IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igaz nekem még valami ósdi ATI X2300-as kártya van benne, amihez egyetlen driver van, az is 2006-os 😊

Nézd meg Oleg fórumon, mintha láttam volna ilyen fórum topicot.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Én Win7 alatt úgy tudtam a laptopomban a grafikát megjavítani, hogy OpenGL-rõl DirectX-re váltottam a grafikát. Igaz, hogy azóta minden gép úgy fénylik mintha a nagy Moszkvai légiparádéról jött volna a frontra, de ez legyen a legnagyobb baj 😊

Igaz ehhez letöltöttem a legfrissebb (asszem 2009 októberi) Dx9.0c drivert.

Her Laca
És más alkalmazásoknál is lassulást észlelsz vagy csak az IL2 nél?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Revidiálom az álláspontomat.
Az 5850 ahogy utána néztem egy brutál kártya.
Még jobban nem értem😞(

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Én ugyanúgy jártam a 4850 essel.
Vissza is vittem.
Pontosan 28 órámba telt mire rájöttem ,hogy fogalmam sincs mi lehet a baj😊
A tied egy "modern fejlett kártya" még ha nem is egy csúcskategória ahogy én a tesztekbõl leszûrtem ,elméletben az IL2 õt vinnie kéne mint a vajat.
Fórumokon feltettem a kérdést én is és a nagy szakértõk azt válaszolták,hogy mit akarok én egy közel százéves programmal,de vegyem tudomásul hogy béna vagyok😊 különben is.
Szóval még egyszer ,fogalmam sincs mi lehet a baj.

PhantomAss
én is gondolkodtam az 5-ös sorozaton, de aztán utánaolvastam a fórumokon, és ez megerõsített hogy nem veszek atit
sok velük a szívás még mindíg, nem te vagy az egyedüli
majd talán a legközelebbi driver...

GOOBY, pls

Szerencsére vagy sem, egy multinál dolgozok. Én sem vagyok perfekt, de a nem közvetlen (azaz nem gyáron belüli) kollégáim és az üzletfeleim Ny-Európától Kínáig és É/D-Amerikától Új-Zélandig terjednek. Szóval rá vagyok kényszerítve az angolra. Tudom, hogy ha igazán jó könyvet akarok olvasni különösen a II. vh. pilóták szemszögébõl akkor németül is megkell(ene) tanulnom, mert ott aztán valami fantasztikus felhozatal van. Az angolszász írók tollától pedig tartózkodom, mert elegem van a "mi vagyunk a yankee/angol fasza gyerekek akik jól seggbe rúgták azokat a <#kocsog> nácikat" dumától. A modern kori légi hadviselés nem érdekel igazán, de amiket felsoroltál, azok felkeltették az érdeklõdésemet.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Nem tudja valaki, hogy lesz-e a Wings or Prey dvdes valtozatban is? Mert megvennem, de ha valasztani lehet akkor mar inkabb a dobozosat

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

VO101Tom
Program affinitást állítsd be, hogy az Il-2 csk az egyik procimagot használja.

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Mert vettem egyet és úgy belassult az il-2 mint az állat,és egyszerûen nem értem,hogy miért????Próbáltam Win 7 alatt és Win Vista alatt is.
Lehet,hogy a Directx 11 miatt?

Sanyo
Ha tudsz valamennyire angolul, több nagyságrenddel nagyobb olvasnivalót találsz, mintha csak arra várnál, hogy megjelenjen magyarul. Én sosem állítottam, hogy perfekt angolos lennék, de már a sokadik könyvemet olvasom és folyamatosan tanulok belõlük (pl. új szavak, szleng). 😊

Az Ed Macy: Apache könyv vége most ment le az Aranysasban, csak több részletben. Ed új könyve a Hellfire sem kevésbé érdekes, de itt van amit még ajánlani tudok:

- Strike Eagle: Flying the F-15E in the Gulf War - F-15E pilóták története, 2000-ben a bázisuk közelében laktam (Seymour Johnson AFB, Goldsboro, Észak Karolina), szóval ezért is közel állnak hozzám. 😊

Nem repülés, de Marcus Lutrell - The Lone Survivor c. könyve az egyik legjobb amit mostanában olvastam, egy 4 fõs SEAL egyetlen túlélõje. És amit most olvasok: Dalton Fury - Kill Bin Laden. Rendszeresen éjfélig fent vagyok és olvasom, mert nagyon nehéz letenni.

www.pcpilot.hu

Her Laca
Mért kérded?

Zpogi
Srácok,használ valaki közületek ATI 5850-es kártyát,és ha igen mik a tapasztalatai? Lassulásra gondolok az IL-2-ben.

