91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • RepeszElek
    Én majd akkor fogok hisztizni ha a Tigris nem lövi át a T-34-est ott ahol akarja 900 méteren belül, míg az 1500 méterről is kilövi a Tigrist.
    Ezért nem játszom a world of tank meg wahrtunder hazug szarokkal ahol az ilyen rendszeresen megtörténik...
    Hozzáteszem a warhtunder is orosz, nem is csodálkozom...
  • RepeszElek
    A pz III.-sok valóban nem sok kárt tudtak tenni a T34esek ellen, miután az oroszoknak erősebb és modernebb volt a páncélzata, köszönhetően a kerekített idomoknak melyekről folyamatosan lepattogtak a találatok.

" Határozottan volt abban valami ironikus amikor megtudtam hogy kevéssel a háború előtt mi szállítottuk a nagy hidraulikus sajtológépet amely lehetővé tette hogy az általuk gyártott T-34 esek és T-43-asok olyan elegánsan lekerekített formákkal rendelkezzenek" írja Otto Carius könyvében.

Úgy hogy nem volt könnyű dolguk a németeknek ezért gyorsan a pz. IV-sek 75 mm-es löveget kaptak ami már feltudta venni a versenyt a t34-el szemben de a páncélzata még így is elavult volt amit igyekeztek megerősíteni egy plusz váz vagy mit tudom én milyen szerkezet építettek rá a neten vannak erről képek, a pz. III. meg erősebb páncélt kapott és 50mm-es löveget. Ezekkel hogy feltudták venni a harcot és eredményeket értek el nem a tank hanem sokkal inkább a német katona érdeme volt!
    A németek persze ezt tudták válaszként vetették be a Tigris és a Párducot amelyek már eredményesnek bizonyultak csak amíg egy egy darab legördült a gyártósorról addig legalább 20-30 T-34 jött ki a másik oldalt, nem beszélve arról hogy sokkal olcsóbb is volt...
    Mint írtam a T-34seket 7,62 cm-es hosszú csövű löveggel szerelték fel
    "amely számunkra (itt már a Tigrisekről beszél) szemből 600 méterről, oldalról 1500 méterről, hátulról pedig már 1800 méterről jelentett veszélyt. Mi ha az ellenségnek ezeket a páncélosait a megfelelő pontjaikon sikerült eltalálnunk 8,8 cm-es lövegünkkel 900 méterről még megtudtuk semmisíteni. A "Sztálin" harckocsi amellyel majd csak 1944-ben ismerkedtünk meg legalábbis egyenértékű volt a Tigerrel, formáját tekintve azonban jóval felülmúlta azt" Írja carius...
    Amire itt felfigyeltem az az mikor úgy fogalmaz "jelentett veszélyt" tehát nem megsemmisítő találatról beszél mint a Tiger esetében. Azt meg gondolom mindenki tudja hogy nem csoda a Tigris hátuljának ilyen sebezhetősége hiszen ott volt a hűtő amit technikai okok miatt nem lehetett megfelelően páncélozni mindazonáltal egy találat sok esetben csak a motort vágta haza, lőni még tudott, és az nagy baj :D
    Amit még észrevettem a témában való "kutatásaim" során az az hogy nem is annyira a vastag páncélnak, nem is annyira a 88-as módosított légvédelmi lövegnek köszönhették hatalmas sikereiket, sokkal inkább képzett legénységüknek, és iszonyatosan precíz célzórendszerüknek.
    Több helyen is olvastam míg az oroszok össze-vissza lőttek ők sorra értek el találatokat, maga Carius írja hogy Tigrisükkel 12 darab T-34-essel vették fel a harcot és ha jól emlékszem kettő T-34 eltudott menekülni a többi 10 odaveszett.
    A párducról meg annyit hogy bár az első széria gyerekbetegségekkel küszködött amit gyorsan orvosoltak, sokan a másod vh. legjobb tankjának tartják köztük én is. Kár,hogy gyártásához rengeteg pénz és idő kellett...

