91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Valka78
    Ja igen, Tapsihapsi néven.
  • Valka78
    Fent vok...
  • Valka78
    Azt nem mondtam, hogy én fogok itt szervezkedni. Egyszerűen be kell írni, hogy pl. ma este nyolckor clod, aki akar az jöjjön, ts-en fent leszek. Esetleg vissza lehet írni, hogy "ok én valszeg jövök" vagy valami hasonlót. Nem egy nagy ügy.
  • VO101Tom
    Az a gond, hogy nap közben sem tudom, hogy este mennyi időm van játszani, és akkor repkedni fogunk-e. Általában ez úgy zajlik, hogy felmegyünk TS-re, és akkor döntjük el, hogy mi legyen. CloD, Falcon, Battlefield vagy valami más.
  • Zpogi
    "Jobb híján itt a fórumon is lehetne konkrétan egyeztetni, hogy mikor és hol gyülekezzünk"

Én korábban többször hirdettem itt közös rekpkedést, pl házi dogfight-ra...a kivert kutya nem jött repülni innen - tisztelet annak az 1-2 kivételnek aki mégis - leszámítva azt, az akkor még "keménymagnak" számító 4-5 embert (köztük én is).
    De azért sok sikert kívánok neked...
    Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2016.01.31. 18:13:32
  • Valka78
    Akkor majd időnként nézem a ts-t, van-e már fent valaki.
    Bár sokáig nem maradhatok, mert korán kelek.
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2016.01.31. 13:58:16
  • lala42
    Ez igaz. Ott nem. Hamut a fejemre.
    Na majd este leszek.
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2016.01.31. 13:12:36
  • VO101Tom
    TS-en nem voltál fent, amikor Valka feljött.
  • lala42
    Ja :-) Az én tisztességes nevem a játékban Kobold :-)
  • Valka78
    Pedig többször is felmentem ts-re, clod-ra, meg hyperlobbyra is tíz és tizenegy között. Igaz nem maradtam, mert nem láttam ismerős neveket. Tomékkal beszéltem is ts-en, de ők sem értek rá. Sajnálom hogy elkerültük egymást. Jobb híján itt a fórumon is lehetne konkrétan egyeztetni, hogy mikor és hol gyülekezzünk, akkor talán azok is kedvet kapnának, akik eredetileg nem tervezték hogy jönnek.
  • lala42
    Voltam. Nem láttalak.
  • VO101Tom
    Én a héten nem vagyok, majd jövő héten.
  • Valka78
    Olyan tíz körül benézek, hátha találok valakit.
  • lala42
    Én elég gyakran fent vagyok ATAG-on. Savas is néha, Tom is. Csak keresni kell. Tegnap is ment a kavalkád.
  • Valka78
    Többnyire atag-ra megyek, de van hogy ott sincs szinte senki. Olyankor jobb lenne párban vagy csapatban repülni ts-el, földi célok ellen. '46-ban annyiféle célpont fegyver és helyszín van, hogy nem lehet megunni, akkor sem ha csak négyen vagyunk. Persze többen ott is jobb lenne ts-el, de hát nem nagyon futok össze magyarokkal, vagy ha igen, akkor sincs rendes kommunikáció.
  • VO101Tom
    ATAG-ra menj fel, ott sokan vannak, és nincs keveredés az oldalak között. A Repka az tiszta dogfight szerver, közeli repterekkel, vegyes típusokkal, ikonokkal, stb. Csak célzás gyakorlásra jó, másra nem.
    A SOW online war indulása az egyik admin betegsége miatt kicsit csúszik. De oda külön kell regisztrálni, és szigorú szabályok vannak a repülőgép, repülőtér használatra. Nem kizáró ok a magányos repkedés, de inkább replőszázadoknak van tervezve.
  • Valka78
    Mindegy, mert ha a fizikája hülyeség, akkor nem érdekel. Egyre többször játszom inkább clod-al, de az nem olyan hangulatos. Ráadásul a dogfight szerveren ott is vörös 109-esek vannak. Tegnap este voltam fent, volt vagy öt szerver talán. A sow-ot nem láttam.
  • Rue East
    1/3. Kőr Ász
  • VO101Tom
    Melyik század?
  • Rue East
    Az, hogy nincs senki, az azért erős túlzás. Vannak. Látatlanban merem állítani, hogy többen játszanak szimulátort, mint a '46-al. Repmodell és kezelés terén hasonló szintet képvisel. Van régi Il-2-es magyar század is, akik aktívak.
  • Valka78
    Köszi a válaszokat. Azért kérdeztem, hogy milyen mert nem akartam elvesztegetni a napomat arra, hogy a végén idegbajt kapjak. Az árkád verzió nem érdekel, a sim. mod érdekelt volna (mert a '46-ban kevés a játékos) de ha ott sincs senki, akkor amúgy is tárgytalan. A szovjet fw és japán spitfire a '46-ban sem tetszett soha, szerencsére a full real szervereken nincs ilyen.

