IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
Csak hogy pontosak legyünk 😉
Mivel ez hobby project, mindenki csak szabadidejében tud vele retkelni, ami sokkal lassabb mint a fizetett modellezőkkel, programozókkal dolgozó stúdiók. Cserébe ingyé van 😊
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."
Si vis pacem, para bellum
mustangdc3: Hát ez a cikk nem éppen a csődszélén álló USA-t vázolta fel...
Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.12.01. 08:04:24
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."
Ezek a gyerekek hivatalosan átjárnak. Határon határellenőrzésen esnek át. Senki nem tartotta vissza őket, senki nem vitte kényszersorozásra. Néhányan valóban elmentek harcolni, de önkéntes alapon. Inkább a keleti megyékben megy a sorozás, nem itt a magyar határ mellett.
Irtam,hogy mi kis országok szívjuk meg. Ezt tegnap este. Tessék.
Na ugye?
Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.12.01. 08:01:22
http://www.vg.hu/velemeny/adossagplafon-az-usa-ban-jatek-hatarok-nelkul-421985
Az Usa adóssága nagyobb mint az éves GDP-je és a plafon emelésről többször is szó volt. Például tavaly vagy tavaly előtt volt egy olyan hogy ha nem emelték volna meg az adósság plafont nem tudtak volna fizetni a közalkalmazottaknak. A ő fizetésükben így is voltak csúszások és kényszer szabadságolások. A csőd szélén vannak már egy ideje és ennek nem nehéz utánanézni
mustangdc3: Milyen pénzügyi mutatók?
Utoljára szerkesztette: Rue East, 2015.11.30. 23:08:10
Ukrajna. 25 Km.-re lakok a határtól. Fiatal 20-25 év körüli emberkék járnak át vásárolni. Akkor is, amikor nagyobb volt a balhé. Beszélgetek több ott élő emberrel is. Nem kell mindent elhinni, amit a hírekben közölnek. Arról meg ne is beszéljünk,hogy Ukrajna keleti területein kik álltak átt hova, a harcok idején?
A fegyverbiznisz. Az tartja vissza.
A CIA, KGB, MI, MOSZAD. stb. stratégiai elvei között- egy terület megszerzése, ill. a terület ellenőrzése- elsődleges feladat a térség destabilizálása. Amikor ez megtörténik, márpedig Egyiptom, Líbia, ugy összességében a Közel kelet térségében ez történt, akkor lép életbe a biznisz. Mert ugye azt nem tagadhatjuk,hogy életbe lépett. Mi van jelenleg az USA külkereskedelmével? Mit tud eladni? Olyan szeinten és mennyiségben, ami a gazdaságát fenttartja, vagy legalábbis szinten tartja? Ismeritek azt a mondást, hogy ami nem kinai, az hamisitvány? Amit még el tud adni, az a fegyver. De ha ezen országokban stabilrend uralkodik, -mert az volt- akkor nem kell a fegyver. Olyan diktátorok volotak ott, hogy eü. oktatás, nők egyenjogusága, teljes mértékben "tiporva" volt. Igaz? Nem lehetett menni biztonságban sem Egyiptomba nyaralni, sem Líbiába, sem Tunéziába, sem sehova a Közer-keleten. ( na jó Izraelbe tényleg nem. :-) )
Márpedig tudjuk,hogy az ISIS nem ma kezdte. Az USA eddig csak maszatolt a térségben. Nem igazán füllött a foga, hogy ezt a destabilizált helyzetet megszüntesse. Mert vették a fegyvert, a lőszert, a technikát. na nem a legújabbat. Ha legyalulja az ISIS-t, akkor ez a bevételi forrása elmarad, kiesik, stb. Hidd el Tom, nagy érvágás lenne ez nekik.
Csak gondolj arra, amikor mi az oroszokkal akartunk gázvezeték építésbe fogni. Mekkor tiltakozást váltott ki mind az EU-ben, mind az USA-nál. Mindenki azzal érvelt, hogy ott a gringók palagáza. De könyörgöm! Az a Föld másik oldalán van. 20000 Km.-re innen. Ha az EU tagországok nem veszik meg a palagázukat, az sem kis érvágás.
