IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ti látjátok?
"Inkább hagytuk az egészet és maradtunk a jól bevált "libasorban egymásután aztán meg aki kapja marja" taktikánál."
Ezt a "jól bevált" taktikát van aki az Il-2-ös közösségben csak úgy hívja: PKTWF. "Please kill the wingman fist!" Az igazi géppározáshoz nagyon sok gyakorlás és összeszokás kell, de ha sikerül kialakítani, akkor az adja az igazi sava-borsát a játéknak.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Nomeg a manõverek.. a szimulátoros EB-n mondta az egyik Mig29-es pilóta mikor szórakozott a LockOn-nal, hogy azért totál más, mert a pilóta a levegõben a seggével érzi a gépet, hogy mikor merre áll és meddig lehet még húzni.
A vizuális élmény is más, hiszen nekünk 17-19-21 col a látótér, a valós perspektíva meg sokkal nagyobb. A 2. vh-ban sokszor a megcsillanó kabintetõ árulta el az ellenséges gép helyzetét, nekünk meg pixeleket kell tanulmányozni, hogy az saját vagy ellenség. Megcsinnalnásra nem igen kell hajazni 😊 MAx a grafikai beállításokkal lehet megnövelni a felismerés esélyét.
A hõs idõkrõl szóló filmekben sokszor látni egész századokat egyszerre startolni, néha csak 10-20m van a gépek között felszállásnál. Nekünk sima HOTAS-os pilótáknak ez simán kivitelezhetetlen, mert a mûszerfal miatt bazi nagy a holttér, nem tutunk elõre hajolni hogy kinézzünk mögüle. Az van amit Oleg adott. Pláne a 190-esben, amit valaki úgy jellemzett, hogy kb egy 8 éves gyerek perspektívájából lehet kinézni a kabinból, a valóságban sokkal többet látni. Ugyanez vonatkozik a keretben eltûnõ gépekre is, hiszen a valóságban el tudtál nézni a keret mögött egy sima fejbillentéssel is.
Magyarul ne várd azt az élményt és valós élethelyzetet a szimulátortól mint a valóságtól. A valóságban nincs "Refly" gomb, ezért nem tépték be a gépet áteséshatárig 50m-en, nem nyomtak el dobott orsót Landing flaps-el 180km/h-val 100m-en, mert az életösztön más megoldást keresett a 90%-os halál esélye helyett 😊
Ja, és a valóságban nem lõtt szitává minden ellenséges gépet a B17-es hátsólövésze ha 500m-en belül került, amint az a Guncam-on is látszik.
Bár lehet azért hisszük ezt, mert akit rommá lõttek azzal a guncam felvétel is sírba szállt 😊
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
www.pcpilot.hu
Persze a sérthetetlenséget meg a végtelen lõszert tedd be, mert különben idõ elõtt végetérhet a móka.
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Csinálj neki egy könyvtárat és abba másold be.
A beállításoknál a végtelen lõszert engedélyezd
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<HTML><HEAD>
<TITLE>404 Not Found</TITLE>
</HEAD><BODY>
<H1>Not Found</H1>
The requested URL /1159362907/4perces+gyaksi.properties was not found on this server.<P>
</BODY></HTML>
Beraktam a dogfight mappába ettõl függetlenül és azt írta ki, hogy "No MAP" és nem tudta betölteni^^
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Save Link As/ Hivatkozás mentése más néven
opciót válaszd.
A többi adja magát.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Ahol csak ketten vagytok és nem zavar senki ,az az igazi.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Perszer hogy kell!!
1 vs 1 az Bob általában teljesül a jobb ellenfelek meg mindig. <#vigyor3>#vigyor3>
Van egy olyan pályánk ahol négypercenként bejön egy halom gép.
Végtelen lõszer,és el kell kezdeni lövöldözni õket. Na ott meg lehet tanulni lõni.Ha kell elküldöm neked ,a másik ,hogy 1vs1 ben dogolj jó sokat lehetõleg nálad jobb ellenfelek ellen.
