IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
250m. Van aki 150 et,de ismerek olyat aki 200 ra esküszik.
Ez inkább a szárny fegyverzetekre vonatkozik,mert ha az orrba van akkor tök mindegy. 350 re azért ritkán lövünk ,legalábbis én nem nagyon szoktam.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

egy olyan kérdésem lenne, hogy Ti a beállításoknál hány métert adtok meg a géppuska/gépágyú-nak? vagy menj olyan közel az ellenséghez, hogy úgyis mind1 h mit állítasz nem lehet elrontani? 😄 én 350métert használok, és azzal forduló közben elétartással egyre jobban eltudom kapni a célzott gépet, de azért érdekelne, hogy Ti mit használtok
Her Laca
Ez inkább gyakorlás függvénye szerintem. A revi kör alsó részét tedd a célra ,de mondom ezt így nem nagyon lehet elmondani. Csináld párszor és rájössz,a késleltetés legyen 1,5- 2,5 másodperc. Nem bonyolult egy csöppet sem ,én aki béna vagyok kb mindig eltalálom a célt ha vadásszal bombázok. ja és kb 45 fokos szögben repülj a célra de ez se szentírás. Mondom gyakorold és hamar rá jössz.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Harcostársak
Érdekelne, hogy a vadászbombázásnál mi alapján oldjátok a tökesúlyt?
Föleg A-s fokánál. Ahol ugye adot egy mindent eltakaró motor.

privát ment.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

VO101Tom
Még 4.08 patchnél, amikor a japó bombák rohadt erõsek voltak, egyik UKDed3 mapon a határ közelében támadtam egy csoportot, ugyanez a szitu: nem találom õket, légvédelem lõ rám (kiderült, hogy mögém) veszettül, én leborítok Ki-21-el, 2db 250-es eldobtam, erre elszállt az egész falu, amerre csak ellátok égõ friendly roncsok. Nem néztem elõtte mennyi pontom volt, de ez után -2200 lett <#idiota>

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Tényleg nagyon zsír volt a tegnapi eksön. Bár a Norvég map-rõl lemaradtam,de a kövi map a belgiumi volt és ez kárpótolt 😉.
Volt még Morane 406-os na az is lelõhetetlen szinte,ha a törzsét lövöd,vagy a hûtõjét max füstöt húz,de ha a szárny végét akkor az letörik.
Azt a bizonyos bombázást meg jól benéztem <#zavart1>. Egy szektorral eltájoltam magamat ami még nem is lett volna baj,csak mikor oda értem veszettül kezdett lõni a légvédelem,(csak nem rám,mint utólag kiderült)de vagy öt helyrõl is. Kinéztem magamnak egy jó kis zsíros konvojt,8 teherautó volt. A tengelyükkel megegyezõ irányból indítottam a támadást kb. 30 fokos szögben. Leoldottam a kis 250 kg-os bombám...erre:
frendly car destroyed
frendly car destroyed
frendly car destroyed
frendly car destroyed
frendly car destroyed
frendly car destroyed

<#wow1><#idiota><#confused><#banplz>

De azért jól éreztem magamat.

szekelyland
Jó kis buli volt, elsõ map Norvégia, A5 fóka és társai, Seafire, mosquito stb ellen, lesegítettem egy seafiret,és egy másikkal nekiálltam dogolni(!!) tudván hogy csak egy perc van a map végéig, az utolsó 10 másodpercben szembefordult a seafire, rövid sorozat, ül a kabintetõn, tulaj pk, mission loading, de szinte ugyanabban a pillanatban.. Következõ map nemtomhol, emil3, stuka b2 meg He-111 P2 vel P36 meg fokker DXXI ellen. Kevés vadászás után meguntuk a ködös földközelben bujkálást, meg valahogy a P36-ok nem akartak leesni, még a 20mm-esektõl se, úgy a briefing alapján nekiálltunk megkeresni a célokat, én Stukával , Pogi meg messzerrel védte a csíkos-kockás gatyámat az ellenséges darazsaktól. Eredmény: 1 reptér, egy útblokád eltisztítva, egy admin , asszem megin Smurfy kapott egy büdös nagy pk-t a junkersem hátsó lövészétõl, Pogi is lelõtt pár enemyt rólam, nomeg sikeresen telibebombázta a saját konvojunkat, ami olyan jól sikeredett, hogy a szerver azonmód -900 ponttal honorálta.
Sajnálatos módon csak egy óracskát tudtam menni, mert késõre tudtam repülni (be voltam osztva konyhaszolgálatra), de jó volt.

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Zpogi
Egy kis ízelítõ a maiból😊

szekelyland
ma este asszem egyet kell repüljek. jön vki??
Szepy, Pogi megismételjük a múltkori akciót az Ukded3-ason? 
olyan jóóó vóót.....