Csak szemléltettem, hogy milyen érdekek mentén háttérszándékkal felelős az USA az ott kialakult helyzetért.
Azt már nem is emlitem,hogy történelmileg milyen felelőség terheli a franciákat, az angolokat. Mesterségesen felhúzott határok, törzsi vallási területek szétszabdalása. Különböző törzsek, vallási irányzatok egy országba tömöritése, európai országok érdekei szerint.
És, hogy ne legyek egyoldalú.
Oroszország érdeke:
Destabilizálni az adott területet, oroszbarát kormányokat létrehozni. ( ez még nem látszik nyíltan) De! Ha Szíriában rendet tesz Putyin, akkor jó eséllyel a többi állam is kérhet segitséget tőle. Ne felejtsük el, ez már nem Szovjetunió, nem kommunizmus. És akkor az oroszok a Földközi-tengeren oda-vissza garázdálkodhatnak. Mellesleg az ott kitermelt olaj, gáz mennyivel olcsóbb, mit ha Szibériában kellen ezt megtenni.
Szóval nem egyszerü itt a képlet. De az biztos,hogy mi kis országok szívjuk meg.
Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.11.30. 21:33:19
Akárhogy is nézzük, az "arab tavaszt" nagyon elszúrták. Jó példa erre Egyiptom. Elzavarták a diktátort, csak megválasztottak egy iszlamistát. Mégiscsak jó az a diktátor.
Egyébként pedig az amcsik azért nem háborúznak, mert nincs már annyi pénzük. Obama egészségügyi reformja, az obamacare 1000 milliárd dollárba kerül. Aztán ott vannak a válság bank- és vállalatmentései. Valahonnan ki kell gazdálkodni.
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
De nem tudom, én ha pilótaként készenlétből felmennék és az a parancsot kapnám, hogy lőjjem le felszólítás nélkül a világ egyik vezető katonai hatalmának gépét.... hááát inkább a parancsmegtagadás....
A Béna.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Van ismerősöm Ukrajnában, fél éve nem tudtam kapcsolatba lépni vele, mert nem vonult be, és most bujkál. Magyar útlevele eddig kisegítette, de az sem tuti már. Mire gondolsz pontosan, melyik eseményre nem az oroszok mentek be?
Líbiai sztori, ha hiszek neked, akkor is csak másod - harmadkézből lesz az info. Nehogy magadra vedd, de nem voltam ott. Fórumos ismerős ismerőse mondott valamit. Érted mi a bajom ezzel 😊 De abszolút elképzelhetőnek tartom, hogy voltak ott olyan alakulatok, akik koordinálták a légicsapásokat, illetve segítették a felkelőket (főleg miután Líbiában az ENSZ megszavazta a beavatkozást), de azt egyszerűen nem hiszem el, hogy a CIA vagy akárki ennyi forradalmat ennyi idő alatt ki tudna robbantani, majd átfordítani az egészet az utóbbi párszáz év legnagyobb vallásháborújába anélkül, hogy az arabok nagy részének nem lenne egyébként qrvára elege a rajta élősködőkből, meg a más vallásúakból. Ha ennyire ügyesek, Pakisztánt miért nem fordították még át, vagy Kínát mondjuk? Oroszországban is jól jönne nekik egy kis belső feszültség... Miért csak az araboknál ilyen jók? Nem lebecsülni akarom a CIA-t, biztos rengeteg mocskos kis ügyük volt, van és lesz, de ezt a léptéket nem nézem ki belőlük.
És azt sem tartom, hogy az Arab Tavasszal ők csak jól jártak. Tunéziában volt egy elnökváltás, ami wikileaks szerint épp amerikai barát volt, azokat elzavarták, más drámai nem történt. Egyiptomban Mubarak, egyértelműen usa barát elnök volt, elzavarták. Líbia. Kadhafit elűzték, de polgárháború van azóta, Yemenben elzavarták az elnököt, aki utána az USA-ba ment, olyan nagyon rosszban nem lehettek előtte sem. Szíriában Asszad egyértelműen USA ellenes vezető, de még mindig hatalmon van, polgárháborúban vannak. Ez hatból kettő, de egyikben sincs olyan Amerikai jelenlét (és kizsákmányolás, haszon), mint Irakban vagy Afganisztánban. A többi kilenc vagy mennyi országban voltak zavargások, de semmi komoly változás. Ez lenne a nagy terv?
