IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az unokatestvérem most szült nemrég 38 évesen egy gyönyörû kislányt, elõtte 36 évesen egy hasonlóan szép kisfiút. Szóval nyugi. :)

35 lesz októberben

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Akkor még van idõd Il2-zni addig. :)
Ha szabad megkérdeznem, hány éves a párod?

Her Laca
Na urak sikerült megtákolnom azilkettöt,hogy enné meg a fene. Most már felmegy a spitre. Van ez a 2.01 es patch három file na azt ráeresztettem oszt megjavult de leszedem a fullt is biztos ami ziher.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Bocs, Kferrónak ment..

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Elméletileg február 17. Asszonykám az életkora miatt lett veszélyeztetett.

Nem szeretnék jobban belebonyolódni, mert az elõttem szólók már úgy is elmondtak mindent amit kell, de nekem van egy egyre erõsebb érzésem, hogy bármi ami csak kicsit is fényesítené magyarország hírnevét, azt bizonyos körök minden áron lejáratni, lezülleszteni, megsemmisíteni vagy ha elégg jövedelmezõ és állandó pénzéhségük úgy itéli lenyulni akarnak. Talán bennünk a hiba, hogy hagyjuk és mindíg mástól várjuk a megoldást. Ellehet gondolkodni miért van ez így. Talán az elmúlt "átkos évek" - ami sokkal több mint 40 év - nevelte belénk a tehetettlenséget nem tudom. De hasonló példákat lehetne sorolni. Pl: az Overdose ügy stb. stb.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

VO101Tom
Az oroszok olyan precízek és alaposak egyébként, hogy az már etalonnak számít? :)

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Az Aranysasban volt egy cikk a felújításról. Az Orosz szakik csak pislogtak,hogy ilyen alaposan felújítják a madarat. Ha jól emlékszem azt mondták,hogy õk mármint az oroszok fele ennyit se bíbelõdnének vele.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

VO101Tom
Na igen. Nem az ülés formája a lényeg, hanem hogy kilövi-e a pilcsit vgy sem :)

www.pumaszallas.hu

Sanyo
Természetesen van benne. Tom úgy értette, hogy töltet nélküli, vagyis nem üzemképes.

www.pcpilot.hu

Nem lehet benne katapultûlés? Ezt nem tudtam. Ezen a képen mindenesetre látható, hogy az eredeti KM-1 katapultûlést teszik vissza, bár ezek szerint töltet nélkül:

Egyébként érdekes, hogy Lengyelországban minden gond nélkül repül egy ugyanilyen gép...

Apuka leszel? Gratula! Mikorra várjátok a picit?
A feleséged miért veszélyeztetett terhes? Remélem nincs semmi gond.

VO101Tom
Azért azt se felejtsétek el, hogy az a Mig polgári gép lenne. Mint ilyen, nem lehet benne katapult ülés! Én fel nem szállnék vele enélkül. Ti igen? De most komolyan. Amit meg máshonnan -pletyka szinten- hallottam, hogy a Goldtimer szûk költségvetésbõl dolgozik, ezért fõleg eredeti (értsd: még fellelhetõ roncsokból kiszedett) alkatrészekbõl rakják össze. A Li-2 szépen felújított gép, csak dícséret illeti õket, de ez a Mig nem egy kategória azzal, terhelés, üzemeltetés szintjén sem.

Kferro, írod a hsz-ban: "5. Minden javítási dokumentáción biztosítottunk helyet a hatósági észrevételeknek de ezzel õk egyszer sem éltek, kifogást soha semilyen tevékenységünk ellen nem emeltek." - Hát... most tettek.

Magyarországon sajnos nincsenek sivatagok, vagy kiszáradt tengerek, amikben az ilyenekkel eljátszadozhat aki akar, ez egy sûrûn lakott ország, ahol a közlekedési hatóság erõsebben felügyeli a légteret, mint a nagy vizen túl. Én is szívesen látnám repülni azt a gépet, csak a magyar viszonyok között nemtom képesek-e tényleg megbízható, 1000%-ig üzembiztos gépet összekalapálni.

