IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asszem már tárgyaltuk itt a fórumon ezt,és arra lyukadtunk ki ,hogy nem😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Annak idején az egyik V.4-es repült 800x600-as felbontással, mert bár a kabin baromi szögletes volt, messzebbrõl kiszúrta az enemyt, és az erdõháttérben sem tûntek el a gépek.
Én azt csinálom, hogy az objektumok megvilágítását leveszem, a földét meg felviszem, így a sötét jobban látszik a fényesen.
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
Az igazság ott van,hogy sajnos bármennyire jók az Ati kártyák,az Il2 valamiért nem szereti õket.
Próbálkozások vannak ,meg hegesztgetik a felhasználók a dolgokat ,de sajnos ez van. Majd a BOB biztosan megoldja ezt is,lévén muszáj úgy megcsinálni,hogy az Atikon is gond nélkül fusson.
Jelen pillanatban sajnos azt kell mondanunk,hogy aki Il2 õzni szeretne,és nem akar nyûglõdni az NV kártyát használjon.
Gondold el ,Zpogi egy 5850 es kártya birtokosa,amit lássuk be bármelyikünk szó nélkül elfogadna,mert biztos remek egy cucc és ennek ellenére nyûgös ,hogy finoman fogalmazzak 😊
Paraszt mondta tegnap,hogy annó nem készítették fel a játékot az Ati kártyákra teljesen,bár azt azért nem értem,hogy az egymilliomodik patc után ezt mért nem orvosolták.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
És én még régebben le akartam cserélni a kártyámat egy 4870-re...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Örülök ,hogy megoldottad.
Volt olyan is,hogy a földön állva,ha elhúzott elõttem egy repülõ akkor leesett az fps-em 15-20-ra,most viszont nemigen megy 30 alá(UP2.0 alatt)
Ezek a beállításaim:
TexQual=3
TexMipFilter=3
TexCompress=2
TexFlags.UseDither=1
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=1
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=0
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=0
TexFlags.ClipHintExt=1
TexFlags.UsePaletteExt=1
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=1
TexFlags.TexEnvCombine4NV=1
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=1
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=1
HardwareShaders=1
Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3
Sky=1
Forest=2
LandShading=3
LandDetails=2
LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1
VideoSetupId=17
Water=2
Effects=1
ForceShaders1x=1
PolygonOffsetFactor=-0.15
PolygonOffsetUnits=-3.0
És így néz ki:

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
Én úgy szoktam (persze csak ha érdekel), zuhanás kb 650km/h körül, ha még mindig követ, és nem maradt le, akkor szintbe hozom a gépet, kissé döntöm valamelyik oldalra 110 gázon, megvárom míg elég közel ér, akkor koppon kanyarodásba viszem a gépet, gáz 0, ívelõ Combat-ra, és általában nem tudnak lekövetni, túlrepülnek rajtam. Ekkor gáz vissza és +próbálom lelõni. Persze nem mindíg jön be.
Ezenkívül meg mindenféle trükk, amit éppen hoz a helyzet.
Persze én nem vagyok profi, csak lelkes amatõr.
Egyszerûen még nem tudok mit kezdeni a velem egy szintben lévõ gépekkel. Most a legjobb eshetõség, ha gyanús pontot látok, akkor elhúzok az ellenkezõ irányban, és enyhén emelkedek (4000 méteren szoktam a csaták fölé szállni).
Ez a spit, meg idegesítõ, egy normálisabb pilóta kezében. Energiafölényben megpróbáltam segíteni egy társamnak, de elkéstem a spit meg rám ragadt. Csináltunk kettõ nagy sebességû orsót, majd egyenesbe hoztam, és elkezdtem lehagyni. De az a disznó felrobbantott.
Itt "egy" hangos káromkodással ki is léptem.
Pedig szépen indult a nap. Egy menekülõ Miget leszedtem, majd egy (klános) La-5-ös hitt könnyû prédának. 8000 méterig felkergetett, de ott már nem tudta használni a keverék szabályzót, és lemaradt.
Remélem a helyesírásom és a hosszú szöveg nem akasztott ki senkit, mint engem most ezek a spitek.
Kösz az infókat.
Viszont ha gyönyörû Il2 -õt aakarsz akkor még a config inibe is be kell állítanod ezt azt.
pl az enyém ilyen ,de még ezen is faraghatsz pl a forestet nagyobb értékre stb
TexQual=3
TexMipFilter=2
TexCompress=0
TexFlags.UseDither=1
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=1
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=0
TexFlags.TexEnvCombine4NV=1
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=1
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=1
HardwareShaders=1
Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3
Sky=2
Forest=2
LandShading=3
LandDetails=2
LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1
VideoSetupId=17
ForceShaders1x=0
PolygonOffsetFactor=-0.15
PolygonOffsetUnits=-3.0
Water=4
Effects=1
De pl van a HP effects uranium edison,aztán a perfect map textures.
