IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A 4.10.1m -es patch-ig volt kb kiegyenlített az AI. Addig nem "csaltak" olyan durván a szövi gépek. Egész jól lehetett kampányokat lefutni, nem hullott ki mellőled a kísérő egyből, stb.
A 4.12-essel amikor próbáltam én is meglepődtem, mennyire feltápoltak sok szövetséges gépet.
Mondjuk a kedvenc modom amúgy is a Dark Blue World 1.71, aminek pont elég is a 4.10.1m-ig patchelni :) No és tetszetős is.
Itt van pár régebbi képem.
Megyek, megpróbálom meg 100x... energia, magasság, nem fordulok, rendben... az a baj, hogy ha nagy energiafölénnyel és sebességben támadok, kb 1 tizedmásodpercem van lőni, mert kifordul előlem...
Elég sokat mentem anno a már nem létező WarClouds nevű szerveren, általában '44-es térképeken.
Ez elit társaságnak számított a dogszervereken repülők közt, a hülyegyerekek hamar kikoptak.
Tehát adott a probléma: a Shitfire csomót köt a Messzerre, a valóságot messze meghaladóan. Ez egy genny dolog, akárhogy is nézzük... (évjárattól függetlenül ez van)
Ennek megfelelően én is elég unfair (okos?) módon harcoltam, becsületes manőverező légiharcban szinte lehetetlen volt nyerni.
Mindig a fronttól legtávolabbi reptérre települtem.
Nyugisan felszálltam - kelet felé.
Felemelkedtem 6500-7000m-re.
Ebben a magasságban zavartalanul elrepültem a legtávolabbi vörcsi reptér felé, a Shitek nem jönnek fel erre a magasságra, ők az "instant success" hívei (viszont a P47-esek szívesen lődörögtek ilyen magasan, de ez nem '41-es térképen volt)
Ott "elbújtam a Napban" és vártam a startoló gépeket.
Amikor elindultak a front felé, a magasból támadtam.
Többnyire nem számítanak erre: egy sorozat, majd vissza a magasba. Nem szabad leállni fordulózni, ha nem esik le elsőre! (Juba, a bagdadi sniper -ha létezett egyáltalán- egyet lőtt, aztán ha talált, ha nem, lelépett onnan)
Egy bevetés így 40perc körül volt. A győzelmek száma kevés, talán 3 volt a legtöbb egyszerre. Viszont kiemelkedően jó a túlélési arány...
A lényeg az, hogy a saját gépednek megfelelő harcmodort erőltesd az ellenfélre, ne menj bele a neki kedvezőbe!
Gondolj a '39-es szobránci légiharcokra: az elavult Cr-32-esekkel repülő magyar pilóták leiskolázták a tótokat a lényegesen korszerűbb Avia B534-eseik ellenére, mert rájuk kényszerítették a fordulóharcot, ami az olasz gépeknek feküdt.
Hirtelen ennyi, bár vannak még apró, aljas kis trükkök... (közben elszopogattam fél üveg bort...)
Egy aranyszabály a végére: minden kontakt ellenséges, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője!
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.12.22. 22:20:41
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
IL2 Sturmovik 1946-al játszom, 4.12.1m verzió, HSFX 7,0 moddal. Csakis egyjátékos modban, mert a multihoz sajna nem tudok hozzáigazodni sem időben, sem hardwareban, CoD-ről nem is beszélve...
Egy csomó kérdésem lesz, és mindet fel is fogom tenni, igen bizony, mert már 2004 óta mind gyűlnek ezek a kérdések, és csak most jutottam el hozzátok. De nyugi, persze nem egyszerre :) Remélem vannak még köztetek, akik az il2 1946-ot nyomják, vagy legalábbis emlékeznek még rá, mert én egyelőre technikai okok miatt ennél maradok.