A Corvus, amivel Besenyei repül most, az egy külön oldalt megérne. Ott is ment a sírás, hogy midnenki köcsögösködik velük, aztán mikor leesett az egyik gépük, meghalt két ember (azonnal "pilótahiba" volt) a hatóság ízekre szedte õket. UL kategória miatt egyátalán ki, miylen végzettséggel és tapasztalattal csökkentette a mûanyag részeket, terheléses próbák nélküli mûanyagok, valósnál többszörösen túlbecsült szénszálas teherbírás, gittelt szárny (!), satöbbi satöbbi. Érdemes a közlekedési hatóság jegyzõkönyvét elolvasni, milyen hihetetlen szabálytalanságok voltak ott (fényképek is vannak). 2007.08.02.-nél keressétek. link
Persze, Besenyei gépe már más építés -mondják- másik típus, én azonban egy gépet nem vennék ettõl a cégtõl, az ziher.

www.pumaszallas.hu

Én is ott tartok, hogy a szüleim nyugdíjából fizetem a havi sarcokat.
Amikor egyszerûen összeomlik a piac, szó szerint egyik napról a másikra, az APEH-et ez kib@szottul nem érdekli...
Mint látjuk, nagyszerû dolog vállalkozónak lenni.
Az már csak hab a tortán, hogy páromat kiírták veszélyeztetett terhesnek, minimál táppénzzel...

Na mindegy, repüljünk...

Tegnap nem volt netem, és offline játszadoztam.
Érdekes dolgokat vettem észre a nagy magasságú légiharcban:
-A P47 D27-t semmi sem éri utol (légcsavaros)
-A Mustangot (P51 D20) a D9 könnyen utoléri
-A9 pariban van a Mustanggal (ezen tényleg meglepõdtem)

Persze csak AI ellen, humán ellen könnyen lehet, hogy más a helyzet.

Így van. Sajnos a politikusaink nem velünk foglalkoznak. Pontosabban igen, mindig a mi rétegünk (a dolgozó, bérbõl és fizetésbõl élõk) kapnak újabb és újabb terheket.
De akkor se panaszkodjunk. Most már tudjuk, hogy forradalom zajlott le a szavazófülkékben, s errõl mindenkit tájékoztatnak. De jó! Csak nem érzem, hogy ettõl nekünk jobb lenne...

Off:

Csak az árfolyamkülönbségbõl adódóan közel havi 300ezer forinttal nõttek a kiadásaim az elmúlt pár hónapban. És akkor még a plusz teherbõl adódó fizetésképtelenség miatti késedelmi kamatokat nem számoltam... :S

Lassan nincs hova hátrálni... ha így megy tovább minden, csúnya vége lesz ennek...

On

www.smart-bus.hu

Willenbrock
Furcsa eljárás ez.

Her Laca
No mert ha mindig kussba marad az ember akkor ez az ország soha nem változik. Mi az ,hogy a mások munkáját ilyetén szinten semmibe veszi valaki,ráadásul az ügy igenis széles tömegeket érint. Skandallum!

Her Laca
Emberünknek a seggébe kell dugni egy föld levegõ raketát oszt irány az egyenes! Jelzem meg kell fogalmazni egy fogalmazni valót ,jóóóóóóóóóóó sokan aláírni és elküldeni megfelelõen magas helyre. Magyarán közfelháborodást generálni,ami nagy valószínûséggel eredményre vezethet.

A tegnap idézett hsz folytatása ugyanattól az emberkétõl:

"Ennek vázlatos elõzménye:
1. A gépet csak akkor vásároltuk meg amikor a kezünben volt a hatóság állásfoglalása miszerint az általunk benyújtott dokumentáció alapján a hatályos magyar jogrendszerben repûltethetõ a masina.
2. Hazaszállítás után megkértük az egyszeri és eseti nagyjavítási engedélyt amit a benyújtott mûszaki dokumentációk alapján megkaptunk ami a mai napig érvényes.
3. Az adminisztráció megkönnyítése érdekében megkértük az ideiglenes lajstromot amit meg is kaptun.
4. A javítás teljes tartalma alatt építési naplót, munkalapokat és a javítással megbízott cég teljes adminisztratív nyomtatványait használtunk amire kértünk is engedélyt.
5. Minden javítási dokumentáción biztosítottunk helyet a hatósági észrevételeknek de ezzel õk egyszer sem éltek, kifogást soha semilyen tevékenységünk ellen nem emeltek.
6. A javítás elõrehaladtával több alkalommal történt egyeztetés a mûszaki átvétel ütemezésérõl és mi akárhányszor eleget tettünk a kérésüknek õk még hívatalos válaszra sem méltatták a társaságot.
7. Mintegy három hete eleget téve a fõ mûszaki észrevételének ismét megújítottuk az ideiglenes lajstromot természetesen befizetve a nem kis összegû illetéket.
8. Azóta csak meddõ szófecsérlés, fenyegetõzés csúsztatások és hezugságok jellemezték a kérdéses úr hozzáállását a kérdéshez.
9. A végeredmény a határozott elutasítás. Arra, hogy ilyenkor mi a teendõ ami a végcélhoz a gép repûléséhez vezet igen nehéz megmondani de van néhány verzió mielõtt még eladásre kerûlne a madár."

