IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TG Gida
Az A6M5c valszeg csak szárazföldi gép volt ui. nemcsak,hogy kampó nem volt rajta,hanem a szárnyát sem lehetett felhajtani.A szélvédõ és az ülés plusz páncélzatot kapott.

Isten áldja a pogányokat!

Her Laca
Mondjuk fingom sincs mirõl kérdezel😊 de GOOGLE a barátom(neked is)
Tessék:
egyszer

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Szeretnék kérdezni pár dolgot ! Nemtudom ki mennyire ismeretes II. vh-s dolgokban ? A6M5c Zero verziot használtak-e anyahajokon a II. világháboru végén ( igaz addigra már alig volt IJN repülögéphordozó ) ? Ez a tipus elvileg képes volt-e anyahajóra leszálni vagy csak szárazföldi bázisról lehetett üzemeltetni azért mert nem volt rajta leszálláskor kitolható kampó ? A 300 literes faszerkezetû ledobhato potankot mikortól használták a japcsik 1944-tõl vagy 1945-tõl a Zero vadászrepülögépeken ? Csak azért kérdem mert ebbe a progiba pl az A6M5 b verziobol is kihagyták a 13.2 mm-es géppuska melleti 7.7 mm-es géppuskát . Van egy két megválaszolatlan dolog ?
i robot
Persze, én írtam rosszul. Csak leragadtam a cd korszaknál.<#vigyor2>

TG Gida
😊

Isten áldja a pogányokat!

nekem egybõl egy gonosz dolog jutott az eszembe😊 DVD-kompatibilis a cd-meghajtó?? 😊
i robot
Köszi! Már próbálom is.

Hát van, akinek akit server-statja tesz boldoggá, meg olyan is aki a kijelzett fórum-HSz száma, sõt más meg arra teper, hogy level 70 (80,stb) karaktere legyen van vmi mmorpg-ben. Pedig konkrétan egyiknek sincs értelme😊

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Trucker39
Persze. Az egyik legegyszerübb, hogy feltelepítitek egy másik gépre, ahová ez nem okoz gondot. A feltelepített alkönyvtárt kiirjátok lemezre, vagy pendrivére, vagy hálózatba kapcsolódtok és ott áttoljátok. A komplett alkönyvtárból, az indító file-t kiválasztva, esetleg ikon-t készitve, másis inditható. A setup file futtatása azért itt is javasolt, mert szépen beállítható, a megfelelö részletesség, stb.

i robot
Üdv mindenkinek!
Öcsikémnek laptopja van és õ is szeretne nyomulni a gémmel, csak a gépének valamiért nem tetszik az il-2 1946 lemez. Amikor elindítja a játékot a laptop elkezdi felpörgetni olyan szinten a lemezt hogy majdnem szétesik.
1. Valaknek valami ötlet hogyan lehetne ezt orvosolni?
2. Esetleg van valami megoldás hogy lemez nélkül fusson a játék?

Her Laca
Ezt most mire érted? <#wow1><#conf>

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Talán el se hinném, ha másoknak meg nem a "SZÁSZHÚEZER HOZZÁSZÓLÁSOM VAN A FÓRUMON ****!" lenne az életstílus😄

Her Laca
Mit esznek?😊 Csak annyit ,hogy bármire lõnek ami eléjük kerül,és pont lesz belõle. Jó példa,lelövöm az enemi szárnyát , esik szépen le de a legnagyobb meglepetésemre másnak írj ki. Még a roncsba is képesek belelõni ,csak hogy eredményesnek tûnjenek. De mint Gida kollega mondotta egyszer ,"olyanok ezek,mint a cápák közt úszkáló mittudomén milyen halak"
akik a koncra mennek. Én már csak legyintek az ilyenekre ,had legyen boldog az ingyen killel. Na nem mintha én egy cápa lennék😊

Nem tudom mindketten a pilótafülke ki/be kapcsolására gondolunk-e, de ha igen: nem szeretem ha az ellenfél oda is lát, ahová nem... és mivel egyébként is bekapcsolt fülkével szeretek játszani, én csak hátrányba kerülnék.

Sanyix
Zárt fülke? Aminél nyitható ott is alapon be van zárva, egyébként 1 gomb 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
nincs is miért 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix:17292

Nem foglak gyõzködni, ha neked jó úgy akkor nekem is 😊

Ja a létszám visszaesett a 4.09-óta, de szép lassan épül vissza, hétvégén már voltak 40-en is.

Én pl azért nem megyek be (már ha felnézek😊, mert elsõ szempont hogy legyen zárt fülke, második hogy minél többen legyenek.

