugrásra. )
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.05.09. 10:29:33

GOOBY, pls

i robot
Jettison canopy - Ledobni a kabintetőt. Ami neked kell az a View-ben Lean to Gunsight - odahajolni a célkereszthez
Utoljára szerkesztette: i robot, 2015.05.09. 07:42:57

na megtaláltam, Jettison Canopy a neve

?(???)?

üdv
a clodban melyik paranccal lehet a revit centerbe állítani a német gépeknél,és ez melyik controlls "kategóriában" van, sehol se találom.
kösz

?(???)?

VO101Tom
akkor nincs több tippem :)

www.pumaszallas.hu

Nem. Eredetileg olyan volt, hogy egyszer csak a youtube választható képernyő nagyságai között nem volt ott a teljes.Most már van, de fent akkor is látom a mozilla dolgaimat.

VO101Tom
F11 esetleg? (teljes képernyős mód)

www.pumaszallas.hu

Srácok pár napja a youtube elkezdett szarozni, nem akart teljes képernyő módba állni. Valamit csináltam így megy, csak az eszköztár látszik. Ráadásul ha megnyitom a netet, mindig elrejti az eszközöket. Már régen volt ilyen, csak nemtom' mit csináltam amikor rendbe raktam. Amúgy mozilla.

VO101Tom
A pcpilot (pumaszállás) TS újra működik, az IP 1 helyett 0-ra végződik, minden más változatlan.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.07. 20:46:38

www.pumaszallas.hu

1946 4.12.2 :

Erhöhte Notleistung ( Fw 190 A8 )
Vízbefecskendezés bekapcsolva ( P47 )
Forszázs bekapcsolva ( La 5 FN )
Többlet teljesítmény engedélyezve ! ( Spitfire IX. )

HSFX :

War Emrgency Power ( Fw 190 A8 )
War Emergency Power ( P47 )
War Emergency Power ( La 5 FN )
War Emergency Power ( Spitfire IX. )

repvez
asrock 970ext4 es a lap. elvileg nem tudtam rossz helyre dugni. A memoriák mellett a nagy fehér sokcsatis molex mellett csak ez az egy USB3as kék csati van ahova passzolt ennek a hubnak a dugasza.
2gb-os filmet másoltam elöször penről PC-re ott stabilan hozta az 50 körüli sebességet visszafelé ugyan ezt a fájt 1gb ig 103 al majd fél percre megált semmit nem másolt majd vissza esett 30ra és a végénék megint megakadt fél percre és 17 megával fejezte be a másolást
Az 53 mb/s. átlagos USB3 adatátvitelnek felel meg. Tehát tudja. Itt a sebesség függ az adat nagyságától is. (fájlméret). Én azt kérdeztem,hogy az alaplapra csatlakoztatva azok a tüskék USB3-as szabványuak-e? Mert nekem is cvan a lapomon 2-es és 3-as csatoló is. Mi a lapod tipusa?

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

repvez
Mndenhova csatlakoztatva van,de nem a teszt a lényeg, hanem , hogy ténylegesen USB3as legyen a sebesség is, mert sima USB foglalatom van annyi mint a bün ,nem azért vettem, hogy még 2vel több legyen , hanem hogy tényleg gyorsabb a többinél.Igy ezért akarom kideriteni, hogy melyikek az ujonnan berakott foglalatok és azok tényleg ugy müködnek e, mert az eszközkezelőben nem különül el a többitől .
Willenbrock
Erhöhte notleistung az azt hiszem, németül van.

Az alaplapra csatlakoztattad? Az a csatoló tudja az USB 3-at? BIOS-ban be van kapcsolva? Ha igen, akkor xard le a tesztprogikat Ha nem működik rendesen, akkor így jártál. A ferdeszemüeknél nem biztos a gari, vagy a jótállás. :-)

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Az orosz gépeknél volt ez, emlékeim szerint. Az oroszok a forszázs szót használták, lehetségesnek tartom, hogy náluk a sugárhajtóműre és a dugattyús motorokra is egyaránt érvényes ez a kifejezés. Ez angolra fordítva az afterburner.