Ehh, bakker. Sajnálom. :(

Her Laca
Van ujj restore? mert amim van annak nincs menüpontja

Willenbrock
Mi lehet az oka a tiltásnak ha a felújítás alatt nem volt vele problémájuk,meg mi ez a gõgös,fenyegetõ hangnem?Miért nem repülhet magyar lajstrommal ha régen a vadászerõnk gerincét képezte a típus?Fene érti ezt.Meg az air-race ügy is-ha eddig nem jelentett biztonsági kockázatot akkor most miért?Mellébeszélés szaga van a kifogásoknak.

b@sszameg! pedig agusztus 20-at anyira vártam máér ott is repült volna a mig.
Az országról pedig, ne a hazát szidjátok, az mély álomban van, és idegen hatalmak markában, mentek a tankok, jöttek a bankok.
Az országromboló rohadt férgeket, a tolvajokat, milliárdosokat magyarán annak a bizonyos népcsoport tagjait, és a nép nagy részét, aki birka módón él és semmit se tud az egészrõl....
no de énse megyek bele, ebbõl volt balhe multkor.

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

off
Utoljára április elején volt fizetésem. A svájci frank alapú hitelem meg a egekben van.
Valahogy nem lol-nak érzem az országot, hanem sokkal rosszabbnak...

[HUN]FaTaL
lol ez az ország...

http://goo.gl/gd6Zi5

Papa01
Elkeserítõ... <#shakehead>

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Nem lesz Red Bull Air race sem... :(((

www.smart-bus.hu

Zpogi
Ez nem "Magyarország",ez "valaki" más,de ebbe most ne menjünk bele.
Egyébként a Besenyei gépe is ezért repült kanadai lajstrommal,tetves bürokrácia. Sajnálom,ha tényleg nem repülhet többé...pedig talán láthattam volna az elsõ repülését,itt lakom a tököli reptér mellett.

Zpogi
Csak elindítod az update&restore-t kiválasztod a megfelelõ menüpontot és autómatikusan leszedi,aztán megint kiválasztod a megfelelõ menüpontot és visszarakja. De ez csak akkor mûködik,ha már fent van a 2.01.

Bár nem Il2, de gondolom, sok embert érdekelt itt a Goldtimer által felújított MiG-15 sorsa, amirõl rebesgették, hogy a kecskeméti repnapon akár már repülhet is.
Erre most mit olvasok az egyik fórumon? Idézet:

"Szeretnék tájékoztatni minden érdeklõdõt, hogy a hatósággal történt többszöri egyeztetés ellenére a tegnapi napon a légügyi fõvilláskúlcs kiterítette a lapjait a HA-UTI érvényes ideiglenes lajstrommal rendelkezõ UTI Mig-15 SB-Lim-2A-val kapcsolatban. Idézem: " ez a repûlõ magyar lajstromban magyar légtérben soha nem fog repûlni!". Egyben megfenyegette a javítással megbízott céget, hogy bármilyen irományt bead a hatósághoz a géppel kapcsolatban visszavonja a cég teljes tevékenységi körére vonatkozó mûködési engedélyt annak ellenére, hogy a mai napig érvényes az általuk kiadott egyszeri és eseti javítási engedély. Erre varrjatok gombot!"

Az eszem megáll, s szóhoz sem jutok.
Ez Magyarország... :( :( :(

Mit szóltok hozzá?

