IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért én megkockáztatnám, hogy mióta nem logi attack 3-mal tolom, még el is találok valamit😛

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Her Laca
Betojok! Szerintetek mennyire természetes a TR -el játszani. Ugyan a fejed forgatod,de a szemed a monitorra szegezed.Az természetes???
De nekem aztán mindegy ,én Vogel kartárssal értek egyet,attól ,hogy pedálod,Tr-ed mittudomén mid van nem leszel jobb. Az nem attól függ.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Trucker39
Igazándiból egyik sem.

Ennyi idö alatt, mióta "repülök" ezzel a szimmel, rájöttem, hogy csodák nincsenek. Soha nem lesz belölem az átlagosnál jobb pilóta.

Viszont nagyon izgat és izgatott is, mit lehet dolgokból kihozni. Szeretek fejlesztgetni, bár a mostani gazdasági helyzet, most az erre irányuló törekvéseimet eléggé megnyirbálták.

Igazából az érdekel, milyen lehet repülni. Ez tudom, csak pótlék, de nem tehetek róla, hogy anno, fiatal koromban, az orvos kiszórt a válogatáson, így repülési pályát nem választhattam.

Trucker39
Összességében nem bonyolult a dolog.
Íme egy rajz róla, hogyan is néz ki a dolog:

Gameport

Ha nem idegen töled a barkácsolás, ez sem fog komolyabb gondot okozni.

sztoncsi

"2. Voltak virtuális sisakokra már próbálkozások, valami Virtual FX rémlik nekem. Nos annál még a gyártók is azt javasolták, hogy 30 perc használat után pihenjen a játékos, mert egyensúly zavart, szédülést, rosszullétet okoz."

Igen jól emlékszel! A Budapesti vidámparkban ki is volt rakva, és ki lehetett próbálni a Mechwarrior 3-mal...!

Én ki is próbáltam, de kb. 3 perc után le kellett vennem, mert hányingerem lett tõle!

A gond az volt, hogy a fejemet vadul forgattam, de a szemem egy közeli FIX pontot nézett!

"A TrackIR-röl már írtam korábban, van némi rálátásom, hiszen már néhány éve használom.
Nem lesz senki ettöl jobb pilóta, nem lesznek jobbak az eredményei sem. Egy valamiben segit, szabadabban, az igazihoz kicsit hasonlóbban lehet benne nézelödni."

Ha szabadabban tudsz benne nézelõdni akkor az segítség, így jobb eredményhez vezet!
Jobb pilóta ettõl valóban nem leszel...

De ha egy gyorsabb autóval mész, hamarabb megteszed ugyanazt a távot! Ettõl még jobb sofõr sem leszel!
Viszont az eredményeid jobbak lesznek itt is!

Erre a legjobb példa a hölgy ismerõsöd!

De mi is a lényeg?

Jobb pilóta akarsz lenni, vagy azt szeretnéd ha az eredményeid lennének jobbak?
<#confused>

Garfield: Egyszerű agy, egyszerű örömök... &#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#8226;&#771;&#830;)&#1782; &#1641;(&#865;&#3663;&#815;&#865;&#3663;)&#1782; &#1641;(×&#815;×)&#1782; .

A trimmel +1 "gombot" nyerek (gondolom neked is 8-irányú a nézetvezérlõ), mert a FOV-le a hátrahúzás, fel az elõre, semlegesbe pedig a fel-balrával teszem, amire "magányos" funkciót nem tehetnék, mert nem lehet elsõre beletalálni.

Szeretem még feltenni a "toogle FOV" opciót, ami a három leggyakoribb látószög közt váltogat. Vagy a kétféle kameraállást (közép/revi).

Az egérre a flaps le/fel és a kerékfék kerül (utálok nélküle taxizni).

Ha tudod írd le hosszabban hogyan csináltad. Lehet priviben is. Engem érdekelne, rossz gémportos botom meg van.