Menni fog ez csak elhivatottnak kell lenni.
Javaslom még hogy pl a repülések alatt vegyél fel track-et.
Azután nézegesd vissza ,be lehet állítani a lejátszást úgy hogy külsõ nézetben lásd a gépeket tudsz váltani a bent lévõ gépek között.
Sokat lehet tanulni ebbõl is. Ki hogy ,és mikor használja például a flepset,hogyan helyezkedik ,mikor lõ stb.
Volt egy üldözésem is egy sérült Spitfire, de nem sikerült lelõni, de legalább én üldöztem valakit. 😄
Én a szárnyak alapján próbálom különböztetni a gépeket, mert azokat a fordulózó angol gépeknél jobban észrevenni mint a hûtõt.
Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?
Géppározásra.
Csak veled nem jutottunk el odáig,sõt amikor velünk voltár már nem nagyon erõltette senki.
Régebben bizony nagyon szigorúan vették ezt pl a ricsinél.
Kaptam a fejemre én is amikor nem úgy csináltam és szegény Jupi azt se tudta hova tûntem.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
A leírásokat holnap megszerzem a tanácsokat most gyakorlom.😉
Herr Lacc természetesen jöhet minél több segítség/tipp!
Bár fikció, de vélt és valós tényeken alapul, amik a mai napig titkosítás alatt állnak. Dióhéjban arról van szó, hogy a németek a területükön kényszer leszállt angol és jenki bombázókat felújították és századokat létrehozva belõlük Norvégiai bázisokon, az ellenség kötelékeiben elvegyülve tevékenykedtek, de a fõ cél, hogy sértetlenül behatolva London fölé, egy speciális bombát akartak eljutattni szövetséges erõk fõhadiszállásába.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Inkább hagytuk az egészet és maradtunk a jól bevált "libasorban egymásután aztán meg aki kapja marja" taktikánál.
Amirõl te beszélsz az az egyszerû "csaliztatás". Ata-val mi is szoktuk alkalmazni és bizony igencsak eredményesen. Sõt a WC-WF-on van egy nagyon jól összeszokott nemzetközi társaság, akikkel szintén nagyon jól összelehet dolgozni és élvezet együtt repülni.
még nem olvastam de érdekelne
GOOBY, pls
A címe:Stukák az irojára sajna már nem emlékszem,nagyon jó olvasmány hasonló Hannig könyvéhez,szinte letehetetlen!
A Béna.
Nem is volt olyan buta az a Verne Gyula... 😊
Szepy!
Enged meg ,hogy ellent mondjak neked.
Igenis géppárban tökéletesen lehet repülni itt is,a titka az összeszokottság. Sok sok példát tudnék felhozni,de pl itten van Gida és Negh. Bármikor ,bármilyen helyzetben tudják hol a másik. De láttam én még Pumásokat is géppárazni annó. De ez lassan a legendák körébe tartozik.
Micsoda kis gyorstalpaló alakult itt ki😄
Bár ezért van ez a fórum,többek közt.
Szerintem legfontosabb a helyzetfelismerés/helyzetértékelés(situational awareness).
Ha full-real szerveren játszol (márpedig csak ott érdemes 😊 ), akkor az érzékeid le vannak korlátozva egy szûk látóteret biztosító kabinra, és némi hanghatásra. Márpedig a fenyegetés legtöbbször nem látható irányból érkezik.
Pl, mindig légy tisztában vele, hogy:
- hol vagy (pl hol van baráti reptér, aminek a légvédelme segíteni tud ha bajban vagy)
- milyen gépek vannak a közeledben, melyik barát, melyik ellenség
- a többi gép energiaszintje a sajátodhoz képest milyen. Ez alapján tudsz dönteni, hogy melyik a legalkalmasabb célpont, melyik a legnagyobb fenyegetés.