Ja igen a lényeg. Mi a beszerzési forrás, mert pl a tengerentúlról nem szívesen hozatnék semmit köszönet a nagyszerû forint/dollár + vám és posta ktsg stb miatt...

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Bakker Sanyó! A múltkor kérdezgettem, hogy nincs-e valakinek valami jó ötlete könyvek terén. Egy szóval sem mondtad, hogy te ilyen jó könyveket olvasgatsz! <#wow1><#smile>

Sanyo
Az AH-64 Apache pilóták konkrétan külön mozgatják a szemeiket. 😊 A jobb szemével a monoklit figyeli (a gép orrán TADS/PNVS), a ballal pedig a gépet repüli, figyeli a vezért/kísérõt. Ed Macy: Apache c. könyvében nagyon jól le van írva. Itt írtam róla, oldal alja.

www.pcpilot.hu

TG Gida
Ez jó!<#taps>

Isten áldja a pogányokat!

bocs, ezt Glo-nak címeztem volna...

Így így <#nyes>

VO101Tom
Köszi, ezt a frissítést még nem ismertem.

www.pumaszallas.hu

"A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi."

Ez mekkora jó 😊

Az ideális pilóta ezek szerint akkor a kaméleon:

- Megvan a technikája a fenti készség kivitelezésére!
- Jól rejtõzködik bármilyen háttérben, legyen az ég, föld, erdõ, hegyvonulat.
- Lesbõl csap le ellenségére, mely egyben az üzemanyagát is jelenti, ezért nem sunnyog a harcban.
- A nyelve az igazi Boom&Zoom támadásokra lett kifejlesztve.

<#nyes>

és amúgy hogy repült?

Na az se ma volt 😊

ehhhehe 😊 régen eléggé felborult a ricsi levlista. sok kan megõrült amint beszabadult közéjük ez a hölgyemény. mert ugye dongó elõtt ricsis volt 😊
szegény elég erõteljesen kapta a hímsovin dumát a találkozókkor de elég tudatosan rájátszott a modell mivoltára 😊 (gondolok itt a bemászós kicsit pucsítok de mégse pózolok, csak egy kicsit, mert nekik az jó <#finom> )
Ha azt akarod, hogy 14 éves japó kiscsajok az iskolai egyenruhában (miniszoknya, ing, térdigzokni) megalázzanak, akkor kezdj el Xbox360-on bármelyik mai egymástöldöklõs multiban nyomulni <#nyes>

Asszony is kezd rákapni az il2 ízére, offline szokott bombázgatni meg 1/4-edes gyorsításon unlimited ammo + invulnerability kombóval G2 vs ShitV felállásban gyakorolni. Mindenki így kezdi 😊

No, azt a bemászást én is megnéztem volna <#nyes>

Her Laca

Her Laca

PhantomAss
jó kérdés😄
már sajna nem emlékszem 😞
hiába, öregszem

GOOBY, pls

Chazz76
Én is szoktam álmodozni arról,hogy aki lever az égrõl,az egy vagány,belevaló kis szöszi a rózsaszín szobájában<#rolleyes>.Volt a Dongóknál is,Angel néven futott a hölgy.
A ruszkik a valóságban komplett ezredeket is szerveztek nõi pilcsikbõl,állítólag egyáltalán nem voltak rosszak.A németeknél meg ott volt pl. Hanna Reitsch,aki berepülte többek közt a Kometet,a V1 pilótafülkés(!) változatát,ahol jópáran otthagyták a fogukat.

AZ MD-seket szoktam látni. Ki volt ott a fõnök? (Még az ubi.com-on elég sokat mentem velük)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Csak hogy magyar példát is hozzak, V.4_Angel is nõ, nem is akármilyen (fehérnemû modell). De ez már az utóbbi 4 év történelme, sajnos õ is inkább dolgozik, mint repked.

PhantomAss
ahogy Lacus mondja...
nagyon durván nyomja a d9-cel, dehát Ultima az oktatója...
manapság 357th-FG=KRAS= néven nyomul, ha esetleg öszeakadsz vele ne csodálkozz ha lelõ
a másik csaj akit ismerek SarahZOOM, õ Hawaii-on él, inkább éjszaka lehet vele telálkozni, de már régen láttam
õ is jól repül, de csak a csajos gépekkel, pl spit, la, ezekkel nagyon keményen nyomja
volt még egy kiscsaj akivel sokat repültünk Sindelnek kollégával együtt, Lone Varg, õ most kb 14-15 éves lehet, az apja volt a Mighty Demond (MD) klán feje, régen elé jól összehaverkodtunk velük, sajnos õket is régen láttam

GOOBY, pls

" Sajnos 4.07 a legutolsó verzió, amihez kiadták, de az ilyen adatok nagyságrendileg nem változnak a peccsekben (hogy a MOD-ok mit írnak át, azt meg senki nem tudja)."

