IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nohab
Volt valami tiger vagy mi féle soundmod. Irtózatosan jó volt, csak újraraktam és eltûnt.
Nohab
Puszi a hasadra <#bee1>
Joystick nélkül repül...
Sanyo
A póni eme tulajdonságait egy számomra emlékezetes bevetésen nagyon jól ki tudtam használni. Valahol a francia part közelében messzerrel repültem, egy több résztvevõs légiharcban az egyik musztáng mögém került. Az elsõ sorozata elment a gép mellett, nagy sebességû ollózásba kezdtem, amit õ követni próbált. Már az elsõ váltásnál a cikkbõl-cakkba túlhúzta, az ellenkezõ irányba bepördülve, kb. 50 méterrõl orral a földbe állt. Mivel nem is lõttem rá, légigyõzelem nem lett belõle, de nagyon örültem magamnak. 😊

Akkoriban elég sokat tréningeztük magunkat, hogy minél jobban megismerjük az ellenfél típusait. Az aktuális bevetés elõtt mégegyszer átismételtük szóban az ellenfél gépének erõsségeit, gyengeségeit. Ezek olyan dolgok, amiket nem lehet "röptében" kitapasztalni. Készülni és gyakorolni kell.

www.pcpilot.hu

VO101Tom
Egyébként nemtom milyen joyt használsz, kérdezd messerharcost, õ nemrég újított be egy Saitek Evot, mennyit számít egy jó joy.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Az is egy MOD. Az UP-ben is vannak új hangok, akkor már inkább olyan modot tegyél föl, amivel játszani is tudsz online 😊

www.pumaszallas.hu

Nos, nem vagyok szakértõ a témában, mert vörös oldal gépeit nem szívesen használom, különösen ha az orosz, de a p51/47/38 valóban nem túl stabil és szeret bebilleni, de nem is forgolódásra lettek kitalálva, de okosan használva bizony félelmetes ellenfelek. Hogy a valóságban hogyan viselkedtek, az nem tudom, de akkor még nem is próbáltad a p39-et. Na, ha az bedugózik, ember legyen a talpán aki kiveszi. A spitrõl és az oroszgépekrõl pedig nagyáltalánosságban elmondható, hogy jól fordúlnak és szintén komoly ellenfelek.

Nagy elõnye a játéknak többek között, hogy minden gép kezelése és viselkedése egyedi. Hogy ez mennyire felel meg a valóságnak abba inkább ne menjük bele, mert nem érdemes. Ki kell tapasztalni melyik gépnek mi az erõssége és gyengesége és ezalapján kell az elõnyödre fordítani. Azon is sok múlik, hogy hogyan van beállítva joyod érzékenysége. Na de ezt majd elmagyarázzák azok, akik jobban ráérnek.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

VO101Tom
Van olyan gép, ami érzékenyebb a hirtelen kormánymozdulatra, van ami kevésbé. A musztángnak vékony szárnyprofilja van, kicsi a lágellenállása, nagyon gyors, de az áramlás már alacsonyabb állásszögnél válik le, és hamar átesik (a vékony profil lassú, nagy állásszögû repülésekre nem alkalmas, ezeknél a típusoknál különösen fontos az ívelõ le és felszállásnál. Viszont ezek a gépek olyan légi harcra alkalmasak, ahol magassági vagy sebesség fölényre játszik a pilóta. Abban viszont nagyon jók.

Ha úgy dugózik a gép, hogy az átesési sebességnek még a közelében sem voltál, akkor azt dinamikus átesésnek hívják. Akkor jön elõ, ha hirtelen koppig kitéríted a botot, ekkor lenyomja a gép seggét, de a tehetetlensége miatt a gép nem tud azonnal megindulni fölfelé. Ekkor a levegõ áramlást már nem szembõl kapja, azonnal kritikus állásszög fölé kerül a szárny, és nagyon durván átesik (ha közben rá is csûrsz, az még rétesz egy lapáttal). Hogy ne kerülj ilyen helyzetbe, egyet kell tenni: nem rángatod a botot. Nem kopptól-koppig használod, és nem téped hasra úton útfélen. A hirtelen ide-oda rángatásnak -haa nem esel át- az eredõje úgyis nulla lesz, aki mögötted jön, annyit lát, hogy a gépeden az összes kormányfelület oszcillál, mintha epilepsziás rohamod lenne, de a gép megy tovább egy irányba 😊