Szóval akkor térjünk is rá mindjárt az első kérdésemre, amit legyetek olyan szivesek elolvasni, és megválaszolni, ha ráértek :)
Egy kis taktikai iskoláztatásra lenne szükségem, Emil 4-essel repülnék normandiában 1941-ben. az angolok Spitfireokat küldenek mostanában, akik feszt kifognak rajtam. Tamás jóvoltból valamennyire megtanultam a Hurrik ellen többé-kevésbé hatásosan felveni a harcot, erre most jönnek a Spitfirek, utálom őket. gyorsabbak, fordulékonyabbak, jobban emelkednek, zuhanásban is jobbak, teljesen kétségbe vagyok esve. Hogy lehet ezek ellen harcolni? Már nem is akarok egyet sem lelőni, csak túlélni a bevetést. Csak úgy hullanak az E-4 esek a csapatunkból, a szomszédos hadosztály már Franzokkal van ellátva, ők mőr mintha nemhullanak annyira. Szóval egy kis strategai oktatás kellene. Köszi előre is
Utoljára szerkesztette: artivizsla, 2015.12.22. 16:50:28
www.smart-bus.hu
www.pumaszallas.hu
Tigrisek a sárban (Otto Carius)
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.12.22. 12:43:47
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
http://teamfusion.theairtacticalassaultgroup.com/
www.pumaszallas.hu
A TiR miatt én alapból mindent vsync-l játszom... indítottam a BoS-t, repkedtem egy kicsit, de gyanús volt, hogy valami nem az igazi, először azt hittem, hogy megint a TiR szarakodik. Nézem az FPS-t, 60-n áll, GPU meg alig dolgozik, de amikor fordulok, mégis beesik 55-re, majd vissza áll 60-ra. Na mondom ennek kell az SSD. Átmásolom SSD-re, próbálom, ugyanez. Kikapcsolom a vsync-t, bekapcsolom a 60-s limitet, ugyanez a helyzet, itt már tudtam, hogy valami nem kerek. Kikapcsolok mindent (vsync, FPS limit), alig éri el az FPS a 75-t, GPU alig dolgozik, és eközben úgy akad az egész mint amit a CloD megjelenésekor az első videón láttunk.
Pár hónapja még a 290X-l, földön állva olyan 90 körüli FPS számot kaptam, most a 980Ti-vel, kapok 70-75-körül, miközben legalább ennek a dupláját kéne elérnie. Elkúrtak valamit rendesen... :)
www.smart-bus.hu
Bár ha jól emlékszem a BOS-ban egyszerűsített grafikai beállítások vannak, ilyet, hogy multisampling, nem tudom, hogy ki lehet-e kapcsolni. Nálam ez fogta meg nagyon, de akkoriban még volt "advanced" fül a graf beállításoknál. Esetleg egy vcync ON?
www.pumaszallas.hu
@Gabika: Már bánom, hogy eladtam a régi SSD-t, meg kellett volna hagyni egy W7-s rendszernek, hogy legyen összehasonlítási alapom. Ha jól vettem észre, többen is jelezték, hogy gondok vannak az 1.105-s frissítés óta.
Valami nem kerek, mert minden maxon, vsync off, és nem megy feljebb a GPU kihasználtság 30-40%-nál... A CloD-ban London felett volt régen ilyen CPU limit! :)
www.smart-bus.hu
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
www.smart-bus.hu
A fél napom erre ment el, de úgy látszik most ugyanazt adja vissza minden indítás után.
Ezen felbuzdulva, gondoltam ránézek a BoS-ra. Kampány első küldetés amúgy teszt képen, a 980Ti-n úgy akad az egész, hogy 5 perc után szédültem... levegőben megvan a 60 FPS, de akkor is akadozik a forgolódás, föld közelben meg beesik ilyen 45-50 környékére, és mindezt úgy, hogy a GPU alig 30%-n van terhelve! Tragédia! :(
www.smart-bus.hu
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
A kirohanásért elnézést, de lefőtt az agyvizem... hosszú idő után egész este játszhattam volna, erre ezzel kellett szarakodnom. :S
www.smart-bus.hu
www.pumaszallas.hu
Nálatok nem keveri össze a Joy ID-t a G940 esetében ez a szájbabaszottretkesgeci windows? (8.1, 10) Menten agyvérzést kapok!!!! <#falbav>#falbav>
www.smart-bus.hu
Én a múltkor is röppentem a BOSsal és én úgy gondolom, hogy sokat javítottak a messer és a fóka FM-jén már korántsem fordul a hátára ha előre tolod a botot, vagy egyáltalában nem olyan intenzitással fordul a hátára! Azért milyen furcsa jó pár hónappal ezelőtt milyen nagy arcal mondták, hogy a gépek FM-je 97 % ban kész... nagyképű majmok! Szerintem elég sokan elkezdték őket savazni, hogy azért gondolják át ezt az anomáliát a német gépeknél, és mi történik? Csenden sunyi módon majdnem, ha nem teljesen is de kijavították! Habár lehet, hogy teljesen, nem tudom annyira nem vagyok benne ebben a technikai részletekben, mindenestre klasszisokkal jobb, mint mikor te még a fizetett ügynökük voltál! :-) Na ezt speciel nem verték nagy dobra hirtelen sokat javult ez a dolog. Hangulátval nincsen gond, mert szerintem azt nagyon jól eltatálták, itt inkább a technikai részletekkel van egy kis gond, ha valaki máskép gondolja gépek repülési karakterisztikáját és ne adj Isten még van neki róla valami dokumentum vagy bármi hitelt érdemlő anyaga, képesek akkor is lesöpörni a 777-nél az egészet ha ők még is máskép látják, és hivatkoznak a saját anyagukra és dokumentumaikra!
