IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
nekem is ez a gondom, hogy nem tudja az ember hogy kiben bizzon, ha valami gond lenne a garancia időben.Ha a nagyboltokat mindenki szapulja a kisboltoknál meg nincs érdemi gariztatás vagy lehet addigra meg is szünik a bolt mire lehjár a gari.
Még talán a PCX ami árban és választékban is elég jónak tünik.
😄

Az, hogy mit kapsz a nagykeren múlik! Nekik nincs raktárkészletük! 😉 Nem védem őket, de én még nem hallottam olyan számítógépes üzletről akivel mindenki elégedett lenne! 😉

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Én meg egyszer vásároltam ott és kapásból SZAR volt, amit küldtek. Szóval 100%-os fos azért az már valami.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Azért ezzel így nem értek egyet! 😊 Én például mindig ott vásárolok, de soha semmi gondom nem volt velük! 😉

Az a baj, hogy nincs olyan cég akivel mindenki 100%-ban elégedett lenne. Ráadásul sok múlik a nagykeren is, sok esetben ők a ludasak. Asus esetében például most kitalálták, hogy nincs semmilyen helyi bevizsgálás, mindent vissza kell vinni a nagykerbe, ott meg kezdődik az üldögélés. :S

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Nyugodtan ki lehet írni ám, hogy az iPon egy szar, fos, átverős cég! Senki ne vásároljon tőlük ha jót akar.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez véletlenül nem az ipon?
Nem is értem, hogy ezeket, hogy gondolják...

www.smart-bus.hu

mustangdc3
Találkozott már valaki olyan hibával hogy játék közben az x52 gombjai rosszul működnek ha háttérben fut a ts3 kliens?
Ugyanis most ez jött nálam elő, ha kiépek a ts3ból akkor megy rendesen.

Si vis pacem, para bellum

Amiről már beszéltem. I-vel kezdődik...
Ez melyik üzlet?

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Jaja! Most nem azért de még balfaszok is. Ez sima bukta, hogy nem cserélik ki, de megveheted ugyan azt ha fizetsz rá.
Ha kicserélik is, én simán felnyomnám őket. Rohadtak.

Mondjuk többet soha semmit nem fogok venni náluk. És másnak sem ajánlom.
VO101Tom
Hihetetlen, hogy mekkora gyökerek vannak. Csatlakozom Leonhoz, fogyasztóvédelem a minimum. Ez amit itt leírtak, ez szimpla csalás, hiszen hazudnak, hogy pénzt adj nekik olyanért, amiért nem járna (ha náluk megvásárolható a cucc, akkor mi az, hogy nem tudják kicserélni? Odamegy, leemeli a polcról, és ennyi).

www.pumaszallas.hu

Igen. Most válaszoltam nekik, hogy cserét kérek, értesítsenek, hogy mikor mehetek átvenni. Azt is hozzátettem, hogy ha hétfőn ezt nem teszik meg, akkor megyek a fogyasztóvédelemhez.
LeonSilver
NE SZAROZZ! Fogy. véd oszt jó napot! Ilyen a mesében nincs baszki!

