IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
OK😊 Ha én lennék (bár ezt kétlem) az elsõ magyarországi tulaj ,csinálunk egy hasonlót Lacika ujj videó kártyája címmel😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
No no!! A hátsó vízszintes vezérsíknak gondolom van egy mozgástere.
Trimmel ez a mozgástér nem nõhet,ha jól gondolom.
Azokon a gépeken ,huzallal ,netán rudazattal mozgatták a kormányszerveket.
Tehát légi harcban maximum annyi elõnye lehetett ,hogy nem kellett koppig húzni a botot a pilótának,így kényelmesebb volt vagy lehetett a dolog.
Gondolkodjatok csak el egy pillanatra. Na most jutott eszembe. Nem tudom ,hogy az akkori gépeken a magassági ki volt e bõvítve külön trimm lapokkal ,amely külön vezérelhetõ volt ,mert ha igen akkor valóban lehetett vele operálni. Utána kéne nézni.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

galimatika
Szerintem nem olyan bonyolult. Emlékeim szerint ez annyit jelentett, hogy ha trimmelte a pilóta a gépet akkor olyan tartományba hátra tudta húzni a botot ahova normál esetben nem. Mintegy felülírta a trimmel az irányítószervekre gyakorolt erõhatásokat. Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy az IL2-ben köze nincs a valósághoz. Tudod mi kéne? bepattannunk egy G2-be és repkedni vele pár hetet, hogy érdemben tudjunk eszmecserélni a kérdésben. Addig minden csak fikció.

Semmi se tart örökké, legfejebb kevésbé múlandó.

Sajnos nem ilyen egyszerû ez a kérdés. Valójában fogalmam sincs, hogy miként programozták le, mire hat pontosan a trimm a játékban, de az tény, hogy hibásan van megcsinálva. A trimm használata nem hathat ki forduló sugarára. Ez kb. olyan mintha a gép tömegét tudnád változtatni kedved szerint egy potméterrel, vagy a szárny felületét és profilját változtatnád meg.Képzeld azt, hogy mikor magasan vagy egy D9-essel harcolsz, de ha lekerülsz és fordulózásra kényszerülsz egy spitbe varázsolod magad.
galimatika
Biztos szuperul érezné magát<#taps><#taps><#taps> még mindig röhögök...

galimatika
Egyem a szíveteket, hát mindkettõtöknek igaza van. A botra ható erõk csökkennek és egy ideig szûkebb forduló is végrehajtható.
Hol itt a baj?

Hát Lacám, kívánom, hogy a tiéd legyen az ország elsõ 5xxx-es kártyája, és egy ilyen ünnepség keretében adják át!<#nyes><#vigyor2>

link

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Emlékeim szerint Tobak Tibor azt is említette, hogy a gépen nagyon nagy kormányerõk voltak. A trimm, a kormányerõket csökkenti, és nem a forduló sugarát. Mielõtt túlzott óvatosságra intenél, nem árt némi aerodinamikai és szerkezettani ismeret.
galimatika
Jaja. G2, de még nem láttam ilyen megoldást.

galimatika
Vagy mégse<#zavart1>

galimatika

Egy kép az õszi Map-rõl.

Ha jól emlékszem, ez egy kísérleti G2-es, nagy bombához.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Ez legyen a legkisebb eltérés a valóságoshoz képest...

galimatika

És miután felszállt....

acidrain
Köszönöm az invitálást be fogok kukkantani megígérem. 😊

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Óvatosabban kolléga!

Tobak Tibor írja a Pumák földön égenben, hogy a trimmet õk (azaz a pumások) is használták a forduló további szûkítésére.
galimatika

Ilyet még nem láttam!

galimatika
Van már a "csatorna" map-hez õszi, javított változat. Letölteni innenn lehet.

galimatika
Igen! Laca jól mondja. A weboldalunkról be is lehet lépni. Mindíg találsz valakit. Esténként mostanában nagyon jó, vidám kis társaság szokott összejönni.