Ha az amerikaiaknak hiányozna a háború, mi tartja vissza őket, hogy visszamenjenek Irakba, bárhova az ISIS ellen, vagy nyissanak egy újabb frontot a Szírek ellen, beavatkozzanak Nigériában Boko Haram ellen, esetleg Jemenben egy kis olajért? Hogy felhatalmazásuk mire lenne, az nyilván nem számít most, csak elméleti síkon. Ha csak az USA keresi a konfliktust, akkor miért ülnek még otthon?
Hogy az oroszok nem keresik a balhét, azt elhiszem, teljesen más retorikával is kezelhették volna ezt a Su-24 lelövést, őszintén megmondom, csodálkozok rajta, hogy két nap alatt lefutott a dolog. Ok, viszik az Sz-400-asokat, és Putyin megmondta, hogy mostmáraztántényleg ez legyen a legutolsó, és ha jól olvastam embargó lesz néhány török élelmiszerre, meg az orosz túristák nem mennek majd oda nyaralni, de ezek elég visszafogott szankcióknak tűnnek ahhoz képest, amilyen skálán mozoghatna ez az egész ügy.
A Szu-24 lelövésnél ha tűzparancsot kap, akkor a pilóta nem mérlegelhet. Ő nem ismerheti az összes körülményt, és ha esetleg jó döntést is hoz, az akkor is parancsmegtagadás lenne. Hogy a törököknek milyen hátsó szándékuk lehetett a lelövéssel, ott van mindjárt Szíria maga. Nem csak az ISIS-es olaj miatt, de a szomszédság miatt is érezhették úgy, hogy ez az ő játszóterük, az oroszok ne túrjanak bele - ráadásul olyan stílusban, ahogy azt tették. Pár cikket olvastam erről, állítólag - persze innentől ez is csak elmélkedés - Erdogannak azzal volt tele a puttonya nagyon, hogy az Oroszok kisegítik Asszadot, ráadásul a türkméneket és a Török határhoz közeli régiót bombázták leginkább (de az ISIS ellen speciel pont nem repültek ezelőtt), és ezért várták az alkalmat, hogy úgy oszthasson ki egy pofont az oroszoknak, hogy ő jogilag védve maradjon. Mondjuk a nato megbeszélésen pár bazdmeg biztos kicsúszott, de az ő szempontjából az már semmi.
Jajj, megint de hosszú lett 😊
www.pumaszallas.hu
Itt (angliában) leadták az esti híradóban (fox news ha jól emlékszem). Igaz hogy csak az estiben meg az éjjeliben és másnap már ment a ferdítés erősen,hogy hát félrefordították meg stb.
Tom, nem tudom van e ismerős ukrajnában mert az a történet nem egészen úgy volt ,hogy az oroszok mentek be. (bizonyíték máig nincs)
Annál több angolul beszélő "felkelő" vett részt a buliban Erősen nyugati fegyverzettel amiről van bizonyíték is szép számmal.
Libiáról meg csak annyit, hogy van egy ismerősöm aki háborús fotós és kint volt elég sokáig a balhé közepében.
Idézem: "Aki ott parancsot osztott az mind angolul beszélt..."
Ezek tények, annak hidj amit csinálnak ne annak amit mondanak.
Telepít Putyin rakétákat és rakétavédelmet a keleti határra? Nem. Telepít a NATO rakétákat és rakétákat az orosz határra (évek óta)? Igen.
Akkor most ki nem bír magával?
Hiányzik az oroszoknak vagy bárkinek egy háború? Nem.
Hiányzik az USA nak egy nagyobb kiterjedésű háború? Mint egy falat kenyér! Fegyvereken kívűl lassan semmit nem gyártanak, a gazdaságuk alapja a háború, csinálják is megállás nélkül vagy 50 éve.
