IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Anno, a '46-ban az amerikaiak a Balaton térképen a Tihanyi-félszigetet következetesen "Floridának" hívták.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Régebben csináltam clod-hoz egy térképet, az http://www.oldmapsonline.org/ -ról le tudtam extra nagy felbontásban tölteni pár második világháborús angol és német térképet. Sajnos a CLoD-os területet egyik sem mutatta egészben, viszont ezekből össze-photoshoppoltam egy olyat, amin a clod-os terület van rajta, és a clod-os repülőterek külön be vannak jelölve. Ezt A1-es méretben a Copy general-nál egy ezresért ki is nyomtatják. Befóliáztam, és azóta van egy hajtogatható, összefirkálható -majdnem- eredeti térképem clodhoz. Sokkal nagyobb poén ezzel navigálni, mint beépített térképpel 😊 Innen le tudod tölteni, "overview map" néven: http://www.pcpilot.hu/dokumentumtar/il-2-sturmovik/cliffs-of-dover/2928-repuloter-terkepek-airbase-maps.html.
Ugyanezen az oldalon megosztottam azokat a pdf-eket is, amiket szintén clodhoz csináltam, mind a 121 repülőtér részletes alaprajza, navigációs adatok, pályaadatok, felülnézeti kép. Idegesített, hogy online waron amikor csak úgy kitesz egy kevésbé használt/ismert reptéren, azt sem tudja az ember, hogy merre vannak a gurulóutak, épületek, felszállópálya. Amolyan Jeppesen féle kis kártyák készítése volt az elképzelés. Az overview térképen használt koordináta rendszerrel van összhangban. Ez a koordináta rendszer küldetésenként változhat, a clodban a küldetés szerkesztője átírhatja. SoW szerveren biztos, hogy jó, ATAG-nál nem mindig. De ez csak részletkérdés. AFB's of CloD néven ezek vannak fent. A High res változat csak nyomtatáshoz ajánlott, a med res való PC-s használatra.
Ezeken kívül van a clodban -pontosabban a steam-ben - egy olyan, hogy ha engedélyezve van a fícsör (Steam - Settings - In Game - "Enable the steam overlay while in-game" előtt legyen pipa), akkor a Shift+Tab megnyomásával behozható a steam overlay. Azon alul van egy olyan gomb, hogy steam browser. Ez egy teljes értékű webbrowser, viszont ami jó dolog, hogy nem kell a játékból kitaszkolni, a gép irányítható marad overlay használat közben is, szóval sokkal jobb mint az alt+tab. Itt hozd be ezt az oldalt: http://clodtools.weebly.com/
Sajnos egyszerűbb nevet nem tudtam neki adni, de a steam browserben beállítható ez kezdőlapnak is, és akkor gépelni sem kell.
Itt a főlapon van pár segédprogram, a maps-ra klikkelve PC-s felbontáson behozhatod az overview mapot is (La Manche map from 1940 néven van fent) vagy a kis AFB's of CloD 2 kártyákat is.
Ha ezeken túlvagy, és még mindig akarsz tanulni valamit 😉, akkor a hardcore level a következő <#alien>#alien> :
Clodtools főoldalon klikkelj a Dreiechrechner DR-2 tárcsára. Ez egy navigációs tárcsa, amit a németek/magyarok használtak a második világháborúban. Flashban csináltam egy teljes mértékben használható változatot, azt tudod inne megnyitni. A tárcsa nyitó lapján a szélretartás számolásához vagy a sodródás számolásához tartozó skála van, azt ritkán használjuk, ami fontosabb, az a hátoldala (klikk a jobboldali piros 'gomb'-ra). Amit ott látsz, egy logaritmus skála, a mértékegység nélküli középső fekete gyűrűhöz képest tudsz idővel kapcsolatos számolásokat végezni. A külső gyűrű egy Sinus skála, az a szélretartáshoz kell, illetve vagy egy IAS-TAS átváltás is (gépben lévő sebmérő által kijelzett sebesség átváltása a tényleges, levegőhöz mért sebességre - minél magasabban vagy, az egyre hígabb levegőben a sebmérőd egyre kevesebbet mutat, nem a tényleges sebességet).
