IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
""legalább 200kg bombát dobtak az USA-ra...""

Azannya😊)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
😄D

Van egy könyvem Ralph Ingersoll: Szigorúan titkos.
Bradley egyik törzstisztje volt.
Na a lényeg,a könyve végén a konklúzió.
Minden nemzet háborús stratégiája hasonlít egy kicsit a kedvenc sportjukhoz.
Az angolok úgy háborúznak mintha kriketteznének.
Az USA olyan mint az amerikai fotball.
Az orosz úgy mintha sakkozna.
Nos a németek harcában semmi hasonlóságot nem lehet észrevenni bármely sporthoz, lévén õk túl komolyan vették a háborút.
Na most ha más nem de érdekes egy gondolatmenet😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Sõt volt olyan is, hogy egy tengó személyzete az amcsi partoknál összerakott egy (vagy kettõ) kétfedelû hidroplánt, és legalább 200kg bombát dobtak az USA-ra...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Németországban a háború elõtt a legnagyobb mennyiségben eladott ital a Coca-Cola volt (a sör után, természetesen...)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Hadd ne kelljen most francia katonákkal kapcsolatos vicceket írnom...<#vigyor2>

Her Laca
Hogy és mivel is akarta bárki legyõzni az amikat ,amikor a legutolsó mezõt is lefedték acéllemezekkel,nehogy a vakond idegesítse a pilótákat.
Csóró németek , magyarok meg szambáztak a szántáson.
Biztos vagyok benne,hogy már akkor is a legelsõ dolog amit odavittek egy cola autómata volt.

Sztem Amerikát csak úgy lehetne legyõzni, ha a franciákkal védetnénk az országukat😊
rudanjoe

\"Semmi hatalmat senkinek, szabadságot mindenkinek!\"

PhantomAss
látom te is olvasod az aranysast 😊
egyébként a mustanghoz hozzászólva én úgy tudom (és a játékban is ez jön le, általában mustanggal és fókával repülök, néha messzerrel), hogy egy bf109-es vígan körberepüli a pónit 3-4 ezerig (fõleg a D változatot, a B és C sokkal jobban fordul és emlkedik, a legjobb talán a mk III a játékban)
ezt mondja egyébként több veterán is, Tobak Tibor is ezt írta valahol
szóval lehet hogy a póni volt a legjobb, de milyen feladatra? elfogó vagy légifölény, netán alacsonytámadó, felderítõ, stb
egy feladatra biztos jó volt, de eléggé értelmetlen a "legjobb" kategóriát felállítani, mert nincs olyan gép amely minden feladatra ugyanolyan jó, még a mai hiperszuper gépek világában sem, lásd az F22 csak és kizárólag légifölény gépnek készült, arra tervezték, és ebben (szerintem)tényleg nincs párja, mustangot meg ugye különbözõ feladatokra használták
szerintem <#lama>

GOOBY, pls

rudanjoe
Ha jól tudom a japán birodalom próbálkozott az amcsik
"bombázásával"...valami szelet használtak ki, és légballonokra erõsített
robbanószereket eregettek az égbe, pár tucat el is érte az amerikai, kanadai partokat és leestek! Persze szánalmas próbálkozás volt, de az usa kormánya eltitkolta a lakosság elõl(tipikus).....

Sanyix
valamelyik nap telepítettem egy saitek profilozót akármit. Felmentem a saitek oldalára, azt hittem leesek a székrõl 224 !!!!! MByte lett a legújabb! Ezzel a saitek lazán rommáverte az m$-t a ki tud nagyobb helyet foglaló dolgot csinálni aminél egyébként messze nem indokolt ilyen méret versenyben.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
ilyeneknél a legjobb megoldás egy szerverre telepített torrent kliens lenne, és torrenttel megosztani. Tracker nem kell, mert van helyette DHT, csak valami ami folyamatosan osztja nagy sávszéllel. És akkor nem kéne ennyire darabolni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Gundark 1 1
Emlékszem Tobak Tibi bácsi is említette ezt valamelyik könyvében, vagy írásában.