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

Trucker39
Anno, mikor a Saitek 3D-t használtam, készitettem mellé egy kis "dobozkát". A doboz tartalmazott 4 potmétert és 4 db nyomógombot. Mint bizonyára többen emlékeznek még, a régi game portos idöszakban ez volt a max, amit tudott kezelni a port. Nos, én egy kibelezett botkormány kábelét használtam fel, a doboz maga pedig egy, müanyag iroszer tartó doboz volt.
A négy gombot, valamint a 4 potmétert szabadon konfigurálhatjuk. A trimmeket tettem a potikra, a gombokra pedig olyan, kevésbé használt funkciókat ami jó ha kéznél van, de annyira nem kell, hogy a Saitek gombjait "áldozzam" erre. igy sikerült elérni, hogy a billentyüzetet tulajdonképp félre is lehetett tenni (rádiós).
Érdekes volt igy repülni. Mielött megkérdenétek, mi a 4-ik poti, mert csak 3 féle trimm van, nos arra a fékszárnyat tettem. Olyan gombokkal láttam el a potikat, ami iránymutató, igy tapintás utján is tudtam, mennyire van kiengedve például a fékszárny.
Akinek van kedve barkácsoláshoz, kevés munkával, "felturbozhatja" a kezelöszerveket.
Természetesen, az Il-2-nek hála, szabadon szárnyalhat a fantázia, mit hova konfigurálunk.

Also. A 8-as rossz. Pontosabban a bot mozgatása rendszertelenül aktiválja. A fegyvereket én is így használam. Össztûz 1 + 2 túzgomb. A 3. a rakéta (gyakorlatilag nem használt). Lehet rárakom a térképet. A trimmel adtál 1 jó tippet. Én is rárakom talán.<#eljen>

Lacusch te hetszviccselsz nem? Küldj már neki egy tracket és megnyugszik😛

Nem tehetek róla, ha hülye vagy hozzá, és ügyetlen a kezed...
Egyébiránt szólj ki Irakba, hogy hülyeség állandóan rohangálni a sivatagban, amikor PC-n is lehet FPS-t játszani.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Nem tudom mennyire állna neked kézre, de nekem pl külön jobb érzés, hogy "fegyver 1+2" gomb helyett simán lenyomom mindkettõt.
Szokni kellett, de most még egyszerûbb is, mint 2 régen fegyverre 3 gombot haszálni.

Felsõ vagy alsó gomb rossz? Ha alsó, akor a fenti 8 funkció azért sok mindenre jó. Én most ilyeneket pakolok fel mint navifény meg térkép, mert bár csak 2-vel van több gombom, mindenre elég. Még a trim is ott van.

Az én botom viszonylag kevés gombbal rendelkezik, így nyúlkálok a billentyúkhöz rendesen. Légiharcközben, pláne ha üldöznek, csak az egeret markolászom a balommal. Egyébbként Saitek cyborg 3d-m van. papíron 8 gombbal (1 nem jó), ebbõl 4 a fegyvereké. A deszka nem rossz, mert ráfektetheted a lábaidra, csak ne mozogjon.

Hány funkciót használsz harc közben?😊 Milyen botod van?

Az ölemben van egy szélesebb deszka, rajta balban egér, jobban bot. Az egéren 3 gomb van, a bot tetején 6 gomb, a hat switch 4 irányát további 4 gombnak használom. Ez 13 funkció.
Ha Saiteked van, vadász/bomber/jabo esetre külön profilokat használhatsz, sõt valamelyik gombból csinálhatsz "shift"-et.

Addig csak kibírod nézelõdés nélkül, míg futót eresztesz, lámpát kapcsolsz, motort indítasz...😊

Direkt nem sisakot írtam. A szemüveg alatt fölött el lehet látni. Én inkább az ár miatt aggódok. Mennyibe kerülne?