Elalszom, ha az ellen vonalai mögött is hiába meresztgetem a szemem...

Egy (igazi) háborús szimulátor szinte sosem lehet játékszempontból igazságos.

Szerintem ha létezik erre egyáltalán megoldás, az az lehetne (mármint az álom-il2-ben😊, hogy minden gép kap egy "harcértéket", aztán az ebbõl készülõ pontrendszerbõl planeset-enként kiszámolhatná a szerver, milyen létszámarány "igazságos".
Utána nagyjából ezt az arányt erõltetné a játékosok közt (lásd America's Army).

Nekem tegnap csak fordulóharcos légigyõzelem jutott, de legalább hazamehetett a szétlõtt kábeleivel. Valahogy nem értem, hogy a "szétlövömaz égõroncsotis, megapilótátiskilyuggatom" emberek mit esznek a WOE és WC stílusú légtereken, mikor ott van nekik a sok "deathmatch-szerver".

Mennék én, de...
Tetves ocsmányiroda kitalálta, hogy a szakmai és a telephelyem új TEÁOR számai nem stimmelnek, ezért meg kell szereznem egy ennek megfelelõ szakmát is...
Emiatt kedden vizsgázok tûzvédelembõl. A szakmunkásvizsga április végén lesz...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sanyix
hát én nem vagyok álomfogyasztó, így csak akkor veszek valamit, ha tényleg kell. Mellesleg a tömörítés kb semennyire se lassít semmit, mert tömöríteni a proci tömörít, abból meg van elég, (fõleg az 1 magot használó il2-nél). A szûk kereszmetszet mindig a vinyó írási olvasási sebessége, ami tömörítéssel még jobb is lesz, mert kevesebb adatot kell írni, olvasni.

Mer' ha nem volna benne, akkor nem mondhatnák hogy benne van. kb;Ð

Szerintem ügyes egyensúlyi helyzet a szimulátor-érzet és a tömegtermék között...

PhantomAss
igazad van, csak ne felejtsd el, hogy semmit sem kell kapcsolgatni ruszki oldalon, mert a complex engine management nem túl reális
prop állásszöghöz nem kell nyúlni, feltöltõhöz se nagyon, hiszen nem mennek olyan magasra, a keveréken meg egyet kapcsolsz ha füstöl
kb ennyit kell foglalkozni egy fapados ruszki gépen a motorral
de ha nem foglalkozol vele akkor sem történik semmi gond a géppel
szvsz nemtom miért van egyáltalán iylen formában ez így benne a játékban
vagy lenne reálisabb vagy semmilyen-I betü azt hali

GOOBY, pls

Hát igen. Meg kell válogatni hol repül az ember.

Egyébként minden magyar eltûnt a war-clouds-ról! Mi az mindenki modokkal repül?

Her Laca
Egyetértek!
Kicsit ,nagyon árkád -nak érzem kedvenc játékomat. Az esetek többségében nem egyéb mint egy lövöldözõs FPS ,csak ezt a levegõben csináljuk.
Ritka öröm amikor olyan ellenfelekre akadok akiken látszik,hogy ésszel repülnek. Minap volt egy srác ,kerülgettük egymást tisztes távolságból,méregettük a lehetõségeket,emelkedtünk egyre feljebb,majd amikor végre összecsaptunk de nem sikerült elõnyös pozíciót felvennünk ,mindketten szépen odébbálltunk . Egy lövést nem adtam le ,de komolyan mondom sokkal jobban tetszett a szituáció ,mintha csak szimplán forgolódtunk volna. És igen ,biza jót tenne a játéknak ,ha a géppel is kéne foglalkozni,de pl az is egy megoldás ha olyan szerveren repülünk ahol nincsenek ikonok ,és a navigáció lefoglalja az embert. Ott nem igen vannak "vérpistik"😊 Ha jól tudom a német gépeken sok mindent automatizáltak,hogy a pilóta a harccal tudjon foglalkozni kb olyan ez mint az F16 VS Mig 21 .Bár nem mindenki a német oldalon repül,így valóban egyenlõtlen lenne ha nekik folyamatosan kapcsolgatni kéne harc közben.
Tapasztalatom,hogy elszaporodtak a finoman fogalmazva "komolytalan" játékosok. Fõleg a moddolt Il2 nél fordul elõ. Tegnap pl 10 spit bõl 5 lelõhetetlen volt . Meg se próbálnak harcolni . Ha megunod és kiválsz csak utánad fordul és elkezd lõni. Vérlázító.