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Ne hallgass a gonosz nvidia bérencekre! 😄 A 10.5-s driver kell neked, abban rendbe rakták az opengl részt, és nem lesz kockás... 😉

( Én is ezt használom, az il2 manager progival karöltve )

www.smart-bus.hu

Sanyo
Oleg egyszer azt mondta, hogy "10000 méter felett nincs repmodell". Gondolom úgy értette, hogy felette már nem számol a megváltozott körülményekkel (légnyomás, hõmérséklet, légcsavar, motor, stb.), így megmarad a 10ezer méternél aktuális érték.

www.pcpilot.hu

"Nem lennék az elleség helyében." 😊

Megtaláltam Oleg újabb titkos csítjét: P-47 D27-late...

7500m-rõl indulva, azonnali 110% (+ vízbefecsi). Felmegy 12500m-ig, 12perc múlva melegszik túl a motor.
További 6 perc folyamatos túlmelegedés után egy véletlen átesés miatt lekaptam a gázt, a motor másodpercek miatt visszahûlt normálisra.
Mindezt az elejétõl kezdve zárt hûtõzsalukkal(!!!).
Egy D9 vagy K4 motorja ennek a felétõl is megdöglik.

És még csodálkozunk, hogy semmivel sem érjük utol, a Compare adataival ellentétben...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

A MAT Managernél mit kell az elején felugró kis ablaknál kiválasztani,ahol felkinálja required,optional(hyperlobbi)...?
Bocsi hogy béna vok de ember legyen a talpán aki bármit letölt innen!

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

Sanyo

www.pcpilot.hu

TG Gida
Bakker<#rinya>

Isten áldja a pogányokat!

Köszi a segítséget a trimmel kapcsolatban. Lassan de kezdem megszokni a kezelést, ezek szerint csak gyakorlás kérdése.
Értem de akko honnét lehetne leszedni!?

World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105

VO101Tom
Ez a modtól függ. Ezeknek nincs olyan rendszerük, mint az Ultrapacknak, van amit lehet alá installálni, valami csak sima file-másolgatás. Az ilyen file másolgatósokat - ha visszateszed az összes eredeti file-t - akkor le lehet szedni. De mindenképp érdemes egy másolaton próbálkozni, kevesebb macera, és legrosszabb esetben sem kell újratelepítened nulláról, ha mondjuk online repkednél, csak letörlöd a másolt il2-t és kész.

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Az AllAircraftArcade.com már vagy egy hónapja megszûnt sajnos.

ööö hát nem akarja behozni az oldalt!😞
Tom de ha inaktiválom õket akkor tudok menni online nem!?

VO101Tom
Ha innen leszedsz dolgokat, akkor csinálj egy biztonsági másolatot az il2-bõl. Egyszerû másolás után az új mappából is indítható. Ezeket az innen-onnan összeszedett modokat nem szeretik az online szerverek, ezen a másolt il2-õn próbálgasd õket.

www.pumaszallas.hu

TG Gida

Isten áldja a pogányokat!

Szeretném megkérdezni tõletek hogy honnét lehet leszedni egyátalán ezt a módot: http://www.pcpilot.hu/il-2/il-2-nehany-erdekes-mod.html !? Mert érdekelne milyen lehet helikopterrel menni az IL2, meg az éjjellátó fw190-es is érdekelne!

Vogel
Water = 4 megoldotta a problémát 48xx-es havernál. Lehet directx vs opengl opciók kapcsolgatása segíthet.

Keresek egy ügyes kezû topiktársat, aki készítene nekem egyedi skint Fókára.
SgtChris
Nah meglesem ezt a progit, remélem sikerül valamit kihoznom belõle... Köszi a fáradozást, ha nem bírok vele, majd még jelentkezem!

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Her Laca
Vagy van ez a IL-2 STAB nevû progi,lehet ott van valami opció ere a problemára ,de jelzem csak találgatok.

Her Laca
Igazad van. Most néztem át a config inimet.
Itten bemásolom az érintett részt,hátha okosabbak leszünk.

TexQual=3
TexMipFilter=3
TexCompress=0
TexFlags.UseDither=1
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=1
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=1
TexFlags.UsePaletteExt=1
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=1

TexFlags.TexEnvCombine4NV=1
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=1
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=1

HardwareShaders=1

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=2
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=17
Water=4
Effects=2
ForceShaders1x=0

PolygonOffsetFactor=-0.15
PolygonOffsetUnits=-3.0

SgtChris
Megnéztem, de a water=4 opcióval is ugyanolyan gyér a vízfelület...mindenképp a hardwareshader-t kéne erõltetni asszem...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Her Laca
😄DD
De jól ismersz😊
Nem mondok én már semmit😊)Még vita kerekedne oszt meleg van ahhoz😊
De valami megoldás van rá asszem,,valaki herbákolta már meg a dolgot.

