91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • GaBika6
    Kár a szóért, mert nekem és sokan másoknak is tetszene a játék, csak hát átbaxtak minket felhasználókat. Szimulátort ígértek az elővásárlóknak és nem azt kaptuk! A fórumuk meg kaki kamu bérkomment!!! Most meg hogy nem megy a bolt, karácsonyi leárazás előtt elhintik a mézes madzagot... Meg ilyet, hogy nem tudják melyik felhasználótábort veszik célba csak megcsinálják a programot. Aha! Szimulátor lesz vagy árkád vagy a kettő között. Csak vegyék a parasztok, aztán majd kialakul gondolják, mert éppen jól ment a War Thunder!
    Komolytalan banda hogy az ésszerű hozzászólást támadásnak vélik a fórumokon sztem!
    Nekem nem a pénz fáj, amit kiadtam érte, hanem a stílusuk!
  • Lysandus
    Bérkommentelőkről hallottak már az urak? :-) Cégek is előszeretettel alkalmazzák őket, marketingszempontok miatt...
  • Rue East
    Már bocsánat, de miért lenne valaki ezért hülye?
    Azért azt ne felejtsük el, hogy ha szimulátorrol beszélünk, azt sose tesszük hozzá, hogy mit szimulálunk. Magát a repülőgépet (lásd DCS modulok) vagy mondjuk a légiharcot. Nem ugyanaz a kettő. Már pedig nekem úgy tűnik jelenleg a legjobb légiharcot szimuláló játék a piacon, ami fejlesztés alatt áll, az a BOS/BOM. Minden hibája ellenére.
  • Solt
    Meg nem tudom elképzelni, hogy egy pilóta ilyen hülye legyen! :D
  • VO101Tom
    Na ja, "messziről jött ember azt mond amit akar"...
  • Solt
    A hangsúly itt az állítólagon van szerintem! :)
  • feca1229
    Ki tudja lehet egy beépített ember volt, de ezt komolyan mondom, simán elhinném! Néha pár fórumozó és a 777 simán lesz*pja egymást úgy tudnak egymásnak örülni. Én azt mondom, hogy már ez is eredmény valamit javítgatnak, bár még azért messze van a tökéletestől, és szerencsére pár ember elég állhatatosan próbálja meggyőzni a 777-et hogy talán miben lehetne javítani.
  • VO101Tom
    Hát, majd kiderül. A dev update-ben az van egyébként, hogy a fóka climb rate nem fog változni, pedig emiatt volt a sok panaszkodás a németektől. Felhajtóerő tényezője lesz kicsit más, és átesési profilja lesz pontosabb. Jobb lesz fordulózásban.

Nem tudom, hogy ugyanazok dolgoztak-e a BoM FM-en mint a BoS-on. Ez mondjuk lehet egy magyarázat a különbségre.

Ami a BoS célközönségét illeti, bevallottan WT-ből akartak tömegeket átcsábítani a komolyabb szimulátorok felé. Csak annyival ez nem lett jobb, hogy valaki az ingyenes WT helyett 100 dodót kifizessen egy olyanért, ahol ugyanúgy 10-ből 10x lelövik mint egy hardcore simben, mert az egyszerűsített CEM és repügépvezetés nyilván nem csak a kezdők dolgát könnyítette meg.

Épp minap olvastam fórumon, hogy sokan üdvözölték ezt a filozófiát, hogy pilótának csak néhány alap dologgal kelljen foglalkoznia, hülyeség a klikkelős kabin, meg a bonyolult CEM. Sőt, állítólag pilóta volt az illető, aki ezt írta, és neki azért is volt elege a hosszú hajtómű indítási procedúrákból (kifejezetten a DCS-el példálózgatott) mert neki nap mint nap azt kell csinálnia. Hát, nem irigylem tőle a munkáját, de ez az indok egy nagy marhaság. A szimulátoros indítások sosem tartanak addig mint a valóságban, és a BoSban is végig kell moziznia, ahogy bekapcsolódik minden, ezzel időt nem nyer, csak nem neki kell klikkelnie a kabinban. Hihetetlen, hogy szimulátorban ez legyen a negatívum, hogy "úristen, ez interaktív, KLIKKELNEM kell!" :)
  • feca1229
    A BOM emilje pedig azért repül máskép mint a me109 f és g mert azt a BOM hoz csinálták jó pár hosszú hónapok mulva, gondolom ök is látták, hogy valami nem kerek. Ên legalábbis igy gondolom.
  • feca1229
    Én is olvasgattam ilyen pletyiket LOFTrol. Mindenestre nekem az jött le ebből, hogy valami olyasmit akartak csinálni mint wartündér, aki jatszik vele nem megbantani akarom, de tökeletesen beleillek abba koncepcióba, hogy ki unlockolod a felszerelést meg skineket. Plusz egy garázsban van ez az egész, és ha ügyes vagy akkor pedig ilyen abszulut kitalált játék érmeket kapsz. Én szoktam játszani a World of tanksal na ott tisztára ez megy, szinte tökeletes mása ennek. Csak mig a tankjatékban tisztaban vagy vele, hogy ez nem egy szimulator, hisze csak külső nézetben robogsz a tankoddal, addig a BOSt olyan emberek vették meg akik a régi IL2 nőttek fel és joggal várták el, hogy ezt a hagyomanyt, vagyis ezt szimulator jelleget viszik tovább. Erre megkaptak a wártündér és az il2 közötti, játéknak komolyabb, szimulatornak kicsit gyengébb produktumot. Az igazi hiba szerintem az volt, hogy nem tudták, hogy kinek készüljön ez a BOS. Aztan a "régi Il2" játékosok akiknek többre volt szüksége attil, hogy benyom egy "e" betüt és máris gurul ezt szóvá tették, erre Ők lebasztak mindenkit. Na pár ember szerint LOFT ebben volt hibas.
  • VO101Tom
    Na, ez jó hír. Épp tegnap beszélgettem erről az egyik JG4-es sráccal, hogy náluk a németek is mennyire ki vannak akadva erre, hogy il2 szintű csatarepülőt sikerült csinálniuk a háború egyik legjobb vadászgépéből. Nemtom, hogy ehhez mennyi köze, de azt is tegnap erősítette meg Karaya, hogy 1-2 hónapja egy rövid megjegyzésben írták 777 fórumon, hogy Loft-nak mennie kellett, bár a hírt már nem találtuk már meg. Ő project managerként elég sok döntésért volt felelős, lehet, hogy ez a forrás felhasználási filozófia (csak az orosz doksiknak hisznek, aki mást ír az téved vagy hazudik) is tőle eredt. Mindenestre furcsa egybeesés. Ami a 109-est illeti, abban azt mondta, hoyg változás nincs, viszont megvette a BoM-ot, és abban az Emil ugyanolyan jól repül, mint clodban. Azt mondta, hogy ég és föld az F-G-hez képest a flight modellje, reméljük akkor majd azokat is kalapálják valamikor...
  • VO101Tom
    Az ATAG-on elég sokan fent vannak (esténként, hétvégenként) és bár mi magyarok mostanában kevesebbet repkedünk együtt, azért páran rendszeresen fent vannak. Majd jön hozzá egy új térkép (Észak-Afrika) bár ennek a megjelenésére még nincs dátum.
  • mustangdc3
    már évek óta vártam a lehetőségre hogy kipróbálhassam a Clodot. Most vettem meg a configot amin talán elmegyeget
    vga: asus gtx 1050 Ti 4gb.
    lap: asus h110m-k
    ram:kingston 2x4 gb
    cpu: intel i5 6500
    táp:zalman zm600w
    és egy ssd hogy nem sokat kelljen várni a winfosra

de van még online elég fotelpilóta hogy legyen értelme feltenni a Clodot?
  • feca1229
    http://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/page-4#entry412855