Nem maga az egér lassú, hanem a kezelése. Csak két kezem van, az egyik a joyon, amásik marad mindenre. Nem biztos hogy egerészek, mert más fontosabb dolgom van. Közben a dolgok zajlanak akár másodpercekig is. Szerencsére a joy elég masszív, jól fekszik az asztalon. Senkinek nem javaslom az ölembõl irányitok hülyeséget. Két kézzel fogni a botot messze nem ideális. Na így aztán tényleg kéne még két kéz.

Sanyix
...mellesleg oda kell nyúlni hozzá

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Olyan kényelmi szolgáltatás, amivel jobb lehetsz. Mert a fejmozgással való nézelõdés természetes, viszont ilyen utánzó gombokkal pöcsölés, nem csak kényelmetlen, de még lassú is. Hiszen trir-el odakapod a fejed, gombokkal meg kicsit le/fel, kicsit balra/jobbra, majdnem ott van örülünk, áthúz 500-al tõlünk pár méterre, hopp a hat switchel el is vesztettem, mert nem lehet vele gyorsan reagálni...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Trucker39
Ez felvet némi problémákat:
1. Ha szemüvegben van a monitor, hogyan látod a billentyüzetet? 😊
2. Voltak virtuális sisakokra már próbálkozások, valami Virtual FX rémlik nekem. Nos annál még a gyártók is azt javasolták, hogy 30 perc használat után pihenjen a játékos, mert egyensúly zavart, szédülést, rosszullétet okoz.

A TrackIR-röl már írtam korábban, van némi rálátásom, hiszen már néhány éve használom. Nem lesz senki ettöl jobb pilóta, nem lesznek jobbak az eredményei sem. Egy valamiben segit, szabadabban, az igazihoz kicsit hasonlóbban lehet benne nézelödni. Nem csak saját tapasztalat, néhány ismerösöm, aki kipróbálta és repült nálam, egyértelmü célzást tett a boton lévö kapcsolók és ezen eszköz közötti összefüggésre. 😊 Azóta volt aki vásárolt ilyet, volt aki inkább nem repül, mig nem szerez be egy példányt.
Talán a legmeggyözöbb érv az, mikor egy kedves hölgy ismerösöm vette azt a fejébe, hogy tanitsam meg neki ezt a szimulátort használni. Szándékosan nem írtam le azt, hogy megtanítani repülni, hiszen ennek a programnak nincs túl sok köze a valósághoz. No de, szegény ember azzal repül, amire futja. A boton lévö kitekintö kapcsolókkal kezdtük a tanulást. Hosszabb idö alatt sem sikerült megbarátkoznia vele. Gondoltam, beledobom a mélyvizbe. Sapka fel, röviden elmagyaráz fel-le jobbra-balra, elöre-hátra mozgást, 10 perc múlva, már közölte, hogy ne ácsorogjak ott melette, hanem foglaljam el magam valamivel, mert ö most már jól el van. Ebben maradtunk. Azóta rendszeresen repül, természetesen a vadászpilóta dolgok nem érdeklik, sem a lövöldözés. Viszont kedvenc gépe lett az Fw-189, meg kedveli a He-111 bombázót.
Nehogy szó érje a ház elejét, leírom, hogy full reál beállításokkal kezdtem neki az oktatást, két könnyítéssel. Az egyik a speed bar bekapcsolása, a másik meg a térképen a sajátgép ikon.
Megtanulta a föbb kezelöszerveket használni, tud taxizni, felszállási pozicióba állni, felszállni, repülni meghatározott magasságban, sebességgel, A pontból eljutni B-pontba, jah és ami a legfontosabb, le tud szálni.
Sokféle géppel repült már, de az emlitettek a kedvencek. Már az meg sem lepö dolog, hogy BF-109-l is le tud szállni, bár ott néha törik a futó.

Összességében ismét csak azt próbálom kihangsúlyozni, hogy a TrackIR nem "csodafegyver" inkább kényelmi szolgáltatás. Ha van rá pénze az embernek és hajlandó is rá költeni, nem fogja megbánni. de ettöl senki nem lesz ACE pilóta.