Szóval, én nem vitatkozni akarok főleg mert nem vagyok hadtörténész, csak az olvasottakra támaszkodom én is, de minden jel arra mutat hogy a pz hármasok főleg az első nem megerősített modellek bizony jó nagy szarban voltak ha egy T-34 megjelent..:)

• GPx8
    Akkor Orosz katona szimulátort kéne írniuk, ahol mindig tízzel többen vannak mint az ellenség... :D
  • VO101 tvr
    Az oroszok ez irányú hozzáállása talán már sohasem fog megváltozni. Anno fiatalkoromban azt gondoltam, hogy a hidegháború végeztével és 50 évvel a háború után a helyükre kerülnek a dolgok, a történelemkönyvekbe. Aztán be kell lássuk 70 év elteltével sem tudják lezárni, elengedni az akkor történteket. Az oroszok technikája nyilvánvalóan ipari hulladék volt. Győztes hatalomként nem tudják a helyén kezelni a dolgok egészét a mai napig, nem akarják elfogadni, hogy nem a haditechnikai fejlettségük okán kerültek a győztesek oldalára, hanem csak a húst adták a darálóba.
    15 éve az Il-2-ben jelentkezett először a gépek kiegyensúlyozottságára törekvés és úgy néz ki azóta is tart. Talán egyszer kiderül, hogy ez miből fakad pontosan. Ezen a területen is újra át szeretnék élni az akkori győzelmüket? Valós paraméterezéssel ez nyilván nem sikerülhet. A piros oldalon élvezhetetlen lenne a játék és így eladhatatlan. Viszont ekkor lenne szimulátor. Így meg marad a hazugságfolyam és a bohóckodás... De nyilván a páncélosok esetén ugyanez a bohózat megy.
    Már többször kifejtettem, hogy ebből a korszakból az angliai csata és a mediterrán terület harcai adnak lehetőséget a korrekt szimulátoros feldolgozásra. A gépek közel hasonló teljesítménye, fejlettsége és mennyisége okán.
  • macleody
    A lényeg, hogy működik. Lehet, hogy nem fogok vele repkedni, de ennyiért bűn lett volna nem megvenni :)

• i robot
    3-4 lövésnél több kell. Pár napja kipróbáltam a tankozást, német oldalon hősködtem amikor egy lövés eltalálta a tankot jobb oldalról és letépte a lánctalpat. Jól nézett ki! A baloldal még működött úgyhogy lehetett vele körbeforogni.
  • VO101Tom
    Bos-ban is van tankozás, PzIII vs T-34. A Panzer egylövéses, a T34-be legalább 3-4 kell... akkor szerinted? :)
  • Fantasy18
    köszönöm megint részletes irományt :) kíváncsian várom hova fejlődnek az FM el. remélem az a rep oktató rendbe rakja őket :D de lehet hogy azért fizetik hogy helyeseljen nekik... kitudja.... amúgy orosz szokás elszállni.... war thunderben is az orosz tankok szinte kilőhetetlenek. tigris tankokon meg úgy megy át minden mint a kés a vajon.. ha jól tudom azt is oroszok fejlesztik
    Utoljára szerkesztette: Fantasy18, 2016.01.09. 21:14:45
  • VO101Tom
    Nem, nem akarom eladni, hátha azt a seggfej Loftot kirúgják egyszer, és valaki rendberakja ahogy kellene :)

Egyébként meg a 777 okosan úgy csinálta meg, hogy ne lehessen eladni. A játék accountja a fórum accounthoz van kötve, és a gmailos e-mail címemhez hozzárendelve. Ha valahogy a supporttal le lehetne levelezni, hogy az e-mail címet írják át (account managerben a nicknév megváltoztatható, a mail cím nem), ez akkor is azt jelentené, hogy a teljes fórum accoutot kellene átadnom, minden korábbi hozzászólással, topikokkal, ismerősökkel együtt. Úgyhogy ez nyilván nem járható út.
  • VO101Tom
    Igen, olvastam. Dícséretes dolog, hogy a kiadás után ennyi idővel már elgondolkoznak azon, hogy mélyebben vizsgálják az FM-jüket. Elvileg a zárt beta teszterek is foglalkoznak ezzel, bár nem tudom, hogy az FM-hez milyen mélyen akarnak hozzányúlni. Én azért kivárom, hogy mi lesz ebből, sokszor volt már arra példa, hogy ők qrvapontos legtutibb szimnek titulálták magukat, aztán látjuk, hogy a 109-essel is mire jutottak (ami szerintük így tökéletes, ahogy van).

