91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • NIBI
    Az utolsó mondat tetszik. :) Valami ilyesmire módosítani is fogom, köszi a tippet. :)
  • f24sg
    Hello!

Mennyire hátrány, ha az ember a BoS Steam-es verzióját veszi?
    (Mindenhol le van árazva, de steam-en minimálisan olcsóbb, plusz egy helyen lenne...)
    Kösz!
  • VO101Tom
    Így leírva gyanús, hogy nem használsz kerékféket :) 70 km/h alatt a pedál oldalkormány funkciója csak a légcsavarszél miatt lehet tényező, vagyis ha lekapod a gázt, vagy eleve alacsony gázzal taxizol, akkor az nagyon kis erőt jelent. Kb 70 km/h alatt kerékfékkel kell irányítani.

De mint már néhányszor elmondtuk, vegyél fel videót, és akkor biztosan meg lehet mondani, hogy mit kellene csinálni.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.02.10. 19:15:18
  • Lebowski
    Szerintem tényleg vegyél fel videót, abból azonnal meg tudjuk mondani mi a bibi :)
  • Lysandus
    Ne légy türelmetlen! Én CloD-ban úgy csinálom, hogy 1200-1300-s fordulaton kimozdítom álló helyzetből, utána vissza a fordulatot 1000-re, és szép lassan battyogok vele lépésben.
  • Solt
    Én nem vagyok egy ufó, sőt a törzstagok közül szerintem én vagyok a legtapasztalatlanabb, legképzetlenebb "pilóta", de a taxizás nekem is megy, még BoS-ban is. Tom múltkor részletesen leírta neked, hogy kell... úgy csinálod? :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.02.10. 17:17:10
  • RepeszElek
    Nekem nem csinálja viszont az én bajom még mindig a taxizás de ma a játékban láttam hogy mások is szenvednek vele...nem tudok lassan haladni még a kijelölt úton sem, időről időre megáll a gép és csak egy nagyobb gázfröccsel tudom kimozdítani akkor meg úgy meglódul hogy képtelenség egyenesben tartani, nagyon szeret pl. a saját tengelye körül is keringeni úgy hogy egyenesben vannak a pedálok.
    Sokkal de sokkal rosszabbul fordul mint egy 30 méter hosszú kamion pótkocsival, a messernek pl. csutkára belépek jobbra a pedállal és akkora ívet ír le mint az apollo 13 a hold körül, miközben ezek simán szinte helyben megtudnának fordulni.
    Ha nem a játék szar akkor biztos hogy rosszul csinálok valamit mert ennek nem szabadna ilyen nehéznek lenni de fogalmam sincs mit, a wt-vel anno ilyen gondom sosem volt....
  • Amok71
    Sziasztok!

Egy olyan probléma lépett fel (BoS), hogy 15-20 perc repkedés után egyik eszközre sem reagál a játék (billentyűzet, joystick, freetrack). A jaték szépen fut tovább, lezuhan a gép stb., ESC-el sem lehet kilépni (ALT+Tab működik, oda-vissza de, a játék akkor sem reagál). 2-3 napja tünt fel először, ma másodszor :)

Tud valaki gyógyírt erre? Vagy merre keressek?
  • RepeszElek
    Én eddig úgy hittem hogy az orosz ember egyszerű mint a faék de már látom vannak köztük is olyanok akik kicsit túlgondolják a dolgokat...
    Tök jó hogy a tankkal eddig tudtam lőni hála az új frissítésnek már megint fogalmam sincsen hogy hogyan kell,ezeket a dolgokat úgy kéne megírni hogy rögtön érthető legyen,ráadásul kétszer kifagyott a játék majd vissza akarok lépni azt írja nincs netem de ez mint látjuk hülyeség mert most is a netet használom mint látjátok, úgy hogy sikerült összehozni egy olyan játékot ami érthetetlen,lefagy és hülyeségeket dumál, mintha össze vissza kapkodnának egyszerre akarnak nagyot alkotni és mindenkinek megfelelni vagy nem is tudom, de lassan kezd elegem lenni a Bos-ból....
  • rabbiddgog
    nekem wiimote-al megy 100 fps-t a freetrack, kemény 3000 forint volt.
    Igaz csak 1 leddel használom, így olyan mintha egérrel nézelődnék körbe. Tettem egy zoom gombot a joystickra, így zoomolva is tudok nézelődni.
    Lehetett volna 3 leddel is használni, hogy közelhajolásra is zoomoljon, de a freetrack beállításánál kb kitéptem a hajamat

A led speckó led, 120 fokos nyílás szögű ilyen:

http://www.hestore.hu/prod_10028437.html

annyi hogy smd-s, ami azt jelenti hogy kicsike, nagyon.... gyufafej nagyságú kb, a forrasztás remegésbiztos kezet igényel, de meg lehet simán csinálni.

