IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja és amikor zuhanásba megy: hogy lehet pont fordított irányba orsózni fél szárnnyal, mint ahogy a felhajtóerõ hat? 😉

ÁÁ, tuti fake. 😊

Nem vagyok jobban repüléshez értõ mint a tisztelt fórumozók többsége, de

1. miért pont a felsõ holtponton esik le a szárnya, amikor már lassú a gép?
2. Nézd meg a földetéréskor milyen érdekesen pattog.
3. Másrészt fél szárnnyal repülni egy ilyen géppel? Késben? Leszállósebességgel? 😊

Az csak tudtommal egy esetben sikerült, egy izraeli F-15-ösnek aminek ütközésben letört a fél szárnya és nagy sebességgel sikerült leszállnia.

Willenbrock
De tényleg,szóljon hozzá a témához egy repüléshez értõ is-épp most vitatkozok egy haverral msn-en hogy igazi lehet-e a felvétel.Szerinte hamisítvány,én azt mondom igaz is lehet.Az egésznek nagyon valószerû fizikája van,mikor leválik a szárny,leszállás után meg látszanak a bekötési pontjai.Ha hamisítvány akkor az egész szárnyleválás is az mert egy félszárnyú extrával szerintem csak így lehetne megpróbálni leszállni.Reálisnak tûnik.

Ez igazi volt, vagy csak trükk? Ha igazi, akkor le a kalappal a pilóta elött, ha trükk akkor meg annak jó.

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

TG Gida
Tényleg nagyon jó.

Isten áldja a pogányokat!

Az elején azt hittem valódi 😊

repvez
Hmmm... ezt még a Shitek sem überelik. Legalábbis élõben biztosan nem...

ITT

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Ha cyborg evo-n elmászkál a gázkar 0 állása, az mitõl van?

10-20 perc játék után sokszor csak 20-40%-ig tudom visszavenni a gázt. Ha kihúzom, begudom, akkor reseteli magát, szóval nem mechanikus gond lesz.

Más.
Próbálgatom megint az Antonokat. 100% pitchhel tényleg nagyon jók😊 Így sem jó a gyorsulása/emelkedése, de legalább jól használható. (egyébként pl A9-en 110%+fokozóhoz 50% pitchet ad az automata... csoda ha nemmegy?)
Spit ellen tényleg varázslatos (a tûzereje fõleg), úgyhogy ezúton kérnék minden anti-spitfikázó kollégát, hogy akkor védjék azt a helikoptert, ha G messzerrel is jók ellene😊
Meglepõ fordulat egyébként a játékban, hogy az "elvileg mindenbenjobb" Anton kb. harcképtelen a G messer ellen. Közelharcban kikap, az energiafölénye pedig nem elég jelentõs, csak végleges menekülésre elég (kivéve persze ha elõnybõl kezd).

Megnéztem 4.0 alatt is az Antont, mert bár az Extra300-at szó szerint lealázó mozgékonyság a játék többi gépeihez képest talán korrekt, egy valódi fókához nyilván nem.
Mindenkinek csak ajánlani tudom a próbát, teljesen újraértelmezi a fóka-vezetést a rengeteg késleltetés, az oldalcsúszás, és a kicsivel lomhább mozgás. Persze a többi gépre ez méginkább jellemzõ - nem vagyok egész bizos benne, hogy 4.0-ban is a Spitfire lenne az újoncok nagy kedvence.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

Chazz76
Most olvastam,hogy a 109-esnek volt kétüléses kiképzõ változata,az olaszok(németek is?) használták.Ezt találtam róla.

Olyan szervereken, ahol a külsõ nézet engedélyezett, lehet a négymotorosokkal is repülni, de csak külsõ nézetben.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Értem, de akkor más hogy tudott 4 motorossal repülni?
Scottt
Sok olyan gép van amit te nem tudsz vezetni(Fõleg a 4 motoros bombázók).Multiplayerben pedig azért adja be mert úgy van beállítva a szerver,de mivel nem "repülhetõ"elvileg ezért nincs hozzá cockpit.És ezen dolgoznak a modderek, hogy egyre több gép kapjon eredeti fülkét^^

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Üdv! Egy olyan kerdesem lenne, hogy miert nincs single playeremben 4 motoros gep? ellensegnek be tudom adni, de en nem vezethetem. ellenben multiplayerben lenne ra lehetoseg, de ha 4 motorost hozok be akkor nem rakja be a repulot. nem ertem valami kiegeszitot kene felraknom? elvileg minden resz telepitve van, a patch is (4.08). Választ elõre is köszönöm
bakvarnyu
Hát a második finn pályán tartok,és egybõl be kell támadni vagy 10 ellenfelet ilyen gyenge lomha kétfedeles gépekkel.Aszhittem az elsõ néhány küldetés maximum valami vitorlázáss. Átesésbõl hogy lehet kihúzni a gépet?

Willenbrock
Mi benne a nehéz?Persze ebben nem lehet állandóan csak sikereket elérni-néha lelövik a legjobbakat is,de ez a valóságban is elõferdült.