Pl az 1h jelet beállítod az aktuális repülési sebességhez, akkor az idő skála többi értékénél leolvashatod, hogy adott idő alatt mennyi km-ert teszel meg. Vagy a fekete gyűrűn, hogy adott -térképen megnézett- távolsághoz mennyi ideig kell az adott irányba repülnöd. Ez a legegyszerűbb számolás, de ezt lehet tovább bonyolítani, ha az üzemanyag fogyasztást ismered (clodtools főlapon a Messerschmitt Bf 109 E-4 fuel consumption (alt/ata) grafikonon pl a 109-es üza fogyasztása), akkor ki tudod számolni, hogy adott fogyasztással mennyi repidő van a gépben, a sebességeddel az mennyi km-re elég (ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor szélirányt is bele tudod számolni, de ez ilyen 50-100 km-en nem jelentős), és ebből kiderül, hogy melyik repterekig érsz el. Persze itt is alapvető, hogy eleve tudd, hogy adott pillanatban hol vagy 😊 A DR tárcsáról lefordítottam egy egész hosszú leírást, amiben a fejlesztését és a használatát is részletesen leírja egy holland faszi, azt innen le is tudod tölteni: http://www.pumaszallas.hu/elmeleti-anyagok/repuleselmelet/navigacio/206-dreieckrechner-dr-tarcsa.html.
Na. Röviden ennyit a navigáció alapokról <#alien>#alien>
(Ezek után a gyakorlatban 90%-ban úgyis csak az van, hogy felszállunk Calaisnál, elmegyünk Doverig és lelövünk mindenkit. <#buck>#buck> )
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.07.07. 20:14:00
www.pumaszallas.hu
Egyszer mikor Ms. Bleinheimmel voltam ismerkedős free flighton teljesen eltévedtem, már 1 órája repültem, tesztelgettem a gép korlátjait és kitaláltam hogy akkor rá kéne jönni hogy hol is vagyok? Tudtam hogy nagyon északon vagyok és kb 10 percnyi repülésre ott a tenger. Lementem nagyon alacsonyra, kerestem egy vasútvonalat és elkezdtem követni nyugat felé (azért 0 méteren hogy gyakoroljam az alacsony repülést). Végül minden út Londonba vezetett és megtaláltam a kiszemelt repteret. 😊
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
A Sas1946 fórumán most láttam, hogy van valami Community Universal Patch (CUP). Ez valami új mod pack, mint a DBW?
Megéri letölteni, nem kavar be a működésbe? Mert nekem sikerült egy működő képes DBW 1.71-et összehoznom, elég sok tartalommal, és nem szeretném elveszíteni, elég hosszadalmas lenne újra rakni az egészet.
Ha gond van az fps-el, első lépésben az erdőt vedd le low-ra, a buildings detail is legyen low, a building amount is low, és az effect is elég közepes beállításon (effect ne legyen low, mert akkor nem látod a találatokat a másik gépén). SSAO legyen kikapcsolva. Ezen felül a conf.ini-ben (C:\Users\-neved-\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover - MOD mappában) keresd meg a következő sort: ShadowMapSize=5. Írd át 4-re vagy 3-ra. Ezzel az árnyékok szélei homályosabbak, elmosódottabbak lesznek, de fps-ben érezhetően gyorsabb lesz.
A talaj geometria nekem nem hozott érezhető változást, mindegy, hogy hova állítottam, ahogy a land shading sem. A gépek geometriája és a textúra részletesség legyen magas, az nem sok erőforrást eszik, de sokat számít kinézetben.
Win 8.1-en volt konstans szaggatásos bug, a legújabb nVidia driver az megoldotta.
www.pumaszallas.hu
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Elképesztő! <#wow1>#wow1> Tényleg mintha csak statiszták lennének a napjainkból, de nem ezek, lassan 70 éves képek!
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."
Repülj, repülj, hős magyar pilóta
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.07.03. 19:41:28
Van valakinek valami magic lőszer beállítási trükkje, hogy melyik lövedékből mennyit illetve milyen sorrendben hevederez be? Ill nincs-e valami történelmi feljegyzés erről, hogy a valóságban, hogy voltak egymás követően a dolgok?( x db nyomjelző, y páncéltörő stb)
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."
