IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Willenbrock
thx

Willenbrock
Éreztem hogy 2 hét és lesznek újra SoW képek:)

acidrain
köszi

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

w77d
nem lesz ez olyan vészes..

Veszünk egyet :-)
A pénz a legkevesebb :-)) XD

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Ben007
uram isten!! ez szép és jó de mi lesz ennek a gépigénye paksi atomerõmû?

\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tõlem :D

Sanyo
Én sosem repültem kötelékben, a saját AI-k ugyanolyan hülyék mint az ellenségé. Mentem a térkép alapján, messzirõl figyelgettem a saját köteléket, aztán ha indult a harc akkor lehetett hentelni az ellent.

A küldetésnek úgy van vége, hogy leszállsz. Vagy lezuhansz <#nyes>
Akkor repülheted a következõt, ha teljesítetted a küldetést (kilõtted a gépeket/földi célokat) és nem lették KIA/MIA.

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

Köszönöm szépen, bevállt a dolog!

Bár a küldetéseket sokszor nem igen értem még, hogy mit is kéne csinálni (mást mond a pacák a rádióban, meg másik checkpoint-hoz mutat a térképen a "odaorientáló"vonal) és hogy hogyan van vége a küldetésnek még az sem esett le... na majd apránként! :D

szekelyland
Ma este is lesz, D13-th_Zaelu a szerver, ha nincs a lobbyn akkor garuda.thruhere.net:21000
ultrapack 1.8, kuban map 21:00 oratol, jó sok tank, meg jó dinamikus front...

...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Engem is a Kuban map érdekelne :)

Chazz76
Akkor úgy néz ki,Olegék megint a korabeli Pravdát vették "történelmi tényeknek".<#action>
Elképzelem,ahogy a levéltár mélyén olvassgatják a megsárgult lapokat,és nem megy a fejükbe,hogyhogy nem õk nyertek...

te állat :D nembaj majd kilövészkedjük bombázóból a tankokat :D:D:D:D
szekelyland
Sajnos az Oleg - féle szuper AI-k miatt kicsit nehezen halad a tervezés, ugyanis Oleg AI-pilótái már az I-153 -óta rendszeresen G-kosztümöt kapnak, még a rookie-k is, emiatt ha szembemész 4 AI Mig-15 -el az F-86 ban, relatíve hamar mögötted vannak és lõnek, mert sanos a G-kosztüm nincs beszimulálva ezért vagy 1-2 re mögötted vannak, vagy kizúgnak a világûrbe (valószínû ugyancsak felfedezték az afterburnert), érdekes módon a történelmi tényekke ellentétben a Mig-15 itt sokkal jobban emelkedik, meg borzasztó zavaró hogy 800-900 nál a legkisebb kormánymozdulatra is instant befeketedik a pilóta, meg ha 400-500-al mész, akkor még a rookie AI is röhögve áll be mögéd.
Egyelõre szünetel ez a projekt, ez helyett egy komplett Kuban-i map van majdnem teljesen elkészülõben, a 101/9 -esek elmodnhatják, milyen izgi amikor v 8 tank megtámadja a repteret és a gépet a kifutón lövi ki alólad...

...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

1. 4.09-et.
2. Állítsd át magyar nyelvûrõl angolra (FAQ 22.)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Na, megvan a Joy, ezúton is köszönet érte Zpoginak!

Kér kérdésem lenne:
melyik az utolsó hivatalos verzió a 4.08, vagy a 4.09, melyiket tegyem fel?

Vmiért nem tudok pilóta karriert indítani (pedig egyszer már pár napja sikerült) a generálás gombra kattintva nem történik semmi, miután kiválasztottam a konkrét hadmûveletet.., mit lehet ilyenkor tenni?

elõre is köszi a helpet!

ha jól számolom még csak 3 nap telt el :)
Ata, hogy áll a dedicated MDF project?

Persze ezek a dolgok mindig el vannak vhova rejtve/kódolva a játék fájljai között, és nem árt tudni, hogy mit csinál az ember...

Én ugyan a repszimekhez nem értek, de a autószimulátorokban igen csak otthon vagyok és az FFB nálunk is legalább 30-40 különálló és külön paraméterezhetõ effektbõl áll össze, ezért biztos vagyok benne hogy nem egy nagy durranás egy effektet kiszedni, vagy bármelyik erõsségét részletesen személyre szabni.

DonZorro

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Most nem tudom megnézni (Linuxban vagyok), de úgy emlékszem, hogy magában a játékban (joytól függetlenül) van a ForcFeedback mappa (vagy valami ilyesmi), és onnan kell kitörölni a géppuskákra és ágyúkra vonatkozót (azt hiszem, az egyik "gun" a másik meg "mortar" néven van)
Fontos: ha játék közben ctrl-alt-del kombóval lépsz ki, hiába törlöd. A játék újraindításáig használni fogja az effekteket.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Lacus az evo-nál konkrétan melyik file-ok azok? Nekem fel sincs telepítve a joy, csak be van dugva. De lehet hogy ezért felrakom :)

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

szekelyland
Én egy Logitech Atack 3-assal kinlódom, mert sz*rrá mentek a potik benne, meg pár gomb kinyiffant és jelenleg nincs anyagi lehetõség másra, majd ha végetér a krízis és lesz nomális állásom, stabil fizetéssel...

Én egy régi, ma már szinte nem is kapható Saitek Cyborg 3D-t használok. Nem force ffb-s az se. Mégis jó.. annyit meg nem repülök, hogy beruházzak egy huszonezres joy-ra.

PhantomAss
lehet, de én nem akarom ezzel korlátozni a gépet, nekem nincs gondom az áteséssel és a repüléssel, ff nélkül is érzem a határokat
(persze ez csak az én véleményem, sokan használják így ahogy mondod)
másrészt a célzásnál rossz ha nem pontos a középállás, emlékszem amikor váltottam x52-re egyszerre volt értelme a gunsight viewnek
azelõtt kb 1cm-t lötyögött a joy középen
amúgy akárhány "profi" játékost kérdeztem eddig (ultima, krasnaja, grauadler, hátha emlékszik még valaki rájuk), mindegyik azt mondta, hogy nem használnak ffb-t, inkább hátrány mint elõny
régebben el sem tudtam képzelni, hogy lehet enélkül játszani, most én is azt mondom, hogy igazuk van
persze mondjuk a condor nagyon élvezetes ff-el, de ott nem kell lõni, ott tényleg jó ha érzed a gépet
szal nemtom...tetszik ez a logi joy, de hosszú távra sajna még nincs tapasztalat
az pedig nem megoldás hogy kikapcsolom a ffb-t, mert ugye a középállás..

GOOBY, pls

42nd Intruder
Én már vagy 5 éve (ha nem több de most nem számolok utána) nyúzok egy Saitek Cyberg Evo Wireless joyt, de a mai napig olyan pontos és jó, mintha most vettem volna tegnap. Annyi, hogy a tengelyre és a rugóra liium bázisú zsírt kellett kenni, hogy a kopást megelõzzem.

Az új Saitek meg tényleg pofás, viszont ez az erõérzékelõs kar az IL-2-nél hátrány lehet, nem is ajánlott hozzá, mivel itt egyes esetekben téped a joyt nem finomkodsz, aztán ha a 100ezres joy meg nyekken az nem túl szép :D

Húzd le a jox max kitérését a beállításoknál 90-95-re, és az életben át nem ejted a gépet, bármennyire is húzod :)

PhantomAss
hát nem tudom...
én még mindíg félek a ffb-s logitech joyoktól
kb 4-5 éven keresztül nyúztam többet is, de egy idõ után az összes kikopott, és középen pontatlan volt
én igazából az új saitekkel szemezek, az viszont erõérzékelõs, nem is mozog
furcsa lehet
szal akárki akármit mond, a ffb nekem inkább hátrány volt mint elõny
ha megtanulod a gépet akkor ffb nélkül is érzed mikor esik át

GOOBY, pls

Willenbrock
Igen,valószínûleg szokás kérdése,tényleg elõbb volt a BW.Az Evo-t 1x2 próbálgattam de a szokás hatalma gyõzött-maradt a BW:)Amúgy csinál jó dolgokat a Saitek,a pedálom az pl. az,drága volt de jó masszív és több tengelye is van, a talpmérethez is állítható-ezzel is elégedett vagyok.

Hát akkor örülök hogy örülsz, használd egészséggel. Gondolom a BW elõbb volt mint az EVO igaz? Nekem meg egy x52 lenne kényelmetlenebb ergonómiailag az EVO után. Ez azért van, mert szokás kérdése.

Véleményemet arra alapoztam, hogy amikor joy vásárlás elõtt áltam annó, akkor nekem a BW, Genius, egyes Thrust márkák már tudatlanul is nagyon gyenge benyomást keltettek, míg egy Logitech és a Saitek EVO és x52 pedig igazi mûszernek hatottak. És úgy érzem jól döntöttem annak idején és nem felejtem el hogy mennyit szenvedet egy srác a maga BW-val már nem emléxem ki volt de mind1 is. Miután lecserélte, látványosan megtáltosodott. Szóval tényleg örülök hogy elégedett vagy a joyoddal és nem is akarlak meggyõzni másról mint arról, hogy azt használd ami bevált.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

mivel qickmisson-ben nem lehet csak néhány mapon repülni.
Willenbrock
Miért van szerencsém a feketeözveggyel?Tényleg elégedett vagyok vele,van egy Cyborg Evo-m is de nem tetszik annyira,sokkal kényelmetlenebbnek tartom vele a repülést,nem áll kézre ergonómiailag.

w77d
nna megoldottam. Én úgy tudtam egyébként, hogy van balaton map is a forgottan battles-hez, de a gyors akció menüben nem tudok választani, csak olyanokat, hogy pacific sea, moszkva stb....