A mai nap kijött megint egy fejlesztői hír! A belinkelt oldalon a 140-es Developer Diary-t kell nézni. Tegnap ugye beszéltünk róla, hogy milyen szar a fóka FM-je, eddig mindig azt mondták, hogy ez így fasza, történelmileg hű nincs mit rajta javítani. Aztán mai nap azt írják, hogy a fóka A5-ös FM-jét már az új adatok tükrében fogják kialakítani amiket figyelembe fognak venni a már meglévő fóka A3-as javításakor is.
    Majd kiderül mire jutnak, de legalább már beismerik, hogy kicsit elszúrták. Egy kicsikét biztató a dolog. Bár azért ugye nyugtával dicsérjük a napot :-)
  • Beni521
    Sziasztok, lett egy kis eladó TrackIR 5 -m Budapesten. Van egy kb 12 éves Saitek Cyborg Evo joystickom is, évek óta nem volt használva, ha esetleg érdekelne valakit írjon ajánlatot privát üzenetben :)
  • VO101Tom
    Akkor ha megérkezik az új joy, repkedj vele egy kicsit, és utána beszéljünk róla, hogy mennyire volt rossz a régi vagy sem :) Én il-2 alatt Cyborg Evo-t használtam évekig, de rendszeresen (1-2 évente) kellett cserélnem. És szinte minden váltásnál rácsodálkoztam, hogy mennyire szar volt már a régi, pedig ott nem is volt kategória váltás, egyszerűen csak annyival finomabban, precízebben volt vezethető az új. Tuti, hogy te sem fogod visszasírni a Hotas X-et...
  • Paladin
    Nem veszem magamra. Épp úton van a T.16000M FCS Hotas ;)
    (De elég sokat használtam a hotas x-et, meg a kistesóját, és nem volt semmi ilyen gondom vele. Persze nyilván nem annyit, mint ti használjátok a joyt :) ).
  • VO101Tom
    Nekem úgy tünik, hogy mintha lenne egy kis szemlélet változás a 777 -nél pozitiv irányba

Igen, ezt észrevettük mi is.
  • feca1229
    http://forum.il2sturmovik.com/topic/25963-dont-talk-bad-about-fw-190-pls/

