IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha a track clip pro-t akarod lemásolni, akkor a három pont ne essen függőlegesen egy vonalba. Ha a legfelső és a legalsó van egy vonalban, akkor a középső másfél centire van kifelé tolva. A többi méret ránézésre jó (illetve annyi, hogy az eredetin a legalsó van legelöl, az a leghosszabb szár).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.25. 12:36:45
www.pumaszallas.hu
Ami a musztáng szerkezetében egy sokkal érdekesebb rész -szerintem- az a hűtője. Ebben a cikkben pont megemlítik, de nagyon sokat nem olvasni róla. Az angolok a 30-as évek közepén fedezték fel, hogy ha a hűtőt olyannak tervezik, hogy a levegő ne csak gyorsan átmenjen rajta, lehűtve a hőtőfolyadékot, hanem hagyják, hogy a levegőt közben rendesen felmelegítse, akkor a hűtőt elhagyó nagy nyomású meleg levegővel extra tolóerőt is nyerhetnek (Meredith effekt). Csillagmotoros gépeken is kihasználják ezt, felhelyezett motorburkolat jelentősen csökkenti a légellenállást. Ehhez viszont az kell, hogy a motort a lehető legnagyobb hőmérsékleten tartsák, ahol még nem megy tönkre. Spitfire volt az első típus, aminél ezt alkalmazták, annak glikolos hűtőfolyadékja nyomás alatt 120 fokig melegedhetett fel, de nem volt igazán hatékony. A Musztáng volt az, aminél ezt tökélyre fejlesztették, néhány tesztben egész durva, 400 LE körüli tolóerőt számoltak a hűtőből kiáramló meleg levegőnek (ez gyakorlatilag kiváltotta a hűtő saját légellenállását, pár %-os veszteségre csökkentve annak meglétét). Csak összehasonlításnak, a meszákban az MW50 használata volt hasonló kaliberű plusz teljesítmény.
Nemrég a CloD-nál is felmerült ez a kérdés, hogy a Meredith effektet a TF bele tudja-e tenni, amire mondta a srác, aki az FM-et kalapálja, hogy felesleges rugózni ezen, mert már benne van. Még a hajtóművek kipuffogói által keletkező extra tolóerőt is számolja (igaz, az nagyon elenyésző mértékű, DE benne van). Mai napig van, amin én is meglepődök, hogy anno Oleg és Luthierék milyen szimulátort raktak össze...
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.25. 10:46:15
www.pumaszallas.hu
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."
Az egésznek annyi előzménye volt még, hogy amikor mentünk autóval a városban, akkor :
Nejem : Majd én irányítok !
Én : Anyukám, te ne irányítsál csak engem, mert azt sem tudod, hogy Pesten, vagy Budán vagyunk !
Amikor az Attila útról befordultam az alagút felé :
Uhugi : Jé, ezen a hídon én már mentem át !
Én : Hugi, az nem híd, hanem alagút !
Lányom :
Én : Na ez melyik ( Móricz Zs. körtér ) tér ?
Lányom : Bah csomópont.
Na, ezért kellett az esetére extra mennyiségű alkohol és ekkor még csak a shopingolás elején voltunk. 😊)
A Béna.
DCS-*t próbáltam,de nem sikerült beállitani . Ha esetleg valaki tud megfelelő setuot hozzá azt suivesen fogadom.
Egyébként a cikkben szereplő trinusVR nagyon jó progi hozzá, folyamatosan fejlesztik és a fejmozgást is nagyon jól leköveti ami a telefon girójával érzékel.
A lencse állitások nagyon hiányoznak,de 600ft-ot megért ,de 30at nem , főleg, hogy a telefont nem adják mellé és 1080P-s kijelzőnél kisebb felbontással értelmetlen nekiállni.
Na ezek azok a programok, amik esetén még fizetek is, csak nekem ne kelljen mennem! 😊)
www.smart-bus.hu
www.pumaszallas.hu
Ha valakit hasonlóra kérne a család valamelyik nőtagja, hátra arc és tipli, csak ezt tudom ajánlani barátilag mindenkinek, ha jót akar.<#nezze>#nezze>
Ui. : Hogy a francba lehet egy boltba 3 órán át válogatni a rongyokat, megőrülök ezektől a némberektől, komolyan mondom !!! <#falbav>#falbav>
A másik nagyon jó forrás a http://www.ww2aircraft.net/forum/technical/, itt már szövetséges és japán doksik is vannak, viszont sokkal rendezetlenebb, mivel ez fórumos felhasználói felületen oldották meg. A témák között szerencsére lehet keresni, beírod a típust amire kíváncsi vagy, és tallózgatsz a találatokban (sok találatot ad, ami a germanluftwaffe-n is fent van, egy időben az az oldal fizetős regisztrációt kért. Manapság csak támogathatod paypal-on ha akarod). Regisztrálni asszem a közvetlen letöltéshez kell, de az is ingyenes, és ha rendszeresen visszajársz, akkor ráadásul jelzi, hogy mik az újdonságok.
