IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zpogi
Nagyon király ez a videó!

Szepy:milyen szerveren voltatok tegnap?
Én a CZ_AH-n kezdtem,csak olyan szar volt a gépkiosztás,Spit IX-vel szemben nekünk adtak G6-ost meg A5-ös Fókát. Plusz volt olyan,hogy 7-en voltunk 14 ellen. Egyszer 4 Spit-vel meg egy P-51-vel kellet dogolnom G6-val,de elég bénák lehettek,mert még így is egyet lelõttem,egyet meg lõttem,egyet meg kiollóztam úgy,hogy becsapódott,aztán meg leszedtek engem is... Megvártam a kövi mapot,de ugyan ez a felállás volt,csak kaptunk G6 Late-et meg A6-os Fókát,õk meg Tempit és P-51-et,úgy hogy inkább mentem aludni.

Szerintem,ha valakit megsoroztak az örült,ha túlélte és még levegõben tudott maradni ill. haza tudott evickélni,nem úgy mint azilkettõbe. 5-6 huszast belevágsz a szövi gépekbe és még vígan ledogolnak. Azt hiszem valamelyik fórumon olvastam,hogy talán a 4.x patch-ben is így volt még,ha eltaláltak örültél,ha a frontig elértél,nemhogy dogolni támadt volna kedved.

Her Laca
4,26 nál spittõl ennyi manõverre futotta. Szerintem az örült ha kiugrott.
De elõtte a 4. perctõl is jól látszik,hogy csak vergõdnek a golyózáporban.
Itt még jobban látszik miröl is beszélünk.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Kb annyit is repültünk. Küldd át majd megnézem.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

acidrain
Bf 109
Ha jól néztem, Adolf Galland gépe is látható

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

ezt nemértem, elindittottam a ai repkedés közepén, és kb az utolsó 5 perc van felvéve, az hogy lehet?
Ezt elbasztam sajnálom<#shakehead>
Megnyomom azt az azonali trackfelvevést, és onnantól magától kéne vennie az végégi mig ki nem lépek, nem?

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Szepy, most nézem utána, menyit vett fel és medig😊 megnézem sikerült-e

aszondjátok, a negyedét nel lehetne megcsinálni a valósában azt amit il-2-ben csinálunk?
A bob fogja ezeket is eszközölni?

Mester! A ha ma esti dogolás track-jét átküldenéd a szepesykukacfrímélponthu-ra megköszönném.

És ha valakinek megvan a pálya amin voltunk az is megdobhatna vele a fenti címen.

S!

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

VO101Tom
És inkább a T34? No, én meg azt passzoltam volna.

www.pumaszallas.hu

acidrain
Hát én nemcsak besz@rnék, hanem még be is h*gyoznék, ha huszasok kopogtatnának a fülke oldalán. (persze élõben).
Sõt szerintem ha akkor lettem volna fiatal, és odakísérnek egy Meszához hogy: -"Na bajtárs itt ez a Messerschmitt 109-es ezzel kellene repülni."
Kb azt válaszoltam volna, hogy "köszönöm a megtisztelõ bizalmat, de mennék inkább lövészárkot ásni".

A másik meg, hogy az IL-2-ben húzhatod a botot ahogy akarod. Egy sérült gépnél nem nagyon illik "belehúzni", lehet a fõtartó sérült, és akkor mindjárt le is esik a szárny. Na, ez az ami az IL2-bõl hiányzik. De mikor az IL2-ben addig húzza az ember míg beszürkül, a játékban nem sérül a gép, míg a avló életben elõfordult, hogy a szárny egy ilyen akció után elcsavarodott egy kicsit.
Igazad van Laci.
Gondolom sokan olvasták itt a "Pumák földön égen", és a többi repülõs könyvet. Na, abban nem nagyon volt szó fordulgatásról, maximum repült az ember, meglátott valamit alacsonyabban, ergo jobb helyzetben volt emberünk. Akkor full gáz, és közelrõl megsorozni, majd elhúzni onnan marha gyorsan.
Abban a videóban, amit belinkeltél 0.30nál, egy fordulásban lévõ gépet soroznak meg. Na, ott a bal szárnytól, a kabinon keresztül a jobb szárnyon végzõdve ment a sorozat. Nem hiszem, hogy túlélte a pilóta. Csak az Il-2-ben van forgolódás. Ahogy Te is írtad mikor támadták az embert, és sz.r helyzetben volt (értem ez alatt, az ellen 6 óránál hátul, vagy felülrõl csap le) összehúzta magát, és imádkozott, hogy legyen már vége, és ugorhasson, vagy legalább hasra tehesse a gépet és oszkiri onnan. Fõleg az merikai 6x12,7 vagy 8x12,7 ami fossa az ólmot, abban bizhattál, hogy elég nagy a páncéllemez a hátad mögött ami mögé összehúzod magad.
Her Laca
Ez igaz de inkább az oroszok ellen volt jellemzõ. Mondjuk az amik sem kezdtek el dogolni😊
Különben nemrég volt egy mûsor ahol az elsõ VH repülõit próbálták ki és ott mondta a pilóta,hogy azóta sosem volt tipikus dogfight légi harcban.
Tudniillik a gépek sebessége ezt már eleve nem tette lehetõvé.
Ja és sok pilótán rá is faragott a nagy forgolódásra,Debrõdit is akkor lõtte hasba az orosz ha jól tudom.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

VO101Tom
A természetesnél nagyobb látószög miatt érzed gyorsabbnak (FOV). Ez a monitoros megjelenítés sajátossága. Zoomolj rá annyira, hogy a revit életnagyságban lásd - na, az a valódi sebesség. Ez a torzulás a szélek felé növekszik, ezért jellemzõen akkor tûnik fel, ha cocpit wide nézetben valami mellett elmész.

www.pumaszallas.hu

"Pedig kb az életben hasonló volt a magyar vadászok sem álltak le szórakozni hanem egy rácsapás oszt huss. "

Tobak Tibi bátyánk emlékezete szerint azért elég gyakran végzõdött a magyar vadászok bevetése fordulóharccal. Oroszok ellen is.
(A németek viszont tényleg nem fordulóztak)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
Ja a lényegrõl nem is tettünk említést!!
BLU Win😊))) 4-0
Szomszéd házból átszóltak ,hogy csendesebben vigadjak😊)

Her Laca
Na tisztelt kollega! Néhány félreértést azért oszlassunk már el.
Ez játék!Köze kb semmi a valósághoz.
Gondolj bele,megy a spit vagy bf vagy akármi 400 al!( mentél már négyszázzal?) és egyszer csak elkezdik szegecselni. Egyrészt a pilóta beszarik. Tudnillik a legtöbb lelõtt gép pilcsijének fingja nem volt arról ,hogy megtámadják. Nos ott tartottam ,hogy becsinál stresszes állapotba kerül de ezen a másodpercek közben még mindig kapja az ívet.
Na most aki hamar túltette magát a dolgon egyet tehetett ,hogy ugrott ha volt rá ideje.Kérdezed ,hogy mér nem ránt bele? Fentebb említett sebességnél egy hirtelen rántás ,oszt a gép valószínû szétesik.
Az nem ZIL2😊
Másrészt a légi harc nem kimondottan Il2 típusú volt.
Tankolj tele egy gépet tegyél rá póttartályt majd szállj fel.
Szánj rá több órát és csak azokra a célokra menj rá amik minimum 95 % os sikert hozhat anélkül ,hogy nem esik bajod.
Ha egy kicsit is necces ,lépj odébb. Az életed elunnád.
Pedig kb az életben hasonló volt a magyar vadászok sem álltak le szórakozni hanem egy rácsapás oszt huss. És még így is voltak szép számmal veszteségek. Nem volt egyszerû sikeresnek és élõnek lenni egyszerre gondolom. Akik túlélték a háborút , azok ahogy olvasgattam nagyon megfontolt óvatos repülõk voltak.

Köszi, már meg is rendeltem, pont ezt. Meg egy CPU hûtõt is.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

acidrain
Vagy még a Zalman ZM F3-at tudom ajánlani, ahhoz adnak elõtét ellenállást, de azt úgy kell rákötegelõzni a hûtõre

acidrain
Azthiszem EZ jó lenne hozzá <#eljen>

Köszi a válaszokat! Nézegetem a ventiket, de nem tudok dûlõre jutni.

Most igen jól szellõzik, nincs rajta az oldala.

idézõ jel lemaradt. sry.

