IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bocs ha félreérthetõ voltam, nem a 85% miatt hibáztam, hanem hogy elõször repültem a géppel😊

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

hejj, gyerekek egy a 262-es egy ördögi gép, végre repülhettem vele, kevesen voltunk. elsõre vulchingeltek, de egybõl reflyoltam, másodjára 1 géppel harcoltam végig, de folyton kifordult, én nem találtam el, és pont mikor egy másik mögé ültem, fogyott ki minden, harmadszorra egy leszálló spit volt tökéletes helyzetben, de nem vulchingeltem, inkább egy gyanutlan tempestet szabaditottam eg egyik szárnyától. 3 szor próbáltak utolérni, állati jóóó volt😊 eléggé tapasztalatlan vagyok a típussal, ezért 85 %-al járattam a Jumokat, és emiatt is hibáztam sokszor. Ugyérzem, ezzel a gépppel meglepibõl lehet gyönyörûeket aratni, ha már észrevesznek mert rontasz, ott kell hagyni, ugyis kifordul és már figyel.

Csak azt ne mond, te még sosem rántottad rá egy formás bombázóra és szórtad rá tárad minden tartalmát, hogy tüzes kis nyilacskáiddal lángra lobbantva magad alá gyûrjed <#eplus2><#eplus2><#eplus2>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

VO101Tom
Lazán kapcsolódik, Günter Rall-al volt egy interjú, ebbõl egy rövid részletet feltettek youtube-ra, ahol többek között arról beszél miért voltak a németek ennyivel eredményesebb pilóták a háborúban. Meg érdekes az is, hogy a mesza szárnyágyúja erõs G-nél hajlamos volt elakadni, és ezzel az egész rendszert tönkrevágta... (még jó, hoyg il2-ben ilyen nincs <#buck> )

Középsõ sor:
youtube videok

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Az igazság szerintem ott van,hogy a háború kitermelte a maga elitjét akikrõl értelem szerûen beszélünk. Kevesen voltak,már ha azt nézzük mennyi pilóta is repült a háború alatt. Kivételes emberek voltak mindkét oldalon ,és közülük is kiemelkedett egy két ember.
Hogy mi volt az ok ami miatt jobbak voltak? Biztos sok minden közrejátszott,tehetség,elhivatottság,szorgalom szerencse.
A legtöbb pilóta(pedig a fatalság krémje volt) átlagos tulajdonságokkal bírt.Marseiile egy volt a kivételek közül ,mint mondottam talán a legkülönb. Erre született talán. Van ilyen ha ritkán is.😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

VO101Tom
G-2-vel keveset repült, viszont az F-4-el baromi sokat, ahoz hasonlította. Nála valami kigyulladhatott, mert füsttel telt meg a kabin, de még húzott a motor. Egyesek szerint a vezérsíkba is azért ütközött bele, mert már nem volt ereje elrugaszkodni a géptõl. A messzer egyébként legendásan fogyasztotta az olajat, folyt orrán-száján.

www.pumaszallas.hu

Willenbrock
Marseille csak keveset repült a G-2-vel ha jól tudom,akkor vezették be ezt a változatot éppen amikor balesetben meghalt.Valahol azt olvastam hogy éppen az új G-2 miatt volt a baleset mert eleinte ezek motorja hajlamos volt elereszteni az olajat.Vele is ez történt és leállt a motorja,kiugráskor pedig eltalálta egy vezérsík.

Nohab
Most hétvégén meg Debrecenben lesz repnap.

