IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szekelyland
Na, Laca mester tanácsait követve, grafitzsírral megkentem a joy tányérját + egy csapágykosarat is betettem a leírás alapján. eredmény: úgy csúszik, mint egy 3 órás elõjáték után,<#mf1> semmi akadás, a gondolataimat követi, nem a kezemmel mozgatom, olyan most. Kösz mégegyszer mindenkinek, a joyért és a tippekért. Ma este kipróbálom így csúszósan is. <#idiota>

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Ahhoz már nekem is szerencse kell. De nagyon ritkán jön össze. Valahogy sokkal gyorsabban történnek az események mint az archiv felvételeken, ahhol szép hosszan meg is sorozzák a pilótafülkét.

Amúgy gyorsan csináltam is egy track-et "1rácsapás1bombázó" névvel ha valakit érdekel elküldöm.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

szekelyland
Mindig egy helyre kell célozni pl bal szárnytõ, és akkor hamar leesik, még a B29 is. 6 órából, egy síkból sokszor még egy vadászt se lehet lelõni, mert a szárny élén robban a lövedék, minimális károsodást okozva, ez érvényes a bombázók törzsére is, azt is legtöbbször hiába lövöd. 
Ja és német gépnek is van elõnye: a bombázókban (Ju88 és a He111) ha a haslövész pozíciójába ülsz, sose kapsz pk-t. Ezt már sokszor kipróbáltam és bevált! Ju88 -ban leghamarább a hátsó lövész majd a pilóta hal meg. Engem ha megtámadnak, azonnal a haslövészállásba ülök, ott jó helyen vagyok, és ha a pilóta meghal attól még a trimmekkel (!!!) el lehet irányítani a gépet.

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Ez ingyenes?

szerintem szembõl a pilótafülke is elég jó. persze ahhoz tudni kell célozni, amit én speciel nem tudok, csak lövésszel 😊
Viszont ha hátúlról lövöm, akkor meglehet velük szenvedni ez nem kétséges. Az a titka, hogy kb 45°-ról kell kissé oldalról, de vagy felülrõl, vagy alulról megcsapni. A lényeg, hogy lapjával kell lõni a szárnytövet vagy a motort és akkor vagy leszakad, vagy kigyullad és elõbb utóbb szétesik.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

A8-as Fókával pláne ha még a két büntetõ is felvan csatolva, nem okozhat gondot a legtöbb bombázó. Pl: az a-20-at, b-25-öt egy rácsapással leszedem a pe-2-rõl nem is beszélve, de a b-17-hez már 2 vagy neadj Isten 3 rácsapás is kell. A b-29 tényleg kemény dió, de olyannal nem sûrûn találkozok. DE Messerel bizony serencse is kell pláne ha csak 20-ok vannak.

nem tudom miért nem megy nektek, de nem olyan rég elmentünk ketten b29-essel és a japcsik szedtek le minket. nem mondom hogy nem szedtünk le párat magunk mögül, de azért ha egy zéró le tudja lõni a motort, akkor a 20+30 mili is. hozzátenném, szerintem a b29 az egyik legerõsebb bombázó, nameg a halifax.
Az elõbb a WarCloudson 1:1-ben megtámadtam egy B17-est A8 Fókával.
Pontosan 108db találatom volt rajta (13mm, 20mm, 30mm vegyesen), lelõtt, aztán hazament... (na jó, füstölt is)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

VO101Tom
Lehet, Rigán engem Ju88-ban még nem szedett le vadász, csak légvédelem, és véletlen nullás késleltetésû bomba 😊

www.pumaszallas.hu

@Lacusch69: igen, én szoktam Kojak néven repkedni.
@Zoli105: mi az a motorkúp? <#idiota>
Hogy biztosan ugyanarról beszéljünk.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sanyo
A maga idejében ez a sérülésmodell óriási elõrelépés volt a korábbiakhoz képest. Mára már látjuk a korlátait is, ezen nincs mit tagadni. Azon, hogy a Ju 88 vagy a B-25 bírja tovább égõ üzemanyagtartállyal, felesleges agyalni. Ennyit tud a sérülésmodell. Érzésem szerint Oleg kihozta belõle amit lehetett, mert még most is emlékszem arra, amikor kipróbáltam az elsõ demót. Eldobtam az agyam, elképesztõ volt. 😊

Mostanra már túlhaladta a fejlõdés és az elvárásaink is megnõttek. A mi Olegünk keményen dolgozik a Storm of War-on és nem kevesebbet várok tõle, hogy az asztal alá esek amikor elõször repülhetek vele.

www.pcpilot.hu

Igen miért!?

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Bocsi tényleg hülye vok!😞Tévedtem de hát emberek vagyunk!<#idiota>

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Ne haragudj, de tényleg menj el szemészhez...