A harmadik, a http://www.luftfahrt-archiv-hafner.de/, ez is csak német gépekhez ad doksikat, viszont fizetős. A jó dolog, hogy rengeteg doksijuk van, sokkal több mint a germanluftwaffe oldalon is, és akár nyomtatott példányt is vehetsz (arany áron), de CD-n is elpostázzák pdf-ben ha valami kell. A rossz dolog, hogy nincs letöltés, a pdf-ek csak CD-n érkezhetnek, postán (nekem már a magyar posta elkavart innen csomagot, de Hafnerék jó fejek voltak, ingyen küldtek másikat).
Amit még mindenképp ajánlok, az a http://www.zenoswarbirdvideos.com/, nevéből már sejthető, itt nagyon sok oktató video látható, persze vannak doksik is, meg minden egyéb. Nagyon régi, jól ismert oldal rengeteg anyaggal. Sajnos 99%-ban csak amerikai gépekhez.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.05.23. 12:36:07
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
totem
"A Totem egy másik érdekessége, hogy találunk benne egy külön feldolgozó egységet. Tudjuk, hogy a VR-ban minden milliszekundum számít ha a mozgás-képernyő frissítés között eltelt időről van szó. A Totem ezt az időt gyakorlatilag teljesen lenulláza, amit egy “hiper titkos” hardveres gyorsítónak köszönhet."
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.05.23. 08:07:04

Utoljára szerkesztette: croatianus, 2015.05.21. 23:00:21
www.smart-bus.hu
A korábban linkelt blog bejegyzésben van említve egy ajánlott konfig: NVIDIA GTX 970 vagy AMD 290 -el egyenértékű vagy újabb videokártya, Intel i5-4590 vagy gyorsabb proci és min. 8GB RAM. Persze az nincs ott, hogy milyen programhoz vagy játékhoz lenne ez elég. így ezt azért eléggé fenntartásokkal kell kezelni, főleg mert ugyanitt arról is beszél, hogy a rifthez a full HD képernyőn való megjelenítéshez képest hozzávetőlegesen 3x (igen, háromszoros) számolási teljesítmény kell, és akkor most mindenki utánaszámolhat, hogy vajon most futó játékok mennyi tartalékot hagynak a mai konfigokban...
www.pumaszallas.hu
Most, ha ez a helyzet előáll, akkor csak annyit látsz, hogy akadozik a kép, de ez most vagy zavar, vagy nem, nyűgöd nem lesz tőle, mert a monitor mögött a fal, íróasztal, Samantha Fox poszter egy fix pont! 😊)
Ha a fejeden van a VR sisak, akkor azt fogod érezni, hogy amikor fordulsz, a fejed elmozdulása közben kimaradnak képkockák, az agyad meg nem fogja érteni, hogy miért még mindig az a képkocka van ott, amikor a fejed már tovább mozdult, és már mást kéne látnod. Nyilván egyénenként eltérő, hogy erre ki, hogy reagál, de, ha sokáig fennáll ez a helyzet, akkor vagy a fejed fájdul meg, vagy hányingered lesz.
www.smart-bus.hu
Ehhez képest tűnik logikusnak a dk2 FAQ-jában leírt 75 fps, mert nyilván ha így megbicsaklik, akkor is megvan a minimum.
Engem nem az az fps érdekel, ami ahhoz kell, hogy a monitoron 55 fps-t keveslő "ínyencek" elégedettek legyenek, nekem (aki monitoron már 30 fps felett boldog) elég az az fps, aminél már nem szar 😊
Nem mintha a 75 fpsre képes hardver nem lenne ugyanúgy számomra megfizethető kategórián kívül, mint ami 90-et tud 😄
www.smart-bus.hu
Már az 55 FPS is akad egy 60Hz-s monitoron... aki szerint a 26 elég, az nézze csak! 😄 Egyébként 24 képkocka felett már folyamatosnak látjuk a mozgást, de ha például filmet nézel, a gyors oldalazó mozgásoknál ott is lehet látni akadást... 😊
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu
Nyilván magas fps követelmény van, és van egy minimum, ami alatt nem működik a dolog, de számomra a 90 hz-es kijelzőből még nem következik az, hogy ne lehetne mondjuk 75 fps ez a minimum.
De ez csak józan paraszti ész, amit akkor használ az ember, ha ismeretei felületesek, szóval elhiszem, ha azt mondjátok, nem jól gondolom 😊
https://www.oculus.com/blog/powering-the-rift/
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu
(Régebben pedig a DK1 kapcsán még 50 fps határt emlegettek a tesztelők, hogy az alatt esik szét a látvány).