Én aztán rohadtul háborúellenes vagyok, és nem szeretem sem az orosz politikusokat sem az amerikaiakat, de ezek a tények.
Gondolkodjunk józanul: szerinted mikor kiadták a pilótának a tűzparancsot nem kérdezett vissza, hogy főnök tuti le akarjuk mi ezeket lőni?
Épeszü, törökország érdekeit szem előtt tartó politikai vagy katonai vezető soha ilyen parancsot önként nem adott volna ki azt azért lássuk be.
Ebből következik az,hogy az orosz gépet nem a légtérsértés miatt lőtték le, hanem vagy külső nyomásra vagy azét mert olyan célpontokat lőnek az oroszok ami nem tetszik a törököknek. (fekete olajkereskedelem?)
Utoljára szerkesztette: Fürtös, 2015.11.27. 19:02:40
A Béna.
"Nem lehet fátylat borítani egy ilyen ügyre, minden szükséges intézkedést meg fogunk hozni" - idézte Abdullah Gül államfőt az Anatolia állami hírügynökség azzal kacsolatban, hogy a szíriai légierő péntek délben lelőtt egy török gépet, amely a Földközi-tenger fölött, a szíriai partoknál tűnt el. Gül rutinszerűnek nevezte, hogy a nagy sebességgel repülő vadászgépek rövid időre átlépik az országhatárt. "
Már régóta nem ez a kérdés. Hanem az, hogy képesek-e megtenni. Az elmúlt 15 évben a nato végigrandalírozta a közel-keletet, pedig semmilyen joguk nem volt hozzá. Megtették, mert megtehették. A jognak az a része, ami a kötelezettségekről szó, csak a gyengéket érinti. Ez a polgári életben is így van, nemhogy a nemzetközi konfliktusokban.
(persze ezt egy csomószor eljátszották előtte)
Legalábbis most ezek az infók keringenek.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.11.27. 10:45:57
GOOBY, pls
Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.11.27. 09:25:01
Talán elromolhatott, az a válasz mindenre jó...
Oké akkor repüljön mellé, figyelmeztesse gépágyúval stb. én is így gondolom, de biztosan nem tették ezt meg??
Elnézést a felkészületlenségemért, de nem olvastam utána kellően mit is mondtak a törökök, azt mondták nem repültek mellé?
Én már lassan azt is eltudom képzelni, hogy az oroszok szándékosan folyamatosan provokálták a törököket, és mikor egy gépüket leszedték Putyin felugrott a székéből örömében...végre!...olvastam már elég ilyen esetet a történelemben ezért elég gyanús a szitu, de én is fotelben ülök😊
Amúgy nagyon érdekes amiket írtok!
Az ember azt mond amit akar, de a műszerek nem hazudnak.Szerintetek van esély arra hogy valaha is előkerüljön az orosz gép fekete doboza? 😊
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.11.27. 06:18:45
Ezzel szemben van egy tényleg létező, 1994. Dec. 5-én Budapesten, EBESZ konferencián aláírt atomsorompó egyezmény, amiben az Ukránoknak az atomfegyvereik leszereléséért cserébe az oroszok IS garantálták a területi integritásukat, amit a 2014-es Krími bevonulás és a polgárháború külső támogatása egyértelműen megsértett. Ez ugyanaz a klasszikus, hadüzenet nélküli területszerző agresszió, mint amit annyiszor láthattunk a történelemben.
Az EU kereskedelmi partnerség detto. Mire föl lenne joguk az oroszoknak beleszólni abba, hogy ha az Ukránok az EU-val akarnak akármilyen kereskedelmi megállapodást kötni? Szovjet érdekszféra megint? Ugyan már. A Szovjetunió felbomlott, jó lenne, ha túllépnének rajta, de valszeg az orosz világhatalmi státusz annyira az oroszok ópiuma, mint az angoloknak a birodalmi hülyeségeik, a monarchia meg az ilyen marhaságok. Lefoglalja az egyszerű embereket, és elhiszik, hogy ők különbek mint az, aki 500 km-el odébb él. Úgyhogy ez sem fog változni egyhamar, az ukránok gyengék, a szírek nem lőnek vissza (egyenlőre), lehet parádézni a világhatalmi státusszal :/
www.pumaszallas.hu
Tom.