Aki wiimote-al akar 3 ledes rendszert arra vigyázzon, hogy ezek a vágottszeműek ezt is hamisítják, és az csak 2 ledet tud érzékelni. Szóval csak eredetit kell venni, akár használtan is.A számítógéphez meg a bluesoleil nevezetá programmal kell csatlakzotatni a wiimoteto, aminek a demo verziója csak pár mb adatforgalmat enged, szóval kell a progiból zerezni egy crackelt verziójút.

Hát ennyi, nem egy nagy durranás az egész.
  • L Viper #85797
    Még annyi kiegészítés, hogy akkor egy NVidia 8600 GTm volt 256-os, egy Intel 2,66-os kétmagosom egy Asus P5B alaplapban.
    Ennél jobb videóminőséget Fraps-al sajnos nem tudtam csinálni, mert elfogyott a cufla a gépből. Vsync-ről nem is álmodhattam :)
  • L Viper #85796
    Annyit akar mutatni a videó, hogy használható a cucc egy 30-as kamerával is. Jobb, mint egérrel, vagy POV Hat-el szenvedni. Megéri azt a pár forintot, amibe kerül.
    Semmiképp nem akar versenybe szállni egy Tir 5-össel :)
    Egyébként van egy másik ősrégi videóm is, ez 2012-ből. Valamivel jobb felbontású, ez is azzal a régi 30-as genius kamerával készült.
    FreeTrack_Alternative_Construction.avi
  • VO101Tom
    Ööööö... izé... nemtom észrevetted-e, de a video, amit feltettél, az még VGA felbontásnál is rosszabb, és eleve 30 fps a lejátszási sebessége. Mit is akarna ez mutatni? Hogy a 30 fps-es videón nézve a 30 fps-es fejmozgás követés egy ilyen homályos mobilkijelző méretben nézve nem szar annyira?

Mihez képest?

Próbáld ki monitor natív felbontáson, vcync-el stabil fps-en (60 vagy fölötte), trackIR 4 vagy 5-el, és látni fogod, hogy mi a különbség.
  • L Viper #85794
    Egy sima 30 fps-es webkammal is szépen be lehetett hangolni.
    Lényegesen jobb még ez is, mint egérrel, vagy POV Hat-el nézelődni.

Ide felraktam egy régebbi videót. (Nincs Youtube csatim)
    Nem a legtutibb minőség, de egy teljesen mezei 30 fps-es Genius webkamerával így működött nálam 2011-ben az Open Falcon. Akkor még elég gyenge konfigom volt és a Fraps is szépen ette az erőforrást :D, de azért látszik a videón, hogy használható. Nem akadozik, nem darabos a követés.
  • lala42
    Csak a tisztánlátás kedvéért.
    Clip: 5000 Ft.
    Clip + kamera (30 FPS): 8000 Ft.
    Clip + kamera (60 FPS) PS3 Eye, monitor tartóval: 10500 Ft.
    + a kiszállítás 1000 Ft
    Az-az, Clip+kamera 8 rugó.
    (nem veszek.)
    Amig xar a CloD , valamint a DCS, addig nem. Semmit. Senkitől. Vagy mégis? Olyan határozatlan vagyok, Doktor Úr,. vagy mégsem?
    A játékfrissités frissités pedig, egy álom. Vágyálom.
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2016.02.09. 17:25:59
  • repvez
    5,3-as CLdrivert használod vagy van annál ujjabb is amit még ingyen lehetett letölteni vagy te megvetted a 3 dollárost?ha igen akor van hozzá frissités?Mert a forumokat olvasva mintha leálltak volna a fejlesztéssel, mert sokan panaszkodnak, hogy fizettek érte ,de mégse reagálnak a fejlesztők semmire.
    win10 alatt is próbáltad?
  • croatianus
    Csak a tisztánlátás végett:

A PS eye 640×480-en 60Hz, 320x240-en 120Hz. A látószöge 56 vagy 75 fokra állítható
    Amit én használok CL-eye driver-t, azzal működik az amúgy igen jó kis mikrofonja, tehát abba a ~4500ft-ba, amennyibe manapság kerül, azt is bele kell érteni. Nekem tök jól működik az IR szűrő szétbarmolása nélkül, sima ledekkel is, ha épp nem süt be a nap a hátam mögé, tehát van egy jó webkamerám is egyben (nem mintha szükségem lenne rá).