Mustang. Szó nincs róla remek gép volt. A Pumák földön égenben is hátul a képeknél ott van, és alatta az aláírás, az egyik legveszedelmesebb ellenfelünk. Voltak kiváló pilóták minden oldalon. És ebbõl jelkép lett. Amerika jelképe a II Vh-ban. Úgy ahogy a Messzer a németeké. Vagy ha azt mondom II Vh-s tengeralattjáró akkor mindenkinek egy VIIes jut eszébe és nem egy amerikai Narwhal vagy egyéb osztály.

Hogy a legjobb gép volt e még amerikai oldalon is? Hát, ki tudja. Sokan anyázták mikor át kellett adniuk a 47eseiket. Aztán megszokták 😊
Her Laca
Én nem vagyok egy USA fan😊)) de amit el kell ismerni azt el kell ismerni.
A modern kori háborúkban félelmetes tapasztalatot szereztek,és ami fontos hasznosítsák is ezeket. A katonáik motivációja (legalábbis ahogy kívülrõl látszik) példaértékû.És a VH ban is ez látszott,bár ha elolvassuk a Huszonkettes csapdáját kicsit más megvilágításban is lehet látni a dolgokat. Mindamellett nem egy feladós népség .

Mondjuk fejleszteni nem volt nehéz, õk voltak az egyetlen háborúban részt vevõ ország (talán az Ausztrálokon kívül) akiknek a földjét nem érte egyetlen bombatalálat sem, ha a rendes USA-t nézzük, és nem az állomáshelyeket meg a kásõbb elfoglalt japán szigeteket.

Egy mai, atombomba nélküli háborúban már azzal térdre lehetne kényszeríteni az amcsikat, ha ellenséges láb érné a partokat. Õk ehhez finoman szólva nincsenek hozzászokva 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Her Laca
Mindazonáltal visszakanyarodván a repüléshez,én azt gondolom,hogy az USA
légi ereje, bizony az egész háború alatt fejlõdõ tendenciát mutatott ,úgy technikai,mint taktikai szinten,és ezt könyörtelenül ki is használta.

Her Laca
Ez az😊 De most komolyan! Mi ez ha nem abszurd?

A második világháborúban Magyarország hadat üzent az USA-nak. Magyarország nagykövete bement a washingtoni külügyminisztériumba, majd átadta a hadüzenetet. Ezután a következõ beszélgetés zajlott le
USA Külügyminiszter: - Mi az Önök államformája?
Magyar nagykövet: - Királyság.
- És ki a királyuk?
- Nincs királyunk, hanem kormányzónk van.
- Ki a kormányzó?
- Vitéz Horthy Miklós tengernagy.
- És van Önöknek tengerük?
- Az nincs.
- Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük?
- Nincs.
- Van valamilyen országgal szemben területi követelésük?
- Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával...
- Értem. És azokkal szemben is hadat viselnek?
- Nem, õk a szövetségeseink.

Her Laca
De gondolom úgy voltak vele,hogy egyel több vagy kevesebb már tök mind 1😊

Her Laca
Igen ,és az egyik legviccesebb esemény a II.VH történetében amikor Magyarország hadat üzent az USA nak. Ha jól emlékszem olvasmányaimra az amik kurvára nem is értették a dolgot.

Persze. A modern háborúkat az ipari kapacitás határozza meg. (Hacsak valami puhapöcsû nem korlátozza a saját csapatai hatékonyságát, pl. az USA Vietnamban)

Her Laca
Azért jegyezzük meg,hogy amint belépett az USA a háborúba ,nagyjából el is dõlt a dolog.

Nameg ha a sok amcsik által ernyõn lõtt pilótáról és más rettentõen sportszerû cselekményükrõl megemlékeznének..
De a történelmet a gyõztesek írják.