Mindenestre én úgy gondolom, hogy a Jak az kicsit túl jó ebben a játékban, amivel nincs is semmi gond, hiszen a valóságban is egy nagyon jó gép volt, ha tökéletesen működött, és rendben volt vele minden, de a valóság az volt, hogy nagyon sokszor rossz minőségű anyagokat használtak fel a képzetlen munkások a tető és más infrastrukturát nélkülöző gyárakban, hiszen az előirányzott darabszámot nem csak, hogy tartani kellett, hanem ildomos volt túlszárnyalni is, hiszen abban az időben a Szovjetúnióban könnyen rábizonyították bárkire, hogy szabotőr, és hazaáruló! Tehát termelni kellett és minél nagyobb darabszámban, és itt érvényesül ugye a sok lúd disznót győz elv ! Sztálin szerint a mennyiség az minőség! Na és a 777-nél kicsit elfogultak a sjaát masinájukkal, és ugye orosz fejlesztők nagyobb részt a ruszki vasat favorizálják, ami nagyobb részt ugye fábol készült!
Mindent összevetve, nem rossz szim csak a valamelyest hiányzik belőle a CLOD, és a DCS technikai kidolgozotsága, és most nem feltétlenül a klikkelhető kabin belsőre gondoltam. Látszik rajtuk a próbálkozás, csak szerintem és ez most csak az én véleményem, hogy nem tudják még hogy kinek csinálják ezt a szimet, a WT-seknek akik kicsevel komolyabb dologra vágynak, vagy pedig akik inkább hardcore szinten gondolkoznak! Tipikus példája az egy seggel két nyerget akarok megülni esetnek.
Amúgy szerintem sok lehetőség lenne ebben a játékban és szépen fejlődik isaztán meg majd elválik, hogy mivé fejlődik.
Na ennyi Sakkay pár mondatban összefoglalva, én azt mondom azért próbáld ki megint, van benne javulás!
www.pumaszallas.hu
Fejlemények:
Nemrég személyesen felkerestem Lacát. Szerencsémre éppen otthon volt, így a videokarit visszakaptam Tőle. Még ígérgette, hogy majd hétfőn fizet, de mondtam, ezek után már nem bízom meg a szavában. Úgy látom ez olyan építőipari betegség. Több ismerősöm is van aki ebben utazik, és a sok tartozás ide oda szinte természetes nekik. Sokszor hiába várnak a pénzükre, viszont ők sem fizetnek mindig.
Igazából nem tudok haragudni rá, beszélgettünk is egy kicsit. Éppen válófélben van, költözködik valamint szakmát vált. Borotva készítéssel ill. köszörűsként próbálkozik. Nagyon durva és szép cuccokat csinál.
Ha valakinek van Vele elszámolni valója, sürgősen keresse meg, mert költözködés után végleg nyoma vész.
Üdv: Dumbo
www.pumaszallas.hu
A párom Genius digitális rajztáblája megdöglött (most vettünk helyette egy Wacomot), tudsz valakit aki javít ilyesmit? A gyereknek kellene, ne az anyjáét nyúzza.
www.pumaszallas.hu
nekem a mostani gépem már nem is tudom hány éves
de még egy msi k9n lap van benne egy amd logikai 2 magos 5.2 es procival (am2es tokozás) nagyobb procit nem is tudok tenni bele
a kari egy radeon hd 4670es
és van hozzá 3gb ram
a clod még csak el sem indul rajta
viszon a régi il 2 szépen megy és még egy kis élsímítás is belefér
ezért eddig csak ezt toltam viszont szeretnék upgradelni egy nagyot, hogy tudjak menni DCSre is gyakorolni
és úgy néz ki hogy hamarosan meglesz a rávaló is
Si vis pacem, para bellum

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
(nekem a lánya.)<#eplus2>#eplus2>
\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."