Egyéb kamerával nem érdemes szórakozni, a 30Hz kevés. Ezt addig én sem gondoltam, amíg ki nem próbáltam. A szart is meg lehet szokni valamennyire.

A freetrack-el persze kell mókolni, mire megtalálod az optimális beállítást az adott játékhoz, de előbb utóbb megtalálod, mivel rengeteg paraméter állítható.
    Egy nagy problémája van: 64bit-es progikkal csak akkor működik, ha van hozzá ilyen emulátor, vagy mi. A DCS-hez konkrétan van, csak gondolom, néha frissítéseknél kicsit megváltoztatják a dolgokat a naturalpoint "kérésére", úgyhogy eltart egy ideig míg az új verzióhoz is kijön egy. Az Assetto Corsa-t is 32bit-ben kell hozzá futtassam (ami miatt de nagy az én nyomorom). De CloD-al, RoF-al, régi IL-2-vel, (vártündérrel) tök jó.

Utoljára szerkesztette: croatianus, 2016.02.09. 15:58:34
  • VO101Tom
    Igen, most képzeld el, hogy a játék fut neked 60- vagy akárhány Hz-es frekvencián, miközben a fejet csak minden 2. képkockában érzékelné, hogy megmozdítod. Qrva zavaró, mintha recegne mozgás közben. De igazán akkor érzed, hogy mennyire szar, amikor kipróbálsz egy jobbat, és érezni, hogy sokkal finomabb a mozgás.

TR3-asom nekem is volt, annak 60 Hz-es frissítése van. Amiért nem ajánlják, talán mert régi a szoftvere, régen a 6DOF-ot nem tudta kezelni, meg talán a FOV miatt, 30 fokban látott a kamera előtt, könnyű volt kihajolni az érzékelési tartományból. Mondjuk a trackIR-nek alapból nincs nagy FOV-ja, hogy a hasznos érzékelési tartományban minél sűrűbb legyen a felbontása. Ami nekem vagy változást hozott 3 után, a 4Pro-val megkapott track clip pro. A régi, sapkás fényvisszaverős cucchoz képest atomstabil, még a végállásokban is. Freetrack mondjuk nem is tud mással működni, mint aktív ledes megoldások, mivel a kamera csak passzív vevő.
  • PhantomAss
    Mondjuk ehhez a részéhez nem értek, azt esetleg le tudnád írni röviden hogy a 30hz-es változat miért használhatatlan?
    Darabos lesz tőle a mozgás? Vagy hogyan kell ezt elképzelni?
    Azt is szokták a többiek is írni itt a fórumban hogy a TR3 is használhatatlan meg nem ajánlott, nekem az van de nincs vele problémám.
    volt TR5-öm is de nem éreztem nagy különbséget.
    Persze nem is repülök sokat.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.02.09. 13:04:20
  • VO101Tom
    Nem, nem olyat.
    Az van a képen, de olvasd el amit a szövegben ír.
    30Hz-es kamera 8000-ért, 60 Hz-es Playstation Eye kamera (ami a képen van) 10500-ért. PSEye-ban nincs is 30 Hz-es változat.

Benne van a hirdetésben bakker.

Ennyire olvassátok el, értitek meg azt, amiről már két napja megy a szájtépés, qrvajó.
  • Lysandus
    A PS3 eye cam szerintem feláras a srácnál. :-) De akkor már inkább nála vedd meg, mint az ebayen. :-)

Ha meg macerás állítgatni, kérj egy profilt valakitől...
  • repvez
    Még csak anynit hozzátéve,
    Hogy nem tudom, ezt a 30HZ-et miből gondoltad? a srác is ugyan ilyen kamerát ad mellé mint az E-bayes linkeken.

Enyni erővel az ebayes linkeken is ugyan anynira fel lehet háborodni , mint a srácén. Oké a leirásban szerepel, hogy nem lehet hozzá használni a TracIR programját és nem azonos vele.