Ez egy nehéz és hosszadalmas tanulási folyamat
- az elején azt sem tudja az ember, hogy mi ölte meg
- késõbb már tudja, hogy mi ölte meg
- késõbb tudja, hogyan kerülhette volna el
- aztán lassan elkezdi érezni, hogy hogyan kerülje el a lelövést
- és egyre gyakrabban tud gyõzelmet elérni.
Az is gyõzelem, ha egyben hazaérsz!
Az egyik legjobb szerintem a 'Shoot to Kill: MarkShot's EAW guide'.
Ez nem il-2-n, hanem az õsi European Air War szimulátoron nevelkedett pilóta írása. Valahol megvan PDF-ben, a neten most csak Ilyen WIKI formában találtam meg. Én gyakorlatilag ez alapján kezdtem tanulgatni a légiharcot. Persze ha van egy hozzáértõ mentorod az jobb, de nagyon sok okosság van benne.
A másik jó kis könyvecske az In Pursuit: A Pilot's Guide to Online Air Combat. Valahol ez is megvan otthon PDF-ben, de most látom, hogy az Amazon-on árulják papír alapon is.
1. sokan nem track ir-el repülnek hanem hatswitch-el és elvesztenék egymást is meg az ellent is.
2. még ha mindenki track ir-el is repülne, sem lehetne a taktikát tartani mert így is elvesztenék egymást is meg az ellent is.
Hogy miért? Csak gondolj bele! Ha a valóságban is olyanok lennének a látási viszonyok, látótávolságok és stb ahogy a játékban látsz, akkor nem hogy a repülõ alkalmasságin nem engednének át, de még az zebrán sem,
fehérbot nélkül! <#idiota>#idiota><#taps>#taps>
nem árulok el titkot asszem,de sokaknak problémája az elétartás.
Próbáld ki a következõt. Haúgy érzed pont megfelelõ az elétartás hát ne lõj hanem duplázd meg a távolságot.Akkor lesz jó.
És Szepinek igaza van. Csak lazán ,egyszer Szepi mondta ezt NE TÚRD A LEVEGÕT a géped orrával.
A következõkre van is egy szép példám:
1. Ismerd a saját géped elõnyeit ,hátrányait.
2.Ismerd az ellenfelek gépeinek elõnyeit ,hátrányait.
3.Erõltesd rá azt a harcmodort az ellenfeledre amiben a te géped erõsebb.
Raták ellen repültem Emillel. A Raták folyton energia többletben volt mint én aki nem rég szálltam fel, de ezt sikerült a javamra fordítani azáltal, hogy mindig a szembõl támadást erõltettem, de vigyázva arra, hogy én ne legyek egy szintben a Ratával hanem kicsit mindíg alatta. Ugyanis a Rata karburátoros és nem közvetlen befecskendezésû, ezért ha célba akart venni, lekellett volna nyomni az orrát amitõl befulladt volna. Persze így is próbálkoztak, de szegény csóri Raták kvázi egyenesen repültek el fölöttem, míg én egy felrántással szétlõttem a hasukat. <#violent>#violent><#eplus2>#eplus2><#mf2>#mf2>
Már kezdtem õket sajnálni, de folyton megették. Persze amint tudtam igyekeztem feljebb kerülni és magasból lecsapni ahogy az a nagykönyvben van írva, de ebbõl is látszik, hogy improvizálni mindig tudni kell 😊
Ja és még van egy saját taktikám: "Sose akard ráerõltetni a revidet a célpontra inkább hagyd hogy õ kerüljön bele."
Ennek az az értelme, hogy ha mindenáron ráakarod tenni a revit, az sokszor túl sok felesleges mozgást eredményez amivel csak az energiádat koptatod, ráadásul sok lõszer vesztességel is jár aminek eredménye semmi, de hogy mindenki oda jön az biztos. Inkább repülj lazán, lezseren és csak akkor lõj rövid sorozatokat, ha biztos vagy a találatban. Ja és mielõtt lõsz, néz hátra.
