IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Sokáig csak bohóckodtam vele, de nemrég elkezdtem a karriert.
Lenne néhány kérdésem, ha tudnátok segíteni.
1, Az elfordulásjelzõ kanala konzekvensen ellenkezõ irányba mutat. Jobbfordulónál balra tér ki, balfordulónál jobbra. Ez csak nálam ilyen?
2, Ha csak 25% naftát határozok meg, akkor is teli tankot mutat az óra. Akkor ténylegesen mennyi is van a gépben?
3, Ha megszakadok, sem tudok emelkedésben lépést tartani a kötelékkel, akárhová tekergethetem a légcsavarállásszöget, gázt, egyebeket. Az autopilotnak ez könnyedén megy. Ez normális?
4, A küldetés végén a pontszámításba beletartozik-e, hogy mennyit utaztam autopilottal?
5, A pontszámításban számít, hogy tartottam-e a kötelékben a pozíciómat? Több küldinél elõfordult, hogy az ellenséges vadászok vígan aprították a bombázókat, vagy a vadászkötelék másik felét, mi meg szépen nyugodtan utaztunk elõre még perceken keresztül. Na, én leváltam, oszt nagy gázzal bele a sûrûjébe...
6, A rádióban csak a segítségkérés, meg a leszállás van benne. Nincs olyan, hogy riasztom a többieket?
7, Ha szépen felgyújtom a Jakot, az lángolva zuhan a föld felé, és az egyik saját társam utánaeredve az utolsó pillanatban szarrá lövi, és emiatt neki járt a lelövés, akkor én hazafelé szétlõhetem a lopós seggét...??? 😊))))))))
8, Az "1946"-ban benne vannak a vanilla Sturmovik küldetések, vagy csak az újak?

Na, elsõre ennyi....
Hálás köszönet minden segítségért...

Si vis pacem, para bellum.

Sanyo
Storm of War - 109 vs Spitfire légiharc.

www.pcpilot.hu

Így a 3 napos hétvégén mindenki ráér játszani és kihal a fórum... 😄
passz. nekem soha nem volt ilyen.
Gab920926
köszi a segítséget! de valami nem oké mert megcsinálom a beállításaim átírom mondjuk a gázkaron beállitom az i betüt és átírom a nevét hogy motor! és hiába nyomom az i+ E gombot a gázkaron nem írja ki. profil editorba meg nem ugrik át az E gombra hanem lefagy és ki kell húznom a joyt! ez mitõl van?

"Ez a spit egy noob gép. Elétartani nem kell, kb 70%-ban elélõttem, köszönhetõen a messzeres gyakorlatnak.. bármilyen szituban rátartasz, aztán lõsz mint a gép, valamije úgyis leesik. Tiszta Skywalker 😄"

Ezzel teljes mértékben egyet értek! Mindig mondom, a spit az, amit a messerrel mindig is szerettél volna, de sosem merted! És ezek után olvassad dumbóék "a g2 csíter" beszólásait.

Ha az ilyen gépeket nem képesek kihasználni, hát akkor erõs részvétem feléjük...

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Ja ja jó móka volt. Elõször furcsán tapasztaltam, hogy érzem az ikonok hiányát, de aztán hamar belejöttem és örültem, hogy a sok ikonos server ellenére sem hülyültem el. Viszont a fókát konzekvensen folyton La-5 nek akartam nézni. Csak az mentett meg a lelövésétõl, hogy a felségjel mindíg útba igazított.

Téged Glo valahogy mindig megtaláltalak 😊) Végül átültem a fókából a messerbe és én is belevetettem magam a dogolásba ami szintén jól ment.

A vége felé már kezdtem fáradni és néhány hülye(ség) is kezdett bosszantani. A pontot az tette fel az i-re amikor azt a szerencsétlen cr42-t gladiátornak néztem. A messerbõl küldtem felé egy hosszú sorozatot, aminek az elsõ lövedékétõl az utolsóig mint megállt benne. Fel is robbant egybõl, és amikor kiírta, hogy "friendly aircraft destroyed" akkor én is majdnem. <#violent><#boxer><#gunyos1>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

én mondjuk ezt nem annyira ajánlom, vagy csak nekem fagy le mindig amikor hosszabb a mappa neve mint ami kifér a gázkar kijelzõre?

vagy ahogy most olvastam (ezt eddig én sem tudtam), ha elfelejtenéd, hogy melyik gombra mit programoztál, akkor ha nyomvatartod az i-t és megnyomod a gombot amit elfelejtettél, akkor kiírja. természetesen ehhez a profiler-ben el kell nevezned minden egyes funkciót 😊

