IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zpogi
Kiadták újra,tekintettel a nagy érdeklõdésre.
Itt is megrendelheted:IL-2 1946

Sziasztok,jó estét!
Eredeti il-2 lemezt keresek,lehet ezt még kapni vhol? Nagyon szerettem ezt a játékot régen, és szeretnék újra "repülni"! Ha tudnátok segíteni...köszi!
Igen, de nem olyat mint te! 😞 Nem akarom, hogy típus specifikus legyen, mert elég sok mindennel reptetnek a gépek! 😄 Nem írom, hogy én repülök, mert sokszor csak utas vagyok, és lesek bambán! 😄

Szóval mûszerek nem lesznek, csak egy "vázat" szeretnék, ahol mindennek ( hotas, pedál, tv, 5.1, stb ) van helye, minden állítható, minden kézre esik... ott vagyok bajban, hogy én sokat játszok autós szimulátorokkal is ( szerebcsére azért az jobban megy ) és bizony a kettõt együtt kéne megoldani valahogy... valami olyan módon, hogy a tv, az 5.1 és az ülés fix, és ezek közé sínen keresztbe elmozgatható keret van, amin rajta van a pedál, és a hotas, illetve a G25, és annak a pedálja... így amikor amihez kedvem van, azt a kütyüt húzom be az ülés a tv, és az 5.1 közé... nem lesz egyszerû kivitelezni... kábelek, mozgathatóság, állíthatóság... és akkor még az ArmA-ról nem is beszéltem... valami olyan rész is kéne rá, ahol kényelmesen hozzáférek az egérhez és a billentyûzethez... 😄

Ez a tervezett költözés utánra marad, elvileg az új kecóban lesz egy külön kis szobám, ami játék kuckónak lesz kinevezve... az ajtaján egy hatalmas behajtani tilos táblával!!! 😄

Amíg ez realizálódik, addig megpróbálom megtervezni, és fából ( tetõlécbõl ) valami "látványtervet" csinálni... meglássuk, hogy sikerül... 😊

www.smart-bus.hu

Willenbrock
Te is akarsz kokpitet építeni?Én is ezt tervezem,de ahogy ismerem magamat jó ha nyár végére lesz belõle valami😊A bot alapja már megvan:egy törött fémbõl készült sétálóbot lesz amin még a markolat is hasonlít egy Messzeréhez.Csak gombok és felpattintós fedél kell rá+festés aztán be lehet kötni a helyére.

VO101Tom
Én azt olvastam róla, hogy rohadt sokat fogyaszt. Nem is lesz hosszú életû technológia, az lcd is, de fõleg a led tv sokkal jobb nála.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Aha, ok. Nekem 3-méterrõl vetít 2m képátlóval. Filmekhez teljesen jó, próbáltam játékra is, de nekem nem az igazi. Nem is kifejezetten a kép miatt, hanem a hotas, a klaviatura, az asztal miatt. Nincs külöön szobám erre, kabint meg nem építek a nappali közepére. A kanpéról úgysem lehet repülni. A monitor helyére betett HD TV sokkal jobban tetszett (ismerõsnél próbáltam, állat nagyon).

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Számítógépezéshez nem az igazi mert beleéghet az állókép,úgytudom,bár elvileg van már beleépítve valamilyen védelem ennek kivédésére.

A plazma tv-krõl mi a vélemény? Nem nézek tv-t se ilyet se olyat, csak kérdem.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

...merthát elsõdlegesen a hangfalakat illik elhelyezni, amikhez ha túl közel ülsz nincsen basszus . Szóval közel faltól falig vetítek, ami jelen esetben 4.3 méter .

2méter széles és pont a fejem fölött van a projektor. Jövõhéten átrendezem a szobám. Nekem szempont hogy ne lógjon be a TV az arcomba / ezáltal ne takarja el a hangfalakat.

VO101Tom
Mekkora a projectorod kivetített képátlója? Miylen közel ülsz hozzá? Csak azért kérdem, mert ha egy 105cm-es TV elõtt ülsz 1m-re, vagy egy 2,5m-es képátlót nézel három méterrõl, a látószög kb ugyanakkora.

www.pumaszallas.hu

DummyBoy
Én most láttam a pesti kirándulásomon fasza TV-t ...

Asszem Sharp volt a lelkem, fullhádé meg mindenavilágon, 6msec, bár papíron minden tehén fekete ...

A lényeg ... Képátmérõcentinként 128k HUF ... és volt belõle neki 274!!!

