IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az meg hogy mekkora sebességet érsz el, sok mindennek a függvénye, de azért azt ne várd, hogy a gépek valós repülési karakterisztikával menjenek, mert a '46 soha nem arról volt híres.
A régi Il 2 S. 1946 van a gépemen.
Nekem a repülőgép vezetés elsajátításához lenne jó ha magyarra le bírnám fordítani.
Mert az il. 2 s. meg kell tanulni... ez emeli ki a gagyi szimulátorok közül ezt a játékot.
Jó lenne ha végig tudnék én is vinni egy "pilóta karriert".
A leszállás kiengedett futóművel katasztrofálisan ment ( kilőtt motorral vitorlázva landolni...na az talán megy )
A Me 109 és más hasonlóan nem a műszerfal közepén elhelyezett célzókészülékkel ellátott repülők fegyverzetével nem tudok célozni ( legfeljebb a nyomjelzőket figyelem )
A max sebesség elérésénél is akadtak gondjaim mert a Me 262 valahogy a közelébe sem ért a 870 km / h
Magyarán szólva... ha nem kellene az "anglus" nyelv miatt a szótárban bogarásznom akkor talán magam erejéből is ki tudnám tapasztalni a játékot és nem kellene a tapasztalt játékosokat zaklatnom az idétlen kérdéseimmel.
Az első kettönél nem tudok magyaritásról az utolsónál elöfordulhat, de általában az ilyen játékokban nem nagyon fontos a forditás, mivel nem szügséges a történetet megérteni, hogy sikeres legyél.
A menüben meg szinte csak olyan dolgok szerepelnek ami máshol is előfordul. DE mi az ami miatt nem tudsz magyaritás nélkül boldogulni?
Honnan lehet magyarítást letölteni a játékhoz és hogyan kell bemásolni hogy működjön is? Mert anélkül feladja nekem a leckét ez a játék...
Segítségeteket előre is köszönöm.
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.06.25. 22:52:16
Némi megszólitottságot érzek.
Én akkor is ezt a területet érzem menyországnak. Korábban sokat jártam külföldön, kirándulás, munka stb. miatt. Azt az érzést érezni kell, amikor hazafele a Magyar határon elfog. Haza értem.
Értitek?
Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.06.25. 19:20:49
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."
Értem, hogy Valka78 mit akar mondani, amiben nagyon is igaza van, hogy az emberek és a tettek hozzák a döntéseket, nem a fogalmak.
A másik ami félreérthető az, ha valaki úgy elégedett az életével, szereti az országot és mennyországnak is nevezi. Ez nem jelenti azt automatikusan, hogy egyet is ért és támogat, elfogad bizonyos folyamatokat, nagyon nem. Csak tud örülni az életnek, meglátja azokat dolgokat, amik jók és szépek. E mellett persze, hogy van sok keserűség, csalódottság, és kiszolgáltatottság érzet. Csak jó, ha az ember látja, hogy alanyi jogon az élettől csak a halál jár, minden jobb dolog egy kis kiváltság is egyben. Ez messze nem automatikus elfogadás, "behódoltság".
A nagy jóléttel is vigyázni kell. Valamiért a bőségben élők egy idő után felszámolják lassan a társadalmukat. Japán, Dél-Korea, alig születik gyerek. Bevándorlókat nem fogadnak be (érthető), de már azon gondolkodnak, hogy robotok fogják ápolni a teljesen elöregedett társadalmat. Most ők ki fognak halni 100 év múlva?
A saját családom példáján:
Anyai nagyszüleim a Felvidékről származnak (Trianon, ugyebár), néhány bőrönddel jöttek át 1920-ban.
Nagyapám banki alkalmazottként kezdte, felnevelt négy gyereket (az ötödik -anyám- a háború után született), eltartotta a háztartásbeli, látássérült nagyanyámat + bejárónőjük volt.
Igen, egyetlen fizetésből megvolt mindenük...
A háborús részvétele miatt (GH-s hadnagy volt egy kijevi MUSZ lágerben) sitten volt egy darabig, majd legmagasabb munkaköri beosztásként a segédmunkásságig vitte.
Egy olyan ember, aki hétjegyű számot szorzott hétjegyű számmal - fejben...
Alig tudták anyámat felnevelni, olyan szegények voltak (két lányuk férjhez ment, két fiukat kivégezték a szerbek egy balul sikerült disszidálási kisérlet során)
Apai nagyapám mezei sváb kovácsmester volt, 3 gyerekkel. "Egy cseppet" jobban éltek a háború előtt, mint a kommunizmusban.
Az öregnek szerencséje volt, a 4 fiútestvérből már csak ő élte túl a háborút...