Ebben a postban a fékszárny működéséről van szó. Többen szóvá tették a fórumon, hogy a BOSban ha leszállási sebességen lenyitod a fékszárnyat, akkor a gép orra megemelkedik, miközben a valódi gépeknél inkább inkább az a jellemző, hogy a gép előre bólint. 777 szerint a valódi gépeknél ez a bólintás azért van, mert a fényszárny lenyitása miatt a vízszintes vezérsík másképp kapja a megfújást, ezért a bot magától mozdul előre. Mivel a játékban a botnak ilyen visszacsatolása nincs, a játék nem tudja elmozdítani a joyt az asztalodon, ezért a program úgy veszi, hogy te középen tartod a botot, kvázi automatikusan ellene tartasz ennek a bólintó mozgásnak, és a gép orra felfelé tér ki.

777 nyilván azért posztolt erről egy videót, mert amit a videón látunk az azt támasztja alá, hogy a BoS jó. Csak a videózás körülményei, és a hozzá tartozó magyarázat nem stimmel, viszont a júzerek 99%-a ezzel már vagy nem foglalkozik, vagy nem ért hozzá.

Az eredeti magyarázat miért csak részben igaz? Az igaz, hogy az asztali joy a játékban stabilan középen tartja a botot, az is igaz, hogy a downwash effekt létezik, és a gép orrát felfelé mozdítja el. Viszont amiről egyáltalán nem beszélnek, hogy a valódi gépeknél még pár más dolog is közbeszól. A vezérsík messze van a szárnytól, hogy a downwash-nak nagyon drámai hatása legyen, sokkal jelentősebb viszont az, hogy a gép súlypontja a felhajtóerő eredője előtt van (mint a gépek nagy többségénél. Csak az olyan aerodinamikailag instabil gépek, mint az F-16 vagy Su-27 -nél van a súlypont hátrébb), és mivel a lenyitott fékszárny a felhajtóerőt jelentősen megnöveli, ez előre bólintaná a gépet. A megnövekedett lift a bólintással egy időben meg is emeli - ezt nevezik ballooning effectnek. A seggeden érezve olyan, mint ahogy a helikopter indulni szokott - előrebillen és közben mégis emel. A kérdés már csak az, hogy a felhajtóerő növekedésből eredő elcsavarás vagy a downwash effect produkál nagyobb forgató nyomatékot a súlypont körül? A valódi gépeknél sokkal inkább az elcsavarás az, ami jelentősebb, ezért írta sok pilóta a fórumba, hogy a BoS-os gépnek másképp kellene mozognia. Ez viszont gépenként eltérő lehet, van olyan gép, aminél a felhajtóerő keveset változik, és a downwash hatás ezért hatásosabb lesz. Ami a BoS mellett szól, hogy a linkelt videón a srác egy Jak52-vel csinálja ugyanezt, ott látható, hogy fékszárny nyitás után a gép orra mégis felfelé mozdul el, majd rövid idő után, amikor a sebesség elkopik, akkor süllyedni kezd. Az 52-es viszont sokkal könnyebb gép mint a 9-es (1000 kg a 3200-hoz viszonyítva), és a leszállási sebessége is 100-110 km/h. Ehhez képest 170-nél nyitják a fékszárnyat, ami már megint más helyzet, mint leszálló sebességen, besiklásnál nyitni (amiről az eredeti topikozás folyt). Persze a 777 konklúziója az egészből annyi, hogy a BoS a világ legjobb szimulátora, és még ők is el vannak képedve maguktól, hogy mennyire faszák.

