IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
naná, bedöntöd csûrövel, aztán húzod:)
nem átesésig, fordulási sebességig, és sokkal jobban fordulsz igen, elemi kérdése a légiharcnak:)
a legjobb rázuhanni, meglõni, ha kifordul, korrigálsz, csak mindig érezd az elétartást is. ne kövess fordulékonyabb tipusokat fordulokban, pl spitfire, hanem ha nem találod el, emelkedj vissza. De elétartáshoz használd, érezd, menyire gyors a golyó, a te géped, meg az övé, és ugy lõj, hogy mire odaér a golyó, pont belerepüljön. ehez használd.
Szûken nem is tudsz magassági nélkül fordulni. javaslom, nézzmeg jópár videót is youtubon, meg alapjátékban a trackeket, én onnan sokat lestem régen, nézz minden apró részletet, csak tracknél a kapcsolókat kapcsold mind fel, hogy te irányithasd, mit és merre nézzel.
rácsapásnál pedig, a sebesség mindig maxon, nem lassitasz, hullámvasutazol. sose kell lehuzni, csak ha leszállsz, legalábbis szerintem. De lehet nem értettem kérdésed, szólj ha rosszat mondok.
Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.
És szórakoztató lehet magyarban mondjuk, nyomni sok kampányt, mert ugyérzed kicsit, mintha ottlennél, add sikerélményt, látod az eddigi lövéseid, és a quickmission monotonitását is kicsit oldja:)
aztán, ha már elkezded unni a számitógépes ellenfelet és lassan elõre tudod, mikor mit csinál, és sokszor leszedsz sokat, akkor lassan ellehet kezdei nyugodtan onlinekodni, igazi élmény:)
Bármi kérdésed van, nyugodtan ird itt meg, mindenki nagyon jó arc, és jó a társaság is:)
am én is csak 2 hónapja nyomom online:)
Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?
Asszem 3x is kifogyott a nyálam :) De legalább a nyamvadtak nem jöttek 25% + póttankkal :)
A rádiózás szerintem is jó volt, mert ha már 6-7-en vagyunk akkor sokszor beszélünk egyszerre, abból meg nem lehet kihámozni, hogy ki mit akar.
Zuhanó repülõn soha nincs ateista..
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Pár jó tanács. Ha elõtted van valaki aki éppen támad egy ellent te meg mögöttük (fõleg Fókával)és ellenálhatatlan vágyat érzel az enemi lelövésére akkor írd meg ,hogy az elõtted haladó legyen szives kiválni ,hogy nyugodtan lövöldözhes ,ne pedig mögüle szórd az álldást mégpedig olyan formán ,mintha a kiskacsód görcsöt kapott volna és el sem akarja engedni azt a nyûves (ravaszt).:) Fusztráló egy érzés ám úgy harcolni,hogy mögüled minimum 4 huszas meg 2 kiskalesz folyamatosan szórja az álldást. Még jó hogy a célzásod csiszolásra szorul:D
Na de semmi baj ,lesz ez még jobb is:D
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Na aggódj, vagyunk még néhányan, akik a vörös oldalt repülik:)
Igaz, én oda állok, ahol kevesebben vannak, de ez általában a vörös oldal, így én ott lövetem le magam. De én kb 50-50-ben vagyok itt, és ott. Sokan vannak, akik egy típusra "szakosodtak", pl csak 109-es, vagy csak fóka. Én mindennel repülök.
Tegnap a "kiváló" Hedhunters80th szeveren voltam, az nyitott. De jót lehet legalább szórakozni. Én do-335-el, mások spitIX, la73x20, i-185-el próbálkoztak. Ez a do-335 marha gyors. 9ezren simán elteker 500-al. A spit 9-es, itt már csak erõlködik, nem is tudott megfogni. Én viszont simán visszafordultam, és hála a fegyverzetnek egybõl likvidáltam.
A sof-t nem szeretem, ott sok a lag. Helyette a ded1, ha már nyitott, vag a jg.oldies. Ha zárt, akkor a sov, vagy a ded3.
