IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha a célpotn a Q11.6-on van, az mit jelent?

77PXDrebil
Szerintem a stabil navigálás józan ész és a tapasztalat ötvözése! Ha mindent végig gondolsz és nem kezdesz kapkodni egy idõ után menni fog!
Arrol már mindent leirtunk amit tudni kell!

Adalék info: a térképen a szektorok 10x10km esek ha ráközelitesz egy kis kocka 1km!

A Természet a relytett hibák pártlyán áll!! Természet Ősanyánk egy ocska ####### !

Chazz76
Ja,de azért ez kicsit reálisabb lesz,így jobban magadra vagy utalva.Ez a megkérdem és irányt ad,nem túl életszerû,nem minden reptéren volt radar vagy rádiós irányítás.

Her Laca
Most is van ,kérdezed a földi irányítást és megmondja a hazafelé vezetõ irányt. IS.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Chazz76
Ezért lesz jó az NDB navigáció,ami a 4.10 pecsben lesz,ráállsz az irányadóra,aszt szépen hazarepülsz.A valóságban sem csak látás után navigáltak,ez használható újításnak látszik,fõleg a sivatag felett,ahol jellegzetes tereptárgy dettó.

Her Laca
Ha tudod ,hogy hová mentél mondjuk 90 fokon kellett menned a célig,akkor értelem szerû,hogy 270 fokon kell vissza fele menned. Nos ha közben harcoltál ,és ide oda kolbászoltál,akkor is a 270 az egy irányadó.
Arra fele veszed az irányt és közben megpróbálod belõni merre is lehetsz a térképen.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Zpogi
Én is,ha eltévedek,mert egy kis forgolódásba kerülök,na és túl is élem,olyankor könnyû elveszteni a fonalat. Az erdõfoltok formája,a folyók,utak elágazásainak iránya,falvak elhelyezkedése ezekhez képest.Én is ezeket szoktam figyelni.
Nekem a legnehezebb a Szlovákia térkép tele hegyekkel.

Her Laca
Meg kell tanulni tájékozódni.
Mielõtt elindulsz alaposan tanulmányozd a térképet,írd le hogy melyik szektorból indulsz,és azt is hova akarsz menni. Az egyszerûség kedvéért szerezz egy papír szögmérõt és mérd meg ,hogy hány fokon kell repülnöd a célig ,és persze vissza. Persze a tereptárgyakat,folyókat,erdõket ,városokat is jó megjegyezni amik útba esnek. Elsõre ez jó támpont a navigációhoz,késõbb már nem fog kelleni segédeszköz.

Willenbrock
Már át is váltott a Tobrukos pályára,azt nem szeretem😞

Willenbrock
Spit vs 109 mod szerveren most 61-en vannak a 80-as keretbõl,nem semmi!

minden jo csak vakon tajekozodok.Hogy a francba tudom megkapni a celpontot..hdg-beallitas? nezem a folyot vagy erdot keresek repereket?Vagy van valami masabb? iranytu-peldaul...eszak del..stb.Ezt tenyleg nem ertem. Most ugy repulok hogy megyek a tarsaim utan
koszonom,ezt tenyleg meg irtak
Toby0501
Írták, hogy UP2-vel fagyhat a játék, szóval úgymond természetes jelenség.

A spit vs bf109 szerveren jatszom.Neha akadozik a jatek egyszer pedig lefagyott egeszen[kiirta:il-2fb exe...s a tobbi nyavaja:dont send /send error report.Normalis ez szervern? a gepem adatai:Intel dual core 1800mhz,2gb ram.vga:geForce8400-256mb...az alap jatek:il-2 sturm.1946-eredeti,uzletbol...a crack-internetrol volt letoltve....igaz a Windowsom mar 2 eves...-vajon ez lenne? nagyon koszonom a segitsegeteket Megj,-offline-n meg soha nem volt igy
Éppen azért is lánygépek azok amik. Mert nem kell/lehet célozni velük. Csak elég sprézni bõnyállal.

