IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez az, köszi. Forward voltage max 1.6V Ezek szerint kb másfél volt kell egynek? Mennyi ideig bírják vajon?
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.08.21. 23:10:58
repvez
Ha erre gondolsz akor én voltam. Én ugy forrasztottam öket, hogy egy probapanelből (az a soklyukas tábla) 3 lyukat kivágtam és a két vezetéket a 2 szélsőbe beforrasztottam egy kis kilógással majd ezt a ledet beillesztettem a 2 közé és meg melegitettem az előzőleg odaforrasztott ont igy annyira meglágyult, hogy odaragadt ez a led is.
a linken letölthető hozzá a pdf amiben az összes adata szerepel a feszültségek és amperek.
Ha holnapig nem érkezik valakitől válsz, írj rám priviben segítek.

OFF
Ért valaki a légpuskákhoz és az azokat szabályozó törvényekhez?
Azt tudom, hogy 7,5 joule-ig ill. 170 m/s torkolati sebességig nem kell fegyvertartási engedély.
Ha veszek ilyen puskát, azt is be kell jelenteni? Hogyan történik a folyamat?
Illetve ha erősebbet akarnék venni, akkor mit kellene elintéznem és főleg hogyan?
Mennyire veszik komolyan a hatóságok ezt az egész légpuska dolgot?
Ezeket néztem ki:
Benjamin 397
Diana 21 panther
Crosman 1377
Valaki a múltkor belinkelte ide azokat a kis hangyapöcsnyi IR ledeket, hogy abból épített trackir-t. Rendeltem is akkor párat (nem tudtam, hogy olyan picik) de fogalmam se volt, hogyan lehetne ezeket forrasztani, vagy hogy hány voltosak, úgyhogy bedobtam a fiókba.
Most viszont baromi sok időm van, úgyhogy szívesen fogadnék némi instrukciót ez ügyben - amennyiben a "találmány" gazdája még olvassa a topicot.
Az Eagle Dynamics VK oldalán találtam a következő videót, remélem, hogy nem volt még. A videóban Erich Brunotte a Luftwaffe nyugdíjas vadászpilótája próbálja ki a DCS:FW-190 D9 pre-alpha változatát,még 2014 júliusában. Erich Brunotte a való életben is repülte ezt a típust, a második világháborúban. A teszt helyszínére egy magyar lajstromú Jak-18-assal érkezett 😊 A videóban felhívja a figyelmet a szimulátor akkor meglévő hibáira, és természetesen sokat mesél a légiharcokról és a különböző típusú német második világháborús gépeken szerzett tapsztalatairól:

A múltkori Kamov videóhoz kapcsolódóan egy kis forgószárnyas alap aerodinamika:
Itt
És itt

Ez pedig már nagyon a mély víz, de mindenképpen érdekes. Szilágyi Dénes doktori dolgozata a forgószárnylapátok terheléseinek dinamikai és aerodinamikai vizsgálatáról.
Itt

Dr. Szilágyi Dénes neve ismerős lehet innen

Legújabb szerzemény, azt hiszem ma lesz egy kis spitfire reptetés. 😊

Tegnap hazaértünk nyaralásból és "csak" 8 órát repültünk a géppárommal online. 😊
Ide is segítségérés kiáltást!
Újraraktam a gépem, és bár szerintem azt mentettem el a dcs-ből amit kell nem műkszik.(mármint a joy beállítások g940) Ha valaki pontosan tudja , hogy kell, kérem írjon át a dcs topikba!!
Köszi.

Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.08.20. 16:01:55

Willenbrock
Érdekes,régi film Jak gépekről:

Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.08.20. 09:13:57

VO101Tom
Szívesen.
Az a videó valszeg elég régi lehet, korábbi patcheknél ez még igaz lehetett, hogy a documents alatti 1CSoftclub mappát először létre kellett hozni (első indítás), aztán mehetett rá a TF patch. A TF4.0 és fölötte biztos nem kell, mert én sem indítottam el soha az alapot peccselés előtt.

www.pumaszallas.hu

Nem kellett.... Felraktam az összes patch-t és működik. Nem is kellett volna vacakolni semmivel. Így bízzon az emberfia a youtubeos videókban <#confused>
Amúgy kösz a segítséget! <#integet2>
Utoljára szerkesztette: Valka78, 2015.08.20. 00:41:15
VO101Tom
Na, ez viszont nekem új, de ha ezt mondták, akkor egy próbát megér 😊

www.pumaszallas.hu

Az egyik video tutorialban mondták, hogy legalább egyszer el kell indítani a játékot a tf patchek telepítése előtt. De mindjárt kipróbálom.
VO101Tom
Illetve ezt írták még, hogy ez steam hiba, regeditben kell turkálni kicsit. (De ahova ezt linkelték ATAG-on, ott is azt írták, hogy a TF patcheknek ezt javítaniuk kellene automatikusan.)

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?p=34209106

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
A TF modok fent vannak?
szorri, én is csak találgatok, atagon a vc edist hibára írta egy srác, hogy gondja volt vele (nem indult el a játék, ahogy neked), de TF modok felrakása után neki jó lett...

www.pumaszallas.hu

Próbáltam, de ugyanaz.
VO101Tom
próbáltad elindítani a laucher.exe-t a játék mappából is, vagy csak steamen keresztül? (steam rendszeresen akar nekem is telepíteni mindenfélét a clod indulásakor).

www.pumaszallas.hu

Feltelepítettem és nem indul el. Kiírja a vc redist telepítést, aztán kilép. Megpróbáltam azt felrakni, amelyik a redist mappában van, de van fent újabb verzió, szóval nem telepíti.
VO101Tom
Hali. Nem tudom pontosan, hogy melyik bugra gondolsz, a clod mappában van egy redist mappa, abban vannak ilyesmik, hogy redist, dot net, directx, satöbbi. Azokat fel kell tenni. Win 7-en a KB2670838 frissítést is le kell szedni (IE-hez adott valamit, de sok játék fagyott miatta).

www.pumaszallas.hu

Újra kellett telepítenem a clod-ot és nem emlékszem a vc redist bugot hogyan kell javítani. Leírnád még egyszer?
PhantomAss
Köszönöm!

GOOBY, pls

VO101Tom
Megkérdeztem Szentgyörgyi Dezsőt, azt mondta, hogy Szentgyörgyi Kálmánnak van egy nagy alakú könyve, "Pilóták egy családban" címmel. Ezt megelőzően ugyanő írt egy kis alakú könyvet is, ugyanebben a témában, de annak a címére nem emlékszik ő sem, viszont ez a "Pilóták a családban", ez teljesebb könyv. A Polc.hu-n van is belőle rendelhető példány: http://www.polc.hu/szerzo/szentgyorgyi_kalman/

Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.08.19. 10:19:57

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
Respect nekik hogy róla nevezik el a teret.
Apropó, pár éve láttam egy kis könyvecskét ami SZD-ről szólt, történetek, anekdoták voltak benne a Maléves korszakból azt hiszem. Nem tudod mi lehet a könyv címe? Régóta keresem.

GOOBY, pls

VO101Tom
Szentgyörgyi Dezsővel beszéltem a minap, és minden érdeklődőt meghívott szept. 8-án Enyingre, édesapjáról elnevezett tér avatására.

www.pumaszallas.hu

1600-ig kezeli a ramot mindenféle ráncigálás nélkül, de 1-2%-ot tudnál pluszban elérni vele. A késleltetésük fontosabb (CL 9 10 11). Minél kevesebb értelem szerűen annál gyorsabb, de ezek is csak pár százalékok. Rosszul mindenesetre nem jártál.

