IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Eredetileg bugos a conf.ini

NoSubtitles=1

Helyette nagy betûvel legyen a Titles

NoSubTitles=1

Urak!

Ebben a kérdésben tud nekem valaki segíteni? Esetleg ismertek valakit aki szedett már szét, és rakott is össze ilyet? 😊 Inkább bíznám valami ügyesre, mert attól félek, ha szétszedem, akkor annyi neki! 😊

www.smart-bus.hu

Az õs-Sturmovik nekem ezzel a conf.ini szekcióval felirat nélküli:

Arcade=0
HighGore=0
mapPadX=0.65059525
mapPadY=-0.023809524
viewSet=2
Intro=0
NoSubTitles=1
NoChatter=0
NoHudLog=0
NoLensFlare=1
iconTypes=3
eventlog=eventlog.lst
eventlogkeep=0
3dgunners=1
SubTitlesLines=5
HakenAllowed=1
ClearCache=0
TypeClouds=1

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Willenbrock
Alap IL-2 ben sehogy nem lehet levenni a feliratot?A conf.ini ben az átírás nem ér semmit.

kösz, megnézem😊

😄DDDD szerintem úgy értették, hogy a játékmotor jelenlegi kötöttségeivel Sidewinder rakétákat még nem tudnak tenni rá.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Köszi
Ja lehet félreértettem. Nem merged PF-re gondolsz? Akkor nem merged 4.00 kellene, olyat még nem találtam.

Ja, pl P-47D vízbefecskendezõje. Eddig még nem jöttem rá, hogy kifogy e valamikor? Lehet hogy volt egy 500 literes víztartálya is? 😊

A readme szerint csak 3.03 vagy 3.04-re lehet tenni. Ezek itt.

Ja a spitfire hûtés az örök kérdés számomra. Ha valaki ezt megvílágítaná, megköszönném. Milyen lehetett a Spit 9 hûtése, amit így lehet modellezni?

Az egyik patchben csak annyit írtak róla, hogy "átalakítottuk a Spitfire IX hûtését, a játékmotor jelenlegi kötöttségein belül". Na azóta nem lehet megfõzni bármit csinálsz.

Innen letöltöd a HyperLobby-t. Feltelepíted. Elindítod. Beírsz egy nevet, meg egy jelszót, ezzel regisztráltad magad.
Ha alap IL-2 Sturmovikod van akkor azt választod a játék listából (de ezt senki nem játssza már). Ha Forgotten Battles, Aces Expansion, Pacific figters vagy Sturmovik 1946, akkor a Forgotten Battles-t választod.

A legtöbb szerver az IL-2 Sturmovik 1946-os verzón fut, amit a dobozos változatról 4.08m vagy 4.09b1m változatra kell patchelni (google-ben millió link)

Jaj azt még kifelejtettem, hogy a legtöbb "motor-drognak" 5 perc után egyszerûen ki kéne fogyni... ;Ð

Fel tudom tenni sima PF-re is?

A prop pitch-realitásnál nekem sokkal nagyobb "fun factor" az állandó vészteljesítményezés, ami KIZÁRÓLAG a túlhevülésre hat... felszálláskor mindenki 110%+WEP-pel megy (ha van esze😊, és egyáltalán mindenféle nem-vész helyzetben lehet következmény nélkül használni, a spiten pl akár szünet nélkül órákig is (tesztelve, mielõtt belekötne valaki).

Ha a motor-rongálódást csinálták volan meg (WEP esetén), sokkal többet haladt volna a játék...dehát oleg is rájött hogy ha jóbavagy' a fórumkirályokkal (akármennyire nem vágják a repülést), baj nem lehet.

Hello sziasztok!Tudna nekem valaki segiteni hogy hogy kell az Il2 sturmovik-kal a neten mások ellen jáccani?Aki tud az adjon már egy msn cimet lécci!kösz
A link kicsit korábban.

Szerintem nagyon nem reális, amikor ezt kikapcsolva teljesítmény elõnyt lehet kovácsolni, a valóságban ezt nemigen merték a pilóták megcsinálni, nehogy agyonvágják a motort.

Amennyire én értem: ez az ún. állandó-sebességû propeller koncepciója (constant speed prop - sok infó van a neten róla).

A lényeg, hogy a belsõ égésû motor nem egyformán jól teljesít minden fordulatszámon, hanem van egy szûk rpm tartomány, ahol a legerõsebb.

Ha a gép gyorsul, a propeller ugyanolyan lapátszög mellett könnyebben forog, a motor fordulat megnõ (ez nem optimális, és rongálhatja a motort is)

A constant-speed propeller esetében egy szabályzó berendezés (governor) gondoskodik róla, hogy a motor fordulat a gázkar állásától függetlenül az optimális tartományban maradjon; mindezt a lapátszög állításával.