Tegnap az utolsó mapon (legalábbis nekem az utolsó :) ) Alessel akadtam össze 4000-en, volt kis magassági fölényem, rácsaptam kétszer, de nem volt hatásos találat. Harmadikra zuhanásból csak belassítottam mögé (nem volt más a közelben akkor). Kis forgolódás, lövöldözés, lekerültünk földközelbe, mire ellõttem a csûrõjét. Azonnal látni, hogy a géppel gond van, gondoltam kiugrik, én már minek lõjjem. Azért mögötte maradtam, erre lenyomta nullára, és indult haza... Nemtom mire számított, haverok sehol, ellenfél a 6 órában, neki meg vezethetetlen a gépe. Csetelni nem fogok, mert qrva nehézkes, de figyelmeztetésül ellõtem a gépe mellett. Semmi. Ekkor kérdezte Alex, hogy bírok-e vele. Hát, én sem akartam már tovább húzni, célkereszt a vezérsíkokra, és lelõttem. Valszeg a magasságija kapott, mert lapos szögben csapódott a tengerbe a parttól nem messze. Sokkal jobban jár, ha akkor ugrik, amikor tönkretették a gépét...
www.pumaszallas.hu
Mondjuk Spitnek nem nagyon szoktak kegyelmezni, különösen a IXe-sorozatnak, vagy attól felfelé. :-)
De tényleg változó. Multkor battyogtam a harc felé, erre valaki (talán acid?) szólt hogy 12 órában ellen. Valahogy nem kapcsoltam, mondtam, hogy bombát viszek. Eltelt egy kis idõ, nézelõdtem, aztán két órában megláttam a Lavórt, amint épp üldözte a kék gépet. Most már összekaptam magam, eldobtam a bombát, oszt utána. Lõtávba értem, erre kifordul a vörös. Felhúzom, majd látom, hogy kirakja a navit, meg a futót, hogy õ most leszáll (pont a határon volt egy üres, fehér színnel jelölt kifutó). Õt speciel lelõttem, mer az nem pálya, hogy támad valakit, aztán megjelenik egy másik gép, ami kedvezõbb helyzetben van, õ meg meggondolja magát.
Össz. két lelövésem volt a többi csak szerencsétlenkedés.
Fóka bz de egyszerûen nem éreztem az elétartást.
Lehet a messzert kellene erõltetni ezen a serveren?
A Béna.
1/3_vszd_Tazar vagyok a lobbyn.
(SG-re még a az Elder Scrolls sorozat miatt regisztráltam, úgyhogy itt ez maradt a nickem.)
Valoron voltam olyan 10-ig, az utsó 20 percben volt két halál melett 8 lövésem, iszonyat nyomtam, nagyon belejöttem<#nyes>#nyes>
azután kelett volna mlg átmenni, szuper lett volna, a véremben volt nayon a játék, az elétartás, a csapkodás, egyszóval minden:)
no ma este jobban figyelek:)
(Ja, Pogi. Nem azért nem megyek föl másik TS-re, mert bajom lenne bármivel/bárkivel, router beállítások miatt egyszerûen nem lép föl sehova (puma ts-re sem). Érthetetlen okból hozzám viszont tudnak csatlakozni, a netem elbírja, ezért maradtam sajáton).
www.pumaszallas.hu
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
Ma este Rigán repültünk megint.Ki...ott jól éreztem magamat,rengeteg magyar pilóta volt fönn egyszerre(V.4_Alex,V.4_Glo,V.4_Rozsdás,V.4_Fürti,VO101_Tom,101/9_Helix,Acidrain,Rookie a végén meg még jött a 77-es század 4 tagja). Tegnap nagyon nem ment,valahogy nem éreztem,hamar abba is hagytam,de ez a mai valami fantasztikus volt.