Azon egyszerû oknál fogva ,hogy ez nem olyan (most sokan megint megköveznek) mint egy igazi légi harc.
Gondolj bele. Micsoda manõvereket tudunk csinálni ezekkel a virtuális gépekkel,igaziból sem gép sem ember nem bírná ezeket ki.
Ha megnézel a neten eredeti felvételeket .láthatod ,hogy szinte alig manõvereznek ,szinte sajnálatra méltónak tûnnek ahogy lövik õket.
Itt meglõsz valakit ,hát csinál olyan flikkflakkot ,meg negatív manõvert ,hogy eszed megáll.
Azt veszem észre,hogy a nagy többség ész nélkül szalad a harc színhelyére.
Aztán lelövik õket,mivel nem mérik fel a helyzetet.Nagyon fontos,hogy tájékozódj a gépek helyzetérõl,hovatartozásáról és azt támadd ami számodra a legkedvezõbb.
Ha ellenséget látsz és alacsonyabban vagy közel azonos magasságban vagy térj ki és gyûjts magasságot. Ha szembe jön veled az ellen mindig nyomd alá a géped gyûjts sebességet és ahogy elhaladtok egymás mellett húzd fölfelé ,minél magasabbra lévén nagyobb a sebességed így valószínû neked kopik el az energiád késõbb.Alapvetõ hiba ,hogy sokan lefele nem pedig felfele csinálnak manõvert. Ha te kerülsz magasabbra így csak vissza kell borítanod ,míg neki a kapaszkodásra megy el az energiája.
Na mára ennyi, ha érdekel még szívesen adok tippeket.
PL a BOB serveren ugyi a piros pilóták nehezményezik,hogy rendre zuhanásba megyünk át ahogy egy kicsit is elõnytelen pozícióba kerülünk.
Pedig csak kihasználjuk,hogy az emil jobban gyorsul,és nagyobb a végsebessége.Õk fordulnak ,mi meg egyenesen repülünk. Ha bután csinálja az ember így is úgy is megfogják akármelyik oldalon repül. Ha jól akkor gyõz. Vagy nem,de az már sokszor szerencsén múlik.
De a másik példa egy IX es Spittel már nem csinálok ilyet ,lévén gyorsabb mint általában a messák,így marad a dog,vagy a BZ.
Pl. tudod, hogy a Dora9 900km/h-nál még nem szakad, a Shitek 850-nél már igen. Vagyis: ha elõnytelen vagy egyenlõ pozícióban találkoztok, ne fordulózz, hanem az elérhetõ legnagyobb sebességgel indulj békésebb tájak felé. A Shit vagy lemarad, vagy darabokra szakad.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Egy gyorstalpalót most adhatok.
1. Ismerd a saját géped elõnyeit ,hátrányait.
2.Ismerd az ellenfelek gépeinek elõnyeit ,hátrányait.
3.Erõltesd rá azt a harcmodort az ellenfeledre amiben a te géped erõsebb.
4.Légy te a legmagasabban
5.Te vedd észre hamarabb az ellenfeled
És még sok minden van de írhatnám napestig😊
De legfõképp tanulj meg jól lõni,mert akkor leszel igazán sikeres ha az elsõ rácsapásoddal már sérülést tudsz okozni.
Tegnap mikor ránk csaptál a Hurrival pl elkezdtél spirálban emelkedni egy Messer elõl.(én voltam) Nem sokat kellet vacakolnom ,hiszen a BF jobban emelkedik,te meg teljesen kiszámíthatóan repültél.
Na pl ezeket vésd észbe.
Taktikák, stratégiák stb...
Valami kezdõknek is érthetõ formában.
Olvasgass nyugodtan továbbra is, én nem nagyon érek rá... (vagy nagyon nem érek rá?)
Könyvajánló... azt nem tudom, hogy a Dongóknál van (volt)-e, a Pumáknál biztosan van.
PUMA KÖNYVAJÁNLÓ
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról