IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez ilyesztõ, ugye a repmodellbe nem tudnak beleronditani majd?

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

ez a csapagykosar tuning engem is erdekelne. Csak egy hulye kerede:
alulrol vagy felurol erdemes szetszedni hozza a kart? ugy ertve, hogy eleg e lebontani a kart a csonkrol, vagy szedjem szet alulrol az egesz mechanikat? (a csapagyat mar bezereztem)

VO101Tom
Nem kell azt megnyitni, a CoD "hivatalosan" moddolható lesz...

www.pumaszallas.hu

szekelyland
Bakker...
Kell francnak CoD..... <#idiota>

Kiváncsi leszek, majd ha a modder közösség megnyitja a CoD-t, akkor mit fognak belõle kihozni....

@Phantomass - X52-n meg lehet tuningolni a centírozást (csapágykosár tuning a mûanyag tányér helyett + kis grafitzsír...)

...Minden nézőpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

PhantomAss
köszi, ez elég kimerítõ válasz volt 😊
igazából egy kicsit félek a logitól, volt 3 ffb-s joyom de mind tönkrement hamar
a legjobb az lenne, ha tudnék venni vmi olyan joyt, ami nagyon pontos, tehát nem úgy van megoldva a center rajta mint az x52-n (gyûlölöm azt a rugós megoldást), együtt tudom használni a saitek gázkarral, és a win7 kezeli
jó lenne a g940, de azért még gondolkodnom kell rajta, mert anyit nem repülök mostanában
ki kéne próbálni igazából..

GOOBY, pls

DummyBoy
@PhantomAss:

G940 ügyben ... mindjárt linkelek egy postot ...

Szóval a G940-nek elég sok nyûgje van, de nem bántam meg a vásárlását 😊

Mielõtt rátérek a dolgokra: Sajnos a gameportos dolgok nem mûködnek 64 bit alatt ... irgalmatlanul sok jó dolgot olvastam az MSFFB joyokról, de ha megszûnik az XP támogatás a játékok részérõl akkor bukta lesz ...

Elsõ szó a G940-rõl. Ha tényleg venni szeretnél, 50k környékén, akkor menj át ide:
Szimulátor Cockpit Topik

Kifli kollégának van 35%-os kedvezményre jogosító logitech kuponja, azzal most vadiúj G940-est kapsz garival 5x ezerért ...

Szóval itt egy rövidebb szösszenet a G940-rõl tõlem ROF topikból:
RoF topikos leírás

Valamint olvastam hogy a Pumák közül többnek is van, õk biztos több dolgot tudnak elmondani Il2 viszonylatban a joyról.

Pár szóban a lényeg: X52 Pro-ról és Saitek Pedálokól váltottam, és qrvára nem bántam meg ... van pár idegesítõ bug (Reversal bug pl, bár ez az irányoknál már megoldott, azért a többi potinál még megvan ...) de együtt lehet velük élni. (Igazság szerint, ha nem tudtam volna róluk, lehet észre sem veszem némelyiket ...)

FFB szempontból hosszú távon gyakorlatilag nincs alternatíva ...

A SW jó, használható, de elvileg készül az új változat ami büntetni fog (fejlett makrózás, stb ...)

Firmware-t toldozzák - foltozzák, remélem rendberakják mire jön a CoD ...

Jelenleg is tökéletesen használható (amatõr szinten, lehet egy profit zavarnának a hibái, engem nem nagyon ...), van pár nyûgje, de 50k körül az osztott gázkar, az FFB, valamint a pedál együtt az nem is olyan vészes (Ha azt nézzük hogy újonnan az X-52 és a pedál is 22k körül van ...)

Sokmindent leírtam öszevissza ... Olvasgasd el, és ha bármi kérdésed van, azt várom 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Vogel
Mig-29 is hasonló elven mozgatja. Legegyszerûbb, ha lock onba megnézed.

amirõl te beszélsz az a normál stabilator, vagyis, hogy az egész vízszintes vezérsík egy kormányfelületet képez
Pogi meg arról a speciális esetrõl kérdezett, amikor ezek külön mozgathatóak, vagyis ezzel végzi az orsózást a gép, ezt taileron-nak hívják és nem új keletû dolog, elég sok vadászrepülõgépen megtalálható

Zpogi
Ez a videó nagyon odab@sz!

Plutonium Maximum Effects V.1

fecska
Igen ezt epp beszeltuk valamelyik nap a hangsebesseg atlepese utani kormanyzas kapcsan ez is szoba keult

Húúúú<#duma>
azt inkább hagyjuk...betiltanám.

Zpogi
Sanyónál láttam ezt a videót és azt vettem észre,hogy az F-35-nél a magassági egyben csûrõként is szolgál.
Ez csak nekem új?

2:58-nál

acidrain
Köszönöm! <#eljen>

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Nekem igen és nagyon durva....
Zpogi
OFF

Én azt hiszem még nem cserélem az 5850-emet,alig van különbség a tesztek alatt. A 6970-hez képest DX10 alatt általában csak 10 fps,árban meg a duplája,ez elég vicces.
Teszt

De az átlagot nézve sem vészes(és akkor még nem húztam rajta):

ON

ok.

Volt.
Olvastam. Jó könyv. Arra készülj fel, hogy a harcok stratégia-taktikai szintjére koncentrál, emlékeim szerint nemigen vannak benne pilótasztorik, vagy légiharc leírások. De napról napra, hétrõl-hétre korrekten beszámol a harcok alakulásáról. Hogy mikor csökken a gyártott vadászgépek száma a RAF napi vesztesége alá, vagy hogy mikor csökkent kritikus érték alá a RAF bevethetõ gépeinek száma, stb.
Ez volt már?

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Az én kedvenc pilótám meg Dálnoki Kenyeres Miklós. Csak ezután jönnek a többiek pl: Szentgyörgy, E. Hartmann, H.J.M, és még sorolhatnám napestig.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Akkor nézzed csak a History-na Közelharcot <#nevetes1>

Amit ott olykor elõadnak attõl én néha agybajt kapok. Úgy átalában az egész mûsortól. Pedig az animációk eléggé jók benne...

ejnye Laca, erre szokás mondani, hogy mindenki magából indul ki <#taps><#taps><#taps>

Ilyet én is olvastam, de az a koreai háború lökös gépeinek harcmodoráról szólt.

Viszont volt egy elég jó dokumentum film valamelyik tudományos csatornán, ahol nagyon jól elmagyarázták és szemléltették az I.vh-s repülõk manõverezhetõségét. Kiemelve, hogy azoknak a gépeknek a az irányítása gyakorlatilag gyökeresen eltért a mai gépek irányításától a precesszió miatt. Magyarán a botkormány funkciója szinte 90°-al el volt fordulva. Már nem emlékszem pontosan, de valami olyasmit mondtak, hogy ha pl: a botkormányt jobbra döntötték, akkor a gép nem borítva fordúlt, hanem emelkedett. Mindegy is, a lényeg az volt, hogy a botkormány a lábkormánnyal szoros összhangban kellett használni a forgató nyomatékok kompenzálás érdekében.

Her Laca
Basszus Szepy😊)))))
Hirtelen másra asszociáltam az ffb-s joyod meg a kezed meg a rázkódás😄 no meg a feeling.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Engem ez a tank szim az Armored Fist2-re emlékeztet. Legalábbis az, hogy a gyalogok hason fekvésbõl szaltóval halnak meg ha legéppuskázod õket.. az már akkor is vicces volt 😄

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Teljesen mindegy, hogy van-e videó a jelenségrõl vagy sem. Az ilyesmit érezni kell nem látni.

Példáúl az én ffb-s joyom rázkódását sem lehetne látni egyetlen videón sem, hacsak nem a kezemre (is) irányúlna a kamera. De a feelinget akkor sem adná vissza semmi.

Amikor ezt olvastam akarva akaratlanul is Maggi pajtás jutott eszembe. Õ F2-essel is tudott 4 il2-est lõni, míg mi mindent kilõttünk és max 1-et tudtunk megfüstölni.

Fókában meg maga volt a megtestesült kaszás 😊

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Her Laca
Tejet nem ittam már megnemmondom hány éve de isten bizony eszembe se jut ,hogy inni kéne. A pálesz az eszembe szokott jutni. Meg a ser.
<#pias>

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Len Deighton: Vadászrepülõk
Olvasta valaki? Gondolom igen,mi a vélemény róla?

Willenbrock
Egy off kérdés,de szimulátoros: Megvan valakinek a Steel Beasts Pro PE? (a fórum eléggé kihalt ezért gondoltam itt esetleg ismeri valaki)
A képek és videók alapján nagyon jó progi de a 125 dolcsit sokallom érte.

Willenbrock
Helmuth Wick volt még egy tipikus képviselõje a vakmerõ ásznak,egyszer azt mondta hogy harcolni akar és harcolva meghalni.Hajszolta a gyõzelmeket miközben gyakran szó nélkül kivált a kötelékbõl és egyedül vetette magát a harcba,kísérõi lemaradva követték,akkor is ez történt mikor lelõtték.

TG Gida
Nálam ez az alkoholról a tejre dolog biztos megbukna...<#pias>

Isten áldja a pogányokat!

Nem kell feláldozni. Felteszel mellé egy XP-t és kész.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sanyo
Legyen unlisted és akkor nehezebben találnak rá. 😊

www.pcpilot.hu

PhantomAss
köszi
csak én meg a 64bit-es wint7-et nem akarom feláldozni 😞
de azért majd gondolkodom rajta..