Am a stel killrõl, vmelyik nap nyomattam emilel, és üldöztem egy I-153-as csajkát, de miondig kifordult, azért én követtem, megpróbáltam csapkodni. Egyszercsak megfeledkezik rólam, éás függõlegesen emelkedik egy másik messerre, megált elõttem a levegõben, puff, teliba, lekapom a szárnyát, megfüstölöm, pörögve átesve esik lefele, huzza a fütöt nincs felsõszárnya, erre mit ad isten, telibe ellövik elõlem...
Nagyon sokszor tapasztalok kill stealt, elõfordult velem is, hogy véletlen leszetem egy meglõtt gépet, de legalább egy sorryt megejtek. A shouldershoot vszont velem is sokszor meseik, egy csomószoir pont elém vágnak be zuhanásból, és belerepülnek a tüzembe, és én is hajlamos vagyok nagyitásból bámulni feszülten a revit, és rexlexbõl löni, ha ilyenkor kerül közém meg az ellenség közé, ált el is találom:S
Am kegyelemadásról mi a véleményetek? mert az elsõ idõkben, ha egy spitnek mondjuk ellõtem a motorját, megfordultam, és hagytam kényszerleszálni, de ahogy ezt megtettem, jött vki, és egy az egyben lelõtte elõle, ezért ha más is van a környékemen, inkább a szárnyát is eszedem, elvileg kill stel az álló motorú gép is nem? am ugyanez van a földön levõ kényszerleszállt géppel, gátlás nélkül lövik. Inkább lõjjem elõbb le én, vagy hagyjam a francba, legyen meg az örömük. Jah, és mondjuk ha vki a mi repterünk támadja, és megfüstölik, akkor, miutn vulchingelni ment, nyugodtan szedjem le nem?
Egyébként, lehet az én hülyeségem, de oda állok, ahol kevesebben vannak. (aztán meg szídom magam:) )
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Tomek repült elõttem Hurrival a kis mapon, Iar-ral állóra lõttem a mociját, nem volt elevatorja se, ment szép ívban lefele, kiengedte a futót.. mikor is vége lett a mapnak. Erre beírja, hogy Hehehe..
Mondom technikailag már hulla voltál, kiengedett futó, megadtad magad. A válasz: Persze, szerintem :D
Amúgy tényleg van valami ebben az X52 feelingben. Néha annyira ráérzek a célzásra, hogy ihajj. Múltkor kár, hogy nem vettem track-et, kb 500-ról eleresztettem egy 2mp-s piszkáló sorozatot, a Lagg-meg elpárolgott :) Nem tépek bele a rudder-be mikor meghúzom a joy-t mint az elõzõnél. PErsze ettõl még egy valag alkalommal mellé lövök meg lelõnek :D
Messser, Tom, Pogi, 101/9-esek a kék oldalon, vörösöknél is pár magyar srác.
Rohadtul béna voltam, tán ha négy killem volt összesen 3 mapon.
Tommal egészen jól összedolgoztunk, az egyik körben Õ JU88 al bombázott, én adtam a kíséretet több kevesebb sikerrel.
A kék bázis fölött Spitfire navifénnyel lavírozott. Nem is lõttem rá, valamiért az maradt meg bennem, olyan gépre nem lövök, mivel vagy landol, vagy nem harcképes.
Tom mondta, hogy azért csinálja a Spites, mert azt hiszi, így nehezebben találják el.
Ráhagytam hagy menjen, erre látom, hogy navifény ki, és elkezdi vulcholni a kék repteret. Azt hittem a pofám leszakad.
Én ha már nem harcképes a Messzer mert öklömnyi lyukak vannak a szárnyon köhög a motor, és ígyis-úgyis ugranom kell, navifény mellé még a futót is ki szoktam rakni ugrás elõtt, jelezve, hogy köszi elég volt.
Ehhez képes a múltkor még az ernyõn lógva is lelõttek.
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
A shoulder shooter-eket én is utálom, párszor annyira a revit lesik, hogy fel se tûnik nekik h elõttük vagyok, és belém csúsznak. De ilyen elõfordul akkor is ha egy TS-en vagyunk sokan, mert nem tudni, h az 5 La5-bõl ki melyiket üldözi éppen.
Kill stealerek meg ott nem nagyon vannak, ha meg igen akkor becsúszik -300 pont, és kvittek vagyunk..
Amúgy azt vettem észre h Rigán elég kevés jó játékos van, inkább amatõrök járnak oda, akik azt hiszik h La5-ttel lefordulják a G2-t. És ötödszörre is azt hiszik.. meg tizedszerre. PErsze ha feljön egy-egy nagyobb név vörös oldalra akkor vannak izzadós meccsek, de ott alap az egymás iránti tisztelet.
Ott volt olyan, hogy korai planeset: F4/G2-vel sz*pattuk õket, erre a BG-sek egyik "nagy embere" egyre újabb gépeket adott, természetesen csak magának. A végén már Lerchével jött...
Erre írom neki, hogy "Next time F-15 please".
Nagy röhögés, és visszaült MiG-3-ba...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Nekem speciel cseh(vagy szlovák <#conf>#conf>) szerveren (nem a CZ_AH_DED-en) volt olyan élményem, hogy 42-es planesetnél bejött az egyik admin La-7-essel. Gondolom nem csípték a G2-et, de akkor is. Váltsanak inkább mapot...
Én speciel kedvelem a 302 es és 303 asokat.
Velük ,öröm a repülés,nagyon sokszor elõfordult,hogy a sérült gépnek jó utat kivántam ,és persze fordítva is. Ott is van egy két érdekes arc de szemtanuja voltam amikor a többiek rászoltak,ha nem viselkedett .
És nem utolsó sorban ügyes játékosok is egyben.
Pl ott van Nuke. Õ példáúl szintén sokat repül a WC-n és olyannyira komolyan veszi a fairplay-t hogy ha kevés a vörös át is megy egybõl. Én ha nagyon túlerõben vagyunk kékek, inkább kilépek a játékból átállás helyett.
Tényleg Nuke, hova lett a statod a serverrõl???
Nem tudom, hogy kik lehettek fent, a késõi idõpontot figyelembe véve talán amerikaiak meg távol-keletiek. A legtöbb s*ggfej ezek közül kerül ki (na azért néha a lengyelek és a csehek/szlovákok se semmik), de a WarCloudson eddig nagyon nagy százalékban betartotta mindenki az íratlan szabályokat...
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Igen a warcloud-on voltam, este 11 után Addig Ferivel (kfrerro) voltunk, a nyitott ded1-en. majd mikor elment, én átmentem a warcloudsra egy kicsit. (Feri nem szereti a zártat, de én sem néha, mikor fél óráig csak emelkedek, süllyedek, nézegetem a nagy semmit, aztán rámcsapnak és vége)
a ded3-on eddig nem láttam ilyen vérpisitséget, de még régen a csatornás zárton sem, így kicsit furcsa volt. A nyitottakan szoktak lenni ilyen stealerek, akik arra verik, hogy nekik mennyi pontjuk van. engem sokkal joban "lázba hoz", ha a bombázóval zuhanok a célra, mögöttem 3-4-ellen, aki lõ, és már csak másodpercek vannak a szaros kis életembõl, de a célt csak azért is meg kell semmisíteni (pl-A20-al, vagy B-17, He111, ju88). így, ha ledobtam a bombát, és enemy destroyed, akkor beülök, a 12,7-es mögé, és felveszem a harcot a vadászokkal:)
A csipkelõdés jogát pedig igen is fenntartom <#crazya>#crazya>
És csodálkoznak ha lelõvöldözik õket:)
Szepy.
Ez oldalfüggetlen. Van aki mindkét oldalon repked,és tök korrekt ,mi több jó is. Majd ha fent vagy lobbyn ,megkereslek és mutatok valamit.
De vannak vicces esetek is, olyan pl, hogy az égõ, fél szárnnyal dugózó A-20-ast még a vízben, robbanás után is csapkodják. Idióták. Mintha az ott már számítana bármit is. :)
www.pumaszallas.hu