Tehát akárt 200km/h-val függeszkedünk, akár 800km/h-val zuhanunk, akár 50%-os gázzal, akár teljes WEP-pel, az rpm-et igyekszik pl. 2200 körül tartani.

Az össze-mergelt FB+AEP+FP-hez van (3.04m-re kell telepíteni).

Igen, teljesen más a modellezés 😊 Én szeretek mindegyikkel szórakozni. Mindegyik fõ verzió teljesen más (IL-2, FB(1.x), AEP (2.x), PF(3.x-4.x)).

Willenbrock
Ez a 4.00 patch a Forgotten Battleshoz van vagy az alap IL-2 höz?És honnan tölthetõ le?Én most a FB-al kezdtem hadjáratot,a háború elejétõl a végéig akarom lejátszani mert végig még sose vittem.A fizikán észrevettem 1 kis változást a 46-hoz képest.Pl a 109-es jobban ugrál a terepen földön gurulva,kicsit talán a nyomaték is erõsebb.Az F-2 es fegyverzetével meg elég nehéz leszedni az ellenséget mert elég könnyûfegyverzetû.És talán emelkedés közben nem veszti olyan gyorsan a sebességét mint a 46-ban.

Willenbrock
Én úgy tudom a valóságban csak a Bf 109E sorozatig volt kézi propellerszög állítás a messzereken.A késõbbi szériáknál a keverék és a prop.szög is a gázkarral volt valahogy összeköttetésben.De lehet hogy az automatát így is ki lehetett kapcsolni.

Bucser
valaki rossz lábbal kelt....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

TG Gida
Tudod nem azt írtam,hogy kamiont jelentett a második vh.-ban,hanem ,hogy azt is jelenthet.És különben is ez nem egy kiadásra váró regény,amit lektorálni kell.

Isten áldja a pogányokat!

No ez a 4.00-ás patch tényleg érdekes. Összevetettem pár tucat QMB küldetésben a 4.01-el.

Ahogy mondtátok, sokkal érezhetõbb a gépek tömege. Nehézkesebben mozognak, szinte folyamatosan húzni kell a botot.
Nehezebb a célzás is, az oldalkormány sokkal jobban beingáztatja a gépet.
Talán kicsit hangsúlyosabb a motor nyomatéka miatti félrehúzás is.

Nem tudom, hogy ez e a legrealisztikusabb, de azt hiszem a legnehezebb verzió eddig.

Kár, hogy nem ebbe az irányba mentek tovább. Jó lett volna ha ezt bennhagyják a játékban, mint plusz nehézségi szint kapcsolót. Aki akar árkádozzon, aki meg szereti a kihívásokat az hadd örüjjék'

Na mindegy, majd két hét múlva a SOWBOB...

Bucser
Juggernautot abban az idõben nem igazán kamionokra használták (hisz akkoriban nem nagyon voltak olyanok), hanem hatalmas lehengerlõ erõ kifejtésére alkalmas szerkezeteket hívtak így ami Gyors Nehéz és nagyot üt. Ez az amit kifejez a Juggernaut.

Most hogy ennek beceneve mint Jug pont ennek ellenkezõjét jelenti a szlengben az csak a pilóták humorának köszönhetõ szerintem😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Addig nincs baj amíg rajta tudom tartani a célkeresztet 😊

TG Gida
Ja...A P-47 másik beceneve a juggernaut,ami kamiont is jelenthet😊

TG Gida
Ha már hallod a P-47 hangját,akkor már baj van.

😊 nem tudom, hogy a magyarok hogy hívták, maga a szó inkább kancsó. A lényeg, hogy P-47

Scottt
Jug-Inkább köcsög mint kancsó SZVSZ

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Sanyix
bár a p47 elég hülyén, és ívelten néz ki :\ talán az?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
kancsó?? A létrát azt rögtön tudtam mire vonatkozik, meg a póni is, de kancsóra egyik gép se emlékeztet. Az melyik?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Lényeg a lényegben: a spitet meg a pónit messzirõl kiszúrom, kancsót meg csak kevesen tudnak úgy repülni, hogy veszélyes legyen 😊

Ahol én repülök ott nincsenek Navy gépek, szóval hellcat wildcat nem pálya 😊

A messzerhangra úgy emlékeztem, hogy más mint a fóka, de ahol én repülök ott csak ritkán vannak messzerek, ha Lacusch bejön 😊

Sanyix
- messzerhang=barát

Az a gáz hogy a messzerhang ugyan az mint az f4u, f6f, a-20 hang, most csak ennyi jut eszembe 😊

ja meg a messzerhang is ugyan az mint a fókahang, ergo a p47 is 😊
aminek más hangja és messzirõl meg lehet külömböztetni az a p38, p51, p39, shit, meg a többi angol gép, ja és persze a komcsi gépek traktorhangja is jól elkülöníthetõ. De amúgy simán lehetnek meglepetések.