Mellesleg ez a monitor dolog ez kinek a pap kinek a papné ... Van aki soha nem ülne TN filmes LCD elé, van aki le sem szarja, csak menjen ... Ugyanez vonatkozik a projektorra is ... Vagy a CRT monitorokra ...

Mindenki olyat vesz amilyen neki tetszik, nem szabad arra figyelni hogy ez jobb vagy az jobb, mert mindegyik jobb valamiben mint a másik, és azt csak a vásárló tudja eldönteni, hogy neki melyik paraméter a fontos!

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Her Laca
Jól beszél kollega😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
És el kell viselnem egy másik családot ha kedvük szottyan filmet nézni?😊))
Mennyé mán. Magamat se viselem már el nem hogy másokat.
De alant írtam ,hogy van tapasztalatom a projektorral kapcsolatban és én már csak olyan vagyok ,hogy a saját tapasztalataimnak jobban hiszek. Szerintem nem jó de ez szigorúan a saját véleményem.
Tehát LED TV😊 És mehet a szim.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Hát , replayek visszanézésének meg lehet adni a módját , nem?

Na mindegy, samsung 2233rz vs acer h5360 közül egyértelmû gyõztes az utóbbi.

Megvan!
Akkor összejárunk Lacával meg Szepyvel, és mondjuk találkozunk Szolnokon, ahol csak ezért bérelünk egy lakást...<#idiota>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

No ezért akarok játék kuckót... cockpit + G940 + 5.1 + TrackIr + bazi nagy led tv = spontán ejakuláció!!! 😄 😄

www.smart-bus.hu

~hangfal, meg ~képfal. : ))

Mi van akkor? 😄

www.smart-bus.hu

Na jó , hogy õszinte legyek , én meg utálom az lcd-t. Az tuti hogy mozgásban, feketében tuti jobb a DLP technológia.

Egyébkéntmeg arra is célozgathattam volna hogyha a haveroddal közösen vesztek DLP (szigorúan!) projektort akkor akár össze is lehet járni, mondjuk ahhoz akinél a jobb hangcucc / jobb gép van, és két projektort összetoldani. Hoppácska! 😄

Her Laca
"Nameg abban is lehet gondolkodni , hogy egy 3kg-s projektor hordtáskával bárhova odacipelhetõ és van egy jó fehér fal , az már tökéletesen megteszi, különbözõ eseményekkor te lehetsz a király 😄 ."

Bakker ezen majdnem bepisiltem😊 Már meg ne haragudj😄
Ez komoly érv a beszerzését megfontolandó ,így 43 évesen😄D

Örülök, ha otthon vagyok... eszem ágában nincs sehova cipelni semmit! 😊) Alig várom az új kecót, lesz egy játék szobám... belakom, jön a cockpit, és belülrõl magamra zárom úgy 20-30 évre!!!! 😄

Egyébként egyszerûen taszít a projektor... nem tudom neked megmondani miért, egyszerûen irritál... ( ráadásul tv-hez "picit" jobb áron tudok hozzájutni, mint ahogy a bóótba árulják... szóval minden más esélytelen! 😄 )

Ennek ellenére mondjuk valami ezer éves tv van otthon... nem is nézem... az sem izgat, hogy mutat a szobában... a led tv csak játék miatt kéne!! <#nyes>

www.smart-bus.hu

Nekem mindig az afrikai gyerek jut az lcd tévérõl az eszembe, aki most még CRT-ket szerel szét, de nemsoká már hozzájut a szoba gyöngyéhez a wájdszkrin tévéhez 😄.

Nameg abban is lehet gondolkodni , hogy egy 3kg-s projektor hordtáskával bárhova odacipelhetõ és van egy jó fehér fal , az már tökéletesen megteszi, különbözõ eseményekkor te lehetsz a király 😄 .

Her Laca
OK😊 Elhiszem neked.
DE marad a TV😊)

Én is a led TV-t részesítem elõnyben... meg is kezdtem a spórolást rá... asszem orgazmus közeli állapot lesz úgy röpködni... 😄

www.smart-bus.hu

17ezerért én építettem fix vásznat, fényzáró függönybõl amit 4 oldalról kifeszítettünk. Ebben a nemkevés USA postaköltség is bennevan.

Nem tudják LCD-t a 120hz-t , tudom mert 120hz-es monitorom is van, hülyeség volt megvenni, de majd eladom mert própléjer monitorok kelendõk.