Kérdésedre válaszolva:

there are MANY reasons why a plane might not be maneuvering even if it is under fire. The pilot might be wounded, the first hits might have disabled the controls (I'd like to see you try to turn away without Elevators or Ailerons, or the pilot may just be frozen in fear. Unlike Hollywood movies, the vast majority of airkills during the war were made on planes that had no idea there was an enemy there until the first shots.

forrás

acidrain
0:33 nál milyen szépen végigvarrja a gépet <#wow1>

acidrain
Természetesen rakj rá. Passzív hûtéshez nagyon jól szellõzõ ház kell.

nekem ezek a felvételek mindig furcsák, enyire lassú volt a pilóták reakcióideje, nem látok egyetlen eltépést se, hagyták egyszerûen lelövetni magukat?
vagy mi volt? nem értem....

acidrain
Erre a szitura én is emlékszem, azzal kezdte, hogy "mivan nem látsz?"

Valami jó lenne, mert ezeken a guncam felvételeken nem látom a Lavór-Shitfire-Jakab-Csajka/Rata vonulat követhetetlen manõvereit...

Vogel
Hát a felvételen talán egy jelenet nem volt azonos sebességû gépek csatája. A többi mögé beülõs. Nem láttam még olyan guncamot ahol deflection shotot lõnek, ahogy szoktuk 😊 Meg Il-2ben nagyon csûrik-csavarják a gépeket. Valami limittel meg kéne fogni ezt (lockon féle gyûlölt pilótakifáradás? 😊

A napokban néhány újjonc szájából elhangzott az a szó, ami némi derültséget okozott itt. Mégpedig az, hogy hogyan lehetne idõlassítást eszközölni, mert ami a revi mögött folyik az kissé nehezen követhetõ.

Hát, ha jobban belegondolok, nem is beszélnek hülyeséget. Sõt, annak idején ez nekem is feltûnt, csak aztán hozzászoktam ahhoz, hogy a játékban bizony tényleg 2x vagy 3x gyorsabban történik minden.

Valszeg mindenki észrevette már magán, hogy ha példáúl földicélt támad, akkor sokáig alig látja, mert hogy még túl messze van, aztán meg egyik pillanatról a másikra máris elõtte van az egész cél, de neki csak fél 10-ed másodperce van lõni és örül, hogy nem zuhant bele abba amit elakart találni.

Hogy kicsit jobban illusztráljam a mondanivalómat itt egy kis linkecske archiv felvételekbõl

Vesse össze mindenki azzal amit a játékban tapasztal. Amúgy ez a felvétel nem hiszem hogy lassított. Sõt, ez a valós. Szerintem.

szekelyland
A folyamatos túlemelegedés a félvezetõknél rövidíti az élettartamot, a félvezetõ kristályoknak nem ugyanaz a hõtágulási egyótthatója mint a szubsztrátnak és pár tranzisztor ha kimegy abból a pár millióból akkor már kezdenek a prblémák elõjönni, grafikai hibák, stb alakjában

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

szekelyland
Igen de próbálj egy nagyobb ventit tenni rá és 5V-os sínrõl táplálni, akkor a jobbacsak ventik gyakorlatilag hangtalanok

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Némi segítséget kérnék:

Tegnap sikeresen lecseréltem az ExpertVision 8800GT-m gyári hûtését egy Arctic Cooling S1 rev.2 passzív hûtõre.

A hõmérõ sajnos nem mûködik, a hûtõbordákat pár mp-ig meg tudom fogni 1 óra Il-2 után.

Tegyek-e rá ventit?

Her Laca
Na kezdõdik😊 A NATIONALELF a porondra lép! Megyek szurkolni,némi seranyaggal😊))))

Nem értem mi bajotok a zéróval... Az egy isteni gép! Na jó, megefelelõ idõben megfelelõ kiosztással. Valamelyik nap a CZ-AH azt adták p-40-esek ellen. Hát jó buli volta aaaaaaaz biztos <#eplus2><#eplus2><#eplus2><#eplus2>

De példáúl régen sokat jártam a Zeke vs kabátra amig be nem modolták azt is. Ott immádtam, ha korai gépkiosztás volt és P-40 és Wildcat-ek ellen kellett menni. Sose felejtem el, hogy volt egy P-40-es hármas kötelék, akik folyton együtt estek nekem és leálltak velem fordulózni. Én pedig mindannyiszor levertem õket 😊)) Kajakra kezdtem magamat úgy beleélni, mintha én lennék brúszlíí vagy csáknorisz aki mindenkit lenyom 😊)) Még idétlen és hülye vinnyogó hangokat is adtam - anyám be is nyitott, hogy mi bajom - és még kungfu mozdulatokkal is hadonáztam volna, ha nem a joy-ba kellett volna kapazkodnom 😊)))