Her Laca
Igen arra gondoltam.Nekem nagyon tetszik ,bár az ára horror:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Sanyo
Az X65F-re gondolsz? Nem FFB, hanem "force-sensing", kb. mint az F-16-ban. Egyátalán nem vagy csak nagyon picit mozog, van egy ilyen mod a Thrustmaster Cougar-hoz és mondhatom, hogy nagyon durva. :)

www.pcpilot.hu

w77d
gyerekek hogy lehet a videofelbontást 1920x1200-ra tenni? a video optionban csak az 1600-as a legnagyobb...

Én is dél Pesten lakom, megbeszélhetünk vmit. Írok privit.

Her Laca
Juhé:)) Balhé van:DDDDD
A gázkar az nagyon jóóóóóóóóóóó!!!!!! Aki ellenkezõt állít ,az nem tudja mit beszél.
Az FFB is nagyon jó ,nyilván hozzá kell szokni de nem hinném hogy gondot okozna utána a célzásban.
És ha megnyerem a lottó ötöst akkor biztosan veszek egy a Sanyó által használt készüléket,de jelen pillanatban nem hiszem ,hogy ki tudnám gazdálkodni:) Bár azért szemezgetek vele:D Az új saitek az ffb-s ?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

gratula :)
w77d
nna megvettem az egész csomagot a steam-en 9.99 ojróért, most tölti :)

Ne bénázzatok már, egyszerûen kiveszitek a FFB mappából a fegyverekre vonatkozó fájlokat...

Zpogi
Nekem van egy Saitek FFB-m eladó,mivel lecseréltem X52-re. Ha gondolod és eltudsz jönni érte/dél-Bp/ 3000Ft-ért oda adom.Ja és nekem is zavaró volt a rezgés,célzás közben,de amúgy sem lövök valami jól<#sir>.

hát nekem pont hogy van. A fókánál valahogy semmi gond, még akkor se, ha rajta van a két büntetõ, de példáúl a Messernél néha igencsak zavaró, hogy minden lövésnék kissé hasra húzza botot. És ugyan ez van az összes többi amerikai gépnél is, ahol a sok kis 50-es kaliber miatt elengedhetetlen a hosszú sorozat. Épp ezért valszeg a köv. evo-m nem ffb-s lesz. De ha azt vesszük, ennek is van egy jó oldala, mert megtanultam rövid sorozatokkal pontosan lõni<#eplus2>

TG Gida
Ezt a "zavarhat a hosszú sorozatoknál" dolgot mindig olyanok mondják akiknek nincs ffb-s joy-uk.

Isten áldja a pogányokat!

Értem a kérdésed, de ennek csak akkor van értelme, ha offline kampányokat akarsz menni. De ennek sincs akadálya, mert ha mondjuk egy zero-t választasz ki akkor valószínûleg a csendes-óceáni hadjáratba kezdesz, míg ha mondjuk egy Messer-t akkor nagy valószínûséggel a FB-t. De egy spitivel is simán repülhetsz Manjuria felett. Szóval az egész attól függ, hogy melyik nemzet légi erejét választod ki. De ha igazán szeretnél fejlõdni és játszani, akkor felejtsd el az offline-t mert az online az igazán életszagú, de csak akkor, ha tisztességes beállítású szerverekre mész. Ja, és attól függõen, hogy melyik oldalt részesíted elõnyben akár egy online századhoz is csatlakozhatsz.

Ja, és nincsen külön kiemelve, hogy melyik származik a FB-bõl, melyik a többibõl.

Minden benne van. Vedd úgy, hogy az újabb verziók patch-ek, amik önmagukban is játszhatók. Ilyen volt a PAcific Fighters, amit magában is lehetett játszani, nem kellett hozzá az alap játék.
Folyamatosan bõvült a gépállomány, jöttek új térképek, javítottak (vagy rontottak) a repülhetõségen, fizikai modelleken.
Az 1946-ban benne van amit eddig az Ubisoft hivatalosan kiadott. Plusz erre még jön pár patch (4.08m, 4.09m) és teljesen uptodate leszel :)

Nem, hanem a kérédésem az, hogy ha én a Forgotten Battles cuccaival szeretnék játszani (küldetések, gépek, stb), akkor honnan tudom meg ajátékból, hogy melyek ezek a temérdek dolog közül, szóval, hogy mi az ami a FB-bõl származik?

Az 1946 tartalmazza az összes eddigi IL2 küldetéseit is, szóval az elõzõ 4 játék teljesen 100%-osan benne van, vagy csak a gépek, megy ilyenek?

w77d
hát akkor nem tudom mi volt a hiba. Szétszedtem, a zsinórt megrángattam benne, összeraktam és tökéletes volt utána :DD