IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem meg pont az a5 1.65 ata jön be mert baromi gyors, persze szigorúan manuál proppal+weppel+hûtõ zárva ha menekülni kell
pont múlt héten játszottam egy szerveren, ahol a spit IXc-vel nem tudtak elkapni, akárhogy jöttek utánam
meg is gyanusítottak hogy csaj vagyok mert nem akarok leállni fordulózni a shiitel 😄
mondtam a srácnak, hogy ugyanmá' te repülsz shittel és nekem mondod hogy lány vagyok? 😄
irtó pofátlanok néha, biztos frusztrálta hogy nem tud lelõni
GOOBY, pls
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
UP 2.0-át tegnapelõtt feltettem, próbálgattam pár gépet, dícséretes módon a Vmax közelében flattert is beleprogramoztak, elkezdi rázni a gépet hossztengely mentén mint a veszedelem 😊 Persze közben elhagy ezt-azt.
Hogy melyik gép hol esik szét, az IL-2 Compare 4.07 progiban pontosan meg van adva, a gép neve melletti kis <+>+> jelre klikkelve kiírja. (Van egyébként valaki, aki nem ismeri ezt a progit? 😊 ) Sajnos 4.07 a legutolsó verzió, amihez kiadták, de az ilyen adatok nagyságrendileg nem változnak a peccsekben (hogy a MOD-ok mit írnak át, azt meg senki nem tudja). (Ebbõl volt már félreértés, az IL-2 Compare mindent TAS-ban (levegõhöz viszonyított) sebességben ír, ne IAS (sebességmérõ) szerint nézzétek az adatokat). (Ha valakinek nincs meg: IAS-TAS táblázat)
www.pumaszallas.hu
Fókánál ha túl hirtelen rántod ki zuhanásból akkor az egész szárny is letörhet, és 600-nál már ugrani se tudsz.
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
Le kellett szállnom harc nélkül😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Ja és nem meredek zuhanást kell érteni ez alatt hanem olyan 60-70 fokot.
Már másodszor veszem eszt észre.
Bírom az egyéniségedet, ahogy bírom Moruska "utálom az egész világot de leginkább titeket" vagy Kakukk "mindenki levanszarva" vagy Tiger "mindenen felkapom a vizet de Wosiek kapja be" és még sorolhatnám még.
Ha nem így volna nem mennénk egy csatornára nem? Néha eljátszom a gondolattal, hogy a TS-en olyan hangulat van, hogy az egy kívül állónak talán úgy tûnhet, hogy itt mindjárt kitör az "ereszd el a hajamat"<#wow3>#wow3>
Ami valjuk meg könnyen és gyakran meg is esik, de legalább zajlik az élet nem?
Szóval tedd le kérlek azt a vizet és egy gúnyos mosolyú "muhahaha" kíséretében lépj túl az egészen ahogy szoktál <#vigyor2>#vigyor2>
A németek gépparkját ha megnézzük alig pár gépre korlátozódik. Már ami nagy számban rendelkezésre állt.
Ugye a Messer a Fóka vadász volt közepes magasságig jók voltak de megvoltak a maguk gyengéi.A meser a fegyverzet gyengesége okán a nagy négymotorosok ellen nem volt a legeredményesebb.Az ,hogy a vadászok ellen jó volt másodlagos,hiszen a bombázók csinálták az érdemi munkát. Magasan az Amerikai gépek pl Póni ,Létra ,P47 jobb teljesítményt nyújtottak,meg hát több is volt.Az orosz vadászok kisebb magasságban tevékenykedtek arra voltak jók bár késõbb azért õk is fejlõdtek.
A németek ipara nem tudott lépést tartani vagyis pl a messerhez ragaszkodtak mert a gyártás arra volt ráállva. Tudom a fejlesztésekben élen jártak de az hogy csináltak jetet megint csak semmit nem jelentett az öszképhez viszonyítva. De jó példa a zéró is. Szart nem ért akkor amikor nem álltak le vele fordulózni. Szóval el lehet filozofálni ezekrõl de szerintem semmi értelme.
az volt, amikor megjelent, és az angoloknak csak a spit mk V volt
akkor tényleg fostak tõle
de ahogy kijött a IX-es spit 42 nyarán, a fóka szinte mindenben alulmaradt (kivéve a remek orsózási sebességet)
és ez így is maradt, a d9 viszont gyors gép volt, és ezt ki is használták a pilóták, már ha tudták
(Alfred Price : A fw szolgálatban, részletes elemzéseket lehet olvasni, ahogy a szövik tesztelték és összevetették a saját gépeikkel, spitekkel, pónival, létrával, stb)
szal szerintem nagyjából jól adja vissza ezt a játék, én általában fókával repülök, bár az a5-a6-ost lomhának tartom
de ez nem szentírás, csak az én véleményem, nyilván más máshogy látja
<#integet2>#integet2>
GOOBY, pls
Abszolút egyetértek Sanyo kollega megjegyzésével.