Hát nem tudom, a vérpistikék kitakarodnának az biztos😄

Szerintem jót tenne a játéknak, ha emiatt az akció-rész kicsit nyugodtabbá válna, mármint az ellenfelek részérõl (mindenkinek foglalkozni kéne magával a géppel is), az "unalmas repkedés" meg érdekesebbé.

Persze azt leszámítva tenne jót, hogy alig játszaná valaki;Ð

Remek és fasza! Mûködik!Nagyon kössz! nekem mindíg egy kicsit varázslás ez az egész bonyodalmas számítógépes kavarás, de ilyenkor mindíg úgy érzem hogy mégis van remény!
Balumann
Szerintem nem kell semmit átállítgatni. Multiplayer pályák közé bemásolod (dogfight vagy coop, attól függõen hogy milyen tipusu), aztán játékban multiplayer, create new server, kiválasztod hogy dogfight vagy campaign, beállítod a dolgokat, és repülhetsz is (ez LAN szerver, tehát nem fognak netrõl becsatlakozni). Én a saját készítésü pályáimon is így szoktam gyakorolni. 3-4 race pályát én is kipróbáltam, de ezek tényleg multi pályák, ne várj mozgást a pályán 😄

Aha! szóval ez megoldás. elég rémisztõ kilátás hogy bele kell tanulni a küldetésszerkesztõ használatában,már évek óta halasztgatom, de most legalább van kellõ motiváció. mindenesetre kösz a választ!
Azért nem stimmel, mert multiplayer pályát töltöttél le. Meg kell nyitni a Full Mission Builder szerkesztõvel, és saját gépnek beállítani.
Ha ismered a FMB használatát, akkor ez nem probléma, ha nem ismered, akkor most sajnos nem tudok segíteni (kedden vizsgázok)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Kössz,végig csináltam, de valami nem stimmel. van ez a mission4today oldal, onnan töltögettem pályákat, kibontottam és beraktam a mis. meg a property. nevû fájlokat a single/hu/airrace mappába. minden oké, látszólag minden a helyén, hosszas debriefing aztán semmi, csak mozdulatlan halott táj. valami ötlet esetleg? nagyon szeretnék repülni!
Gab920926
köszi már megvan az volt a probléma hogy nem a Forgotten Battles volt kijelölve hanem a sima IL2.

Én így csináltam: a letöltött pályát mappába helyeztem és beillesztettem a játék mission mappájában a single/hu almappba,és minden bonyodalom nélkül lehet offline játszani.
Szevasztok, Üdv mindenkinek!
eddig csak olvasgatni jártam ide, de most szeretnék tanácsot kérni. online nem szoktam repkedni mert a gépem elég tré, és idõvel se nagyon bírnám,de nagyon szivesen próbálgatnám offline az air race pályákat, de a neten csak annak a leírását találtam hogy hogyan lehet online versenyezni. egy-két pályát letöltöttem,de nem tudok rájönni hogyan kéne beilleszteni a programba. Minden segítséget elõre is köszönök!
Kötekedõk kedvéért: csak kitalált dolgokat mondtam, fingom sincs volt e ilyen 😊

Ja, valószínû harc közben nem nagyon szeretnénk, ha a hengerfej hõmérséklet 1.5C°-al túllépné a megngedettet, és emiatt kéne kézzel kurblizni a segédszivattyút, vagy kézzel pumpálni a benzint a kilõtt tartályból a másikba, hogy elég legyen hazáig 😉

Hát a "filléres" terabyte-os wincsik korában, én inkább egyszerûbbnek látom a teljes másolatokat 😊

A mappatömörítéssel is vigyáznék, a megtakarított helyért cserébe lassabb hozzáférést kapsz (ami pl játék töltésnél számíthat, vagy amikor játék közben lement egy skint, stb, ne ezen múljon hogy 2 mp alatt a földbe álljon a géped, miközben a windóz tömörít 😊 ).

(illetve bocsánat, a mûszerezettség a kijelzõk szintjén teljes)

Tudod megjelent egy normálisan kidolgozott II.vh repülõcsomag FS2004-hez, és ha azt a Me-109E-t 2 perc alatt be kéne indítanod leírás alapján, sírva is fakadnál😛

Bögyörõ: Wings of Power az említett FS-csomag neve, korai messer és spitfire, mustang, P-47 és egy Zero van benne. Ha jól szimulált világháborús szimulációt szeretnél, sokkal inkább azt ajánlom.
Habár kisgépes mûrepülõ-figurákban meg az FS nagyon gyenge, de úgy látom neked nem ez fontosabb😊

Az Il-2-ben nincs megcsinálva a mûszerezettség és motorkezelés, és a (piaci) célközönséget tekintve talán nem is lesz.

repvez
Nem hiszem , hogy az elektronikára gondolt inkább hogy minden kart és kapcsolot fel lehessen a fülkében valo kattintással kapcsolni, ne csak billen keresztül.
Sajnos ezt majd csak a "2 hét mulva" megjelenö SOW:BOB-ba lehet majd megtenni amit már mindenki vár.