Na megint elkezdte a kedvenc számítógépes üzletem. Megvárták, hogy lejárjon a 15 nap, majd kaptam egy emailt, hogy elismerik, hogy a termék hibás, de se javítani se kicserélni nem tudják. Visszafizetik az árát, vagy megvehetem megint, DE ekkor fizetnem kell az árkülönbséget (most drágább, mint mint amikor vettem). Ez nem tűnik valami korrektnek...
Én sem vagyok szakértő, annyi szerencsém van, hogy az eddigi életem során kb 20 felszállásom van Kamovval. Háromszor vezettem is.Valamennyit tudok a típusról,de nagyon nem nevezném magamat szakértőnek.
Azokat a mozgásokat amit a Ka-26 forgószárnylapát végez, egy fő és farokrotoros helikopter rotorlapátja is ugyanígy elköveti.
A legyezést ( a lapát fel le mozgása) csapkodásnak hívják. A csapkodó csukló segítségével tartható kordában ez a mozgás.
A rotorlapát másik mozgása jól látható (1:42 és 1:44 között figyelhető meg a legjobban),ez pedig a matatás. Láthatjuk, hogy a lapát az agytól a gyorsuló mozgás közben elkezd lemaradni, majd 1:44-nél mintegy véghelyzetben megáll és ottmarad,megjelenik a szemünk előtt egy addig nem látható gumiharang bal oldalon. A lapát ilyen vízszintes irányú előre,vagy hátra mozgása a matatás, ennek a szabályzására van a matató csukló kitalálva. A lapát ezen kívül a csapkodáson túl a hossztengelye körül még csavarodik is, ezt a mozgást is jól látható, jobbra balra dőlve "hintázik", bekötési pontok és a rotoragy között megfelelő csapágyazás segíti ezt a szintén nem rendellenes mozgást. De ez még csak nagyon alapja az egésznek, a dinamikus rudakról amik a ciklikus kartól(botkormány), kollektív kartól,és az oldalkormány pedáloktól futnak a rotoragyhoz és a csuklókhoz, a lapátok illetve ciklikus (és a Kamovokon differenciáltat is) állásszög beállítását végzik, vagyis a gép kormányzását, még nem is volt szó. és nem is akarok róla írni, mert nem szeretnék nagy hülyeségeket írni.
A Sea King-es animáció bemutatja, azt,hogy,hogyan működik a kormányvezérlés egy fő és farokrotoros helikopternél.
A Kamovokon ez még bonyolultabb.
Lysandus kérdésére válaszolva, hogy mi bírja ezt és milyen anyagból van?
Ez jó kérdés. A Kamov Ka-26 típus 1965 augusztus 18-n végezte első felszállását, tehát hamarosan az 50. születésnapját ünnepli.
A rotoragy, a csuklók és egyéb teherviselő elemek anyagösszetétele a mai napig titkos.
A rotorlapát belépőéle fém, de maga a lapát üvegszálas anyagból készült. Egy lapát súlya 24 kiló, amikor normális üzemi fordulaton forog, akkor 6,2 tonnás erővel hat a bekötési pontokra. A lapát profilja nem állandó állandó húrhosszú. A lapát profilszekciókból áll, ezeken különböző mértékű geometriai elcsavarást is alkalmaznak, ahhoz, hogy a legjobb légerőeloszlást kapják.
A lapátok minőségét jól jellemzi,hogy a gyártó 6 éves élettartamra tervezte őket. A rendszerváltás előtt amikor még létezett a MÉM Repülőgépes Szolgálata,akkor mg helikopter szerelők elmondása alapján ezt annyira komolyan vették, hogy a budaörsi központi raktárban, ha volt olyan, 6 éves komplett lapátsor ami még soha sem volt helikopteren, azt is megsemmisítésre ítélték a vezérek. "Majd rendelünk újat az oroszoktól helyette" felkiáltással. Aztán jött a rendszerváltás, a SZU megszűnt, Oroszország nehéz gazdasági és politikai helyzetbe került, a Ka-26 lapátjának tömeggyártása megszűnt, az esetleg felhasználható fiatalabb lapátokat pedig Budaörsön megsemmisítésre ítélték a vezérek még korábban, így azok már nem voltak. Jelenleg az a jellemző, hogy 18-20-24 éves életkorú lapátokkal repülnek a gépek, a lapátokat évente felülvizsgálja egy orosz szakembercsoport speciális műszerekkel, és eldöntik,hogy tovább repülhetnek e,vagy sem.

repvez
Ez a legjobb szemléltető video a helikopter agy müködéséről szerintem

Itt több kamera állásból meg lehet nézni. a csapkodó mozgás meg annak köszönhető, hogy minden helikopternél ugye a forgó mozgáshoz még az egyik oldalon hozzáadódik a másik oldalon meg kivonodik a helikopter sebessége is . emiatt egy szinus görbe mozgást végez egy körbeforgás alatt.
Ja és a rotoragy nem döl meg semerre , legalább is nem az egész.
Ha esetleg bővebben is érdekel valakit akkor keresek még anyagot hozzá.
mustangdc3
Nem vagyok szakértő de ez a típus koax rotoros lehet hogy amiatt van hogy így legyez.Talán az állászög miatt látszik ilyennek mikor a rotor agyon nem vízszintesre van állítva, mert mondjuk előre van döntve a rotor, mivel a kamera egy fix rotor lapátot néz az van mikor a heli orrához ér lejjebb van mint amikor a farokrotornál halad el. Vagy esetleg a trimm miatt, az teljesen máshogy működik a helin mint a merevszárnyas gépeken.
Amúgy a repülésben sokan úgy tartják hogy a heli olyan csúnya hogy taszítja a föld amiatt repül így nem érdemes nagyon kutatni a miérteket 😊 😛
Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2015.08.15. 17:52:17

mustangdc3
Köszönöm szépen 😊

Basszus ez így legyez?? De mitől? És mi az az anyag, ami ezt kibírja? :-) Ezek után még jobban csodálom azt, aki egy helikopterre fel mer ülni. :-)

ui: a lényeg kb. 1:30-nál kezdődik.
Tudom, hogy itt a többség csak a merev szárnyú gépeket szereti, de nem bírom ki, hogy ne linkeljem ide is Dányádi Balázs videóját. Dányádi Balázs Kamov Ka-26-os pilóta, és készített egy elképesztően jó videót, amin láthatjuk, hogy valójában milyen mozgásokat végez egy forgószárnylapát a helikopteren.

A 3-as nem csak szép, hanem jó is volt 😊

Willenbrock
Ezek a Jakok is szép gépek voltak egyébként (főleg a 3-as) :

VO101Tom
Küldtem PM-et.

www.pumaszallas.hu

mustangdc3
Mkhl ts adatokat kaphatok valakitől privátban?
Régi il 2 höz használja még valaki ezt a ts csatornát?

Én mindkettőt kipróbáltam. Érdekesnek érdekes-a telefon-filmre talán jó, de ennyi. Meg sem közelíti az oculust. Öcsém Angliába vett a telefonjára, mondta milyen fasza olyan mint az vr. Mondtam hülyeség. Kötötte az ebet. . Hazajött..kipróbálta...aztán mondta tényleg köze nincs a kettőnek egymáshoz<#alien>

repvez
3d videora vagy sima videora tökéletes akinek nincs 3d tvje vagy csak nagyobb méretben akarja nézni mint a TV-je. és ott érdekes módon nincs gond a lencse korrekcióval nincs elnyujtott fej vagy hasonlók,de a játéknál meg vagy nincs meg a 3d hatás vagy 2 botot látni középen és a HUD kijelző is szét van cuszva.
PhantomAss
Nemhiába költenek milliókat a nagy cégek és dolgoznak éveket hogy normálisan működő vr eszközt fejlesszenek ki. Szerintem az összes hasonló cardboxos, telefonos megoldás pénzkidobás. Kipróbálni, szórakozni vele öt percet jó, de kb. ennyi haszna van.
Még az oculus dev 2. is használhatatlan játékra a felbontása miatt, akkor egy full hd telefon sem lesz jobb.
Persze ez csak az én véleményem...
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.08.14. 08:21:05

GOOBY, pls

repvez
Nekem pont ilyenem van egy 1080p-s 5" telefonnal,de még nem találtam meg a megfelelő appot amivel a játékokat normálisan tudjam rajta 3d-ben követni.
A triniusVR ami eddig egész jó,de a játékokon belül a felbontás és aspect ratiot nem nagyon lehet megfelelöen beállitani és a telefonon a lencséhez a kalibrációt, hogy éles kép legyen és a 3d hatás is megjelenjen.
HA bárki már próbálkozott és sikerült egy folyamatot kidolgozni rá azt szivesen venném.
A low cost megoldásokat nem is követitek? 😄

minimál vr sisak

GaBika6
Üdv! Rég jártam itt. Frissült is a BOS nálam...