A játékban a trimm kezelésének nincs köze egyáltalán a valósághoz. Mondhatni egy bug, vagy csalás, vagy egyszerûen elbaszták. Aki ezt manõverezõ légiharcban használja, az egy programozott csalással él, mégha azt jóhiszemûen is teszi. Ez pont olyan, mint a menekülõ gép koppig nyomja, húzza a botot, csak azért, hogy el ne találják. Holott ha ezt a valóságban próbálná, akkor rövid úton elájulna és annyi.
Nesu

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Her Laca
De mért nem jössz be Ts re ha fent vagy. Szoktunk látni ,Togyó jókat nevet a neveden. És akkor nem kell szervezõdni😊)

Her Laca
Köszönöm,köszönöm😊)
Olyanom nekem is van a szekrény tetején😊)
Csak nem vagyok hajlandó kompromisszumot kötni a látványvilágban😊)
Minden fullon,maxon. De köszi még egyszer.

Her Laca
Drebil 37 körül tud. De mint írtam jönnek az új 5000 es sorozat kártyái,állítólag egész más dimenzióba fognak tartozni mint a mai kártyák.
Azért félévente én se akarok 40-50 pénzt kiadni videó kártyáért😊
Most Mercire gyûjtök,kitaláltam ,hogy veszek egy CLK 230 ast😊
Természetesen Coupet!

acidrain
Laca tudom hogy nem 8800GT, de van 1 eladó Inno 3d 8600GT 256ddr3-al kicsit zajos ventivel, CD-vel dobozában itt nálam a polcon ha érdekel.
Il2-t egészen kultúráltan vitte csak aztán váltottam ATI-ra. 5000 kemény magyar forint.

40-ért láttam a MM-ban 4870-est

Tekerõre, természetesen. Középállásban semleges.

acidrain
Igen szervezõdtünk, csak miután te beléptél a Ricsibe szét is hullott a társaság, mármint azóta semmi nem változott.
Egyébként grat a belépéshez, biztosan jó a csapat.

Her Laca
Köszönöm😊
De fontos ,hogy minimum a 8800GT szintjén legyen.
Az ár csak annyiban érdekes,hogy nem akarok nagyon sokat kiadni mert tervbe vettem egy felsõ kategóriás kártyát ,de hát mire ideérnek az új ATI-k az még jó pár hónap.
És ugye addig se IL2 se Rise of Flight,se Loc On😞((((

acidrain
Köszönöm

DonZorro
Laca Úr, nekem mondjuk lenne egy 7950GT kártyám eladó! Itt porosodik már egy fél éve a polcon. Király Zalman hûtõje van, komoly kis kártya... Egy 10ért a Tiéd lehet ha érdekel!!!

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

galimatika
Szerezz gyorsan egyet azt...

galimatika
Drebil kérdezte, hogy kell e a vidkari. A fórumukon megtalálod a bejegyzést. (ha még nem olvastad)

Her Laca
Apropó.
Van valakinek Gts 250 es karesza?
Végleg megadta magát a videó kártyám,és komoly dillemában vagyok.
Vagy veszek egy nagyon jó kártyát,ami ciki mert hetek múlva jönnek az új Ati szériák. Vagy veszek egy használt 8800 ast de a neten mindenki beütötte a fejét mert 20 körül kínálgatják. Aquaba 25 újonnan.
Vagy ezt a gts 250 et néztem ami egy picit jobb mint a 8800 GT olyan 9800GT+ kategória. Na ezt is megkapom 25 ért.
Ezzel mondjuk kihúzom még egy fél évet vagy akár egy egészet is.
És aztán veszek valami aktuális komolyat,addig talán ki is forrják magukat meg az árak is mérséklõdnek.
na szóval van e valakinek ilyen 250-s ,és ha igen mik a tapasztalatok.

Bucser
A trimm az már nagyon a legvégsõ dolog. Ha már a flaps sem segít vagy csak nagyon finom állításra volt szükséged.

de ez már az új változatokban szerintem Lostech😊

Fókát kell megtanulni jól repülni és kész😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Her Laca
Tekerentyû.

galimatika
Nekem a régi logitech-en a hat switch volt a trimm, de most én is a kis tárcsás tekerõre raktam ami százszor finomabb és ami fontos gyorsabb trimmelést tesz lehetõvé.

