91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lysandus #85927 És itt lehet megnézni a teljes filmet:
A magyar korridor, Varsó 1944 -
Lysandus #85926 Ne fordulózz velük. Energiafölény kell. BNZ-ben pedig arra törekedj, hogy a fölényed megmaradjon. Előbb-utóbb el fog fogyni, lelassul, és akkor már könnyebb elkapni. -
#85925 Hogy te nem ezt tapasztalod? Hát, ennek sok oka lehet, kezdjük mindjárt azzal, hogy érzésre meg szemre nem is fogod megmondani a tutit. Erre valók a mérések meg a tesztrepülések (TF4 kiadása előtt 25-30 beta teszter -nem mindegyik TF tag- csak ezeket repülte hetekig - sebességtesztek, emelkedési tesztek, fordulási tesztek).
1v1 légiharcban még azonos gép ellen repülve is nehéz megmondani, hogy ha épp fordulási szöget hoz rajtad, akkor éppen túlhúzza, és kopik a sebessége (örülünk), vagy fölös sebességet koptat és úgy húzza rád (szívás), vagy esetleg te rontottad el, és 300 helyett 250-ig húztad el a gépet (mondjuk ezt már látni, csak előre kell nézni a műszerfalra néha )... Múltkor mondtam egy egyszerű tesztet asszem Sakkay kollégának, hasonló felvetésre: indíts el egy stoppert, ne nézz oda, és állítsd meg pontosan 23 másodpercnél. Amennyit tévedsz, nos, annyira pontosan mondanád meg érzésre, hogy mennyire tuti mondjuk a mesza fordulási sebessége corneren. És itt még légi harcolnod sem kell, vagy CEM-et kezelni. Az 5%-os hibahatár 23 másodpercnél 1.15 másodperc.
Ha Spit ellen 1v1-ben azonos energiaszinten fordulóharcba kerülsz, akkor rövid úton le leszel lőve, hacsak nem valami totál kezdő idióta ül a másik gépben. Ez azóta így van, amióta kijött a CloD. Jobban fordul minden sebességen, és ezzel minden kérdést le is zártunk. Ha van alattad még hely, akkor leborítva ollózva ki lehet használni, hogy az orsózási sebessége sokkal kisebb, és amikor pont ellentétes fázisba kerül, akkor le lehet lépni, illetve szintben repülésben is a németnek van kisebb-nagyobb előnye, azt azért vedd figyelembe, hogy a géppuska messzire ellő, ha ráült a hat órára, akkor szintben eltolva is jó ideig hatásos lőtávon belül maradsz még. Esetleg függeszkedve meg lehet szívatni, hogy szűken felhúzva talán nem tudja rádhúzni, és előbb visszaesve eléd kerül, de mögötte így sem tudsz maradni, max egyszer rálősz, de ilyenkor lehet, hogy érdemesebb a spit háta irányába borítani, és lelépni (ekkor elég szép előnyt ki lehet dolgozni, míg megfordul, hogy utánad induljon).
Spit ellen magassági vagy sebességfölény kell, ja és hogy pontosan célozz. Kétszer vagy akár háromszor rálőni a másikra anélkül, hogy nagy kárt tennél benne, az légi harcban qrva nagy luxus (úgy értem nagykaliberrel). Ezért sokkal nehezebb a német oldalon repülni, ha nincs magassági vagy sebességi fölényed, akkor jó eséllyel szívni fogsz (dogszerveren is).