Szóval ne bántsa a zérót senki <#nyes>

Her Laca
A sötét oldal kötelez😊))

hajjaj😊 megint Te leszel a gonosz 😊
Her Laca
Glo kollega! Én speciel PÓ sergentet ,még a víz alatt is szoktam lõni ha úgy adódik😊) egy régebbi afférunk óta. Mondjuk õ sem udvariskodik ha úgy adódik😄D
Most olvastam jobban át a 77 esek fórumát, valamin azért megrökönyödtem.
Sok minden mellett amivel nem értek egyet azt írja tudodki,hogy minden német gép jószerivel jobban emelkedik,gyorsabb,jobban zuhan mint a szövi gépek. Most töprengek mik azok a gépeink amik ezeket a paramétereket tudják,mondjuk 43 tól. Mert a La5FN az pl 43 as és nem gondolnám ,hogy bármely 43 as BF ,Fóka jobb lenne bármiben nála.
Vagy a Poni. Vagy a P47. Jak 3. La7,Jak9. De még a létra is több mindenben jobb.Jó a sima La5 az vacak de van nekik az a kétfedelû veszedelem,amit nem lehet lelõni😊 Spitfiret meg sem említem.
Vagy ott a cobra. Bakker az egyenrangú a G2 vel. Kicsit óvatosabban kell vele mozogni de ott van az.

hát, nekem egyenlõre a dogfight mappokon ahol közvetlen közelrõl harcolunk, nekem nem ez a véleményem a zerórol😊
máshol biztos szivnék vele, de olyan helyeken mint a riga, imádom😄

Rigán volt múltkor egy olyan szitu, hogy Pogi szemberepült asszem Drebil La5F-ével, el is találták egymást, Poginak vastag füst, Drebil megy hazafele. Én energiából végiglõttem (volt egy vastag lyuk a szárnyán), le is esett a szárnya. Nekiállt chatben pampogni, hogy ezt minek kellett, mikor neki nem volt motorja 😊 Mondom 700-nál ez nemigen látszik, füstöt se húzott, fair célnak tûnt. Aszonta, hogy belülrõl azért más volt a szitu, kerregett neki rendesen a mákdaráló 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Zpogi
Na igen<#hehe><#violent><#vigyor5>
De hát elõfordul ez mindenkivel.

Zpogi
A Zenthe Feri féle repülös sorozatot nem akarjá újra leadni?

Ezt már adták régebben a film múzeumon,ha jól tévedek.

Her Laca
Nem kellenek ellenségek ha vannak jó barátok is😊) Ezt tanuld meg😄

Her Laca
Gyerekek ezt nem hiszem el!

Gyermekkorom kultuszfilmjeit újra adják?😊))

Zpogi
Ejnye Ata 😊,Szepy a szárnyamat lõtte el azt hiszem.

A Zerot utálom én is,de UK_Ded3-on volt egy map,Zerok meg KI-61-vel,na ott lehetett sz.patni a Spit-eket...

operával télleg megy 😊 se chromemal,se fox-szal, se ie-el 😊
Her Laca
"De ha a háborús történéseket szeded elõ, akkor Zero ellen csak amerikaiakat kellene, hogy kapj, nem orosz csodákat. Jak3 és La7-el csak 45-ben kerültek szembe, de akkor Mandzsúriában már nem volt japó szinte."

Na akkor le is szo.nánk magunkat . Zéróból hülyét lehet csinálni ,nem gyõznénk nézni hol a hátukat ,hol a gépfegyverek torkolattüzét.
Én személy szerint rühelem a japó gépeket ,semmire kellõ egy masinák,talán csak a KI84 ér valamit. Bár van az a 38 as mittudom én mi, ami helyben kétszer fordul meg egy másodperc alatt 😊 na az egy csoda. Múltkor p40 ek ,meg buffalók leálltak velem fordulózni, mit mondjak jót mulattam😊

szekelyland
Nyugi, pogit én lõttem le egy icipici pk val de gyorsan újrarepültem... 

VO101Tom
beágyazott keretben van a fórum, ami nem rak ki görgetõsávot. Ha föléviszed az egeret, tudsz görgetni (opera alatt legalábbis).

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Nem is úgy értettem😊) Szeretem én is õket,csak a múltkor hasonló nézetkülönbségek alakultak ki Il2 viszonylatban😊))))