Her Laca
Sapphire HD4850 512MB-GDDR3!!!

Asszem itten van a bibi. De a vizet nem avval kell átírni,hanem a Vater-t kell négyesre tenni az open GL nél.

Jellegzetes 48xx probléma.
Pár kollégának már volt hasonló gondja, biztosan segíteni fognak.
Bár szerintem Laca elsõ mondata az lesz, hogy: "Vegyél Nvidiát!"

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

SgtChris
Üdv Urak! Segítsetek! Feltettem szép sorrendben a patcheket egészen az UP 2.01-es patchig. Frankón megy a játék. De, ha a full részletességre szeretném beállítani, Perfect módba (opengl shader-ekkel turbósított vízfelületel), és emiatt a conf.inibe átírom a az opengl résznél a hardwareshaders=0 opciót -1-re, akkor a menüben a feliratok eltûnnek, a betûk helyett kockák és téglalapok lesznek, az egérmutató eltûnik...amúgy a játék fut szépen továbbra is, de a chat, illetve a menü használhatatlan, így kilépni sem lehet, csak ctrl+alt+del kombóval. Valami megoldás??? A gépem az aláírásban, a legújabb driverekkel, Windows7 x64-el...

szekelyland
Majdnem minden gépnek a trimm alapbeállítása úgy van hogy az utazósebességnél minimális legyen a pilóta beavatkozása, a régebbi messzerek kb 65-70% gázzal 300-350 körül gyakorlatilag nem kell a kormányhoz nyúlni, nyílegyenesen megy és a csúszásjelzõ golyó is középen marad

PhantomAss
egyébként így van, ellen kell tartani a botot
próbáld ki pl mondjuk a jak 9-est, ott elengedett bottal nem nagyon tudsz repülni, mert elkezd orsózni a gép amint elengeded
a messzer pl elég jól repül magától is
viszont pl a p51-est teljesen ki tudod trimmelni minden sebességnél (mert ugye a trim a sebességtõl is függ, állandóan változtatni kell a sebesség függvényében)
meg kell szokni, ha jó joyod van akkor nem gond

GOOBY, pls

1.Ellentartasz a bottal.

2.Beléped a pedált ellentétes irányba (közel sem tökéletes, de használható megoldás, golyóra figyelj!)

2.a. A billentyûzeten, vagy ha Saiteked van, a profilozóban megoldod az oldalkormány trimmelését.
Ez gyakorlatilag a második megoldás kényelmesebb változata.
(Ebben az esetben, amint mozdítasz a pedálon és az visszatér alapállásba, a trimm semlegesbe áll, vagyis újra kell trimmelni.)

3.Gázzal játszol.

Nem teljesen világos, hogy balra forgáson a giró efektet érted-e.
Nálam a Saitek Cyborg Evo Force bot okoz hasonló hibajelenséget, amikor elindítom a játékot, elsõre mindig kitéríti az oldalkormányt. A megoldás az, hogy indítás elõtt mindig meg kell kicsit mozgatni a kormányt, vagy a pont középsõ részre a profil editorban berakni egy deadzone-t.
Csak azért említem meg, mert én is elgyötrõdtem vele az elején...
Magam részérõl a magassági trimmeken kívül nem nagyon használom a többit, legfeljebb sérülés esetén, de igazi megoldást az sem nagyon nyújt, ha már egyszer lecsípett valaki a szárnyadból.
Her Laca
Mért ne tudnád? A sebesség függvénye is a dolog. Nem kell csutka gázon közlekedni mindig ,légi harcnál meg úgyis folyamatosan rángatod a vasat.
A magasságit meg ki tudod minden gépen trimmelni.

Tehát ha jól értem az aileron trimeket lehet a forgás ellen használni, ami nem minden gépen van, és az emelkedés/süllyedés ellen az elevator trimeket. Ez így német/orosz gépeknél eléggé gáz, így sosem fogom tudni õket egyenesbe hozni? Mindíg forogni fognak?

Benneteket nem zavart a joynál, hogy mikor megdöntöd, kicsit bele is forgatsz, és azzal állítod a függõlegs kormányt is?

Kösz a válaszokat
Na, tudom, hogy nektek nem nagy szám, de tegnap hosszú próbálkozás után sikerült lenyomni az elsõ PE2-met, és most ennek örülök. Egy másodikat is rommá lõttem, mindkét függõlegest, az egyik vízszintest, egy szárnyvéget amortizáltam le, meg raktam néhány lyukat a szárnyába meg a törzsébe. Aztán elfogyott a lõszer, meg a jobb oldali vízszintesem...
Így hazafelé vettem az irányt.
Szemét kis dögök, hátulról visszalõ, felülrõl leborít, alulról kifordul, szembõl meg rámlõ...