Automata célzós gépeknél (2-motoros dögök): a training video megtanítja

zuhanóbombázás: a training video megtanítja

(ezekhez van magyar felirat, ha kell)

vadászgéppel/vadászbombázóval: ezt ki kell tapasztalni, de mindenképpen félig zuhanóbombázós stílusban próbálkozz.

bakvarnyu
de kibaszott nehéz ez a játék

Ebben a formában elég terjedelmes lenne...

Végre lesz egy komolyan gondolt mod szerver?<#conf>

hát úgy mindegyikkel

Milyen géppel, milyen bombát? Dive bombing, level bombing, skip bombing? Sok dologtól függ.

Pontosan. A CRT=2 beállítás csak annyit csinál, hogy csatlakozáskor (?) ellenõrzni, hogy a szerver SFS fájljai (és az azokat kiegészítõ mod könyvtárak) pontosan egyeznek e kliensen levõvel. Ezekben elvileg semmilyen eltérés nem lehet sem pluszban sem minuszban, hogy beengedjen.

Willenbrock
A földet érés pillanatában pedig a sebesség már ne legyen 200 fölött.

Willenbrock
A leszállás gyakorlása elõtt nézd meg a tutorial videókat-ott benne van az is.A lényeg hogy messzirõl állj rá a pálya irányára,a beereszkedést ne túl magasról kezd,nyisd ki a flapsot leszállási helyzetbe(csak 350 alatt)aztán futót ki.Én a célkeresztet szoktam a leszállópálya középsõ részén tartani és úgy fokozatosan ereszkedek kb 250-el,mikor éppen érintené a futó a pályát kissé fel kell húzni az orrát kb 3-5 fokot csak.Aztán egészen le a gázt és a messzer szépen "leül" a végén.Ha jól csinálja az ember még azt sem nagyon érzi mikor ér a futó földet.Jó gyakorlást.

helló!mikor kell ledobnom a bombát hogy eltalálja a célt??

Sziasztok!

Elkészítettem 3D-ben egy stukát, és color profilokra lenne szükségem, pontosan melyik színeket használtak egyes kamuflázsokhoz. Illetve amit keresek még az ilyen 'matricagyûjtemény' a gépekre.

Ha vki tud ilyen oldalakat ahol ezek letölthetõk és belinkelné megköszönném.

Üdv

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

TG Gida
A BoB1940 is így megy egy ideje.

Isten áldja a pogányokat!

Vogel
Ezt spec nem vágom, modos szerver de a crt2 nem vágja ki pont a modot? Vagy ha egyezik a szervermoddal akkor beenged?

"Starting on March 27th WCWF will run 4.09b1m + AAA’s UI1.1.1 with 6DOF and CRT=2"

Igen valahogy hónap végétõl AAA modpackkel megy a szerver. Nagyon rég nem voltam fenn amúgy

Jó, hogy itt vagy.

ERRÕL mit tudsz? Engedik a modokat?

Jobb klick rajta.

bakvarnyu
A térkép méretét lehet valahogy változtatni?M-est

Nagyon ratyi a leszállás algoritmusa. Ugyanazon a pályán kezdenek körözgetni a gépek, és rohadtul nem figyelnek egymásra, csak a véletlenen múlik, hogy egyszerre érnek be a leszálló-körbe, vagy nem.

A saját rajra is vigyázni kell, mert ha elkezdek leszállni, és nem küldöm el õket a búsba, akkor próbálnak követni, és megesik, hogy vagy nekem jönnek a kifutó felett, vagy földhöz verik magukat.

Nem nagyon figyeltem mit mûvelnek ilyenkor, mikor egyszer láttam véletlenül, fél méterre repültek egymástól körözés közben, aztán leestek.

Vogel
Sztem többet tanulsz a full reál géptörésbõl, mint az árkád ökörködésbõl. Olvass a leszállás után a századfórumokon.ITT olvass utána, hasznos.

Vogel
Ha két külön staffelben vannak akkor földhöz vágják magukat általában. Szembe leszállásnál sem veszik figyelembe egymást, sõt a géppárod a halálba visz ha te leszállsz az esetek 30%-ában, mert mögötted csattan.

Sanyix
tûri az a féloldalas leszállást, akkor nem ha földhöz csapod. Régebben milyen rommátört messzerekkel szálltam le... lenullázott álló motor, olajos szélvédõ, hiányzó bal csûrõ, lyuk a szárnyon (nagy meglepetésemre szétrobbant egy il2 egy 30-as találattól).