Ha a szakkifejezéseket megtanulod, abból bajod nem lesz, mi meg talán gyorsabban megértjük, mit is akarsz mondani. Ami a haverokkal viccesen jön ki, azt mi nem értjük 😊

www.pumaszallas.hu

Sziasztok

Olyan mod létezik ami csak a hangokat változtatja át?Mert anno a 4.08 hoz volt sound mod,nem tudom hogy 4.09-hez van e ilyesmi.
Ha hülyeséget irtam csak finoman toljatok le.😊
ÖÖÖ hát azért lenne egy kérdésem a Spitfire ilyen jól manõverezhet típus!?<#wow1>Érdekes mikor az IL2-ben az UKDe1 mentem de a játékban is így van az összes szövetséges gép hát hogy is mondjam instabil számomra , pl:mikor musztánggal voltam és megtámadott egy Bf109/G6AS hát elégé meglepõdtem picit rántottam csak meg és egybõl megbillent a gép és pörögve zuhantam le de sikerül kihúznom a és akko egybõl jön a Bf oké mondom akko kanyar ballra de egybõl billen pedig metem vagy 380-nal de ebbõl már nem tudtam kihúzni és BAM!!Mondom megyek másik géppel (p47) de ezzel is úgyan ez volt,kiprobáltam a többit spitfire , p40, p38 és meguntam átmentem a német oldalra ott a Bf109G6/AS mentem semmi pörgés stabilan megy (500Kg bombával együtt xD) és még a Stukához is volt szerencsém (ott 1 500 és 2 250 Kg bomba!xD de semmi pörgés vagy bebillenés!)
Ezt nem értem a szövi gépek ilyen szarok lenének !?Mert nem hinném,mert minden máshogy alakúlt volna, vagy csak én lennék ilyen béna!xD , de akko a német és orosz oldalon miért nem csinálnak ilyet a gépek??(van ott is ilyen pörgés de csak akkor ha már rendesen megsoroztak!)<#fejvakaras><#idiota>

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Her Laca
Ugye ,ugye?)) Mondom én ,hogy tanult gépésznek nincs párja.😊)
Jól látod szepy kollega.😄 Bringa kosaras csapágy ,a tányér kicserélve egy acélra,az egész megkenve grafitos zsírral,és voala.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Oké Kojak állom a költségeket , igaz azok a propellerek ,de mi a suliban (ált. isk.) csak simán "rotortollaknak" hívtuk!Igen és még hozzáteszem van még ilyen kijelentésem bõven mivel hogy vannak olyan dolgok amiket másként neveztünk el és így mókásabb volt akkoriban és az idõ múlása ellenére ez maradt meg bennem ! Hát ez van ilyen az emberi elme jobban szereti azokat a dolgokat megjegyezni amihez jó és szép emlékek,dolgok kötik , szóval sajnálom ha ezzel fejfájást okozok!

Oké Tom akkor majd megveszem azt a pilótás fülest!

Lacusch69 : Azt a filmet láttam szép gépek meg minden de nem is tudom inkább olyan propaganda stílusú! Amiben persze minden Jenki szemszögbõl van!

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Húú bakker én kérek elnézést! Azt hittem ez a Deep Blue-bol van <#idiota>

Erre a xarra nem leszek kíváncsi <#levele>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Távgyógyításban még nem jeleskedünk, de alapvetõ dolgok:
-Amikor elindítod a játékot a bal alsó sarokban 4.09-et ír ki, rendesen fut?
-Lobbyra felregisztráltál? Milyen játékot jelöltél be?
TESSÉK

(A nyáron lesz a Viasat3-on)

<#idiota><#eplus2>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Amúgy magyarításért nézd meg a F.A.Q.-ot hátha mond valamit.

Egy jó magyarítás nekem is jó lenne. Csak nekem ehhez

Nem tudom használni a HyperLobbyt.Valamit nem csináltam jól vagy nem tudom.Megvettem a játékot eredetiben 46, persze német nyelvû 😞
Felraktam,nem kért semmit.Utána felraktam a 4.08 majd a 4.09 patch,fel installáltam a Lobbyt, connectoltam és semmi,nem látja a szervereket.
Bár valószinûleg valamit rosszul csináltam,csak azt nem tudom, h mit .
Valami magyaritás nincs a játékhoz, mert ezen a fricc nyelven nem igazán tudok eligazodni.
Válaszotok elõre is köszönöm!
Igen, az a légcsavarkúp. Nade...rotortollak? <#wow1> Ha az ilyen kijelentéseid miatt kórházi ellátásra fogok szorulni, akkor rádterhelem a költségeket! <#mf1>
VO101Tom
A mikrofon mindegy. Viszont ha TS-t használsz, akkor ne hangfalon hallgasd, mert akkor a többiek nem értenek a mondandódból semmit. A fejhallgató legyen nagy, jó hangszigetelõ, kényelmes.

www.pumaszallas.hu

Csak olyat!
Igen azaz tudtam hogy valamilyen kúp de most már minden oké!!!<#vigyor3>

A hangfal megvan de mikrofon nincs!😞
De láttam olyat a boltba ami a pilótákéhoz hasonló füles mikrofon egyben olyat érdemes venni!????

A kormány agyban meg a hajtókarnál szoktak ezek a csapágyak lenni.

Szerintem valami arra méretes golyós kosarat amit pl minden bringaboltban lehet kapni. Jól tévedek? <#circling>

Biztosan a légcsavarkúpra tetszik gondolni kedves kolléga.

Zpogi
Ez engem is érdekelne Laca 😊,és milyen csapágyat raktatok bele?

Zoli105: Szerintem simán orrkúpnak nevezik és nem csak a német gépeken van😊

Nem árt.
Megy hangszóróról és asztali mikrofonról is, de úgy nem az igazi.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Amúgy srácok lenne egy kérdésem ez a teamspeak izéhez kell füles meg mikrofon!?