VO101Tom
Azon a hétvégén lesz a Puma Air Rally is Jakabszálláson, egy nappal elõtte.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Egyetértek, Mairselle nagyon jól dogolt 😊, volt de õ pl az F sorozatot sokkal mozgékonyabb, könnyebb, dogfightra alkalmasabb gépnek tartotta, mint a G szériát. A játékban ez sem így van. És amikor ledogolta a 4 P-40-est a repterük felett, miután kiszállt a gépbõl, a kimerültségtõl összeesett. Ez a veszély sem fenyeget minket 😊

A még élõ veteránokkal mikor beszélgettünk, õk viszont nem sok dogolásról meséltek. Gázt elvenni, palástorsó, vagy hasonlókat soha nem csináltak. Max konstans fordulózás, de legtöbbször csak lõjj és fuss taktikát alkalmazták (vagy szintben, vagy BnZ, ahogy Drumi szedte le az elsõ orosz Kobrát pl). Igaz, hogy a németek a magyarokról tartották azt, hogy "amint meglátják az oroszt, már megy kergetõzés, fordulózás. Nagyon bátor, de veszélyes dolog ez így". Punka Gyuri bá ezt pont két hete mesélte.

Hogy az ívelõ vagy a trimm kezelése volt nehézkesebb, szerintem egyforma. Flap-et a külsõ, ívelõt a belsõ kis kerékkel állították az ülés mellett bal oldalt. Én nagy sebességnél trimmet, kis sebességnél ívelõt használnék.

Az ívelõrõl egyébként azt írtam, hogy szûkít, de belassít. Ami igaz is. Konstans fordulózásnál, amikor corner speedet kell tartani, ott ez rossz. Ha rázuhansz valakire, vagy fordulózásban nagyon kis elétartás hiányzik ahoz, hogy meglõdd, ott tényleg, lenyitod, beletépsz, és lõsz. De ha túléli, és gyûjt kis fordulási elõnyt, akkor szívni fogsz 😊

www.pumaszallas.hu

Willenbrock
Persze,néha rá kell rántani ha szükséges,de csak módjával 😄

Her Laca
Hoppá! Most hallom az M1 en hogy jövõ héten repnap kalocsán. Topi is volt ,kis élménybeszámolót tartott.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

V Domino
Nézzd meg a Media Markt-ban,995-ért árulják ömlesztve.Ja,meg ha valakit érdekel,a Silent Hunter 4. is ugyanennyi.

R.I.P. White Europe

Sziasztok! trimmet eddig nem használtam, le is fordulnak még a p-40-esek is, itt lehet a hiba😄 a cyborgon szerintem a trimmet meg a semlegesre állitást átrakom a 3-as és 4-es tûzgombra, 5-ös éls 6-oson van az ívelõ, és akkor majd ha mondjuk a 3-ast megnyomom és huzom föl, akkor gyorsan tudom kezelnbi az ívelõt is meg trimmet is szinte pillanatok alatt. Ma kifogom próbálni csak mlg suliban vagyok. A trimmet ti is joyra raktátok?

GaBenc
Úgy látom itt pilóta képzés folyik. <#nevetes1>
De nekem tetszik. Kicsit olvasgatok és egyre jobban megy a repülés. Igaz kicsit bonyolítom mert game paddal repülök.
Azért egy gyors kérdés. Mivel nincs meg eredetiben egyenlõre, ezért kérdem, hogy ennél a leszedet 1946-verziónál lehet választani valahogy? Mert nekem mindig az ACE indul el.
Más. Nálam az 576 bolt van közel. Miért nem árusítják ezt a játékot? A CD galaxyban találtam csak 1770 pénzért.

Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?

Tobak Tibi bácsi is írta, hogy használták a trimmet fordulóban. Õk is azért, hogy tovább szûkítsenek vele.
Her Laca
Tom😊) hans joachim marseille nem így gondolta😊)) Õ az életben is használta ha jól tudom ,olvastam. Bár mások nem nagyon ez is igaz.
Mondjuk õ volt a topp a vadászrepülésben szerintem.