Nem jobb egyik sem a másiknál elvileg. Innentől már az dönt, hogy kinek milyen szín tetszik és ilyenek. Általában amúgy kingstonokat szoktam látni, gamerpc összerakós videókban, de különleges okot még nem találtam rá...
Utoljára szerkesztette: Lebowski, 2015.08.18. 19:13:46
A másodikat választottam.
Intel Core I5-3570K 3.40 Ghz 1155 BOX
Milyen procid van?
No, újabb felvonás: miután a fogyasztóvédelmet kilátásba helyeztem, és kértem vissza a régi modulokat, cserét ajánlottak:

Kingston 16GB DDR3 1600MHz Kit(2x8G😎 HyperX Savage Intel XMP Red

vagy

Kingston 16GB DDR3 1866MHz Kit(2x8G😎 HyperX Fury Black Series

Ezekről mit lehet tudni? Egyáltalán melyik a jobb?

Jelenleg ilyen van/volt:

http://ipon.hu/webshop/product/corsair_16gb_vengeance_ddr3_1600mhz_cl9_kit_cmz16gx3m2a1600c9/210558

A Corsair jobb, mint a Kingston?
VO101Tom
Szia.
Ha a clod-ot kérdezed, a legutolsó Team Fusion patch a 4.312. A játék jobban fut és optimalizáltabb mint előtte, de csodát ne várj. Egy próbát azért megér, "papíron" nem tűnik kevésnek az a notebook...

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Hali. Nem. Unlockolni csak a single player kampányban lehet, a küldetések után kapott pontokkal. Ha megvetted a prémiumot, akkor a weblapon ki tudod kapcsolni a felszerelésekre vonatkozó tiltásokat, de a festéseket akkor is unlockolni kell.

www.pumaszallas.hu

hali srácok! BOS multiban megsemmisítek egy gyárat vagy egy játékost ugyebár azért kapok pontot.. és az lenne a kérdésem hogy azok a pontok számítanak az unlockolható dolgokba?
szekelyland
Sziasztok!

Elég régóta nem jelentkeztem, ezért "kissé" kimaradtam a dolgok menetéből.
Látom sok szép és új dolog vár rám, annyira kioptimizálva, hogy a fiam 30e Ft-os táblagépén is simán megy (vagy nem??)

Komolyra fordítva a dolgokat - van rá esélye hogy notebook-on értékelhető eredményt lehessen elérni ? (tudom, notebook az nem PC, de na - i7, 8Gb ram, GTX950 ) - van remény?

A PC-met megették az egerek és a rozsda az utóbbi 4 év alatt amíg távol voltam...

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A garancia az régen nem volt jó náluk, de most nem tudom. De ahogy olvasom nem sokat változott a helyzet.
#84633: Nincs semmilyen bolthűség, csak próbálom kerülni a szar boltokat.😊
#84634: Ezt nem tapasztaltam, pont az ellenkezőjét.😊 Végül is mindegy, ott kell vásárolni, ahol jó az embernek!😊
#84635: Nem is azért írtam, hogy bárki ott vásároljon, csak érdekesség szempontjából, hogy pl nekem ott minden jól zajlott, de az iponnál nem.
#84638: Én azokat kerülöm.😊 Szerintem egy e-mail és/vagy telefon a bolt felé, és ha később kiderül, hogy hazudtak, akkor gondolom érthető a válasz!?😊
Egyébként régen azért választotta az ember az Ipont, mert olcsóbb volt akkoriban majdnem minden boltnál.

#84643: Ezután pénzt fogunk kérni!😄 Csináljuk nekik itt a reklámot!😄 A negatív reklám is reklám, hogy rohadjanak meg!😄