DE azt el tudom mondani, hogy az EYE driver amit ők is ajánlanak a termékeikhez , nem mindig tökéletes, és nem tudják garantálni, hogy mindenkinél jól müködik hiába tesztelik le.
    Például nálam is egyszer felismeri ,hogy wan webkamera egyszer nem, néha müködik a microfon része is, ilyenkor állandoan tulgerjed ,mert a billentyű leütések hangja, sőt a légzés hangja is behallatszik és visszajátsza a hangfalakon és igy gerjeszti egyre jobban magát.

Máskor és ez a gyakoribb , hogy egyáltalán nem müködik a mikrofon.
    Win7 64 biten, azt már nem is tudom, hogy win10 alatt használható marad e egyáltalán PC-n

Amugy az előző irásaimból kb azt akartam kihozni amit Lysandus is irt, hogy a semminél még ez is jobb .
  • VO101Tom
    Na, csak hogy pontosítsuk, ha már két napja ezen rugózunk, a 30 Hz-es kamera nem ér meg 8000-et SEM!
    Amiket e-bayen találtál azok jók...
  • PhantomAss
    8k-t megér, azért a helyedben én elgondolkodnék rajta

némán, miket találok az ebayen:
    freetrack 8k
    freetrack 13k
    Ezek a kínaiak már nagyüzemben gyártják a cuccost.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.02.09. 08:23:03
  • RepeszElek
    A baj hogy kevés időm van játszani ezért gondoltam a free trackre mert olcsó és jobban elnézem ha egy 10 rongyos cucc hever az asztalon akár hetekig is mint egy 60 rongyos viszont többen azt mondták itt hogy ha kijön egy frissítés (ami elég gyakori) akkor sokszor újra kell állítani, meg macerás és ami neked 5 perc az nekem lehet egy óra, szóval nekem erre nincs türelmem, ha leülök én egyből nyomni akarom :)
    Nah mindegy lépjünk túl ezen a témán szerintem már mindenki unja :)

• VO101Tom
    Igen, félreértés ne legyen. Ha valaki nem tud vagy akar TrackIR-re pénzt áldozni, annak a freetrack és társai nagyon jó helyettesítő eszközök lehetnek. Akármilyen működő fejmozgás követés jobb mint a POV.
  • Lysandus
    Én az elemest nem ajánlom, volt olyan, de mindig a legrosszabbkor merültek le az aksik (az enyém össz-vissz vagy 10 órát bírt egy töltéssel - jó, lehet, van energiatakarékosabb). És ahogy az elem merült, úgy halványodtak a ledek, állandóan utána kellett állítani. Az USB-kábeles a jó szerintem, azt használom, azzal nincs semmi gond.
  • Lysandus
    Ne vesd el! A freetrack jobb mint a POV hat, sokkal, de sokkal. Én is azt használom facetracknoirrel. Ugyanolyan konfiggal, mint amit a srác árul, a PS3 eye cam kell hozzá, az nálam 99 fps-sel megy, meg hozzá az IR-ledes szarvacska. Sokkal, de sokkal jobb, mint a POV hat. Jó, nyilván néha állítgatni kell rajta, meg nem olyan kényelmes, mint a TrackIR 5, de sokkal, de sokkal jobb, mint a POV hat. Nekem olyan 6000-ből jött ki, de az IR-ledes szarvacskát nem én csináltam.

Ha nincs kereted trackIR-re, nagyon jó lesz ez. Ha a POV hat 0 és a TrackIR 5 100, akkor ez olyan 70-80 pontot ér. Hozzá kell tenni azt, hogy a POV hattel nem igazán lehet komolyabb manőverező harcot vívni, ezzel már igen. Egy teljesen más minőség repülni és harcolni vele.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2016.02.08. 23:11:11
  • L Viper #85779
    Van SG-n is FreeTrack topik, én is "taknyoltam" már párat,
    Például ilyeneket.
  • L Viper #85778
    Ne vesd el, mert baromi jó dolog a FreeTrack, vagy minek is nevezzük, mert több vezérlő progi létezik. OpenTrack FaceTrackNoIR. Én a FreeTrack-et használom vezérlőnek Win7 64 bit-en, de a FaceTrackNoIR is ment szépen. Eddig mindennel frankón működött nálam, amivel meg bajom volt a külföldi fórumán kb 5 perc alatt találtam rá megoldást.
    A Joy POV Hat-re rá lehet pakolni más funkciókat, ez is tetszik
  • RepeszElek
    ejha...
    Egy igen vagy nem is elég lett volna.