Az ,hogy mi a messert pl trónra emeljük mert a hõseink!!! azt repülték természetes. De pl a héját miért nem? Vagy a CR-t?
De a realítás más. A háború anyagháború volt és passz.Tök mindegy milyen gépeket repült egyik vagy másik fél ,milyen HK ja volt ,mennyi hajót süllyesztett el a sok tengeralattjáró.
A képzett pilóta volt a kulcsa mindennek erre példák százait lehet felhozni. A gép másodlagos volt.
Persze 12000 méteren már elkelt volna a technika 😊 a bomberek ellen .
Jöttél olyannal, hogy: "aki vörös géppel repül az nem is magyar" meg, hogy: "nem szégyellitek magatok?" ugye. Aztán volt az, hogy: "repüljenek vörös oldalon a 77-esek." Aztán amikor nem tudtál választ adni, miért gond, hogy kipróbáljuk a gépeket -hisz ez csak egy játék - és csak javasoltam (!), hogy próbáld ki, mert bizony egyáltalán nem könnyû, akkor jöttél te a Tobak T bá könyvvel és hát ne haragudj, de szerintem az egy vicces indoklás volt. Nem kell vörös oldalon repülni, de nem is kell azzal baszakodni, aki azt teszi. Sem TS-en, sem fórumon, sem másutt.
És szerintem aki nem mondja el a teljes igazságot, az nem egészen mond igazat. Kicsit bepöccentem, úgyhogy bocs!
\"Meg sem lepődött rajta, hogy szóban kell írásbeliznie!\"
Imádom ez a szimulátort, de márciusban lesz két éve, hogy elegem lett belõle, de leginkább az órákon keresztül várakozásból a lobbyn. Kb. azóta terjedtek el a modok és abszolút nem bízom bennük, csak növelték a káoszt. Hogy legózni kell a szerverre belépés elõtt, hogy egyáltalán csatlakozni tudjak? Kösz, de kösz nem.
www.pcpilot.hu
Az, hogy a G2-tõl felfele Oleg hogy baxta el a repmodelt, az nem a Messer, hanem Oleg és az õ "hiteles" levéltára és a vörösök rinyálása a felelõs. G2-tõl felfelé én sem vagyok hajlandó szívatni magam, de szerencsére ott van a Fóka, amit ha összevetünk pl Hannig leírásával (márpedig õ mindkét gépet ismerte és repülte), akkor szintén köszönõ viszonyban sincs a valósággal, de még így is van olyan jó, hogy kiejelenthessük, a vörös és a kék oldal kiegyensúlyozott erõviszonyokkal rendelkezik.
És Oleget szidni lehet, de nem érdemes. Mert ha pl a Fóka úgy viselkedne ahogy azt elvárnánk a visszaemlékezések nyomán, akkor arra a sorsra jutna mint a La7 a játékban: this plane just for girls and gays.
Én megmondom õszintén ,hogy nekem speciel nem a Messer A repülõ.
Mi több a játékban a G2 tõl fölfele kimondottan utálom õket.
A FÓKA !<#eljen>#eljen> Na az repülõ!
De ezt szerintem a lelked mélyén te is így gondolod😊
Hát persze, ráadásul õk 1v1-ben is nagyon jók. Amíg mi is század szinten online waroztunk, nálunk az volt az elvárás, hogy ha valaki nem is tud dogolni, mert nincs érzéke hozzá, nem tanult meg, nem a megszokott gépével repül, stb, legalább addíg ÉLJE TÚL, amíg a többiek odaérnek. Az egyéni kill-hajhászást ha sikerült félretenni, a csapat mindíg több gépet lõtt le. És ami még fontos, nem voltak alárendelt kísérõk, csak simán géppárok. Az elsõ támad, második fedezi, elsõ biztonságban van, támad a másik, és õt akkor az elsõ fedezi. Nem a klasszikus, háborúban megszokott géppár-kísérõ módszer ez, de sokkal hatékonyabb.
www.pumaszallas.hu
Gut,Besser,Messer ahogy mondani szokás. Valaki mondta nekem, hogy Tobak Tibor helyett olvassak inkább lenint és repüljek vörös oldalon. Szerintem nem fogok hallgatni rá <#action>#action>
Bár ami azt illeti mintha a Fóka a mostani felállásban jobban fordulna de lehet ,hogy csak megszoktam.
Isten áldja a pogányokat!
