IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A G2 a kék oldal spitje. A Fóka az ISTEN! 😊)

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

"G2 nek nem ellenfél."

Attól függ ki ül benne.
...bár ez mindenre igaz.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Ja, G2-vel Jak-3-asokat és La-7-eseket is hülyére lehet venni.<#vigyor2>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
A G2 a GÉÉÉÉÉPPPPP😊
Billegtesd oszt látsz hátra is.
Dog ban nincs ennél jobb német gép, bár én személy szerint inkább a Fókára esküszöm.
Azt szeretem amikor IX es spitek leállnak dogolni a G2 vel.
Ritka az amikor én húzom a rövidebbet.
Nem is tudom melyik német ász ragaszkodott az F4 eséhez még akkor is amikor már mindenki G6 ossal repült. Szerintem az F4 ,G2 volt az igazán eltalált vadászgép.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

acidrain
tényleg jó a G2, nekem csak 1 bajom van vele, hogy a hátranézés kissé nyûgös, fõleg hat switch el. De erõsen gondolkodom a Trackir4-en

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

oké köszi megpróbálom.
Her Laca
Egyszer 4 kígyót kapartam le az égrõl War -on. Mind a négyen egy századhoz tartoztak. G2 nek nem ellenfél. Meg is emlékeztek a kollegák errõl a honlapjukon.😊)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

De azért odaírtam, hogy '44.febr.26-án Hartmann 10 Kobrát lõtt le...<#nyes>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Nyilván viccnek szánták... kedvem lett volna linkelni nekik a Tóth Drumi-féle "kobraszelídítést..."<#eplus2>

Ennyi pénzért mégis mit vártál? Hogy hegyekben áll? Most mindenki CF-et buherál. 60 ruppó két jó kariért nem is pénz.:-)
Az 5000-es sorozat meg már úton a boltok polcai felé. Nekem igaz 4890-van, de erõsen gondolkodok 1 5800-as felé. ( persze majd a játékok mondják meg,hogy kell-e egyáltalán 1680x1050-hez.<#rolleyes>

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Her Laca
És szépnek tûnik de sehol sincs raktáron😊)

Her Laca
25000 a Lord ba. Bõven elég nekem ,hiszen jóval jobb mint a 8800GT-m
és pár hónap múlva veszek egy 5000 es Atit. Ezt meg beteszem a fiam gépébe. Pár hónap és kb 60000 körül már biztos lehet kapni majd valami ütõs kártyát,de lehet kihúzom a BOB megjelenéséig ,mert mit lehet tudni😊)

Azért mondtam az apróbetüs részt, mivel a napokban aktíváltam több ilyen mobil netet, fõsulisok részére és ott az van a szerzõdésben, ha meghaladsz egy bizonyos adatforgalmat, akkor korlátozódik a sebességed. Azoknak a sebességmérõknek meg nem kimondottan kell hinni. Dobj egy pinget és kiderül, hogy mennyi. Start-futtatás-cmd. parancssorbe beírni a következõt. ping www.origo.hu és enter. kb. 120 körül kell lenni a TTL-nek, 14-15 ms.-os idõvel.

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Mennyit szánsz rá?
Met kb. 30-35 körül, már van Fer. 4870-es is.4870 árgép

Her Laca
Na urak eldöntöttem.
Osztottam ,szoroztam és holnap elhatolok venni egy 4850 ati kártyát.
Nézegettem használtakat,de becs szóra az emberek beütötték a fejüket,vagy fogalmam sincs mit gondolnak, de egy használt 8800GT ért 20-22 ezreket kérnek. Újonnan veszek 9800GT -t ami ugyan az 25-26 ért.
Meg atit ami sokkal gyorsabb ,korszerûbb ,25 ért. Mikor jelzem a figuráknak ,hogy mondjuk 15 -öt hajlandó vagyok adni a használt kártyáért,hát elküldenek melegebb éghajlatra.
Hol élnek ezek????
De találkoztam olyan hirdetéssel is,hogy 28 ezer,mert tuningos a kártya.
Kész vagyok teljesen😊))

Tudom hogy mire gondolsz igen mobil net de a sebességem mikor mérem mindig 2megabit fölött van.az adatforgalmam meg korlátlan meg a letöltésem is legalábbis a szerzõdésben ez áll.
Nem tudom, hogy ez a NET milyen, de ha mobil NET, akkor valószinüleg elértél egy bizonyos adatforgalmi limitet (apróbetüs rész) és olyankor korlátozza a sebességet. Olvasd el a szerzõdésedet figyelmesen, különösen az apróbetüs részre.

Sziasztok

Lenne egy problémám!