"Én egeret használok. Meg lehet szokni. Persze nem olyan gyors mint a tr, de olcsóbb."

???

van különbség a két hardver közt, de hogy lehet azt mondani, hogy az egér "lassú"?😄D emeld az érzékenységet, úgysem célozni kell vele...

Vogel
Sztem akkoris pontosabb az egér, mint a TIR. Kövezzetek meg, de ha 3 kezem lenne akkor egereznék. TIR miatt szabadabb lett az egyik kezem.

Sanyix
nem fogják elfogadható áron adni, mert konkurrencia nincs, és mert otthon csak nehezen tudnád legyártani. Ezen van az igazi haszon, ki is használják

Persze az igazi az volna, ha egy szemüvegbe lenne beépítve az egész. Úgy lenne igazán élethû. Elõbb utóbb meg is lesz. Akkor én is megveszem, pláne ha elfodaható áron adják.

Sanyix
Jó akkor szólj az igazi pilótáknak, hogy tegyék egy keretbe a fejüket ami mozgatja, és egy akárhogy beállított hat switchel nézelõdjenek, mert az tökjó, és ugyanolyan. Vajon 100-ból 100 fog elküldeni melegebb éghajlatra? Na kb ilyen a viszony egy szarfos hat switch, és a trackir között.

Én egeret használok. Meg lehet szokni. Persze nem olyan gyors mint a tr, de olcsóbb. Majd úgyis kell egy jobb gép, egy jobb joy, jobb net, egy zsák pénz.<#buck>

Ha azt a nyamvadt hat switchet egérként állítod be az X52 profiljában, teljesen folyamatosan tudsz nézelõdni.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

galimatika
jó dolog az biztos. Én nem is a dogfight-ban élveztem az elõnyét, bár kétségtelenül jobban szemmel tudod vele tartani a légteret, hanem abban, hogy sokkal nagyobb realitást kölcsönöz a játéknak.

Semmi se tart örökké, legfejebb kevésbé múlandó.

sztoncsi
De mindenkit le fogok szedni vele az égrõl! <#hehe>

Garfield: Egyszerű agy, egyszerű örömök... &#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#8226;&#771;&#830;)&#1782; &#1641;(&#865;&#3663;&#815;&#865;&#3663;)&#1782; &#1641;(×&#815;×)&#1782; .

galimatika
Az szívás😞((

sztoncsi
Nekem ez most 43.200.- + posta lett!

Sanyix
csak trackir-el folyamatosan összevissza lehet nézelõdni, gyorsan reagálni, míg mással kínszenvedés, és lassú.

Így van 😊

Egyébként nem értem pontosan amit korábban írt valaki, hogy hatswitch-el holttér van.

TIR-el is ugyanaz a holttér, ha nem használunk modokat. Ha meg igen, akkor a fair-play kapcsán egyéb kérdések is felmerülnek, és ne sírjon senki...

Vogel
Ahhoz meg nem kell drága cucc hogy hibázzon az ellen 😊

Esély mindig van, néha kicsi, néha több. 😊 Az ellenfelek is lehetnek elbizakodottak, dekoncentráltak, stb, tudnak hibázni.

galimatika
30.000Huf nekem 36.000- ba volt + postaköltség. Egy volt osztálytársam vette meg nekem londonban.

Sanyix
mármint 262-nél.

Sanyix
annál meg az a cumi, hogy 6k fölött szinte olyan mintha nem is menne a hajtómû, és akkor jön egy p51 10k-ról és utólzuhan. Mondjuk lehet még 5k-n 850-el repülni, azt már lehet nem próbálják utólérni 😄

Vannak örök optimisták...
Vogel
Most télleg azt hiszitek hogy 2 gép ellen akármivel is esélyed van egy energiaszinten? Lehet akármien konfigod, akkoris leesel.