Viszont a mérhetetlen orosz öntudat azért ebben a játékban is megvan. Régen - még a daidalos team előtt - volt egyfajta egyensúly a német és az orosz gépek között, hogy tudniillik 3500-4000m és az fölött az orosz gépek repülési tulajdonságai jelentősen leromlottak. Itt még egy fw 190 A is arathatott babért, egyenlő kezdő feltételek mellett egy la7 ellen, ha kellően ügyes volt. De pl. D9-es fókával az volt a kedvenc taktikám, hogy spirálban emelkedtem felfelé mert a la7 nem bírta tartani a tempót, visszahullott (4000m felett természetesen). Viszont kis magasságon minden előny a ruszkiknál volt. Fordulóharcban 3500m fölött a messzer mindig megfogta a lavórt, az alatt pedig éppen fordítva. Az orosz gépeknek le kellett csalni a németeket kis magasságra, azoknak meg úgy kellett támadni, hogy ez ne következzen be (gyak. ne veszítsen túl sok energiát). Ez így valamiféle egyensúlyt eredményezett, meg volt valami köze a valósághoz is. Na, ehhez képest most a lavórok, meg a yakok 5000 m-en is pariban vannak, nemhogy a fókákkal, de a messzerekkel. Így voltaképpen nem kell őket lecsalni közepes magasságról, vagy kis magasságon cirkálva remélni a legjobbakat, csak megvárni, míg a légiharc során folyamatosan csökken a magasság, ahol aztán az abszolút orosz fölény továbbra is megvalósulhat. Nincs már az a körülmény, ahol ne kellene jelentős energiafölény egy orosz vadász leküzdéséhez. Persze felmehetsz 7-8000 m-re is --- aztán körözgethetsz magányosan a nagy kékségben míg kifogy a benya. Csodálattal tölt el a tény, hogy a fantasztikus II. vgh-s szovjet haditechnika, a mai napig folyamatos fejlődésben van...

Utoljára szerkesztette: Valka78, 2016.01.30. 14:16:15
  • VO101Tom
    A WT-nek qrva jó a marketingje, és sokan játszák, de az nem szimulátor. Egy árkád repülős-tankos lövöldözős játék, aminek egy feladata van, eladni a mikrótranzakciókat minél több embernek. Ha valaki nem eléggé tájékozott a repülés terén, akkor el is hiszi, hogy összehasonlítható akármelyik komolyabb szimulátorral. Egy éve kb DCS topikban kezdett kampányolni egy jóember, hogy "ki az a hülye aki DCS F-86 modult megveszi, mert WT-ben ingyen is van Sabre". Nem értette meg, hogy a repülőgép vezetés nem csak a légi harcról szól, a légi harc meg nem csak a bot cibálásról szól. A WT ezt az egész repülőszimulátor témát a bot cibálásra degradálja le, ráadásul annyira leegyszerűsített kezeléssel, repmodellel, hogy bárki 5 perc alatt megtanulhassa. Mintha az egész katonáskodást valaki a Battlefield alapján képzelné el. A lényeg, hogy pontokat kapj, meg vállveregetést minden 5. percben, hogy de qrvajól csinálod, nesze egy pleccsni.

