91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • RepeszElek
    Szerintem fontos a telitalálat, de pontosan én sem tudhatom persze..
    Páncél vastagság, és acélminőség függvényében kell számolni, mondjuk egy mai M1 Abrams biztos vagyok benne hogy simán kibírná a repeszeket mert az RPG 7-es találatát is simán képes elviselni, de a kor tankjainak sem hiszem hogy gondot okozott néhány repesz, elvégre sokuk a páncéltörő lövegeket is pattintotta, tehát max a láncot rúgta le a légnyomás,de az is inkább akkor veszélyes ha kinn tartózkodsz.
    A háborúban bombázáskor gyakran bekúsztak a katonák a tankok és egyéb harckocsik alá, de a légnyomás így is azonnal agyoncsapta szegényeket..
    Megint Carius könyve jut eszembe, ő azt mondta hogy egyszer egy bomba közvetlenül a tigrise mellett robbant fel pár méterre és kilyukasztotta a hűtőjét így vontatásra szorult.
    Kb. ennyi:)
  • LeonSilver
    Miért kövezne meg bárki is? Soha nem volt arról szó, hogy nem lehet eljátszogatni vele.
    Csak nem "vérszim".
  • GaBika6
    Bár ez könnyebb célpont, de ne felülről, hanem így próbáld...

• i robot
    Üdv!
    Mekkora kárt tenne egy tankban és a személyzetében a pár méterre odahulló 250 vagy 500 kg -os bomba?
    Nem vagyok szakértő, csak gondolom számít a légnyomás, hő, repeszek. Tehát ha a személyzet nem is sérül
    (bár tuti cseng a fülük), mondjuk a tank mocija leállna?
    Stukával szeretném tizedelni az ellent (BOS-ban, tudom, kövezzetek meg de jelenleg elvagyok vele), viszont nem sikerül egyetlen tankot se bombatölcsérré változtatnom.
  • RepeszElek
    Köszi!! :)
  • feca1229
    BOS TANK
    Na itt is van az irányzástól kezdve minden, november 29-én van egy post amiben egy PDF fájl van azt is olvasgathatod, aztán majd számolj be róla, hogy milyen tankozni.
  • RepeszElek
    Köszönöm szépen, valóban elkerülte a figyelmemet, pedig gondolhattam volna hogy nem fognak a tankok miatt új megfogalmazást alkalmazni..
    Köszi! :)
    Fura hogy a szerverek nagyon elhagyatottak tegnap este 55en voltunk az egyiken, de ma dél előtt talán 5-en. A grafika meg szerintem alulmarad más tankos játékokkal szemben de a gépet ugyan úgy igénybe veszi....
    Mind1 majd ha beindul a dolog jó lenne összeállni csapatba, jó hogy egy tankba ketten is lehetnek,aztán lehet később hárman is kitudja:)

Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2016.01.11. 16:20:49
  • VO101Tom
    Szerintem ezt már nem kell állítani (ez annyit csinált, hogy a többmagos procik kihasználtsága jobb lett ettől a beállítástól, de ha jól emlékszem, akkor nem is a Team Fusion, hanem még Luthierék rakták ezt rendbe valamelyik utolsó patchükkel)...

A conf iniben egy dolgot érdemes állítani, ami fps növekedést hozhat, a ShadowMapSize= -ot valami alacsonyabb értékre. Az árnyék mindenhol csúnyább lesz, de gyengébb gépeken sok fps-t hozhat (az árnykot teljesen kikapcsolni én nem javaslom, anélkül nagyon csúnya a lesz).
  • Valka78
    "A dokumentumokban lévő conf.ini .ben -> [rts] szekció, a ProcessAffinityMask elől vedd ki a pontos vesszőt, ha négy mag van a gépben, akkor az értéket írd át 15 -re. Mást nem igazán kell állítgatni."