VO101Tom
Légcsavartengelybõl, vagy szárnytõbõl nagyon pontosan lehet lõni, én ezért is szeretem a német gépeket. Jártam már úgy emillel, hogy olyan közelrõl lõttem, hogy a két nagykaliber elment a szpit jobb és bal oldalán, csak a kiskalibert kapta be <#gonosz3><#idiota>. Ilyenkor "mellécélzol" kicsit, de az meg pazarlás <#rolleyes><#zavart1>

www.pumaszallas.hu

77PXDrebil
Azt azért a kezdõk és a kiképzés miatt raktam be! De elfajult a helyzet mindenféle csatlakozók miatt!!😊))Aztán már mindegy volt!<#csodalk><#awink><#nevetes1>

Egyébként tanulságos volt, hogy a Messer koncentrált fegyverzetével sokkal messzebröl elkaptam a gépeket mint a lányos gépekkel...😊

A Természet a relytett hibák pártlyán áll!! Természet Ősanyánk egy ocska ####### !

Matthew Baker
Az én kedvencem a: "Gyönyörûûûûû ég mint a fáklya!" <#idiota>

Új logó by: berczely (Y)

az nem úgy van inkább, hogy: "...nem lehetségeeees" <#eplus2>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

szekelyland
Az én kedvencem az: " A büdös francba! Merre vagy? " meg:
"Itt a kettes, nem lehet!" -ennek fõképp a hangja nagyon ott van....

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Sanyo
Yosser kollégiumi szobájában készültek a képek, talán õt kellene megkérdezni. 😊

www.pcpilot.hu

Szerintem az "szilvia"... 😊

www.smart-bus.hu

szekelyland
Én a wc papíron töprengtem el az elsõ fotón.....

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

VO101Tom
Abban én sajnos még nem vettem részt, kb. a szinkron után pár hónappal csatlakoztam a VO101-hez.

www.pumaszallas.hu

TG Gida
Komolyabb dogban nincs külsõ nézet sem.<#csodalk>

Isten áldja a pogányokat!

Sanyo
Másnap már nem volt erõm sört inni. 😊

www.pcpilot.hu

Hát a tej minek oda? Volt veletek kiscica? 😄 😄

www.smart-bus.hu

Sanyo
elvileg a magyar hangokat ti adtátok nem?!

kedvencem az "A picsába, eltaláltak!!!" fejhangon😊
VO101Tom
Magyarosításra tudom azt mondani, hogy ha megérted angolul a játék menüt, akkor magát a játékot szerintem fölösleges, pár elírásról és érdekes megfogalmazásról hallottam, mondjuk én sosem állítottam át.

Amit át lehet, és érdemes írni, az az AI-k üzenetei, és az online játék rendszerüzenetei. Talán mást is érdekelhet, felraktam a pumaszállás programletöltések közé ezt a két file-t, aki nem akarja saját maga sorról-sorra lefordítgatni ezeket, az innen töltse le:
Magyar feliratok

A rar-t kicsomagolva az IL-2/i18n mappában lévõ azonos nevû file-okat írjátok felül.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Azzal nincs gond, hogy ki ellenség, ki saját, de a Spit vs 109-en pölö nincs ikon, csak német felségjellel repülhetsz, és csak default skinnel. Ilyenkor egy rácsapás után qrva sok idõ megy azzal, hoyg összeszedjük a többieket, ami csak úgy lehet, hogy naviznak (tré módszer igaz? 😊 ), billegtetnek, vagy leolvasom a számukat. Online warban mennyivel egyszerûbb, már festés alapján tudom kit kell figíelnem. Géppárban még elmegy, ha jól össze tudunk rádiózni, de ha 3 vagy 4 saját van ott, esélytelen figyelni mindegyiket, hogy ki hol van, ki mögé megy pl ellenség, kinek szólj. Ez az egy dolog, ami szerintem nagyon rossz a Spit vs 109-ben (no, meg az új, keleti frontos mapokon lévõ plane-set, nemtom miért divat, hogy meszából mindíg egy évvel fiatalabbat adnak, mint a többi gépbõl)

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Na ja. Churchill meg azon akadt ki, hogy az összes katonájukat a frontvonalra küldték, stratégiai tartalék nélkül, vagyis olyan hátvéd csapatok nélkül, akiket egy esetleges áttörés helyére lehetett volna azonnak küldeni. Egy ilyen hosszú frontvonalon mindíg a támadók vannak elõnyben, koncentrált támadásnál mindíg lesz hely, ahol a védõket többszörösen felülmúlják. Ez akkora hiba volt, hogy Churchill nem is tért magához, mikor megtudta, és ennek semmi köze a "modern" hadviseléshez, ez azóta így van, mióta országhatárokat védeni kell...

www.pumaszallas.hu

De, kell az h szelektíven lehessen válogatni 😄

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

77PXDrebil
JA és nem tudom ki akart a dogomban ikonokat de az szokjon le róla komolyabb dogban olyan nincs...😊))

77PXDrebil
Az egy kedvenc íróm könyvében volt!