PhantomAss
ezért jó az x52 😊
van rajta egy pár tekerõgomb...

GOOBY, pls

A trimm nektek tekerõre, vagy 4 irányú kapcsolóra van konfigolva?

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

galimatika
Délutános vagyok belefér. Az új joy meg már már fizikai kielégülést okoz annyira jó vele repülni. Odáig vagyok és vissza. És ezt is neked köszönhetem Lacám. Fenyitottad a szemem. Ja egyébként este a BoB-on rólad cseverésztek a lengyel és szlovák kolégák. Örömüket fejezték ki, hogy rosszalkodik a videókártyád mert most van egy kis nyugalmuk, meg hogy miért nem vagy vörös oldalon, meg az egyik a repüléseidet elemzgeti amiket felvesz esténkén. Hát hallod, dagadt a mellem, hogy 102-es vagyok<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

Her Laca
Én inkább a flaps re esküszöm,bár a trimmet is használom.
No meg a sebességre. Az adja a legjobb stabilítást.
Észrevettem,hogy már akkor kiválok ha csak egy picit is kezd elõnytelen lenni a helyzet,és gyûjtök kraftot. Pedig régebben aztán leálltam én miden helyzetben pörögni forogni😊

Her Laca
Mikre van energiád😊
Ez már beteges lesz,vigyázz😄D

galimatika
Én is dogolás közben éreztem, hogy stabilabbak a fordulóim. Reggel négyig dogoltam a BoB szerveren két sráccal (Letka13/Col_SK és Kukulo) és alig tudtam abbahagyni úgy élveztem. Mondjuk három és fél óra harc után kihoztunk egy döntetlent mert egyikönk se lõtt le senkit. Nagyon jó volt<#nyes><#nyes><#nyes>

Remek céltáblák lettek volna... (Bár állítólag az egyik mûködõképes Maus (190tonna) prototípust bevetették a Kummersdorf melletti harcokban. Egy másik Oroszországban, a kubinkai tankmúzeumban van)

Bucser
Anno mikor játszottam még akkor a magassági trimmelés dogfightban igen sokat jelentett. Nálam analógra volt állítva a magassági trim (csavarható gombra) és rengeteget segített dogban fõleg ollózásnál a trimmel való folyamatos játék (na meg persze finom célzásra is totál alkalmas volt).

Elméletet nem tudom mögötte, de személyes tapasztalat, ha egyszer ráérzel sokat segít. Ugyanis a gép stabilitása a legfontosabb egy közvetlenközeli légiharcban ahol már elkopott a sebessége mindkét félnek és óllózással próbáltok a másik mögé kerülni. A túlzott trimmeléssel instabillá tehetõ a gép (persze megfelelõ irányba) így helyzeti elõnyhöz juttathat akár.

Persze ezzel folyamatosan kellett játszani. Olyan volt mint a prop-pitch.

De ugyanez volt a helyzet az egy körben röpködés közben is, ha ráhúztad a trimet akkor szûkítette a fordulót minden különösebb sebességvesztés nélkül.

De mint mondottam én az újabb ufováltozattal már nem játszottam. Pac. Fighters utolsó patchéig toltam online. (valszeg megváltozott)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

galimatika
Nekem nagyon tetszik! mekkora már az a tank<#wow1> csak a lövegtornya magassabb jóval mint egy ember<#wow2> Ha ezek megjelentek volna valahol....<#bdead><#bdead><#bdead>

kamaszaki
Hehe, némelyiken jókat röhögtem, amugy érdekes.

Nemlenni nem jó, de nem jobb lenni sem.

Kissé OFF
Ezt most találta nekem a barátnõm 😊
Wonder Weapons of World War Two

Sikerült megoldani a hang problémát?

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Her Laca
Na látod😊
LeonSilver aláírása pontosan ide vág😊)
""Szarból nem lehet ostort fonni, de ha mégis, nem lehet vele pattogtatni."" 😄DDD