Az utolsó letöltés

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Mostanában nem látom, de volt egy LW_Krasnaja nevû szlovén csaj.
Elég kemény volt a hölgyemény...
Amúgy a való életben is pilóta.
(PhantomAss is repült vele/ellene)

Her Laca
Vannak !
Azt hiszem van ,vagy volt egy hölgy század is sajnos a honlapjuk linkjét nem találtam meg.
Szerintem nincs összefüggés a nem és a játéktudás közt😊
Lányom13 éves és néha játszi a Battlefield Hero val.
Mindig vezeti a a statot😊 nem is akarják a fiúk elhinni hogy lány.

Willenbrock
Érdekes lenne tudni vajon hány csaj repülhet az Lobbys szervereken.Nem nagyon tudom elképzelni hogy pl. a Spit vs 109-en akár 1 is lenne,ti ismertek ilyet?Érdekes lenne összecsapni egy nõi pilótával,mondjuk bizonyára rövid harc lenne😄

Korai plansetben nem olyan rossz az. 😊 Kései spit-ek meg amcsi gépek ellen kevés, de Spit V. meg LaGG ellen jó az az A5

PhantomAss
ízlések és pofonok...
nekem meg pont az a5 1.65 ata jön be mert baromi gyors, persze szigorúan manuál proppal+weppel+hûtõ zárva ha menekülni kell
pont múlt héten játszottam egy szerveren, ahol a spit IXc-vel nem tudtak elkapni, akárhogy jöttek utánam
meg is gyanusítottak hogy csaj vagyok mert nem akarok leállni fordulózni a shiitel 😄
mondtam a srácnak, hogy ugyanmá' te repülsz shittel és nekem mondod hogy lány vagyok? 😄
irtó pofátlanok néha, biztos frusztrálta hogy nem tud lelõni

GOOBY, pls

Hmm... az a6-ossal semmi bajom, míg az a5 és különösen az a5 ATA-t majdhogynem gyûlölöm. Nem emelkednek, nem gyorsulnak csak túlhevülnek aztán meg nem bírod lehûteni. Szóval az csak enyhe megfogalmazás, hogy lomhák.

Her Laca
G2 volt😊 Igaz a sebességet nem is néztem mert a jakot követtem szemmel,de nulla gázon nem szokott túlgyorsúlni . Mind 1 valószinû én voltam figyelmetlen.

Milyen géprõl beszéltek? Laca nem fókát repül? Annak 800 fölött is bírnia kéne a zunahást.

VO101Tom
60-70 fokot hogy érted? A vízszinteshez mérve az már elég meredek 😊 De mondjuk az sem gond, csak állítsd a hajtómû teljesítményt alapra, ívelõt combat fokozatra és a légcsavar állásszögét 0-ra. Így nem fog Vmax fölé gyorsulni a gép, bár a felrántási sebességet túllépheti, ezért 600 km/h fölött a bottal csak óvatosan.

UP 2.0-át tegnapelõtt feltettem, próbálgattam pár gépet, dícséretes módon a Vmax közelében flattert is beleprogramoztak, elkezdi rázni a gépet hossztengely mentén mint a veszedelem 😊 Persze közben elhagy ezt-azt.

Hogy melyik gép hol esik szét, az IL-2 Compare 4.07 progiban pontosan meg van adva, a gép neve melletti kis <+> jelre klikkelve kiírja. (Van egyébként valaki, aki nem ismeri ezt a progit? 😊 ) Sajnos 4.07 a legutolsó verzió, amihez kiadták, de az ilyen adatok nagyságrendileg nem változnak a peccsekben (hogy a MOD-ok mit írnak át, azt meg senki nem tudja). (Ebbõl volt már félreértés, az IL-2 Compare mindent TAS-ban (levegõhöz viszonyított) sebességben ír, ne IAS (sebességmérõ) szerint nézzétek az adatokat). (Ha valakinek nincs meg: IAS-TAS táblázat)

www.pumaszallas.hu

Ez nem a süllyedési szögtõl függ Laca, hanem a sebességtõl. Meszánál kb 650-700 felett fordul elõ. Én is hagytam már el párszor a csûrõt, elég kellemetlen tud lenni.

Fókánál ha túl hirtelen rántod ki zuhanásból akkor az egész szárny is letörhet, és 600-nál már ugrani se tudsz.