PhantomAss
én pl magassági trim nélkül el sem tudom képzelni a harcot ha messzerrel vagyok, azzal simán lehet szivatni az ellent
amúgy meg mit beszéltek itt a rárántásról? 😄
<#ejnye1><#fogmosas><#ticking>

GOOBY, pls

Her Laca
Látom mindenki leírja a maga véleményét. Nos szerintem ,nem szabad összehasonlítani a valódi viszonyokat,a játékbeliekkel.
Én pl a combatot elõszeretettel használom spékelve a trimm folyamatos állításával,nincs az a spit aki lefordulna a lavorokról nem is beszélve.
Bár néha beragasztom😊) Egy idõ után rájön az ember ,hogy csodákat lehet csinálni a gépekkel ha jól gépészkedik . Az életben biztos nem tudtak ennyire összetett nozdulatsorokat produkálni,hiszen egyrészt a vezérlõ elemek nem ujközelben voltak ,másrészt azért bírkozni kellett ( a szó igazi értelmében) a géppel. Ez mint már régebben is mondtam játék és az égegyadta világon semmi köze az igazi harchoz.

innen szedem le, csak nem tudtam melyik mirror a tuti jó. Hát a 3-asról töltöm éppen. Múltkor emlékszem nem volt mind1 mert valamelyik mirror nem volt nyerõ.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Ezt próbáltad?zuti

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

Srácok! Honnan tudnám a legzökkenõ mentesebben leszedni az UP 2.01-ée és a zuti 1.13-at?

Köszi elõre is.

Én azt hittem erre a kézifék való.
Láttam 1 rajzfilmben: a nyúl meghúzta a kéziféket, a zuhanó repülõgép megállt a földtõl pár cm-re. <#nevetes1>

nem véletlenül fékszárny a böcsületes magyar neve 😊

VO101Tom
Trimm kell. Fordulóharcban sokkal nagyobb hasznát veszed, mint az ívelõnek. Úgy fordulsz szûkebben, hogy a sebességed nem dobod el olyan gyorsan. Az ívelõ elsõ fokozatát ugyan Combat Flap-nek hívja az il-2, de ez csak Oleg Conspiracy 😊 Nem szabad ívelõt használni, csak lelassít (persze, ha a belassítás a cél, akkor nem szóltam 😊

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Azt kell megszokni, hogy ne kopptól koppig rángasd a botot, akkor nem kell lejebb venni a joy max érzékenységét.

www.pumaszallas.hu

Igen. Valószínûleg így van, hiszen magán a kormánylapon van. Lényege a vezetés kényelmesebbé tétele, és a gép egyenesrepülésének elõsegítése.

Holnap halnap.
Nekem holnap után.

Togyo

szekelyland
A trimmlap nem közvetlen a gépet mozgatja, hanem a a kormánylapokat téríti ki vmerre, nem?

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

szekelyland
Klasszikus recept: Spit mögötted, te messzerre. Nagy szarban vagy, lenyomod a gép orrát, sebesség nõ, spit csak mögötted, sebesség 650+, húzod a botot de semmi. Ekkor én földközelig nyomom, közben húzom, h enyhe sötétedésig, tudom a spitnek is sötétedik, mikor majdnem vízszintesen vagyok, egybõl full faroktrimm, botot hasra, villany kialszik, 2 másodperc múlva trimm semlegesre. A gép enyhe szögben emelkedik, a spit meg totál kifeketedett pilcsivel a sáncot túrja...
Nekem párszor bevált....

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Harc közben biztosan nem állítgatták. Mellesleg hatása messze nem volt akkora. Nem is lehetett. Már a méret különbség is mutatja.

hejj gyerekek ez nekem ma nem ment... de majd holnap<#eplus2><#eplus2>

Willenbrock
Na akkor van még nekem is mit tanulni,a valóságban is használták a trimmet harc közben? Eddig csak a leszálláskor meg akkor használtam ha bólogatott az orra a gépnek.

Nem értek egyet. Gép és szituáció válogatja. Példáúl Fókával sose trimmelek, de még csak flapset se használok, csak rárántom ha kell. Mondom ha kell, mert amúgy kerülöm a konstans fordulást.