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
én még nem láttam olyat hogy leszálláskor egymásnakmennek, mert szépen leszállási engedélyt kérnek, és tesznek egy kört ha nem szabad a pálya (kivéve ha játékos akar leszállni, mert azt leszarja minden ai). A sérültek szoktak lezuhanni, meg akkor szoktak amikor a 2 méteren repülõ ellenséget üldözik, rácsapkodnak, és néha a föld szintje alatt akarják felhúzni 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

értem, de ez nevetséges[#vigyor2<#vigyor2><#wink>XD
a harcban kemények, meg szedik le az ellenséget, meg ugy összedolgoznak mint állat, utána meg leszállásnál ugy furakodnak, hogy egymásnak mennek😄 ezek szerint németország a leszállásokkor vesztette el a hháborút XD biztos megéheznek a bevetés alatt, és oyan éhesek leszneek, hogy a repülõtérnél már nem birják ki. 😄
full reált még azért hagyom egy kicsit, mert akkor minden leszállás futómûtöréssel végzõdik, az valamiért nagyon nem megy, csak kb 3-ból egyszer sikerül, és a messer nem türi, hogy ha elõbb ér le az egyik oldalon a kerék. ja, és ez külsõ nézetben megy ilyen rosszul, kabinból még egyszer se sikerült.
<#rinya>
ha majd az is sikerül, akkor tuti csak abban nyomom.

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Scottt
Full reálon repülj,speed bar on.Úgy lesz az igazi élmény😊Veterán AI ellen..

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Általában egymásnak mennek, mert annyiranagyon jók (;Ð), szerintem legjobb, ha elsõnek szállsz le és kilépsz. Vagy elintézed valahogy rádióparancsokkal, hogy ne legyenek egymás közelében.

nem vette el a kedvem, még ha 10%-os is lenne a dolog😊)))
mindig is ki akartam próbálni, milyen lehet egy vadászpilóta bõrében lenni, és a többi szimu közül a legélethûben még mindig ez adja vissza az érzést. amugy kipróbáltam tegnap a po-2-esek ellen magam, olyan 650-el csaptam közéjük általában, az elején nem ment olyan jól a célzás de egy 5 kör után már határozottan jobb volt. a legtöbbször azért haltam meg(mer vagy 3-szor ottmaradtam), mer addig lõttem, hogy túl késõ volt, nem tudtam felhúzni a gépet, és ütköztünk. kipróbáltam egy küldetést teljesen a pilótafülkébõl történõ vezetésel is, a leszállás kivételével, tényleg jóval nehezebb igy, amikor kivülrõl harc közben körülpillantottam, akkor egybõl mindent fel tudtam mérni, és általában 2-3 gépet mindig lelõtem, de most csak 1 jött össze, és majdnem ott maradtam, meg stalloztam is, de volt életem mert még könyüben nyomom, és visszapattantam a földrõl XD. amugy a karakterkészitésnél a küldetésesben nem tudjátok, hogy lehet beálitani, hogy a többijek ok nélkül ne haljanak meg? mert a harc sikerül nekünk gépveszteség nélkül, 8 ivánt lelövünk, aztán leszállásnál 4-en elkezdenek a repülõtérnél kiabálni, hogy elkaptak elkaptak! és darabokra hullanak a levegõben. nem fnotos tudom, de elég idegesitõ. melyik beálitási pontal lehet a karakterkészitésnél változtatni ezen?

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Chazz76
Megértettem,most hogy így elmagyaráztad.És miután jót kacagtunk a humoron,zárjuk is le a vihart a biliben.

hajjaj.gondom nincs azzal ha valaki vitatkozik. de annak is megvan a maga módja. érdekes nalyib kollega egybõl értette a túlzást és úgy is reflektált. az, ha valaki nem érti az iróniát nem az én hibám, az viszont, hogy ennyire félreérthetõ volt már az enyém. jó pár éve csapdosom magam földhöz eme gyöngyszemmel, és igenis megvan róla a véleményem, anélkül hogy ültem volna II.VH-s kávédarálóban. és ha egy kritika (hozzáteszem komolytalan, és szerintem érzékelhetõ) elveszi egy kezdõ kedvét, bármirõl legyen szó, hurkapálcahegyezés, gomblukasztás v tökömtudja mi, akkor az meg is érdemli.

lényeg a lényeg, én azt gondolom hogy a humor nagy úr, érteni meg jó dolog...
Chazz76
Az a gondod,hogy valaki vitába száll veled?Tettél egy túlzó kijelentést,én meg leírtam a saját véleményemet,szerintem egy fórum pont erre való.Kár,mert vannak tárgyszerû hozzászólásaid.Különben meg azt gondolsz,amit akarsz,én a játék miatt irogatok ide,aztán vagy tetszik ez valakinek vagy nem,nem fogok személyeskedni.

Vogel
A trim az más néven kormányerõ csökkentõ. Mivel a meszán nem volt farok trim (fizikailag a magasságit állították a kabinból), illetve késõbb fix (pl K-4esen lehet látni erõteljesen) trimmes volt (+kabinból)a így valóban a bot nyugalmi helyzetét mozgatták le-fel. Ezzel csökkent a terhelés a pilótára nézve, nem kellett feleslegesen húzni vagy nyomni.

ja és kvra nem a kiegyensúlyozottság a lényeg, de Te mint kezdõ (by u) baromira rátapintottál a lényegre.
néha úgy érzem hogy túl komolyan gondolod magad. és ezzel nem akarok belemászni az aurádba...