Apropó: Dóri 9 = Focke-Wulf Fw-190D9?

Hát akko bocsi hülye vagyok ,de vak csak nem a Dóri9-nek 5 ágyúja van és a kalapomat teszem rá hogy motorkúpban egy 30-as van!Bocsi hogy makacskodom de nem négybõl lõ hanem ötbõl , az nem lehet optikai csalódás ,mert akko elmegyek szemorvoshoz!<#idiota>

Emberek kihalt a Lobby! Csak 16-an vannak chatben és 152-en game-ben de ennek kb fele host serverek. Mielõtt bárki is temetné a játékot, én azt mondom hogy globális jóidõ van én is bringára pattanok és ágyõ! <#wave>

Tom a bombázókról nem szeretnék vitatkozni de efelett nem tudok elsiklani. votl már nemegyszer hogy ju-88-al mentem, rámragadt pár mig, pár rata, és nagyon nagyon durvány soroztak, az egyik eltalálta a szárnytõt, és az elkezdett égni. megláttam, na gondoltam, akkor itt a vége, ugrok. de a szárny még azelõtt tõbõl letört mielõtt ugrottam volna. Ez minden alkalommal igy történt, égõ szárnyl nem repültem tovább, ami szerintem nem is csoda. Normális jelenség. A csoda az, hogy másik mappin 109-el gunpodokkal vaásztam, a minket támdó bostonokra és b-25-ösökre. Belelõttem mindent a b-25-be ami természetesen megfüstölt rendesen, aztán eltaláltam a szárnytövét vagy szárnyát, nagy lángal ekzedett égni, gondoltam füstölõ motorral kiskalával nem sorozom tobánn, és ennek elenére is az esetek 70%-ában repült égõ szárnyal még 8-10 percet és visszatért a bázisra, esetleg kényszerlesált elõtte.
Nem hiszem hogy a b-25 szárnyzerkezete és fõtarója alamiféle tûzáló anyagból lett volna, amire az olvadás nem hat😊 szét kelett volna esnie.

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Te voltál a Rigán tegnap délután "Kojak" néven?

VO101Tom
20mm-es a motor fölött csak a Ta gépekben van (1 30-as, 4 20-as a Ta-152C-ben van). A "D" fókában két 13 mm-es van a motor fölött, és két 20 mm-es a szárnytõben. A két "Dóra" között a különbség a teljesítménynövelõ berendezésben van, a '44-esben Erhöhte Notleistung, a '45-ösben MW-50 van.

Nem szeretem ennyiszer ismételni magam, de 😊 innen többek közt a Hardball's Aircraft viewer 4.09 verziója leszedhetõ, amiben a játékban szereplõ gépekrõl részletes fegyverzet, teljesítmény és kiegészítõ adatok vannak. Csak, ha bizonytalan vagy valamiben, rá lehet pillantani 😊

A sérülésmodellen kár rugózni sokat, olyan amilyen, blokkokból rakja össze a gépet, és csak pár sérülési szintbõl áll. A kiegyensúlyozottságot már a játék készítésének elején a történelmi hûség alá rendelték. Hogy milyen levéltári adatokból dolgoztak, az fedi-e a valóságot, azon lehetne problémázni, de alapvetõen semmi gond nincs a játékkal, különben nem élt volna meg ennyi évet. A bombázók mindig erõsebbek, és nem csak azért mert szövetséges vagy nem. A Ju-88-ast pl kiskaliberrel nem lehet lelõni. Online warban ha P-40 vagy Jak jött, akkor csak a PK-tól meg az ütközéstõl kell félni. A mesza vagy a fóka törzse meg elvisz pl a P39 nagykaliberébõl is 1-2 darabot, ami - lévén egy 37 mm-esrõl van szó- ugyanúgy hülyeség 😊 Az egyébként mindegyik fegyverre elmondható, ha 1-2 lövedék talál be az nem sokat ér, ha sorozat, az szakít rendesen (az MG-131-essel is már fel lehet robbantani a spitet, le lehet szedni a Jak szárnyát, az már nem olyan rossz). Ami tényleg alul modellezett, az az MG-17-es és az olasz kiskaliber. Szerencsére olasz gépekben nem kell szenvedni, mindig van német vagy japán alternatíva.

www.pumaszallas.hu

acidrain
Uraim csigalom, nyugavér. 😊
185-ösök, és lavorok a 6 órában? Ez nálam már megszokott dolog.😄
Ez mindíg is így volt, és így is lesz ha egyedül repül az ember.
Megoldás? Géppár, ha úgy sem megy, akkor 1 fél tucat géppár.
Csapatmunka, rádiózás, és onnantól kezdve már csak visítanak a vörösök.
(azt hogy mit szerintem azt az ide írók 90%-a tudja)
Máshogy nem megy sztem. <#zavart1>