Szóval ne mondd, hogy a régebbi, vagy ahhoz hasonló politikusgarnitúrával nem jártunk volna jobban '45 után.
Persze ezt az emberek is tudták, csak a komcsik elcsalták a választásokat...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
pl.nem csinál gyereket mert élni akar és nem akar felelősséget, egyszerűen nem lesz elég képzett munkás stb. csökkenteni kell a nyugdíjakat és máshonnan kell beszerezni a munkaerőt. Hoznak kívülről-ha nem ugyanaz a kultúrkör,és\vagy nem tudják asszimilálni...na itt vagyunk most.
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
'45 után, ha nincs megszállás, talán lett volna esély tisztességes politikai garnitúrára.
Így mi lett belőle? Rákosi Mátyás Elvtárs Pajtás.
Aki szerint az orvosoknak nem kell magas fizetés, majd a hálapénz megoldja a dolgot.
A padlássöprés megoldja az élelmiszerhiányt.
Az MgTSz megoldja a mezőgazdaság összes problémáját.
Az értelmiség meg rohadt jó munkaerő Recsken.
Stb...
'56-ra ez már kibaxottul nem tetszett az embereknek, végül lett belőle Kádár Jani Bátyánk.
Ez egy fokkal emberibb volt, de nem a jólét alfája és omegája. Ismertebb nevén: gulyáskommunizmus a legvidámabb barakkban.
'89-re ez is eltűnni látszott. Jött a gengszterváltás.
És itt a probléma:
Nem a kapitalizmus a rossz, hanem az, hogy azok építik, akik korábban azzal riogattak, hogy milyen rossz. És olyanra építik, amivel riogattak, hogy milyen rossz.
Na ezt a 44-45 évet lehetett volna megspórolni, ha nincs ruszki megszállás.
Nem jött volna létre ez a mentalitás.
Bónuszként ama bizonyos Marshall-segélyt sem "utasítottuk volna vissza öntudatosan" (lásd gimis 4-es törikönyv a '80-as évek közepéről)
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.06.24. 07:45:20
Megjegyezném én már másodszor költöztem külföldre de én nem a megélhetés miatt.
Tapasztalataim szerint pusztán csak azért "jobb" az élet mert itt nem legalizálták a korrupciót mint otthon.
Mert ugye mikor kezdett rosszabul menni az országnak akkor az emberek elkezdtek ügyeskedni meg csalni lopni.
Ha ezt akkor nem engedték volna, akkor a lakkosság egy idő után fellázadt volna az alacsony életkörülmények miatt.
De mivel lehetett ügyeskedni, ezért mindenki ellavírozott okosban, meg fusiban ezzel kiegészítve a kis bevételét.
Ez teszi otthon tönkre az országot, nincs olyan terület ami ne lenne a végletekig korrumpálódva.
Sajnos mivel az utóbbi 50 évben ez ment az emberek egyszerűen megszokták hogy a korrupció legális és ezért nem állnak ki ellene.
Ez a nyugati országokban nem így van, itt ha az életszinvonalat bármilyen formában csökkentené a kormány valamilyen intézkedéssel azonnal rájuk gyújtanák a parlamentet.
Otthon meg szép lassan eltűnik a polgári réteg, csak nagyon szegények vagy nagyon gazdagok lesznek, mint ukrajnában pár éve.
A Béna.
Szeretem hogy Magyar vagyok nem cserélnék más néppel sem.Viszont azt gondolom hogy valamilyen féle előrejutási tendencia az életben teljesen normális és nem feltétlenül anyagi értelemben. Az emberbe bele van kódolva ez hogy sikereket akar elérni és többet jobbat akar magának nyilván van ennek egy egészséges mértéke. Az én véleményem az hogy a gyülekező fekete felhők miatt majdnem mindegy hova megy az ember jobb megélhetésért és előrejutásért mert mindenhol nagyon nehéz lesz még ezt a meglévő szintet is tartani, nemhogy előre jutni.
Az az igazság hogy elég bonyolultá válik a jövő kérdése ha mindent figyelembe akar venni az ember(arany vásárlás, usa adósság, az euró instabilitása, és most a menekültek) de számomra kétségtelen hogy minden okkal történik és minden összefügg. Amikor már tisztán látjuk mi is lesz, gyakorlatilag akkor már semmit sem lehet tenni az ellen ami létrejön.