Ezekkel própálkoz elõször aztán bekapcsolhatsz minden mást is.
Képet nem csinálok mert lusta vagyok.
Letöltöttem az UP 2.0-t, azt szeretném megkérdezni, hogy melyik modokkal lehet szép grafikát csinálni és hogy elyik mondban vannak a nem repülhetõ gépek repülhetõre megcsinálva?
Ha kérhetném, hogy a JSGME-ben lévõ listát fényképként kaphatnám meg?
Az egyszerûbb is talán mint leirogatni.
Bocs ha elirtam a progi nevét, elég kezdõ vagyok ezzel a moddal.
Elõre is köszönöm.
www.pcpilot.hu
Negatívumok:
- azt írja akkora képet látsz, mintha egy 266 centis képátlót néznél 3,6 méterrõl. Az nem rossz. Viszont a felbontása csak 800x600. Nekem egy Toshiba TDP-S9 projectorom van itthon, ez is 800x600 és tudja ezt a képátlót is, de IL-2-höz ez a felbontás kevés (próbáltam 😛 ). Nem olvashatók a mûszerek, a gépeket nehéz távolról felismerni, de ezt kipróbálhatod monitoron is. Szerencsére rohadt éles képe van, így DVD filmekhez még jó (amikor vettem 4-5 éve, HD még nem volt sehol), de többre nem.
- A kijelzõ kontraszt aránya 200:1-hez, ez elég gagyi érték.
- Head tracking 360 fok horizontálisan, az ok, de vertikálisan a 60 fok rohadt kevés. Az 30 fok fel, 30 fok le. Semmit nem ér.
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
semmit sem segít, sõt összezavarodsz csak, ráadásul nem is igazán 3d-s
ha olyan lenne mint mondjuk az avatar akkor okés lenne, de semmi köze hozzá sajnos
GOOBY, pls
3D szemüveg
ezen jót mosolyogtam
Egyébként nagyon-nagyon kíváncsi lennék az Il-2-re 3D-ben. Pl, hogy a távolságbecslést megkönnyíti-e változik-e valamit a háttér elõtt mozgó tárgyak érzékelhetõsége, stb.
Az Apache-os könyvet kölcsönkérhetem? Mondjuk pesti átvétellel?
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
www.pumaszallas.hu
De... a minimális rendszerigényt (Win98, 32MB RAM, CRT monitor(!)), és a mellékelt játékokat elnézve szerintem ez nem kell neked 😊 Az, hogy milyen játéknál tudod használni a drivertõl függ, de gyártó oldalát nem találtam, csak egy magyar fórumot. Így utánanézni elég gáz, de ez 2005-ös cucc. Akkor még talán ment a VEF is 😄
ui. Azt mondjuk nem értem TV tuner kártya a videokártya mellé mi a ráknak hozzá...
www.pumaszallas.hu
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Azon felül egyik sem jó. Neki 4890 ese van vacakolt az is ,de egy hete mióta ezt használja úgy látszik megjavult. mondjuk szívás de ez van😊
HSFX van nálam is.
Abban biztos vagyok, hogy az IL2 baromira nem szereti az ATI kártyákat csak az Nvidiát csipázza.
Nálam olyan laggok voltak (HD4850 OC-m van), hogy nem akartam elhinni.
Aztán addig álligattam a config.ini-t hogy sikerült belõni annyira az IL2-t, hogy még nagy mapokon és alacsony magasságokon sem laggol, és persze nem kockák repülnek az égen.
De jó sokat pöcsöltem vele, senkinek sem kívánom.
az nvidia kontrolpanelben kell engedélyezni, az nvidia oldalán le van írva
de nem igazán mûködik, inkább idegesítõ mint használható
még van hová fejlõdni ezen a téren
GOOBY, pls
Isten áldja a pogányokat!
A másik, a régebbi vörös-kék szemüveges megoldás, ami a színeket eltolja, deszaturálja kissé, ahoz hivatalos oldalt nem találtam, e-bayen viszont 6,47USD a szemüveg, tehát durván olcsóbb , mint a másik. Mozis papírszemüveggel is mûködhet, ha a vörös és a kék ugyanazt a színárnyalatot használja, mint ami ennek kell (filmeket "kódolnak" le így, hogy a dvd-hez kapott szemüveget csak egyhez tudod használni, mert a másiknál már más a színeltolás. Vedd meg megint, az a lényeg. Nemrég néztem, a papírszemüveget is 800Ft környékén adják, ha egyátalán lehet venni. Láttam már kék-sárga, magenta-zöld szemüveget is.)
A videokártya sem mindegy milyen van a gépben, a lista itt van (mindkettõhöz ugyanezt írja a weblap).
www.pumaszallas.hu
Szerintetek?