Milyen gépészkedést hiányolsz a Spitben? A német gépek az oroszokhoz képest voltak nagy előnyben automatizáltság terén, nyugati fronton nem igazán. A Spitben is volt automatikus légcsavar állásszög állítás (CSP), a radiator -ekkor még- mindenhol manuális volt. Az üza dúsítás is úgy működik, ahogy a valóságban: A mixture kapcsoló össze volt kötve a gázkarral, amikor hátrahúzták, akkor automatikusan auto rich állapotba kerül (dús), ez kell felszálláshoz, légi harchoz, nagy teljesítményen repüléshez. Az előretolt gázkar engedi (de az már nem automatikus), hogy auto lean állásba told, ez akkor kell, ha hosszú ideig gazdaságosan akarsz repülni (clodban, főleg dogszerveren sanszosan soha). Középállás nincs, csak ez vagy az. A giroszkópos műhorizont is valósághűen működik, légi harcban kiakad, erősebb rángatások után kalibrálni kell (rendszeresen rinyálnak az angolok, hogy bugos, de nem az. Ilyen volt, azt felhőben, rossz látási viszonyok közötti nyugodt repülésre találták ki). A hajtómű a túlhajtásra még érzékenyebb is mint a mienk, az is igaz, hogy az angol WEP sokkal nagyobb plusz erőt adott mint a német. Az egyetlen dolog amit hiányolok belőle, hogy orranyomásnál amikor a hajtómű beköhög, akkor a hidraulika nyomás nem szűnik meg (a légcsavar ilyenkor alacsony állásszögre kellene, hogy vágódjon és ezért sokkal óvatosabban kellett visszaadni a gázt - Spit manual szerint is). Clodban csak full gázon hagyod és nem lesz semmi baja, negatívba nyomásnál ez nekik plusz előny. Bízok benne, hogy TF5-ben ez javítva lesz. -
Indi69 #85924 Értem. "(ha a spit pilóta tépi neki ész nélkül, nagyon sok sebességet veszít) " Ezt én nem tapasztalom, kb mint egy ufó. 2 max 3 fordulat ( még emeli is ) és vége a dalnak. BnZ működik ha nem vesz észre időben, de ez ritka. Mondjuk dog serveren repkedek. Van valami eljárás forduló harcra? A német légierő tiltotta, úgy tudom. Ja és még valami, nagyon a spitben sem kell gépészkedni -
#85923 A TF-ben sok kék és vörös pilóta is van, szándékos hiba vagy hamisítás nincs benne, ebben biztos lehetsz. Kis magasságon a repülési modellek meglehetősen pontosak, ami a fordulási vagy orsózási értékeiket illeti, a háborúban készült eredeti tesztekhez képest 5%-on belül vannak. A gépek átesési jellemzői is stimmelnek, meszát nehéz dugóba húzni, Spitet viszonylag könnyű, pontosabban átesés előtt nincs remegés, vagy más előjel, valamint a Spit corner speedje is sokkal magasabb, mint TF4 előtt volt (ha a spit pilóta tépi neki ész nélkül, nagyon sok sebességet veszít). A Hurricane folyamatos fordulóban jobban fordul mint bármelyik, viszont lomha, lassú, és a fordulóba vitelnél sok sebességet eldob, ezért csak kis körözgetés után jön meg az előnye. A jelenleg még clodban lévő légnyomás csökkenési bug miatt nagy magasságban az angol gépek előnye nagyobb, mint kellene (kisebb felületi terhelésük miatt), szintben repülésnél viszont a németek gyorsabbak kicsit, mint kellene. A 109 N és a Spit IIa nagy magasságban sokkal jobbak mint a többi gép, kettejük közül a Spit IIa a jobb, viszont a Spit IIa alacsonyan a leglassabb Spit. A TF5 patch a légnyomás hibát javítani fogja, és az általános FM modell is sok extra javítást kap majd.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.03.23. 23:21:15 -
Indi69 #85922 Üdv. A clodban a spit nincs egy kicsit túlhúzva ? Nagyon tisztelem a tf-es embereket, de ez a gép tényleg így viselkedett ? -
Solt #85921 -
Lysandus #85920 A magyar korridor
Itt a link beszúrva is... -
Lysandus #85919 Tudom, hogy nem szigorúan vett repülés, de érdemes megnézni ezt a dokumentumfilmet (a Dunán például most ment):
http://mecenatura.mediatanacs.hu/adatlap/664/A_magyar_korridor_Varso_1944
A történet is érdekes, és magyar szempontból szívszorító, szívmelengető. A forgatásban hagyományőrző csoportok is részt vettek (köztük nyilván magyarok). A II. vh. egyik kevéssé ismert, elhallgatott epizódjának állít emléket, amire mi magyarok méltán lehetünk büszkék. És 8 millióból minden mai modern sztenderdnek megfelelő 50 perces dokumentumfilmet hoztak össze (egyedül a repülőgép nem korhű, de nyilván az egy másik költségkategória). -
feca1229 #85918 Én csak japánul és magyar felirattal! nekem így is bejött, szerintem egész jó mikor a japán katonák kiabálva beszélnek egymással, olyan mulatságos, nem rossz ez a film eredeti nyelvén. Bár én is inkább szinkronizálva szeretem a filmeket, de ez japánul is nagyon jó! -
#85917 emberi nyelven látta már valaki ezt a filmet?
Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.03.22. 23:23:35 -
bettly #85916 Koszonom, ugy fogom tenni -
Lysandus #85915 Sajnos ez igaz. Egyébként a CloD-ban van egy érdekes mellékhatása a kormányerők modellezésének. A Spit nem tud zuhanásban ellépni a Mesza elől, de még az energiaszinteket sem tudja kiegyenlíteni. (Ugye B&Z-nél az lenne az egyik védekező manőver, hogy a támadóval ellenkező irányba süllyedni, mert úgy az energiaszintek kiegyenlítődnek, hiszen előbb-utóbb mindkét gép ugyanakkora sebességgel repül, tehát a támadó elveszti a fölényt.) Mert mi történik, ha elkezdi ezt a manővert? Mondjuk 6 ezren megcsapja az ember, ő meg lenyomja. Úgy 4 ezer környékén begyorsulunk annyira, hogy ő már sokkal jobban fordul. Mit csinál ekkor? Belehúz egy akkorát, amekkorát bír, hogy lerázzon. Nem lehet követni Messzerrel, de nem is kell, elég szép szelíden kiemelni, hogy az ember majdnem visszaemelkedjen 6 ezerre. Ő viszont a belerántással annyi energiát vesztett, hogy jó, ha 5 ezren van, tehát megmarad a hátránya. És kezdődik minden elölről... -
Valka78 #85914 Ha már fent van, nem kell installálni, egyszerűen átmásolod az egész játékot egy másik mappába. -
bettly #85913 Szevasztok, egy szep reggelt kivanok ,egy kis off-ra hivatkozva megkernelek hogy segitsetek, hogyan lehet ,ha lehet is egyaltalan hogy a szamitogepemen ket IL-2 -os jatek legyen instalalva DBW-mod-os ,meg a 4.13-as . A 4.13-as van most fent, es fel szeretnem tenni a DBW -t is ,de ahogy be teszem a CD-t keri az uninstallt, Nem eros oldalam az ilyensmi,gondoltam megprobalom- Koszonom a segitsegert -
#85912 A Harrier azért nem helikopter ezt ne felejtsd el. Még sérülésmentes géppel is igen nehéz "simán" letenni lebegésben. -
RepeszElek #85911
Utána már én sem szoktam, meg legtöbbször ejtőernyővel szállok le nem géppel
Sokba kerülök a légierőnek
Egyébként jól ráejtette az orrát a csávó úgy pattog benne mint egy rally kocsiban
-
feca1229 #85910 látod leszállás után Ő sem taxizott...
:-) -
RepeszElek #85909 -
#85908 Nagyon örülök neki ha ez modellezve lett.
Azt megfigyeltem hogy nagy sebességnél a Messzer alig fordul, de azt nem néztem hogy a bot sem mozog.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.03.17. 08:18:31 -
#85907 Na, majd lecsekkolom, én legutóbb musztángban néztem ezt, igaz, az sem tegnap volt. Ha változtattak rajta, annak csak örülünk :) -
VO101-MMaister #85906 A DCS-ben modelleztek a kormanyeroket. Probald ki a 109-es botkormanya milyen szepen veszti a kiterithetoseget a sebesseg novekedesevel. kb 350-400 km/h-ig lehet a botor maximalisan kiteriteni. 600km/h felett mar alig mozdul. -
lala42 #85905 -
#85904 Lala
Utoljára szerkesztette: acidrain, 2016.03.14. 20:44:36 -
#85903 ez igy van, ezt kéne mindenkinek egy kicsit megérteni,hogy vannak dolgok amik a legjobb szimuláció esetén sem lesz hiteles.
viszont amin meg még bőven lenne mit fejleszteni és nem befolyásolja anynira a periféria arra meg senki nem panaszkodik. -
#85902 Érdekes dolog ez azért, a dcs és a bos-ban pl nincs kormányerő modellezve, mivel a PC-s joy mérete is más mint az eredeti, az erőket sem érezni annyira, ezért inkább ignorálják az egész kérdést, pedig szerintem pont ekkor kellene szoftverrel szimulálni, hogy mi történne a valós gépben, hiszen a PC-s perifériák alapból hamis értéket adnak. Ráadásul ez egyrészt az összes gép vezetését nagyon megnehezíti (FFB nélkül nem is értem, hogyan lehet határon repülni ezekkel), viszont ami ennél is nagyobb gond, hogy az eredeti gépek karaktereit fordíthatja át teljesen ellentétes oldalra. Jó példa a BoS-os La5, aminek eredeti tesztek szerint olyan kemény volt a csűrője, hogy már utazó sebességen is két kézzel kellett csűrni, ehhez képest BoS-ban az egyik legjobban orsózó gép, olyan jó mint a fóka. Ha hozzájön a jobb fordulás is, akkor egy alapvetően gyors, de nehezen kezelhető, lomha gépből csináltál a játék legjobb, legmozgékonyabb vadászát, egyszerűen azzal, hogy a kormányerőket nem modellezed, csak a kormányok felületét, max kitérését (és közben mondogathatják, hogy ez nem mesterséges balansz, mindkét oldal gépeire ugyanazok az elvek vonatkoznak ). -
#85901 Részben igaz csak. Ha a gép orra felfelé tendál, akkor azt fel fogod húzni, a kérdés csak az, hány G-t és mennyi idő alatt húzol bele. Az, hogy trimm nélkül nem lehet felhúzni, az nem igaz. Hogy nagy sebességen a 109-esnél mozgékonyabb volt a Spit, az viszont igaz. -
Lacusch69 #85900 Ha jól emlékszem, Deighton könyvében volt.