i robot
Nekem már egy ideje Track IR-em van.
Szerintem mindenképp érdemes pénzt ölni ebbe a kütyübe. Nagyon hamar meg lehet szokni, és nagyon tud hiányozni.<#smile>
Nekem a dogfight-ot sokkal könnyebbé tette. (bal kézzel a gázkart kell markolni nem az egeret)

Her Laca
Nehogy félreértsd ,én nem azt mondom,hogy nem használható a TR , de azt gondolom nem leszel tõle eredményesebb. Az nem a kütyükön múlik.
Anno amikor megvettem az elsõX52 met azt hittem ,hogy enyém a világ,de rá kellett jönnöm,hogy ettõl nem lettem jobb. Sokat ,nagyon sokat repültem és igyekeztem nálamnál sokkal jobb ellenfeleket keresni,tracket vettem fel kielemeztem,õk hogyan repülnek ,én mit csinálok rosszul. A mai napig van hogy hibázok,csak annyi a különbség,hogy már a manõver kezdetén belém villan, na ezt elbaltáztam. Aztán próbálom menteni a menthetõt,van hogy sikerül,van hogy nem.
Szerintem a gépek helyzetét nem látni,hanem érezni kell,a mozgásából elõre ki kell következtetni,vajon pár másodperccel késõbb hol lehet,ez többnyire be is válik.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Willenbrock
Persze én is szedek le spiteket meg ismerem az energiaharc lényegét,sõt oldalra meg hátra is gyakran pillantok csak az zavar hogy többször szednek le õk mint én õket.Lehet hogy tovább már nem tudok fejlõdni,mondjuk annyira hogy legalább egálban legyek velük.Ma kipróbáltam a Yak-3 ast is,közelharcban simán bekerültem a 109-esek mögé,nagyon jól manõverezhetõ csak hamar kifogy a lõszere.

Willenbrock
Nem csak kicsit jobbak lesznek az esélyek.Nem rossz a hat switch sem csak tényleg sok holtteret hagy.Az egérrel nézelõdés harc közben kicsit körülményes nekem úgyhogy tényleg kiadok egy Track IR-re talán.Tegnap 2-3 shit szállt rám és szerintem több mint 10 percbe tellt nekik leszedni-írták is hogy good fight 109!Végül persze sikerült,megint nem volt sok esélyem-védekezésbõl jó lenni de viszonylag ritkán sikerül õket elkapnom.A fejkövetõ azért is lesz nekem jó mert hat switchel sokszor éppen manõver közben vesztem szem alõl az ellenfelet.

sztoncsi
Bakker nemrégen rendeltem, és elvileg holnap veszem át postán...!

Egyébként mennyiért adnád el?

Lehet érdekli egy haveromat, csak azt mondta elõbb megnézi az enyémet...

galimatika
Fájó szívvel, de meg kell válnom a TrackIr-emtõl
6dof sapkás hibátlan.
Ha valakit érdekel írjon. [email protected]

A többi is amatõr lesz, mikor már olajos az üveg, meg törött a revi (esetleg halott a pilóta<#zavart2>)...régen nem esett le, hogy innen a nagy bomber-sikerem😊

i robot
He-111-el aprítom a Tûzköpõket.<#violent> Általában kapok rendesen de jól bírja a gép. Tényleg sok amateur Spit pilóta van.<#mf1>

Pedig tényleg nem értik, hiszen õk azért mennek fel hogy mindenkit legyõzzenek😊

A mûveletlenebbjének van annyi "igaza", hogy õk sem kapnak XIV spiteket. Azok tényleg jó gépek (bár ha rendesen bekerülne, azon õrjöngenének hogy miért nem fordul, vagy miért kopik az energiája a lapát szárnyaival).

Nem szeretik, nem szeretik. Azt sem szeretik ha valaki nem fordulózik velük. Úgy csinálnak, mintha nem értenék miért.

Her Laca
44 ben már vissza kell vonulni,és a boldog nyugdíjas éveket élni😊
IX es spit ellen 262 köll😊 Mondjuk azt meg õk nem szeretik😄D