Ez engem is érdekelne, viszont egyik conf.ini-ben sem találtam ilyet.
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2016.01.11. 11:36:31
  • i robot
    Beállításoknál keresd azt hogy WEAPONS CONTROLS. Ezen belül SWITCH TO A NEXT FREE PLANE COMBAT POST. Ezzel ugrasz a lövész helyére. (mondjuk a PLANE szót kivehetnék és akkor nem lenne félreérthető)
  • RepeszElek
    háhááá ez ez nagyon vicces, látom annyira nem foglalkoztat senkit a nyomorom ha zavarok és senkit sem érdekel amit itt összehordok nyugodtan szóljatok! Arra nem jöttem még rá miért csak irányítani tudom lőni meg a többit nem, de viszont belehet szállni más tankba gunnernek. Hát ez nagyon jó. A német fél játékosai egyből kidobtak, de egy orosz gyerek engedte hogy összedolgozzak vele és tök jó volt :)
    kár hogy a szerver összeomlott és mindenkit kidobott :D
  • LeonSilver
    "Talán egyszer kiderül, hogy ez miből fakad pontosan"

Egy szó: balansz - ez mérgezi meg az összes online játékot.
  • feca1229
    A beállitásokban a cinema mod -ot kikapcsolod.
  • NIBI
    Újonc IL-2-es vagyok, már régóta megtetszett a Stalingrad rész és a napokban meg is vettem. Tetszik tetszik, bár leszállni még nem tudok de ez a kisebb gondom. :P
    Abban kérek helpet, hogyan lehet kikapcsolni, hogy körbenézés közben ne homályosítsa el a képet? Hát ez valami förtelmes dolog, mindenben utálom... :D
  • RepeszElek
    meg nem tudom megérteni azt sem hogy van egy gtx 660-as kártyám ami már nem mai de azért közepes grafikán elviszi még a játékot de a menüben szaggat. Mi a franc van a menüben ami így eszi a gépet???
  • RepeszElek
    hát ez a bos össze vissza kezeli a dolgokat, elmentek egy beállítást a key mapba, és cseszik csinálni, újra indítom ami néha segít néha nem, el is ment a kedvem az egésztől....
  • feca1229
    Tisztában vagyok vele, hogy ez kicsit összetetebb dolog, mint hogy kik vannak többen. Minden estre nem egx könyvben olvastam, hogy a ruszki gépek minősége és kezelhetősőge nem igazán volt élenjáró. Pontosan az egyszerűsége és a tömeges bevetése jentette a sikert. Azonban azt nem verték nagydobra, hogy Ivánt éppen akkor lőtték segbe mikor a repülőgép motorral próbált gépészkedni, sőt olvastam olyat is, hogy felszállás előtt éppen a motorban a dugattyukat finomhangolták, higy ne rázza szét a gépet. Tehát nem volt egyszerű az élet az oroszoknál. A t-34 viszont az egy nagyon jó tank volt, mind a felfüggesztése, amit amerikátol szereztek meg, mind pedig a páncélzat döntött felületű kialakitása illetve a nagy kaliberű ágyú alkalmazása igen csak előremutató fejlesztés volt. A németek pedig valóban gondban voltak a megsemmisitésével. Az oroszoknál itt is kiütközött az egyszerüségük, hiszen sok tanknak nem volt rádiója, képzetlen legénység, és elhibázott stratégia, mind a németek malmára hajtotta a vizet, mindenestre a németek meglepődtek, hogy az oroszok képesek ilyen fegyver előállitására. Persze azért a háború előrehaldtával az oroszok is sokat fejlődtek. Mindenesetre Sztálin azt mondta a mennyiség is minőség.
  • VO101Tom
    Persze, a leszálló gép viselkedése, az nem lenne akkora ügy, de ha egyszer ők hozták fel a témát, akkor már foglalkozik vele az ember.
  • RepeszElek
    bele néztem ebbe a tankos részbe de azon kívül hogy ide oda megyek nem tudtam rájönni hogy kell kamerát változtatni, hogyan kell lőni stb stb. megnéztem a key mappot és onnan puskáztam de semmi, ha valaki tudja lécci ossza már meg velem mert nekem 10 perc után elfogyott a türelmem:)
  • VO101Tom
    A létszámfölény egy dolog, a rádió nélküli gépek vagy a silány gyártási minőség meg a másik dolog. Az utánpótlás, alkatrész vagy üza hiány, a szervizelés nehézségei vagy épp a földi harcok hatása, légvédelmek telepítése, kiugrott pilóták újra gépbe jutása detto. Mennyire képzett pilóták, milyen színvonalú oktatás után jutottak géphez, a hadvezetés mennyire tudta őket irányítani, milyen volt a hírszerzés, felderítés, kiértékelés. Ezt lehetne estig folytatni. A valóságban megtapasztalt összes körülményt úgysem lehet szimulálni, de a lehetőségekhez mérten törekedni kell arra, hogy amihez hozzányúlnak, azt a részét csinálják meg rendesen.
  • VO101Tom
    Ok, majd megnézem ha beállítottam a dcs-t. Próbáltam pár yt videót találni erről, de bot mozgás ott sem látszik, és a legtöbb youtubeos pilótának a gép egyenesen tartása is nehézséget okoz, úgyhogy ezzel nem jutottam semmire :)
  • repvez
    Egyébként az alapszituációt nem értettem, hogy hogyan tudták megmagyarázni egy bizonyos dolgot egy teljesen eltérő gépen? Ahogy Te is irtad ahány gép annyi féle reakció.