Megkérdezném, hogy mikor fognak olyan videót betenni, amiben azt tesztelik, hogy hogyan viselkedik egy gép orranyomásnál, de nekem már pár topikomat bezárták
  • Lysandus
    Mi annak idején a karateedzéseken mezítláb futottuk körbe a várost. A nagy gömbkavics - ez a kisebb ökölnyi - volt a legszarabb, a salakot egy idő után megszokta az ember. :-)
  • LeonSilver
    Nem akarja. :)
  • GPx8
    Nem akarod eladni olcsóért (BoS)?
  • Fantasy18
    ohh köszönöm a részletes magyarázatot :) jó volt olvasni! facebook jukon találtam egy "frissebb" hírt miszerint már tunnel tesztelnek meg be vontak valami oktató pilótát. nem olvastam még végig itt van a post: Hír
  • LeonSilver
    Kössz Tom! Ismételten jó volt olvasni egy írásod!
  • VO101Tom
    Az ikont kikapcsolhatod ha akarod, de ha bent hagyod, online akkor sem rinyál miatta. Nem lehet Host által letiltani.

A 109-es téma egy elég hosszú történet. Amikor beülsz a meszába és koppig orranyomod a botot, akkor a gép elkezd valamelyik irányba orsózni, és hátára vágja magát (negatív dinamikus átesés). Ezzel a sebessége nagy részét is eldobja. Természetesen az eredeti gépek nem csináltak ilyet, ezért elkezdtük hőzöngeni a fórumon, hogy ezt meg pár másik hibát tegyék rendbe. Az egyik project manager (Han) írt egy hosszabb postot a fórumon, amiben a vitás témákra adott magyarázatot. Mindenre vagy az jött ki, hogy szerintük ez jó, vagy az, hogy létezik a hiba, de nincs nagy jelentősége, ezért így marad. Sajnos a topikot nem találom, próbáltam keresni, egy ideig pinned volt a general discusson topicban, de már nincs ott (ez az il2 fórumon nem ritka, a nekik nem tetsző vagy elégedetlenkedők topikjait rendszeresen törlik).

Erre a meszás dologra a hivatalos magyarázat az volt, hogy a mesza és a fóka magassági kormánya olyan hatásos, hogy a maszába -4G -t, a Fókába -3G -t lehet belenyomni, a Jak szintén -3G, a Lagg3 pedig -1G. Ezeken az értékeken a mesza és a fóka átesik, az orosz gépek nem.

Ez komplett hülyeség, az étesésnek semmi köze a G-hez, utazósebességen csak az állásszöghöz van köze. Egyébként a dinamikus átesés mint olyan, az létező jelenség, ha nagy sebességgel repülő gépbe hirtelen beletépsz, akkor a gépet a magassági kormány beforgatja, de a tehetetlensége még tolja maga előtt a levegőt, hirtelen kritikus állásszög fölé kerül a megfújás, és a gép átesik. De ezt egyrészt rohadt nehéz még pozitív G irányba is kivitelezni, másrészt ott sincs olyan kapcsolat a túlterhelés és az átesés között, mint amivel itt példálóztak. Ha szép nyugodtan húzod, akkor a 4G-nél jóval nagyobb terhelést is bele tudsz húzni egy gépbe átesés nélkül. Eredeti manualokban a Spitfire-nél volt számszerűen leírva, hogy a megengedett legnagyobb terhelés 10G volt a gép strukturális limitje miatt.

Pár post-al később Han is írta, hogy igen, tudja, hogy a G-nek nincs ilyen közvetlen kapcsolata az áteséssel, de azért példálóztak ezzel, hogy mi is megértsük. Választ végül nem kaptunk, hogy oké, akkor normálisan magyarázzák már el, hoyg ez hogy jött ki nekik, pár oldallal később a topikot végleg lezárták. Han-nak nem tetszett, hogy páran visszakérdeznek a magyarázataikra :/

Ez a hiba egyébként CloD-nál is jelen volt kiadáskor, az orrsegédszárny állásszög változtató hatása volt rosszul leprogramozva, és negatív átnyomásnál is "kinyílt", jóval az átesési állásszög fölé (alá) módosítva az állásszög értékét. Szerencsére a Team Fusionban vannak repmérnökök akik ezt ki tudták javítani, azóta a CloD-ban ilyen gond nincs.