Félreértés ne legyen, én pl Battlefielddel is szoktam játszani, ha többen megyünk be egy szerverre, akkor tök jól elszórakozunk vele, de a valósághoz semmi köze (repülőgépbe nem vagyok hajlandó beülni, mert az már annyira gáz ott is :) ).
  • Rue East
    Alapvetően az árkád módra készítik a játékot, ezért bizonyos korlátai vannak és lesznek is. Például a hagyományos csaták. Ezekben a csatára várakozó repülőgépeket a rangjuk (Battle Rating) alapján összeszedi egy csatába. Ez nem igazán a szimulátor módnak kedvező, elég hülye kritériumok alapján sorolják be a gépeket. Ami még nagyon ront a képen, az a pénzért vásárolható úgynevezett prémium gépek, ezeknek is csak egy csoportja, a zsákmányolt gépek. Német Tempest, La-5, Jak-1B. Amerikai FW 190A-8, Bf 109F-4. Szovjet FW 190D-9. Csak párat említve. Itt olyan helyzetek állhatnak elő, minthogy az amerikai Ki-61 lelövi a japán F4U-t, vagy az amerikai FW 190 a japán Fókával vív légi harcot. Nagy hátrány, hogy a többmotoros bombázóknak nincs fülkéje, a lövész nézetük is külsős. Erre azt mondták, hogy ez nem is fog változni. Mondjuk sok mindent mondtak már.
    A repülőgépeket meg a hozzá tartozó egyéb dolgokat (jobb hajtómű, fegyverzet variációk) ki kell fejlesztened. Van egy ilyen RPG motívuma.
    Ellenben a '46-hoz képest a grafika csúcszuper, ingyenes, a nehézsége sincs sokkal lemaradva a '46-tól.
    Nagy reménység a szimulátor módhoz fejlesztett Enduring Confrontation nevű játékmód, ami szakít a gyors csatákkal, ahol nincs refly. Ennek a lényege, hogy a gépek különböző idő szorzókat kapnak és a visszaszámláló letelte után lehet repülni a géppel. Természetesen vannak rögtön elvihető gépek és ha pontokat szerzel (lelőtt gép, lebombázott célpont, stb.), akkor csökken a visszaszámlálás. Például a Bf 109E-4 rögtön elvihető, de az F-4-esre 20 perctől kezdődik az időzítő. A szimulátor mód jelentőségét mutatja, hogy ezen az EC módon egy (azaz 1) ember dolgozik.

Mondjuk a legegyszerűbb, ha teszel egy próbát.
  • croatianus
    Hát figyu. Én nem olyan régen töröltem le a francba.
    Valamikor lehetett abban reménykedni, hogy elmegy egy szimesebb irányba (is), de az ellenkezője történt.
    Majdnem egy éves szünet után gondoltam megnézem mi van vele, és a "simulator battle" játékmód gyakorlatilag nem létezett.
    Régebben is kb. 1%-nyi játékos volt az árkádoshoz képest, de azért voltak. Azóta úgy tűnik teljesen elszabotálták.
    Offline gyakorolhatsz még, de gondolom nem meglepő ezek után, hogy a fizikában semmi változás nem történt. orosz gépek nem esnek át, sőt helikoptert lehet velük játszani, stb...
  • Valka78
    Használja valaki mostanában a wártündért? Állítólag sokat javult az utóbbi egy évben. Mennyire összehasonlítható a '46 HSFX-el?
  • VO101Tom
  • acidrain
    Jönni kell online repkedni és beleviszünk olyanokba, hogy örülni fogsz annak is ha nem kell a gépből ugranod :)