Nekem eddig Nvidiám volt,azzal nem volt soha ilyen jellegû problémám. Kicsit nehézkesen is választottam ATI-t,látva Laca korábbi rossz tapasztalatait,de a Rof és a BoB miatt ez tûnt a legjobb választásnak számomra(Dx 11,jól húzható,nem melegszik).
Lassan már egy hónapja szívok vele, ha a Vista nem hozott volna változást eladtam volna és vettem volna egy nvidiát. Az újabb ATI driverekkel nem mûködik az IL-2,tehát reményem se lehet,hogy majd a következõ megoldja a gondom,talán valamelyik régebbi 😞.
Egyébként tényleg király lenne. Anno volt olyan szerkezet, hogy 3D visor. 800*600-as felbontást tudott, track ir is volt egyben, csak valami 300 ezerbe került.
Próbáld ki.
Én az egész mondaton nevettem ,nevetek még most is ,csak ezt emeltem ki😊
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
www.pumaszallas.hu
Dummy!!! Ezen még mindig röhögök😊<#eplus2>#eplus2><#mf1>#mf1><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
GOOBY, pls
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
nem érdekel, hogy ki milyen fan, én a saját dolgaim miatt választok kártyát
volt régebben atim is, kb 4 évig (8500, 9700pro, x1800), azt a szívást senkinek sem kívánom amit végigjártam velük
most vettem egy gtx260-ast (8800gt-t cseréltem le), de 5850/70-est akartam
végigolvastam a fórumokat, és még a az ati fanok is elégedetlenkednek(!)
sorra adják el õket, mert az alkalmazások fagynak, a képernyõ csíkoz, van ami el sem indul, stb, szal a szokásos dolgok
pedig most váltottam volna atira..
ja és az sem elhanyagolható, hogy a gtx260-ast 35-ért vettem, és nincs olyan játék ami 1920x1200-ban megfektetné full grafon, persze egy erõs procival
ezzel szemben az 5850-es 60e fölött van, igaz hogy erõsebb, de ha úgysem tudom kihasználni akkor minek...
bocs az offért
GOOBY, pls
Engem ezért köveztek már meg az Ati topikban 😊
Sosem voltam igazi "Fan" , mindig olyan HW-eim voltak amik ár/teljesítmény viszonylatban megérték, vagy lehetett velük trükközni (pl: 4 magosítható 2 magos Phenom, anno 9600-ból 9800-asítható Radeon, stb ...)
Nincs értelme azt ajnározni mi van ráírva a HW-ekre ...
Aztán ezt most én is benyeltem ... Az Ati 48xx-es kártyák, mind árban, mind teljesítményben lenyomták az nvidia kártyákat, ezért ilyen rendszer lett, Phenom, AMD lap CF lehetõséggel és Ati 4870 ...
8800 GTS-rõl váltotam ... és bánom is egy kicsit ... Bár a driverei az nVidia-nek sem sokkal jobbak, de a 3rd party SW-ek fényévekkel megelõzik az Ati-s cuccokat ... a lehetõségekrõl nem is beszélve ...
Az nhancer rengeteg olyan beállítást tartalmaz, amivel kisebb-nagyobb játékbeli anomáliákat lehet megszüntetni, kombinált AA (Ez pl.: megoldaná a Rise of Flight grafikai gondjait is ... Persze az Ati-nál nem lehet ilyet csinálni ...) különözõ kompatibility settingsek ...
Szóval most bebuktam az ár/teljesítmény arány dolgot ... igaz, nem sok helyen van gondom, de ott nem tudom megoldani, mert nincs rá lehetõségem sem ...
DX 11-re teszek geostacionárius ívbõl, mûködjön az AA mindenhol normálisan, utána gyúrjanak erre ...
Erõsen morfondírozom a cserén, de mivel a VGA-val ellentétben az AMD-nek igen jó cuccai vannak amik segíthetnek a rendszer gyorsításán, ezért még várok ... hátha ...
Aztán majd a Fermi megmondja, lesz-e kártya csere...
Persze a nagy nevekkel nincs gondom, de aki rétegdolgokkal (szimulátorok pl.) játszik annak késõbb lehet jobb lesz odafigyelni arra, hogy hiába isten az Ati ... ha nem krájzisszel meg koddal játszik az ember akkor lehet bukta lesz az új kártya ...
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Remek dolgok sülnének ki belõle😊
Mondjuk az engem is meglepett ,hogy bár mindenki (szóval majdnem mindenki)
ati ra esküszik,de az apróhirdetések tele vannak egy két hónapos Ati kártyákkal. Mintha szabadulni akarnának tõle.
két lehetõséged van: vagy veszel nvidiát, ami korszerûtlenebb, mindenki leszólja, és gyengébb, viszont még így is megy vele minden játék, és bõven elég mindenre
vagy veszel atit, ami a mai technológia csúcsa, ár-érték arányban a legjobb, viszont nem tudod használni, állandóan a szívás van vele
hol itt a probléma? 😄
GOOBY, pls