Viszont Messernél igen is kell a gázzal a flapssel és a trimmel is egyszerre zsonglõrködni, hogy leforduld a spitet meg a ruszki csodákat.

Her Laca
Már hogy a viharba ne lenne idõ? X52 köll ,a gázkaron valamelyik tekerõre rakni a trimet és folyamatosan lehet kalibrálni repülés és harc közben is.Jó az ha hirtelen rá kell rántani .

Her Laca
40 rõl kezd és a max 95 legyen. Vagy 92. Mi az hogy ideges? simogasd ,hogy megnyúgodjon.😊)
Ez a magasságira vonatkozik.

leirom a joy beallitasat :5 8 13 20 29 40 53 68 85 100 ezt a fejemtol allitottam ......esetleg ha valaki kijavit,,,eddig ez a leg turhetoebb , magasabb szamok kezdesenel mar idegesebb a gep foleg a Foka, meg mindig van hogy atesek.,az igazsag hogy nem is nagyon ertem ezt az allitast ez az allitas az oldal iranyit. tengely meg a hossztengelyre van teve pitch meg roll
Willenbrock
Nincs mit😊 Még annyit tennék hozzá hogy nálam a joystickon is van néha trimm ha ráprogramozom valamelyik 2 gombra (elevator trim up,down) tengelyre nem érdemes tenni.

koszonom
Willenbrock
<#hehe>

Willenbrock
Szerintem forduló közben nincs idõ trimmelgetni,meg nem is kell.A trimm arra való hogy az éppen aktuális magasságban úgy repüljön a gép hogyha elengeded a botot ne süllyedjen és ne emelkedjen a gép orra.Magasságonként változik az egyensúlyi helyzet ha kipróbálod tapasztalhatod hogy a 3000m-re trimmelt gép 6000m-en már lebólint.Ezért leszálláshoz,nagy magassághoz szoktak trimmelni.Lehet tökig húzni a botot fordulóban csak azon van a lényeg hogy ne hirtelen rántással történjen,mert attól leválik az áramlás a szárnyról azért dugózik be.Fokozatosan kell húzni,fõleg nagyobb sebességeknél.

acidrain
Igen én mondtam, éppen mentem hazafelé üzemanyag híján, és húztam magam után a lavórt 😊

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

ok jol mondtad
ja.....a boton nincs semmi trimm , ezt ti mondtatok , es en ugy csinaltam, kosz a segitseget
dehogynem lebeszeltetek , en beszeltem melle a ttrimmre gondoltam , ha hasznalom fordulasban jobban fordulok legalabb is en igy latom , ha a joyt tokig behuzom atesek....lehet botot kell cserelnem pedig par napja meg dicsertem
VO101Tom
Bettly a bottal közvetlenül a magassági trimmet vézérli, nem a magassági kormányt. Régebben már mesélte. Próbáltuk lebeszélni, de ezek szerint kevés sikerrel 😊

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Laca szavaiból én azt olvasom ki, hogy õ pontosan közted és a célgép KÖZÖTT repült, ezért volt olyan jó rálátása a támadás minden apró részletére 😊)))

www.pumaszallas.hu

Tényleg nem húzod hasra a botot szûk fordulókban? <#wow1>

A sebességet illetõen: géptõl függ. BnZ gépeknél pl. Fókánál, késõi Messzernél magasan kell tartani.
Fordulóharcos gépeknél sem árt, de nem tragikus, ha lecsökken.
Ha ügyi vagy, F4/G2-vel érdekes dolgokat lehet csinálni full farokra trimmelve, nagyon kis sebességnél is.
Volt olyan, hogy 2-3 Jak-3 esett le mögülem, mert nem tudott követni. (A B2 Stukával is lehet így sz*patni a vadászokat, de nagyon kell figyelni.)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Ne aggódj, senki sem született Hartmannak. Még Hartmann sem... 😊

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról