IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor tudja mi az igazán jó😄😄😄 Zerofighterpower forever!<#eljen><#eplus2><#taps><#violent>

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

VO101Tom
Jah, vagy úgy 😊. Õ Molnár Tibor õrnagy, Gripen pilótaként az egyik legképzetteb VO101-es ("Popeye" repül még An-2-esen, "Mate" pedig most tanul Kanadában). Jó fej, sokat lehet tanulni tõle, ha fent van TS-en, nyugodtan zaklassátok csak, õ is szereti, ha van kis szervezettség a repülésben, ha össze tud dolgozni a többiekkel. A kedvenc gépe egyébként a Zero, ha az nincs, akkor Spit <#shakehead>. Hát ja... mindenkinek vannak hibái <#eplus2>

www.pumaszallas.hu

acidrain
TS-en nem voltam fenn, chat-en köszöntem Neki, semmi válasz.
Próbáltam megtudni, hogy egyáltalán magyar-e, a reakció nulla.<#nemtudom>

Mindegy is igazából, nem láttam ezelõtt fenn még a Lobbyn sem, kíváncsi voltam kiféle-miféle. Furcsálltam, hogy VO101-es, és vörös oldalon repül.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

VO101Tom
Tibi TS-en, vagy chaten nem válaszolt? Múltkor beléptem utána, írok neki, jöjjön Ts-re. Semmi. Írok megint, semmi. Messengeren ráköszönök, visszaír, hogy mindjárt válaszol, épp repül. Pffhhh 😊 Egyébként hétvégén elcsábította a sötét oldal, mondta, hogy talált egy fasza szervert, tök jó gépkiosztás, izgalmas dogfightok, La-Manche map, valami Bob a neve. Mondom, király, menjünk. Erre nem beül Spitbe? Kérdeztem "te meg mit csinálsz ott? dobod el, pfulj, nem szabad" <#zavart1> De ááá, Spiteztünk kb egy órát, meghaltam ötvenszer, életem leghosszabb fél órája volt, sohatöbbet 😊 De ahogy elnézem neki bejött.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
ehh, sorry a http kimaradt a linkbõl

www.pumaszallas.hu

acidrain
Repültem kicsit a BoB-on, két érdekes momentumot megemlítenék:

Repült egy VO101_TB nevezetû srác, aki nem szószátyár az már biztos😊

1941-es map volt, 25 vörös, 16 kék.
Ilyet még nem láttam. A csatorna közepén 5000 méter tájékán vészesen megnõtt a Spitek száma. Ha nem volt 15 darab akkor egy sem. Komoly Boom&Zoom gyakorlás vette kezdetét.
Spit kiszúrva, a látszólag megfelelõ alkalomnál leborítok, próbálom legalább meglõni, de persze hogy eltépi elõttem, és már húztam is fel 6000 fölé mielõtt seggbedurrantanak.
Komoly volt.

404 Not Found
VO101Tom
Megnéztem ezt az UP-s Re2000-et, felvettem két leszállást, három pontosra nekem sem sikerült. Másodikon látszik, hogy hosszabb kilebegtetéskor, koppig hasrahúzott bottal sem ér le a farokfutó, csak amikor már kigurul <#shakehead>. track

www.pumaszallas.hu

Zpogi
<#nevetes2>

Teljesen hivatalos forrásból tudom. (két hete) Hogy már csak két hét és megjelenik. Már csak 94597412348149817 bugot kell kijavítaniuk és közkincsé teszik. A következõ Patch 4.11m (2014 április 1.) A 4.10m hibáit fogja javítani.
a Héjával a való életben is nagyon nehéz volt repülni, nem egy balesetet okozott a gép rossz repülési tulajdonsága, de ez nem zárja ki, hogy a játékban a repmodell miatt még nehezebb vele repülni😄 majd a 4.10 után meglátjuk... 😄 lassan már úgy várjuk, úgy emlegetjük a híres-neves 4.10-et mint a messiást 😄😄
Zpogi
Az elmúlt három napban legalább 40-szer szálltam le Héjával,de nem mindig sikerült,hárompontosra egyszer sem. 120 Km/h alatt kezd el átesni,130-nál landing flaps-vel még képes emelni,ennél a sebességnél,ha leteszem akkor elpattan,de mivel 120 alá esik a sebesség egybõl átesik és le akar fordulni,ezt még az oldalkormány intenzív belépésével meglehet fogni,de eléggé érdekessé válik így a leszállás. Gyorsabb sebességnél ugyan úgy elpattan,vagy nem akar leszállni 😊.
Remélem a 4.10-es patch-ben rendesen megírják a repmodelljét,mert ez a patch-elt nagyon gáz. Nem hiszem el,hogy a való életben ilyen nehéz lett volna leszállni vele.

acidrain
Off:

Motörhead - Mad Max <#eljen>

On:

Azt hittem csak nálam rossz a macchi.
(a 205-ös még úgy ahogy jó, bár a 44-es gépekkel szemben az is elég gatya) A cr42-essel csak a ded1-en tudtam lelõni vele aviat. (ott van egy szlovák map, ahol cr42 és gladiator van magyar oldalon, és a szlovákoknál avia meg még valami).De ez az olasz fegyverzet egy vicc. Egyedül az sm79 essel lehet valamit leoperálni, persze csak évjáraton belül.
TG Gida
😊

Isten áldja a pogányokat!

hoppá. kicsit görbe volt az est és most látom kicsit félre ment a poszt😄😄😄 ezúttal is elnézést az offért 😊 éreztem ám, hogy valami nem stimmol 😄
Én mióta IL-2-zök egyszer sem emlékszem olyanra, hogy egy macchi lelõtt egy másik gépet vezesse akár én, akár más.

Én is csak és kizárólag kényszerbõl vagyok hajlandó beleülni pl war-okon ha egyszerûen nincs más, de még sosem szedtem le vele semmit. Egyszer Lacusch kollégával csináltunk egy 1vs.1-et vele, de elõbb fogyott ki a lõszerünk, semmint lelõttük volna egymást. És ugyan ez igaz a CR-ekre is.

Este War Clouds?

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

szekelyland
Az olasz gépekben a Macchi 205-öst leszámítva a fegyverzetet rühelltem, azok a papírgalacsinok teljesen hatástalanok, még egy benzinnel átitatott szalmakazalra is fél tárat bele kell lõni hogy meggyúljon. Kiváncsi vagyok, a Bob-ban egyáltalán lesz-e lõszer a macchiban, vagy csak felderítõ lesz...

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Vogel
De jó benne LaGG-3-akat szögelni <#nyes>

V Domino
Én is várom már a Héját,nem is tudom miért,az egész gép egy nagy foshalmaz,mégiscsak ezen repültek dicsõ eleink,én sem akarom alábbadni.😊)

A Macchi széria az egyik legszebb a játékban szerintem,a mûszerfal nagyon szép,igazi olaszos trehányság érzõdik rajta,de mindenképp egyedi.

R.I.P. White Europe

VO101Tom
Szevasztok. Most teszem ujra a jatekot, tehat alap jatek ,4.08, 4.09 , UP 2.01 mod, es ennyi ?
miért van az, hogy a css-beta sokkal jobb mint a sima, és nem cserélik vagy frissítik, vagy valami. amúgy nem azért csinálták meg a bétát, hogy ha valami jól mûködik, akkor azt belerakják a simába???
acidrain
Oké.

Köszi, mûködik Vistán is!

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Zpogi
Még ma meg holnap éjszakás vagyok,de kedden már leszek. Aztán mehet a !

acidrain
Mûködik a Battle of Britain Stat oldala! <#taps>

acidrain
Este vadászhatnánk egyet-kettõt. 😊

acidrain
Win XP-nél:

C:\Documents and settings\Név\Application Data\Hyperlobby

Zpogi
Köszönöm kipróbálom.

VO101Tom
Nálam Win7-nél itt (Appdata rejtett mappa):
C:\Users\-Név-\AppData\Roaming\HyperLobby\hyperlobby.fls
Ugyanitt a hyperlobby.ign az ignore lista, a hyperlobby.inb pedig a pager üzenetek.

www.pumaszallas.hu

Uraim, a Lobby hol tárolja a barátok adatait?

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

repvez
probáld ki ezt a progit :playclaw
Ha müködik vele akkor kiválthatja a frapsot, söt akár lehetne egy kis online akciot is felvenni vele ts rádiozással is 😊
Vogel
A mai értelmezésben a jelre szállás a T-tõl jobbra van egy szárnyfesztávnyi távolságra. 'T (té vesszõ) esetén balra egy fesztávnyi. A gumi nem hálálja meg, ha a jel rögzítésére szolgáló fémre/fára megy ez a magyarázata.

VO101Tom
Kb április óta nem változott az UP 😊

www.pumaszallas.hu

Willenbrock
Kösz,azt már várom mostanában nem követem az UP-k számát nem is tudom hányas a legújabb verzió,de a Héjára rá fogok mozdulni 😊

Zpogi
Szerintem a második,de ha majd kijön a 4.10-es patch,abban lesz a hivatalos Héja. Csak gyõzzük kivárni...

V Domino
Az eredeti kabin a 4.10-ben lesz.

R.I.P. White Europe

Willenbrock
A Héja egy újabb ultrapack verzióban van-saját fülkével vagy a régi Macci-fülkés Héjáról van szó?

szekelyland
Ok, sajna én holnap este már aligha repülök, nem lesz idõm rá, a szüleim kocsiját kell javítsam, kicsit összetörték.....

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

Sanyo
Itt pedig egy Il-2 / fraps tutorial, simán lehetne a faq része. 😊 Ha elég gyors géped van, akkor nem kell a track lassítással tökörészni.

www.pcpilot.hu

Sanyo
Itt van egy leszállás gyakorlás pár variációra, bár csak a gépbõl nézve.

www.pcpilot.hu

Zpogi
Köszönöm a tippeket a FRAPS-hez mindkettõtöknek!

Tom:Tényleg olyan repgéphordozós<#nevetes1>,még bõven van mit finomítanom rajta,de nem akartam minta videót,csak gondoltam megosztom veletek,ilyen építõ jellegû kritikákértmégegyszer THX.

Bocs most látom Tom már leírta.

Szoktál lassítani felvétel közben? Mármint, úgy érdemes, hogy mentesz egy tracket, aztán 1/2-re vagy 1/4-re lassítva játszod le, és úgy veszed fel frapssel, majd valami videoszerkesztõvel visszagyorsítod, így nem fog szaggatni a filmen.

VO101Tom
Most hogy mondod, Héjával még nem is repültem <#miaz>
A játékban teljesen jó ez a leszállás, gép sem sérült, és pontosan jelhez tetted le, pöpec volt. <#eljen>

De 😉 ha már leszállást bemutató videó készül, akkor olyan dolgokon lehetne csiszolni (csakis építõ jelleggel mondom), amit pl. valódi gépeknél megköveteltek. Iskolakörre helyezkedsz be a reptér körül, hosszúfalra, vagy 3. fordulóra, nem pedig így, távolról beesve. Ívelõ leszálló fokozatot csak a 4. forduló után(!) nyitsz (ívelõ nyitásakor az állásszög növekedik, és mivel fordulóban vagy, veszélyesen elkophat a sebesség, amit a játék sokkal kezesebben kezel, mint ami gond a valóságban lehet belõle. Leszálló fokozattal tilos is volt fordulni, felszálló fokozattal pedig csak lapos, (játékhoz képest 😊 )tankhajós fordulókat engedtek (2fok/sec elfordulás)). '43-ban ezt írták az RKI-nél: "Korszerû harci gépekkel a leggyakoribb baleset a leengedett fékszárnyakkal való repülésben a túlhúzás utáni zuhanás".