X-52
ja és ha megtaláltad azt a profilt amit szeretnél, akkor a jobbra kattintással (tehát 3 óra felé húzva a hat-et) tudod kiválasztani.
ez a gomb arra szolgál, hogy különbözõ profilok között tudj váltogatni. hosszan nyomva kell tartani és a joyon levõ alsó hat-tel tudsz mappákba turkálni.
Gab920926
üdv!
az lenne a kérdésem aki saitek x52 vel játszik hogy a gázkaron van az információs gomb!azt hogy lehet használni?vagy esetleg hogy kell beállítani és mire jó? mert nekem valahogy nem sikerült rá jönnöm! 😄

Ma a hungariansky-on ment az ökörködés. KEzdetben jobban ment a Spittel, de aztán a 42-es G2-k ellen már nem nagyon volt esélyem. Azért pár loop tetején somfordáló fókát megabáltam. Még jó, h nem voltam TS-en, biztos ment az anyázás 😊))

De jól éreztem magam a szövi oldalon is. Ez a spit egy noob gép. Elétartani nem kell, kb 70%-ban elélõttem, köszönhetõen a messzeres gyakorlatnak.. bármilyen szituban rátartasz, aztán lõsz mint a gép, valamije úgyis leesik. Tiszta Skywalker 😄

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

sziasztok! ma is erõmön felül teljesitettem, bekerültem valoron a top fighterek közé, iszonyatosan éreztem, és kb 18 gép a mai termés, igaz 7 óra alatt😊
http://sovstats.war-clouds.com/playerdetails.php?id=9546
ez igy már jobban tetszik😊

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

sziasztok! tegnap k.va sok repülésem volt valoron. Volt k.va jó meg k.va szar is. Indult háborúvégi map, k-4 meszába bevágtam magam, leszedtem 2 tempestet meg egy spitet, én meghaltam 2-szer, egyszet túl közel mentem az ellenséghez, eyszer meg lefordultak. De a lövéseimbõl 2 olyan kapáslövés oldalról jövõ volt..<#nyes> csak épp meghuztam, az mk-108 meg ette a dolgát😊
Aztán japánban torpedóvetõztem, meg leszedtek egyszer zeroval, aztán norvégiai mappon szivtam rendesen, ott már jött Togyo is, ts-eztünk.
szokásomhoz hiven 20-as gunpodokkal körözök a saját kikötönk felet ami az a-20-asok és p-38-asok kedvecn támadási helye, egyszuer csak egyik p-38-ast kiszurom, rámszakadt 2 p-40-es, egy seafire, mégegy lightning, és az üldözött is csatlakozott hozzájuk, 5 gép lõtt engem, én sokat nem tehetem, csak loopingoltam, orsoztam zuhantam, megtéptem trimmel, meint looping, közben 2 gép hál égnek kivált, és eddigre értem oda kb 3 meszerhez szembe, akik közt Togyo is ott volt. Megusztam😄 no gondolom, ez jó volt, már megint egy p-40-es rajtam, togyo ha jólemlékszem leszedi. megnyugodok m,egint, kicsit elbambulok, auzonnal egy lightnig villogtat szembe, boritok azonnal. a vége az lett, hogy a következõ támadó seafire le is szedett, de mikor nemtudtam lerázni, akkor benyomtam trimmet, flapset, és huztam tökre föl, õ teljsen szránytól szárnyig lyuggatot, de én landingre nyitottam, és 0 motor, belém is szaladt<#mf1>
ezt azért megérdemelte ezután a sorozat után😊
a kövben jött a gyûlölt map, ahol zeroval szokás berepkedni a p-40-esek és spitek bázisához, ahol egenként szoktak pillanatok alatt lángra gyújtani. Most forditva volt, és õk jöttek hozzánk<#eplus2>
meghaltam kb 2-szer, de 4-et lekaptam<#violent>
a kövi mapp kedvenc bombázós map, a legnagyobb fogás bombázásakkor pont kidobott a szeró, de azért utána még öszebombáztam 1200 pontot

Ne aggódj Pogi, tegnap nekem se ment. Olyan lukakat lõttem, hogy csak vinnyogtam magamban. Vagy hangosan.. És a Kill/Death arányom se felfelé ment, hanem lefelé. Bevágódtam párszor a földbe én is 😊

Rigán meg Shit csak 1 mapon van, az egyik Kuban-on. Akkor szoktam elmenni vacsorázni 😊

Zpogi
A tegnap este számomra katasztrófa volt. 23 felszállásból 15-ször haltam meg(ebbõl 6:shoot down by landscape),ütközés,sérülten leszállás közben,lelövések, volt vagy 3-4 szer,hogy ott kellett hagynom a gépet repülés közben a gyerek miatt naná,hogy lezuhant mire vissza értem.Olyan is volt,hogy P-39-vel lapos dugóba estem,kiugrottam,kinyílt az ernyõm és a saját gépem rám esett amitõl felrobbant😊. Aztán meg elaludtam altatás közben 😊(kilenc napot dolgoztam egybe),és már csak elköszönni volt erõm. Úgyhogy sorry Ata,tegnap elõtt meg azelõtt jobban ment.