A másik téma, ami azóta is megvan, a Fóka. Van a JG4 virtuális repszázad, kb 100 aktív taggal (németek). Rengeteg eredeti teszt és pilot manual doksijuk van, TF-et is rendszeresen segítik, ha valamire szükségünk van. Elkezdték mérni a Fóka emelkedését, és feltűnt nekik, hogy a fóka teljesítménye túl alacsony, az eredeti emelkedési időket nem lehet tartani (anno az emelkedési sebességeket még úgy mérték, hogy nulláról 4-6000 méterre mennyi idő alatt emelkedik fel a gép. nem volt még olyan részletes mérés, ami magasság és sebesség alapján pillanatnyi értéket mért volna). Az eredeti tesztben leírták, hogy a fókán milyen szívótér nyomással kell emelkedni, és mennyi idő alatt éri el a mérési magasságot. A JG4-esek ezt a szívótérnyomást tartva sokkal lassabban emelkedtek, mint kellene.

A hivatalos magyarázat Han-tól az volt, hogy "igen, a BoS-ban a Fóka kevesebbet tud, de azért, mert a német tesztben a németek nem azt írták le, amire gondoltak"!! Han szerint a mérést úgy kell végrehajtani, hogy a földön álló gépben beállították a tesztben írt szívótérnyomást, majd azzal a gázkar állással repülték le a tesztet. A lényegi különbség a két tesztben a feltöltőkompresszor váltásakor van. Mint tudjuk, a fókán két fokozatú feltöltőkompresszor volt, ami egyszerűbb mint a mesza folyamatosan állító szerkezete, viszont a töltőfokozat váltásakor oda kell figyelni a szívótér nyomásra (Stuka detto, supercharger váltáskor figyelni kell, nehogy túlhajtsd a motort). Ha olyan elöl hagyod a gázkart, ami földön állva jó feltöltőnyomást adott ki, az a hirtelen nagy magassági teljesítményre kapcsolt kompresszornál túltöltheti a motort. Az oroszok szerint a tesztet így kell elvégezni, és ezért marad a Fóka is úgy, ahogy van.

Elhiheted, hogy a németek azóta hőzöngenek, hogy a qrva anyjukat, még az eredeti doksikat is félremagyarázzák, csak hogy az orosz gépek ne legyenek annyira szarok a némethez képest.