DE mégha nem is csinálják meg ezeket a hatásokat akkor sem lenne olyan nagy baj, mert vannak olyan részek már a szimulátorban amiket már annyira pontosan megvalósitottak, hogy márcsak kisebb finomitások szügségesek vagy épp egy átlag PC felhasználónak nem hoz többletet, viszont ezek mellett meg még vannak olyan területek ahol nem csak finomitani kell hanem elég jól lehet még faragni baltával , hogy jobban hasonlitson s vslóságra.

ÉS ezt már jópár játéknál észrevettem, hogy olyan dolgokat fejlesztgetnek és pazarolják az erőforrást ami nem jelent nagy elörelépést a játékban és már már inkább rontja a játék élvezeti értékét ahelyett, hogy olyan területet fejlesztenének ahol jócskán van mit és jelentősen hozzátenne a játékélményhez, (fizika, sérülésmodell, AI, animáció, hang) és a grafika is, bár a legtobb esetben csak ezt modositják, belsó tartalom változtatása nélkül, de a különböző anyagok renderelésén még lehetne mit javitani.
  • Indi69
    nekem ilyen nincs az rts-ben
  • RepeszElek
    szívemből szóltál, én már évek óta ugyan ezt mondogatom, de pl. én és sokan mások akik a német technikának adóznak nagyobb tisztelettel jó sokat kellene várnunk amíg sorra kerülünk, a sokkal kevesebb hellyel rendelkező szakaszba és kb. ez okozná a vesztét az egésznek, de ha ugyan annyian vagyunk mind a kettő csapatban akkor meg valamin változtatni kell ezért szokták hamisítani a történelmet, hogy mindenki hasonló eséllyel vehesse fel a harcot, senki sem szereti szarrá lövetni magát, igyekeznek igazságossá tenni, de az élet nem volt az!

A játék tankos részével még nem nagyon játszottam, de ha a t-34 valóban olyan amilyen és mindenkit szarrá lő ennek ellenére még is sokan a német oldalt válasszák akkor mégis működik a dolog aminek nagyon örülök! :)

Nah majd ma bele lesek:)
  • acidrain
    A dokumentumokban lévő conf.ini .ben -> [rts] szekció, a ProcessAffinityMask elől vedd ki a pontos vesszőt, ha négy mag van a gépben, akkor az értéket írd át 15 -re. Mást nem igazán kell állítgatni.
  • acidrain
  • Indi69
    sziasztok. a clodban a conf init át lehet írni, és van értelme? ha igen, tudna adni valaki tippeket? online használom. üdv
  • Solt
    290 km/h, futó kint... :)
  • feca1229
    Én ugy gondolom a legjobb balance az lenne ami a valóságnan is volt és már itt is leirták, hogy a ruszkik szinte tizszer többen voltak, akkor nem kéne a gépeket butitani. Bár most, hogy a multiban nem is tudom talán nyolcvanan lehetnek, thát kb. 71 ruszki gép a 9 némettel szemben. És akkor gépészkedhetnének az oroszok. Bár igy meg gondolom a német oldalon fulladna érdektelenségbe.
  • VO101Tom
    Igen, ha történelmi szimulátort csinálsz, akkor nem balanszolhatod mesterségesen, de ha egyben jó online játékot is akarsz csinálni, akkor kénytelen vagy úgy összeválogatni a résztvevőket, hogy ne legyen nagyon domináns egyik oldal se. Nézd meg a gépeket pl, a németek általában gyorsabbak és jobban emelkednek, a szövetséges gépek meg jobban fordulnak, és jobban manővereznek. Szerencsére ez a valóságban is így volt. Ha minden paraméter csak az egyik oldalnak kedvezne, akkor abból semmilyen kompetitív jellegű online játékot nem lehetne csinálni. így legalább van esélye mindkét oldalnak, ha a másik az ő feltételei szerint megy bele a játékba.
  • VO101Tom
    Ú, amikor az 1.5 beta-t feltettem, kellett a hely és leszdtem az alap dcs-t. Most visszacseréltem, de még nem állítottam be semmit, sem joyt, sem grafikát.