4. forduló helyét és magasságát kell begyakorolni, az a jó, ha onnan alapgázzal, hosszan siklasz be (van ez a mondás, hogy "hosszú besiklás, jó leszállás"). Kifejezetten tiltva volt, hogy alacsonyan, fent tartott orral, motorral "húzza" be a reptérre, egyrészt szarul lát maga elé, másrészt ha pont ott lesz gond a hajtómûvel, sem magassága sem ideje nincs korrigálni. Ha hirtelen kell rászúrnod a gázt, az meg el is csavarhatja a gépet, ami alacsonyan, kis sebességgel, nagy állásszöggel repülve megint nem a legkellemesebb dolog 😊

A kilebegtetés kicsit olyan nemistudom, darabos, olyan mintha nekivezetnéd a földnek, de a végén beletépsz, hogy három pontra csapódj be 😊 Olyan repgéphordozós 😊 Mejd fel magasra, és próbáld a liftelést (húzod neki, kopik a sebességed, végül full levett gázzal, 110-el, égnek álló orral esik szinte maga alá, intenzív csûrõvel teljesen jól meg lehet tartani a meszát - hála, hogy Willi bácsi tervezett rá orrsegédszárnyat is). Azzal nagyon jól rá lehet érezni, hogy hogyan lebegtess ki, hol vannak a mesza határai. Nekünk úgy tanították anno a leszállást, hogy simítsd oda a földhöz, majd ne hagyd leszállni 😊 Ezzel persze qrva nehéz a jelhez-leszállás, de hát valamit valamiért 😊

Van a pumaszálláson egy RKI (Magyar Királyi Honvéd Repülõ Kísérleti Intézet) által közzétett doksi, 1943-as kiadás, abban pont ezekrõl van szó, ívelõvel repülés, fel és leszállás szabályos végrehajtása, iskolakör felépítése, satöbbik. Klikk, 01 doksi (épp minap fejeztem be egy másik szkennelését, kötelékrepülés, szabályzat. Pár napon belül felteszem majd ezt is). Ezt -ha érdekel- szedd le, nyálazd át.

A Fraps-hoz tipp: trekket veszel, lejátszásnál negyed sebességgel veszed föl fraps-ban, amit utána visszagyorsítasz. Úgy fog futni, mint a vaj 😊

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Köszönöm Szepy<#zavart1>!
Játék alatt is ilyen magas felbontással tolom,de itt csak a FRAPS miatt szaggat be ennyire<#nemtudom>. Pl amikor készül a videó van olyan,hogy csak 10 fps-vel megy,de csak akkor szaggat a kész videóban,ha 10 alá megy asszem.

Most próbálkozok a Héjával,de azzal valami iszonyat nehéz<#confused>,ha csak simán lerakom a gépet akkor is néha olyan szinten elkezd pattogni,hogy a végén kitörik a futó.
Van még mit gyakorolni vele,majd holnap jobban bele vetem magamat.

Próbáljátok ki,nagyon instabil kis sebességnél,ha flapset raksz akkor keményen leadja az orrát,úgyhogy eléggé ellen kell tartani neki.

Te Pogi! Szerintem teljesen jók a leszállásaid én ennél durvábban szoktam. Sõt 3 pontosat csak akkor csinálok, ha sérült a gép (tulajdonképpen sérült géppel csinálom a legszebb leszállásokat mert ott érzem, hogy tétje van a letételnek <#vigyor>) de észre vettem, hogy a város felett igencsak beszaggat a kép pedig ha jól tudom neked elég bika géped van. Online is ilyen magas felbontás mellett dogolsz??

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
Itthon vagyok a hétvégén,épp repkedtem egy csöppet,eddig Kokos meg Osh, bánták,de még intézkedem egy kicsit. Ez olyan mint a biciklizés ,nem lehet elfelejteni😊 pedig már kb 2 hónapja nem ragadtam élvezeti pálcát.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Ma este asszonypajtással kell töltenem az estét, de holnap mindenképpen jövök!!!