A HT topikban Cifunak meg Molninak az összes szőr felállt a hátán ettől az irománytól...
Molni: "Én megtiltalnám az indexnek, hogy haditechnikáról vagy technikáról írjon. Nem értenek hozzá. Igazából nem tudom, hogy mihez értenek egyáltalán... "
Ma láttam "besenyő pista" bácsit gyakorolni a hétvégére igaz csak 1 röpke percig, de tetszett!
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
www.pumaszallas.hu
GOOBY, pls
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.07.02. 12:58:04
www.pumaszallas.hu
Volt egy hajdanában a TopGun újságban volt egy kép, egy Messer pilótáról, akit öreg korában beültettek 1 G-6-osba. Pont azt a pillanatot fotózták, amikor a szeme a múltba révedt. Képaláírás valami ilyesmi volt, hogy "Vajon hol járhat most az Öreg."
Dcs topikban szóba kerültek a veteránok, egy német veterán pilótát megreptettek a DCS D-9 fókával (http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=144768) ennek kapcsán linkeltem be Kontraszty Bandi bával készült interjúnkat.
2003-ban mi is megreptettük Kontraszty Bandi bát, a régi Il-2-vel (Fw 190-esen repült, a poszert amit kapott, azon az ő gépe van rajta)
Képek:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Olyan másfél órás beszélgetést vettünk fel, itt meghallgathatjátok:
Kontraszty_interju
www.pumaszallas.hu
Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.07.02. 00:04:56
Jah és a fejlesztői még mindig bekaphassák... <#violent>#violent>
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
A videón amit mondasz, az szerintem az oldalkormány volt, az repült el akkor, amikor megcsapta a Jak, utána kezdett befordulni a Heinkel. Hogy a vezérsík egészen bepördülésig megvolt, azt láttam, lentebb írtam is. <#alien>#alien> Ugyanazt mondjuk btw...
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.07.01. 08:45:08
A repülőgép törzsét én nem hasonlítanám pálcához, sokkal inkább egy áramvonalas csónakhoz, annak sincs sem az orrán, sem a farán éles lecsapás. Bármilyen turbulencia vagy örvény keletkezik a géptörzs mögött, az elhanyagolható mértékű (a szárnyvég körüli indukált ellenálláshoz meg a kiálló cuccok ellenállásához képest mindenképp).
Ráadásul a videón nem is ez történik. Na nem mintha egy PC-s játék amúgy mérvadó lenne, pláne a nem a BoS He 111 FM-je, ami -valljuk be - nem lett a világ legjobbja, de a lenti videón sincs oszcillálás, van viszont egy függőleges vezérsíkunk ami egészen a dugóba pördülésig a gépen van. A balra elhúzást a sérült bal hajtómű okozza, amit a hiányzó oldalkormány felület miatt nem tud kompenzálni. Jobb hajtóművet kellett volna azonnal visszahúzni, meg a bedőlés ellen csűrni, ami szintén nem történt meg. Fogadnék rá, hogy AI vezette. Humán pilóta már rég reagált volna a gép mozgására...
www.pumaszallas.hu
Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.07.01. 00:17:08
Próbálj meg egy damilra erősített hosszú pálcát egyenesen húzni a vízben viszonylag nagyobb sebességgel. Nem fog menni, mert a pálca körül örvények alakulnak ki, és a pálcára ezek az örvények káros oszcilláló hatást gyakorolnak. A pálca beremeg. Ezek az örvények a Kármán-félée örvénysorok.
Ha viszont a pálcára erősítünk lemezezeket, akkor az örvénylés megszűnik.
Véleményem szerint a repülőgép függőleges vezérsíkja is így szerepel.Mivel az oldalkormány leszakadt, a vezérsík összterülete csökken, így nincs ami megakadályozza a repülő törzsére ható örvények létrejöttét, a repülő törzse oszcilláló mozgásba kezd, majd át is esik rögtön.
Ez látható a videón.
ez tényleg jó, lehet beruházok rá a jövő hónapban
Utoljára szerkesztette: rabbiddgog, 2015.06.29. 22:24:41
?(???)?