Ez nekem is van a régebbi USB-s fülesemmel (ami külön hangkártyaként mûködik).
Az alaplapi hangkáryával nem annyira hallhatók.

Amúgy az az 50 nem annyi, hanem 256 😊

😊
Fókával repülök:
- fókahang=barát, kivéve ha ha p47 ami fókahanggal álcázott😊
- messzerhang=barát
- minden mmás hang ELLENSÉG!
😛

Nekem pl. külön hangkártyám van, és a játékban még mindig benne van az a bug (SM-ban is), hogy a látótávolságba kerülõ gépek hangját hallom.
Ha egyedül vadászgatok, nagyon jól szokott jönni: amikor meghallom a zajt, már nézek is körbe, hogy mi újság.
De azt is hallom, hogy mikor indul be a légósziréna az ellenséges reptéren, ha arrafelé bóklászok.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sanyix
miért soundmod nélkül hogy lehet hang szerint azonosítani? Van kb 4 féle hang az 50 gépre 😄

Vogel
Igaz 😊

Én is utálok külsõ zajban repülni. Se az gépek hang alapján észlelése/azonosítása nem megy, meg koncentrálni se tudok.

Állítólag a tracken is hallatszik a gép hangján a turpiszság

Vogel
Hogy bizonyítod a csalást? 😊

Én csak fókán repülök online, ott azért szerintem nem fölösleges, jócskán hoz a konyhára a kézi PP.

Ja értem, én csak a 4.04 patch óta használom manuálisan, de messzeren most sem, csak fókán, ezért nem tudtam hogy elõtte hatékonyabb volt a pitch-tuning 😊

Azt hiszem a tempest-eken még ma is lehet a pitch-kezelés hibájának(?) kihasználásával irreálisan nagy teljesítményt nyerni, ezt egyes helyeken csalásnak minõsítik.

Vogel
VO101_Yosser komára emlékszem mikor jetfly-on leüvöltötte a szervezõk fejét, mert kitették hangfalra a lockonosok mig29 hangját, jó hangosra. Õ meg ledobta mérgében a fülest és egy jó hangos "basszameg"-el dúsított anyázást intézett feléjük, hogy kapcsolják ki, mert nem hallotta a motorfordulatot és elfüstölte a messzert 😊

Sanyix
gondolom azt, amikor fölöslegessé vált a használata.

Vogel
Azt hogy a "nagyok" manuálisan állították a propeller állásszöget messzeren, tehát nem auto-n volt. Magas volt a motor elfüstölések aránya, de szuper-powert lehetett kihozni belõle. Képzeld el hogy a gázkar az fix 95%on van és az állászöggel állítottuk a fordulatszámot. Feltoltuk néha 3000-re is, a biztonságos 2700 fölé. Így iszonyatos kapaszkodási mutatót hoztunk ki a gépbõl, szinte helikopterszerû függeszkedés volt. Még üzemanyag takarékosságot is állíthattunk vele. Olyan mint az automata váltó vs kézi. Addig huzathattad a motort amíg bírta. Jelentõs plusszteljesítményt adott. Aztán Olegéknek jelezték az oroszok hogy ez így nem jó (mondjuk nem is reális, mert hivatalosan csak akkor piszkálták meg ha gebasz volt, kül mindig auton volt) és kivették. Én mind a mai napig használom; messzernél 100% pitch ha motorfék kell, fókához meg makróból 100%ra teszem (ez nem füstöl el csak zuhanásnál kell visszavenni) így nyerek +100-150 rpm-et és az ebbõl adódó többletteljesítményt. Jetfly légiharc kupán aki nem ismerte a használatát az nem lehetett az elsõ 5 között. Emlékszem, üveghangig feltöltük az rpm-et (ami motorfüstöléssel járt) egy-egy jól elhelyezett lõvés érdekében. Akkoriban tudást igényelt a használata. Az hogy kivették azon mutatkozik meg, hogy ha átváltasz manual-ra, nagyon lustán állítja az állászöget, ezzel elveszítesz minden elõnyt.

Mit értesz prop. pitch kivétele alatt?

Este nem volt alkalmam, ma reggel röptében kipróbáltam 1-1 QMB mission-ben.

A 4.00 és a 4.01 között olyan elsõre szembetûnõ nagy differenciát nem érzek, de csak 1-1 rövid reppenés volt. Este még alaposan letesztelem többféle géppel 😊

Scottt
Na srácok?

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"