IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azannya😊)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Van egy könyvem Ralph Ingersoll: Szigorúan titkos.
Bradley egyik törzstisztje volt.
Na a lényeg,a könyve végén a konklúzió.
Minden nemzet háborús stratégiája hasonlít egy kicsit a kedvenc sportjukhoz.
Az angolok úgy háborúznak mintha kriketteznének.
Az USA olyan mint az amerikai fotball.
Az orosz úgy mintha sakkozna.
Nos a németek harcában semmi hasonlóságot nem lehet észrevenni bármely sporthoz, lévén õk túl komolyan vették a háborút.
Na most ha más nem de érdekes egy gondolatmenet😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Csóró németek , magyarok meg szambáztak a szántáson.
Biztos vagyok benne,hogy már akkor is a legelsõ dolog amit odavittek egy cola autómata volt.
\"Semmi hatalmat senkinek, szabadságot mindenkinek!\"
egyébként a mustanghoz hozzászólva én úgy tudom (és a játékban is ez jön le, általában mustanggal és fókával repülök, néha messzerrel), hogy egy bf109-es vígan körberepüli a pónit 3-4 ezerig (fõleg a D változatot, a B és C sokkal jobban fordul és emlkedik, a legjobb talán a mk III a játékban)
ezt mondja egyébként több veterán is, Tobak Tibor is ezt írta valahol
szóval lehet hogy a póni volt a legjobb, de milyen feladatra? elfogó vagy légifölény, netán alacsonytámadó, felderítõ, stb
egy feladatra biztos jó volt, de eléggé értelmetlen a "legjobb" kategóriát felállítani, mert nincs olyan gép amely minden feladatra ugyanolyan jó, még a mai hiperszuper gépek világában sem, lásd az F22 csak és kizárólag légifölény gépnek készült, arra tervezték, és ebben (szerintem)tényleg nincs párja, mustangot meg ugye különbözõ feladatokra használták
szerintem <#lama>#lama>
GOOBY, pls
"bombázásával"...valami szelet használtak ki, és légballonokra erõsített
robbanószereket eregettek az égbe, pár tucat el is érte az amerikai, kanadai partokat és leestek! Persze szánalmas próbálkozás volt, de az usa kormánya eltitkolta a lakosság elõl(tipikus).....
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Mustang. Szó nincs róla remek gép volt. A Pumák földön égenben is hátul a képeknél ott van, és alatta az aláírás, az egyik legveszedelmesebb ellenfelünk. Voltak kiváló pilóták minden oldalon. És ebbõl jelkép lett. Amerika jelképe a II Vh-ban. Úgy ahogy a Messzer a németeké. Vagy ha azt mondom II Vh-s tengeralattjáró akkor mindenkinek egy VIIes jut eszébe és nem egy amerikai Narwhal vagy egyéb osztály.
Hogy a legjobb gép volt e még amerikai oldalon is? Hát, ki tudja. Sokan anyázták mikor át kellett adniuk a 47eseiket. Aztán megszokták 😊
A modern kori háborúkban félelmetes tapasztalatot szereztek,és ami fontos hasznosítsák is ezeket. A katonáik motivációja (legalábbis ahogy kívülrõl látszik) példaértékû.És a VH ban is ez látszott,bár ha elolvassuk a Huszonkettes csapdáját kicsit más megvilágításban is lehet látni a dolgokat. Mindamellett nem egy feladós népség .
Egy mai, atombomba nélküli háborúban már azzal térdre lehetne kényszeríteni az amcsikat, ha ellenséges láb érné a partokat. Õk ehhez finoman szólva nincsenek hozzászokva 😊
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
légi ereje, bizony az egész háború alatt fejlõdõ tendenciát mutatott ,úgy technikai,mint taktikai szinten,és ezt könyörtelenül ki is használta.
USA Külügyminiszter: - Mi az Önök államformája?
Magyar nagykövet: - Királyság.
- És ki a királyuk?
- Nincs királyunk, hanem kormányzónk van.
- Ki a kormányzó?
- Vitéz Horthy Miklós tengernagy.
- És van Önöknek tengerük?
- Az nincs.
- Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük?
- Nincs.
- Van valamilyen országgal szemben területi követelésük?
- Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával...
- Értem. És azokkal szemben is hadat viselnek?
- Nem, õk a szövetségeseink.
De a történelmet a gyõztesek írják.
Hát ez a felhúzós taktika il2-ben annyira válik be, hogy felhúzás után 2 másodperccel robbanósra lehet lõni a Mustangot <#violent>#violent><#kocsog>#kocsog>
Ezeken a repülõgépeken (illetve még sok másikon is) a célzókészülék nem pontosan a pilóta elõtt volt elhelyezve. A SHIFT+F1-el tudsz közvetlenül átnézni rajtuk.