Voltak benne jó dolgok taktikailag is. Pl mikor kb 5 percig imitálták animációval, hogy húz felfelé a P51 után a messzer, és "Az nyert aki feljebb tudott kapaszkodni, mert utána lefelé elkaphatta a gépet". Felfelé biztos nem lõtték egymást <#nevetes1>
Hát ez a felhúzós taktika il2-ben annyira válik be, hogy felhúzás után 2 másodperccel robbanósra lehet lõni a Mustangot <#violent><#kocsog>

Her Laca
27. A Bf-109-esen és a Focke-Wulf-on nem látom a teljes célkereszet. Mit kell tennem?

Ezeken a repülõgépeken (illetve még sok másikon is) a célzókészülék nem pontosan a pilóta elõtt volt elhelyezve. A SHIFT+F1-el tudsz közvetlenül átnézni rajtuk.

Nem elég alaposan ezek szerint.

Ben007
az FAQ-t kétszer végigolvastam

\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D

rudanjoe
mert nem középen van.....
shift+F1 vagy FAQ

Ben007
ja az miért van hogy a magyar kampányban a vadászgépnek nem lehet rendesen látni a célkeresztjét csak a negyedét?

\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D

Her Laca
Na de én úgy tudom ,hogy ez egy legenda csak, semmi több.

"Én is hallottam és nagyon jólesik a kicsi lelkemnek újra hallani"

...mármint azt hogy a fehér keresztes gépek a németek elit gárdája volt.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
Tudod ,még az is lehet,hogy nagy sebességnél jobban fordult.
Az amik már használtak G mellényt ha jól olvastam.
Azért a messert ne tartsuk már mi sem annyira nagyra 44 re már egy elavult valami volt.De hol írnak a Fókákról pontosabban a Dórákról.
Azt azért megnézném,😊Bár azok meg kevesen voltak mustangból meg mint égen a csillag.

"Te Lacusch! Én úgy tudom ez egy legenda. De lehet ,hogy én tudom rosszul."

Én is hallottam és nagyon jólesik a kicsi lelkemnek újra hallani<#szeret>

Nos, eltudom képzelni hogy a magyar virtusba ez simán belefért. Sõt! Talán Tibi bácsitól vagy Punka Gyuribától olvastam, hogy a németek szigorúan csak a "BnZ" taktikára hagyatkoztak, addig a magyarok rendszerességgel leálltak fordulózni, amit a német mindíg elismerésel néztek, de igazából csak mintegy "romantikus de öngyilkos" harcmodorként jellemeztek.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Igen ismerem, de sosem bírtam nézni mert baromira idegesített, hogy a gépek amik miután 2 centire mentek el, a sebesség imitálása és érzékletetése okán a kamera folyton beremegett. Ezt percenként ismételgetve az ember szeme mát jojózott. Csodálkozom hogy ezen a felvételen nem így van... biztos észrevették magukat.

Abban igaza van mindkét Lacának, hogy eléggé egyoldalú a megemlékezés és a másik oldalt nem igen kérdezik meg hogy "hogy is volt az, kérem?". És néha hallani érdekeseket, hogy a p-51 (általában) jobban fordul a messernél, meg stb. De mi van ha abban a szituációban így volt? Sajnos sosem tudhatjuk (meg) hogy ki kivel milyen tapasztalati szinten állt szembe. Összességében azért elmondhatjuk, hogy kvázi korrekt, a többi pedig szubjektivitáson alapúl mint inkább tényen de ebben sem lehetünk biztosak.

Amit még tudok ajánlai szintén errõl a csatornáról, az az "Ütközet 360-fokban" (Battle 360). A csendes-óceáni csatát eleveníti fel.

Her Laca
Komoly írás a mustangról

Te Lacusch! Én úgy tudom ez egy legenda. De lehet ,hogy én tudom rosszul.

Ilyenkor szívesen idézném nekik a fehér keresztes magyar vadászokról írt elsõ hírszerzési véleményt.