Si vis pacem, para bellum
Ráadásul úgy gondolsz a világra, mint egy 4 részes legóra. Kérlek nézzed meg hányadik leggazdagabb ország Ausztria a bolygón!!! És én nem azt mondtam, hogy te légy elégedett. Ha rám hallgatsz, az vagy ami csak akarsz lenni<#alien>#alien>
A másik ,meg ha tényleg menekülnek akor ,hol a csalág? Csak felnőtt férfiakat látni többségében, se nőket se gyereket, akkor annyira nem lehet rossz a helyzet ha öket egyedül merte otthon hagyni, hogy majd az uj hazába megteremtett uj környezetbe elhozza öket.
Attól meg nekem is felmegy a pumpa, hogy amikor egy "normálisabb" érts európai elkövet valamit azonnal börtön kitoloncolás satöbbi amikor egy ilyen 3. világi csinálja akkor meg jaj hát nem tehet róla ne bántsuk, inkább még támogassuk, hogy hátha majd nem fog rabolni.
-Az optimista angolul tanul.
-A pesszimista arabul tanul (vagy más bevándorló nyelven)
-A realista lőni tanul.
A párom erre azt mondta, hogy a (4 éves) lányunknak leginkább majd oroszul és angolul/németül kellene tanulnia.
Mondom oké, de én tuti megtanítom lőni...
Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.06.23. 16:17:09
"Nem a rosszabbhoz kell mérni magunkat, hanem a jobbhoz."
Igen, de ezt is mértékkel. És hátra is kell nézni, hogy az ember tisztában legyen a valós helyzettel. Nem szabad a növekedési kényszer csapdájába esni, hogy az áthasson mindent. Mert akkor szerencsétlennek érzi magát majd az ember a 2 szintes házában a csupa 4-5 szintes házakkal rendelkező utcában.
Ausztriából kivonultak a ruszkik, ahogy lentebb is írták. Ugyan úgy megszállva volt a szovjetek által, mint MO. És ráadásul úgy tudom, ugyan olyan "besorolás" alá estünk velük (1955-ben kivonulás, ha vállalják a teljes semlegességet). Onnan kijött a vörös hadsereg, innen meg már nem akart. Lett is egy Varsói-szerződés, ami ezt legitimizálta.
Európa nyugati része sem teljesen magát hozta rendbe. Kaptak vastagon segítséget USA-tól, ami nem emberbaráti szeretetből kaptak, hanem, hogy ahol nincs nyomor és elégedetlenség, ott nincsenek zavargások, forradalom és nem terjed a kommunizmus. A jóléti állam a béke és harmónia rendszere.
Na most, hogy a kommunizmus megdőlt és nincs ilyen ellenség, úgy tűnik a jóléti állam rendszere is kezd szétesőben lenni a XXI. században. Valahogy a vasfüggöny leomlása után, már nem fejlődik olyan dinamikusan. Lehet úgy gondolták "fent" erre nincs már igazán szükség és megindulhat a lassú leépítése. Olyan után vágyakozunk, ami már sajnos nem aktuális (vagy aktuálisnak még épp aktuális, csak jövője nincs) Egy jó része még persze felfedezhető tőlünk nyugatra, de szerintem már nem sokáig.
A mostani jólét is egy része illúzió, mert a jövőt már felélte a jelen miatt. Az adósságspirál ami áthatja a világgazdaságot brutális mértéket öltött. Én igazból azt nem szeretem, ha Magyarországot az egyik legsz@arabb országnak gondolja sok károgó, hogy itt minden szar, bárhol jobb az élet stb. Tény, hogy egy nagy langyos víz, de akár még az előnyünkre is válhat a jövőben (nem bevándorlási célállomás stb), az ember kevésbé van szem előtt.
45 év ruszki megszállás hiánya...
Csak hogy tudd, Afrika a leggazdagabb kontinens, mégis ott van a legnagyobb nyomor. Vajon miért? Azért mert ha véletlenül akadna egy helyi vezető aki jót akar a népének, de káros a globálgazdinak, rövid úton eltűnik a süllyesztőben és a kutyát nem érdekli. Mert a feketéket leszarja a nyugati világ (de még a keleti is). Mi meg Európa niggerei vagyunk.
A csapból is csak azért folyik a víz, mert így több időd és energiád marad, hogy dolgozhass, kisebb a járványveszély, stb... Ne menjünk ebbe bele, nem azért van mert törődnek veled, hanem azért, mert így hatékonyabban működik a gépezet.
Érezheti mennyországnak, hiszen így is jobban él és boldogul, mint a Föld lakosságának 85%-a. Nincs éhínség, járvány, katasztrófák, háborúk, nem kell eladnia a gyerekét rabszolgának vagy a kislányát azért, hogy utána a legősibb mesterséget kelljen űznie. Kapásból 5 milliárd ember cserélne vele bármilyen áron is. Tudom ők nem számítanak. De ha ők nem számítanak, akkor mi miért is számítunk?