Nincs semmi üldözési mániám. Semmilyen összeesküvés elméletet nem veszek meg. De azért ezek tények. A Krim bekebelezése-visszavétele, stb. Az arab tavasznak nevezett ingyencirkusz. Nem úgy látom, hogy mindezt csak az oroszok csinálták. Sőt! Azt azért be kell látnod, hogy nekem van -ha csak nagyvonalakban is-igazam az eseményekkel kapcsolatban. nehogy kitaláld már, hogy a közel kelet, É.-Afrika úgy globálisan az arabok hirtelen rájöttek,hogy hú de fasza ez az amerikai demokrácia. Nosza akasszuk fel a királyokat és milyen jó lesz nekünk. Pl. Líbia. Évtizedekig megélt az olajból. Igazán nem volt az a kemény muszlim állam sem. Oktatás eü., nők jogai stb. Majd megbolondul egy kis csopor, és demokráciát kiált. Az kell nekik. Szétkúrnak egy um. stabil rendszer, ahol van munka, megélhetés. Majd megy az IMF. Adunk nektek kölscönt. Mert az nektek kell a modernizációhoz. De ennek fejében megvesszük az olajotokat. A kölcsön törlesztésébe beszámoljuk. Most se olaj, se pénz, se stabilitás, se munka, se jogok. Érted ezt? Ezek nem összeesküvés elméletek, ezek tények. Irak. Tele sohasem látott vegyi fegyverekkel, Most mi is van?
Talán az oroszok destabilizálták azt a térséget?
Ki kecsegtette Ukrajnát, hogy majd NATO partnerek lesznek? Ki terjeszkedett kelet felé? Volt valami megállapodás az oroszok és a NAO között, hogy nem teszik. Amikor oda fajult a helyzet,hogy pedzegették a dolgot, Putyin berágott. És örüljenek az ukránok, hogy nem Kijevig ment. Akkor sem lettek volna nagyobbak az oroszország elleni szankciók. Gadasági megszoritás? Ha-ha. Embargó? Nevetnem kell. Ill. sírnom,hogy ezt bevesszük. Szerinted fű alatt a németek, franciák, a gringók, nem viszik oda az árujukat? Csak az ilyen kis államok szopják be, mint mi is. Szerinted, azóta ir marhahúst, skót whiskyt , angol szövetet, francia bort, IBM, számitógépet, ASUS, stb laptopot, olasz cipőt nem lehet oroszországban kapni? Megnyugtatlak lehet. De nincs magyar csirke, libamáj, alma, uborka, és sorolhatnám tovább.
Szóval nincs semmilyen összeesküvés, csak valszeg egy kicsit rózsaszinben látod a világot.<#nevetes1>#nevetes1>
Szerintem itt egyszerűen arról van szó, hogy a törökök igényt tartanak a közel-keleti kőolajforrások egy részére, mert akkor az oroszoktól független energiapolitikájuk lehetne. Az usa meg gondolom hajlandó átengedni belőle valamennyit, cserébe egy kis áldozatért. A közel-kelet gyakorlatilag most a vadnyugat. Én nem számítanék ott semmiféle rendezésre, legfeljebb az érintett országok (Szíria, Irak) vazallussá válása árán. A türkmének Törökország egy előretolt helyőrsége. Ők ott egyfajta fegyveres végrehajtók, felügyelők. Teljesen jogszerűtlen az egész. Szíriának minden joga megvan ahhoz, hogy legyalulja őket, akár az oroszokkal, akár nélkülük.