Her Laca
de ez a sima 4.09 ben van háborús helyzetben😞(((
Le kellett szállnom harc nélkül😊

Akkor mondok valamit. Az UP 2.0-ás modban már kétszer tapasztaltam, hogy minden elõjel nélkül és persze váratlanul a motor szépen lassan elkezd meghalni. Vissza esik a fordulat száma, ezáltal nem akar húzni és te kénytelen vagy elõbb utóbb letenni ahol tudod. Nem veszem hibának vagy bug-nak, hanem a "advenced engine management" részeként tekintek rá. Szerintem hangulatos -ha nem is kellemes-, hogy benne van a pakliban egy esetleges motorhiba 😊

Her Laca
Na erre mondjatok valamit. 5 k ról levett gázzal ereszkedek le és megrázkódik a gép majd elhagyok róla ezt azt. Csûrõt satöbbi.
Ja és nem meredek zuhanást kell érteni ez alatt hanem olyan 60-70 fokot.
Már másodszor veszem eszt észre.

Sajnálom Muha, hogy felkaptad a vizet. Nem volt szándékom, hogy megsértselek, de tudtam vagy reméltem, hogy olvasod majd a hozzászólásomat amit ugyanolyan froclizásnak és fricskának szántam, amivel két jóbarát ugratja egymást (ezért is volt a <#action> pimasz smile a végén). Ahogy Te is ugrattál és frocliztál pager-en és nyilvánosan is, én azt nem vettem sem zokon sem komolyan, mert tudom, hogy jó fej vagy aki kifinomult stílussal képes hangulatot teremteni.
Bírom az egyéniségedet, ahogy bírom Moruska "utálom az egész világot de leginkább titeket" vagy Kakukk "mindenki levanszarva" vagy Tiger "mindenen felkapom a vizet de Wosiek kapja be" és még sorolhatnám még.

Ha nem így volna nem mennénk egy csatornára nem? Néha eljátszom a gondolattal, hogy a TS-en olyan hangulat van, hogy az egy kívül állónak talán úgy tûnhet, hogy itt mindjárt kitör az "ereszd el a hajamat"<#wow3>
Ami valjuk meg könnyen és gyakran meg is esik, de legalább zajlik az élet nem?

Szóval tedd le kérlek azt a vizet és egy gúnyos mosolyú "muhahaha" kíséretében lépj túl az egészen ahogy szoktál <#vigyor2>

Her Laca
Ha megnézzük a II.VH gépeit pont ugyanazok a problémák vetõdnek fel mint a mai korszerû repgépeknél. Pontosabban mire használták az adott gépet.Hiszen olyan gép nincs ,nem volt és valószínû nem is lesz ami minden feladatra minden körülmények közt jól alkalmazható.
A németek gépparkját ha megnézzük alig pár gépre korlátozódik. Már ami nagy számban rendelkezésre állt.
Ugye a Messer a Fóka vadász volt közepes magasságig jók voltak de megvoltak a maguk gyengéi.A meser a fegyverzet gyengesége okán a nagy négymotorosok ellen nem volt a legeredményesebb.Az ,hogy a vadászok ellen jó volt másodlagos,hiszen a bombázók csinálták az érdemi munkát. Magasan az Amerikai gépek pl Póni ,Létra ,P47 jobb teljesítményt nyújtottak,meg hát több is volt.Az orosz vadászok kisebb magasságban tevékenykedtek arra voltak jók bár késõbb azért õk is fejlõdtek.
A németek ipara nem tudott lépést tartani vagyis pl a messerhez ragaszkodtak mert a gyártás arra volt ráállva. Tudom a fejlesztésekben élen jártak de az hogy csináltak jetet megint csak semmit nem jelentett az öszképhez viszonyítva. De jó példa a zéró is. Szart nem ért akkor amikor nem álltak le vele fordulózni. Szóval el lehet filozofálni ezekrõl de szerintem semmi értelme.

PhantomAss
tudom, hogy felesleges, de azért én vitatkoznék azzal, gogy a fóka olyan jó gép volt
az volt, amikor megjelent, és az angoloknak csak a spit mk V volt
akkor tényleg fostak tõle
de ahogy kijött a IX-es spit 42 nyarán, a fóka szinte mindenben alulmaradt (kivéve a remek orsózási sebességet)
és ez így is maradt, a d9 viszont gyors gép volt, és ezt ki is használták a pilóták, már ha tudták
(Alfred Price : A fw szolgálatban, részletes elemzéseket lehet olvasni, ahogy a szövik tesztelték és összevetették a saját gépeikkel, spitekkel, pónival, létrával, stb)
szal szerintem nagyjából jól adja vissza ezt a játék, én általában fókával repülök, bár az a5-a6-ost lomhának tartom
de ez nem szentírás, csak az én véleményem, nyilván más máshogy látja
<#integet2>

GOOBY, pls