Azt hisszük alap dolog, hogy van fedél a fejünk felett, ivóvíz folyik a csapból és télen van fűtés (igen tudom, hogy van olyan akinek ez itt is gond) El tudjuk tartani magunkat (igaz előrelépés nélkül), de ez is egy nagy kiváltság, ami a legtöbb embernek nem adatik meg. Így is lehet nézni a dolgokat. Ez nem egyenlő azzal, hogy nem akar az ember előrelépni és boldogulni.
Si vis pacem, para bellum
Igaz ez csak kiragadott néhány esemény, de akkor is. Hogy Mészáros, meg Vida, meg más ilyen lényegtelen személy? Ők néhány pillanat múlva, csak történelem. Én akkor is itt leszek, nyugodt éjszakáimmal. Max. a szomszéd jön cigit lejmolni :-)
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."
www.pumaszallas.hu
Én is így vagyok ezzel! 😉
www.smart-bus.hu
Sokan marhára el vannak tévedve, mert itt lobog eggyel arrébb a délibáb(Nyugat-Európa). Pedig ha magasból nézzük, a legtöbb embertársunkhoz képest a képzeletbeli piramis inkább teteje felé, mint a közepén állunk<#wink>#wink>. Csak még van feljebb is és sajnos látjuk<#alien>#alien> na ez a baj...az ember ilyen.
Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.06.22. 21:46:30
Közben gondolkodtam mit is védek ennyire, mikor egy csomó dolgot utálok a mai modern "európai" gondolkodásban. Arra jutottam, hogy azt a képességet amivel nagyapáink egy porrá rombolt európát felépítettek pár év alatt (45 után), és azt a fajta erkölcsiséget amit még-ha jól figyelek-léptem nyomon megtalálok (főleg vidéken) rokonoknál. Na azt a képességet és világfelfogást. És túl minden (ál)humánumon. Azt mondom a fiamnak, hogy tartsa tiszteletben a hajléktalant is mint embert és ne merjen tiszteletlenül viselkedni vele-amíg normális ember módjára viselkedik. De!! Soha nem maradjon egyedül ilyen személlyel és nagyon nyissa ki a szemét, mert páran közülük, már rég nem emberi lényként gondolnak magukra-és bármire, szó szerint bármire képesek-persze nem így mondtam neki amíg kicsi volt, de értette mire gondolok. Csak ugye nem tudni melyik melyik, mert nincs ráírva. Na így van ez a bevándorlókkal is. Sokan vannak, és egy részük bármire képes lenne. És én nem vagyok Jézus, hogy mindenkit elfogadjak olyannak amilyen és , hogy azért tombol, meg gyilkol mert így szocializálodott...leszarom!!! Főleg, hogy akár a gyerekeim, unokáim élete is lehet a tét. Mert 50 éven belül az a tét.
Egyébként elég összetett a probléma. Nem állíthatom, hogy erről a nagy nyugat nem tehető felelőssé, csak az elszenvedői nem is a közvetlenül az okozók lesznek, hanem "MI" a többség aki élni akarja egyszerű életét.
Én pl: szívesen lemondok az Afrikában termelt szójáról, aminek nagy részét Európában adják el. Beteg ez a világ komolyan.
Ott éheznek, de nagy termőföldeken ipari növényeket meg szóját termelnek NEKÜNK...aztán azt esszük hús helyett, vagy mellé keverve, kicsit "gazdaságosabbá" téve. Csak nézzétek meg pár élelmiszer és "élelmiszer" származási helyét a bevásárló központokban.
Meg ezt az erőszakosságot sem értem. Ez is bizonyítja, hogy a bevándorlók jó része nem azért jött Európába, hogy végre MÁSKÉPPEN éljen. Vagy egyszerűen ennyire birkák, hogy utánuk jönnek a radikálisok és ismét a befolyásukat kiterjesztik rájuk.
Most már lassan az "őslakosok" lesznek kisebbségben EU-ban mindenhol (nyugaton), vajon ők majd ugyanilyen vehemensen védhetik most már kisebbségi jogaikat?
Miért nem lehet olyan törvényt hozni, hogy a kinek nem tetszik a helyzet ami van nem kötelező ott maradni ,dolgozni.
Mindamellyett meg sem próbál legalább tenni az érdekében, hogy ezeket a kivánalmakat megérdemelje.
Érdekes modon a kinai és sváb kisebbség miért tud szépen csendben ellenni dolgozgatva , mig a rejtett erőforrások meg csak rombolni képesek még a meglévőt is?
Tisztán le kénne fektettni, hogy ahhoz hogy kapja valamit tenni is kell érte.
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64