Ha évente 40k -t rászántál akkor az napi 8 órát jelent ,és 2000 lumennel még mindig jobb fényes szobában mint az LCD . 😊)

Her Laca
17 ezerért nem kapsz normális vásznat.
Az új monitorok már tudják a 120 at.
Évente plusz 40k az sok.
És akkor még a sötét szobáról nem beszéltünk ugye ami jó ha van ,hogy élvezhetõ legyen a képe.
Na mind 1 én nem preferálom mint mondtam,szerintem nem pc re mi több nem is TV zésre találták ki. De ha neked bejön akkor örülök😊)

Vászon , 17ezer ft. Lámpa 3/4 évente 30k , és akkor a monitort sem használtad soha. LCD még 120hz-t sem képes kibökni. A DLP simán tudja a 120-at, a késleltetése pedig microsec-ben mérhetõ.

Her Laca
Én azt hittem hogy a 223 BW az majdnem ugyan az mint a 226BW.
Bár ha jól emlékszem nem véletlen ezt vettem meg.

Her Laca
Szerintem meg nem😊 Az ára az egy dolog,de akkor ott a vászon még ami megint csak nem olcsó,és akkor még van az izzó amit néha azért cserélni kell.
Na és persze a jó sötét szoba. Hugoméknak már több mint tíz éve van projektoruk már a fene se tudja hányadik garnitúra de engem nem gyõzött meg.
De ezen nem veszünk össze,én maradok a led es TV nél.😊

Hmmm, mekkorák lesznek a képpontok 1280x720-ban ekkora képméretben?
Milyen távolságról lesz átlátható a kép teljes felülete?

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

acidrain
Simán. mielõtt felraktam a JSGME-ben inkatívvá tettem az összes Mod-ot, feltelepítettem az il2 könyvtárba, a végén pedig az 1 est választottam.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

A mezei 4.09m-el megy, de az up2.0-nak mindíg valami gondja van. Hol ezt az effekteket hiányolja, hol a repülõgépet, amivel repülnék.
És, simán felment? Mert nekem offline valami baja van. "effect/smokes/Gun.eff" gondja van. Gondolom, simán az il2 könyvtárba kell megadni az utat neki. És, a client(1-es) vagy a dog fight(2-es)-ot kell beütni, mikor kász van?
... 2- 2.5 méteres képpel semmi nem versenyzik. Fõleg nem az LCD, aminél a DLP mérföldekkel jobb tech.

De épphogy olcsó monitort érdemes venni és 720p DLP projektort.

acidrain
Én már feltettem

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Sziasztok !

Ti feltettétek már az up 2.0 "n" patchét?
http://ultrapack.il2war.com/index.php?topic=1536.0
Nesu

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Sajnos azt kell mondanom: a 223BW és a 226BW közt ég és föld a különbség az utóbbi javára (utánhúzás és lag szempontjából).
Mondjuk rá tudnám tenni a 106centis Pana plazmára az Il-2-t, de akkor sok mindent arrébb kellene pakolnom... 😊

Her Laca
Nekem 226BW-m van én nem észlelek után húzást.
A színeivel el kellett babrálnom de miután beállítottam annó azóta nagyon szép.
De csak átmenetnek szánom,a célom egy nagy Full HD tv-t beállítani.
A BOB ra tartogatom a váltást.Na meg kell akkor egy Fermi is mellé!
Fiam vett egy 120cm es Samut azon netezik ,filmet néz ,minimálisan játék,de nagyon meggyõzõ. Igaz csak egy passzív ati 4550 es kari van a gépében de amire használja azt full HD ban szépen viszi a dolog.
Monitort már nem vennék többet szerintem értelmetlen.

bocsi, kink = link

Az a gond az olcsóbb TN paneles LCD monitorokkal, hogy szörnyû utánhúzást tudnak produkálni.
Ikonos szervereken még csak-csak, de egy full real szerveren elég zavaró tud lenni az azonosításban.
Nekem 5ms-os, TN paneles Samu 223BW-m van, anno drágán is vettem, de az Il-2 kivételével jónak mondható a használhatósága(na meg a színhûsége sem éppen világklasszis).
Jelentõs elõnye, hogy nagyon kicsi helyet vesz el az asztalról.
Hátránya az utánhúzás meg az input lag. Ezekkel tudomásul kell venni.

ITT egy kink, ahol különbözõ monitorokat lehet összehasonlítani.
Kevés az igazán jó repszimes monitor...

Bucser
Nekem 3 hete döglött meg a 12 éves 17"-os CRT-m. Egész eddig azt használtam.

Most vettem egy 22"-os LGwide-ot 40 ezer forintért.. ha nagyon utánakeresnék lehet lett volna 30 körül is.

Õszintén szólva nem cserélném vissza.