Utoljára szerkesztette: hqx, 2015.08.18. 02:20:04
Árgépnél könnyen el tudom képzelni, az nagyon gyanús cucc volt, nem volt hozzá bizalmam. (Listáztak cuccokat, amik igazából sosem voltak, gagyi gyanús névtelen boltok, stb.) Árukereső egész más tészta. Évek óta rendelek azon keresztül. De befejeztem a reklámot neki, nem fizetnek 😊
macleody
A mostani a harmadik gépem, amibe az iponból rendeltem az alkatrészeket. Soha nem volt velük gondom, igaz gariztatni sem kellett semmit, a mai napig működik minden. VGA-k, tápok, alaplapok, procik, router... Szóval a gari ügyintézést nem ismerem, de vásárláskor mindig rendben volt minden, mikor a futár kihozta a cuccokat.
Ez évekkel ezelőtt volt, most már azért ilyet nem mernek eljátszani szerintem... az áfa csalás jobb üzlet! 😄

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Meg kellene nézni a fogy.véd. mutatványban, hogy erre az esetre mi vonatkozik. Mert az ugye alap a boltokban, hogy akármi történik mindig az alacsonyabb ár az érvényes.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Nem egyszer megszívattak... berendeltem, jött a visszaigazoló email 1-2 nap múlva, de abban már drágább ár szerepelt! Természetesen nem értették, hogy miért küldtem el a picsába őket! 😄
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.08.17. 20:44:28

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Ja. Mondjuk az árgépnek nem nagyon kell hinni, illetve a boltok is nagyfaszok ám!
Vagy azon az áron már pont nincs vagy soha nem is vót... 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Az lehet, de én anno párszor rácsesztem az ilyen árgépes "amelyik a legolcsóbb onnan rendelem" dologra! 😊

www.smart-bus.hu

Nos, az már többször kiderült, hogy árérzékenység tekintetében nem vagyunk egyformák 😉
Elég egyértelműek a jogaim, ha engem szivatni próbál bármelyik ilyen cég, az kemény fába vágja a fejszéjét! 😊 Mint említettem, sok esetben nem a bolton múlik, hanem a nagykeren... Az pedig sok esetben ugyanaz, akárhol vásárolsz. 😊 Biztos jó az Aqua, de nekem nem esik útba, kiszállítás meg nem pálya... Egyébként érdekes, nekem meg az IPON-l nem volt soha gondom, pedig volt jópár garanciális ügyem! 😉

@Palladin: A bolt hűség szerintem nem fura... Amennyit vásároltam már náluk, van renomém, másképpen állnak hozzám. Arról nem is beszélve, hogy nincs annál kellemetlenebb, amikor a sarki bolt beadja a kulcsot, aztán kezdődhet a levelezés, szarakodás, ha valami gond van. A DigitalTrend egyik napról a másikra bezárt, pedig az sem volt kis cég.

www.smart-bus.hu

PhantomAss
Nekem meg sok bajom volt velük, nagyon flegmák és nem szoktak reagálni semmire.
Már sokszor megfogadtam hogy nem vásárolok tőlük.
De amúgy meg a nagy számok törvénye alapján ahol pörgés van ott nagyobb eséllyel csúszik be hiba is.

GOOBY, pls

Fura ez a bolthűség 😊
Én árukeresőn nézem mindig, ha kell valami, és onnan rendelem, ahol összességében legolcsóbb. (Ofc rápillantok a bolt értékelésére is). Akkora szórás van, sokszor egy boltnál, ahol valamit legolcsóbban kapsz meg, más cikk sokkal drágább az átlagnál.

A garanciális viselkedésük úgyis lutri. Kivétel az Ipon, az az egyetlen, amiről már sok rosszat hallottam (még mielőtt itt is szidtátok volna 😊 ).

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Én például mindig ott vásárolok"
Elég nagy baj!😄 Egyszer fogod beszívni velük, azt majd meggondolod...
Érdekes, az AQUA-val még nem volt semmilyen gondom. Pedig 2003 óta ismerem.
mustangdc3
Köszönöm a tippet, este kipróbálom. 😊

Si vis pacem, para bellum

Ez mustangdc3 #84620 -ra volt a válasz.

TS3-ban megnyitod a Settings/Options/Hotkeys menüt, jobb alsó sarokban (legördülő lista) beállítod a keyboard and mouse only-t.