VO101Tom
Vettél trekket? Megnézném ezt a szitut.

www.pumaszallas.hu

Lol. Nekem is volt hasonló valamelyik online fronton. Csapok egy AI Il-2-öt, ami éppen leszáll, pukkanak rajta a huszasok, villognak a kiskalák, de gurul tovább. Megint rácsapok, megint találok, de még gurul. Ez így ment addig, amíg ki nem fogyott lõszerbõl a Fóka, az Il a végén már a reptér környéki szántásban ugrabugrált fel-alá, én meg nagyon nem értettem mi a fene történt. Aztán késõbb a reportból kiderült, hogy már az elsõ rácsapásnál gurulás közben PK-ra lõttem a pilótát. :-)
Willenbrock
Holdfény szonáta,imádom!😉A Re-2000 Héjához nem rakják be azt az új fülkét amirõl régebben szó volt?

azt nemtom, hogy kell, de mamár nekem kezd a rohadt shitekbõl kurvára elegem lenni<#falbav>

szekelyland
majd a lobbyn add meg a ts cimet

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

elegem van a rigából, a spite gyerekre rácsapok, 1000 méteres különbségbõl, körülrepül és emelkedésben utolér azt lelõ, ennél a gépnél nagyobb csíterség nincs, ha a valóságban ilyen léenne, a németek a 262-essel se mentek volna semmire....
am Tom ts-ét használom.

szekelyland
hol téessezel?

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Szekelyland, ma nics kedvem rigázni, valoron vagyok fenn, de kezdõ vagyok eléggé, ha gondolod nézz föl, meg ts-ezhetünk is.

szekelyland
Na remélem ma este csak lesz egy érdemes társaság online, Rigán v akárhol, rendszerint hetente 1 alkalommal tudok repülni s akkor is ki van halva a lobby. Pogi, Glo, akárki, lesz ma este vki fent?

Amúgy ütközés - érdekes eset: áll egy messzer a kifutón, stukával viccból rácsapok, (csapattárs volt), kissé elnézem a magasságot, kis rántás a stukán, futók lemaradtak, semmi gond, csak a meszerben a pilóta pk-t kapott, pont amikor benyomta a gázt, a gép halott pilótával elindul, sõt még végigmente a repteret, majd kitörte a futót a mezõben.

Nem Bástya elvirõl van szó Laca, hanem általában.. 10-bõl 4-5-ször tuti úgy halok meg, hogy nekemjönnek és leesek mint a kõ 😊

Her Laca
Igen 😊 De ezt nem Virág elvtársnak mondta Bástya elvtárs? Na majd megnézem😊)
Egy biztos. Bástya elvti kemény volt mint a kalapács és görbe mint a sarló. Idézet a blöff bõl😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

<#buck>
"Szerénység, Pelikán, szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység!"
Sanyo
Még nem jött ki, de itt van a mai hír róla. 😊 Én is nagyon várom, mert az ezerféle, összevissza moddolás nem hoz lázba.

www.pcpilot.hu

acidrain
majd ma megpróbálok idõben odaérni a Rigára, bár sok vizet nem szoktam zavarni. Általában rólam kell levakarni az ellent, a csalizás az nagyon megy

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Sanyó, könyörgöm, írd már azt, hogy kijött a 4.10 patch!

Úgy várom már, mint a Messiást a zsidók...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sanyo

www.pcpilot.hu

Her Laca
No de GLÓ. Ne edd már magad ezen😊 Elvégre Bástya elvti ült abban a cobrában ,asszem ez mindent megmagyaráz,ez ellen se te se más nem tud mit tenni😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Tudom, de attól még felhúzom magam rajta 😊)

Meg az idiótákon, akik nekem repülnek, nyilván nem direkt.. és õk vígan tovareppennek, én meg beleállok a földbe..

Konteó:
Ütközéskor lefut egy szkript, ami 80-20 arányban eldönti, hogy ki essen le: a tengelyhatalmi vagy a szövi <#eplus2>

PhantomAss
na jó, dehát ez már úgysem lesz jobb 😊

GOOBY, pls

Persze.