Ha esetleg valaki nem ismerné:

"Hitler, a német repülõgépgyártás szempontjából vitálisan fontos magyarországi repülõipari célpontok védelmére bevetette hadmûveleti tartalékát képezõ legjobb vadászrepülõit, a fehérkeresztes gárdarepülõket. Ezek nem törõdve életükkel belerepülnek a legerõsebb elhárító tûzbe a kötelékek közé, hogy ott semmisítsék meg a célpontul kiválasztott bombázót. Támadásaikat az utolsó töltény kilövéséig - vagy önmaguk megsemmisítéséig - változatlan hevességgel folytatják."

Her Laca
😄
Én elfogadom,hogy 43-44 körül már felhígult a Luftvaffe személyi állománya. Az ami pilóták biztos komoly kiképzés után kerültek a frontra,de engem az bosszant nagyon ,hogy ezekben a mûsorokban némelyik veterán olyan kijelentéseket tesz ami vérlázító.
10:1 hez azért csak nem olyan nagy dolog gyõzni. Persze ott is voltak kiemelkedõ pilóták kár lenne tagadni,de sokszor ugy beszélnek a németekrõl ,hogy az vérlázító. Meg ,hogy a mustang mennyi német gépet lõtt le.Minden másnál többet.De azt nem propagálják,hogy mennyi esett le belõlük. Azért úgy már nem annyira rózsás az a helyzet.

Ilyenkor csak arra lennék kíváncsi, hogy a jelenleg még élõ néhány német ász milyen kommentárt fûzne hozzá...<#conf><#duhos2>

Her Laca
Igen. És azt is ,hogy az amerikai pilóták sokkal jobbak voltak mindenki másnál.

TG Gida
Tudjuk,hogy a mustang a világ legjobb repülõgépe.

Isten áldja a pogányokat!

rudanjoe
ha valaki nem ismerné...
history chanelen szokott felbukkanni a sorozat.

namost meggondolta magát....
mitõl lehet runtime error '419' nevezetû hibája a lobbynak. ez egyik napról a másikra jelentkezett. ha újra rakom az sem segít.
Bucser
Már bocs Szepy de amikor én még RIcsi-s voltam ez akkor ott is így volt.

A leszállás után a 2 dolog amit megtanultunk az az volt, hogy a leadert követed és figyeled és másra nem figyelsz. ha látod, hogy rámegy valaki akkor sem mész utána, hanem szólsz neki és Õ eldönti mi legyen. (Albpetyával ezt elég sokat alkalmaztuk)

Persze wingman és lead szerepet rendszeresen váltani kell.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sanyo
Felraktam a trackgyûjteményt. Mindet én rögzítettem, a felszállástól a leszállásig (lelövésig). Kis magyarázat a fájlnévhez:

aw23096-2xp47d27-p47d22.ntrk, vagyis Airforce War 23096, amin 2 darab P-47D27 és egy P-47D22 esett le. Ha van benne olyan, hogy "gk" az földi cél 2xgk, 2 földi cél, stb. Még olyan is lehet, hogy "vitorlázás_hazáig", álló motorral valahogy hazakecmeregtem, "pilotsave" lelõtt pilóta kimentése.

Összesen 1.77 giga, 15 megás darabokra és évenként szétbontva töltöttem fel, hogy könnyebben kezelhetõ legyen. Az összes track 4.07m-4.08m, abban az idõben még modok sem voltak. Elvileg mindenkinél lejátszhatónak kell lennie. A track sebességének lejátszását érdemes manuálisra állítani, a viták elkerülése végett én mindíg az elejétõl a végéig mindent felvettem. Egy idõben az ellenfelek gyakran bénáztak és összeütköztek felszállás közben, így nem tudták letagadni. 😊

www.pcpilot.hu

Laca! Szóljatok már, ha sikerült a feltöltés! Thx!
Her Laca
Fent vagyunk ts en

Ti fent vagytok valamelyiken?
TS-en is fent vok.

TG Gida
Az oldaluk sem megy.

Isten áldja a pogányokat!