Her Laca
Ha 2.0 ra visszaállítom akkor nem csak valami kisebbet kell elindítanom,hogy 2.01 legyen. Öreg vagyok már ehhez:)

9 db

Her Laca
a2.01 az hány rar file. ezer éve nem telepítettem ,és fogalmam sincs mi melyik:)

Zpogi
Én a múltkor azt csináltam amikor nem indult el a Spit vs 109,hogy elõször visszaállítottam az update&restore-val 2.0-ra aztán megint vissza 2.01-re és azóta mûködik,bár kicsit hosszadalmas mûvelet.

Her Laca
oszt azt honnan?:) Én már unom ezt nagyon:)

TG Gida
Töltsd le a legújabb ultrapackot,én is ezzel szívtam múltkor.

Isten áldja a pogányokat!

PhantomAss
ez a bajom nekem is
amíg volt all seeing eye, volt vagy ötven szerver amibõl lehetett választani
most hogy csak lobby van, van talán három szerver ami használható

GOOBY, pls

Her Laca
Igen elindul a töltés oszt sanyi. Ezért kérdezem nem kell e valami más is.

Laca, ha egyre gondolunk, én repültem már ott, én beragtam a warbirds of preyt a jsgme-bõl és ugy ment, a modos spit vs 109
próbáld ki sztem<#eljen>

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Her Laca
Mikor repülhetek Dover sziklái mellett ilyen grafikával?
Ez itten a fontos kérdés!:) BOB ot akarok! Még szivart is veszek a számba repülés közben, isten engem úgy segéljen.

Her Laca
Gyerekek! Mi a retek kell a spit vs 109 mod os szerverhez. Kidob timeaut-tal. Nincs egy normális szerver ahol sokan vannak, az ikonos szervereket már kezdem unni,mert majd jóóól megszokom aztán meg mereszthetem a szemem ha nincs ikon:)

Sanyo
Storm of War friss - A Vickers Wellington bombázót elemésztõ tûz átégeti a szerkezeti elemeket, He 111-et ijesztgetõ Hurricane, Blenheim bombázót lövõ Bf 110 és néhány rakodódaru.

www.pcpilot.hu

Vogel
Felmentem a héten repülni végre, 2-300as kolesz pinggel. El is vette a kedvem. Pofámba robbant a tempest kb 300(!) méterrõl.

VO101Tom
Bombákkal lehet kacsázni, pattog vizen és földön is, ha nagyon lapos szögben oldod ki, de ehez kell az is, hogy a késleltetése legyen nulláról feljebb állítva. Nekem 2-3 másodperc szokott lenni.

Amit Pogi linkelt oldalt, azon kívül ajánlanám még innen a 02 A BOMBÁZÁS ESZKÖZEI, III. fejezet c. pdf-et. Ez egy 1943-ban a Kassai Repülõ Akadémia bombázó képzésen részt vett állományának kiadott tankönyv. Szélirányt, és bomba szórásképet nem kell nézni, de a revivel való célzás, oldási szögek pl. meglepõen jól használhatók a játékban.

A lõfegyverek összetartását nem érdemes nagyon közelire állítani, mert akkor messzire nem tudsz pontosan lõni. De ez csak a szárnyágyús gépeknél jelenthet gondot. Nekem asszem 300-400m. Közelre meg így is, úgy is lehet...

www.pumaszallas.hu

Köszönöm a válaszokat. Marad a gyakorlás.
Fokánál oldalról vetödtök rá?
Egyébként, ami sokat segít az íránytartásban, az a légvédelem :-)

Zpogi
A konvergenciával kapcsolatban pedig a Békák oldalán(a fórum vége felé) találtam amirõl írtam.

Zpogi
Itt van egy kis segítség laposszögû bombázáshoz a Pumaszállásról.

Zpogi
Én úgy szoktam bombázni,hogy kb 30 fokos szögben,a revi közepét ráhelyezem a célra ,de valójában a gépem orrával célzok. Tehát mondhatni elhúzok a cél felett és amikor a gépem orra a célra mutat na akkor oldok,a magasság ilyenkor kb. 50 méter lehet,ezt még nem figyeltem meg,csak úgy érzéssel szoktam oldani.
De ahogy Laca is mondta gyakorold egy kicsit és ráérzel.

Spargarepa: én a konvergenciát 300 m állítottam minden fegyveremnél,de ez is csak megszokás kérdése. Viszont valahol olvastam,hogy 300 m-en fele akkora a szórása ugyanakkora távolságra,mintha 600-ra lenne állítva. Mielõtt ezt olvastam volna nekem sokáig a gyári 500-on volt.