Igen, hibázott a srác ugyanis totál tájékozatlanokat félrevezetheti a hirdetése pl. ha valaki ajándékba akar venni egy ilyet, ahogy Tom is mondta ezt módosítania kell a srácnak de a trackir szócskát mindenképpen hagyja benne mert én is így találtam rá, soha nem jutott volna eszembe beírni azt hogy fejmozgást követő rendszer....de ezt már ezren elmondták előttem is.

Viszont baromira bánt, hogy általában csak a rosszat látják meg az emberek mindenben!!
    Én amit látok az az hogy van egy srác aki tutira sok melóval, alig egy minimális haszonnal ha egyáltalán van neki összehozott egy rendszert ami működik! Azoknak csinálja akik anyagilag nincsenek úgy eleresztve de szeretnének legalább valami hasonlót mint a neutral point rendszere.
    A mai szemét világban kevés ilyen "marha" van. Én Köszönöm neki, és remélem nem vettük el a kedvét a további árusítástól!

Mint tudjátok azért hoztam fel a témát mert nem akarok 60 rongyos trackirre költeni, azonban a történtekből azt a következtetést vontam le hogy el kell vetnem ezt a freetrack alternatívát is, szal. tök jó....
    Azért köszi mindenkinek!

• PhantomAss
    Igazából csak a hirdetés címét kéne átírnia.
    Freetrack fejmozgáskövető eladó, pl.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.02.08. 14:01:23
  • Kurfürst
    Nem olyan bonyi, védjegybitorlást követ el a srác, aminek van büntetős meg polgári jogos vonzata is (Védjegytörvény 12. § (2) b), 3 (c); Btk. 388. § (2), Iparjogvédelmi jogok megsértésének minősített esete).

De ez legyen az ő baja, nem?
  • Solt
    Ennyire nem követtem a vitát, de így akkor nincs miről beszélni...
  • VO101Tom
    Itt írta a #85741 -ben, hogy "a trackIr is csak egy kamera ledekkel".
    Szerinted?
  • Solt
    Szerintem az a kulcsmomentum, hogy milyen szándék vezérli... ha csak arról van szó, hogy az ő esetében is a stihl fűrész = láncfűrész beidegződés munkálkodik csak a TrackIr-re levetítve, akkor nincs gond. Módosítania kéne a hirdetést az új infók birtokában és ennyi. Ha szándékosan használja a TrackIr nevet, ezzel megtévesztve a vevőit, akkor az gáz.
  • VO101Tom
    Magyarországot, hogy ez magyar jelenség lenne, tényleg fölösleges belekavarni. Görögöknél is, latin amerikában is inkább az okosba megoldások futnak, és akkor kína meg a Délkelet-Ázsiáról szó sincs. Szerintem inkább a skandináv féle hozzállás a ritkább a világban, de ennek tényleg semmi jelentősége nincs itt.

Az viszont nekem is meglepő, hogy egyáltalán ennyit kell erről fórumozni, ennyire széles skálán mozog annak a megítélése, hogy mennyire gáz amit a gyerek csinál. Ezek után nem is csodálkozom, ha szarik az egészbe, a hirdetés változatlanul fent van, ő meg csak azt várja, mikor és ki veszi ezt tőle ezeket a szarokat.
  • Solt
    Nem... ezek a jelenségek a világ bármely részén előfordulnak, egyáltalán nem Magyarország specifikus dolgok, mégis mindig megy ez az "önfikázás", ami hogy őszinte legyek, engem nagyon zavar.
  • VO101 tvr
    Te nem érzékeltél még ilyet? Persze nem minden negatív ami hazai. De. Egy-két hirtelen példa. Okosba, számla nélkül intézni dolgokat, szerzői jogot leszarni, warez programokat használni, adót csalni hazánkban vagány dolog. Ugyanezek tőlünk nyugatabbra vagy skandináv irányban inkább szégyellnivaló dolgok. És ha feljön a dolog, akkor nem érti az emberek nagy része, hogy minek kell ezen rugózni és túlreagálni, jól van ez így. Persze ez nem feltétlenül Mo specifikus, vélhetően az egész KGST zóna nagyjából hasonló lehet.
    Utoljára szerkesztette: VO101 tvr, 2016.02.07. 19:34:02
  • Solt
    Mi ez a divat, hogy minden olyan dolog aminek negatív kicsengése van, az rögtön Magyarországgal van analógiába állítva?