Itt van egy példa rá ezt a topikot már bezárták! :-)
    Pedig általában ez van! Elkezdi valaki a "repülő tégla" meg a hogyan repüljünk a fókával, meg a mit tudom címen, aztán pár ember azt mondja, hogy a háborúban egy nagyon jó nagyon, és félelmetes ellenfélnek tartották mind az angolszászok, mind a ruszkik, erre a játákban pedig egy gagyi szar! A másik fél pedig azt mondja, hogy minden jó ez igy repült, ez tipikus "BNZ" repülő itt nem kell forgolódni hozzáteszem, hogy ezzel tényleg nem tudsz mert földhöz baszod magad. Aztán egy idő után az egész vita átcsap egy személyeskedő anyázásba. Véleményem szerint a fóka itt a játékban nagyon érzékeny és tényleg nagyon rosszul tűri a fordulókat. Ebben a játékban inkább jabóként tudod használni mint vadászrepülőként! Másrészről meg én úgy gondolom, hogy túl érzékeny minden repüljükön az oldalkormány! Mindig oda lyukadnak ki, hogy hozzál anyagot az ellenkezőjéről, aztán valahogy mindig 777 dokuját veszik figyelembe! Szerintem cikinek érzik annyi nagypofájú és lekezelő kommentjük után beismerni, hogy néha eltolták a cuccot! Ezért kicsit mindig állitanak rajta! A messernél és a fókánál szerintem még mindig lehetne javitani ezen a hanyatvágós dolgon de már így is jobb mint pár hónappal. Nekem úgy tünik, hogy mintha lenne egy kis szemlélet változás a 777 -nél pozitiv irányba, lehet rájöttek, hogy a felhasználókból élnek, és ha parasztok akkor nem megy a bolt.
    Utoljára szerkesztette: feca1229, 2016.11.23. 21:13:46
  • Papa01 #86315
    Én is erre cseréltem a 8 éves X-52-est.. A gázkarját mondjuk meghagytam azt továbbra is használom. :)
  • VO101Tom
    Paladin, ne vedd magadra, de én meg nagyon nem javaslom a Hotas X-et, vagy bármilyen joy-t aminek hagyományos potméteres tengelyei vannak a boton. Belépő joynak mondják, de ez csak azoknak jó, akik annyira keveset használják, hogy a pótméterek nem mennek tönkre garanciaidő alatt. Rendszeres használat mellett azonban gyakran kalibrálni kell, elállítódnak, ha elkopnak akkor recegni fognak, érzékelésnél idegesítő tüskéi, rángásai lesznek. Olyat vegyél, amiben HALL szenzor van, abban (potikkal ellentétben) nincs egymáshoz érő mozgó-csúszó alkatrész, a tengelyek szögelfordulása tisztán mágneses méréssel történik. A szögelfordulás mérés precizitása is sokkal jobb, mint a potikkal. HALL szenzoros alap joy a Thurstmaster T-16000M. 14e Ft körüli áron már lehet kapni, és ugyanúgy HALL szenzor van a bot tengelyén, mint a high end HOTAS-oknál. Az egyéb tengelyek meg mindenhol potis megoldásúak, drága joyoknál is. Van rajta még 16 gomb, gázkar és pedál funckió (bot tekerhető jobbra-balra).
  • Paladin
    Thrustmaster Hotas X-et tudom nagyon ajánlani. Nem sokkal kerül többe, mint egy rendes kisebb joy, mégis egész jó élményt ad. Persze nem olyan mint egy komolyabb hotas, de kezdésnek szvsz tökéletes.
  • Nargaroth
    Köszönöm! Még annyit kérdeznék,hogy milyen joyt javasoltok hozzá?Ezek a hotas cuccok mennyire ajánlottak no meg milyen árban,melyiket érdemes?Bármi egyéb ötletet/tanácsot is szívesen fogadok,köszönöm!
  • VO101Tom
    Na, erre kíváncsi vagyok, majd megnézem a meszát akkor :) Legutóbb amikor próbáltam, utazósebességen orranyomtam, és a kis első üveg felső kerete még nem érte el a horizontot, a gép már hanyatt vágta magát. Ha ugyanezt csinálja, csak lassabban, attól nem lesz sokkal jobb a helyzet :)
    Hallottam olyan pletykát, hogy Loft-ot kirúgták, de hivatalos oldalon erről semmit nem olvastam. Nemrég volt egy neten streamelt beszélgetés Jasonnal, abban beszélt arról, hogy a BoS sikertelensége számára furcsa és érthetetlen, mivel a játék technikailag teljesen rendben van (fagyások, ilyesmik tényleg nincsenek), és "néhány játékmechanikát érintő kérdésen kívül" semmi probléma sincs vele. Én mondjuk a fórum kommunikációt és az arrogáns adminokat is ide sorolnám azért, hogy miért is "vegyes" a Bos megítélése. Szerinte elsősorban az unlock rendszer meg a megcélzott célközönség a probléma, amibe neki nem sok beleszólása volt (azért nem mert ráhagyta a "hozzáértőkre", vagy eleve a szerződése nem is engedte volna ezt, ezt nem tudni). Ebben a beszélgetésben mondta azt is, hogy a BoS Kuban után a Csendes-Óceán felé fog nyitni, mert azt a hadszínteret ő is jobban ismeri, és az amerikai játékosok bevonását azzal lehet fellendíteni (ez mondjuk nem újdonság, amiben nincs amerikai cucc, az a tengerentúlon nem fogy. Clod-nak is nagy hiányossága ez). És ahogy a dollár meg a rubel áll, én sem az orosz piacra dolgoznék elsősorban...
    777 fórumot jó ideje nem olvasom rendszeresen, a fóka FM-en viszont nem csodálkozok, hogy mai napig téma, az elég szánalmas indokkal lett lerontva anno. Azt viszont soha nem érettem mi a jó abban ha a vita topikokat egyszerűen bezárják? Egyrészt egy normális magyarázattal simán elejét lehetne venni bármilyen vádaskodásnak. Másrészt amíg vita van valamiről, az azt jelenti, hogy érdekli az embereket a téma. Ha már senkit nem érdekel, és lesz egy nyugodt de üres fórumuk, az mennyivel lesz jobb nekik?
  • feca1229
    Telefonrol irtam azért ilyen az irasom bocsánat. :-)
  • feca1229
    Ugy még soha nem repűltem vele de énekem ugy rémlik, hogy megvan még. Csondálkoznak rajta páran is a forumon de Jasonék valamiért hisznek benne.
    Az uj karrier mod is készül, ott igazi kitüntetéseket leh nyerni virtuálisan persze, és már nem azok a kitalált jellegü érmek lesznek benne, igy tudom ezt gagyi érem rendszert is LOFT eröltette azzal a szaros unlock dolggal együtt. Érdekes mostanában nem látom, hogy LOFT irogatna valamit a forumon. Nekem ugy tünik, hogy a "nem multiban" probálják ősszehozni a Rise of flight- ban lévő dolgokat, vagyis valódi karrier, az igazi kitüntetések, és századokra lebontott repülò alakulatok. A fóka FM-jét természetesen fikázzák, akkor kicsit bezár az a topik, aztán folyt.köv. minden. A messeren szerintem megint állitottak, már nem vágja magát olyan nagyon hanyatt, ha előrenyomod a botot.
  • VO101Tom
    Khmm :) a BoS-ban voltak próbálkozások egérrel és billentyűzettel történő irányításra, amolyan war thunder szerűen kurzort ráncigálod a képernyőn, és a gép arra fordul. Hogy mai napig benne van-e ez a fícsör, azt viszont nem tudom megmondani. Esetleg valaki, akinek még fent van...? Mondjuk ez a videó februári, akkor még biztos benne van...