A szír témához csak annyit, hogy igen, összevissza vannak mindenféle csoportosulások, amiket qrva nehéz megkülönböztetni, de pont ezért szóltak a Törökök az Oroszoknak, nem is egyszer, hogy ott vannak a türkmének. Még a nagykövetüket is behívták, nem mondhatják, hogy "szorri, nem hallottam". Mégsem történt semmi. Az oroszok szerintem túlságosan beleélték magukat az otthoni propagandába, hogy elsősorban a NATO az, akinek vigyáznia kellene velük, ők azt csinálnak amit akarnak. Csak ez nem feltétlen van így...
www.pumaszallas.hu
Egyébként az oroszok, (nem vagyok egyik pártján sem) megmondták, hogy rendet tesznek Szíriában. Mivel nem ismerjük az ottani helyzetet személyesn, csak azt, amit hallunk, ill. amit hallatni akarnak, van több kissebb, nagyobb fegyveses csapat. Mindenki mindenki ellen. Állítólag van egy legitim kormány. Na most akkor mit lehet tenni? Vagy kiválogatom az ISIS embereit kb. 1-2 sok ezes Km. magasból és csak őket bombázom, vagy minden kormányellenes fegyveres bandát leborotválok, majd amikor ezek megszünnek, akkor normalizálni lehet a helyzetet. vag Aszad-al, vagy nélküle.
De mint látható mit hozott a demokratikus átalakulás a közel-keleten, valamint É. Afrikában. Tiszta demokrácia lett. Olyan fasza minden. Mi?
Líbia, Egyiptom, Szíria. stb.
Valahogy amig nem demokratizálódtak, mintha béke lett volna ezeken a területeken. Volt gazdaságuk, (gazdagságuk is) MENT A TÚRIZMUS 1000-el.
Vagy csak én tévedek?<#fejvakaras>#fejvakaras>
Utoljára szerkesztette: lala42, 2015.11.26. 18:16:29
De mennek azok. Az USA-ba.
Azért ez az eset szintiszta gyilkosság volt. Mármint a cigányok, akarom mondani a törökök részéről. Légicél elfogása, ha a rádiózásra nem felel. Mert ugye elromolhat az a fránya cucc.
1./ Vizuálisan figyelmezteteés. (mellérepülni, géphasat mutatni)
2./ Figyelmezettő tüzet adni a csöves fegyverből)
3./ Leszedni, mint a vadkacsát.
Jelen esetben csak a 3. valósult meg. Szerintem is elmaradt a rádiózás.
Mivel nem titok, hogy az oroszok mit csinálnak Szíriában, még kisebb berepülés esetén sem (figyelembe veszem,hogy az a gép fordul, a határ nem nyílegyenes) kellett volna rögtön lőni.
De!
Az ISIS-nek nem kis felvevőpiaca olaj szempontjából, Törökország. Ugyen NATO-tag. Namost akkor ki is pénzeli az ISIS-t?
Ha az oroszok szétkurják ezt a pénzforrást, akkor kénytelen pénzelni őket az USA, a törököknek nincs olcsó olaj, stb.
Ha össze tudja a NATO-t ugrasztani az oroszokkal, mert úgy számol,hogy ezért az oroszok visszavágnak, akkor ahogy Totya mondta, nagy balhé lesz. Mert ne felejtsük el, hogy bassza a csőrét a nyugatnak, hogy nem sikerült az ukránoknál az oroszokat megszivatni. Valamint az egyik komoly tengeri bázis is az oroszokhoz került vissza. (Krim) Mert ha a NATO keletre ki tud terjeszkedni, az ukránok által, ott a kezében a Krim félsziget. Onnan közel-kelet, távol-kelet elérhető.
Szóval ez a törökök részéről nem volt tisztességes, hogy belementek ebbe. Mert.hogy nem maguktól csinálták, az biztos.
A törökök ezzel egyébként jó nagy katyvaszt csináltak NATO-n belül is, Párizs után már a Franciák az oroszokkal összehangolt bevetésekben gondolkoztak, és volt rá esély - mégha kevés is-, hogy Putyin leáll az ellenzékiek bombázásával, és az ISIS ellen is elkezdenek repülni, de ezek után valszeg Obama és Hollande is lesheti, hogy az oroszok szóba álljanak velük. A NATO válságmegbeszélésen is kicsúszhatott pár bazdmeg de ott is arra jutottak végül, hogy a török intézkedés jogszerű volt (az más kérdés, hogy ésszerű is volt-e).
www.pumaszallas.hu