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Na de a Dórinak két változata van az 1944-es aminek csak 4db 20-sa van , meg van a késõbbi az 1945-ös fajtájú (2 20-as a szárnyban közel a motorhoz, 2 20-as a motortérben , és egy 30-as a motorkúpban!)
Am had legyen egy megjegyzésem!
A Ta-család közül a C sorozat jó mert X4 rakétákat lehet rájuk rakni , de egyébként 3000m alatt gyorsan vesztenek a sebességbõl nehéz velük fordulni és ekkor egybõl jönnek a shitfireõk és a musztángok .Viszont a H sorozat kiváló nagyjából megegyezik a Dórival(csak a törzs és a szárny hosszabb és csak 2 20 és 1 30-as van benne de stabil gyors erõs gép!)
De viszont Oleg bácsit nem értem hogy miért nem fer play játékot csinált(szimulátor lévén!) Hogy az orosz és a szövetséges gépek irtó erõsek a német gépek meg egy lövéstõl szétesnek!(jó igaz hogy Oleg bá orosz és persze hogy az övéinek kedvez(pl:gondolok az említett B17vs Dóri vagy a sokak által csak "Ufónak" becézett La7-re amit szintén meg kell sorozni jó párszor hogy leessen az égrõl!)
Jah és elnézést kérek ha netalántán valami hülyeséget mondtam volna ez az én véleményem , persze mindenkinek más!

Ugye milyen idegesítõ? Én is otthagytam egy idõ után <#levele><#gonosz2>
Drebillel folyamatosan megtaláltuk egymást. Háromszor szedtem le (egyszer pont elõttem emelkedett fel, én meg egy sorozattal levágtam a szárnyát, egyszer üldözött valakit, utánamentem, és egy jól irányzott sorozatom okán szublimált, egyszer pedig A-20-al került jó nagyot, de pont arra járõröztem géppárban messerharcossal, így ismét csõvégre kaptam, de ha jól emlékszem volt pár alkalom amikor összekerültünk és én húztam a rövidebbet.
Zpogi
Én azt hiszem le kell szoknom a Rigáról,mert csak szét idegelem magamat rajta. Anapa map volt és a 77-eseken kívûl(õk La5 F és Spit VIII-val) mindenki i-185-vel jött és még túlerõben is voltak. Sûrûn elõfordult,hgy egy messzerre jutott 3-4 i-185-ös. Rohadtul unom már,hogy egyet ledogolok és máris ketten vannak a picsámban. Ha meg nekiállok csapkodni(meszával,semmi értelme),akkor is elõbb utóbb valamelyik eléri az én energia szintem. Bezzeg az Island map-on rögtön eltakarodik a sok ketseg.

acidrain
+1

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

gyerekek ma rigán szar sivatagi mappon egy spitfiret ami füstölt, meg akartam sorozni, észrevett csinált egy ollót, egyik szárny 20-as, másik szárny 20-as, láttam a találatot, 2 db huszas egy egy oldalon elkapta. Jó nagy lukak a szárnyban. És, tovább ment, igaz nem harcolt már inkább. ennél a lavor szélsõségesebb csak, az sokszor csak nyeli a lövedékeket és ugyanugy fordulózik, mintha semmit se számitana a szárny teherviselõ elemeire nézve hogy fejnyi lukak vann benne és fél órája tépi a gépet.....
A b-17 és fõleg b-24 hátsó ai lövésze is tud gyilkos lenni, mikor egy lövésbõl 700-nál motort talál....
az ellenálóság pedig tényleg túl nagy. Nagyon várom a 4.10-est ahol a g erõk sokkal jobban lesznek szimulálva.

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Üdv Oleg Csodálatos Világában! (Egyébként 3-4db 30-as mindent leszedett az égrõl a valóságban)
Biztosan D9 volt? (Ta 152C?)

szekelyland
A dórikában csak 2db 20mm-es van s 2 15mm-es, ha jól tudom
A TA152-ben van a jóféle anyagból...

Srácok hát feltennék egy kérdést! Egy B-17-be hány 30 milis lövedék kell!??
Mert én Dóri 9 mentem(aminek van 4 20-a meg 1 30-a!) és Hartmann taktikáját alkalmazva közelrõl megsorozni amennyire csak lehet!
Na én 2 rárepülésbõl összesen 6 db 30-ast használtam fel és 20 db 20-ast!De sajnos a a tetõ lövész megszedett és gyorsan haza kellet mennem !
Õ meg vígan ment bombázni és utána simán le is szállt!Pedig akkora lyukak voltak rajta hogy egy tehéncsorda is átmehetett volna rajta!<#buck><#idiota>
Pedig a lövések mind találtak!
Na ezt nem értem ennyire nem volt ellen álló a B-17-es vagy ez valamilyen új mod hogy erõsebb páncélokat kap a gép!?Azért ez érdekelne!