Csak néha nem ezt érzem 😊

Her Laca
Ilyet nem írok le😊 mit is képzelsz😄

PhantomAss
ne bántsátok Oleget
azért szerzett a játékával néhány szép órát...
és a bob-al is fog

GOOBY, pls

Jah.. az eszmék a mérnöki fizika ellen 😄

Oleg legalább azt megoldhatta volna, hogy ütközésnél mindkét gép leessen, mint a valóságban 😊

A "nácista-fasiszta dögkeselyûk" kimaradtak a felsorolásból...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Abban a cobrában benne volt a nép szeretete,sztálin elvtárs óvó tekintete ,a párt,és a nemzetközi munkásmozgalom oszzefogása a gaz imperialista ,kapitalista agreszzorok ellen,ezért volt olyan strapabíró😊)

Kikérem magamnak, engem nem lõttél le. Nekem jöttél, és az Oleg féle csoda P39-esed fent maradt, én meg a G2-vel leestem 😄

Bár ha fent maradok akkor is kellett volna közdened, mert egy La5F és egy I185 is ott volt, lett volna hajtás h ki lõjön le 😊

Amúgy volt egy 1 v 3 akcióm, egy Spit - I185 - La5 kombóba kerültem be, miután leszedték a messert aminek segíteni akartam. De a Spit-et levarázsoltam. Itt jegyzem meg, bettly: Spittel nem függõlegesen, hanem vízszintesen konstansozunk 😊 Aztán nekem jött a La5 -.-

De jól éreztem magam én is.

Mondjuk jellemzõ volt, hogy a görögök a géppárban felszállást gyakorolták, a 101/9-esek valahova elhúztak és nem ültek gépbe, egy srác Mc 505-el szivatta magát. Még volt egy G6 meg én. És ekkor Laca átállt a vörösökhöz, mert sok a kék 😄
Aztán maradtunk ketten a G6-ttal a 6 veresre 😊 De hõsiesen helytálltunk 😊)

Her Laca
Oh van nálunk három gép. Laptop lányomnak,enyém,meg a fiamé. DE az asszony kitalálta,hogy kell neki egy olcsó laptop és most azért nyaggat.Ami a legszebb az az hogy meghúzta a határt az árban ez 30000 huf max.
Szerinted?😊)) Hiába mondom neki ,hogy ez így necces de amit a fejébe vesz ahoz ragaszkodik.

szekelyland
Erra találták fel a 80,000 Ft-os AMD csodaprocival szerelt gépeket onboard kártyával... Nálunk is így van, két ember - két gép, persze így is történik gond - én Il2, asszony intenzív IWIW kép fel meg letöltögetés, esetleg skípeon tömörítetlen 4 megás fotók 10 -es tételû küldeése oszt én ping miatt repülök. És olyan szar a router hogy nem tudok sávkorlátozást tenni rá

Her Laca
Én nagyon jót szórakoztam tegnap a Rigán.😊)
Bástya elvtás megmutatta . gyakorlatilag mindenkit lelõttem ,(persze én is hullottam azért) és tök mindegy volt milyen géppel ,mely oldalon vagyok éppen😊) Mondjuk fél liter szílvórium kellett hozzá😄D
Poginak idéztem is Virág elvtárs örökbecsû gondolatát.
"jah kérem az élet nem habostorta"
Ha az asszony nem lép közbe a vaterás butaságával elérem a 4000 pontocskát.

PhantomAss
hát azért a mustang messze van az ufó-tól sztem
bár attól függ melyik változat volt?
a d5/d20-ra nagyon kell figyelni, egy hirtelen mozdulatra dugózik, 600 fölött "rárántasz" 😄 és leszalad a szárnya, alacsony sebességnél és alacsony magasságon olyan mint egy féltégla, plána ha 25%-nál több benya van benne
a "B" és "C" változat sokkal könnyebben kezelhetõ, fõleg az MK III, az már majdnem olyan mint a spit
de ha vki tudja kezelni a d változat is nagyon jó, igazi bnz gép

GOOBY, pls

acidrain
Most jövök az UKded 3 -ról. Hát ilyen sz*rul még sosem ment mióta online repülök. Ellent csak a 6 órámban láttam, 5ször lõttek le egymás után éjszakai pálya volt teli felhõkkel. Sötét volt mint a tehénben.
A legutolsó lelövés: 6k-n voltam K4 es messzerrel, gondoltam hazafelé veszem az irányt mert kirepkedtem az összes üzemanyagot, és eléggé váratlanul ért a P51 es #alien2] szárnyágyúinak villogása ebben a magasságban.
Borítottam én minden fele kínomban, elértem a bázisig, kiraktam a navit meg a futót a gépet meg jól odacsaptam a kifutóhoz.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Vogel
Lényegében csöves fóka 😊 Taktika ugyanaz.