GOOBY, pls

MUSZÁJ XP, már a Vista sem kezeli alapban a gameportot. (Illetve van egy trükk rá, de a FFB akkor sem mûködik, legalábbis nekem)
Az USB-s is jó, de néhány vélemény kevésbé strapabíró. (Meg az USB-n kapja a tápot, így nem lehet a "lankadt farok" módot kihozni belõle)
A no-FFB-s modellek közül nekem van mindkét fajta, így ezt megerõsítem.
Viszont azt ne hidd el, hogy USB-gameport konverterrel mûködni fog!
Jobb-e mint az X52? Nem tenném vissza az 52-est ehelyett...😊

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

PhantomAss
köszi a választ
csak még egy-két kérdés ha nem haragszol😊
muszáj xp hozzá? win7 alatt nem is megy?
többféle ms sidewinder ffb joyt is találtam, az usb-s nem jó?
úgy érted hogy JOBB mint az x52???

GOOBY, pls

Delelott letoltottem, szerencsere. ezert most felraktam ide.

Her Laca
Ez így volt,csak Marseille és a hozzá hasonlók kevesen voltak.Õk az elhivatottak,mondhatnám elvakultak táborát képviselték.A többség az nem ilyen volt. Azt azért ne felejtsük el,hogy ezek a fiatal emberek ugyan becsvágyóak voltak többnyire(mint a vadászpilóták általában)de azért nem szerették kisérteni a jó istent. Persze hogy vigyáztak magukra a gépükre. Meghalni biztos nem szerettek volna.

Szepy, te is airsoftozol? Vagy valaki más használja a nevedet softair-en?
1. Tökéletesen mûködik az FFB
2. Nem tökéletesen pontos, az enyém öreg és egy kicsit kikopott (na azért az X52 nem mérhetõ hozzá)
3. Semmi probléma a hardverekkel, driverekkel. Egy nyûg volt, a Cmedia hangkártya. Creative-val nincs semmi probléma.
4. Egyik sem, optikai érzékelésû.

ó hamarosan tudok edzeni, ha itt a tavasz tuti😊 Akkor ha jobb formában leszek jobban is megy majd a szim?<#nevetes1>xDDD
jó is lenne, ha még ezt is letudnák szimulálni😊

Aki másnak vermet ás, az sírásó vagy földmunkás.

Tegyük hozzá, hogy M. ezt inkább F (ill. korai G) szériás Messzerekkel csinálta.

Jó, csak Hans-Joachim Marseille meg éppen nem kerülte a közelharcot. Hanem törekedett rá. És nem félt a gépe tûréshatárától. Hanem a saját fizikai állóképességét fejlesztette. A taktikai önképzés mellett leszokott vagy kevesebbet piált, és kemény edzésprogramot dolgozott ki magának. Aminek a célja éppen az volt, hogy bírja a nagy G-erõket, és így olyan szûken tudott fordulni, hogy az ellenség nem tudta követni. Sõt, nemhogy követni, de többnyire vizuálisan is elvesztették...

Marseille self-traning

Jó, ez a része a dolognak nyilván nehezen modellezhetõ le. <#nyes>
mijki
Dehogy, dehogy haragszom, csak én is szeretném kevés lõszerrel, lelõni az ellent.

És tény minden oldalon voltak jók, ez törvény szerûség...

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Her Laca
"Én is átl. 6 lõszerrel szeretném leszedni az ellent, mint Õ. (De ez még csak álom.)"
És ahogy látom még marad is egy darabig😊Mármint álom.
<#eplus2>

Her Laca
Miki Fiam😊
Csak kiegészíteném ,remélem nem haragszol meg érte.
Nem szerencsés kiemelni egy nemzet harcosait,pilótáit.
Mindenhol voltak remek pilóták,akik megtették amit meg kellett tenniük.
Ez nemzetek feletti dolog szerintem. Kölcsönös tisztelet jellemezte a legnagyobbakat,lásd a háború után azok akik egymás ellen harcoltak sokszor sírig tartó barátságot kötöttek.

mijki
Bocsi, átlag 15 lõszer...

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

acidrain
Na tessék.
Meg akartam nézni a tecsövedes Cliffs of Dover Emil videót mégegyszer, erre mit látok?

Eltávolították szerzõi jogok miatt. <#sir>

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

PhantomAss
50 alatt lenne, de használt

Solt:
köszi az infót

Lac:
erre még visszatértünk 😊
és ffb-vel is lehet használni a joyt+ a gázkart?
ffb-vel mennyire pontos?
nem vesznek össze a játék alatt a különbözõ hardverek?
hall-szenzoros vagy sima potis az a joy?

GOOBY, pls