Hanoi ba Diem bim phu elött egy amcsi katonai küldötség megy tárgyalni meg felmérni a helyzetet ...az amcsi tábornok a tárgyalás közepén a szárnysegédnek sugja:
Joni irja fel ezeknek a francia tiszteknek a nevét, ha el akarunk veszteni egy háborut legyen kit hívni...

Sziasztok!
A Korea mod 1.2-õt szeretném feltelepíteni(innen) az 1946-ra. Sajnos nem tudom hogyan kell, mert franciák csinálták, és nem mellékeltek hozzá angol nyelvû readmet.

Tudna valaki segíteni hogyan kell?

Willenbrock
Hát igen az 1940-es hadjárat emlékezetes pofon volt a francia nemzeti büszkeségnek.Alaposan elbaltázták az öreg tábornokaik,folyamatosan hagyták magukat megtéveszteni és nagyon bíztak a Maginot-vonalban.Mikor a AASF jelentette hogy német gépesített alakulatok keltek át a Meuse-ön 3 ponton is,továbbra is Belgiumba irányították a tartalékaiket,mondván hogy az csak elterelõ hadmûvelet lehet.

VO101Tom
E-bayre is feltettek egy ilyen hirdetést, hogy "megkímélt állapotban eladó egy második világháborús francia gyalogsági puska, nem lõttek vele, csak egyszer rakták le..." 😊

www.pumaszallas.hu

van ertelme magyarositani az alapjatekot?-il-2sturm 1946] es ha igen hol kapnam meg? szerverben ha leszallok a repteremre visszatoltodik a kifogyott loszerem? Koszonom a vallaszokat
kamaszaki
magyarosítás

Nemlenni nem jó, de nem jobb lenni sem.

Willenbrock
Hát ha egyszer szerinte Hitler istenkirály volt akkor nem is csoda hogy nem szereti a kakas-népet😄 A legtöbb filmben a németeket szokták utálni,valamelyik filmparódiában volt hogy megjelent Darth Vader egy nyüzüge csávó mögött gonosz ábrázattal,sisakjában szuszogva és a csávó azt kérdezte tõle:"maga német?"-nem tudjátok melyik paródiában volt?

TG Gida
Szerintem nem.

Isten áldja a pogányokat!

?

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

adikakk
Jó estét
Repkedtem egy kicsit.
Szerintem magasság rekord.<#idiota>

3.4GHZ,8GIGA RAM ,ATI 5970 2GB DDR5 8TB HDD GTX 570 2X SLI.. 5.1 7.2 SUBLÁDA Fuck Cops Sun City cars&motorbikes tuned...

Csak azért nem válaszolok vissza valami sértõt, mert anyám családja felvidéki volt, és a tót vérvonal nem teljesen zárható ki.
Persze Miskolcon azért a hegedûvonók is muzsikáltak, ugye? <#vigyor2>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

"Elméletileg lehetséges némi francia vér is bennem."

<#wilting><#levele> Nem vagyok benne biztos, hogy jövõben is akarok majd játszani veled <#schmoll2>

Bocs, de ezt nem bírtam ki <#crazya><#worship><#worship>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Tudom. Poénnak szántam.

Her Laca
Az nem kérdés akart lenni ,hanem idézet😊 Csak elfelejtettem jelezni😄D

Elméletileg lehetséges némi francia vér is bennem. (Az apai ágról való távoli õseim elzásziak voltak (ez egy állandóan vitás német-francia terület), és a Jóisten se tudja, hogy mi a fenének jöttek ide a XVIII.sz.-ban...)

Her Laca
Igazad van😊