• tothgyorgy
    Kezdőknek? Hát mindenki kezdő először. :)
    www.pumaszallas.hu itt sok mindent megtalálsz.
  • tothgyorgy
    Szia!
    Mivel ez repülőszimulátor, 1 jó joy kell hozzá. Anélkül még a profiknak sem könnyű, és hidd el egészen más élmény.
  • Nargaroth
    Szevasztok!

Sorry ha hülye kérdés de az IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad-ot érdemes kezdőknek beszerezni? Mennyire nehéz az irányítás,egyáltalán szabad-e billentyűzettel "próbálkozni" vagy csak ezekkel a Hotas "vezérlőkkel"? :)
  • LeonSilver
    Értem.
    Mondjuk akinek ilyesmire van kedve, ennyi pénz tényleg nem sok érte.
  • repvez
    3d vagy akár normál mozifilmekhez , ha nagy moziszerü méretben akarod megnézni a filmet. Körülnézni olyan helyeken ahova talán soha nem jut el az ember személyesen, de mégis abban a méretben láthatod mintha ottlennél és arra nézhetsz amerre akarsz , nem vagy a video korlátai kötve.
    Játékokhoz is lehet használni, de azért ott már kiütköznek a hátrányok , képfrissités fejkövetés és egyéb lassulások egy VIVe vagy OR-hez képest, de amint irtam arra, hogy megtapasztalja az ember otthoni körülmények között , hogy majd mire számithat akkor ha majd egy átlagpolgár is meg tudja venni azokat az eszközöket amik direkt arra terveztek és a gépe is elég hozzá.
  • LeonSilver
    Na és mire lehet ezt használni végül is?
  • Zpogi
    Ok, köszi, kipróbálom.
  • repvez
    A madaras tescoban (auchan) 1990ért van ugyan ez, csak máshogy nevezik.
    a használatához kell egy erős nagy felbontásu telefon, azután márcsa k, az a lényeg mire akarod használni ahhoz való apopokat begyujteni.

Nem lesz egy OR vagy VIVI verő hatás, de legalább lesz fogalmad, hogy mire számithatsz.
  • Zpogi
    Sziasztok!
    Próbálta már valaki közületek ezt a kütyüt?
    VR szemüveg
  • lala42
    Ok.
  • Fürtös
    Köszi már megvan, de egy kávéra összefuthatunk, ezer éve nem láttalak Karácsonykor megyek haza.
  • bakvarnyu
    Angolul tudok hozzá elérhetőséget, mindenféle formátumban.
  • lala42
    Nekem igen, de könyv formában.
    Ha hazajössz, és vissza is kapom, elolvashatod :-)
    Utoljára szerkesztette: lala42, 2016.11.14. 22:10:37