Nem elég alaposan ezek szerint.
\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D
shift+F1 vagy FAQ
\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D
...mármint azt hogy a fehér keresztes gépek a németek elit gárdája volt.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Az amik már használtak G mellényt ha jól olvastam.
Azért a messert ne tartsuk már mi sem annyira nagyra 44 re már egy elavult valami volt.De hol írnak a Fókákról pontosabban a Dórákról.
Azt azért megnézném,😊Bár azok meg kevesen voltak mustangból meg mint égen a csillag.
Én is hallottam és nagyon jólesik a kicsi lelkemnek újra hallani<#szeret>#szeret>
Nos, eltudom képzelni hogy a magyar virtusba ez simán belefért. Sõt! Talán Tibi bácsitól vagy Punka Gyuribától olvastam, hogy a németek szigorúan csak a "BnZ" taktikára hagyatkoztak, addig a magyarok rendszerességgel leálltak fordulózni, amit a német mindíg elismerésel néztek, de igazából csak mintegy "romantikus de öngyilkos" harcmodorként jellemeztek.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Abban igaza van mindkét Lacának, hogy eléggé egyoldalú a megemlékezés és a másik oldalt nem igen kérdezik meg hogy "hogy is volt az, kérem?". És néha hallani érdekeseket, hogy a p-51 (általában) jobban fordul a messernél, meg stb. De mi van ha abban a szituációban így volt? Sajnos sosem tudhatjuk (meg) hogy ki kivel milyen tapasztalati szinten állt szembe. Összességében azért elmondhatjuk, hogy kvázi korrekt, a többi pedig szubjektivitáson alapúl mint inkább tényen de ebben sem lehetünk biztosak.
Amit még tudok ajánlai szintén errõl a csatornáról, az az "Ütközet 360-fokban" (Battle 360). A csendes-óceáni csatát eleveníti fel.
Ha esetleg valaki nem ismerné:
"Hitler, a német repülõgépgyártás szempontjából vitálisan fontos magyarországi repülõipari célpontok védelmére bevetette hadmûveleti tartalékát képezõ legjobb vadászrepülõit, a fehérkeresztes gárdarepülõket. Ezek nem törõdve életükkel belerepülnek a legerõsebb elhárító tûzbe a kötelékek közé, hogy ott semmisítsék meg a célpontul kiválasztott bombázót. Támadásaikat az utolsó töltény kilövéséig - vagy önmaguk megsemmisítéséig - változatlan hevességgel folytatják."
Én elfogadom,hogy 43-44 körül már felhígult a Luftvaffe személyi állománya. Az ami pilóták biztos komoly kiképzés után kerültek a frontra,de engem az bosszant nagyon ,hogy ezekben a mûsorokban némelyik veterán olyan kijelentéseket tesz ami vérlázító.
10:1 hez azért csak nem olyan nagy dolog gyõzni. Persze ott is voltak kiemelkedõ pilóták kár lenne tagadni,de sokszor ugy beszélnek a németekrõl ,hogy az vérlázító. Meg ,hogy a mustang mennyi német gépet lõtt le.Minden másnál többet.De azt nem propagálják,hogy mennyi esett le belõlük. Azért úgy már nem annyira rózsás az a helyzet.
history chanelen szokott felbukkanni a sorozat.
A leszállás után a 2 dolog amit megtanultunk az az volt, hogy a leadert követed és figyeled és másra nem figyelsz. ha látod, hogy rámegy valaki akkor sem mész utána, hanem szólsz neki és Õ eldönti mi legyen. (Albpetyával ezt elég sokat alkalmaztuk)
Persze wingman és lead szerepet rendszeresen váltani kell.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
aw23096-2xp47d27-p47d22.ntrk, vagyis Airforce War 23096, amin 2 darab P-47D27 és egy P-47D22 esett le. Ha van benne olyan, hogy "gk" az földi cél 2xgk, 2 földi cél, stb. Még olyan is lehet, hogy "vitorlázás_hazáig", álló motorral valahogy hazakecmeregtem, "pilotsave" lelõtt pilóta kimentése.
Összesen 1.77 giga, 15 megás darabokra és évenként szétbontva töltöttem fel, hogy könnyebben kezelhetõ legyen. Az összes track 4.07m-4.08m, abban az idõben még modok sem voltak. Elvileg mindenkinél lejátszhatónak kell lennie. A track sebességének lejátszását érdemes manuálisra állítani, a viták elkerülése végett én mindíg az elejétõl a végéig mindent felvettem. Egy idõben az ellenfelek gyakran bénáztak és összeütköztek felszállás közben, így nem tudták letagadni. 😊
www.pcpilot.hu
TS-en is fent vok.