Si vis pacem, para bellum.

PhantomAss
a balra forgás ellen az aileron trimet tudod használni, de az csak nagyobb gépekben (pl bombázók), és általában az amcsi vadászokban (pl p39, p51, stb) van. A németm ruszki vadászokban nincs! Csak elevator trim ami van majdnem minden gépben, kivéve a háború eleji gépek, pl i-15, 16
a játék a trim állítását nem jelzi, de a pilótafülkében a trimek tányérjai forognak, abból le tudod olvasni a beállításokat
Fokozatosan is lehet állítani, nálam az x52-n tekerõgombon vannak

GOOBY, pls

PhantomAss
nekem 2 olyan joyom volt, arra készülj fel, hogy kb egy évet bír, és utána a középállása kikopik, nagyon pontatlan lesz (a ffb hátránya sajnos)

GOOBY, pls

A Force az L. Extreme FFB-s változata. Nekem a sima Extreme van. Én elégedett vagyok vele. Kb. 1,5 éve használom. Az egyetlen hibája, hogy a hat switch már kicsit kopott, és néha akkor is vesz "le" jelet, ha nem akarom. Többeknek volt gondja Logitech joyokkal, én nem bántam meg, hogy ezt vettem.

Si vis pacem, para bellum.

Sziasztok.

Most kezdtem ezzel a játékkal játszani. Többek között a folyamatos balra forgással van problémám. Ez elvileg trimmeléssel orvosolható de nem megy. Próbáltam az eredeti billentyûzet kiosztással (és újra kiosztásával is) de nem veszek észre változást. Ha változtatom a trimeket, azt kiírja a gép mint a flaps-nél vagy a futómû leengedésénél, vagy csak csinálja? Csak egy állásban lehet a trimeket változtatni (-/+), vagy fokozatosan is?

Köszi elõre is.
Köszi az infót 😊
Tehát autós kormány pedáljára gondolsz? 😊
Egy ilyen joy van már folyamatban (vagyis úton) LOGITECH Wingman Force 3D Pro.
Remélem, hogy ez jó lesz és nem feleslegesen dobtam ki a pénzt. 😞
VO101Tom
A légcsavar forgással ellentétes forgatónyomaték ébred a gépen, amit a sárkány aerodinamikai kialakításával többnyire kompenzálnak (meszának pl a függ vezérsíkja nem teljesen szimmetrikus), de ez nyomaték és sebesség függõ, ellen kell korrigálni. Felszállásnál is megvan ugyanez az elhúzás, ott a pedállal ellene kell lépni! (Messerschmitten van egy olyan funkció, hogy a farokkereket -ami szabadon foroghat - egy rugós ékkel rögzíteni lehetett, mikor pont elõre állt, bekattant, és többet jobbra-balra nem mozdult el. Ez segített irányban tartani a gépet, amíg el nem emelkedett a farok. A játékban asszem "tail gear lock", vagy valami hasonló nevû gombra tegyél billentyû parancsot. Ez azonban veszélyes is volt, ha nem óvatosan adták rá a hajtómû teljesítményt, akkor a farok elemelkedésekor "kitört" balra, és lefuthatott a felszálló pályáról. Szûk nyomtáv, kis kaszni, erõs motor az veszélyes egyveleg 😊

Ha veszel joyt, mindenképp olyat vegyél, amin van pedál funkció is. Vagy még jobb, vegyél valami gagyi autós kormányt, aminek egyformák a pedáljai, azt is lehet repülõhöz használni - igaz kicsit más elven mûködik, de végeredményben használható. Nem csak fel és leszálláskor fog kelleni a pedál, hanem repülés közben is, de leginkább légi harcban. Nem is lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire sokat ér. Sokkal vezethetõbb a gép, a kritikus repülési helyzeteket hamarabb tudod lekezelni, és célozni is sokkal könnyebb. És a jobbra-balra tekergetõs joyt nagyon nem tudtam megszokni, az X45 "pedálja" meg inkább vicces mint használható. Szal ha nem tudsz (drága) repülõs pedált venni, pár ezer forintos kormányt mindenképp ajánlok - ha komolyabban akarsz az online repkedéssel foglalkozni...

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Jó majd szólok a szomszédnak ,õ fotómûvész .😊
Minek ide fotó?😊) Még ha valami komplikált valami lenne,de mint mondtam egyszerû mint a faék😊
Különben most lett kész nálunk a nagy házátalakítás,(nejem megvadult és nem hagyott békén,rommá döntöttem a 3 éves kecót😞 azt se tudom hol a fotoapparát.😄