Sajnos vodafosos netem van,kb 2 hónappal ezelõttig semmi bajom nem volt az il-2 szerókkal.De most azt csinálja hogy piszkosul ugrál a pingem játék közben 180-1100 ig!!<#duhos2>Ezért fel sem tudok menni egy szeróra sem mert állandóan kidobál 3 felszólítás után!Valaki nem tudna segíteni mert már nagyon unalmas ez a helyzet!
Ja és akkor nem megy fel csak a pingem ha az opcióban a network-ben 9.6 kb/sec-ra állítom de úgy nagyon laggol vagy nem is tudom mit csinál mert egyszer ott a repülõ lövök rá majd el húz valamerre de követni nem lehet mert olyan gyorsan megy persze ez is a net miatt van!<#falbav>
a rádióiránytû antennája

Husimoto
Thx a segítséget! 😊

Chazz76
Antenna

Ben007
állítsd át a nyelvet angolra

\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D

Ben007
a 82. számnál az miaffene?

\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D

Husimoto
Fel raktam az 1946-t majd pecseltem, és nem indulnak single modban a karier modok? Mi okozhatja a hibát?

Nohab
Illetve minden egyes indításnál újra kezdi számolni, vagyis mindig felülírja õket.
acidrain
A fõkönyvtárba rakja õket, valami ilyesmit keress: "grab0001.tga". Nem csinál nekik külön mappát. A Printscreen-t nyomkodd.

Igen, és grabxxxx.TGA formátumban keresd!

galimatika
Nekem azt mondja már meg valaki, hogy a screemshot-okat hova és milyen formátumba menti az IL2? A gyökérkönyvtárban én nem találok semmit. Egyáltalán a Printscreen gombal kell csinálni?

Semmi se tart örökké, legfejebb kevésbé múlandó.

Vogel
A második világháború repülõgépeinek szerkezete c. könyvben is kb ennyi van. De ez a kép nem mond semmit.

acidrain
csak ilyet találtam

acidrain

Vogel
Egyszerûen nem találok szerkezeti rajzot a bf109 farokról. Az oldalkormánytrimm a kései verziókon egyértelmû, mûködése nem kíván magyarázatot:

DE a magasságiról nem találtam semmit. Annyit kiderítettem, hogy amit Richtofen kollega belinkelt, azok a fix trimmek, kívülrõl nem állíthatóak. A kabinban lévõ két baloldali kerék közül a jobb szolgált a "magassági kormánylap állítására" (németbõl való fordítás), tehát valóban a magassági lap térült ki. Innen mindenki szûrje le amit gondol.

(rásegítés alatt a teljesen kitérített kormánylapát fizikai túlhúzását értem trimmel a maxon túl)

Ez rásegítés aminek nem sok köze van a valós trimmhez.
Ez téves elképzelés. A valós trimm is így mûködik. ( nekem elhiheted, hisz tapasztalatom van benne<#nyes>

Ahogy Vogel kolléga mondja a 20727-es hsz-ben a kormánylapát kitér ameddig a konstruktõr megtervezte ( az aerodinamika engedi<#vigyor2>)ezen a trimm sem tud változtatni.

Természetesen elengedett kormánynál látod, hogy az egész kormányfelület mozog. De ha erõsen fogod a botot (b.-nál szarvkormány)akkor érzed, hogy el akarna mozdulni.

Nem csak az IL-2 ben mozog a trimm hatására a kormányfelület, hanem a valóságban is. Ui.a trimmlap és a kormány"lapát" elmozdulási viszonya egyben olyan, mintha egy szárny lenne, aminek hol növelem az állásszögét, hogy csökkentem annak függvényében, hogy mennyi erõt akarok hatástalanítani. Az-az a trimm és a kormányfelület (csûrõ) viszonyában az elmozdulás mértékeében felhajtóerõ keletkezik. Ez lehet pozitív, lehet negatív irányú.

Vogel
Il-2ben a full magassági mozog ha piszkálod a trimmet. Nézzétek meg külsõ nézetben. Szar az egész rendszere, csak orr ill farnehézzé kéne tennie a gépet, kormányerõt csökkentene, de nem növelné meg a kitéríthetõséget. Ez rásegítés aminek nem sok köze van a valós trimmhez.

A trimm arra, jó,hogy csökkentese a gép súlyponteltolódásából adód kormányerõt.
Tehát téves elképzelés, hogy harci repülés közben kormányzási szerepe lenne. Csak a vezethetõséget segíti elõ. (természetesen ez egy valós élethelyzetben egy szalonnán nevelkedett pilóta számára nem igazán jelent nagy elõnyt<#nevetes1><#nevetes1>

LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

galimatika
reggeli bölcsességek.