Ez csak két téma, de még lehetne folytatni, hogy mikkel van a balansz mesterségesen eltolva az orosz oldal felé (la5 manőverező képesség, Jak9 fékszárny és emelkedés, 109 F és G hajtómű teljesítmény, stb), amiket azóta is nagy ívben letojnak. Én ezek miatt nem repkedek a BoS-al, pedig megvan.
  • sakkay
  • Solt
    Anno nagymuteréknél egész nyáron mezítláb szaladgáltunk, imádtam... nyár végére olyan volt a bőr a talpamon, mintha cipő lenne rajtam! :D Mondjuk még így sem mertem a többiek után szaladni a tarlóba... ki is röhögtek a helyi vagányok, én voltam a nyomi pesti! :))
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.01.09. 12:04:17
  • sakkay
    Amúgy tök igaz. Fele annyi anyag van bennük, semmi boka fogás-de drágábbak mint a hiper cipők. Ezért veszek csak akcióba. Úgy k. húszért már lehet jót venni. Egy dolog értékes benne, a talp. Pár milliméter de nem szúrja át semmi, ellenben mindent érzel.
  • sakkay
    Ha a tengerparton laksz nem kell. Néha nyáron bevállalom a füvet isde rá lehet cseszni. Pár vadállat olyan szinten megedzi a talpát, hogy tényleg nem visel semmit, csak ugye olyan a lábad mint egy hobbitnak. Arany középút a jelszavam.
  • Solt
    Mert valamiből a sportszer gyártóknak is élni kell! :D
  • LeonSilver
    Ha mezítlábas futás, akkó minek a cüpő?
  • LeonSilver
  • Valka78
    open source VR
  • sakkay
    Amúgy hitetleneknek kitaláltam egy egyszerű bemutatót. Ha jártok konditerembe, sokszor vannak ilyen rázók-fax tudja mi a neve, felállsz rá, és a talpazat remeg-na most. Állj rá rendesen, nézd meg mid remeg. Most emeld úgy a talpad ahogyan talajt fogsz hagyományos futásnál(végigfut a remegés a gerinceden az agyadig, roppant kellemetlen) majd utoljára úgy állj, ahogyan mezítlábas futásnál talajt fogsz. AZ összes!!! remegés a vádlidig elhal. Ennyi. Nem véletlenül van az a rengeteg kis ízület a talpban. Az ember mind a mai napig ezen a bolygón a top 10 hosszútávfutó állatok egyike. AZ egy dolog, hogy ezt már nem használjuk.
  • sakkay
    Futni voltam
    Így hirtelen pl.
  • PhantomAss
    ja hogy te vmi spéci cuccot keresel? nem vagyok képben ezzel, azt hittem vmi sima cipő kéne.
    Mi ez a barefoot dolog?
  • sakkay
    Hidd el nincs. 38 vagyok. A melóm miatt igencsak ott kell lenni a toppon fizikailag is, és állandó vizsgálatok is vannak, meg tesztek. Volt egy komolyabb gerinc problémám sportsérülésekből leginkább. Hosszú sport rehabbal teljesen rendbe jött. A futással van a legkevesebb gondom. Sőt lekopogom, most semmivel sincsen komolyabb szarakodás..
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2016.01.09. 10:04:37
  • VO101 tvr
    Ez így szép és jó. Kérdés, hogy hosszú távon (évek) az izületek, az izületi porc hogy viseli a többletterhelést. Mert hallottunk már olyat, hogy fokozott kopás, porcleválás jelentkezett. Nyilván a közvetlen összefüggést nehézkes igazolni.
    Utoljára szerkesztette: VO101 tvr, 2016.01.09. 09:59:25
  • sakkay
    De ez egyik sem barefoot ahogy nézem. 4-5 éve így futok, már nem tudok\akarok olyan cipőt venni, aminek van akár egy kicsi sarokcsillapítása is. Már a más jellegű edzéseket is ilyenbe csinálom. Hihetetlenül megerősödik a lábfejed bokád meg a vádlid, az ilyen technikájú futástól. Mielőtt váltottam, már futottam előtte maratont-szóval nem voltam kezdő. De amikor elkezdtem ebben a stílusban futni, 2 km után 1 hetes vádli izomlázam lett. 1 évig tartott átszokni. De azóta se a térdem, se a csípőm nem fáj.
  • PhantomAss
    Én a Decathlonban vettem a héten egyet. Van webáruház is, onnan is lehet rendelni.
    Csak teremben futok heti 2x 1 órát, lazán, semmi maratonra készülés vagy ilyesmi.
    Nevetséges 4k -ért vettem a cipőt, le volt árazva mert kifutó termék.
    Bőséges választék van náluk, esetleg nézd meg:
    decathlon
  • sakkay
    Srácok fut itt valaki mezítlábas' stílusban? Haldoklik a régi cipőm és webáruház kellene ahol van is választék.
  • Fantasy18
    igen engem is zavart a hülye gyerek ikonok expert módban de hála istennek ki lehet kapcsolni már menüben. mi ez a -4g áteséses vita? lemaradtam valamiről? :D amúgy majd csinálok olyan videót amin lelőnek vagy lezuhanok a jelenlegi verzióból. aztán mindenki maga döntse el hogy jó vagy rossz. szerintem vasárnap linkelem is ha van rá igény. van anyagom bőven ilyenekből :)
    Utoljára szerkesztette: Fantasy18, 2016.01.09. 02:17:57
  • VO101Tom
    Jaja, hárdkór fokozaton is kis ikonokat rak ki, hogy túl sok gáz, túl régóta hajtod, vigyázz valami tönkre fog menni. Mint amikor a totál kezdő mögé beül az okatató, "jólvan fiam, hülye vagy ehhez, de majd csináld amit mondok és jók leszünk". Hajtóműindítás detto. "Nyomd meg az í-t, a többit majd csinálom én"... engem pl idegesít ez is
    Mint amikor Han azzal magyarázta, hogy a Mesza átesik orranyomáskor, hogy "hát -4G -nél a mesza ezt csinálja". Aztán amikor megkérdezték, hogy ugyan mi köze a G-nek az áteséshez az állásszög helyett, meg egyáltalán honnan van ez a -4G érték, akkor annyit mondott, hogy "igen, ez nem pontos példa, de azért mondta így, hogy mi is megértsük". Óaqrvaanyád, de jó lenne, ha nem néznék totál hülyének az embert
  • Solt
    Remélem, mert szívesen nyüstölném még... :) Mondjuk most megint ráizgultam a DCS-re... nyomoronc Su25T nagyon leköt! :))
  • GaBika6
    Javítják azt is és én annak ellenére, hogy átbasztak anno és teljes áron vettem sakkay-al, valamint azt is mondom, hogy szar , mégis azt vallom, hogy el lehet vele játszani. Mondat vége. Van benne olyan újítás, ami igenis hiányzik a szimulátorokból, de ez miatt beindul az igényfejlesztés. Lásd DCS-ben a fák valóságossá tétele, mert helicopáternél nagyon nem mind1.
  • Solt
    Ja, hogy ráadásul nem is steam kód... :)