Azért írok szebbet: Veronika Zemanova <#eljen>

Ennél szebbet jobbat nem is írhattál volna!<#vigyor2>
Szerintem az nem igényel plusz kapacitást.

A sima il-2 1946 nekem gyönyörüen fut,csak az ultrapackot fogja e vinni.
Ne röhögtes!!!xD Nekem 8 éves öreg gépem van és elfut rajta igaz a multi egy kicsit akad!!!😄 szóval menni fog azon!

Még annyi hogy nekem nem túl izmos gépem van

Athlon 4800+x2
2.5giga ram
7600gt ddr3 256mb
ezen azért elfut majd?
Oké megpróbálok ügyes lenni!
köszi szépen!<#wink>
VO101Tom
http://ultrapack.il2war.com/index.php/topic,1536.0.html

FULL verziót töltsd le (kb 4G😎 ne az elsõ linket ami útba kerül 😊

www.pumaszallas.hu

Értem most akkor már csak egy linket kérnék ahonnan ezt egybõl letudnám tölteni de ne ilyen rapidshare linket légyszi.

elõre is köszi.
VO101Tom
Fel. A mod-ban van egy jsgme.exe, amivel a komponenseket tudod aktiválni (szimpla file-másolgatás, csak van hozzá egy windowsos felület). Ha a Stock_409 "komponenst" aktíválod (és csak azt), akkor a játék eredeti fájljait másolja vissza. Nem csak szimulálja, hogy alap játék lenne, hanem az is.

www.pumaszallas.hu

Köszönöm
Még szombatig várok.Megnézem, h az 576-ban lehet-e kapni, ha nem akkor CD galaxis.
Sziasztok

Ha letöltöm az Ultrapack 2.1-et és felrakom,akkor ultrapack nélküli szerverre feltudok menni vagy nem?
VO101Tom
Itt vannak linkek a játékhoz (CD Galaxis), a patchekhez, és itt pedig legfelül van link a Hyperlobbyhoz.

www.pumaszallas.hu

Köszönöm a gyors választ.
Muszáj voltam az eredeti vagy tört kérdést felrakni 😊Azt hittem valami régi résszel játszotok. 😊
Csak nem akarok valamit feleslegesen keresni, megvenni ami nem is kell.
Igy legalább mar tudom mit keressek.remélem minél hamarabb hozzá jutok 1 példányhoz.Gondolom egér,billentyûzet felejtõs ha élvezni akarom.😊
Igy kezdésnek irányitéshoz mit ajánlatok, és árban is baráti?

"Melyik résszel játszatok?"

Il2 1946

"Tört játékkal megy online, vagy csak eredetivel?"

Mivel a gazdaságosban sem éri el a 2K HUF-ot, ezt a kérdés nem is illik felrakni.

"Milyen patchek szükségesek?"

4.09m. Az alap 1946 4.07m ha nem tévedek erre megy a 4.08m és csak erre a 4.09m

"Milyen szerver keresõt használtok?"

Hyper Lobby

"Egyenlõre ennyi elég, úgy is lesznek még ???"

Ezt csak rajtad múlik <#awink>

Köszönöm a válaszokat kimentés ügyben! <#worship>
@kisfish: Il-2 1946-al játszunk; megy tört játékkal is, de az eredeti lemez ára sem akkora, hogy földhözvágjon (én is eredetivel nyomom); jelenleg 4.09 patch kell (reméljük mihamarabb jön a 4.10 <#vigyor>); HyperLobbyt használunk szerverkeresõnek.
Egyéb kérdés? <#vigyor3>
Üdv mindenkinek!
Örömmel fedeztem fel ezt a fórumot.Jó olvasgatni amiket irtok,milyen feelingeket kaptok a légi ahrcok alatt.Régen játszottam az IL-2 vel, de akkor meg nem jutott volna eszembe online tolni.Pedig valódi ellenség ellen mindig jobb mint singleben MI-al az oldalmon.
lenne is egy jó pár kérdésem amivel megszeretnélek benneteket bombázni.
Melyik résszel játszatok?Tört játékkal megy online, vagy csak eredetivel?
Milyen patchek szükségesek?Milyen szerver keresõt használtok?
Egyenlõre ennyi elég, úgy is lesznek még ???

Válaszotokat elõre is köszönöm!
már nem elõször olvasom, hogy zavarnak az ikonok. mi halálért nem kapcsolod ki??? 😊
Ezt meg már leszedtem és vissza állítottam egy két dolgot de azért köszi!

Hát tudom mivel 8 éves az egész cucc a videó kártya meg 5 de teljesen tökéletesen mûködik!!! Amúgy multin a Stukával való bombázás már jól megy!!