Viszont azt is írta (remélem szintén jól emlékszem...), hogy amikor mindkét tipusnál vászonborított helyett sima fém kormányfelületeket alkalmaztak, a kormányerők lecsökkentek. -
Valka78 #85899 "...600-nál meg már csak trimmel lehet felhúzni az orrát"
Ha így modellezték le a kormányok bekeményedését, akkor elcseszték. Azért mert valamit nehéz csinálni, még nem jelenti azt, hogy lehetetlen. -
#85898 és még tegyük hozzá,hogy erre még egy lapáttal mi játékosok is ráteszünk egy lapáttal.Mert valaki olvasott valakiről aki már látott olyat aki repült és az azt mondta,hogy így van.Hogy a végsebesség 5km/h val több mint a játékban.
ÉS nekiállnak panaszkodni,mikor egy FFB nélküli joyyal játszik. Ahelyett,hogy a fejlesztők olyan dolgokat fejlesztenének ahol tényleg elmaradásuk van még egy árkád szintjét sem érik el ahelyett az erőforrásukat jobb esetben arra az elmaradt 5km/h-ra koncentrálják,hogy pontos legyen.
Lenne még mit javítani a fizikán ,a sérülés modellen ,meg a kritikus sebességeknél való viselkedésnél,de a legtöbb dolog mégis a sebesség görbék keresgélésére és összehasonlítására megy el, ami az esetek 80% ában a valós értéken belül van. -
#85897 Én ezzel úgy vagyok hogy a hitelesség egy 2 vh-s szimulátorban elég szubjektív dolog.
Ma már sajnos nem repülnek ilyen gépek tömegével, nincsenek pilóták akik repülték, így leginkább a korabeli dokumentumokra tudnak támaszkodni a modellezésnél. Azok meg ugye száraz adatok, amiket betáplálnak függvényekbe meg grafikonokba aztán a végén lesz belőle valamilyen repmodell a játékban.
Ha valaki előás egy dokumentumot ami állít valamit, másnap előkerül egy másik amiben már nem az az adat van megadva. Itt van még a fejlesztők elfogultsága (mert ez is létezik szerintem), az öreg pilóták szubjektív visszaemlékezései, stb. Szóval nem egyszerű a fejlesztők helyzete.
Biztos vagyok benne hogy nem 100% akkurátus, de mivel nem lehet ellenőrizni így el kell fogadni.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.03.13. 09:20:05 -
#85896 Valahol olvastam egy összehasonlítást a Spit I és a Bf 109E között,amiben azt írták,hogy a messzer kormányai nagyon bekeményedtek nagy sebességnél. A spit kormánya hatékonyabb volt,mert csak nagyobb sebességnél keményedett be. Az aeroplane heaven Bf-109-ben (ami cfs2/FS9 kiegészítő) ezt úgy modellezték,hogy 500 km/h felett alig fog a magassági, 600-nál meg már csak trimmel lehet felhúzni az orrát. Ez vajon hiteles lehet? -
Indi69 #85895 Na talán működni fog, random. viszont ha teszi a dolgát akkor nagyon jó joy -
Valka78 #85894 Nálam megy clod-al is. Win 8.1-em van. Valami driver fel lett dobva, ami nem tud rendesen feltelepülni, viszont addig nem látja a gép. Ja meg néha kiírja, hogy ismeretlen usb eszköz, olyankor ki kell húzni és újra visszadugni. -
#85893 Ezt sajnos nem tudom, nem játszom a CloD-dal, csak a DCS és RoF alatt próbáltam, ott nincs gond. -
Indi69 #85892 tegnap üzemeltem be és azóta nem működik a clod. A fly gombra kliknél kifagy. Ez mi lehet? -
Indi69 #85891 Üdv. usb-s, működik, de gondoltam hátha -
#85890 Sidewinder usb-s?
Ahhoz nem kell, bedugod és a win telepít egy alap drivert hozzá.
A játékban pedig hozzárendeled a tengelyeket /gombokat.
Hivatalos driver nincs hozzá, de én évek óta gond nélkül használok egyet win7 /10 alatt.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.03.12. 12:41:28 -
Indi69 #85889 Üdv. Vettem egy microsoft force feedback2 joyt. Létezik hozzá driver win7-hez? Kerestem, de nem akarok valami baromságot letölteni. Üdv -
Valka78 #85888