"Az állatvédõk azért vannak a szõrmebundák és nem a bõrkabátok
ellen,
mert könnyebb idõs hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... "

galimatika
Bocs hogy ide, tudom off, de kivel a gyíkkal osztanám meg ha nem veletek kedves barátaim.

2010
A Világ: Teljes mértékben gyógyítható lesz a rák.
Magyarország: A tüdõszûrõ-állomásokat eladják egy cipõbolthálózatnak.

2015
A Világ: Az elsõ agyátültetés az USA-ban.
Magyarország: Horn Gyula ismét miniszterelnök.

2020
AVilág: Mágneses levitációval mûködõ jármûvek elterjedése.
Magyarország: Új parkolási rend a belvárosban.

2025
A Világ: Az elsõ ember a Marson.
Magyarország: Az elsõ ember a 4-es metrón.

2030
A Világ: Elkészül a New York - London alagút.
Magyarország: Átadják a magyar sztrádaprogram 2007-re ígért ütemét.

2035
A Világ: Világköztársaság.
Magyarország: Az ellenzék vezérének gyújtó hangú beszéde Magyarország csatlakozása ellen.

2040
A Világ: Az elsõ lakótelep a Holdon.
Magyarország: Már csak 43 évet kell várnunk, hogy megtudjuk, mi történt Sándor "papával".

2045
A Világ: Megtalálják az öregedés génjét, és semlegesítik.
Magyarország: Kulcsár Attilát kiadják Magyarországnak, majd megszökik.

2050
A Világ: Kapcsolatfelvétel az elsõ földönkívüliekkel.
Magyarország: Az elsõ ÁFA-csalások földönkívüliekkel.

galimatika
Sajnos igen. Nekem két Gb RAM volt a régi gépemben. Azért vettem új masinát mert nem tudtam rendesen repülni a szervereken. Most négy Gb van benne. Ezen tökéletesen fut.

Sikerült rendesen feltelepítenem az Il2-õt. A kérdésem, hogy létezik, hogy olyan nagy lenne a gépigénye ezeknek a modoknak? Mert nálam már a játszhatatlanság határát súrolja. 1Gb RAM ezek szerint kevés a BoB szerverhez?

A magassági trimmet azért alkalmazzák, mert a sebesség függvényében az általános szárnyprofilokon a nyomásközéppont vándorol. Ezt úgy kell értelmezni, hogy a felhajtóerõ eredõje a gép hosszában elõre hátra vándorol egy bizonyos tartományon belül. A súlypont, viszont nem mozog, így a gépen forgatónyomaték keletkezik. Ezt a forgatónyomatékot a pilótának kell korrigálni, mégpedig a magassági kormánnyal. Ebbõl látható, hogy minden sebességhez más és más magassági állítást kell alkalmazni ha azt akarjuk, hogy vízszintesen repüljünk. Tehát folyamatosan erõt kell kifejteni a boton, ha nem a gyári utazósebességen haladunk.
Tehát a trimm alapvetõen kényelmi berendezés. Arra szolgál, hogy a magassági,oldal, vagy csûrõ kormánylapokat állandó meghatározott kitérítésben tartja a pilóta beállítása alapján. Értelemszerûen a kormányfelület kilépõélén fejt ki forgatónyomatékot a kormányfelület hossza által meghatározott erõkaron. Ebbõl látható, hogy többletkitérítést nem okoz a kormányfelületen. Tehát nem okoz forduló szûkítést, csak a pilótának kisebb erõt kell kifejtenie a kormányzáshoz. Így nem fárad el. Mivel alapvetõen a magasságin lévõ trimmet egy tárcsa forgatásával lehet ezeken a gépeken mûködtetni, el lehet képzelni, miközben bal kéz a gázzal fûrészel a jobb pedig a bottal birkózik, vajon a trimmet mivel tekergetheti egy 4-5 G-s forduló közben.
Az van meg, köszi. 😊

acidrain
az hiba 😊)
az ac installerbõl nem jó a sima 3.8, hanem a "3.8 plus Halifax" -ot használd

Közben gondolkodtam a dolgon, s bizony nagy valószínûséggel a gondot az okozta, hogy nem raktam fel a 4.08-as patchet... Én marha!

Állítsatok le, ha uncsi!

Kicsit átgondoltam: a trimlapok maguk méretüknél fogva majdnem jelentéktelenek a gép közvetlen irányváltásában. Igazából arra jók, hogy a kormányfelületek maguktól térjenek ki bizonyos mértékben.

találtam egy ábrát is: remélem jó a link

Igen, a 3.8-assal.