Milyen sebességen nézed egyébként? A Su-25 manualban a 47. oldalon ír a leszállásról, ott kifejezetten meg is említi a ballooning effectet (1 jó pont ED-nek :) , és hogy a leszállási sebesség 290-310 km/h között legyen. Viszont leírás szerint már nyitott futóval vagy, amikor rányitod a fékszárnyat, a futó alapból generál egy előre bólintó húzást, mivel a légellenállása elég nagy. A downwash effekt és a ballonning effekt is gépenként változó, eredeti Su-25-höz kellene hasonlítani, hogy mennyit mozdul az orr fel vagy le...
  • RepeszElek
    Jaja :)

Amúgy nem értettelek félre ezért kérdeztem, hogy évszámhoz kötött e a játék mert tudtommal igen, és ha ez így van akkor milyen tankot tudnál mondani a németektől ami ez időtájt tudásban, kategóriában jobban összeillene?
    Nem volt.
    Azt megtehetik amire szerintem te gondolsz, hogy T-34 helyett BT-2, BT-5, Bt-7, T-26 T-28 stb tanokkal rakják össze őket de mivel a T-34 ilyenkor már harcállományban voltak jogosan hisztiznének az oroszok. (kivételesen)
    Ahogy mondtam, max annyit csinálhatnának mint a repülőknél, hogy a német vadászokat nerfelik hogy az oroszok feltudják venni velük a versenyt, de arra várhatunk hogy az oroszok valamelyik fegyverüket lebutítják, mondjuk pont a T34-est amire olyan rohadt büszkék...:)
    Mellesleg részben vásárolt amerikai tervek alapján rakták össze és egy átalakított dízel BMW motor rángatja olyan megbízhatóan:)
  • Solt
    Tom, ezt próbáld már ki a DCS-ben is a Su25T-vel, mert emlékeim szerint az is megemeli az orrát amikor teljesen nyitod a fékszárnyat.
  • VO101Tom
    Bocsi, ha félreérthető voltam, nem azzal van bajom, hogy a T34-es bármilyen játékban erősebb vagy jobban páncélozott, mint a PzIII. Azzal van bajom, hogy nem sikerült egy olyan tankot választaniuk, ami tudásban, kategóriában jobban összeillene. Ez így megint csak arról szól, hogy az oroszoknak legyen egy jó tankozós délutánjuk, égő németek hordáival a horizontig, miközben ők vonulnak a naplementébe...
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.01.10. 13:16:26
  • VO101Tom
    Nem egészen. A fejlesztőknek akkor teljesen igazuk lenne, ha az egész jelenséget csak a downwash effekt magyarázná, de a felhajtóerő változásból eredő előre bólintást, a ballooning effektet meg sem említik (gonosz kérdés, ismerik egyáltalán?). A mellékelt példában pedig egy nagyon könnyű géppel 170-el végzik el azt a manővert, amit 110 környékén kellene alapgázon (ahol a downwash effektnek és a ballooning effektnek is sokkal gyengébbnek kellene lennie). Nekem több ismerősöm is tanult Jak52-vel, őket is megkérdeztem, ilyenre hogy emlékeznek, azt mondták, hogy leszállásnál, leszálló sebességen rányitott fékszárny semmilyen orr emelkedést nem okozott. Igaz, ők csak leszállásnál használták. Amiben a 777-nek igaza van, hogy a szimulátornak vannak korlátai, amit figyelembe kell venni, és hogy a bot középen tartása a downwash effektet erősítheti. De a mellékelt videójukban inkább a sebesség a problémás, ez nem leszálló sebességen, és nem alapgázon történik.

Itt egy video pl, 20:05-től nézd meg, itt sem látni, hogy a gép orra emelkedne, igaz, ez külső felvétel, de szerintem jól látszik, hogy siklik a gép rányitja a fékszárnyat, és a gép bólintási szöge nem változik. A Bos videóban több másdopercig égnek áll a gép orra, a játékban készített videóban a Jak9-ben és a Jak52-ben is.
    https://youtu.be/dz6tak8VGus?t=20m5s
  • RepeszElek
    pz 4 nincs is a játékban?
    Az a baj hogy amennyiben én tudom a játék évszámhoz van kötve, és 1941-ben még nem nagyon volt ellenfele a T-34-nek, a panzer 4 is csak 1942-ben jelent meg a Párduc meg a Tigris meg csak 1943-ban debütált amennyire én tudom, javítsatok ki ha tévedek.
    Tehát amennyiben a játék évszámhoz kötött és ez a 1942 akkor max egy megerősített pz. egy 75 löveggel lehet komolyabb ellenfele.
    Vaaagy, nem rakják be a T-34est de akkor sok orosz hisztizne :D