Esetleg még kiprobálhatod a BOBII-t ott állitolag mindent lehet kapcsolni mint igazibol bár a grafija nem olyan jo mint a sturmo, én még nem probáltam.
Sanyix
mit akarsz kapcsolgatni? ezekben a gépekben kb annyi volt az elektronika, hogy gyújtógyertya, meg lámpák. Ezeket mind kapcsolgathatod 😊

Sanyix
az il2 modolóknak van mégegy megoldás a mod switcheren, és a több il2 vinyón kívül.

Csak vistával megy, de ott lehet symlinkeket használni. Ez végül is a egy fájlra egy link, de nem ilyen lnk fájlként, hanem normálisan úgy látszik mintha ott lenne egy fájl, közben lehet csak egy link a másikra.
úgy lehet ilyen linkeket csinálni fájlra, hogy parancssor: mklink ahova akarod a fájlt+fájlnév.kit az erdeti fájl
nekem így volt: mklink f:\gamez\il2fake\fb_3do.sfs f:\gamez\il2\fb3do.sfs és így tovább, sajnos egyenként, de ezekbõl a nagy fájlokból nincs sok

könyvtáraknál is mûködik, csak ott az mklink után kell egy /d kapcsoló is, és persze a fájlevet le kell hagyni, mert ez könyvtár.
így: mklink /d f:\gamez\il2fake f:\gamez\il2fake\bin

Én így csináltam meg. Az összes sfs-t a files.sfs kivételével csak linkeltem a csatorna modos il2-be, meg bin, intros, lib, ngen, samples, training könytárakat is, mert ezek megegyeznének mind2ben.
Így az eredmény, 6 giga helyett 2,88 gigás csatorna modos il2, amit mappatömörítéssel 1,88 gigára szorítottam le.

Bögyörő
Sziasztok, én fõleg FS2004-el repülök, egyszer próbáltam az IL-2 Sturmovik 1946-ot és tetszett, de sokmindent hiányoltam belõle, például a valósághü indítást, az FS-ben megszoktam hogy mindent én kell bekapcsoljak, beálítsak, ezt nagyon hiányoltam az IL-2-bõl, de mindig is érdekeltek a második világháborús gépek, és most gondolkozok hogy megint felkéne tegyem az IL-2-õt. A fórumba azért irtam hogy megkérdezzem hogy jelent-e meg valami kiegészítõ ami valósághûbbé teszi a szimulátort? Olyanokra gondolok mint a fentebb említett valósághû inditás, vagy klikkelhetõ pilótafülke, stb. Nem kisértem figyelemmel a fórumot, és mivel nincs saját netem ezért kissé nehéz is lenne visszaolvasnom több száz hozzászólást, egyszóval arra lennék kíváncsi hogy mijen kiegészítõk frissítések jelentek meg, vagy esetleg van-e más, jobb, valósághûbb világháborús repülõszimulátor? A válaszokat elõre is köszönöm.

Her Laca
Ja és a Forgotten Battlest kell bejelölni.
Megadsz egy nevet ,jelszót,majd connect. Aztán alul a chet ablakban kér egy email címet,majd hogy írd be a jelszavad és kész.

Her Laca
Az exe-t kell megadni.
PL: nekem emígyen van e:\Játékok\1946\il2fb.exe

Gab920926
Sziasztok!
megmondaná nekem valaki hogy kell használni a Hiperlobbyt??
kéri az eélérési út vonalat az IL-2 höz de hiába adom meg normáilsan nem fogadja el!nem találja :S!

Willenbrock
Köszi így már tényleg nincs felirat.Most hogy újból elõvettem ezt a régi databot úgy látom nehezebb egy kicsit repülni a gépekkel mint a késõbbi verziókban.Az I-153-asokat sem könnyû leszedni,szeles idõben meg leszálláskor oldalra sodródhat a gép,a motornyomaték is erõsebb.Rossz idõben meg alig található meg a leszállópálya.Csak olyan problémát találtam még hogy a Bf 109F-2 nél nem megy a benzinmérõ de a v1.1-1.2 frissítéseket nem akarom még rátelepíteni hátha azok már változtatnak a fizikán ami meg így tetszik.