Én nem vérbeli szimulátorként állok a BoS-hoz, és így az alatt a rövid idő alatt amíg próbáltam nekem tetszett, csak a mikroakadások miatt én képtelen vagyok 10 percnél tovább játszani vele! :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.01.08. 21:02:28
  • GaBika6
    Nem jól tudod, mert megnéztem... Ehhez a serial-hoz amit a "jelzett" oldalon árulnak nem kell steam. És véleményem szerint a serial orosz ezért ilyen olcsó, de a honlapjukon nem számít úgy gondolom. És aki meg akarta venni csak habozott az most tegye meg, mert jó ár érte.

Másik vitába nem is mennék bele, de sztem a BoS-nak jó a grafja és el lehet vele játszani! Az tény hogy a szimulátorhoz közelebb áll a DCS és CLOD
    Utoljára szerkesztette: GaBika6, 2016.01.08. 21:01:18
  • PhantomAss
    Semmi gond, én sem haragszom, normális hangnemben beszélgetünk, ennyi.
    Ha tetszik akkor jó játékot, senki nem néz le amiatt hogy neked bejön. Más az ízlésünk, ennyi.
    Csak maradjon meg ez a fórum egy jó baráti társaságnak, ez a lényeg.

@Tom,
    sajnos eddig csalódás, bár csak pár órát próbálgattam. Kipróbáltam az összes gépet, egymás ellen is, a Fóka elég übergép lett szerintem, lehet vele darálni. Holnap lesz egy kicsit több időm, majd jobban átnyálazom.
    Csak valahogy az eddig látott videók alapján jobbra számítottam. Azt hittem hogy én nem állítottam be valamit és azért ilyen árkád, de minden segítség ki van kapcsolva, szimulátor fokozatra van rakva, a tengelyek be vannak állítva a leg érzékenyebbre.
    Nem mondom hogy semmit nem ér, de nem az én világom. Kb. az Il2 Birds of Prey -hez tudnám hasonlítani érzésre, bár annál azért komplexebb.
    Elolvastam a Pumaszálláson is a fórumot, és egyetértek azokkal akik ott megfogalmazták a hibákat.
  • sakkay
    Köszi srácok
    Legszebb öröm a káröröm, mert nincsen benne irigység!!