Ráadásul a nagyobb felbontás (1920*108) nem igényel annyival nagyobb gépigényt. egyel alacsonyabbra vettem az AA-t és nincs gond.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Her Laca
Monitort csak ujjat garanciával!
Semmi kompromisszum, ha kevés a pénz rá akkor várni kell és gyûjteni.
Én annó amikor váltottam hosszas keresgélés,nézelõdés után vettem meg a samut.
Az eladók hülyének néztek már😊 Bementem a médiába ,mivel ott ki van állítva majdnem minden márka és órákat töltöttem el nézelõdéssel.
Sõt amikor megvettem ,mondtam a srácoknak ,hogy szeretném kipróbálni ,volt egy kis huza-vona de aztán belátták,hogy ha kiadok közel 80 ropit akkor had ne kelljen sétálgatnom vele utólag.

Nyugi nallam is igy van ,es az enyem csak 17-es----fo a jatek
Kicsi baratom en is azt mondom ebben a szep korban fogyaszd a lovedekeidet a csajoknal is , ne csak az
il-2-ben, ezt megkapod kesobb is, meglatod az a kicsi szoros valami minden bajodat helyre hozza.Ha en meg lennek egyszer 17 eves? Jomagam is kb 3 honapja vagyok itt online-n, minden kerdesre vallaszt kaptam, most mar csak tekerem a joyt es persze tanulok.En is eloszor a leg kemenyebb szerverekkel kezdtem, nem volt semmi eselyem, nem is lattam ki lott le,hidd el ott csak profik vannak.Egy ideig meg el tengek lengek a gyengebb szervereken Skies of fire---Valor; sima 4.09, de semmi esetre sem hasznalom a kinti nezest, mindamelett ,hogy engedve van, veszem ezt gyakorlasnak,es a masik meg , hogy itt vannak meg velem egy szintuek vagy gyengebbek persze erosebbek is.Vannak olyanok , hogy a hatuk moge kerulsz es eszre sem veszik---azt nincs hogy elszalaszd.Mondok egy peldat a 4.09 szerveren altalaban egy olyan 70-80-szazalekban kidob az admin es gondolom is hogy miert, itt egyszer egy felora alatt 5-ot lottem le, kettot kergettem itt mar volt egy tarsam is ,tehat kergettuk mig eszrevettem alattam egy La-5 -ost repult a repter fele , beertem , ahata moge kerultem ,es csak neztem hogy a fule botjat sem mozditja.Gondolom egy bravuros leszallasra keszult,dehat 200-300 meterren voltunk, a kerekeit sem engedte ki----en sokat nem vartam ,meg az elso sorozatnal is csak billegtette a szarnyait....elrobbant a levegoben.Keves ido utan kidobtak, aznap este kerdeztem is a fiukat itt , en sem tudtam pontosan mi lehetett.Szerintem a muki megjegyezte a nevem.Tenyleg ez igaz.
VO101Tom
A crt és az lcd monitorok közt vannak pro és kontra tulajdonságok, de szerintem mindenképp megéri a lapos. Nekem egy síkképcsöves crt volt a mostani elõtt, de egy pillanatig nem váltanék vissza, és nem csak a méret miatt. Ez elõtt akármenynit ülhetek, nem kezd égni a szemem, nem fájdul meg a fejem a vibrálástól, rohadt éles képe van. Az összes crt homályosnak tûnik ez után 😊
Kétségtelen, hogy hátránya is van. Csak natív felbontásban ad éles képet (alacsony felbontásnál vagy homályos, vagy összehúzza a képet 1 képpont/pixelre). Windowsban, Il-2nél, filmeknél ez nem faktor, de néhány játék alá erõs vas kell már ezeken a felbontásokon. Van még a mozgó alakok utánhúzása (a pixelek "tehetetlensége" miatt), illetve a kontrasztarányát is jobbank mondják a crt-nek (háttérvilágítás miatt). Ezek létezõ problémák, és érdemes utánanézni, vétel elõtt kipróbálni (anélkül soha ne vegyél monitort), mert vannak jók, amiknél ezek alig észrevehetõk, de sok szart is kapni. Keress teszteket és leírásokat a neten. Nem érdemes "bombaüzletbe" beleugrani tájékozódás nélkül, a monitor nagyon kényes téma, hiszen állandóan azt nézed. Pixelhibás, foltos, homályos cuccal utólag már nem tudsz kezdeni semmit. Még a boltban is necces, ha nem gyártáshibás, használtan meg teljesen esélytelen.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Nálam is elõfordult néha. Szerencsére nem gyakori.

www.pumaszallas.hu

Nekem is elõjön hetente 1-2 alkalommal. Régi bug (4.08 vagy 4.09b1 óta van nekem). Ezeket is igazán javíthatná a Team Daidalos.