My god!!<#fejvakaras>Hát a motorkúp az csak a német gépeknél van az amelyik fekete és fehér színû és hipnotikus hatása van ha sokat nézed tudod a rotortollaknak ilyen fedõ izé sajnos a pontos nevét nem tudom!😞

szekelyland
olyan mint a végbélkúp, csak ez elõl van és az elõtted levõnek fáj.... <#idiota>

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Herr Laca áruld már el nekem is a titkot!😄
Már a múltkor kérdeztem ezt a csapágyas megoldást.

A Béna.

Zpogi
Köszönjük majonur! Én már olvasom is a "Pumák és Boszorkányok"-at. Anno nem tudtam beszerezni sehonnan,a másik kettõt hál istennek sikerült megvennem 😊

Nagyon szépen köszi az infót! <#worship>

Tobak Tibor 3 konyve toltheto a http://e-konyvtar.com oldalrol
ha esetleg valakit erdekel. Pumak földön-égen, Pumák és Boszorkányok,
Pumák és a többiek

Zpogi
Itt van egy Firefox kiegészítõ azoknak akiknek nem megy annyira az angol. Csak kijelölöd a fordítandó szöveget,majd jobb klikk,fordítás beállítása és utána automatikusan fordítja a kijelölt szöveget. Nem tökéletes,de rengeteget segít.

Zpogi
Ez az UP 2.01 és a "warbirdsofprey" switcher volt nekem bekapcsolva,de nem attól ilyen szép a map,hanem attól,hogy ez egy újra textúrázott térkép,amit a szerver használ.

Leesett az állam!

Ez melyik mod?<#wow1>
Nekem is nyolc éves konfigom van és kellemes meglepetés ért, amikor felraktam az UP-t. A sima 4.09-es Il-2 már erõsen akadozott (gyakorlatilag a hosszú fagyások miatt játszhatatlanná vált), de az ultrapackkal megoldódott a dolog. Ha a stock 4.09-et aktiválom, akkor is gyorsabban fut a progi. Jó, kisebb akadások vannak néha, de legalább játszható az Il-2.

Bombázókhoz: waron a B-29-es (valamelyik utolsó Bellumban) kisebb kihívást jelentett, mint a B-17-es. Ha már az egyik motorja égett, akkor fél, egy percen belül levált a szárnyvég. Dornierrel meg egyszer végiglõtte az ember, és egy repülõ romhalmazzá vált, ami szép nagy spirálban elkezdett süllyedni a földig. Persze az online warokon a bombázókat sem egyedül támadta az ember. Ha pl. négyen támadtunk, akkor jó esélye volt, hogy másra koncentráltak a lövészek, és viszonylag simán lõhetett az ember. Egyébként is: az AI más. Ha kigyullad a gép, akkor õ már ugrik, nem próbálja hazavinni a gépet.
Sziasztok! Szepy, én is szivesen megnézem😊
Pogi, grat, majd lehet én is átnézek néhanapján ha elegen vannak ukded3-ra, ott csak azt nem szeretem hogy van ai, aztt szeretem ha tuoom biztosra hogy embert lõttem-e vagy sem.
egy ismerõsömnk segitettem tegnap felrakni az il-2-õt, meg onlin nyomtuk kicsit, még nincs joya, csak billentyûzet, bementünk egy üres szeróra, hogy gyakoroljunk pár iskolakörrel, stb, éjszakai mapp volt és lehetett fi-156-al, meg aviávalrepülni. 200 fölötti pingjeink voltak, de bakker olyan repülést láttm tõle, olyan laggokat...felugrott leugrott hátrafele ment, átment a viz alatt, átment az erdõ alatt átemtn a hangáron, volt hogy a gép ora látszott csak ki a földbõl..😄 behaltunk a röhögésen, mert õ is ugyanezt látta tõlem, hasonlokat, peig elvileg mindkettenen simában repültünk😊

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Her Laca
Ugyi ,ugyi😊) Mindig mondom,hogy tanult embernek nincs párja.
Nem is értettem,hogy a saiteknél ,miért nem csinálják így meg hiszen egy filléres alkatrészrõl van szó. Ráadásul egyszerû mint a faék.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Zpogi
<#nyes><#crazya>

ki84 forevör 😄
Nohab
A játék? Nem éppen. 2000 ft alatt lehet megvenni.
Zpogi
Na,ma elégtételt vettem a sok sérelemért ami a Rigán ért 😊
UKDed3-on BOB map-en 5 Shit mk1,aztán valami Japó map jött ami nagy szép volt. Ott 3db B-24,2db A-20,2db P-51 és végül 2db P-47 esett nekem áldozatul,nagyon élveztem,asszem vissza szokok erre a szerverre 😄
Itt van pár kép a Japó map-ról,ámuljatok bámuljatok 😊

Küldtem privátot.

Na látod! Tudsz te, ha akarsz 😊)))

Egy lõszerjavadalmazásból 5 ace B17-est lõttem le offline...

Nem, grafitos lítiumbázisú gépzsírt.

ez a grafitzsír grafitport és sertészsírt takar?