A repülőknél pont fordított a helyzet hiszen a háború ezen éveiben olyan elavultak voltak az orosz vadászok a németekkel szemben, hogy folyamatosan emelni kellett a kitüntetésekért járó lelött oroszok számát mert hirtelen tele lett ászokkal a háború ezen pontja. Ezért persze sokan anyáztak az Afrikai fronton hiszen ott nem volt olyan könnyű dolguk a messereknek az angolok ellen és a hír hogy még többet kell lelőni ha kitüntetést akar nem esett túl jól nekik :)

Nah most persze a játék ezt annyira nem veszi figyelembe, és sokkal gyengébbek a németek, de a tankoknál??? Ott azért megtudták csinálni mi????:)
    Buta kis egyszerű oroszok...:)
    Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2016.01.10. 13:04:41
  • Zpogi
    Aki érez rá ingerenciát itt megveheti ~10 dollárért(adókkal 3500 Ft), ennyiért én is megvettem.
    Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2016.01.10. 12:54:49
  • VO101Tom
    Igen, sok alattomos húzással érik azt el, hogy úgy balanszolják az orosz oldalt, hogy látszólag "az mindkét oldalra egyenlően vonatkozik". Kormányerő pl. nincs szimulálva. Látszólag ez is olyan dolog, ami mindkét oldalt egyformán érinti. Pedig nem. Az akkori beszámolók szerint a La5-nek olyan kemény volt a csűrője, hogy nagy sebességen két kézzel kellett mozgatni, a játékban viszont, mivel ilyesmi nincs beprogramozva, úgy orsózik, mint a Fóka - ami a valóságban volt az egyik leggyorsabban orsózó gép. Manőverező légi harcban, ollózásnál ennek nagyon nagy jelentősége van. Másik a fegyverzet. Ezen finomítottak elvileg, de még mindig sokkal kevesebb találat kell egy-egy gép lelövéséhez, mint amit anno mértek. Persze nincsenek egzakt számok, hogy x db után essen szét, de volt olyan, hogy He 111 több mint 300 találattal repült haza. Ilyen a BoSban nincs. Ez is az orosz oldalnak kedvez, amikbe sokkal kevesebb volt a lőszer javadalmazás, mint a németeknél. Jakkal egy felszállásból 3-4 gépet lőni? Haha. Az egyszerűsített repülőgép kezelés is látszólag mindenkire vonatkozik, mégis csak az orosz gépek vezetését könnyíti meg, a németek anno is automatizáltak amit csak tudtak. De nyugodtan ide vehetjük ezt az új tankozást is. 1 db tank ide, 1 db tank oda, akkor így minden ok, igaz? Azzal ne is foglalkozzunk, hogy a T-34 klasszisokkal jobb tank volt már anno is. Nem hiszem el, hogy nem tudtak volna valami olyat választani, ami kategóriában, fegyverzetben jobban a PzIII-ashoz illene. És ehhez jön a szándékos nerfelés, mint a G-2 hajtómű teljesítménye, vagy a mesza negatív átesése. És ami a felteszi az íre a pontot, hogy nekünk 100 dollárért árulják a BoS-t, addig az oroszoknak ugyanezt 5 (nem elírás, öt!) dollárért. No comment.
  • repvez
    Akkor ha jól értem végül is mind a két félnek igaza van. tehát a fejlesztőknek azért mert a gép ugy viselkedik ahogy kéne, csak mivel nincs visszacsatolás a botnál ezért nem ugy viselkedik teljesen a gép ahogy a valóságban.

A játékosoknak meg azért mert nem ugy viselkedik ahogy kéne a gép ,viszont ha meg benne lenne ez a visszacsatolás dolog akkor meg az lenne a gond, hogy hátra kell a botot huzni mikozben a valóságban meg akkor lenne középen .

MÁr ha jól értem a dolgot. tehát a boton jelentkező önálló elmozdulásokat nem tudják visszaadni azoknak akik nem FFB-s joyal játszanak.
  • RepeszElek
    Jah és akkor még azt is megjegyezném hogy mint említettem német tankok célzórendszere sokkal jobb volt és hiába van erős löveged ha azt nem tudod célba juttatni.
    Jó lenne ezt is szimulálni......