• VO101Tom
    Na, lássuk.
    Csak jövő héten lesz rá időm, fel is kell telepíteni.
    De kíváncsi vagyok...
  • sakkay
    Tom ha valamikor ráérsz repülj egyet a BOS messzával légyszi. Kijött egy új patch.
  • VO101Tom
    ATAG-on én is csak gyakorlásként repülök, nem igazán foglalkoztatnak a számok. A SOW online warban viszont van normális statisztika. Igaz, cserébe sokkal szervezettebben repülnek az angolok is, amiben talán még kevesebb a sikerélmény, viszont hangulata nagyon ott van :)
  • i robot
    Nekem az már sikerélmény ha ATAG-on Stukával vagy He-111-el lerepülök egy köldetést eggyetlen karcolás nélkül.
  • Valka78
    Rájöttem miért nem kedvelem annyira a clod-ot. Nincs benne rendes jutalmazási rendszer. Se pontok, se kitüntetések - semmi. Fél órán át megyek Anglia fölé, ott kb 5 perc alatt elfogy a skuló, aztán megint fél óra vissza, majd húsz perc mire enged leszállni. Ha meg leszállok, a hülye ai gépek lezuhannak (jobb esetben hasra teszik a gépet). Kiábrándító. Ráadásul az a sebzési/pusztítási statisztika amit a végén kiír, teljesen használhatatlan. Nincs sikerélmény. Ha "lelövök" egy gépet, többnyire nem tudom meg, hogy mi lett vele, max. amikor kiírja. Nem azért nem olyan népszerű, mert túl valósághű, hanem azért, mert minimális (és ritka) a sikerélmény. A single player módot (főleg a kampányt) és az AI-t is jobban ki kellene dolgozni.
  • VO101Tom
    Ja ja. Én nagyon sajnálom, hogy a körítés ilyen szerény a DCS ww2-es vonalhoz, mert sok tekintetben jobban ki vannak dolgozva a gépek, mint clodban, megfelelő térkép, bombázók és szerverek hiányában azonban hangulatban a közelébe sem ér :/ Mondjuk ez a 44 végi időszak sem a kedvencem már, én a 42-43-as gépeket kedvelem a legjobban. Ettől függetlenül meglesz majd mind :)

Ezek az egyszerű kérdések egyébként olyan alapvető dolgoknál is előjönnek, hogy pl mi volt a pontos felirat némely kis táblán, vagy hogy egy kart például hogy és hány cm-re mozdítottál meg, amikor használtad. Triviális dolgoknak tűnnek, de amikor te építesz fel egy olyan kabint, amiben vannak új dolgok, és az animációt is neked kell megcsinálni, akkor rengeteg idő elmegy arra, hogy az ilyen apróságok után kutass. Ráadásul amikor pontos altípust csinálsz, akkor még nehezebb jó forrás találni, a neten rengeteg rosszul vagy pontatlanul feliratozott kép, forrásanyag van. Ilyesmibe belefutottak egyébként Luthierék is, a CloD-ban lévő E kabint egy E-7 alapján modellezték, és baloldalt a kabinkeret alatt pl. otthagyták a farokfutó rögzítő kart, amit csak jóval a BoB után kezdtek használni a 109-esben. Vagy a manifold pressure műszeren lévő sorszám alapján '42-ben gyártott modellről van szó (ez utóbbit TF már javította ). Szóval ez mindenkivel előfordulhat, még a nagyokkal is :)
  • PhantomAss
    Tom, Kurfürst,

köszi a hozzászólásokat.
    Igazából ez csak részletkérdés számomra is, végül is a játékban nincs sok szerepe.
    Viszont most már látom hogy egy egyszerűnek tűnő kérdés megválaszolása sem olyan egyszerű, még talán a játék programozói sem tudják a helyes választ.
    De végül is mindegy, ha a repülési modell rendben van, tökéletes szim úgysincs.
  • acidrain
  • Fantasy18
    talán utoljára offline múlt év nyarán játszottam. majd holnap megnézem hogy van-e nekem is ilyen problémám
  • Valka78
    Ju 288
    FW Ta154
    Utoljára szerkesztette: Valka78, 2016.01.22. 22:00:48
  • Solt
    Jó neked... offline nekem játszhatatlan... (online nem próbáltam)
  • Fantasy18
    én nem tapasztaltam mikro laggokat. az sok mindentől függhet. gépedtől és a szervertől is. én egy 3.gen i7 4,2ghz 970gtx el tolom. nem egy hightech gép mégse tapasztaltam ilyet. bár csak 1 szeróra járok a wings of liberty re.

19. Implement smoke generators: én úgy értelmeztem hogy kiegészítik a füst generálódását... ez sok mindent tartalmazhat...
    Utoljára szerkesztette: Fantasy18, 2016.01.22. 20:23:48
  • i robot
    19. Implement smoke generators; - Ez mit jelenthet? Visszavesznek a gőzmozdony effektből?