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Emlékszem, amikor 4 éve elkezdtem online-ozni, a G2-vel fordulóharcban hülyére lehetett venni szinte bármit, inkluzíve Shitfire, Lavór, Jakab, csak a Ratát nem.
Tegnap a Grij-en volt szerencsém a vörös oldalon repülni, igaz, ott mindkét oldalnak azonos a gépválasztéka.
A kékek közt volt a Dongóktól Vari meg Alex... A két srác vegyes géppárban repült (Messzer/Fóka), de valóságos mészárlást csináltak mindenféle Shitfire meg Lavór között. (Én természetesen Messzerrel mentem)
Engem is jópárszor lelõttek (gyakorlatilag 90%-ban õk), hiába ragadtam rá a valamelyikükre, a kísérõ szinte azonnal lelõtt.
Ennyit jelent egy jól összeszokott géppár...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
/Megj.: ez az álláspont a mai napig az orosz szemlélet része. Ifjúkoromban a MiG-ek legyõzhetetlenségérõl szólt a propaganda, de csak a rendszerváltás után került nyilvánosság elé pl. a '82-es Bekaa-völgyi "eredményük"/
De mivel szólnak bizonyos legendák 80+ gyõzelmes orosz pilótáról, aki egyszer csak eltûnt (nem bevetés közben), és azóta sem került elõ, így a "szibériai nyaralás" a kisebbik rossz lett volna...
1946.ot feltelepítettem, de véletlenül német nyelven, hogy lehet utána átállitani angolra?:S
De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt
Ha meg realisztikus lenne, akkor nem játszanának vele az oroszok..
Szóval idõnként mindenki Olegje meggondolja magát.
www.pcpilot.hu
Igen, ez látszik. Viszont mindannyian ismerjük Pokriskin Messzer-tesztjének a következményeit, így én legkevésbé az orosz levéltáraknak hiszek...
Amiket írsz mûszaki adatok, ha olyan összehasonlítási táblázatokat vársz, mint mondjuk az Il-2 Compare progiban vannak, az elég reménytelennek tûnik. A híresebb típusokhoz vannak megmaradt gépkönyvek, leírások (amit elõbb írtam is, a 109 üzemeltetési utasítás pl), de sebességi vagy teljesítmény diagrammok azokban sincsenek. Néhány típushoz vannak megmaradt tesztelési jegyzõkönyvek, egyik vagy másik állam csinált az ellenfél gépeirõl, de igazságtartalmát azoknak sokan vitatják, egyrészt a mérések pontossága, másrészt a felmerülõ politikai okok miatt (ne keltsünk félelmet a pilótáink közt, mondjuk azt, hogy az ellenség gépe szarabb). Ez utóbbi azért is sajnálatos, mert Oleg nem egyszer kijelentette, hogy nem érdeklik az elõkerült német vagy angolszász tesztek (ahol pl. az Fw 190 sokkal jobb gépnek jött ki, mint ami a játékban van), õ csak az orosz levéltárak tartalmának hisz.
www.pumaszallas.hu
www.pcpilot.hu
Gondolom a modern vadászrepülõgépes könyv is ugyanerre a sablonra épül.
www.pumaszallas.hu
csak azért kérdeztem mert láttam, hogy van abbol a könyvböl modern repülökre is egy könyv ugyan ettöl a szerzöpárostol és ott azért már több info jo lett volna bizyonyos rendszerekröl.
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
A röntgenrajzokhoz külön magyarázat nincs, csak a felsorolás, hogy mi micsoda.
Ha komolyabb mûszaki leírásokat keresel, akkor ezt az oldalt tudom ajánlani, de itt csak német nyelvû, eredeti dokumentumokról beszkennelt füzetek, gépkönyvek vannak (ebbõl megvettem párat, az elsõ csomagot "elhagyta" valahol a magyar posta, de rendesek voltak, és elküldték mégeygszer).
http://www.luftfahrt-archiv-hafner.de/
A pumaszálláson is van pár gépkönyv a "Tan- és Gépkönyvek" menü alatt, de ez csak magyar vonatkozású technikához. DB 605 teljes szervízkönyv, vagy pl. G-2 üzemeltetési utasítás, és pár cucc még, nem írom le az összeset.
www.pumaszallas.hu
Paul Eden, Soph Moeng: A második világháború repülõgépeinek szerkezete
250 oldalon, nagyon sok típusról van röntgenrajz, fénykép, és leírás (ez is benne van, amit linkeltél). Jó könyv, csak ajánlani tudom.
www.pumaszallas.hu
Tehát a röntgenrajz a lényeg. (lehet kicsit rossz a megfogalmazás a 22779nél)
szerintem az IL2 vel, meg a repüléssel is összefügg, de szóljatok nyugodtan, ha zavaró, és nem szúrok be több képet
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."