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

mustangdc3
Na mostmár jó nekem nem fagy ki sehol ugyhogy gyorsan beültem a p 38 mögé egy f4-el. Évek óta nem voltam online és jólesett ez a gyors győzelem természetesen full real szerveren.
Feltettem a 4.12.2ig a patcheket aztán a hsfxet utána meg következett update amit írtál rar a linkelt oldalról. Kitömörít, és nekem ment, nem állt be sehol.

mustangdc3
Az alapjátékot hogy peccselted fel? 4.12.2 re? darabonként vagy azt a nagy megapatch-et használtad?

mustangdc3
Azaz érdekes hogy ha 4.12.1re teszem fel a hsfx-et akkor minden rendben van csak nem tudok online szerverre menni vele
de ha 4.12.2 re teszem fel akkor a szerverre be tudok menni csak kifagy a játék. A betöltéskor 4.12.1 et ír ki (és a jsgme-ben is a stock 4.12.1)
de nem értem miért

Valaki tudja hogy kell felrakni a SAS MIG-21 V2.1 MOD-t?
Willenbrock
Az auto updater nekem sem működött,nem tudom miért. Azt hiszem ERRŐL az oldalról töltöttem le zipben a hsfx 7.0-hoz a 7.03 frissítést (92 mb). Felülírattam a gyökérmappában és kész. Az oldal közepe táján van a link hsfx 7.0 - 7.03
Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.08.10. 08:08:19

mustangdc3
Megintcsak segítséget szeretnék kérni.
Nekem is hasonló gondom van. csak nekem bejön a játék. Akkor fagy ki ha az ellenséges gépeket kellene "betölteni" tehát mikor meg jelennének a képernyőn a kis pontok hopp kifagy. mikor futtattam az auto updatert akkor az ms visual c++ra jött ki egy ablak hogy törölni vagy javítani akarom e mind2 opciót próbáltam nem használt

VO101Tom
Nem TF mod, ez egy amolyan "best of DBW mod" gyűjtemény.

degu61. Az install leírásban van egy olyan, hogy a SAS 5.3 install után az ultrapack SFS fájljait is be kell másolni az il2 alapkönyvtárba. A lista az első post közepén van:
http://www.sas1946.com/main/index.php?topic=40015.0

Nem tűnik egy egyszerű installnak így átolvasva, szóval én a helyedben egy külön másolatot csinálnék az il-2 mappáról, és arra próbálnám feltenni.

www.pumaszallas.hu

Szia!
Ez a TFM-412 mod a Team fusion féle mod lenne, vagy az IL-2 46' való mod?

Valaki tudna segíteni,TFM-412 mod telepítésében,a játék 4.12.2m SAS 5.30,rendesen fut .De a Generik mod enadlebber ha aktiválom a TFM MODOT A JÁTÉK NEM INDUL EL.
Köszi.
Igen, Jumo motort, de nem a 213-t, hanem a 211-et, ami a Heinkelekben volt. Ennek egyszerű oka volt, az Avia kifogyott az eredeti DB motorokból (felrobbant az épület, amiben tárolták őket). A Jumo 211-ből pedig még volt raktáron.
Mégis szedegették le vele a Spiteket.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Tudtam, hogy valamivel elő lehet csalogatni... <#taps>
Amúgy ne aggódj, az enyémet sem kell nagyítóval keresgélni az arcberendezésemen.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

PhantomAss
nekem speciel tetszik, a spanyol Buchonok viszont kifejezetten csúnyák szerintem.
Viszont ezekről az Aviákról olvastam hogy nagyon rosszindulatú gépek voltak, nehéz volt velük repülni.
Bár a pilóta számít ugye 😊

GOOBY, pls

Ennél még a Spanyol bögyös is szebb ,eze a csehek megcsúfolták a messert ,asszem jumo motorokat tajkoltak bele. De nem az eredetit az ziher,ennél még a merlin is jobban nézett ki benne.
Nem. Majd érkezem nemsokára ,és rettegjenek a veresek .Szárnyra kapok majd ,oszt lesz sírás ,vagy lehet én pislogok majd mint hal a szatyorban😊 Bár bízom magamban😊))
Jé!! Hazagyüttél?

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."